عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۱۰ تا ۲۰ تیرماه ۱۳۹۲


Mon 8 07 2013

اخباروگزارشات کارگری10تیرماه1392

- بی اطلاعی از وضعیت کارگر زندانی "هیواغریبی"
- دعوت به شرکت در تظاهرات در تورنتو- شنبه ۶ جولای ۲۰۱۳
- گزارشاتی درباره آکسیون 29ژوئن
- کارگران شرکت مهندسی مشاور تدبیر نیرو در ۸ ماه گذشته مزد نگرفته‌اند
- آغازموج جدید اخراج و تعدیل نیرو در شرکت نفت و گاز پارس
- کارگران پیمانکاری درخشان کویر شهرداری طبس دو ماه حقوق طلبکار‌ند
- مرگ دلخراش یک کارگر در دستگاه سنگ ‌شکن
- تظاهرات میلیونی ،تعدادی کشته و بیش از ششصد زخمی در مصر
- ادامه اعتراضات دربرزیل

بی اطلاعی از وضعیت کارگر زندانی "هیواغریبی"

به گزارش رسیده با گذشت حدود شانزده روز از دستگیری هیوا غریبی کارگر شرکت گاز سنندج هنوز خبری از او در دست نیست.
نام برده در جمعه 24/3/92 توسط پلیس امنیتی در منزل خودش دستگیر شده و با وجود پیگیری‌های متعدد خانواده‌ی غریبی و مراجعه به ستاد خبری و دادگستری سنندج هنوز پاسخی در مورد وضعیت و علل دستگیری وی دریافت نکرده‌اند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-10 تیر 1392

دعوت به شرکت در تظاهرات در تورنتو- شنبه ۶ جولای ۲۰۱۳

جمهوری اسلامی ایران قاتل افشین اسانلو، ستار بهشتی و دیگر زندانیان سیاسی است!
کلیه کارگران در بند و زندانیان سیاسی فوری و بی قید و شرط آزاد باید گردند
افشین اسانلو، ۴۲ ساله، زندانی سیاسی و فعال کارگری دربند در زندان رجایی شهر، جان خود را طبق ادعاهای مسئولان زندان و قوه قضاییه بر اثر حمله قلبی در تاریخ پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۲ از دست داد. این در حالی است که خانواده اسانلو اعلام کرده اند که ایشان هیچگونه بیماری قلبی نداشتند و جمعهای متعددی از زندانیان سیاسی اعلام کرده اند که وی، با وجود شکنجه ها و اذیت و آزارهایی که متحمل شده بود، از سلامت جسمی برخوردار بود.
همه میدانیم زندانیان سیاسی تحت شکنجه ها و فشارهای شدید جسمی و روحی قرار دارند و برخی از آنان بطور مشکوک در زندانهای جمهوری اسلامی جان باخته اند. این سیاست ادامه و روی دیگر همان اعدامهای سبعانه رژیم است. جمهوری اسلامی ایران مسئول و مسبب جان باختن افشین اسانلو و دیگر زندانیان سیاسی جانباخته است. همکنون دهها فعال کارگری در بند و صدها زندانی سیاسی در شرایطی مشابه قرار دارند و جانشان کاملا در خطر است.
از تمامی انسانهای آزادیخواه و برابری طلب و و سازمانها و احزاب کارگری و مدافعین حقوق انسانی می خواهیم که اعتراضات و فشارهای جهانی برای آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه کارگران دربند و زندانیان سیاسی در ایران را هر چه گسترده تر نماییم. در این راستا از ساکنین تورنتوی بزرگ دعوت میکنیم که در تظاهراتی که به این مناسبت در تاریخ ۶ جولای توسط شورای پشتیبانی از مبارزات مردم در ایران برگزار میگردد شرکت نمایند.
زمان: شنبه 6 جولای از ساعت 4 تا 6 بعد از ظهر
مکان: میدان مل لستمن واقع در 5100 خیابان یانگ (ایستگاه متروی نورث یورک سنتر)
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران - کانادا

گزارشاتی درباره آکسیون 29ژوئن :

گزارشی کوتاه از تظاهرات ایستاده29ژوئن پاریس برای اعتراض به ادامه سرکوب و شکنجه در ایران(همراه با تصاویر)
روزشنبه29ژوئن ازساعت18تا20بدعوت انجمن دفاع اززندانیان سیاسی وعقیدتی ایران-پاریس،انجمن کردهای مقیم فرانسه،اتحادبین المللی درحمایت از کارگران درایران – پاریس وهمبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران ـ فرانسه،فعالین سیاسی،اجتماعی وکارگری در
Place des Innocents, Les Halles, 75001 Paris
جمع شدند واعتراضشان را به رژیم ایران
دررابطه با قتل های خاموش درزندان های ایران ازجمله مرگ افشین اسانلوکارگرزندانی،
به زندانی کردن فعالین سیاسی،اجتماعی و کارگری واذیت وآزار خانواده هایشان،
همچنین به اعمال شکنجه در زندانهای ایران
رابنمایش گذاشتند.
تظاهرکنندگان بابرافراشتن پلاکاردها ،نصب تصاویرزندانیان سیاسی وکارگران زندانی وسردادن شعارها ضمن ابرازانزجارنسبت به وضعیت اسفناک زندان های ایران و اعمال شکنجه درزندان ها،هشداردررابطه بابه قتل رساندن بی سروصدای زندانیان سیاسی درزندان ها،خواهان پایان بخشیدن به حبس و زندانی کردن فعالین کارگری و تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی شدند.
رسانه های تصویری ،صوتی ونوشتاری باحضوردر این اجتماع اعتراضی ویاازراه دورگزارشاتی تهیه کردند.
30ژوئن2013
لینک تصاویر:
http://www.etehadbinalmelali.com/

گزارش راديو ندا از تظاهرات ايستاده در اعتراض به مرگ افشين اسانلو

گزارش راديو ندا از تظاهرات ايستاده در پاريس براي اعتراض به مرگ افشين اسانلو و اعتراض به ادامه سركوب و شكنجه در ايران، در گفتگو با بهروز فراهاني از همبستگي سوسياليستي با كارگران ايران - فرانسه و عليرضا نوائي از اتحاد بين المللي در حمايت از كارگران در ايران – پاريس
گوش کنید:
http://radio-neda.blogspot.se/
تلویزیون برابری:تظاهرات در اعتراض به مرگ افشین اسانلو در پاریس شنبه 29 ژوئن
ببینید:
http://barabari.tv/video/paris-afshin130629.html

کارگران شرکت مهندسی مشاور تدبیر نیرو در ۸ ماه گذشته مزد نگرفته‌اند

به گزارش10تیرایلنا،بیش ازهشت ماه است که حقوق ۸۰ کارگر شرکت مهندسی مشاور تدبیر نیرواز سوی کارفرما پرداخت نشده است.
براساس این گزارش،یکی از کارگران شرکت مهندسی مشاور تدبیر نیرو اعلام کرد: کارفرمای این شرکت که تحت نظارت شرکت برق تهران فعالیت می‌کند بیش از ۸ ماه است در پرداخت حقوق ۸۰ کارگر متخصص خود کوتاهی کرده و اهمیتی به این موضوع نمی‌دهد.
او که خواست نامش فاش نشود گفت: سوابق کارکارگران این مجموعه از سه سال تا ۲۸ است که از پاییز سال ۹۱ هیچ مبلغی از سوی کارفرمای به حسابشان واریز نشده است.
این کارگر همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای این کارگران نیز گفت: با وجود آنکه هر ماه از حقوق کارگران مبلغی به عنوان حق بیمه کسر می‌شود با این حال در طول این مدت حق بیمه این تعداد کارگر واریز نشده و دفترچهٔ بیمه‌ای این کارگران نیز فاقد اعتبار است.
وی بابیان اینکه میزان بدهی شرکت تدبیر نیرو به سازمان تامین اجتماعی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان است، افزود: تاکنون کارفرما چندبار در خصوص پرداخت مطالبات وعده‌هایی را داده است که هیچ کدام محقق نشده است.
وی در خاتمه با اشاره به پیگیری‌هایی که خود و همکارانش برای وصول مطالبات خود انجام داه‌اند، تصریح کرد: تاکنون پیگیری‌های انجام شده بی‌نتیجه بوده است.

عدم پرداخت 11ماه حقوق کارگران و نیروهای خدماتی آبشار یاسوج

یکی از اماکن تفریحی و سیاحتی استان کهگیلویه و بویراحمد که به واقع پر ترددترین مکان گردشگری هم محسوب می‌شود آبشار یاسوج است.
آبشار یاسوج هر ساله پذیرای ده‌ها هزار از مسافران و گردشگرانی است که از گرمای طاقت‌فرسای تابستان به آب و هوای لطیف و دلپذیر این مکان تفریحی پناه می‌آورند.
به همین منظور و برای پی بردن به وضعیت این مکان تفریحی پر طرفدار به همراه همکار خبرنگار خود بازدیدی دو ساعته از این مکان داشتیم.
قسمت اصلی گزارش ما مربوط به کارگران و رفتگرانی در این مکان گردشگری است که دروضعیت کنونی بدون حقوق 11 ماه تمام را سپری کرده‌اند.
هنگامی که قصد بازدید از سرویس‌های بهداشتی آبشار را داشتیم با بغض ترکیده کارگری کهن‌سال روبرو شدیم که از وضع بد خود و روزگار خوب خبرنگاران سخن به میان آورد.
وی که انگار بهترین سنگ صبور را خبرنگاران می‌دانست ناگهان و فی‌البداهه به سخن آمد و گفت: آقای خبرنگار برای خودت کیف کن؛ عکس در روزنامه چاپ کن و پول‌هایش را نوش جان کن.
با گفتن این سخن از سوی این رفتگر به سراغ او رفتیم و اوضاعش را پرسیدیم که گفت مپرس از احوالم که دل پر خونی دارم.
علت را با آن‌که ما هم در دل حدس زده بودیم برای محکم‌کاری از او پرسیدیم که گفت: آیا شما خبرنگاران هم 11 ماه حقوق دریافت نکرده‌اید که بخواهی از حال من بدانی؟
وقتی بغض پیرمرد ترکید سعی کردیم سنگ صبورش شویم و از اوضاع و احوال دیگرش سؤال کردیم که گفت: به مرحمت وجود مردمی که به این آبشار می‌آیند یک چیزی هم به ما می‌دهند، همین که بتوانیم با آن کرایه رفت و برگشت به خانه‌هایمان را درآوریم.
این رفتگر آبشار از همت عالی مردم گفت و از ما خواست تا این موضوع را محض خاطر شریف شهرداری و البته پیمانکار بد حساب در روزنامه خود یا به قولی خبرگزاری بنویسیم.
کمی بالاتر و به سوی سرمنشأ آبشار که رفتیم به سرویس‌های دستشویی دیگری رسیدیم که چند رفتگر جوان در آن جا مشغول صحبت با یکدیگر بودند.
بدون توجه به آن‌ها راهی سرویس‌های دستشویی شدیم تا وضعیت این قسمت را هم بررسی کنیم که البته وضعیت با همه اجحافی که به کارگران در خصوص پرداخت‌ها شده بود رضایت‌بخش به نظر می‌رسید.
کارگر جوانی که بیماری از رنگ و رویش می‌بارید و ماسکی را به همین منظور بر دهان زده بود مطالبات خود را از ما پی‌گیری کرد و پرسید نمی‌دانید چرا حقوق ما را پرداخت نمی‌کنند؟
خود را خبرنگار معرفی کردیم و گفتیم مأمور شهرداری نیستیم که حقوقت را از ما مطالبه می‌کنی که در جواب گفت؛ می‌دانستم خبرنگارید و به همین خاطر از شما که وظیفه پی‌گیری حق و حقوق مردم را دارید پرسیدم.
به خود آمدیم و پای درد دل او و دو دوست دیگرش نشستیم که می‌گفتند از مهرماه سال گذشته حقوق نگرفته‌اند.
آن‌ها که دیگر مانند سابق از دوربین‌ها و ضبط صوت‌های خبرنگاران نمی‌ترسیدند مطالبات خود را به وضوح و بدون هیچ ترسی بیان می‌کردند و دیگر ترسی از اخراج شدن نداشتند.
منبع:فارس-10تیر-بخشی ازیک گزارش

آغازموج جدید اخراج و تعدیل نیرو در شرکت نفت و گاز پارس

با وجود اینکه تعدادی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی سال 90 شرکت ملی نفت مراحل مختلف مصاحبه، گزینش و طب صنعتی را گذرانده و در شرکت نفت و گاز پارس مشغول به کار شده اند، به تازگی به عنوان نیروی مازاد اعلام شده اند.
به گزارش 10تیرپانا نیوز، در روزهای گذشته تعدادی از کاربران که کارکنان جدید الاستخدام شرکت نفت و گاز پارس هستند با ارسال پیام‌های مشابهی خواستار رسیدگی به مشکل خود مبنی بر اعلام عدم نیاز شرکت متبوع به خدمات آنها شده اند.
در این خصوص یکی از این کارکنان جدید الاستخدام توضیح داده است: " از قبول شده‌های آزمون استخدامی تیر ماه 90 شرکت نفت هستم که از سال گذشته در شرکت نفت و گاز پارس واقع در منطقه عسلویه مشغول به کار شدم.
دارای کارشناسی ارشد مهندسی و بیش از 1000 ساعت دوره تخصصی و تالیف کتاب هستم. این شرکت هفته گذشته اسامی بیش از 300 مهندس جدید الاستخدام خود را به عنوان مازاد اعلام و از آنها خواسته که برای مصاحبه به شرکت گاز مراجعه کنند.
گفته می شود لیست نهایی شامل 500 نفر خواهد بود؛ این در حالی هست که مجوز استخدامی ما برای شرکت نفت و گاز پارس بوده است."
کاربر دیگری که خاطرنشان کرده است: " شرکت نفت و گاز پارس در سال 90 از طریق آزمون استخدام شرکت ملی نفت ایران اقدام به جذب حدود 1200 نفر نیرو کرده است و با وجود اینکه حدود 1000 نفر از این افراد پس از طی پروسه ای طولانی در نهایت پس از 15 ماه جذب شرکت شدند، 200 نفر باقیمانده با ادعای مدیران میانی مبنی بر مازاد بودن نیروها پس از نزدیک به 2 سال انتظار در نهایت، اردیبهشت ماه امسال جهت اشتغال به کار در سایر شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت، از طرف شرکت نفت و گاز پارس به دوره ی آموزشی دعوت شدند.
از چندی قبل نیز شایعاتی مبنی بر انتقال تعدادی دیگر از نیروهای شرکت (1000 نفر جذب شده از طریق آزمون سال 90) بین کارکنان پخش شد که تایید و تکذیب برخی روسای میانی و رده پایین را به همراه داشت تا اینکه بالاخره طی هفته ای که گذشت شایعات رنگ واقعیت به خود گرفتند و با تعدادی از نیروها جهت دعوت به مصاحبه در راستای انتقال به شرکت ملی گاز تماس گرفته شد.
با توجه به اهمیت موضوع و عدم رضایت جمع کثیری از پرسنل نسبت به این جابه جایی خواهشمند است در این زمینه پیگیری و اطلاع رسانی بفرمایید."
در چنین شرایطی این سوالات از سوی دارندگان این مشکل مطرح شده است که:
1- چرا اسامی را در سکوت کامل اعلام کردند و حتی نمی گویند معیار انتخاب چیست؟
2- اگر پارس جنوبی نیرو لازم نداشته، پس چرا آزمون استخدامی گذاشته و مجوز استخدام را اخذ کرده است؟
3- چرا نیروهای پیمانی مجوز دار و جوان خود را مازاد اعلام کرده اند، در حالی که انبوهی از نیروهای سن بالا از شرکت های دیگر به صورت مامور به این شرکت آمده اند؟
4- در کجای دنیا و ایران با نیروهای تازه استخدام به این صورت رفتار می شود؟ آیا برای این نیروها در سازمان فعلی و سازمان بعدی روحیه خدمتی می ماند.
5- پارس جنوبی میدان رقابت ایران و قطر بوده و لازم است نیروهای جوان با تخصص خود، عقب افتادگی ها را جبران کنند. بنابراین به نظر می رسد نه تنها نیروی مازاد وجود ندارد، بلکه توسعه این میدان با کمبود نیرو نیز مواجه است.

کارگران پیمانکاری درخشان کویر شهرداری طبس دو ماه حقوق طلبکار‌ند

به گزارش10تیرایلنا،۴۳ کارگر فضای سبز شهرداری طبس که تحت نظارت شرکت پیمانکاری درخشان کویر فعالیت دارند دو ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند.
بنا بهمین گزارش،کارفرمای این شرکت علاوه بر تاخیر در پرداخت حقوق دو ماه گذشته، از کارگران خود در هنگام استخدام برگه تسویه حساب نیز گرفته است.
قرار داد این کارگران هر دو ماه یکبار تمدید می‌شودو کارفرما شرط هر گونه استخدام یا تمدید قرارداد را برگه سفید امضا توسط کارگر اعلام کرده است.

مرگ دلخراش یک کارگر در دستگاه سنگ ‌شکن

براساس خبر دریافتی در تاریخ 9 تیر کارگری به نام امجد چشمه سپی کارگر شرکت ساشا بتن سازنده بتن آماده و تیرچه و بلوک و قطعات بتنی در 15 کیلومتری جاده کامیاران سنندج به داخل سنگ شکن افتاده و پس از انتقال به بیمارستان متاسفانه جان خود را از دست داد.
این کارگر جوان ساکن روستای کانی کوه در 10 کیلومتری جاده کامیاران کرمانشاه بود. کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن عرض تسلیت و همدردی با خانواده و دوستان امجد چشمه‌سپی، عدم رعایت استانداردهای ایمنی در محیط‌های کار که ناشی از سودخواهی سرمایه‌داری است را عامل بروز این گونه حوادث می‌داند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-10 تیر 1392

تظاهرات میلیونی ،تعدادی کشته و بیش از ششصد زخمی در مصر

به گزارش1ژوئیه یورونیوز، در سالگرد به قدرت رسیدن محمد مرسی، رییس جمهور مصر، شهروندان این کشور با برگزاری تظاهرات میلیونی در شهرهای بزرگ از جمله قاهره و اسکندریه خواستار کناره گیری وی از قدرت شدند.
شمار حاضران در این تظاهرات 14 میلیون نفر تخمین زده شده است.
در جریان درگیری های روز یکشنبه ودوشنبه بین مخالفان و هواداران محمد مرسی در شهرهای مصر، دست کم هشت نفر کشته و بیش از ششصد نفر زخمی شده اند.
بنا بهمین گزارش،دفاتر اخوان المسلمین در قاهره موردحمله قرارگرفت. برخی گزارش ها حاکی از آن است که هیچ نیروی پلیسی عهده دار حفاظت از دفاتر اخوان المسلمین نشده است.
مخالفان رییس جمهور مصر می گویند تا زمانی که آقای مرسی از قدرت کناره گیری نکند، دست از اعتراض نمی کشند. بیش از ۲۲ میلیون نفر، با تلاش گروهی از جوانان، که پایه گذار حرکتی به نام “تمرد” شده اند، طوماری را به امضا رسانده و از محمد مرسی خواسته اند، استعفا بدهد.
احمد ماهر، یکی از پایه گذار جنبش جوانان ششم آوریل است که نقش مهمی در انقلاب مصر داشت. وی می گوید: “قطعا اولین کسی که بعد از انقلاب مصر، رییس جمهور می شود، برای به دست گرفتن امور به شکلی که بتوانند، مبارزه خواهند کرد. وظیفه و مسوولیت سنگینی است و هیچ کس مخالف این نیست. مشکل اینجاست که آنها می گویند ما راه حل داریم و می توانیم تمام مشکلات موجود در مصر را حل کنیم. خب اگر اینطور است نشان مان بدهید.”
جنبش ششم آوریل، در جبهۀ مخالفت با رییس جمهوری مصر نیز پیشرو است. اعضای این جنبش برای موفقیت حرکتی که به راه انداخته اند، تمام امکانات برای اطلاع رسانی و هماهنگی در برگزاری تظاهرات در دیگر شهرهای مصر استفاده می کنند. حرکتی که از سوی اکثریت مصری های مخالف دولت کنونی با استقبال روبرو شده و علیرغم فشار حزب اخوان المسلمین که قدرت را در اختیار دارد و درگیری میان هواداران و مخالفان این حزب که تاکنون چندین کشته و مجروح برجای گذاشته است، معترضان حاضر به ترک میدان التحریر در شهر قاهره نیستند. در دیگر شهرها از جمله منصوره و اسکندریه نیز، استفعای محمد مرسی، تنها خواستۀ مخالفان است. شرایط اقتصادی نیز ناگوار است و مخالفان از آن به عنوان یک کارت برنده برای اثبات ناتوانی دولت استفاده می کنند.
یکی از معترضان گفت: «ما مردمی هستیم که از حاکمیت اخوان المسلمین رنج می بریم و تا زمانی که آن ها کشور را ترک نکنند و به ظلم خود پایان ندهند مقاومت می کنیم.»
مخالفان مرسی می گویند که او نتوانسته مشکلات اقتصادی و امنیتی را از زمان در اختیار گرفتن قدرت مهار کند.
یکی دیگر از معترضان افزود: «این انقلابی برای سامان دادن به امور است. آن روز فرا خواهد رسید که به نفع مردم باشد. مردمی که هنوز نسبت به دوران مبارک تغییری را ندیده اند.»
همانطور که خبرنگار مااز قاهره گزارش می دهد، تظاهرات میلیونی، آنچه مخالفان وعده داده بودند که ازتمام گروه های سنی در آن حضور داشته باشند برپا شد.
به موازات این اعتراض ها، شرایط اقتصادی نیز وخیم تر شده است. بیکاری افزایش یافته و ارزش پول ملی باز هم کاهش یافته است. مواد غذایی به ویژه نان و میوه جات به شدت گران است.
شهروندی از قاهره می گوید دولت نتوانسته مانع افزایش گرانی شود. وی می گوید: “قیمت ها هر ساعت بالا می رود. اگر بهای چیزی یک پوند مصر بود، امروز پنج برابر شده و در کمتر از یکماه ممکن است ۵۰۰ یا ۶۰۰ برابر بشود. به این ترتیب من حتی قادر نخواهم بود یک کیلو میوه برای خانواده ام تهیه کنم.”
مخالفان می گویند دولت باید جایش را به کسانی بدهد که بتوانند این کشور را دوباره سرپا نگهدارند. آنها روز دوشنبه، اول ژوییه، ۴۸ ساعت به رییس جمهوری مصر فرصت داده اند که استعفا بدهد و از قدرت کناره گیری کند. در مقابل، محمد مرسی، بر تعداد نیروهای نظامی در شهرها افزوده و دستور به استقرار تانک ها و سربازان مسلح در مقابل ساختمان های مهم از جمله بانک ها و رادیو و تلویزیون و پارلمان کرده است.
چهار وزیر دولت مصر به نشانه همبستگی با مخالفان دولت روز دوشنبه استعفا کردند.
فرمانده نیروهای مسلح مصر در بیانیه ای که از تلویزیون این کشور پخش شد به دولت 48 ساعت مهلت داد تا به خواسته معترضان پاسخ دهد، در غیر این صورت ارتش راه حل خود را ارائه خواهد کرد.

ادامه اعتراضات دربرزیل

به گزارش1ژوئیه یورونیوز،در ادامه اعتراضات شهروندان برزیلی به افزایش هزینه حمل و نقل عمومی یکشنبه شب، همزمان با آخرین مسابقه جام کنفدراسیون ها، هزاران نفر در اطراف استادیوم ماراکانا واقع در ریودو ژانیرو دست به اعتراض زدند.
براساس این گزارش،این اعتراضات آرامموردیورش پلیس قرارگرفت. تظاهرکنندگان سعی داشتند تا موانع موجود در نزدیکی استادیوم را از میان بردارند و مانع از برگزاری مسابقه بین تیم های فوتبال اسپانیا و برزیل شوند.پلیس بطرف تظاهرکنندگان گازاشک آورپرتاب کرد.
یازده هزار پلیس وظیفه برقرار امنیت را در جریان این بازی تاریخ برعهده داشتند.
تظاهرکنندگان بر روی پلاکاردهایی که حمل می کردند فیفا، استادیوم ورزشی و فدراسیون فوتبال برزیل را هدف انتقادات خود قرار داده بودند.
دهم تیرماه1392

*********************

خباروگزارشات کارگری11تیرماه1392

- صبح امروز 1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا دست به اعتصاب زدند
- آتش خشم کارگران کیان تایر بار دیگر شعله ور شد
- اطلاعیه شماره ۶ ، کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ، بازگشت بهنام ابراهیم زاده به زندان!
- محاکمه ی "غالب حسینی" فعال کارگری وعضو کمیته ی هماهنگی
- تلاش هشت ساله برای غیرقانونی جلوه داده فعالیت صنفی معلمان
- عدم پرداخت مابه التفاوت مستمری سال 92‌بازنشستگان پس ازگذشت 100روزازسال
- اعتراضات کارگران سد بزرگ کهیر کنارک دررابطه باعدم پرداخت 8ماه حقوقشان
- اعتراض کارکنان سازمان تحقیقات کشاورزی به تبعیض
- آتش سوزی درکارگاه صافکاری باعث سوختگی شدید 2کارگرگردید

صبح امروز 1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا دست به اعتصاب زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال عدم پرداخت اضافه کاری و دو ماه از دستمزد کارگران کارخانه نورد لوله صفا و زمزمه اعتصاب در میان این کارگران، آنان صبح امروز 11 تیر ماه بطور یکپارچه ای تولید در این کارخانه را خواباندند و معترضانه خواهان پرداخت اضافه کاریها و دستمزدهای معوقه خود شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی این کارخانه بدنبال تکرار وعده و وعید از سوی مسئولین شرکت چنان خشمگین شدند که درصدد تخریب اموال کارخانه بر آمدند اما با میانجی گری نماینده هایشان آسیبی به اموال کارخانه نرسید.
بنا بر این گزارش بدنبال این وضعیت مدیریت کارخانه اعلام کرد فردا صبح دستمزد اردیبهشت ماه کارگران به حسابشان واریز خواهد شد اما این وعده نیز با خشم و اعتراض وسیع کارگران مواجه شد. کارگران در این اعتراض با اشاره به گرانیهای سرسام آور، عدم پرداخت دستمزد خود را یک جنایت نامیدند و بر ادامه اعتصاب و اعتراض تاکید نمودند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران با نزدیک شدن ظهر و افزایش خشم کارگران، مدیریت کارخانه بناچار دستمزد اردیبهشت ماه کارگران را به حساب آنان واریز کرد و در ادامه متعهد شد از این پس دهم هر ماه دستمزد کارگران را به حساب آنان واریز کند.
کارگران اعتصابی کارخانه نورد لوله صفا بدنبال این موفقیت بر سر کارهای خود بازگشتند و بطور قاطعانه ای اعلام کردند دیگر تحمل عدم پرداخت دستمزد خود را ندارند و چنانچه کارفرما در این زمینه ذره ای کوتاهی کند بلافاصله دست به اعتصاب و اعتراض خواهند زد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 11تیر ماه 1392

آتش خشم کارگران کیان تایر بار دیگر شعله ور شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال زمزمه واگذاری کارخانه کیان تایر(لاستیک البرز) به کارفرمای سابق آن، بار دیگر شعله های آتش از این کارخانه زبانه کشید و کارگران این کارخانه دست از کار کشیدند.
در حال حاضر کارگران کیان تایر دستمزد خرداد ماه خود را دریافت نکرده اند و تولید در آن با کمبود مواد اولیه مواجه است. بنا بر اظهار کارگران این کارخانه از مدتها پیش زمزمه واگذاری کارخانه به کارفرمای قبلی آن (شرفی) بالا گرفته است و نامبرده دیروز در جلسه ای که با شرکت مدیران و مسئولین کارخانه و نماینده های کارگران در وزارت صنایع برگزار شده بود شرکت داشت که این امر خشم صدها کارگر این کارخانه را برانگیخت و آنان صبح امروز با دست کشیدن از کار اقدام به تجمع و آتش زدن لاستیک در محوطه درونی کارخانه مشرف به جاده اسلامشهر کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این اقدام اعتراضی از سوی کارگران، مسئولین شورای تامین استان در محل حاضر شدند و بدنبال مذاکراتی که صورت گرفت کارگران به تجمع خود پایان دادند و بطور قاطعانه ای اعلام داشتند تحت هیچ شرایطی کارفرمای سابق را به کارخانه راه نخواهند داد و چنانچه وزارت صنایع بدون توجه به خواست کارگران اقدام به اینکار کند دست به اعتراضات گسترده ای خواهند زد. حجم آتشی که امروز کارگران کیان تایر برپا کرده بودند به حدی بود که بدنبال پایان اعتراض کارگران، ماشینهای آتش نشانی اقدام به خاموش کردن آتش نمودند.
بدنبال اعتراضات گسترده کارگران کیان تایر در سالهای 86 و 87 کارفرمای این کارخانه خلع ید شد و از آنزمان تاکنون اداره آن در اختیار سازمان حمایت از صنایع قرار دارد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 11 تیر ماه 1392

اطلاعیه شماره ۶ ، کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ، بازگشت بهنام ابراهیم زاده به زندان!

بهنام ابراهیم زاده که از چهار شنبه هفته گذشته ۵ تیر ماه به مرخصی آمده بود تا درکنار فرزند بیمارش نیما باشد امروز با مراجعه به مراجع قضائی برای تمدید مرخصی اعلام شد که ایشان باید هر چه سریع تر به زندان برگردند و با تمدید مرخصی به هیچ عنوان موافقت نشد.
از این رو بهنام ابراهیم زاده امروز سه شنبه ۱۱ تیر ماه ۱۳۹۲ به زندان اوین برگشت در حالی‌ که نیما به شدت بیمار است و نیاز مبرم به حضور پدرش دارد تا در این شرایط از لحاظ روحی بهتر بتواند دوره درمان را سپری کند.
کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده - یازدهم تیر ۱۳۹۲
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
آقای محمود صالحی٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

محاکمه ی "غالب حسینی" فعال کارگری وعضو کمیته ی هماهنگی

به گزارش رسيده روز یکشنبه مورخ 9/4/92 جلسه ی بررسی پرونده ی غالب حسینی در شعبه ی یکم دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی پرونده آقای بابایی و به وکالت آقای "عباس جمالی" برگزار شد که یکساعت به طول انجامید. اتهام وارده به این فعال کارگری عضویت در کمیته ی هماهنگی براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري و وابستگي به احزاب خارج از کشور عنوان شد که این فعال کارگری ،ضمن رد اتهام وارده وبی اساس خواندن آن، از حقانیت و استقلال کمیته ی هماهنگی دفاع نمود. لازم به ذکر است که این محاکمه قرار بود در شنبه 8/4/92 برگزار شود که با درخواست وکیل ايشان جهت مطالعه ی پرونده به روز 9/04/92 موکول شد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري، ضمن محكوم نمودن محاكمه ي غالب حسيني، خواهان رفع اتهام از نام برده و همچنين آزادي ساي كارگران، فعالين كارگري و زندانيان سياسي مي‌ باشد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري11- تير 1392

تلاش هشت ساله برای غیرقانونی جلوه داده فعالیت صنفی معلمان

به گزارش11تیرایلنا،یک فعال صنفی معلمان در کردستان از تلاش دولت برای محدود کردن تشکل‌های صنفی معلمان انتقاد کرد.
«پیمان نودینیان» در این باره گفت: نهاد‌های نظارتی در هشت سال گذشته برای غیر قانونی جلوه دادن فعالیت صنفی معلمان تلاش زیادی کرده‌اند اما معلمان با تاکید بر اصول مصرح در قانون اساسی از جمله اصل ۲۶ و ۲۷ پیگیر حقوق صنفی‌شان هستند.
این فعال صنفی با انتقاد از تشکیل نظام معلمی اظهار داشت: در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی، بحث تشکیل نظام معلمی مانند نظام پزشکی کشور مطرح بود که همان زمان هم به شدت با آن مخالف بودیم.
نودینیان در پایان تصریح کرد: رفتن معلمان در قالب چنین نظام‌هایی، امکان نظارت تشکل‌های صنفی بر عملکرد دولت را از بین می‌برد و آن‌ها را به بخشی از بدنه بوروکراتیک دولت تبدیل می‌کند.

عدم پرداخت مابه التفاوت مستمری سال 92‌بازنشستگان پس ازگذشت 100روزازسال

به گزارش11تیرایلنا،یک روز دیگر از گفتهٔ مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی که وعده داده بود «ما به ‌التفاوت مستمری‌های سال ۹۲، روز دوشنبه ۱۰ تیرماه به حساب بازنشستگان واریز شود» گذشت اما بسیاری از بازنشستگان در نقاط مختلف ایران با گذشت سه ماه از سال تا كنون موفق به دریافت افزایش مستمری خود نشده‌اند.
بنابهمین گزارش، «سعید مرتضوی» در اولین روزهای تیرماه گفته بود: دستورالعمل پرداخت ما به ‌التفاوت مستمری‌ها از روز دوشنبه ۱۳۹۲/۴/۱۰ در سراسر کشور اجرایی می‌شود و افرادی که از این تاریخ نوبت دریافت حقوق تیر ماه آن‌ها باشد، حقوقشان را به همراه افزایش ۴ ماهه و به صورت یک جا دریافت می‌کنند.
وی در ادامه اضافه کرده بود: افرادی که بر اساس حروف الفبا قبل از تاریخ ۹۲/۴/۱۰ حقوق تیر ماه خود را دریافت کرده‌اند می‌توانند با مراجعه به بانک رفاه، افزایش ۴ ماهه نخست سال را دریافت کنند.
اما بازنشستگانی که امروز و روز گذشته – دوشنبه ۱۰ تیر ماه - به شعب مختلف بانک رفاه مراجعه کردند تا موجودی حسابشان را چک کنند تغییری در موجودی حساب بازنشستگان مشاهده نمی‌شد.
رفتار مسئولان سازمان تامین اجتماعی در كش دار كردن پرداخت ما به التفاوت مستمری‌های سال ۹۲ برای بیش از سه ماه با وجود رشد بی‌سابقه نرخ كالاهای مصرفی نه تنها باعث ضعیف‌تر شدن بنیه اقتصادی آنان شده است بلكه شكلی توهین آمیز به خود گرفته است طوری كه برای كارگرانی كه در طول 30 سال كار، هر ماه بخشی از دستمزدشان را در این صندوق سرمایه‌گذاری كرده‌اند تداعی کنندهٔ پرداخت «صدقه» است.
شاید یادآوری این نکته برای مسئولان این «نهاد عمومی» بد نباشد که تمام «تعهدات» سازمان تامین اجتماعی از جمله پرداخت مستمری بازنشستگی پیش‌تر توسط کارگران خریداری شده است.
سهم هفت درصدی کارگران از حق بیمه و سهم ۲۳ درصدی کارفرمایان که آن هم به نوعی از حقوق کارگران کسر می‌شود و صرفا برای جلوگیری از بار تورمی تنها به نام کارفرمایان ثبت می‌شود، هزینه‌ای است که بازنشستگان در مدت زمان اشتغالشان برای دریافت خدمات از سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده‌اند.
از این زاویه، عدم اجرای تعهدات این نهاد عمومی که متعلق به کارگران است و توسط دولت اداره می‌شود، نوعی دست برد به بازنشستگان برای جبران هزینه‌های دولتی است، چرا كه بازنشستگان این خدمات را پیش‌خرید كرده‌اند.
در شرایطی که مسئولان کانون عالی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی برای فرار از پاسخگویی به رسانه‌ها و بازنشستگان تلفن خود را از دسترس خارج کرده‌اند و سابقهٔ مدیران سازمان، امید به تحقق وعده‌هایشان را کمرنگ می‌کند، روشن نیست بازنشستگان تا چه زمانی برای دریافت حق خود باید به بانک‌ها مراجعه کنند و دست خالی به خانه بازگردند.

اعتراضات کارگران سد بزرگ کهیر کنارک دررابطه باعدم پرداخت 8ماه حقوقشان

یکی از کارگران شاغل در این پروژه،علت اعتراضات را عدم پرداخت حقوق هشت‌ ماهه آنان از سوی شرکت «جهان کوثر» عنوان کرد و اظهار داشت: کارگران این پروژه با وجود فعالیت در سخت‌ترین شرایط و گرمای طاقت‌فرسای منطقه و همچنین با فعالیت در ساعات طولانی از کمترین حقوق برخوردار هستند.
به گزارش11تیرفارس،کارگران سد بزرگ کهیر شهرستان کنارک که در مدت هشت ماه گذشته حقوقی از شرکت متصدی پیمانکاری این پروژه دریافت نکرده‌اند.
براساس این گزارش، پروژه سد مخزنی کهیر که عملیات اجرایی آن در سال 90 آغاز شده مدتی است که به علت اعتراضات کارگران فعال در این پروژه با مشکلاتی مواجه شده است.
یکی از کارگران شاغل در این پروژه،علت اعتراضات را عدم پرداخت حقوق هشت‌ ماهه آنان از سوی شرکت «جهان کوثر» عنوان کرد و اظهار داشت: کارگران این پروژه با وجود فعالیت در سخت‌ترین شرایط و گرمای طاقت‌فرسای منطقه و همچنین با فعالیت در ساعات طولانی از کمترین حقوق برخوردار هستند.
اوافزود: این کارگران تنها به امید کسب حقوق و تامین مخارج زندگیشان در این پروژه فعالیت می‌کنند که به حداقل آن هم دست پیدا نمی‌کنند.
وی بیان داشت: سایر کارگران هم خواسته‌هایی در زمینه بهبود شرایط کاری خود دارند که مهم‌ترین آنها افزایش حقوق و مزایا و تدوین برنامه‌های منظم کاری است.
این کارگر با اشاره به اینکه تا کنون پنج بار سرپرست و مسئول این پروژه ملی عوض شده است گفت: متأسفانه هیچ‌کدام از سرپرستان پروژه نتوانسته‌اند مشکلات کارگران را حل کنند و تا کنون موارد متعدد نقش حقوق مادی و معنوی کارگران در این پروژه دیده شده است.
گفتنی است، سد مخزنی کهیر یک سد rcc بتنی کوبیده غلتکی است که در 110 کیلومتری شهرستان بندری کنارک و پنج کیلومتری روستای کهیر واقع بر روی رودخانه کهیر در حال ساخت است. آورده سالانه این سد 182 متر مکعب در سال خواهد بود و با ساخت آن، سالانه از هدر رفت میلیون‌ها متر مکعب آب، جلوگیری می‌شود.

اعتراض کارکنان سازمان تحقیقات کشاورزی به تبعیض

به گزارش11تیرایلنا،کارکنان یكی از معاونت‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نسبت به رویهٔ تبعیض آمیز جاری در این سازمان معترض‌اند.
یکی از این کارکنان که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: این سازمان از واحدهای زیر مجموعه وزارت کشاورزی است و بیش از ۳ سال است که رویه‌ای تبعیض آمیز میان اعضای هیئت علمی و سایر کارمندان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به وجود آمده که غیر قابل قبول است.
وی به شارژ نشدن کارت‌های رفاهی کارمندان سازمان به مدت ۲ سال و تاخیر سه ماهه در پرداخت حق مسکن آنان اشاره كرد و ادامه داد: این در حالی است که از مجموع ۱۴ هزار و ۵۰۰ نیروی شاغل در این سازمان تنها تعداد ۲۵۰۰ نفر عضو هیئت علمی بوده و مابقی به عنوان کارمند در استخدام سازمان هستند.
این کارمند در ادامه با انتقاد از تبعیض میان کارمندان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و کارمندان وزات جهاد کشاورزی افزود: پاداش ۲۰۰ هزار تومانی که وزارت جهاد کشاورزی در هفتهٔ جهاد کشاورزی به کارمندانش پرداخت کرد به کارمندان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تعلق نگرفت.

آتش سوزی درکارگاه صافکاری باعث سوختگی شدید 2کارگرگردید

به گزارش11تیر115 ورژانس تهران ،کارگاهی دراسلامشهر - گلدسته به علت انتشاربخارات تینروبنزین دچارحریق گردید که باعث سوختگی شدیددوکارگرگردید.
برپایه این گزارش،این حادثه دقایقی قبل ( درساعت 15:54دقیقه امروزسه شنبه11/4/92) به مرکز اورژانس تهران گزارش گردید. بلافاصله سه دستگاه آمبولانس ازنزدیکترین پایگاهها به محل اعزام شده ودو مصدوم حادثه راکه دچارحدود50درصد سوختگی شده اندهمراه بااقدامات درمانی مناسب درحال انتقال به بیمارستان شهید مطهری میباشند.
یازدهم تیرماه1392

*********************

اخباروگزارشات کارگری12تیرماه1392

- تبدیل قرار 4 میلیون تومانی رضا شهابی به 30 هزار تومان!
- صدور حكم عليه وفا قادري!
- در اعتراض به قتل افشین اسانلو:پیاده روی هاشم هاشمی زاده و همراه او خانم فیروزه رشیدی
- مراسم گرامیداشت افشین اسانلو
-« سخنی درباره‌ی دستمزد »
- تعویق سه ماه حقوق كارگران صدرا وتعطیلی كارگاه از دهم تیرماه درپی اعتراض کارگران
- بیش از70 درصد کارگران کارگاه‌های کوچک بیمه ندارند
- تیراندازی هنگ مرزی بسوی کولبران، 1 کشته و 2 زخمی درپی داشت
- برق فشار قوي جان 3 کارگررا در شهرستان تربت حيدريه گرفت
- مرگ کارگر ساختماني درکرمانشاه
- گودبرداری غیراصولی جان کارگر ۲۰ ساله را در کرج گرفت
- فرمانده ارتش مصر از برکناری محمد مرسی خبر داد

اطلاعيه شماره 56- تبدیل قرار 4 میلیون تومانی رضا شهابی به 30 هزار تومان!

بنا بر گزارش رسيده روز سه شنبه 11 تیر، رضا شهابي را در رابطه با 12 روز تأخیر مراجعت به زندان به دادگاه برده و در نهایت قاضی قرار 4 ميليون تومانی صادره از طرف شعبه ی 4 بازپرسی دادسراي اوين را به 30 هزار تومان جریمه تبدیل كرد.
لازم به ذکر است رضا شهابی همچنان از درد شدید در ناحیه کمر و پای چپ (به دلیل جابجا شدن مهره های کمر و فشار به عصب سیاتیک) رنج می برد، به گونه ای که از انجام امورات شخصی خود نیز بر نمی آید! این کارگر زندانی چند روز قبل به دلیل عدم توانایی طبیعی حرکتی در هنگام استحمام به سختی زمین خورده است و دچار صدمات شدیدی شده است.
کمیته دفاع از رضا شهابی ضمن اعتراض به تداوم حبس رضا شهابی خواستار رسیدگی سریع به وضعیت وخیم جسمانی این عضو هیئت مدیره و خزانه دار سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران است.
کمیته ی دفاع از رضا شهابی- 12 تیر 1392
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی، آقای محمود صالحی: ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

صدور حكم عليه وفا قادري!

قاضي شعبه ي 1 دادگاه انقلاب سنندج براي وفا قادري فعال كارگري و عضو كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري حكم صادر كرد. وي اين فعال كارگري را به يك سال حبس تعزيري محكوم كرد و حكم در تاريخ 11/4/92 به وكيل نام برده ابلاغ شد. اتهام واهي اقدام عليه امنيت ملي توسط دادگاه به به اين فعال كارگري اعلام گرديده است. تنها جرم وفا قادري عضويت در كميته ي هماهنگي و دفاع از حقوق كارگران است.
کمیته‌ی هماهنگی به شدت به صدور حكم صادره علیه وفا قادري معترض است و اعلام می‌دارد که این حكم ضدکارگری باید شکسته شود.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-12 تير 1392

در اعتراض به قتل افشین اسانلو:پیاده روی هاشم هاشمی زاده و همراه او خانم فیروزه رشیدی

اولین تماس با این دوستان که از روز چهارشنبه 26 ژوئن برابر 5 تیر 92 در راهپیمایی اعتراضی به قتل عمد افشین اسانلو،از استکهلم به طرف شهر گوتنبرگ درحرکت هستند، انگیزه این حرکت اعتراضی و چگونگی آنرا از زبان آنهابشنویم:
http://www.radiotvrahekargar.de/rd/13/06/30/go30jun.ram
دومین گفتگو با خانم فیروزه رشیدی و هاشم هاشمی زاده سازماندهدگان کمپین راه پیمایی اعتراضی،
در این گفتگوعلیرضا بیداریان کارگراخراجی سندیکای کارگران شرکت واحد و توفیق محمدی فعال عرصه پناهندگی نیزبا شنوندگان صحبت می کنند:
http://www.radiotvrahekargar.de/rd/13/07/02/fh02jul.ram
منبع:رادیوراه کارگر- گفتگو از امیر جواهری

مراسم گرامیداشت زندانی سیاسی و فعال کارگری افشین اسانلو

افشین اسانلو بامداد روز جمعه 31 خرداد به دلیل شکنجه های جسمی و روحی در زندان رجایی شهر درگذشت. مسئولین رژیم یعنی شکنجه گران او تلاش دارند تا مرگ او را یک اتفاق طبیعی جلوه دهند. اما دیگر شیوه های شکنجه گاههای رژیم و دستگاه امنیتی آن برای همه مردم شناخته شده است. همه میدانند که زندان نه فقط شکنجه گاه، بلکه قتلگاه انسانهای شریف و مبارز است. و هر کسی که پایش به زندانهای رژیم بیافتد سایه مرگ هم بالاسرش قرار دارد. افشین یکی از آن هزاران زندانی سیاسی است که در طول عمر رژیم اسلامی چه با دادگاههای 1 دقیقه ای و چه بدون دادگاه به قتل رسیده اند.
افشين اسانلو از فعالین کارگری است که در سال ۸۸ در تهران دستگیر شد و سپس در بیداگاه رژیم به پنج سال حبس تعزيری به اتهام "اجتماع و تبانی و ... "محکوم شده بود. اين فعال کارگری در سال گذشته برای گذراندن باقيمانده دوره محکوميت خود به زندان رجايی شهر کرج (گوهردشت ) اعزام شده بود. دوره محکوميت افشين اسانلو در اسفند سال جاری به پايان می‌رسيد، اما به خاطر شکنچه و شرایط دشوار زندان و عدم دسترسی او به امکانات پزشکی حکم پنج سال زندان او عملا تبدیل به حکم مرگ تدریجی در زندان شد.
افشین اسانلو در سالن ۱۲ بند ۴ زندان گوهردشت کرج در محیطی کاملا ایزوله شده که از داشتن ارتباط تلفنی و سایر حقوق اولیه انسانی محروم بود و دائم همانند سایر هم بندیانش تحت فشارهای روحی و غیر انسانی قرار داشت با این وجود بنا به گفته هم بندیانش "روحیه ای شاد داشت و شوخ طبع بود و هیچ گاه از داشتن ناراحتی قلبی شکایتی نداشت" .این گروه از زندانیان سیاسی و فعالین کارگری بدلیل فشارهای جسمی و روحی که بازجویان وزارت اطلاعات علیه آنها بکار میگیرند در مدت کوتاهی دچار بیماریهای مختلف و گاه بیماری های مرموزی می شوند و به دلیل عدم درمان به موقع ، تدریجا به سوی مرگ سوق داده می شوند.
مرگ مشکوک افشین همانند مرگ های تدریجی بسیاری از زندانیان سیاسی است که در شکنجه گاهای رژیم صورت گرفت ، این خود گواه شرایط دشوار و شکنچه در زندانهای رژیم جنایتکار اسلامی ایران است .
ما از دست دادن این فعال کارگری، این زندانی سیاسی ، این انسان آزاده و عدالت جو را به کارگران ایران، به خانواده داغدار اسانلو بخصوص همسر و فرزندان و مادر فداکار او و منصور اسانلو تسلیت می گوئیم و یاد او را گرامی می داریم .
بدون شک چنبش کارگری ایران شهامت و تلاش تا پای جان افشین اسانلو ، ستار بهشتی و هزاران کارگر اگاه و مبارز را فراموش نخواهد کرد و با عزمی استوارتر در جهت اهداف خود پای می فشارد .
رژیم جمهوری اسلامی از و حشت اعتراض مردمی حتی اجازه نداد تا مراسم یادبود افشین در ایران برگزار شود. ما به یاد افشین اسانلو و به پاس احترام به تلاشها ی او روز شنبه از ساعت17 تا 20 مراسم گرامی داشت او را در محل اتحادیه کارگران ساختمانی در کپنهاک برگزار می کنیم . امیدواریم با شرکت خود در این مراسم یاد او را گرامی بداریم
گرامی باد یاد افشین اسانلو
سرنگون باد رژیم اسلامی ایران . زنده باد آزادی و برابری .
شنبه 6 یولی 2013از ساعت 17 تا 20
محل: اتحادیه کارگران ساختمانی Lygten 10, 2400 København NV,
برگزار کننده : اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران ایران - دانمارک ، کانون پوینده و کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران در دانمارک .

« سخنی درباره‌ی دستمزد »

عبداله وطن خواه

دستمزد!
اجر نیست
پاداش نیست
تکه‌ی کوچکی ست از
کیک بزرگ ارزش
که به جان
می پزنش،
کارگران. (فلزبان)
بیائید با این پیش فرض شروع کنیم که : همه‌ی اندیش مندان و کارشناسان و محققین و متخصص‌های عرصه‌ی کار و سرمایه هر چه گفته و نوشته‌اند غلط است و به درد خودشان می‌خورد و گره‌ای از مشکلات کارگری ما باز نمی‌کند. با داشته‌های عینی و ذهنی خودمان به اوضاع کارگری‌مان نگاهی داشته باشیم. گفتیم عرصه‌ی کار و اوضاع کارگری‌مان، پس قبل از هر چیزی مدعی تعلق داشتن به دنیای کار هستیم و کارگر بودن‌مان و با این ادعا ناچار باید ابتدا عنوان خودمان، یعنی واژه‌ی «کارگر» را معنی کنیم. البته همه‌ی ما کارگران با پوست و گوشت، و تا مغز استخوان مان این واژه را درک و لمس کرده و تلخ‌کامی‌های نهفته در درونش را هم می‌شناسیم ولی به خاطر مستند بودن بیان خود باید به اسناد رسمی و مستند موجود استناد کنیم که در حال حاضر بر کشور ما حاکم است و قانونیت و رسمیت دارد، یعنی قانون کار که قانون مادر و نه حاکم بر روابط کارگران و کارفرمایان است.
لینک متن کامل:
http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2013/07/blog-post.html#more

تعویق سه ماه حقوق كارگران صدرا وتعطیلی كارگاه از دهم تیرماه درپی اعتراض کارگران

به گزارش12تیرایلنا، حدود ۱۵۰۰ کارگر قراردادی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که با کارفرمایی چندین شرکت پیمانکاری در ساخت پروژه‌های دریایی فعالیت دارند، از سه ماهه گذشته حقوق دریافت نکرده‌اند.
براساس این گزارش، در پی اعتراض کارگران برای دریافت نکردن حقوق، کارفرما از تاریخ دهم تیر ماه این کارگاه را تعطیل اعلام کرده است.

بیش از70 درصد کارگران کارگاه‌های کوچک بیمه ندارند

به گزارش12تیرمهر، بیش از 70 درصد کارگران کارگاه های کوچک که طبق قانون باید دارای پوشش بیمه ای باشند بیمه نیستند. آن تعداد از کارگران کارگاه های کوچک هم که بیمه شده محسوب می شوند و دارای بیمه هستند غالبا سابقه ثبت شده آنها خیلی کمتر از دوران اشتغال آنها است و تقاضای آنان برای رسیدگی به این مسئله مهم در تامین اجتماعی بدون پاسخ می ماند.

تیراندازی هنگ مرزی بسوی کولبران، 1 کشته و 2 زخمی درپی داشت

به گزارش12تیر کُردپا، یک کولبر دیگر اهل شهرستان " ثلاث باباجانی" در استان کرمانشاه توسط نیروهای هنگ مرزی "شیخ‌صله" در نقطه‌ی صفر مرزی کشته شد.
برپایه این گزارش، امروز چهارشنبه دوازدهم تیرماه مأموران هنگ مرزی شیخ‌صله در شهرستان ثلاث باباجانی یک کولبر کُرد به نام " نازدار مردای"، فرزند عزیز را با شلیک مستقیم به قتل رساندند.
این کولبر کُرد ٢٨ سال سن داشت و دارای همسر و فرزند بوده که به دلیل فقر معیشتی، بالاجبار به شغل کاذب کولبری روی آورده است.
به گفته‌ی یک منبع مطلع، در حادثه‌ی تیراندازی امروز، دو برادر دیگر نازدار به نام‌های "جلال و رزگار" نیز به شدت زخمی شده و هم اکنون در یکی از بیمارستان‌های کرمانشاه تحت مراقبت پزشکی هستند که گزارشات حاکی از وضعیت وخیم آنها می‌باشد.
در همین رابطه کولبران و کاسبکارانی منطقه با به آتش‌کشیدن خودروی نیروی انتظامی، اعتراض خود را به این عمل مأموران حکومت اسلامی ایران نشان دادند.
برق فشار قوي جان 3 کارگررا در شهرستان تربت حيدريه گرفت
به گزارش پايگاه خبري پليس ،بر اثر برخورد دكل دستگاه جرثقيل با سيم هاي فشار قوي ، راننده و شاگرد بالابر و كارگري كه در محل بود در شهرستان تربت حيدريه خراسان رضوي دچار برق گرفتگي شده و جان خود را از دست دادند.
بنا بهمین گزارش، فرمانده انتظامي شهرستان تربت حيدريه در تشريح اين خبر گفت: ساعت 6:20 عصر روز پنج شنبه در پي تماس يكي از شهروندان با مرکز فوريت هاي پليسي 110شهرستان تربت حيدريه و گزارش يک مورد برق گرفتگي در روستاي مورشك در پنج كيلومتري تربت حيدريه، ماموران کلانتري 12 اين شهرستان بلافاصله به محل اعزام شدند.
سرهنگ"شاهرخي" افزود: پس از حضور ماموران انتظامي در محل با بررسي هاي اوليه مشخص شد يك دستگاه بالابر در حال تعمير و بالا كشيدن لوله هاي چاه آب كشاورزي بوده كه به علت بي احتياطي با سيم هاي فشار قوي برق برخورد كرده و در پي اين حادثه، راننده و شاگرد بالابر و كارگري كه در محل بود دچار برق گرفتگي شدند و به علت شدت جراحات وارده هر سه در دم فوت كرده اند.

مرگ کارگر ساختماني درکرمانشاه

به گزارش 12تیرپايگاه خبري پليس ، يک کارگر ساختماني حین کار در يکي از محلات قديمي شهر کرمانشاه ، بعلت فرو ريختن سقف يک باب منزل مسکوني جان شرا ازدست داد.
براساس این گزارش، سرهنگ " عليرضا مرزباني" فرمانده انتظامي شهرستان کرمانشاه دراین باره گفت:روز گذشته در پي اعلام مرکز 110 در خصوص فروريختن آوار بر روي دو کارگر در يکي از محلات قديمي شهر کرمانشاه که داراي بافت فرسوده مي باشد ، بلافاصله ماموران کلانتري " 14 " جهت بررسي موضوع به محل اعزام شدند .
وي ادامه داد : يکي از کارگران توسط ماموارن سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري کرمانشاه نجات يافت اما نفر دوم به علت خفگي ناشي از گرفتار شدن در زير آوار جان خود را از دست داد .

گودبرداری غیراصولی جان کارگر ۲۰ ساله را در کرج گرفت

به گزارش12تیرتسنیم، گودبرداری غیراصولی روز گذشته پنجمین قربانی منجر به فوت خود در چهار ماه گذشته در شهر کرج را گرفت.
این گزارش می افزاید، سومین حادثه سنگین گودبرداری طی چهار ماه اخیر در کرج روی داد که هر یک از این حوادث موجب بروز شدیدترین آسیب‌های جانی و مالی برای همسایگان یا کارگران شاغل در ساختمان‌های اطراف یا در حال احداث شده است؛ روندی که به نظر می رسد با توجه به کم‌توجهی برخی سازندگان به رعایت اصول ایمنی در ساخت و ساز همچنان ادامه داشته و با جان هموطنان بازی می‌کند.
به گفته مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، روز گذشته در تماسی با ستاد فرماندهی این سازمان، شهروندان از وقوع یک مورد ریزش آوار در منطقه رجایی‌شهر خبر دادند و در پی آن نیروهای امداد و نجات ایستگاه‌های 107 و 109 این سازمان به محل حادثه اعزام شدند.
حاجعلی فرجامی،با بیان اینکه متاسفانه با ورود ماموران به محل مشخص شد که باز هم گودبرداری غیراصولی در کرج حادثه آفریده است، اظهارکرد: طبق اعلام حاضران و شاهدان حادثه، مشخص شد که کارگری 20 ساله زیر آوار ناشی از این اقدام محبوس شده است.
وی اضافه کرد: اقدامات آزادسازی حادثه‌دیده به سرعت و بدون اتلاف وقت از سوی ماموران این سازمان آغاز شد اما متاسفانه پنجمین قربانی حاصل از این بی دقتی از زیر آوار،‌ بی جان بیرون آمد.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی کرج خاطرنشان کرد: حوادث ناشی از گودبرداری غیراصولی از جمله حوادث شایعی است که نیروهای عملیاتی این سازمان را همواره به محل حوادث کشانده و اغلب نیز عوارض و آسیب‌های دردناکی را برای شهروندان به همراه دارد.
طبق اصول مهندسی به کارگیری تدابیر علمی در روند گودبرداری می تواند آثار سوء ناشی از این اقدام را به شدت کنترل کرده و از ایجاد هر گونه حادثه جانی یا مالی جلوگیری کند.
تلقی غلط سازندگان از هزینه های گودبرداری اصولی
رئیس سازمان نظام مهندسی استان البرز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرج گفت: متاسفانه تلقی برخی از به‌کارگیری تمهیدات ایمنی در گودبرداری، صرف زمان و هزینه بیهوده است؛‌ این درحالی است که گودبرداری، اصولا از جمله فرایندهای پیچیده و بسیار خطرناک مهندسی ساخت و ساز محسوب می شود.
محسن خیری اضافه کرد: در گودبرداری باعمق زیاد نیز نیازمند بررسی‌های همه جانبه و صرف دقت بسیار بالا هستیم تا از این طریق ضمن رعایت مسائل و مباحث فنی ساخت و ساز متضمن تامین ایمنی جان و مال مردم باشیم.
به عقیده مهندسان، اگر از روش‌های غیراصولی گودبرداری که متاسفانه در کشور رایج است بگذریم، با توجه به حجم و عمق خاک‌برداری، موقعیت و نوع اسکلت ساختمان‌ها و تأسیسات اطراف گود و جنس خاک گود، روش های مختلفی در جهان و ایران برای گودبرداری استفاده می شود که به کارگیری هر یک از این روش ها می‌تواند از عوارض خطرناک این اقدام بکاهد.
اطلاع‌رسانی عوارض گودبرداری غیراصولی به اصلاح آن کمک می کند
کارشناسان همچنین معتقدند اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی به شهروندان در خصوص حوادث و آثار طبیعی غیرمخرب و مخرب این گودبرداری‌ها می‌تواند تا اندازه زیادی سازندگان را به استفاده از روش‌های صحیح و استفاده از اصول علمی و بهره‌گیری از نظرات مهندسان ناظر در طرح‌های ساخت و ساز خود متقاعد نماید.
به گفته خیری، گودبرداری در راس فعالیت‌های عمرانی قرار داشته و یکی از حساس‌ترین مراحل ساختمان سازی است که باید مورد توجه جدی مجریان ساختمانی قرار گیرد.
بر این اساس به نظر می رسد مسئله گودبرداری اصولی، نیاز به فرهنگ سازی عمومی در کشور داشته و باید هزینه های ناشی از آن به عنوان هزینه ی طبیعی در بودجه ی پروژه ها لحاظ گردد.
همچنین مشکلاتی مانند گرفتن مجوز برای اجرای شیوه‌های نیلینگ و مهاری از همسایه ها باید با سهولت بیشتری برای سازندگان قابل دست‌یابی باشد تا از این پس کمتر شاهد وقوع حوادثی چنین در سطح کشور و به تبع آن کرج و استان البرز باشیم.

فرمانده ارتش مصر از برکناری محمد مرسی خبر داد

عبدالفتاح السیسی، فرمانده نیروهای مسلح مصر اعلام کرد که محمد مرسی از مقام ریاست جمهوری تعلیق و رئیس دادگاه قانون اساسی برای دوره ای موقت جانشین وی می شود.
ژنرال السیسی در پی قرائت بیانیه ارتش افزود که اجرای قانون اساسی مصر تا اطلاع ثانوی به حال تعلیق در می آید و به زودی انتخابات برگزار خواهد شد.
در حال حاضر ده ها هزار تن از معترضان به دولت اسلامگرای محمد مرسی در میدان تحریر گردهم آمده اند.
معترضان از گرایش های متفاوت سیاسی برخوردارند و در همین حال جمع کثیری از طرفداران آقای مرسی نیز در خیابان های قاهره حضور یافته اند.
صدها هزار نفر از مخالفان محمد مرسی از چهار روز پیش در میدان تحریر قاهره و چند شهر دیگر به اعتراض خود ادامه داده و شعارهایی در محکومیت دولت مرسی و اخوان المسلمین سر می دهند.
در پی پایان یافتن مهلت ارتش به دولت اسلامگرای مصر برای تحقق مطالبه معترضان، نظامیان به همراه چند عراده تانک وارد خیابان های قاهره شدند.
در همین حال محمد مُرسی، رئیس جمهوری مصر که حاضر به ترک کاخ ریاست جمهوری نشده است خواستار تشکیل کابینه فراجناحی برای حل بحران سیاسی شد. از سویی خبر می رسد که ارتش، کنترل تلویزیون دولتی را در قاهره به دست گرفته است.
یکی از مخالفان در واکنش به سخنرانی مرسی می گوید: «او می خواهد مردم را بکشد؟ می خواهد کشور را به سوریه تبدیل کند؟ ما به او می گوییم نه، همه ما مصری هستیم و اگر او بدنبال خون است، ما تا آخر ایستاده ایم.»
همزمان با ادامه اعتراضات مخالفان محمد مرسی در میدان تحریر، اسلام گرایانِ هوادار مرسی نیز در نقاط دیگری از قاهره به حمایت از او گردهم آمده اند.
تنش ها و درگیری های مختلفی بین مخالفان و هواداران مرسی در قاهره گزارش شده است.
سه شنبه شب دانشگاه قاهره شاهد درگیری های خونین بین موافقان و مخالفان محمد مرسی رییس جمهوری مصر بود. به گزارش وزارت بهداشت مصر، عده ای ناشناس مسلح، به طرفداران مرسی که در مقابل دانشگاه گرد آمده بودند حمله کرده که طی آن ۱۶ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند.
بر اساس گزارش های دیگر، هفت نفر نیز در در گیریها میان اعضای اخوان المسلمین و مخالفان دولت در حومه قاهره کشته شدند.
این زد و خورد ها پس از سخنرانی تلویزیونی شب گذشته محمد مرسی، رخ داد که با وجود ضرب الاجل تعیین شده از سوی ارتش و ادامه اعتراضات مخالفان، گفت که از مسئولیت خود کناره گیری نمی کند.
مخالفان محمد مرسی به او تا سه شنبه مهلت داده بودند که استعفا دهد. آنها تهدید کرده اند اگر رئیس جمهوری استعفا ندهد و انتخابات برگزار نکند اقدام به “نافرمانی مدنی تمام عیار” خواهند کرد.
یکی از مخالفان مرسی در میدان تحریر در واکنش به سخنان او گفت:“مشروعیت ما در میدان تحریر نمایان شد. زمانی که اولین شهید را دادیم به جای انتقام سکوت کردیم.ما برای بازگرداندن حقوقمان راهی پیدا خواهیم کرد.”
یکی دیگر از تظاهرکنندگان افزود: “ما به هیچوجه درگیر هیچ خشونتی نمی شویم و تا آخر اتحاد و انسجام خود را حفظ می کنیم.”
جلسه اضطراری با چهره های سیاسی و مذهبی
عبدالفتاح السیسی، فرمانده ارتش با شماری از چهره های ارشد اپوزیسیون و نیز روحانیون قبطی مذهب و مسلمان در جلسه ای اضطراری دیدار کرده است.
ارتش مصر روز دوشنبه به دولت اسلامگرای محمد مُرسی ۴۸ ساعت مهلت داد تا به مطالبات معترضان تجمع کرده در میدان تحریر قاهره پاسخ گوید. معترضان که گرایش های متفاوت سیاسی در میانشان دیده می شود خواستار کناره گیری دولت مُرسی از قدرت هستند.
ارتش برای اجرای «نقشه راه» آماده می شود
پیش از این فرمانده ارتش اعلام کرده بود که در پی به پایان رسیدن ضرب الاجل تعیین شده و در صورتی که طرفین به نتیجه مطلوب دست نیافته باشند، نقشه راهی که از پیش تهیه شده است به اجرا گذاشته می شود. به گزارش تلویزیون مصر، این «نقشه راه» شامل هدایت موقتی امور کشور از سوی ارتش و نیز به تعلیق درآمدن قانون اساسی مبتنی بر شریعت خواهد بود.
عبدالفتاح السیسی، ۵۸ ساله ماه اوت سال گذشته میلادی به فرماندهی ارتش مصر برگزیده شد. روی کار آمدن او پس از دو دهه فرماندهی ژنرال حسین تنتاوی، وزیر دفاع محمد حسنی مبارک بود. کنار رفتن تنتاوی ۷۸ ساله و دیگر فرماندهان کهنسال از راس ارتش، سبب امیدواری بدنه جوان ارتش این کشور به نقش آفرینی در امور کشور شده است.
منبع:یورونیوز-3ژوئیه
دوازدهم تیرماه1392

*****************

اخباروگزارشات کارگری13تیر1392

- صدور حکم زندان علیه «بهزاد فرج اللهی»
- کارگر صنعت برق:کارگران قطعات توربین شهریار راتنها نگذاریم
- برگزاری گلگشت در اعتراض به بازداشت فعالین کارگری و سیاسی در کامیاران
- همگی اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارگری کشتیرانی از فرماندهان ناوهای تجاری و مدیران شرکت کشتیرانی هستند!!!
- بسته شدن ناگهانی پرونده تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی وحذف شرکت های پیمانکاری
- شیفت شب احتمال بروز سرطان سینه را 2 برابر می‌کند
- حوادث ناشی از کار درقزوین ، جان یک کارگر را گرفت

صدور حکم زندان علیه «بهزاد فرج اللهی»

روز چهارشنبه 12/4/92 شعبه ی یک دادگاه انقلاب سنندج، حکم یکسال حبس تعزیری را به «بهزاد فرج اللهی» فعال کارگری و عضو کمیته ی هماهنگی ابلاغ نمود.
اتهام این فعال کارگری تبلیغ علیه نظام عنوان شده است. لازم به ذکر است که جلسه ی دادگاهی نامبرده بدون اطلاع وی در تاریخ 26/3/92 در همان شعبه به صورت غیابی برگزار شده بود.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن حکم صادره برای بهزاد فرج اللهی، خواهان شکسته شدن این حکم و همچنین آزادی کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-13 تیر 1392

کارگر صنعت برق:کارگران قطعات توربین شهریار راتنها نگذاریم

اول تیرماه، کارگران شرکت قطعات توربین شهریار در راستای تحقق مطالبات خود دست به اعتصاب زدند.
کارگران این شرکت صنعتی که در جاده ی ملارد کرج واقع شده، در سالهای گذشته نیز اعتراضات مکرر و متعددی نسبت به شرایط کار و در راستای احقاق حقوق خود داشته اند.
کارگران این شرکت با توجه به ماهیت و نوع کار خود که از حساسیت و ارزش ویژه ای در جریان تولید برق کشور برخوردار است خواهان افزایش دستمزد خود هستند. تمدید قرارداد بیمه ی درمانی با بیمه ی سینا، پرداخت کارانه ها، پاداشهای معوقه، عدم اخراج کارکنان قرارداد موقت و بهبود شرایط کار از دیگر مطالبات کارگران این شرکت صنعتی است. (از بهمن ماه ١٣٩٠ مدیریت در راستای اخراج بخشی از کارکنان این واحد تولیدی اعمال فشار نموده، و در برابر مقاومت کارگران، به آنان اعلام نموده است که یا باید یک روز در میان کار کنند و یا اخراج بخشی از همکاران خود را بپذیرند، این نزاع در کنار به تعویق افتادن دستمزد کارگران تاکنون ادامه یافته است)
هر روز که از شروع اعتراض و اعتصاب می گذشت، دامنه ی آن وسیع تر می شد.
روز دوشنبه دهم تیر ماه تعدادی از کارگران اخراجی به همراه خانواده های خود در مقابل در ورودی شرکت جمع شدند که این تجمع تا پایان ساعت کاری ادامه یافت.
ترس از گستردگی دامنه ی اعتصاب در این منطقه ی صنعتی و نیز پیشینه ی اعتراضات کارگران آگاه و جسور این شرکت باعث شد تا در روز چهارشنبه ١٢ تیر ماه نمایندگانی از نهادهای امنیتی شهر کرج در شرکت حضور یابند و با مسئولین شرکت جلساتی را برگزار کرده و خواهان حل و فصل هر چه سریعتر این موضوع و بازگشت آرامش به این شرکت شوند.
در پی این جلسات، مدیر عامل شرکت مجبور گردید در بین کارگران حضور یافته و با آنها وارد مذاکره شود.
تا پایان روز چهارشنبه اعتصابات ادامه یافت و کارگران مشغول مذاکره با مدیریت بودند.
جاده ی ملارد کرج، منطقه ای صنعتی است و شرکتهای تولیدی بسیاری در آنجا مستقر هستند. حمایت کارگران سایر کارخانجات و به خصوص سایر شرکتهای فعال در صنعت برق، از کارگران قطعات توربین شهریار کمترین کاری است که سایر هم سرنوشتان آنها می توانند برایشان انجام دهند.
امروز اخراج و بیکار سازی، کارگران این شرکت را تهدید می کند و فردا گریبان کارگران شرکتها را خواهد گرفت.
با اعلام همبستگی با کارگران این شرکت و تلاش در راه ایجاد تشکلهای مستقل کارگری مانع دست اندازی عوامل سرمایه به سفره ی کارگران شویم.
اخراج کارگران از سوی صاحبان سرمایه و حمایت دولت سرمایه چیزی نیست که مربوط به امروز و دیروز باشد، اخراج کارگران امری است که سرمایه دارن در جهت تولید ارزش اضافه ی هرچه بیشتر به آن اقدام می کنند.
خبر مبارزه ی کارگران قراردادی فولاد خوزستان و حمایت کارگران رسمی از آنها نشان از نقطه جوشهای همبستگی جنبش کارگری است که خبر فوق نیز بر همین موضوع تاکید دارد. و از آنجا که خیل کارگران آماده به کار بسیارند، صاحبان سرمایه کارگرانی با دستمزد کمتر و سر به راه تر را جایگزین می کنند. از آنجا که سرمایه داری صرفا به سود می اندیشد آنجا که تولید ارزش اضافی بر وفق مرادش نباشد، در بخشهای سودآورتر سرمایه گذاری می کند و از اخراج کارگران ابایی ندارد. ما کارگران از قرادادی گرفته تا رسمی و ... در معرض اخراج و بیکارسازی و بی حقوقی قرار داریم. همانطور که به درستی در خبر کارگران قطعات توربین شهریارآمده است راهی جز همبستگی و ایجاد تشکل سراسری بر علیه سرمایه نداریم.

برگزاری گلگشت در اعتراض به بازداشت فعالین کارگری و سیاسی در کامیاران

جمعی از فعالین کارگری و اعضاء کمیته هماهنگی در کامیاران در اعتراض به بازداشت و زندانی کردن فعالین کارگری گلگشتی را برگزار کردند.
در این مراسم ابتدا سرود انترناسیونال خوانده شد و سپس یک دقیقه سکوت اعلام گردید. سپس یکی از حاضرین قطعه شعری خواند و در ادامه سخنرانی در رابطه با وضعیت زندانیان دربند و همچنین مرگ افشین اسانلو در زندان رجایی شهر کرج انجام شد. مراسم با خواندن پیام کمیته هماهنگی در رابطه با مرگ افشین اسانلو و خواندن شعر و سرود پایان یافت.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-13 تیر 1392

همگی اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارگری کشتیرانی از فرماندهان ناوهای تجاری و مدیران شرکت کشتیرانی هستند!!!

به گزارش13تیرایلنا ، همگی اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارگری کشتیرانی از فرماندهان ناوهای تجاری و مدیران شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی هستند.
براساس این گزارش،از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مجلس شورای اسلامی و سازمان استخدام کشوری مشاغل ۳۲ گانه‌ای به عنوان بخش کارگری ازجمله آشپز، راننده، نقاش و... شناخته شده‌اند و دیوان عدالت اداری برای بررسی این مشاغل در وزارت کار رای صادر کرده است.

بسته شدن ناگهانی پرونده تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی وحذف شرکت های پیمانکاری

ساماندهی نیروهای شرکتی؛ مصوبه جنجالی اشتغالی دولت دهم که در سال 90 موجی را در بازار کار کشور ایجاد کرد؛ اما این روزها همزمان با اتمام کار دولت مقامات دولتی اعلام کرده‌اند اجرای این مصوبه نهایی شده و دیگر فردی برای تبدیل وضعیت باقی نمانده و افراد مدعی در این بخش اصلا مشمول مصوبه دولت نبوده و نیروی "حجمی" هستند که فکر می کنند باید مشمول مصوبه دولت می شدند!
ساماندهی نیروهای شرکتی و خروج شرکت های پیمانکاری نیروی انسانی موضوعی است که از سال 90 در دستور جدی کار دولت قرار گرفت و از سوی هیئت وزیران دستورالعمل هایی صادر و برای اجرا به دستگاه های دولتی ابلاغ شد.
خلاصه دستورات هیئت وزیران به زیرمجموعه های دولتی این بوده است که باید در اولین فرصت قرارداد واگذاری پروژه و پیمان به شرکت های تامین نیروی انسانی لغو و قرارداد افراد به صورت مستقیم با دستگاه منعقد شود. همچنین عنوان شد شرکت های تامین نیروی انسانی در طول سالیانه متمادی بدون هیچگونه دلیل و کارکرد روشنی به عنوان واسطه ای بین دستگاه های دولتی و افراد متقاضی کار عمل کرده اند و از این طریق به سودهای سرشاری از طریق تضییع حقوق نیروهای کار رسیده اند.
این موضوع خیلی زود به یکی از مسائل روز و دستورات کاری بنگاه ها و واحدهای زیرنظر دولت تبدیل شد. آنها موظف شدند دیگر مزایده ای را برای واگذاری امور به پیمانکاران برگزار نکنند و جذب نیروهای مورد نیاز را به صورت مستقیم انجام دهند و در این بخش کافی است قرارداد همکاری افراد با دستگاه ها به صورت مستقیم منعقد شود.
البته کار به این سادگی ادامه نیافت و خیلی زود موجی در بازار کار کشور به راه افتاد و افراد بسیار زیادی در بخش های خصوصی و دولتی خود را مشمول مصوبات دولت دانستند و از کارفرمایان خود خواستند تا هرچه سریعتر زمینه انعقاد قرارداد مستقیم آنها را فراهم کنند.
این مسئله باعث بروز حواشی فراوانی در بازار کار کشور شد تا جایی که مقامات دولتی مجبور به انجام اصلاحاتی در مصوبه هیئت وزیران شد و پس از آن اعلام کردند منظور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی دستگاه ها آن بخش از نیروهایی است که در مشاغل تخصصی فعالیت دارند و نیروهایی که در بخش های حجمی مانند نگهداری فضای سبز، چاپ و تکثیر، امور آشپزخانه، نامه رسانی و مواردی از این دست فعالیت دارند؛ اساسا مخاطب مصوبه دولت نخواهند بود.
سپس عنوان شد این مصوبات تنها در مورد نیروهایی که در بدنه دولت و در دستگاه های دولتی فعالیت دارند قابلیت اجرایی دارد و بخش خصوصی خود برای نحوه اداره امور تصمیم گیری می کند. این مسئله باعث شد تا درخواست هایی از سوی نیروهای شاغل در بنگاه های واگذار شده دولتی نیز به وجود بیاید و آنها می خواستند بدانند آیا می توانند از مصوبه ساماندهی نیروهای شرکتی برای تبدیل وضعیت استفاده کنند و یا خیر؟ همچنین آیا بنگاه واگذار شده خصوصی است و یا هنوز بخش زیادی از آن دولتی مانده است؟
در هر صورت کار به جایی رسید که با وجود تبلیغ مقامات دولتی مبنی بر جمع آوری بساط دلالان نیروی انسانی از بازار کار که البته هدف خوبی از سوی کارشناسان بازار کار کشور ارزیابی شد، در نهایت تعداد کمی از افراد شاغل در دستگاه ها توانستند از قراردادهای بهتری بهره مند شوند و بسیاری از افراد که فکر می کردند باید مشمول مصوبه دولت شوند، عملا به عنوان نیروی بخش خصوصی و یا نیروی حجمی تلقی شده و از دایره شمول مصوبه دولت بیرون ماندند.
در کنار این مسائل و حواشی مصوبه دولت، مجلس نیز به این موضوع وارد شد و هیئت نظارت بر مصوبات دولت با مقررات با بررسی مصوبات دولتی ایراداتی را مطرح و از دولت خواست تا آنها را رفع کند. از مهم ترین ایرادات مطرح شده توسط مجلس، دخالت دولت در امور بخش خصوصی بوده است.
هرچند مدتی بعد به دلیل اتمام مهلت قانونی پاسخگویی دولت به ایرادات مجلس، علی لاریحانی در نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد لغو مصوبه هیئت وزیران را اعلام کرد اما مدتی بعد برخی مقامات دولتی اعلام کردند ایرادات مطرح شده از سوی مجلس رفع شده و مصوبه همچنان در حال اجرا است.
شاید بتوان یکی از ضعف های عمده مصوبه ساماندهی نیروهای شرکتی را روشن نبودن آمار و ارقام عملکرد در این بخش دانست. در این خصوص تاکنون هیچگونه آمار روشنی از تبدیل وضعیت ها ارائه نشده و تنها به بیان مسائل کلی مانند انجام در فلان وزارتخانه و یا تبدیل قرارداد و تشکیل تعاونی پرداخته شد.
همچنین در مورد اینکه چه تعداد شرکت تامین نیروی انسانی در کشور مشمول مصوبه دولت بوده اند نیز سخنی گفته نشد و مشخص نیست که این شرکت ها در چه بخش هایی و در چه حوزه هایی با چه حجم کار و نیروی تحت پوشش فعال بوده اند و با اجرای مصوبه دولت چه سرنوشتی پیدا کرده اند؟
پیش تر برخی فعالان شرکت های تامین نیروی انسانی تعداد نیروهای تحت پوشش شرکت های خود را 3 میلیون نفر اعلام کردند و عنوان شد نه تنها چند هزارمیلیاردتومان از دولت طلب معوقه دارند، بلکه چند هزارمیلیاردتومان سرمایه آنها نیز در جریان حذف شرکت های پیمانکاری از بازار کار خارج می شود و این مسئله ریزش نیروی کار را دامن خواهد زد.
در هر صورت از مصوبه جنجالی ساماندهی نیروهای شرکتی که یکی از مهم ترین برنامه های دولت دهم در حوزه بازار کار کشور بوده است، خبر می رسد که همزمان با اتمام کار دولت دهم اجرای این مصوبه نیز در دستگاه ها به اتمام رسیده و دیگر فردی برای تبدیل وضعیت باقی نمانده است.
تاجی معاون حقوقی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جهمور در روزهای گذشته درباره سرنوشت پرونده تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی گفت: تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی تقریبا به اتمام رسید و افراد شاغل در مشاغل اصلی دستگاه ها و وزارتخانه ها و یا مشاغل خدمات مستمر به قراردادی تبدیل شده اند و ممکن است یکی دو نفر در هر بخش مانده باشند.
این مقام مسئول دولتی افزود: افرادی که فکر می کنند باید تبدیل وضعیت شوند نیروهای حجمی هستند. برای برخی نیروهای حجمی نیز تعاونی تشکیل شده است ولی مشکلاتی در واگذاری کارها از دستگاه ها به این بخش داریم.
منبع:مهر-11تیر

شیفت شب احتمال بروز سرطان سینه را 2 برابر می‌کند

کار کردن در شیفت شب، کارمندان زن را وادار می‌کند که در طول شب در معرض نور قرار بگیرند که این فاکتور به نوبه خود تولید هورمون خواب موسوم به ملاتونین را کاهش می‌دهد در حالی که این هورمون از بدن در برابر انواع خاصی از سرطانها محافظت می‌کند.
به گزارش 11تیرفارس به نقل از پایگاه خبری هلث ‌دی نیوز‌آمریکا،‌ محقق «کریستن آرونسون» استاد علوم بهداشت عمومی در موسسه تحقیقات سرطان «کوئین» در دانشگاه «کوئین» در «کینگستون» در«اونتاریو» گفت: این تحقیقات ارتباط آشکار بین کار شیفت شب و خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان می‌دهد اما یک رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کند.
تحقیقات دیگر همچنین ارتباط بین کار شیفت شب و سرطان سینه، به ویژه برای متخصصان مراقبت های بهداشتی را نشان داده است؛ اما تحقیقات جدید یک خطر آشکار در میان انواع دیگر کارگران را نشان داده است.
بر اساس این تحقیقات، زنانی که بیش از 30 سال شیفت داشتند، 2 برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان سینه نسبت به افرادی که کمتر از 30 سال مشغول به کار بوده‌اند، قرار گرفتند.
آرونسون توضیح داد: محققان جزئیات بسیار خاصی را در مورد سابقه کار زنان کسب کردند.
تیم آرونسون بیش از1100 زنان مبتلا به سرطان سینه و بیش از 1100نفر دیگر که بدون تشخیص این بیماری که در همان سنین بودند را بررسی کردند؛ به طور متوسط، زنان مورد بررسی در اواسط تا اواخر دهه 50 بودند؛ برخی از زنان از قبل یائسه شده بودند و برخی نیز هنوز به این مرحله نرسیده بودند.
این تحقیقات نشان داد که افراد شرکت‌کننده پس از پاسخ دادن به پرسشهای این تحقیقات،‌ طول مدت کار شیفت شب 30 سال یا بیشتر در ابتلا به سرطان سینه تاثیرگذار بوده است.
کار کردن در شیفت شب، کارمندان زن را وادار می‌کند که در طول شب در معرض نور قرار بگیرند که این فاکتور به نوبه خود تولید هورمون خواب موسوم به ملاتونین را کاهش می‌دهد در حالی که این هورمون از بدن در برابر انواع خاصی از سرطانها محافظت می‌کند.
نتایج این مطالعه در اول جولای به صورت آن‌لاین در مجله حرفه‌ای و پزشکی محیط زیست منتشر شد.
هورمون ملاتونین تنظیم کننده هورمون‌های تناسلی، به ویژه استروژن‌ است و به طور معمول در شب تولید می‌شود اما توسط نور سرکوب می‌شود.
برخی کارشنانسان بر این باورند، کار شیفت شب می‌تواند در سطح ملاتونین تأثیر بگذارد؛ ملاتونین همچنین ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
آرونسون گفت: علاوه بر مراقبت‌های پیشگیرانه مانند ماموگرافی، زنان در صورتی که شیفت شب کار می کنند باید چه کارهایی را انجام دهند؟
وی ادامه داد: به زنان توصیه می‌شود که کار شیفت شب را انتخاب نکنند و در صورت امکان، زنان سعی کنند کار کمتر در شیفت شب را برای خود برگزینند.

حوادث ناشی از کار درقزوین ، جان یک کارگر را گرفت

به گزارش13تیرکُردپا، کارگری در شهر قزوین به علت سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داد.
برپایه این گزارش، روز چهارشنبه دوازدهم تیرماه "اسماعیل عبدی"، ٥٠ ساله، اهل روستای "کسنزان" از توابع "سرشیو" سقز به دلیل حوادث ناشی از کار در قزوین جان باخت.
این کارگر، متأهل بوده که به هنگام جوشکاری به دلیل بی‌توجهی کارفرما به درخواست وی و عدم نصب وسایل ایمنی در محل کار، از ساختمان درحال ساخت به پایین سقوط کرد و در نهایت جان خود را از دست می‌دهد.
سیزدهم تیرماه1392

***************

اخباروگزارشات کارگری14و15تیرماه1392

- آزادی جلیل محمدی فعال کارگری با وثیقه ی 50 میلیونی
- صدور حکم 1 سال حبس تعزیری برای "خالد حسینی"
- ادامه‌ی سیاست‌های ضدکارگری علیه کارگران شرکت بانتا آبیدر سنندج
- سلب آشکارابتدایی ترین حقوق کارگران مهاجروعدم رعایت استانداردهای ایمنی درکوره پزخانه ها
-150 کارگر مرزنشین از دو ماه بیكاری ومشکلاتشان می‌گویند
- جان باختن 8کارگر درحوادث ساخت وسازاردبیل طی سال گذشته
- قطع انگشتان کارگر جوان در چرخ گوشت صنعتی
- سقوط بالابر فروشگاه بزرگ براثرفرسودگی سیم بکسل ومصدومیت 2نفرازکارکنان زن
- سقوط تیرچراغ برق بدلیل پوسیدگی ومصدومیت شدید2کارگر
- اعتصاب کارکنان شهرداری آتن همزمان با مذاکره با ترویکا

آزادی جلیل محمدی فعال کارگری با وثیقه ی 50 میلیونی

به گزارش رسیده پنج‌شنبه 13/4/92 جلیل محمدی فعال کارگری بعد از گذراندن 2 ماه بازداشت در اداره‌ی اطلاعات سنندج، با قرار وثیقه‌ی 50 میلیونی آزاد شد. این فعال کارگری در تاریخ 12/2/92 دریکی از خیابان‌های سنندج دستگیر شده بود.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن تبریک آزادی جلیل محمدی به خانواده و کارگران، خواهان آزادی سایر کارگران زندانی و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-14 تیر 1392

صدور حکم 1 سال حبس تعزیری برای "خالد حسینی"

به گزارش رسیده امروز شنبه 15 تیر شعبه‌ی یکم دادگاه انقلاب سنندج برای خالد حسینی فعال کارگری وعضوکمیته‌ی هماهنگی حکم 1 سال حبس تعزیری به اتهام واهی" تبلیغ علیه نظام" را صادر کرد . جلسه‌ی دادگاهی این فعال کارگری بدون اطلاع وی و به صورت غیابی برگزار شده است.
تنها اتهام و جرم خالد حسینی فقط عضویت در کمیته‌ی هماهنگی و دفاع از کارگران است. شایان ذکر است که در هفته گذشته برای وفا قادری و بهزاد فرج اللهی دیگر اعضای کمیته نیز که اخیرن دادگاهی شده‌اند حکم 1 سال حبس تعزیری صادر شده است.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، ضمن محکوم کردن احکام صادره خواهان شکسته شدن این احکام و همچنین آزادی سایر کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-15 تیر 1392

ادامه‌ی سیاست‌های ضدکارگری علیه کارگران شرکت بانتا آبیدر سنندج

کارفرمایان شرکت بانتا آبیدر با اعمال سیاست‌ها و فشارهای ضد کارگری وغیر قانونی برکارگران این مجموعه شرایط سخت کاری و روانی برای کارگران این شرکت فراهم کرده‌اند.
مدتی است که کارفرمایان و سرکارگران همراه داشتن و استفاده از تلفن همراه را در درون محوطه‌ی شرکت برای کارگران منع کرده‌اند که هر کارگری که از این دستور سرپیچی کند فی الفور اخراج می‌شود.
در پی درج گزارش در رابطه با وضعیت کارگران این شرکت در سایت کمیته‌ی هماهنگی و انتشار آن در میان کارگران، کارفرمایان شرکت اقدام به مذاکره برسر مسئله‌ی بیمه و قرارداد، با کارگران کردند و شرایط غیرانسانی خود را برای انعقاد قرارداد به شرح زیر بیان کردند:
"انعقاد قراردادهای 1 ماهه الی 1 ساله با کارگران به شرط قبول کسر مبلغ 300 هزارتومان از دستمزدشان برای بیمه"
این شرایط غیر انسانی خشم واعتراض کارگران را به همراه داشت که با عدم پذیرش این شرایط از طرف کارگران، ادامه‌ی مذاکره‌ی کارفرمایان با کارگران شرکت به هفته ی آینده موکول شد.
کمیته‌‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-14 تیر 1392

سلب آشکارابتدایی ترین حقوق کارگران مهاجروعدم رعایت استانداردهای ایمنی درکوره پزخانه ها

ایلنا بتاریخ 15تیرطی گزارشی از عدم پرداخت حداقل حقوق،بیمه کردن کارگران و رعایت استانداردهای ایمنی درکوره پزخانه ها خبرداد.
براساس این گزارش،در کوره پزخانه ها کارگران مهاجرازبیمه برخوردارنیستندوحداقل حقوق تعیین شده هم به آنها پرداخت نمی شودوحداقل استانداردهای ایمنی نیزرعایت نمی شود.
150 کارگر مرزنشین از دو ماه بیكاری ومشکلاتشان می‌گویند
تعطیلی بازارچه مرزی گمشاد واقع در سیستان و بلوچستان در حالی وارد شصت و هشتمین روز خود شد که ۱۵۰ کارگر بیکار، نسبت به بی‌توجهی مسئولان به شرایط زندگیشان معترض‌اند.
از آخرین باری که بازارچه مرزی گمشاد دائر بوده است، بیش از دو ماه می‌گذرد اما تعطیلی این بازارچه منجر به بیکاری ۱۵۰ کارگری که تنها راه تامین مخارج زندگی‌شان را از این محل تامین می‌کردند شده است.
نادر دهمرده یکی از کارگران بازارچه مرزی گمشاد در مورد بیکاری خود می‌گوید که «دو ماه است منتظر بازگشایی بازارچه هستم، کارگر‌ها به من می‌گویند که می‌خواهیم برویم شهرستان برای کار، ولی من به آن‌ها امید می‌دهم که انشاءالله چند روز دیگر بازهم همگی سر کار می‌رویم، من اکنون هم شرمنده کارگران هستم و هم شرمنده زن و بچه‌ام، از همین جا از آن‌ها طلب بخشش می‌کنم.»
وی در باره میزان دستمزد روزانه کارگران بازارچه مرزی «گمشاد» می‌گوید: «میزان دستمزد هر کارگر بستگی به کامیون‌هایی دارد که وارد بازارچه می‌شوند، یعنی هر چه این ماشین‌ها بیشتر باشد، درآمد ما هم بیشتر است، ولی اگر بخواهم متوسط آن را به شما بگویم، اگر ۶۰ دستگاه کامیون وارد بازارچه شود، برای ما حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان می‌ماند.»
دهمرده در مورد بیمه کارگران این بازارچه گفت: «ما بیمه نیستیم، ولی حدود ۷ یا ۸ ماه قبل مدارکی در این باره به بخشداری داده‌ایم، ولی هنوز از بیمه شدن ما خبری نیست.»
این کارگر در ادامه می‌افزاید: «در حال حاضر تنها در آمد من از محل پرداختی یارانه‌هاست و جز آن درآمد دیگری ندارم، امروز هم که تازه به نیمه ماه رسیده، یارانه‌ها تمام شده است و نمی‌دانم چه باید بکنم.»
او ادامه می‌دهد «ما از مسئولین انتظار داریم، گلایه هم داریم، آن‌ها فکر کرده‌اند که ما در حال حاضر چگونه زندگی می‌کنیم؟ یک روز بیاییند و در این منطقه زندگی کنند بعد می‌بینیم که آیا طاقت می‌آورند یا خیر؟ ما بیکار شده‌ایم، باید برای ما چاره بیاندیشند، گرما و توفان و سختی و خشکسالی برای ما کافی نیست؟ تا کی این طوری با بدبختی و با منت زندگی کنیم؟»
یكی دیگر از این كارگران جوان ۱۹ ساله‌ای به نام یعقوب است که با کارگری در بازارچه در تامین مخارج پدر و مادر و ۱۰ برادر و خواهر كوچك‌ترش كمك می‌كرد.
او می‌گوید: «نزدیک به دو ماه و نیم است که بیکار شده‌ام، مادر و پدرم پیر هستند و من نمی‌توانم آن‌ها را‌‌ رها کنم و برای کار به شهرستان بروم. علاوه بر این رفتن به شهرستان مشکلات زیادی دارد، خانواده‌ام ۱۳ نفر هستند و برای اینکه زندگیمان را اداره کنیم و برادرانم بتوانند به مدرسه بروند من باید کار کنم، اینجا هم که نه آبی برای کشاورزی است، و نه کارخانه‌ای برای کار کردن، و تنها راه چاره‌ای که وجود دارد همین بازارچه‌ای است که متاسفانه تعطیل کرده‌اند.»
وی ادامه می‌دهد: «بازارچه برای ما قشر فقیر خیلی خوب است، طوری بود که احتیاج نداشتیم برویم شهرستان و شغلمان در منطقه خودمان بود، روزی ۱۰ یا ۱۵ هزار تومانی برای درآمد داشتیم، در حال حاضر هم در خانه و مسجد دعا می‌کنیم که امروز یا فردا بازارچه مجدد بازگشایی شود، من اگر بخواهم بروم شهرستان، نه کار ساده‌ای است و نه برای دو سه روز می‌شود رفت، باید حداقل ۵ یا ۶ ماه آنجا باشم، شما بگویید من می‌توانم مادر و پدر مریضم را اینجا تنها‌‌ رها کنم؟ تا حالا ۶ نفر فقط از روستای «خاکسفیدی» برای کار به مشهد و سمنان و جاهای دیگر رفته‌اند، این شرایط شایسته یك روستایی است که در شهر غریب بروم کار کنم یا بیکار در خانه بنشینم؟!»
یعقوب اضافه می‌کند: «از مسئولین انتظار داریم که به فکر فقرا باشند، اگر بخواهند التماس‌شان را هم می‌کنیم، بگذارید دستمان در زندگی جلو بیافتد. از این زمین خشک هم که پولی در نمی‌آید، ما فقط به همین چیز اندک دل بسته‌ایم و سرگرم بوده‌ایم، جوانی که بیکار باشد ولگرد و معتاد می‌شود. وقتی بازارچه فعال بود، از صبح سر کار بودیم و شب خسته می‌آمدیم خانه، باز صبح می‌شد و همین چرخه را تکرار می‌کردیم، خواهش می‌کنیم یکی صدای ما را بشنود.»
موسی سنچولی یکی از غرفه داران بازارچه با انتقاد شدید از مسئولین، می‌گوید: «نمی‌دانم با این همه پیگیری که ما کردیم، چرا یک نفر هم خود را جای یک مرزنشین نمی‌گذارد، چه کسی می‌تواند گرمای ۵۰ درجه‌ای هیرمند را تحمل کند؟ توفان‌هایی که ۱۵ برابر حد مجاز آلودگی ایجاد می‌کنند را چه کسی می‌تواند درک کند؟»
وی تعطیلی بازارچه مرزی گمشاد را محصول «لج بازی» مسئولین می‌خواند و می‌افزاید: «نمی‌دانم که چرا عده‌ای با لج بازی، زندگی را برای ۲۵۰ نفر (كارگر، راننده و غرفه‌دار) آدم تلخ کرده‌اند.»
منبع:ایلنا-15تیر

جان باختن 8کارگر درحوادث ساخت وسازاردبیل طی سال گذشته

به گزارش15تیرمهر،مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل تصریح کرد: در سال گذشته 108 حادثه محیط کار در ساخت و سازهای استان ثبت شده است.
برپایه این گزارش، حسین منوری صبح شنبه در جلسه بررسی راهکارهای ارتقا ایمنی محل کار تصریح کرد: از این تعداد هشت مورد منجر به فوت کارگر بوده که رقم قابل توجهی است.
وی با انتقاد از عدم رعایت قوانین ساخت و ساز در اکثر شهرکهای ساخت و ساز مسکونی استان تصریح کرد: نبود همکاری بین دستگاهی مانع از ممانعت و تعطیلی فعالیت کارگاه ساخت و ساز می شود.
منوری ادامه داد: بسیاری از پیمانکاران و یا دستگاههای اجرایی مختلف از بیمه مسئولیت برای پرداخت خسارت به کارگر متضرر استفاده می کنند.
وی افزود: این در حالی است که مبلغ بیمه نمی تواند زیان ناشی از سانحه را برای فرد و خانواده وی جبران کند.
قطع انگشتان کارگر جوان در چرخ گوشت صنعتی
به گزارش15تیر پایگاه خبری 125،صبح امروز در خیابان شریعتی در یک حادثه دردناک سه انگشت دست کارگر جوانی به طرز دلخراشی در میان چرخ گوشت صنعتی قطع شد.
این کارگر 23 ساله در آشپزخانه یک رستوران مشغول کار با چرخ گوشت بزرگ بود که دچار حادثه شد و دست چپ وی به داخل چرخ گوشت فرو رفت.
براساس این گزارش ، آتش نشانان تحت نظارت عوامل اورژانس حاضر در محل حادثه ، قسمتی از چرخ گوشت را که دست کارگر در آن گیرکرده بود از میزکارجدا کرده و به همراه مصدوم که از ناحیه دست چپ به شدت دچار خونریزی شده بود به بیمارستان منتقل کردند.
نجاتگران آتش نشانی دراتاق عمل بیمارستان تحت نظارت پزشکان متخصص ، بعد از بیهوشی مصدوم، در عملیاتی حساس که حدود یک ساعت بطول انجامید ، دست این پسر جوان را از میان چرخ دنده های چرخ گوشت آزاد کرده و وی را برای مداوا تحویل عوامل پزشکی بیمارستان دادند.
متاسفانه دراین حادثه سه انگشت میانی دست چپ این پسر جوان به طور کامل قطع و دچار لهیدگی شد.

سقوط بالابر فروشگاه بزرگ براثرفرسودگی سیم بکسل ومصدومیت 2نفرازکارکنان زن

به گزارش 14تیرپایگاه خبری 125،روزپنج شنبه سقوط ناگهانی بالابر یک فروشگاه بزرگ در خیابان شریعتی موجب سقوط دونفر از کارکنان آن و مصدومیت شدید این دونفر شد.
بنا به اظهار فرمانده آتش نشانان اعزامی، سه نفر از کارکنان زن این فروشگاه به قصد رفتن به طبقات این فروشگاه سوار بالابر شدند که این وسیله به هنگام جابجایی به طورناگهانی از طبقه منفی یک ساختمان پنج طبقه تجاری به طبقه منفی دوسقوط کرد.
مهدی یادگاری علت بروز این حادثه را فرسودگی سیم بکسل های بالابر اعلام کرد و افزود: درجریان این حادثه دو نفر از این کارکنان مصدوم شدند که آتش نشانان بی درنگ پس از ایمن سازی محل با بکارگیری برانکارد هر دو نفر را که 33 ساله و 25 ساله بودند به سطح زمین انتقال داده و جهت مداوا تحویل عوامل اورژانس دادند.

سقوط تیرچراغ برق بدلیل پوسیدگی ومصدومیت شدید2کارگر

به گزارش 14تیرپایگاه خبری125،روزپنج شنبه سقوط ناگهانی تیر چراغ برق در جنوب غرب تهران شهرك ولیعصر،خیابان سپیده جنوبی دو کارگر اداره برق را روانه بیمارستان کرد.
ناصر حاجی گل رئیس ایستگاه 38 آتش نشانی تهران درخصوص این حادثه گفت: دو كارگر اداره برق دربالای ستون برق خیابان مشغول تعویض لامپ های گازی و جایگزینی كابل های فرسوده بودند که ناگهان این ستون بتونی به داخل خیابان افتاد و هردوکارگر به سختی مجروح شدند.
حاجی گل افزود:آتش نشانان بلافاصله مصدومین این حادثه بنام های مسعود -س 28 ساله و اصغر -د 38 ساله را که از قسمت كمر، دست و پا دچار آسیب شدید شده بودند برای اقدامات درمانی تحویل عوامل اورژانس دادند تا سریعا به مرکز درمانی انتقال یابند.
رئیس ایستگاه آتش نشانی علت بروز این حادثه را پوسیدگی تیربرق اعلام کرد و گفت: تحقیقات بیشتردراین خصوص هم اکنون توسط کارشناسان اداره برق منطقه ادامه دارد.

اعتصاب کارکنان شهرداری آتن همزمان با مذاکره با ترویکا

به گزارش6ژوئیه یورونیوز، کارکنان شهرداری آتن در حالی که دولت یونان با ترویکا، وام دهندگان بین المللی، مذاکره می کند، دست به اعتصاب زدند. دولت یونان برای جلب نظر موافق ترویکا باید تا اواخر سال میلادی آتی ۱۵ هزار کارمند دولت را جهت صرفه جویی در هزینه هایش اخراج کند، امری که بی شک بسیاری از کارمندان دولت را هراسان و نگران کرده است.
پانزدهم تیرماه1392

**************

اخباروگزارشات کارگری16تیرماه1392

- محمد جراحی نیاز فوری به درمان دارد
- مراسم بزرگداشت افشین اسالو در کپنهاک برگزار شد
- درج مبالغ ساختگی در لیست پرداخت حقوق كارگران پیمانی رجا
- هزاران نفر بار دیگر شنبه شب در خیابانهای استانبول تظاهرات کردند

محمد جراحی نیاز فوری به درمان دارد

محمد جراحی كه از ماهها قبل بیمار شده است جهت درمان خود با موانع رو در رو شده است. این كارگر زندانی عضو كمیته پیگیری كه سال سوم زندانی خود را در زندان تبریز می گذراند. خانواده این كارگر زندانی كلیه هزینه درمان را واریز كرده است و روزها از كمسیون پزشكی او می گذرد. هنوز به بیمارستان خارج از زندان مراجعه نكرده است.
عدم درمان این بیمار زندانی به مرگ وی منتهی میگردد. مسئولین زندان و همچنین قوه قضاییه باید پاسخگوی عواقب این كارشان باشند درمان زندانیان طبق قانون بر عهده زندان است. اما كلیه هزینه های درمان این زندانی به عهده خانواده اش واگذار شده است.
ما كارگران خواهان مداوای این كارگر زندانی هستیم. واز دولت و قوه قضاییه میخواهیم هر چه زود تر بدون هیچ بهانه ای اجازه درمان وی داده شود.
كارگر زندانی زندانی سیاسی آزاد باید گردد
كمیته پیگیری ایجاد تشكل های آزاد كارگری
مراسم بزرگداشت افشین اسالو در کپنهاک برگزار شد
روز شنبه 6 ژوئیه 2013 ، 15 تیر 1392 در محل اتحادیه کارگران ساختمانی کپنهاک مراسم بزرگداشت افشین اسانلو برگزار شد. مراسم با یک دقیقه سکوت به یاد افشین اسانلو و همه جان باخته گان راه ازادی و رهایی طبقه کارگر و با پخش سرود انترناسیونال شروع شد. سپس رفیق علی آزاد از کمیته دفاع از زندانیان سیاسی- دانمارک و مجری برنامه با شرح حالی از افشین اسانلو و چگونگی شکنجه های جسمی و روحی که بر او وارد شد و چگونگی مرگ او در زندان و فشارهایی که بر زندانیان سیاسی و فعالین کارگری میرود، برنامه را پی گرفت. پس از او آقای منصور اسانلو از طریق تلفن برای شرکت کنندگان از زندگی و دستگیری و شکنجه و مرگ افشین اسانلو و فشارها و توطئه هایی که رژیم اسلامی برای مرعوب کردن خانواده آنها و دیگر زندانیان و فعالین کارگری انجام میداد برای حاضرین سخن گفت و از همه خواست تا توان خود را برای ازادی رضا شهابی و دیگر زندانیان به کار ببندند. در ادامه برنامه محمود قزوینی از طرف اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران ایران به علل این سرکوبگریها و تاریخ آن پرداخت. او در صحبتهای خود علت این سرکوبها را وحشت جمهوری اسلامی از دستیابی کارگران به تشکل مستقل و مبارز خود دانست. او گفت افشین اسانلو مانند ستار بهشتی و بسیاری از کارگران دیگر خواست و مطالبه ابتدایی داشتن یک تشکل را بیان میکرد. اما جمهوری اسلامی میداند دستیابی همین مطالبه ساده یعنی شروع یک مبارزه گسترده کارگری در ایران و به خطر افتادن دستگاه رژیم اسلامی، که در این موقعیت، برابر با نابودی آن است. در ادامه برنامه نامه افشین اسانلو از زندان که در آگوست 2012 نوشته شده بود خوانده شد. در طول مراسم هم ترانه ها و شعرهایی از جان لنون و شاملو و....پخش شد.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران ایران- دانمارک
کمیته دفاع از زندانیان سیاسی – دانمارک
یکشنبه 7 ژوئیه 2013

درج مبالغ ساختگی در لیست پرداخت حقوق كارگران پیمانی رجا

به گزارش15تیرایلنا،بنقل ازتعدادی از كارگران پیمانی شرکت حمل و نقل ریلی رجاء ،مبالغ درج شده در لیست پرداخت حقوق كارگران اداره مولد بخار شهر تهران كه توسط یك شركت پیمانكاری به رجا ارائه می شود با حقوق دریافتی این كارگران همخوانی ندارد.
بر اساس این گزارش، یك فعال صنفی كارگران تعمیرکار مولد بخار قطار راه آهن شهر تهران که نخواست نامش فاش شود در این باره گفت: «در لیست پرداخت حقوق كه توسط یك شركت پیمانكاری به رجا ارائه می شود، برای هر كارگر اداره مولد بخار شهر تهران مبلغ قابل توجهی به عنوان حقوق پرداختی درج شده و این در حالی است كه بعضا دریافتی كارگران نصف این میزان است.»
گفتنی است شركت های پیمانكاری نیروی انسانی برای دور جدید مناقصه اداره مولد بخار شهر تهران آماده می شوند و چنین اقدامی در صورت وقوع در راستای تلاش برای موفقیت در مناقصه ی مذكور ارزیابی می‌شود.

هزاران نفر بار دیگر شنبه شب در خیابانهای استانبول تظاهرات کردند

به گزارش7ژوئیه یورونیوز، در ادامه اعتراضات بر سر پارک مشهور گزی در استانبول، هزاران نفر بار دیگر شنبه شب در خیابانهای این شهر تظاهرات کردند.
براساس این گزارش،پلیس برای متفرق کردن معترضان به گاز اشک آور و ماشینهای آبپاش متوسل شد.
حضور گسترده پلیس در میدان تقسیم و ممانعت از ورود تظاهرکنندگان به محوطه این میدان، معترضان را به خیابانهای اطراف کشاند.
رسانه های ترکیه از دستگیری دهها نفر در این درگیریها خبر داده اند.
گرچه دادگاه اداری استانبول هفته گذشته خبر از عدم تخریب این پارک داد ولی ممانعت پلیس برای ورود معترضان به آن، دلیل این تظاهرات عنوان شده است.
سه هفته تظاهرات گسترده در ترکیه، باعث مرگ چهار نفر و زخمی شدن هشت هزار نفر دیگر شد.
شانزدهم تیرماه1392

**************

اخباروگزارشات کارگری17تیرماه1392

- اعتصاب کارگران قطعات توربین شهریار ادامه دارد
- تجمع ۱۵۰نفر از کارگران شاغل کارخانه سیمان کرمان
- کارگران مهاجر قربانی سوء‌استفاده‌های جسمی و جنسی
- بازرسی از هفتاد کارخانه بزرگ در بنگلادش
- برپایی تظاهرات علیه سیاست های اقتصادی دولت در آتن

کارگرصنعت برق:اعتصاب کارگران قطعات توربین شهریار ادامه دارد

در پی گزارشات مربوط به اعتصاب کارگران شرکت قطعات توربین شهریار، کارگران این شرکت پس از گذشت ٢٠ روز کماکان در اعتصاب بسر می برند و از راه اندازی مجدد خطوط تولید سر باز می زنند.
اعتصاب کارگران تاکنون باعث تغییر ٢ تن از مسئولین شرکت شده که در اخراج و تنظیم قراردادهای چند ماهه کارگران نقش داشته اند. همچنین مدیریت شرکت مجبور به پرداخت بخشی از پاداش های معوقه به کارگران شد.
این چندمین بار در طول سالیان گذشته است که اعتصاب و اعتراض کارگران این واحد صنعتی منجر به عقب نشینی مدیریت و مسئولین شرکت از سویی و حصول مطالبات کارگران از سوی دیگر شده است.
اعتصاب کارگران جسور و فداکار این شرکت که تلاش آنها نقش بسزایی در تولید برق کشور دارد، در ادامه به هر نتیجه ای که منجر شود، بار دیگر نشان داد، قدرت کارگران در دستیابی به مطالبات خود و مقاومت در مقابل دستیازی سرمایه به منافع آنها، در اتحاد و یکپارچگی آنهاست.
بار دیگر از تمامی کارگران منطقه ی صنعتی ملارد (بلوار مبنا) می خواهیم که از اعتراض و تلاش کارگران قطعات توربین شهریار در دستیابی به حقوق اولیه خود و مبارزه با اخراج و بیکارسازی حمایت کنند و بپذیریم که سکوت ما، سرنوشت مشابهی را در آینده نزدیک برایمان رقم خواهد زد.

تجمع ۱۵۰نفر از کارگران شاغل کارخانه سیمان کرمان

کرمان1400بتاریخ16تیر،ازتجمع ۱۵۰نفر از کارگران شاغل کارخانه سیمان کرمان به دلیل واگذاری قسمت هایی از کارخانه به شرکت های پیمانکاری،خبرداد.
براساس این گزارش، مدیرهای بازنشسته این کارخانه بازدن چند شرکت بعضی از پروژه های کارخانه را در دست میگیرند و با هم هماهنگ میشوند و با ساختن فاکتورهای جعلی سعی در تصاحب پول بیش تر ازشرکت ها ی خوشان میشوندو مناقصه هایی که برگزار میشود فقط شرکت های خودشان در این مناقصه شرکت میکنند و نمی گذارند که شرکت های دیگر باخبر شوندو یا شرکت کنندکه در جریان همین عدم مدیریت ، نماینده پیمانکار از کارخانه سیمان به دلیل زدو بند با مدیریت اخراج شد

کارگران مهاجر قربانی سوء‌استفاده‌های جسمی و جنسی

سالانه حدود 105 میلیون انسان برای اشتغال و کسب درآمد به کشورهای دیگر سفر می‌کنند که اغلب آن‌ها مجبورند در مشاغل سخت و خطرناک و حتی در شرایطی اهانت‌آمیز به فعالیت بپردازند.
به گزارش17تیرایسنا،گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق بر سلامتی در گزارش خود در شورای حقوق بشر یادآور شد که اشتغال مهاجران در بخش‌های سخت‌ و خطرناک موجب می‌شود تا آن‌ها در معرض سوء‌استفاده‌های گوناگون همچون عدم برخورداری از حق بر سلامتی قرار گیرند. همچنین تفاوت‌های فرهنگی و زبانی خطر اینکه مهاجران به دلیل کوتاهی کشورها در ارائه امکانات پزشکی، ایمنی کافی و امنیت روانی از حقوق خود محروم شوند را افزایش می‌دهد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه گفت: بسیاری از کارگران مهاجر در دنیا برای رسیدن به مقصد مجبورند در قایق یا کامیون مخفی شوند و ممکن است در چنین شرایطی هدف آزار و اذیت‌های فیزیکی و جنسی قرار گیرند، در حالیکه هیچگاه در مسیر ترانزیت یا در کشور مقصد از امکانات درمانی برخوردار نخواهند بود.
وی در ادامه هشدار داد که این کارگران اغلب در شغل‌هایشان مهارتی ندارند که این امر می‌تواند خطرات بسیاری برای آن‌ها داشته باشد. به عنوان مثال سقوط از ارتفاع در میان کارگران مهاجر به وفور به چشم می‌خورد. در واقع این وظیفه دولت‌هاست که ایمنی و استانداردهای حفظ سلامتی را برای کارگران فراهم کنند که می‌تواند مواردی چون آموزش کافی و لباس مناسب را شامل شود. دولت‌ها همچنین باید شرایطی را فراهم کنند که در صورت به وجود آمدن جراحت و آسیب کارگران بتوانند به درمان و امکانات پزشکی دسترسی داشته باشند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه یکی از دیگر مشکلات کارگران مهاجر را عدم اطلاع آن‌ها از حقوق‌شان دانست و گفت که در برخی موارد حقوق آنها رعایت می‌شود ولی آنها به ویژه در بخش کشاورزی به این دلیل که از شهرها و بطن جامعه فاصله دارند از امکانات در دسترس‌شان استفاده نمی‌کنند.
بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دفتر کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در حال حاضر بیش از 50 میلیون کارگر مهاجر در دنیا در بخش خانگی مشغول به کار هستند که اغلب آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. این گروه از سوء‌استفاده‌های زیادی همچون کمبود غذا و خواب، عدم دسترسی به امکانات پزشکی، شرایط بد زندگی، عدم دریافت دستمزد، ساعات کار طولانی و آزار و اذیت‌های جنسی، روانی و فیزیکی رنج می‌برند. وی معتقد است که شرایط کار در بخش خانگی بیشتر شبیه به بردگی مدرن است.
وی در گزارش خود به نوع دیگری از اشتغال‌های خطرناک و نامناسب اشاره کرد. کارگران جنسی بیش از دیگر افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ها قرار دارند و بیشتر قربانی خشونت و تبعیض نژادی می‌شوند. از این رو گزارشگر سازمان ملل تاکید کرد که دولت‌ها باید با توجه به خطرات زیادی که در مسیر زندگی این کارگران قرار دارد حق بر سلامتی هم از لحاظ جسمی و هم روانی این افراد را تضمین کنند.
وی ابراز نگرانی کرد که در بسیاری از کشورها این باور وجود دارد که کارگران مهاجر لایق امکانات پزشکی و ایمنی نیستند و دولت‌ها موظفند با این تفکر مبارزه کنند. وی یکی از راه‌های ارتقای وضعیت کارگران مهاجران به ویژه در بخش حفظ ایمنی کار را تاسیس واحدهایی دانست که بتواند توافقاتی را میان کارگران و دولت‌ها برقرار کند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه با گرامیداشت بیستمین سال راه‌اندازی کنفرانس جهانی حقوق بشر که منجر به تاسیس دفتر کمیسیونر عالی حقوق بشر شد، بر لزوم گسترش و رعایت استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید کرد.

بازرسی از هفتاد کارخانه بزرگ در بنگلادش

به گزارش8ژوئن یورونیوز، از هفتاد کارخانه تولید پوشاک و فروشگاههای زنجیره ای بزرگ در بنگلادش بازرسی به عمل خواهد آمد.
مسئولان این کارخانجات و فروشگاهها با امضای قراردادی با مسئولان سندیکایی بنگلادش متعهد شدند نسبت به بازرسی و بررسی رعایت معیارها و موارد ایمنی در این مراکز با مسئولان همکاری کنند.
بنگلادش دومین صادرکننده بزرگ پوشاک در جهان محسوب می شود. در این کشور مارکهای بزرگی چون زارا، بنتون و گپ مراکز تولیدی دارند.
برپایی تظاهرات علیه سیاست های اقتصادی دولت در آتن
به گزارش8ژوئیه یورونیوز، شهر آتن، پایتخت یونان شاهد تظاهرات گسترده کارمندان دولت، معلمان و نیروهای پلیس است.
دولت یونان در پی اصلاح اقتصادی و اتخاذ تدابیر ریاضتی باید تا پایان سال جاری میلادی درباره ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن از کارمندان سیستم اداری تصمیم بگیرد و بر این اساس شماری از آنان در معرض سیاست تعدیل نیرو قرار خواهند داشت.
از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ تن از کارمندان مدارس و ۳ هزار و ۵۰۰ تن دیگر از نیروهای پلیس آتن هستند.
بر اساس تصمیم تازه دولت یونان دست کم ۲ هزار کارمند و نیز هزار و ۵۰۰ معلم ۷۵ درصد از حقوق فعلی خود را دریافت می کنند و در صورتی که ظرف هشت ماه آینده به ارگانی دیگر منتقل نشوند شغل خود را از دست خواهند داد.
هفدهم تیرماه1392

*********************

اخباروگزارشات کارگری18تیرماه

- احضار حامد محمودی نژاد فعال کارگری به دادگاه
- تجمع اعتراضی بازنشستگان اتوبوسرانی تهران در مقابل شورای شهر
- تجمع بازنشستگان صندوق فولادمقابل استانداری اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوقشان
- مزد کارگران نانوایی‌ها در سال ۹۲ درحدهمین مصوبه مزدی امسال هم افزایش پیدا نکرده است
- شاغلان حرفه‌های سخت و زیان‌آور چگونه بازنشسته شوند؟
- پلیس ترکیه گزی را بست و ده ها معترض را بازداشت کرد
- تظاهرات در یونان ادامه دارد

احضار حامد محمودی نژاد فعال کارگری به دادگاه

به گزارش رسيده روز دوشنبه 17 تیر ماه 1392، حامد محمودی نژاد فعال كارگری و از اعضای كميته ی هماهنگی برای كمك به ايجاد تشكل های كارگری طی دو احضاريه ی جداگانه به تاريخ های 22/4/92 و 2/5/92برای حضور در شعبه يك دادگاه انقلاب سنندج دريافت نمود.
حامد محمودی نژاد در تاریخ 17 اسفند سال 1391 در منزل باز داشت وبعد از گذراندن 32 روز حبس در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شد که بعد از گذشت حدود 20 روز از آزادی ، مجدد در تاریخ 12/2/1392 در یکی از خیابان های شهر سنندج دستگیر و بعد از 16 روز بازداشت و با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد گردید . لازم به ذکر است که اتهام وارد شده به این فعال کارگری ، اقدام علیه امنیت ملی اعلام شده .
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم کردن احضار مجدد حامد محمودی نژاد، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط کلیه کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-18 تیر 1392

تجمع اعتراضی بازنشستگان اتوبوسرانی تهران در مقابل شورای شهر

به گزارش18تیرایلنا،صبح امروز جمعی از بازنشستگان شرکت اتوبوسرانی شهر تهران با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر به آنچه «محاسبه نشدن ده سال از سابقه بیمه‌شان» ذكر می‌كردند، اعتراض كردند.این گروه با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر و با در دست داشتن پلاکاردهایی خطاب به شهردار و رئیس شورای شهر خواهان اجرای قانون شدند.
براساس این گزارش، این بازنشستگان که تعدادشان به ۶۰۰ نفر می‌رسد هرکدام از اتوبوسرانی تهران ۱۵ میلیون تومان مطالبه دارند.
حسن بیادی، نایب رئیس شورای شهر تهران درباره این تجمع گفت: این حرکت‌ها کاملا هدایت شده و در راستای دیر اعلام کردن نرخ جدید کرایه‌های اتوبوسرانی است.

تجمع بازنشستگان صندوق فولادمقابل استانداری اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوقشان

به گزارش18تیرفارس، صبح امروز حدود 40 نفر از بازنشستگان صندوق فولاد کشور دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوقشان، مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.
برپایه این گزارش،تاکنون جمعی از بازنشستگان صندوق فولاد چندین مرتبه به دلیل دریافت دیر‌هنگام حقوق خود در مقابل استانداری و کانون بازنشستگان استان اصفهان تجمع کرده‌اند که رسیدگی مسئولان به وضعیت حقوق بازنشستگان صندوق فولاد از مهم‌ترین خواسته‌های این افراد بوده است.
البته بار‌ها و بار‌ها صحبت‌هایی مبنی بر پرداخت حقوق بازنشستگان صندوق فولاد در موعد مقرر ارائه شده است، اما باز این بازنشستگان با بدقولی از سوی مسئولان مواجه شده‌اند.
در حال حاضر صندوق فولاد کشور به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل شده و با این انتقال از تیر ماه امسال حقوق بازنشستگان صندوق فولاد از سوی وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت می‌شود، اما حقوق اردیبهشت و خرداد ماه این بازنشستگان باید از سوی مدیریت صندوق فولاد پرداخت شود و در حال حاضر حقوق اردیبهشت ماه این بازنشستگان به صورت کامل پرداخت شده، اما برخی از این بازنشستگان هنوز حقوق خرداد ماه خود را دریافت نکرده‌اند که به دنبال این موضوع صبح امروز حدود 40 نفر از بازنشستگان صندوق فولاد کشور در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند و خبرنگار فارس برای دلیل این تجمع به دنبال پیگیری این موضوع برآمد.

مزد کارگران نانوایی‌ها در سال ۹۲ درحدهمین مصوبه مزدی امسال هم افزایش پیدا نکرده است

ایلنا بتاریخ18اردیبهشت،طی گزارشی ازعدم افزایش مزد کارگران نانوایی‌های سراسر کشور مطابق مصوبه مزدی امسال كارگران خبر داد.
برپایه این گزارش،دولت در سال‌هایی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود اجازهٔ افزایش قیمت نان را نمی‌دهد تا از تاثیرات منفی‌اش جلوگیری کند و باعث ایجاد نارضایتی عمومی نشود اما در شرایطی كه تورم اقتصادی تمامی جامعه (از جمله صنف خبازها) را درگیر كرده است، حق کارگران نانوایی‌ها در سال‌های برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با ثابت ماندن دستمزدشان بیش از همیشه ضایع می‌شود.
این گزارش بنقل ازیکی ازکارگران نانوایی می افزاید،دولت فعلی در رابطه با افزایش مزد کارگران نانوایی‌ها در سال جاری اقدامی نکرد و دولت بعدی هم برای جلوگیری از نارضایتی مردم اقدامی انجام نمی‌دهد.

شاغلان حرفه‌های سخت و زیان‌آور چگونه بازنشسته شوند؟

کاهش شنوایی، ضعف بینایی، آسیبهای جسمی و حرکتی، ایجاد مشکلات تنفسی، قلبی و عروقی، فشارهای روانی و عصبی و مسائلی از این دست از جمله پیامدها و آسیبهای جسمی و روحی است که ممکن است حتی با گذشت چند سال پس از بازنشستگی در افراد بروز کند؛ از آن گذشته سر و کار داشتن افراد با مواد خطرناک شیمیایی، مواد رادیواکتیو و مشاغل دارای سر و صدا و آلایندگی زیاد نیز آنان را در ردیف مشاغل سخت و زیان آور قرار می‌دهد.
به جهت جلوگیری از فرسایش جسمی و روحی ناشی از اشتغال به کارهای سخت و زیان آور در افراد، قانون مشاغل سخت و زیان‌آور پیش‌بینی شده است که به موجب آن متقاضیان می‌توانند با داشتن شرایطی خود را بازنشسته کنند.
شرایط قانونی برای بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور چیست؟ این سوالی است که بسیاری از بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی همواره درصدد یافتن پاسخ آن هستند، بر این اساس ابتدا باید تعریف مشاغل سخت و زیان آور را دانست.
منظور از مشاغل سخت و زیان آور آن دسته کارهایی است که در آن عوامل فیزیکی، ‌شیمیایی، ‌مکانیکی و ‌بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال بیمه شده، تنش ها و صدمات جسمی و روانی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های طبیعی در فرد ایجاد می شود که نتیجه آن بروز بیماری های شغلی و عوارض ناشی از چنین کارهایی است.
به موجب آیین نامه اجرایی این قانون، مشاغل سخت و زیان آور به دو گروه تقسیم می شوند:
الف مشاغلی که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغلی وابستگی دارد اما می توان با بکارگیری تمهیدات بهداشتی، ‌ایمنی و تدابیر فنی مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آنها را حذف کرد.
ب مشاغلی که ماهیتاً سخت و زیان آور بوده و با بکارگیری تمهیدات بهداشتی،‌ ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، ‌صفت سخت و زیان آوری آنها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان‌آوری آنها حفظ می‌شود.
اما بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور چه شرایطی دارد؟
بر اساس تبصره ماده 76 قانون تامین اجتماعی مصوب سال 1354 مجلس، افرادی که در کارهای سخت و زیان آور مشغول به کار هستند می توانند با 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه در مشاغل سخت و زیان آور به صورت متوالی یا 25 سال به صورت متناوب، تا سقف 35 روز حقوق بازنشسته ‌شوند؛ یعنی به ازای هر سال، 1.5 سال برای بیمه شده به عنوان سابقه محسوب و به همان میزان هم از خدمات تامین اجتماعی بهره‌مند می‌شود، ضمن آنکه چهار درصد حق بیمه و مستمری هنگام تقاضای بازنشستگی برای مدت مزبور محاسبه و از کارفرما مطالبه و وصول می‌شود.
چنانچه بیمه شده کمتر از سابقه مذکور، سابقه پرداخت حق بیمه داشته که مقداری از آن سابقه مربوط به اشتغال وی در مشاغل سخت و زیان آور است، هر سال سابقه پرداخت حق بیمه فرد موصوف 1.5 سال محاسبه شده و در شرط سابقه مقرر در ماده 76 قانون و تبصره‌های ذیل آن ملاک محاسبه قرار می‌گیرد.
بنابراین همه بیمه شدگانی که حداقل 20 سال سابقه کار متوالی یا 25 سال سابقه کار متناوب و پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور را دارا باشند، بدون شرط سنی می‌توانند درخواست بازنشستگی از سازمان تامین اجتماعی داشته باشند.
مشاغل سخت و زیان‌آور شناخته شده در قانون کار
عمده ترین کارهای سخت و زیان آور شناخته شده در قانون کار شامل کار در معادن که ایجاب می کند کارگران در تونل‌ها و راهروهای سرپوشیده به استخراج بپردازند، کار استخراج شامل جدا کردن و منفجر کردن مواد از سطح کار ، حمل مواد و عملیات مربوط به انفجار و انجام امور تأسیسات داخل معدن، حفر قنات، چاه فاضلاب و کار در مخازن سربسته، تخلیه و حمل مواد مذاب از کوره به نحوی که کارگر در معرض مستقیم حرارت یا بخار زیان آور کوره باشد، حمل و دفن زباله شهری، کار در کارگاههای دباغی و گندآبروها، کار مستمر در طویله، اصطبل و سالنهای پرورش طیور، کار مستمر در فضای باز و ارتفاع بیش از 5 متر بر روی دکل، اتاقکهای متحرک، داربست و اسکلتها، کار مستمر بر روی خطوط و پستهای انتقال برق با فشار 63 کیلو وات به بالا، مشاغل شن پاشی، پخت آسفالت دستی، قیر پاشی، جوشکاری در داخل مخزن، کار مستمر با اشعه‌های زیان آور مانند رادیو اکتیو، کار در محل هایی با فشار محیط بیش از حد طبیعی مانند غواصی، کار مستمر در محیطهایی که با وجود رعایت ایمنی موجبات بروز بیماریهای گوشی را سبب می شود، سمپاشی باغها، مزارع، اماکن پرورش دام و طیور، تولید و ترکیب سموم و حشره کشها و کار با وسایل دارای ارتعاش زیان آور است.
همچنین بر اساس آیین نامه اجرایی قانون مذکور، علاوه بر کارهای سخت و زیان‌آور مشخص شده: کار در زندانها و ندامتگاه‌ها، کار در بیمارستانهای روانی و حرفه خبرنگاری جزو مشاغل سخت و زیان آور به شمار می روند.
شناسایی سخت و زیان‌آور بودن مشاغل برعهده چه مرجعی است؟
برای تعیین و شناسایی سخت و زیان‌آور بودن مشاغل، کمیته‌ای پنج نفره در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل می‌شود که این کمیته مرکب از معاون روابط کار سازمان کار و امور اجتماعی استان، معاون امور بیمه‌ای اداره کل تامین اجتماعی استان، کارشناس مسئول بهداشت حرفه‌ای معاونت بهداشتی و نماینده کارگران و کارفرمایان است و بر این اساس بیمه شدگان تامین اجتماعی و همه متقاضیانی که حرفه خود را جزو مشاغل سخت و زیان آور به شمار می آورند می توانند فرم درخواست خود را برای استفاده از مزایای این قانون ارائه بدهند تا در کمیته مورد نظر مورد بررسی قرار بگیرد.
ذکر این نکته ضروری است که در قانون مذکور، برخی ایام چنانچه در فواصل اشتغال به کارهای سخت و زیان آور واقع شوند به عنوان سابقه اشتغال فرد در کارهای سخت و زیان آور محسوب می‌ شوند که از جمله آنها می توان به تعطیلات هفتگی، تعطیلات رسمی، ایام استفاده از مرخصی استحقاقی، ایام استفاده از مرخصی بابت ازدواج یا فوت همسر‌، پدر، مادر و فرزندان و ایام استفاده از مرخصی استعلاجی و استراحت پزشکی اشاره کرد.
اخیرا قانون تفسیر ماده (76) قانون تامین اجتماعی درباره مشاغل سخت و زیان آور به تایید شورای نگهبان رسیده و از سوی رییس جمهور ابلاغ شده است.
بر اساس موضوع این استفساریه، افرادی که حداقل 20 سال متوالی و 25 سال متناوب در کارهای سخت و زیان آور (مخل سلامت) اشتغال داشته باشند باید حداقل 7300 روز اشتغال در یک یا چند شغل زیان آور در یک یا چند کارگاه داشته باشند و توالی اشتغال به قوت خود باقی است؛ همچنین افرادی که حداقل 20 سال متوالی و 25 سال متناوب در کارهای سخت و زیان‌آور (‌مخل سلامت) اشتغال داشته باشند و در هر مورد‌ حق بیمه مدت مزبور را به سازمان پرداخته باشند، می‌توانند تقاضای مستمری بازنشستگی کنند.
منبع:ایسنا-18تیر

پلیس ترکیه گزی را بست و ده ها معترض را بازداشت کرد

به گزارش9ژوئیه یورونیوز،دولت ترکیه روز دوشنبه پارک گزی استانبول را به روی عموم گشود اما پلیس دوباره حاضران را از آن پراکند و پارک را بست.
علت بسته شدن دوباره پارک تصمیم معترضان به برگزاری تظاهراتی در آن عنوان می شود.
پلیس روز دوشنبه نیز برای پراکندن تظاهرات کنندگان از خودروهای آبپاش و گاز اشک آور استفاده کرد.
معترضان می گویند در تازه ترین درگیری ها با پلیس تعدای از آنان زخمی و هشتاد نفر بازداشت شده اند و یک نفر نیز از ناحیه سر بشدت صدمه دیده است.

تظاهرات در یونان ادامه دارد

به گزارش9ژوئیه یورونیوز،با وجود اینکه وزیران دارایی منطقه یورو در نشست روز دوشنبه یوروگروپ با پرداخت بخشی از قسط بعدی کمک مالی خود به یونان موافقت کردند، تظاهرات ماموران پلیس و معلمان و کارکنان بخش خدمات عمومی دولت یونان روز سه شنبه هم ادامه پیدا کرد. کارکنانی که بیکاری بخشی از آنها یکی از شروط وام دهندگان بین المللی است، مابقی هم با دریافت هفتاد و پنج درصد حقوقشان منتظر می مانند تا به محل خدمتی دیگر منتقل شوند.
هیجدهم تیرماه1392

*********************

اخباروگزارشات کارگری19تیرماه1392

- اطلاعیه شماره 7هفت کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
- درخواست کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری از کارگران و نهادهای کارگری
- گزارش تظاهرات در تورنتو در اعتراض به قتل افشین اسانلو
- واکنش وکیل خانواده ستاربهشتی به نظر نهایی پزشک قانونی
- تجمع كارگران اخراجی فولاد زاگرس مقابل اداره كار قروه
- کارگران کارخانه سیمان دشستان: سال‌هاست که حقوق ما ضایع می‌شود!
بهارستان نشین از دشستان:ازتحصن واعتصاب خودداری کنید؟
- اعتراض متقاضیان مسکن مهر به افزایش پیاپی قیمت ها
- سقوط مرگبار بیل مکانیکی در بزرگراه امام‌علی
- مرگ‌ كارگر ساختمانی در خیابان فرشته تهران
- دستگاه خشک کن دست کارگر جواني را قطع کرد
- با افشای رسوایی مالی ال موندو، صدها اسپانیایی تظاهرات کردند

اطلاعیه شماره 7هفت کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده

بازگشت دوباره بهنام ابراهیمزاده
بهنام ابراهیم زاده وبلاگ نویس وفعال کارگری وکودک به مرخصی چهار روزه آمد
بهنام ابراهیم زاده از زندانیان سیاسی وفعال کارگری وکودک واز اعضای کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری وعضو جمعیت دفاع از کودکان کارو خیابان امروز چهارشنبه نوزدهم تیرماه از زندان اوین به مدت چهار روزبه مرخصی آمد بهنام ابراهیم زاده از فعالین کارگری وکودک چندی پیش نیز که به مرخصی چهار روزه آمده بود درروز یازدهم تیرماه که برای تمدید مرخصی به دادستانی تهران رفته بود در پی تمدید نشدن مرخصی همراه با برخوردهای تند وتوهین آمیز به زندان اوین برگردانده شد مرخصی وبرگشتن بهنام ابراهیم زاده به خانواده وهمسر وفرزند ودوستان ورفقا وفعالین کارگری تبریک می گوییم.
کمیته دفاع از بهنام از بهنام ابراهیم زاده ضمن تبریک برگشتن بهنام به آغوش خانواده خواهان آزادی تمامی فعالین کارگری دربند خصوصا رضا شهابی وشاهرخ زمانی ومحمد جراحی وپدرام نصرالهی وتمامی زندانیان دربند می باشد.
کمیته دفاع از بهنام ابراهیمز اده
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده
آقای محمود صالحی٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

درخواست کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری از کارگران و نهادهای کارگری

کارگران! تشکل‌ها و نهادهای کارگری!
همچنانکه بارها اعلام کرده‌ایم کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری یک تشکل مستقل است. بر اساس اساسنامه، ما جمعی از کارگران و فعالین کارگری هستیم که در طی چند سال اخیر دور هم جمع شده و برای کمک به کارگران در راستای ایجاد تشکل‌های مستقل طبقاتی، خودساخته و توده‌ای فعالیت می‌نمائیم و بر این باوریم که طبقه‌ی کارگر به نیروی خود آزاد می‌شود و همچنین به اتحاد و همبستگی طبقاتی برای رهایی از تمامی مصائب و مشکلات پیشارو باور داریم. در این راستا کمک‌های مالی و هم فکری‌های طبقاتی کارگران به همدیگر را نیز باور داشته و بر آن پای می‌فشاریم. اما لازم است توضیحاتی را به اطلاع کارگران و فعالین و تشکل‌های کارگری برسانیم: کمیته‌ی هماهنگی تاکنون برای فعالیتها و مشکلات پیشارویش به حق عضویت اعضا و کمک‌های هر چند ناچیز دوستان کارگر خود تکیه کرده است و نیازی به گرفتن کمک‌های مالی از دیگران نداشته است و اگر هم بنا به شرایط نیاز به گرفتن کمک از کارگران و فعالین کارگری ببیند رسماً از طریق سایت کمیته‌ی هماهنگی اعلام خواهد کرد. بدین وسیله اعلام می‌داریم کمیته هماهنگی به عنوان یک تشکل تاکنون هیچ گونه کمک مالی دریافت نکرده و گرفتن یا درخواست کمک مالی افراد به نام کمیته، فاقد اعتبار می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-18 تیر 1392

گزارش تظاهرات در تورنتو در اعتراض به قتل افشین اسانلو

بدنبال دعوت « شورای پشتیبانی از مبارزات مردم در ایران – کانادا » و همچنین با حمایت « اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران – واحد تورنتو »، تظاهراتی در اعتراض به قتل افشین اسانلو در روز 6 جولای در شهر تورنتو برگزار شد.

برگزاری این آکسیون اعتراضی در میدان مل لستمن مصادف شد با برگزاری بازارچه تابستانی ایرانیان که مورد توجه تعداد کثیری از مردم قرار گرفت. توزیع دهها نسخه از اطلاعیه های فارسی و انگلیسی و نیز پلاکاردها و عکس های افشین اسانلو و دیگر فعالین کارگری در بند افشاگر جنایات رژیم سرمایه داری اسلامی حاکم بر ایران علیه فعالین مستقل کارگری و دیگر زندانیان سیاسی در بند بود.

اگر چه این برنامه مشخصا در اعتراض به قتل افشین اسانلو سازمان یافته بود اما در عین حال اعتراضی بود به کلیت جمهوری اسلامی وهمه جناح هایش که برای بیش از سه دهه به سرکوب خونبار مردم زحمتکش و تحت ستم مشغولند. شعارهایی علیه اعدام و شکنجه و سرکوب مبارزات حق طلبانه کارگران و زحمتکشان، و برای سرنگونی رژیم، و نیزدر حمایت از مطالبات و خواسته های آزادیخواهانه و برابری طلبانه مردم گویای این اعتراض همه جانبه بوند.

سخنرانی های متنوعی نیز در محکومیت جمهوری اسلامی و جنایاتش و در دفاع از مبارزات و مطالبات حق طلبانه کارگران و زحمتکشان انجام شد. سخنرانان بترتیب عبارت بودند از: سیامک ستوده سردبیر نشریه روشنگر، آناهیتا رحمانی از طرف سازمان زنان هشت مارچ، فرید پرتوی به نمایندگی از اتحادیه کارگران خدمات عمومی کانادا در ایالت انتاریو با دویست هزار عضو و نیز از طرف اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران واحد تونتو، محسن رضوانی از طرف اتحاد چپ ایرانیان در امریکای شمالی، و جلال تمجیدی از فعالین مستقل کارگری در انقلاب 57 و عضو شورای سراسری کارگران سازمان گسترش صنایع در آندوره.

این برنامه بمدت 2 ساعت ادامه داشت.
شورای پشتیبانی از مبارزات مردم در ایران (تورنتو- کانادا)

واکنش وکیل خانواده ستاربهشتی به نظر نهایی پزشک قانونی

رییس سازمان پزشک قانونی کشور در گفتگوی با خبرگزاری مهر روز سه شنبه ۱۸ تیرماه گفت که بر اساس گزارش نهایی این سازمان، ضربات وارده بر ستار بهشتی کشنده نبوده و نمی تواند باعث مرگ او شده باشد. دکتر احمد شجاعی همچنین گفته که در آزمایشات سم شناسی نیز هیچ موردی مشاهد نشده که مرگ غیر طبیعی او را نشان دهد. با این حال رییس سازمان پزشک قانونی در اعلام نظر نهایی همچنان گفته است که نظریه مرگ بر اثر ضربه و فشار روحی به صورت توامان وجود دارد.
گیتی پورفاضل، وکیل خانواده مرحوم ستار بهشتی در واکنش به نظر نهایی پزشک قانونی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« سوال من این است که اگر ستار به مرگ طبیعی فوت کرد چرا پس یک روز پس از مرگش ماموران پلیس فتا به زور خانواده ستار را به دفترخانه برده اند تا از آنها رضایت بگیرند؟ این کار نشان می دهد که پلیس فتا خودش را درگیر این مرگ می دانسته و می خواسته قبل از هر اقدامی رضایت را از خانواده بگیرد. اصلا اگر به مرگ طبیعی بوده چرا اینقدر دستپاچه می شوند، راحت اعلام کنند که مرگ طبیعی است مانند خیلی از مرگ های طبیعی دیگری که روزانه اعلام می شود.»
وکیل خانواده مرحوم ستار بهشتی گفت:« پرونده پر از تناقضات است. سوالم این است که پزشک قانونی چند بار مگر می تواند در مورد مرگی نظر بدهد. یکبار اعلام کرد که ایست قلبی بوده، بار دیگر اعلام کرد که زیر فشار روحی فوت کرده است. اما این فشار روحی تحت چه شرایطی ایجاد شده و چه کسی آن را ایجاد کرده است. مسلما است بازجویی که با فشار و شکنجه می خواسته از او اعتراف بگیرد این شرایط را پیش آورده است.»
همچنین دادستان تهران ساعتی پس از انتشار اظهار نظر رییس سازمان پزشک قانونی در جمع خبرنگاران گفت که به زودی پرونده ستار بهشتی به دادگاه فرستاده می شود. جعفر دولت آبادی امروز ( سه شنبه ۱۸ تیرماه) در مصاحبه مطبوعاتی خود گفت: «تحقیقات بازپرس این پرونده به اتمام رسیده و بازپرس در حال گرفتن اخذ آخرین دفاع از متهمان این پرونده است و به زودی اظهارنظر نهایی در مورد این پرونده را خواهد کرد تا ان‌شاءالله این پرونده به دادگاه برود. »
خانم پور فاضل با اظهار اینکه آنها فقط منتظر فرستادن پرونده به دادگاه هستند و جوابیه پزشک قانونی تنها مدرک دادگاه نیست، گفت:« این پرونده با نظر پزشک قانونی به دادگاه می رود اما یکی از فکت های مهم دیگر در دادگاه، احضار شاهدان در بند ۳۵۰ زندان اوین هستند. همان ها که این جوان را شب قبل از مرگش در بند دیده بودند و آثار شکنجه را روی بدنش و بهم ریختگی روحیش را دیده بودند.»
گیتی پور فاضل گفت:« من مطمئنم اگر قاضی با شرفی مسولیت این پرونده را به عهده بگیرد عامل فشار ستار بهشتی می تواند محاکمه شود به این دلیل که طبق قانون اساسی خودمان کسیکه تحت شکنجه و فشار از شخصی اقرار بگیرد خودش هم باید در قبال قانون جوابگو باشد.»
منبع: کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران-19تیر

تجمع كارگران اخراجی فولاد زاگرس مقابل اداره كار قروه

به گزارش19تیرایلنا،صبح امروز ۲۳۵ کارگر کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس در اعتراض به اخراجشان در مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه تجمع کردند.
براساس این گزارش،نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس در این باره گفت: از مجموع ۲۸۵ کارگر این کارخانه ۲۳۵ کارگر با سوابق ۱۰ تا ۲۳ سال كار به دلیل آنچه «افزایش مشکلات مالی کارخانه» عنوان می‌شود، اخراج شده‌اند.
این كارگر افزود: مسئولان کارخانه در پاسخ به اعتراضات کارگران گفته‌اند با توجه به اینکه تعدادی از کوره‌های این کارخانه نیاز به تعمیرات اساسی دارد، روند تولید به صرفه نیست و با این وضعیت امكان پرداخت حقوق کارگران وجود ندارد.
او با بیان اینکه این کارگران از ابتدای سال جاری (چهار ماه) حقوق نگرفته‌اند افزود: مبالغ ۸۰۰ هزار تومان به عنوان مانده تسویه حساب سال ۹۱ به همراه سنوات آن سال نیز باید به کارگران پرداخت شود.
نماینده کارگران کارخانه فولاد زاگرس همچنین اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از کارگران این کارخانه مشمول بازنشستگی پیش از موعد، تحت قانون مشاغل سخت و زیان آورند اما کارفرما با كوتاهی در پرداخت سهم ۴ درصدی‌اش به سازمان تامین اجتماعی، مانع بازنشستگی كارگران شده است.

کارگران کارخانه سیمان دشستان: سال‌هاست که حقوق ما ضایع می‌شود!
بهارستان نشین از دشستان:ازتحصن واعتصاب خودداری کنید؟

به گزارش19تیرفارس،کارگران کارخانه سیمان دشستان،درادامه اعتراضات واعتصاباتشان طی سال های اخیرعصرامروزبابهارستان نشین ازدشستان دیدارکردند.
بنا بهمین گزارش، یکی از کارگران معترض از کاهش شدید حقوق و مزایای کارگران در سال جاری اعلام نارضایتی کرد و گفت: واریز حقوق و تخصیص پاداش‌های سالانه به‌صورت ناعادلانه انجام می‌گیرد که مورد اعتراض و نارضایتی همیشگی پرسنل کارخانه سیمان بوده است.
وی اضافه کرد: تغییرات در چارت و گروه پرسنلی، اصلاح سمت‌ها و به‌کارگیری نیروهای غیربومی غیرمتخصص در پست‌های تخصصی موجب نارضایتی است.
این کارگرتاکید کرد: کارخانه سیمان دشتستان یکی از بالاترین تولیدات کشور را داشته ولی در سال‌های گذشته به دلیل بی‌انگیزگی و اعتراضات پرسنل شاهد افت تولید بوده‌ایم.
یکی دیگر ازکارگران کارخانه سیمان دشتستان نیزبا تشریح دلایل اعتراض کارگران کارخانه سیمان ابراز داشت: عدم پرداخت حق سختی کار و بهره‌وری به پرسنل کارخانه، عدم ارائه بیمه تکمیلی به پرسنل پیمانکاری، کم بودن گروه شغلی و حقوق پرسنل پیمانکاری، استفاده از نیروهای غیربومی و غیرمتخصص در قسمت‌های مختلف و مدیریتی بیش از 60 نفر، بی احترامی به پرسنل و برخوردهای نامناسب و تهدیدآمیز و اجرای طرح‌های غیرکارشناسی و بدون توجیه در مجتمع از مهم‌ترین محورهای اعتراضات است.
وی از نارضایتی، اعتراضات مکرر و اعتصاب غذاهای پراکنده کارکنان در سال‌های اخیر خبر داد و تصریح کرد: افت کیفیت و کمیت تولید سیمان در سال‌های اخیر وجود داشته و باعث نارضایتی و شکایت تعدادی از مشتریان نیز شده که دلیل اصلی آن بی‌رغبتی و کم انگیزگی کارگران است.
در این نشست، تعدادی دیگر از کارگران کارخانه سیمان نیز به بیان مشکلات و معضلات موجود پرداختند.
بهارستان نشین از دشستان درپاسخ به اعتراضات کارگران کارخانه سیمان دشتستان گفت: با حفظ آرامش و بدون رفتارهای غیرقانونی می‌توانید پیگیر مطالبات وحقوق خود باشید و از رفتارهایی نظیر تعطیلی کارخانه، تحصن یا تعصب خودداری کنید.

اعتراض متقاضیان مسکن مهر به افزایش پیاپی قیمت ها

دولت در مسکن مهر گرانفروشی می کند؟
متقاضیان مسکن مهر می گویند دائم برای پرداخت پیش از موعد اقساط به آن ها فشار می آورند و تهدید می کنند که اگر پول واریز نکنند از پروژه حذف می شوند.
متقاضیان مسکن مهر از اواخر سال گذشته با تغییر قیمت واحد مسکونی خود در حین اجرای پروژه مواجه شده اند اما این تغییر قیمت ها به حدی غیرمنتظره و در برخی طرح ها قابل توجه است که پرداخت آن از توان آن ها خارج است.
این متقاضیان که بر اساس ضوابط مشخص و نرخ های تعیین شده و با اطلاع از زمان و مبلغ هرکدام از اقساط، در این طرح ها ثبت نام کرده اند نسبت به تغییر شرایط در حین اجرا اعتراض دارند و ادله ای هم برای این انتقاد خود آماده کرده اند. در حال حاضر به نظر می رسد واحدهای مسکن مهر پردیس در آستانه افزایش قیمت مجدد قرار گرفته است و این موضوع موجب اعتراض متقاضیان آن شده است.
یکی از متقاضیان مسکن مهر پردیس در این زمینه می گوید: دی ماه سال گذشته یک واحد 80 متری در این طرح ثبت نام کرده ایم که قرار بود مجموع پول دریافتی از ما 32 میلیون باشد. بعد از مدتی نرخ آن را به 42 میلیون رساندند و دائم تهدید کردند که اگر اقساط را به موقع پرداخت نکنیم از پروژه حذف می شویم حالا هم از گوشه و کنار شنیده ایم قرار است نرخ آن ها را 10 میلیون دیگر گران کنند و به 52 میلیون برسانند. در حالی که ما همان 32 میلیون اولیه را هم با قرض از اطرافیان و فروش طلا آماده کرده بودیم.
خانم حسینی ادامه می دهد: آنطور که از دست اندکاران پروژه شنیده ایم، قرارداد دولت با پیمانکار متری 320 هزار تومان بوده که الان به 370 هزار تومان رسیده است با این حساب یک آپارتمان 80 متری باید 29 میلیون و 600 هزار تومان تمام شود که با حساب 10 میلیون برای زیرساخت و محوطه سازی، نرخ آن می شود 39 میلیون و 600 هزار تومان. اما در حال حاضر این واحد را 42 میلیون تومان قیمتگذاری کرده اند ضمن اینکه 25 میلیون هم وام این واحد هاست که بعد از تحویل باید قسط آن را پرداخت کنیم. مجموعا 67 میلیون تومان برای یک واحد 80 متری پول می گیرند در حالی که حدود 40 میلیون تومان برایشان خرج دارد.
این متقاضی مسکن مهر معتقد است که دولت بیشتر از ظرفیت برای این واحدها ثبت نام کرده و با افزایش فشار به متقاضیان در پی حذف تعدادی از افراد است.
پس از آنکه اعتراض متقاضیان مسکن مهر نسبت به افزایش قیمت مجدد بالا گرفت، مسوولان راه و شهرسازی استان تهران در جمع متقاضیان اعلام کرده اند که افزایش مجدد قیمت واحدها بین 2 تا 6 میلیون خواهد بود.
منبع:اقتصادایرانی-19تیر

سقوط مرگبار بیل مکانیکی در بزرگراه امام‌علی

به گزارش19تیرایسنا،صبح امروزسقوط بیل‌مکانیکی در پروژه یکی از شرکت‌های دولتی واقع در مسیر جنوب به شمال بزرگراه امام‌علی نرسیده به خروجی خاوران،سبب مرگ راننده آن شد.
سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران،در تشریح جزئیات این خبر گفت: پس از حضور آتش‌نشانان در محل مشاهده شد که کارگران گودالی به عمق پنج متر را به منظور عبور و کارگذاری لوله حفر کرده بودند که در این حین بیل‌مکانیکی به داخل آن سقوط کرد.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به محبوس‌شدن راننده 65 ساله این بیل‌مکانیکی در کابین، به ایسنا گفت: آتش‌نشانان همزمان با ایمن‌سازی محل، اقدام به خروج راننده ایرانی و تحویل وی به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه کردند که آنان پس از بررسی علائم حیاتی، مرگ وی را تایید کردند.
ملکی، علت این حادثه را شل‌شدن سطح زیر پایه جک‌های بیل مکانیکی اعلام‌کرد .

مرگ‌ كارگر ساختمانی در خیابان فرشته تهران

به گزارش19تیرایلنا،صبح امروزسقوط یک كارگر ساختمانی از طبقه دوم به طبقه منهای سه واقع در خیابان ولیعصر، خیابان فرشته تهران، منجر به مرگ او شد.
بنا بهمین گزارش،«سید جلال ملکی» از سقوط کارگری در یک ساختمان در حال ساخت واقع در خیابان ولیعصر، خیابان فیاضی (فرشته) خبر داد و گفت:آتش نشانان به هنگام ورود به محل حادثه یک ساختمان در حال ساخت را مشاهده می‌کنند كه یک کارگر از طبقه دوم به طبقه منهای سه سقوط کرده است و به سرعت با برانکار مخصوص این کارگر را تحویل عوامل اورژانس می‌دهند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران اعلام كرد: متاسفانه این کارگر ایرانی سی ساله در این حادثه جان خود را از دست داد.

دستگاه خشک کن دست کارگر جواني را قطع کرد

به گزارش19تیرخراسان،ظهر روز گذشته دست جواني در يکي از هتل هاي مشهد به وسيله دستگاه خشک کن قطع شد.
مدير حوزه ۳ آتش نشاني مشهد افزود: ظهر روز گذشته پس از اطلاع خبري مبني بر قطع دست جواني در يکي از هتل هاي مشهد بلافاصله مأموران امداد و نجات ايستگاه ۲ به محل حادثه در چهارراه شهداي مشهد شتافتند.
ابوالفضل تيموري افزود: قبل از رسيدن مأموران همکاران اين جوان حدود ۱۸ ساله دست قطع شده او را داخل پلاستيک و آن را داخل يخ قرار داده بودند که مصدوم براي اعزام به مرکز درماني به مأموران اورژانس حاضر در محل تحويل شد.وي گفت: اين کارگر جوان قبل از توقف کامل دستگاه که با شدت بسيار در حال چرخش بود براي برداشتن پتو دست خود را داخل دستگاه کرده بود که اين حادثه روي داد.

با افشای رسوایی مالی ال موندو، صدها اسپانیایی تظاهرات کردند

به گزارش10ژوئیه یورونیوز،صدها اسپانیایی، بدنبال افشاگری روزنامه «ال موندو» مبنی بر دریافت مبالغ ده ها هزار یورویی سران ارشد حزب حاکم و ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا از شرکتهای خصوصی، تظاهرات کردند.
اسپانیایی های خشمگین که با درصد بالای بیکاری و بحران شدید اقتصادی روزهای سختی را می گذرانند با شنیدن خبر فساد مالی دولتمردان خود خواهان استعفای آقای راخوی شدند.
یکی از آنان گفت:«در وضعیتی ناپایدار هستیم، طاقتمان تمام شده است. دولتی متخلف بر ما حکومت می کند که پشتیبانش ساختاری جنایی دارد که همانا حزب است، نتیجتا ما با سیستمی فاسد مواجهیم و بیش از این تاب تحمل آن را نداریم.»
دیگری افزود:«شش میلیون بیکار، فرار گستردۀ مغزها، دانش آموختگانِ باکفایت دانشگاهی که چاره ای جز مهاجرت ندارند، دیگر نمی توانیم بیش از این تحمل کنیم.»
روزنامه «ال موندو» با چاپ برگه های دستنویس از حسابهای حزب مردم ادعا می کند که برگه ها سند پرداخت های فوق العاعده به مقامات حزب محافظه کار حاکم است، از جمله پرداخت ۱۲۶۰۰ یورو به ماریانو راخوی زمانی که وی در دولت خوزه ماریا ازنار وزیر مدیریت خدمات عمومی و نیز آموزش بود.
از سوی دیگر لوئیس بارسناس حسابدار حزب مردم به خاطر پرونده دیگر فساد مالی در زندان به سر می برد و در انتظار حکم نهایی دادگاه است و ممکن است در جلسه بعدی دادگاه در مقام دفاع از خود اسرار حزبش را فاش کند تا از بار اتهامات وارده به خود و حکم صادره بکاهد.
تنها چهره حزب حاکم که تا به حال در این باره صریحتر سخن گفت اسپرانزا آگیره، رئیس حزب مردم در منطقه مادرید بود.
وی گفت:«در صورت وجود امری نامعمول در حسابهای حزب ما باید آن را بپذیریم، توضیح دهیم و با وحدت و صداقت آن را با مردم اسپانیا در میان بگذاریم.»
ماریانو راخوی با رد اتهامات وارده به خود گفته است که هرگز «پول زیرمیزی» دریافت نکرده است.
نوزدهم تیرماه1392

*******************

اخباروگزارشات کارگری20تیر1392

- تجمع کارگران ذوب آهن زاگرس در مقابل استانداری شهر سنندج
- تجمع کارگران اخراجی فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی
- بیانیه اتحاد بین المللی پیرامون سلامتی و جان محمد جراحی و احکام ظالمانه علیه فعالین کارگری
- خبر فوری:پرونده جدیدی علیه شاهرخ زمانی ساخته می شود
- متوسط حقوق معلمان کمتر از یک میلیون تومان است
- نگاهی به نگرش نئولیبرالیسم وطنی
- کشته وزخمی شدن 10کارگر در آتش سوزی گسترده در یک مجتمع کارگاهی تولیدی

تجمع کارگران ذوب آهن زاگرس در مقابل استانداری شهر سنندج

به گزارش رسیده امروز پنج شنبه 20/4/92 حدود 200 نفر از کارگران ذوب آهن زاگرس کردستان در ساعات 10 صبح در مقابل استانداری کردستان در شهر سنندج دست به تجمع زدند. ذوب آهن زاگرس که در منطقه قروه دهگلان قرار دارد دارای تعداد سیصد کارگر می‌باشد که در روز 19/4/92 تعداد 250 نفر از آنها اخراج شدند.
این کارگران چهار ماه حقوق نگرفته‌اند وهر یک دارای 12تا 15 سال سابقه کار می باشند و کار آنها از نوع سخت و زیان‌آور است اما از طرف مدیریت کارخانه بیمه سخت و زیان آور برای آنها منظور نشده است. کارگران در ساعات اولیه صبح با پلاکاردی بزرگ که روی آن نوشته شده بود ما خواهان بازگشت به کار وحقوق معوقه خود هستیم در مقابل استانداری سنندج تجمع نمودند و در همان ساعات اولیه حدود 40 نفر از کارگران به همراه نمایندگان خود جهت پیگیری خواسته‌های خود به داخل استانداری رفتند. آنها بعد از ساعات ها بدون هیچ نتیجه‌ای از استانداری بیرون آمدند و همراه کارگران به طرف دفتر شاهرودی دست به راهپیمایی زدند. لازم به ذکر است که در همان ساعات اولیه و قبل از رسیدن کارگران ده‌ها ماشین از نیروهای امنیتی و لباس شخصی در خیابان استانداری مستقر شدند و سراسر منطقه را زیر نظر گرفتند واین تجمع تا ساعات 1 بعد از ظهر ادامه پیداکرد.
کمیته‌‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-20 تیر 1392

تجمع کارگران اخراجی فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی

به گزارش20تیرایلنا،صبح امروز ۲۳۵ نفر از کارگران قراردادی شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس برای دومین روز متوالی، در اعتراض به اخراج و عدم دریافت مطالبات مالی خود در مقابل استانداری کردستان واقع در شهر سنندج تجمع کردند.
نماینده کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس كه در این تجمع حضور داشت، گفت: امروز دومین روز تجمع کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس برای احقاق حقوق معوقه و اعتراض به اخراج ۲۳۵ کارگر است، که متاسفانه تا این ساعت از تجمع باز هم جواب قانع کننده‌ای از سوی مسئولان استانداری دریافت نکرده‌ایم.
او گفت: این کارگران که دارای سوابق کاری بین ۱۰ تا ۲۳ سال هستند، در این شرایط سنی و مخصوصا در اوضاع اقتصادی فعلی كه بسیاری از جوانان بیكارند، امكان یافتن شغل دیگری را ندارد.
نماینده كارگران فولاد زاگرس با اشاره به پیشینه مشكلات نیروهای كار این واحد تولیدی، گفت: از سال ۸۶ با واگذاری بخشی از فعالیت کارخانه ذوب آهن فولاد زاگرس به شرکت پیمانكاری خوان گل، مشکلات کارگران افزایش یافت.
او اضافه کرد: بعد ازسپری شدن همه مشکلاتی که به واسطه تاخیر در پرداخت حقوق، تعدیل واخراج کارگران به دلیل وجود این شرکت متحمل شده بودیم، اواخر سال گذشته کارگران تصور كردند مدیر عامل جدید با حذف پیمانکار، امنیت شغلی را به آنان باز گردانده است، غافل از آنکه مدیر عامل سعی دارد در مرحله نخست با حذف پیمانکار و سپس کارگران، کارخانه را به بهانه تعمیرات تعطیل كند.

بیانیه اتحاد بین المللی پیرامون سلامتی و جان محمد جراحی و احکام ظالمانه علیه فعالین کارگری

بنا به گزارش "کمیته پیگیری ایجاد تشکل های آزاد کارگری" سلامتی و جان محمد جراحی فعال کارگری و عضو این کمیته در خطر است. محمد جراحی که سومین سال حکم خود را در زندان تبریز می گذراند، به سرطان بدخیم تیروئید دچار شده است. بنا بر گزارش ها بخشی از غده تیروئید محمد جراحی حدود یک ماه پیش به دلیل سرطانی بودن طی عمل جراحی در بیمارستانی در تبریز برداشته شد. بنا به نتایج قطعی آزمایش ها و طبق تشخیص کمیسیون پزشکی، ضروری است که محمد جراحی هر چه زودتر در بیمارستانی در خارج از زندان بستری و تحت درمان قرار گیرد. اما به رغم تشخیص پزشکان معالج و پیگیری خانوده محمد جراحی، مقامات زندان و مراجع قضایی جمهوری اسلامی در تبریز اجازه بستری شدن و درمان او در خارج از زندان را صادر نمی کنند. محافظت از جان زندانی و درمان او در صورت بیماری به عهده زندان است. با این حال خانواده محمد جراحی هزینه درمان او را خود تقبل کرده اند و وقت درمان برای معالجه او را نیز گرفته اند. محمد جراحی در خرداد سال۱۹۹۰ به همراه شاهرخ زمانی دیگر فعال کارگری و تعدادی از فعالین دانشجویی دستگیر شد و به خاطر فعالیت های کارگری به پنج سال زندان محکوم گردید. شاهرخ زمانی حکم ۱۱ سال زندان گرفته است و در این مدت بطور مداوم تحت اذیت و آزار توسط مقامات امنیتی و قضایی قرار داشته است. از جمله در روزهای اخیر مسئولین زندان گوهردشت پرونده سازیهای جدیدی علیه شاهرخ زمانی را آغاز کرده اند.
در همین حال " کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری" اعلام کرده است که سه نفر از فعالین کارگری و از اعضای این کمیته، وفا قادری، بهزاد فرج اللهی و خالد حسینی، به ترتیب در در روزهای ۱۱، ۱۲، ۱۵ تیر بطور غیابی در شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی سنندج مورد محاکمه قرار گرفتند و به اتهام تبلیغ علیه نظام هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند. همچنین بنا به گزارش کمیته هماهنگی، روز دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۲، حامد محمودی نژاد فعال كارگری و از اعضای كميته ی هماهنگی طی دو احضاريه ی جداگانه به دادگاه انقلاب اسلامی سنندج احضار شده است و غالب حسینی نیز در تاریخ ۹ تیر در همین دادگاه مورد محاکمه قرار گرفته است.
عدم صدور مرخصی درمانی برای محمد جراحی که جان وی را کاملا به خطر انداخته است و اذیت و آزار، دادگاههای غیابی و احکام ظالمانه حبس برای اعضای کمیته هماهنگی نشان دهنده تداوم سرکوب فعالین کارگری بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران می باشد که در کلیت این رژیم ضدکارگر و سرکوبگر نهادینه است.
ما مقامات زندان و مراجع قضایی تبریز و بطور کلی جمهوری اسلامی ایران را مسئول سلامتی و جان محمد جراحی می دانیم و خواهان بستری شدن و درمان فوری او در خارج از زندان هستیم. ما از تشکلات و فعالین کارگری و نهادهای مدافع حقوق انسانها می خواهیم که از حق اولیه محمد جراحی و دیگر زندانیان در ایران برای دسترسی به امکانات درمانی کافی و مناسب حمایت نمایند و نسبت به دستگیری، محاکمه، حبس و سرکوب فعالین کارگری توسط جمهوری اسلامی اعتراض کنند. نباید اجازه داد جان هیچ یک از فعالین کارگری ایران بار دیگر در زندانها و کشتارگاههای جمهوری اسلامی به خطر بیافتد. کلیه فعالین کارگری زندانی و زندانیان سیاسی فوری و بدون قید و شرط آزاد باید گردند.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۱۱ جولای ۲۰۱۳

خبر فوری:پرونده جدیدی علیه شاهرخ زمانی ساخته می شود

بعد از ظهر روز چهارشنبه 19/4/1392 در زندان گوهردشت پرونده دیگری علیه شاهرخ زمانی ساختند،او را تهدید کرده اند که یکشنبه پیش رو یعنی 23/4/1392 در دادگاه مستقر در زندان او را محاکمه خواهند کرد .
شاهرخ برای گرفتن داروهای خود که خانواده اش از بیرون برایش تهیه کرده و چند روز پیش به زندان تحویل داده بودند، امروز به نگهبانی مراجعه کرده است، و در مقابل درخواست دارو از طرف شاهرخ، نگهبان با او برخورد توهین آمیز کرده و گفته است، دارو نداری و هر وقت دلمان بخواهد، دارو را به تو خواهیم داد، حالا برو بذار... شاهرخ گفته است، من دارو را امروز باید مصرف کنم، زمانش بگذرد، دیگر به دردم نمی خورد ، نگهبان او را هل داده و شروع به داد و بیداد کرده است.
پس از دست خالی برگشتن شاهرخ، نگهبان به تحریک امیری یکی از مسئولین زندان شکایت نامه ی افترا آمیزی علیه شاهرخ نوشته و امیری به شاهرخ ابلاغ کرده که یکشنبه در دادگاه مستقر در زندان بابت این شکایت محاکمه خواهی شد .
جنایتکاران جمهوری اسلامی بیش از یک ماه است که فشار روی شاهرخ را به شدت افزایش داده اند.
جاسوسان و مأموران بسیاری را به مراقبت بیشتر از او گماره اند، باز هم دست برنداشته از هر فرصتی برای اذیت و آزار او سواستفاده می کنند .
ما بدین وسیله از تمامی کارگران ، انقلابیون ، دوستان و رفقا می خواهیم با توجه به افزایش شدید فشار بر روی شاهرخ ، به وضعیت او حساسیت بیشتری داشته باشند و نگذاررند جمهوری اسلامی و عوامل آن هر کاری که خواستند بدون ترس و واهمه انجام دهند .
پیش بسوی اتحاد بیشتر، برای فشار بیشتر!!!
پیش بسوی اعتراضات گسترده و متحدانه با شعار :کارگر زندانی ، زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
کمیته حمایت از شاهرخ زمانی-19/4/92

متوسط حقوق معلمان کمتر از یک میلیون تومان است

به گزارش20تیرایلنا،یک فعال صنفی معلمان با توهین آمیز خواندن اظهارات روز گذشتهٔ «ابراهیم سحرخیز» معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، بیان کرد: متوسط حقوق معلمان به ازای ۲۴ ساعت کار هفتگی در مدارس دولتی، ماهانه کمتر از یک میلیون تومان است.
براساس این گزارش،«محمود بهشتی لنگرودی» در این باره گفت: بخش عمدهٔ صحبت‌های آقای سحر خیز به عدم اطلاع صحیح ایشان از نظام‌های آموزشی و نظام‌های پرداخت در سراسر جهان بر می‌گردد. اینکه گفته شود حقوق معلمان به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده غیر قابل قبول است. شاید سقف حقوق برخی معلمان به این عدد برسد اما متوسط حقوق معلمان کمتر از یک میلیون تومان است.
وی در ادامه، گفتهٔ آقای سحرخیز مبنی بر اینکه حقوق معلمان در زمان شروع به کار «حاجی بابایی» وزیر آموزش و پرورش، ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان بوده است را نادرست خواند و بیان کرد: این مقام دولتی برای زیاد نشان دادن افزایش حقوق معلمان در ۳ سال گذشته، رقم اولیه را کمتر و رقم فعلی را بیشتر از حد واقعی اعلام کرده است.
این فعال صنفی با اشاره به این سخن معاون وزیر آموزش و پرورش که «کارمندان دولت از شنبه تا پنجشنبه و در حدود ۴۴ ساعت کار می‌کنند در حالی که معلمان حدودا ۳ بار در هفته در مدرسه حضور دارند و تابستان‌ها نیز تعطیل هستند»، ساعت کاری معلمان را بیش از ۲۴ ساعتی دانست که در مدارس حاضرند و گفت: معلمان در بقیهٔ ساعت‌ها باید مطالعه و تحقیق کنند و در اختیار دانش آموزان باشند. معلمان خوشحال می‌شوند شرایطی فراهم شود که به جای مسافر کشی در ساعات بیکاری؛ امکانات آمورشی، پژوهشی و رفاهی در اختیارشان گذاشته شود تا ۶ روز هفته را به طور تمام وقت در مدرسه حضور داشته باشند.
به گفتهٔ آقای بهشتی لنگرودی، ساعت کاری معلمان در همهٔ کشورهای جهان، همین حدود است و حقوقشان نیز بر اساس این ساعت کاری تنظیم می‌شود.
این فعال صنفی معلمان در پایان ضمن غیر قابل قبول خواندن سخن معاون وزیر آموزش و پرورش که گفته بود «دستمزد معلمان از کارمندان تمام وزارتخانه‌ها بیشتر است» اظهار داشت: کارمندان بسیاری از وزارتخانه در ساعت کاری که برایشان معین شده حقوق بالاتری از معلمان دریافت می‌کنند و این در حالی است که مطابق نتیجهٔ تحقیقات مرکز پژوهش‌های مجلس، در سراسر جهان حقوق معلمان از حقوق کارمندان بالا‌تر است.

نگاهی به نگرش نئولیبرالیسم وطنی

یاور
این ساختار ضدانسانی و فرسوده‌ی سرمایه‌داری است كه در حال وا رفتن است. مناسبات جهانی با ساختار سرمایه‌داری دیگر قادر به پیشرفت و توسعه نیست. باید به سوی کاربردی کردن مناسباتی رفت که ساختار آن عاری از استثمار باشد و آزادی و عدالت اجتماعی را پاس بدارد.
لینک متن کامل:
http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2

کشته وزخمی شدن 10کارگر در آتش سوزی گسترده در یک مجتمع کارگاهی تولیدی

به گزارش20تیرایسنا،آتش سوزی امروز مجتمع کارگاهی تولیدی کارگاهی واقع در خیابان جمهوری
کشته وزخمی شدن 10کارگررا بهمراه داشت.
براساس این گزارش،سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران شمار قربانیان حادثه حریق در یک مجتمع کارگاهی تولیدی کارگاهی واقع در خیابان جمهوری حد فاصل چهار راه مخبرالدوله و میدان بهارستان،را پیش از این 3 تن اعلام کرده بود، اصلاح و اعلام کرد: در حریق گسترده در یک مجتمع کارگاهی تولیدی دو تن (یک مرد و یک زن) جان خود را از دست داده و هشت تن دیگر نیز مجروح شدند.
برپایه این گزارش،سید جلال ملکی ‌ در تشریح جزئیات این خبر گفت: آتش نشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند که حریق گسترده‌ای در طبقه سوم یک ساختمان شش طبقه رخ داده و شعله‌های آتش به طبقات بالایی نیز سرایت کرده است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به محبوس شدن تعدادی از افراد حاضر و کارگران مشغول به کار در این ساختمان میان شعله‌های آتش و دود، اظهار کرد: آتش نشانان با تقسیم به چند گروه، عملیات نجات و اطفای حریق را به شکل همزمان آغاز کرده و یک گروه از آتش نشانان با استفاده از بالابر به طبقات فوقانی و پشت بام ساختمان رفته و پنج تن را که دچار آسیب دیدگی سطحی شده بودند نجات دادند.
وی با بیان اینکه سه تن دیگر نیز که دارای سوختگی بودند توسط آتش نشانان نجات پیدا کردند گفت: متاسفانه در اقدامی عجیب و عجولانه یکی از کارگران خود را از طبقه چهارم این ساختمان به پایین پرتاب کرد که همین موضوع سبب مرگ وی شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شعله‌های آتش در این ساختمان به طور کامل مهار و از سرایت آن به اماکن دیگر جلوگیری شده است، گفت: با توجه به اینکه در طبقه سوم این کارگاه تولیدی پارچه و انبار مملو از مواد قابل اشتعال وجود داشت شعله‌های آتش به سرعت به طبقات و اماکن دیگر ساختمان سرایت کرده بود.
بیستم تیرماه1392
akhbarkargari2468@gmail.com