عصر نو
www.asre-nou.net

در پی ممانعت مأموران امنیتی و انتظامی از برگزاری مراسم

خانواده مرحوم دکترسحابی بر سر مزار این نواندیش مذهبی حاضر شدند


Sat 25 04 2009

y-sahabi.jpg
ميزان:خانواده، ياران و همفكران دكتر يدالله سحابی صبح روز جمعه چهارم ارديبهشت ماه ۱۳۸۷ در هفتمين سالگرد درگذشت دكتر سحابی به امامزاده عبدالله شهرری رفتند تا علی رغم ممانعت مأموران امنيتی و انتظامی از برگزاری مراسم سالگرد اين نوانديش مذهبی در مکان های عمومی، با آرمان های او تجديد پيمان کنند. اين برخورد در حالی انجام شد كه مراسم ششمين سالگرد درگذشت دكتر سحابی نماينده تهران در اولين دوره مجلس پس از انقلاب ۵۷ و رئيس سنی اين دوره از مجلس در سال گذشته نيز به دليل مخالفت نهادهای امنيتی لغو شده بود.
برهمين اساس خانواده دكتر سحابی با صدور اطلاعيهای ضمن اعلام تاثر و تاسف خود از تصميم مسوولان ذيربط در ممانعت از تشكيل مراسم بزرگداشت، اين اقدام را غير قانونی دانسته و ناخشنودی و عدم رضايت خود را اعلام کردند.
به اين ترتيب مهندس عزت الله سحابی در تشكر از كسانی كه به امامزاده عبدالله آمده بودند گفت كه دکتر سحابی و مهندس بازرگان از جمله افرادی بودند كه اگر در سياست دخالت میكردند، سياستشان دينی بود يعنی برحسب تكليف دينی عمل میكردند يعنی دينشان سياسی نبود. سحابی تشکيل و تأسيس نهضت آزادی ايران را توسط مهندس بازرگان و دکتر سحابی در اين راستا دانست؛ به گونه ای که به اعتقاد سحابی آنان در مقابل تلاش هايشان، منتظر دريافت پاداشی مادی نبودند. بر اين اساس او به تبيين „سياست دينی“ و „دين سياسی“ پرداخت. سحابی گفت كه سياست دينی با مردم برحسب ارزشهای دينی برخورد میكند اما دين سياسی برحسب مصالح قدرت رفتار میكند.
پس از سخنان کوتاه مهندس سحابی، احمد صدر حاج سيد جوادی از معدود بازماندگان جريان فکری، سياسی ملی- مذهبی و از بنيانگذاران نهضت آزادی ايران که با وجود کهولت سن به امامزاده عبدالله آمده بود، از اينکه در حق افرادی چون دکتر سحابی اينگونه جفا می شود، گلايه کرد. به اين ترتيب خانواده و ياران دكتر سحابی پس از حضوری کوتاه بر مزار دکتر سحابی، محوطه امامزاده عبدالله شهرری را ترك كردند تا بار ديگر برای حاضران خاطره سال گذشته در ممانعت از برگزاری مراسم بزرگداشت و سپس حضور در امامزاده عبدالله و تحت نظارت شديد مأموران، تداعی شود. همانگونه که مراسم چهاردهمين سالگرد درگذشت مهندس مهدی بازرگان دبيركل فقيد نهضت آزادی ايران و نخستوزير دولت موقت نيز كه قرار بود در سال ۱۳۸۷ برگزار شود، به دليل مخالفت نهادهای امنيتی لغو شده بود. هرچند اين اقدام مسوولان ذيربط با انتقاد چند تن از نمايندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد اما اين واکنش موجب نشد تا مسوولان ذيربط اجازه برگزاری مجدد مراسم را بدهند.
به هر حال بار ديگر ماموران امنيتی و انتظامی از برگزاری مراسم هفتمين سالگرد درگذشت دکتر سحابی در مکانی عمومی جلوگيری کردند تا به گفته برخی از فعالان سياسی نشان دهند كه جلوگيری از فعاليتهای گروههای سياسی منتقد تنها به برگزاری مراسم رسمی منتهی نمی شود بلكه آنان حتی نمیتوانند برای شخصيت های مورد احترامشان مراسم برگزار کنند. همانگونه که مأموران امنيتی و انتظامی سال گذشته در بيست و هفتم ارديبهشت ۱۳۸۷ با حضور در بهشت زهرا از ادای احترام اعضا و همفكران نهضت آزادی ايران نسبت به آيت الله طالقانی ممانعت به عمل آورند.