هیئت پارلمانی ایران راهی سوریه شد
Sat 31 08 2013
بی بی سی: یک هیئت پارلمانی ایران به ریاست علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، سفر خود به لبنان و سوریه را آغاز کرده است.
حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به خبرگزاریهای ایران گفت که فتحالله حسینی و جواد کریمی قدوسی، دو عضو دیگر این کمیسیون هم آقای بروجردی را در این سفر پنج روزه همراهی میکنند.
به گفته آقای حسینی این هیئت صبح روز شنبه، ۹ شهریور به لبنان سفر کرده تا بعد از دیدار با مقامهای این کشور و حزبالله به سوریه برود.
سفر نمایندگان مجلس ایران به سوریه در حالی انجام میشود که احتمال اقدام نظامی آمریکا و متحدانش علیه حکومت بشار اسد افزایش یافته است.
دولت آمریکا، حکومت بشار اسد را به انجام حمله شیمیایی گسترده علیه شهروندان خود متهم میکند که به گفته آمریکا بیش از ۱۴۰۰ کشته بر جای گذاشته است.
آقای حسینی به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفت که این نمایندگان "سه پیام مهم" برای مقام های لبنان و سوریه دارند.
اول این که "دولت و ملت ایران با هر نوع دخالت نظامی بیگانه در امور سوریه به شدت مخالف است و تمام تلاشش را به کار خواهد گرفت تا کشور بیگانه چنین امکانی را برای دخالت در سوریه پیدا نکند".
به گفته آقای حسینی دومین پیام "حمایت دولت و ملت ایران از جبهه مقاومت و مقابله با تجاوزگریهای رژیم اشغالگر قدس" خواهد بود.
"انزجار دولت و ملت ایران از بهکار گیری سلاحهای شیمیایی" هم پیام دیگری است که به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در سفر هیئت پارلمانی ایران مطرح خواهد شد.
"انبار باروت"
بازرسان سازمان ملل متحد که برای تحقیق درباره "حمله شیمیایی" روز ۲۱ اوت (۳۰ مرداد) به سوریه سفر کرده بودند، صبح امروز این کشور را ترک کردهاند و قرار است اولین گزارش خود را به دبیر کل سازمان ملل متحد ارائه دهند.
آمریکا میگوید به شواهد کافی دست یافته که نشان میدهد حکومت سوریه مسئول این حمله است و به همین دلیل قصد دارد حکومت بشار اسد را تنبیه کند.
اما روسیه و ایران که مهمترین متحدان بشار اسد محسوب میشوند، میگویند شواهد قانعکنندهای که نشان دهد دولت سوریه این حمله را انجام داده، در دست نیست و به همین دلیل با هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه به شدت مخالفت کردهاند.
ایران می گوید خود قربانی حملاتی شیمیایی است و آن را به شدت محکوم میکند، اما با شروع جنگی دیگر در منطقه مخالف است.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران روز چهارشنبه گذشته حمله نظامی احتمالی به سوریه را "یک فاجعه برای منطقه" خواند و هشدار داد که "منطقه، مثل انبار باروت است و هیچ آیندهای را نمیتوان پیشبینی کرد".
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران هم از تلاشهای دیپلماتیک ایران برای جلوگیری از جنگ خبر داده و به خبرگزاری مهر گفته است: "دنیا نمیتواند تحمل کند که یک یا چند کشور خودشان نقش دادستان، قاضی و مجری احکام را یکجا به عهده بگیرند و بر اساس منافع خودشان و نه واقعیات عمل کنند که پایان این مساله برای خودشان نیز خطرناک است."