حضور پروندۀ اتمی ایران در لندن
Wed 1 04 2009
فرید وهابی: رادیوی بین امللی فرانسه: اجلاس رهبران بیست کشور بزرگ صنعتی و در حال توسعه که رسماً روز پنج شنبه در لندن برگزار می شود، در عمل از یک روز قبل کار خود را با دیدارهای حاشیه ای آغاز کرد. هدف اصلی این اجلاس، یافتن راه حل برای بحران اقتصادی جهانی است.
در این اجلاس که به اجلاس گروه بیست معروف شده، علاوه بر قدرت های بزرگ غربی و روسیه و چین و ژاپن، کشورهای در حال توسعۀ آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، آرژانتین، برزیل، کرۀ جنوبی، هند، اندونزی، مکزیک، ترکیه و همچنین سازمان های بین المللی مثل بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و البته سازمان ملل متحد شرکت دارند.
روز چهارشنبه، در حالی که معترضان به این اجلاس در خیابان های لندن دست به تظاهرات زده بودند، رهبران جهان با یکدیگر ملاقات هایی داشتند. به این مناسبت، باراک اوباما با همتایان روسی و چینی خود و همچنین با نخست وزیر انگلستان، گوردون براون دیدار کرد.
روسای جمهور روسیه و آمریکا، با صدور بیانیه ای مشترک از ایران خواستند که با سازمان ملل همکاری کند و جامعۀ جهانی را متقاعد نماید که فعالیت های اتمی اش کاملاً صلح آمیز است.
همچنین رهبران مسکو و واشنگتن تعهد کردند که بزودی مذاکرات خود را برای کاهش سلاح های هسته ای و استراتژیک دنبال کنند.
بعد از دیدار اوباما با رییس جمهوری چین، کاخ سفید آمریکا اعلام کرد که رییس جمهوری آمریکا طی سه ماهۀ دوم سال جاری میلادی، سفری به چین خواهد داشت.
رییس جمهوری آمریکا در سخنان و ملاقات های خود در لندن کوشید اختلاف نظر میان قدرت های بزرگ را در مواجهه با بحران اقتصادی، ناچیز جلوه دهد. اوباما تأکید کرد که همۀ دولت ها برای وضع مقررات و قوانین جدید اقتصادی و مالی اتفاق نظر دارند. این در حالی است که آلمان و فرانسه از جهت گیری فعلی اجلاس گروه بیست راضی نیستند.
نیکولا سارکوزی گفت که در دیدار با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، هر دو طرف به این نتیجه رسیدهاند که پیشنویس کنونی بیانیۀ اجلاس رضایت بخش نیست.
رییس جمهوری فرانسه حتی ابتدا تهدید کرد که اگر تصمیم های جدی و قاطعانه در این اجلاس گرفته نشود، او لندن را بلافاصله ترک خواهد کرد.
یکی از سخنگویان نخست وزیر انگلستان در آخرین ساعات روز چهارشنبه اعلام کرد که رهبران گروه بیست هنوز به توافقی بر سر قوانین و مقررات مالی نرسیده اند. او ابراز امیدواری کرد که روز پنج شنبه، شرکت کنندگان در اجلاس بتوانند به نتایج مثبت و تفاهمی اصولی دست یابند.
|
|