ده ها نفر از مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف کشته شدند
Mon 2 09 2013
درگیریها در اردوگاه اشرف عراق «دهها کشته» بر جای گذاشت
رادیو فردا: گزارشهای رسیده از عراق حاکی است که بروز انفجارهای پیاپی در اردوگاه اشرف، محل استقرار حدود صد تن از نیروهای سازمان مجاهدین خلق، دهها کشته بر جای گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه در حالی که سازمان مجاهدین خلق میگوید این انفجارها در روز یکشنبه به خاطر «حمله راکتی توسط نیروهای دولتی عراق» رخ داده، مقامهای عراقی این اتهام را قویاً تکذیب میکنند.
شاهین قبادی، سخنگوی سازمان مجاهدین خلق در پاریس در گفتوگو با رادیو فردا گفت از کشته شدن ۵۱ نفر در جریان «حمله به اردوگاه اشرف» در روز یکشنبه، دهم شهریور، خبر داد.
گزارشهای رسیده از عراق حاکی است که بروز انفجارهای پیاپی در اردوگاه اشرف، محل استقرار حدود صد تن از نیروهای سازمان مجاهدین خلق، دهها کشته بر جای گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه در حالی که سازمان مجاهدین خلق میگوید این انفجارها در روز یکشنبه به خاطر «حمله راکتی توسط نیروهای دولتی عراق» رخ داده، مقامهای عراقی این اتهام را قویاً تکذیب میکنند.
شاهین قبادی، سخنگوی سازمان مجاهدین خلق در پاریس در گفتوگو با رادیو فردا گفت از کشته شدن ۵۱ نفر در جریان «حمله به اردوگاه اشرف» در روز یکشنبه، دهم شهریور، خبر داد.
گفتوگوی کیوان حسینی با شاهین قبادی، سخنگوی سازمان مجاهدین خلق
سازمان مجاهدین خلق در وبسایتهای خود همچنین مینویسد که «حداقل پنج تن» از کشتهشدگان در اشرف «پس از دستگیری توسط نیروهای نوری المالکی و در حالی که دستهایشان را از پشت بسته بودند به رگبار بسته شده و کشته شدهاند.»
به نوشته وبسایت اصلی سازمان مجاهدین خلق، «نیروهای پلیس عراق و افسران وابسته به نخست وزیر مالکی»، «در برخی از ساختمانهای اشرف ابتدا با گلولههای آرپیجی هفت به درون اتاقها شلیک میکردند و سپس افراد آن اتاق را به رگبار میبستند.»
در همین حال به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقامهای عراقی با تکذیب این اخبار میگویند صداهایی که شنیده شده صدای انفجار بشکههای نفت و گاز یا بودهاست.
بیمارستانهای محلی نیز میگویند که تلفاتی از این انفجارها به آنها گزارش نشدهاست.
علی الموسوی، سخنگوی نخستوزیر عراق، در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس کشته شدن چند تن از ساکنان اردوگاه اشرف را تایید کرد اما با تکذیب درگیر شدن نیروهای عراقی با ساکنان این پایگاه گفت که «تحقیقات اولیه نشان میدهد این افراد به خاطر درگیری داخلی بین خود ساکنان اردوگاه کشته شدهاند.»
از سوی دیگر حقی الشریفی، مقام عراقی مسئول اردوگاه اشرف، به خبرگزاری فرانسه گفت که «حتی یک سرباز هم وارد اردوگاه اشرف نشدهاست.»
وی تاکید کرد که «از بیرون هیچ حملهای به این کمپ نشدهاست و به نظر میآید چند بشکه نفت و گاز منفجر شدهاست و پلیس در حال بررسی این موضوع است.»
اما در همین حال یک منبع پلیس عراق به خبرگزاری فرانسه گفت که بامداد یکشنبه پنج خمپاره در اردوگاه اشرف به زمین اصابت کردهاست.
از سوی دیگر الیانا نَبعه، سخنگوی هیات نمایندگی سازمان ملل در عراق، نیز روز یکشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «از اتفاقات غمانگیز امروز که بنا بر گزارشها منجر به کشته و زخمی شدن چندین تن از ساکنان اردوگاه [اشرف] شده بسیار متأسفیم.»
وی خبر داد که سازمان ملل در حال بررسی و ارزیابی مستقل گزارشهای رسیده در این مورد است.
مجاهدین خلق پیش از این نیز خبر دادهبود که مقامهای عراقی حدود دو هفته پیش آب و برق اردوگاه اشرف را قطع کردهاند.
بخش عمدهای از اعضای سازمان مجاهدین خلق حدود سه دهه در پایگاهی نظامی به نام اشرف در عراق زندگی میکردند، اما حدود ۳۰۰۰ نفر از این نیروها در پی ضربالاجل مقامات عراق و توافق با ایالات متحده در سال جاری به پایگاه لیبرتی (حریه) در حوالی بغداد منتقل شدند که پیش از آن محل استقرار نظامیان آمریکایی بود.
پس از این انتقال، حدود ۱۰۰ نفر از اعضای این سازمان در اردوگاه اشرف ماندند تا به امور تعیین تکلیف داراییها و کالاهای باقیمانده سازمان مجاهدین در این پایگاه بپردازند.
شاهین قبادی، سخنگوی سازمان مجاهدین خلق در پاریس به رادیو فردا گفت که این وضعیت همچنان صادق است و سازمان مجاهدین تصمیمی برای انتقال افراد باقیمانده در اردوگاه اشرف ندارد.
سپاه پاسداران: حدود ۷۰ نفر در حمله به اردوگاه اشرف کشته شدند
سپاه پاسداران ايران در بيانيه ای روز يکشنبه ۱۰ شهريور در بیانیه ای با ابراز خوشحالی از حمله گروهی که آنها را فرزندان «مجاهدان شهید عراقی» ناميده به اردوگاه« اشراف» گفته است که در این حمله حدود ۷۰ نفر از اعضای سازمان مجاهدين خلق کشته شده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سپاه پاسداران ايران در اين بيانيه با تشکر از حمله کنندگان به اردوگاه اشرف گفته است که « قريب به هفتاد تن» از کادرهای سازمان مجاهدين خلق از جمله هفت تن از شورای رهبری و مسئولان اطلاعات و عمليات اين سازمان در حمله بامداد روز يکشنبه کشته شده اند.
سپاه پاسداران در بیانیه خود تصریح کرده است که کشته شدن این افراد موجب «تشفی» خاطر کسانی که اعضای خانواده خود را در عملیات های سازمان مجاهدین خلق از دست داده اند، شده است.
اين در حالی است که سخنگوی هيات نمايندگی سازمان ملل در عراق، با ابراز تاسف از حمله به اردوگاه اشرف، از این حمله به عنوان يک رويداد « غمانگيز» ياد کرده و خواستار کمک های پزشکی فوری به مجروحان اين حادثه شده است.
در همين زمينه، دو منبع امنيتی عراقی به خبرگزاری رويترز گفته اند که شمار کشته شدگان در اردوگاه اشرف ۱۵ نفر است.
يکی از اين منابع امنيتی به رويترز گفته است که ساکنان اردوگاه اشرف به پست بازرسی در وردوی اردوگاه اشرف حمله کردند که نيروهای امنيتی به سوی حمله کنندگان آتش گشودند که ۱۵ نفر کشته و در حدود ۵۰ نفر ديگر زخمی شدند.
در همين زمينه، خبرگزاری مهر گزارش داد که محمود علوی، وزير اطلاعات دولت يازدهم در حاشيه جلسه هيات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره کشته شدن اعضای سازمان مجاهدين خلق در اردوگاه اشرف گفت:« مدتهای مديدی بين دولت عراق و کسانی که پادگان اشرف را در تصرف دارند مسائلی مطرح بود که در اين باره همواره اين افراد با حاکميت عراق مقابله می کردند بنابراين اين احتمال وجود دارد که در اين مورد حاکميت عراق ناگزير شده است تا با تروريست های ساکن در پادگان اشرف مقابله کند.»
خبرگزاری مهر ساعاتی بعد اين خبر را از حذف کرد.
در همین زمینه، شاهين قبادی، سخنگوی سازمان مجاهدين خلق در پاريس پیشتر در گفتوگو با راديو فردا گفت در جريان اين حمله دست کم ۵۱ نفر کشته شده اند.
سازمان مجاهدين خلق می گويد که «حداقل پنج تن» از کشتهشدگان در اردوگاه اشرف «پس از دستگيری توسط نيروهای نوری المالکی و در حالی که دستهايشان را از پشت بسته بودند به رگبار بسته شده و کشته شدهاند.»
به گفته سازمان مجاهدين خلق، «نيروهای پليس عراق و افسران وابسته به نخست وزير مالکی»، «در برخی از ساختمانهای اشرف ابتدا با گلولههای آرپیجی هفت به درون اتاقها شليک میکردند و سپس افراد آن اتاق را به رگبار میبستند.»
اين در حالی است که علی الموسوی، سخنگوی نخستوزير عراق، در گفتوگو با خبرگزاری آسوشيتدپرس کشته شدن چند تن از ساکنان اردوگاه را تاييد کرد اما با تکذيب درگير شدن نيروهای عراقی با ساکنان اين پايگاه گفت که «تحقيقات اوليه نشان میدهد اين افراد به خاطر درگيری داخلی بين خود ساکنان اردوگاه کشته شدهاند.»
اردوگاه اشرف در دوران جنگ ايران و عراق و در دوران رياست جمهوری صدام حسين به محل استقرار مجاهدين خلق بدل شد. اما پس از سرنگونی صدام حسين در سال ۲۰۰۳ توسط نيروهای آمريکايی، دولت جديد عراق خواستار تخليه اردوگاه اشرف شد.
حدود ۳۰۰۰ نفر نيروهای سازمان مجاهدين خلق در اردوگاه اشرف براساس توافقنامه ای بين عراق، مجاهدين خلق و سازمان ملل متحد و توافق با ايالات متحده در سال جاری میلادی به پايگاه ليبرتی (حريه) در حوالی بغداد منتقل شدند که پيش از آن محل استقرار نظاميان آمريکايی بود.
گزارش ها حاکی است که در حدود ۱۰۰ نفر از اعضای اين سازمان در اردوگاه اشرف ماندند تا به امور تعيين تکليف دارايیها و کالاهای باقیمانده سازمان مجاهدين در اين پايگاه بپردازند.
سخنگوی یونامی: تضمین امنیت اردوگاه اشرف به عهده عراق است
هانا کاویانی: دو هفته از زمانی که سازمان مجاهدین خلق خبر از قطع آب و برق در کمپ اشرف داده بود گذشته است. ادعایی که دولت عراق به شدت آن را تکذیب کرد. حال روز یکشنبه این سازمان اعلام کرده است که ۵۱ نفر از اعضایش که ساکن کمپ اشرف بودهاند در حمله نیروهای عراقی کشته شدهاند.
ادعایی که هنوز هیچ مقام عراقی آن را تأیید نکرده است. سازمان مجاهدین خلق میگوید حمله با خمپاره صورت گرفته اما سخنگوی نخستوزیر عراق به در گفتوگو با آسوشیتدپرس با تأیید خبر کشته شدن چند نفر در کمپ اشرف گفته است مرگ این افراد در نتیجه درگیری داخلی بین ساکنان اشرف بوده است.
درباره این رخداد ایلیانا نبا سخنگوی دفتر مأموریت سازمان ملل متحد در عراق، یونامی، به پرسشهای رادیو فردا پاسخ داده است.
خانم نبا شما آیا میتوانید اطلاعاتی را که از صبح امروز از هر دو سو، دولت عراق و سازمان مجاهدین خلق منتشر شده، تأیید کنید؟
ما شدیداً در تلاش هستیم تا این موضوع را از نزدیک پیگیری کنیم و از همه ابزارهای در اختیارمان برای بررسی این موضوع استفاده می کنیم. اما تا این لحظه من اطلاعاتی به غیر از آن چیزی که دولت عراق از یک سو و ساکنان اشرف از سوی دیگر میگویند در دست ندارم که به شما ارائه دهم. و این اطلاعات آنها را هم نمیتوانم تأیید یا تکذیب کنم. وظیفه ما، در راستای مسایل بشردوستانه است، و این مهمترین موضوع برای ماست.
شما از وظیفه بشردوستانه خود صحبت کردید. این چندمین بار است که رخدادی اینچنین پیش آمده و حال سازمان مجاهدین میگوید دهها کشته هم بر جا گذاشته است. شما این وضعیت را چگونه میبینید و آیا این موضوع در چارچوب فعالیت شما جای میگیرد؟
من از جایگاه سازمان ملل، و مأموریت سازمان ملل در عراق میتوانم بگویم که ما هر بار این گونه رخدادها چه در اشرف و چه در لیبرتی را با شدیدترین لحن محکوم کردهایم. اما تضمین امنیت این دو قرارگاه در دست نیروهای امنیتی عراق است.
ما تنها برای تضمین امنیت ساکنان، میتوانیم این مسئولیت را به نیروهای عراقی گوشزد کنیم، و در صورت نیاز ساکنان کمپها به کمکهای پزشکی، ما باید مطمئن شویم که این افراد به کمکهای دارویی و پزشکی دسترسی فوری دارند.
سازمان مجاهدین خلق در گفتوگویی با رادیوفردا در روز یکشنبه میگوید که سازمان ملل متحد به تعهد خود برای انتقال اعضای این سازمان از قرارگاههای اشرف و لیبرتی عمل نکرده است. واکنش شما به این اظهارنظر چیست؟
ما از هیچ اقدامی برای اطمینان از طی شدن درست و فوری روند انتقال ساکنان اشراف و لیبرتی دریغ نکردهایم. چه در زمینه شناسایی افراد ،چه در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، و همچنین در ارتباط و کمک خواستن از کشورهای میزبان برای این افراد. من تأکید میکنم که ما از هیچ تلاشی دریغ نکردهایم.
|
|