عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۲۱ ، ۲۲ و ۲۳ فروردین ماه۱۳۹۲


Sat 13 04 2013

اخباروگزارشات کارگری۲۱فروردین ماه۱۳۹۲

- پیام تسلیت اتحادیه آزاد کارگران ایران به خانواده‌های جان باختگان زلزله منطقه دشتی بوشهر
- عدم تحقق وعده‌های دولت به کارگران نی‌بر بعد از گذشت سه ماه از برپایی تجمع هفت روزه
- عدم پرداخت ۴تا۸ماه حقوق کارگران رسمی وروزمزد شهرداری بهبان
- دیدار اعضای کانون مدافعان حقوق کارگر با نیما وبهنام ابراهیم‌زاده
- پروین محمدی: برای اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد
- مرگ یک کارگر در پی انفجار انفجار در شرکت فولاد یزد

پیام تسلیت اتحادیه آزاد کارگران ایران به خانواده‌های جان باختگان زلزله منطقه دشتی بوشهر

بار دیگر و به فاصله فقط کمتر از یک سال از زلزله شهرستان ورزقان، زلزله‌ای مخرب جان عزیزان دیگری از مردم کشورمان در منطقه دشتی استان بوشهر را گرفت و هزاران نفر را بی‌خانمان کرد. این اولین و آخرین بار نیست که زلزله‌های مهیبی در نقاط مختلف کشور جان عزیزان بسیاری را می‌گیرد و ده‌ها هزار نفر از مردم ایران را از هستی ساقط می‌کند اما مسئولین کشوری هر بار فقط از کمبود‌ها می‌گویند تا زلزله‌ای دیگر از راه رسد و زندگی و بقا هزاران نفر دیگر از مردم ایران را در معرض نابودی قرار دهد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز تاسف و همدردی عمیق با خانواده‌های جان باختگان زلزله منطقه دشتی، این ضایعه دردناک را به خانواده‌های این عزیزان، مردم استان بوشهر و عموم مردم ایران تسلیت می‌گوید و پیش آمدن چنین وضعیت دردناکی را که هر بار زلزله‌هایی جان عزیزان بسیاری را آنهم در شرایطی که با استانداردهای امروزی خانه سازی کاهش تلفات انسانی این بلای طبیعی به سهولت ممکن و می‌سر است متوجه کسانی می‌داند که کاهش و پیشگیری از تلفات انسانی زلزله در یک بعد کلان زندگی اجتماعی بر عهده آنان است.
اتحادیه ازاد کارگران ایران – ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۲

عدم تحقق وعده‌های دولت به کارگران نی‌بر بعد از گذشت سه ماه از برپایی تجمع هفت روزه

به گزارش۲۱فروردین ایلنا، پس از گذشت سه ماه از تجمع اعتراضی هفت روزه کارگران نی‌بر مجتمع کشت و صنعت کارون شوش‌تر و هفت تپه در مقابل نهاد ریاست جمهوری (که از بامداد سوم بهمن ماه تا شامگاه روز دوشنبه ۹ بهمن ماه در مقابل ساختمان دولت ادامه داشت) همچنان مشکلات این کارگران به قوت خود باقی است.
یکی از کارگران مجتمع کشت و صنعت کارون شوش‌تر با اعلام این خبر گفت: پس از گذشت حدود سه ماه از وعد‌هایی که مسئولان نهاد ریاست جمهوری در خصوص دریافت مطالبات صنفی به کارگران نی برداده بودند، متاسفانه مشکلات ما حل نشده است.
کارگران نی بر این مجتمع صنعتی در تجمع هفت روزه‌ای که سه ماه پیش در مقابل ساختمان ریاست جمهوری داشتند علاوه بر درخواست اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق؛ خواستار تغییر ساز و کار رفع فاصله بیمه‌ای خود شده بودند.
این کارگر مجتمع کشت و صنعت کارون شوش‌تر با اشاره به اینکه معوقات حقوقی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوش‌تر به دو ماه رسیده است، گفت: بعد از پایان تجمع در روز نهم بهمن ماه که برای بر طرح مشکلاتمان به تهران آمده بودیم، مسئولان کشت صنعت کارون شوش‌تر به بهانه جبران کسری ساعات کار در روزهایی که در تهران تجمع کرده بودیم به مشکلاتمان افزودند، و روزهای جمعه را که تعطیل رسمی است به اجبار از ما کار می‌خواهند.
این کارگران نی‌بر کارون شوش‌تر در خاتمه گفت: یکی از مشکلات جامعه کارگری به ویژه کارگرانی که به کار بریدن نی‌شکر اشتغال دارند در این شهرستان این است که مسئولان دولتی هیچ گونه همکاری در جهت حمایت از حقوقمان ندارند و ما را دشمن تصور می‌کنند.

عدم پرداخت ۴تا۸ماه حقوق کارگران رسمی وروزمزد شهرداری بهبان

فارس بتاریخ۲۱فروردین، طی گزارشی ازعدم پرداخت ۴ماه حقوق کارکنان رسمی و۸ماه حقوق کارگران روزمزدشهرداری بهبان خبرداد.
همچنین بنا بهمین گزارش، تابه امروزعیدی وحق اضافه کاری این مدت کارگران رسمی وروزمزدشهرداری بهبان پرداخت نشده است.
بنا بهمین گزارش، اخیرا سه ماه از حقوق عقب افتاده کارکنان وچهارماه حقوق کارگران پرداخت شده است ووعده پرداخت!!! باقی مانده حقوق، اضافه کاری وعیدی کارگران وکارمندان شهرداری بهبان، درآینده‌ای نزدیک؟؟ داده شد.

دیدار اعضای کانون مدافعان حقوق کارگر با نیما وبهنام ابراهیم‌زاده

به گزارش وبلاگ پایگاه خبری خانواده بهنام ابراهیم‌زاده، امروز چهارشنبه اعضای کانون مدافعان حقوق کارگر وتعدادی از اعضای کمیته پیگیری تشکلهای آزاد کارگری برای چندمین بار با نیما وبهنام ابراهیم‌زاده دیدار کردندوبار دیگر همچون گذشته تاکید کردند که برای بهبودی نیمای عزیز از هیچ کوشش وتلاشی دریغ نخواهند کرد وهمواره در کنار این خانواده خواهند بود.
بهنام ابراهیم‌زاده نیز به گرمی از اعضای کانون وکمیته پیگیری از اینکه پیوسته ومداوم حتی در زمان بازداشتشان زمانی که دادگاه محکومیت بیست سال حبس را برای وی در نظر گرفته بود وچه در زمان حال که تنها فرزندش نیمای عزیز در بستر بیماری است وی را تنها نگذاشته‌اند ‌‌نهایت سپاس وتشکر وقدردانی خود را ابراز داشتندوبه گرمی از آنان استقبال کردند.

پروین محمدی: برای اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد

یک فعال مستقل کارگری می‌گوید: کارگران در کنار مراجعه به دیوان عدالت اداری و شکایت علیه مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار، باید از سایر ابزارهای قانونی برای افزایش دستمزد‌ها استفاده کنند.
پروین محمدی با اعلام این مطلب گفت: برای اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد که مراجعه به دیوان عدالت اداری و اقامه دعوای حقوقی علیه مصوبه شورایعالی کار، تنها یکی از این راه‌‌ها است.
این فعال کارگری بایادآوری اینکه در سال ۹۱ در حدود ۳۰ هزار کارگر با امضا طورمارهایی جداگانه در اعتراض به پایین بودن دستمزد‌ها از وزارت کار و شورای عالی کار خواستار بازنگری در مصوبه وقت شورای عالی کار شده بودند، گفت: آن زمان مسئولان مربوطه نه به طورمار‌ها و نه به مراجعه نمایندگان کارگران اعتنایی نکردند و در نتیجه علاوه بر تغییر نکردن رقم مزد، شورای عالی کار با‌‌‌ همان روش غلط خود دوباره مزد سال ۹۲ کارگران را تعیین کرد.
این هماهنگ کننده طومار سی هزار امضایی کارگران ادامه داد: درشرایطی که مسئولان نسبت به درخواست اعتراضی کارگران تمایلی ندارند، باید از تمامی ابزارهای قانونی موجود برای واقعی کردن دستمزد‌ها استفاده کرد.
محمدی در ادامه به راهکار شکایت در دیوان عدالت اداری اشاره کرد و افزود: حتی با مراجعه و شکایت یک کارگر نیز دیوان عدالت اداری موظف است تا اعتراض به مصوبه دستمزدهای سال ۹۲ شورای عالی کار را در دستور کار خود قرار دهد. برای پیگیریِهای حقوقی کارگران مختارند تا بصورت فردی یا گروهی با اختیار کردن وکیل اقدام کنند اما هم زمان نباید از استفاده از سایر ابزاهای قانونی غافل شوند.
این فعال کارگری بایادآوری زمان‌بر بودن روند رسیدگی‌های حقوقی در دیوان عدالت اداری گفت: امروز به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی کارگران تحمل انتظاری حداقل ۶ ماهه را ندارند.
این فعال کارگری بابیان اینکه ممکن است برخی نمایندگان نهادهای رسمی صنفی کارگری بخواهند از ماجرای شکایت حقوقی کارگران استفاده تبلیغاتی کرده و در گذر زمان کم کاری خود را پنهان کنند، گفت: از اینرو کارگران باید هوشیارانه عمل کرده و علاوه بر پیگیری حقوقی، نمایندگان رسمی کارگری را وادار به اعتراض کنند.
وی درخصوص اینکه در سالهای گذشته نیز کارگرانی بصورت انفرادی علیه احکام اخراج خود در دیوان عدالت اداری اقامه دعوا کرده و در‌‌‌نهایت بعضی از آنان به کار خود بازگشته‌اند، یادآور شد: چون دعوای این کارگران فردی بود آن‌ها مجبور بودند که بصورت فردی برای شکستن آرای هیات‌های حل اختلاف ادارات کار به دیوان عدالت اداری مراجعه کنند و این درحالی است که مسئله مصوبه مزد شورای عالی کار به تمامی کارگران مربوط می‌شود و با شکایت حتی یک کارگر می‌توان برای شکستن آن اقدام کرد.
به گفته محمدی در سالهای اخیر دستمزدهای کارگران به دلیل عدم استقلال اعضای گروه کارگری و حذف سه جانبه گرایی از طریق تغییر غیر قانونی آیین نامه‌های مربوط به برگزاری جلسات شورای عالی کار پایین نگهداشته شده است.
وی بابیان اینکه شرایط اقتصادی امروز به کارگران اجازه نمی‌دهد که تنها از راه‌های حقوقی برای ابطال مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار اقدام کنند، گفت: درحال حاضر ثبات اقتصادی وجود ندارد و با تغییر ساعتی بهای دلار، قیمت‌ها بصورت سرسام آور بالا می‌روند و دراین میان تنها دستمزد کارگران ثابت می‌ماند.
محمدی بابیان اینکه وقتی در میان همین نمایندگان رسمی کارگری برخی مدعی‌اند که ماده ۴۱ قانون کار اجرا شده و دیگر امکان افزایش مزد وجود ندارد، باید نگران بی‌نتیجه ماندن پیگیریهای حقوقی بود.
منبع: ایلنا-۲۱فروردین

مرگ یک کارگر در پی انفجار انفجار در شرکت فولاد یزد

به گزارش۲۱فروردین فارس، بر اثر انفجار در شرکت فولاد یزد، مرگ یک کارگر در این واحد تولیدی فولاد رقم خورد.
براساس این گزارش، به دلیل بارش باران‌های بهاری در چند روز گذشته در استان یزد، مقداری آب در زیر سرباره و کوره ذوب فولاد شرکت فولاد یزد نفوذ کرد و این نفوذ منجر به انفجار در این شرکت شد.
در این انفجار که با آتش سوزی نیز همراه بود یکی از کارگران این شرکت دچار آتش سوزی شد و جان خود را از دست داد.
هنوز اطلاعاتی از علت قطعی این انفجار در دست نیست و جسد کارگر متوفی نیز در پزشکی قانونی است.
کارگر متوفی، راننده بیل مکانیکی بوده که در حال جابه‌جایی آهن، دچار آتش سوزی شده و جان خود را از دست داد.
بیست ویکم فروردین ماه۱۳۹۲

*************

اخباروگزارشات کارگری۲۲فروردین ماه۱۳۹۲

- شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا به شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند
- پیامد‌های فاجعه بار زمین لرزه بوشهر طبیعی نیست
- ابهام در آمار تلفات زلزله بوشهر- منابع رسمی: ۳۷ کشته، مردم محلی: بیش از ۱۰۰‌کشته
- خانواده‌های قربانیان حادثه انفجار معدن یال شمالی طبس ووعده‌های بی‌سرانجام؟!
- چادرنشینی کارگربیکارباخانواده‌اش در بهشت زهرا!
- افزایش کم سابقه نرخ بیکاری در یونان

شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا به شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند

حکم محکومیت شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا در شعبه اول دادگاه بدوی انقلاب سنندج به وکیل این کارگران ابلاغ شد. بر اساس این حکم شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا هر کدام به اتهام واهی توهین به نظام به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند.
شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا از اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال بازداشت از سوی نیروهای امنیتی در روز ۱۵ دی ماه ۱۳۹۰، روز ۲۹‌‌ همان ماه از زندان آزاد شدند و اولین جلسه محاکمه آنان روز ۲۵ اسفند ۱۳۹۰ برگزار شد اما دادگاه به دلیل عدم وجود مستنداتی دال بر تایید اتهامات آنان، هیچ حکمی در مورد این کارگران صادر نکرد و آنان بار دیگر با‌‌ همان اتهامات قبلی روز ۱۵ مهر ماه مورد محاکمه قرار گرفتند و سپس برای آخرین بار روز پنجم اسفند ماه سال گذشته در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به محاکمه کشیده شدند.
این کارگران هیچ جرمی جز دفاع از حقوق انسانی خود و همکارانشان مرتکب نشده‌اند به همین دلیل نیز قاضی دادگاه روز پنجم اسفند ماه در جلسه محاکمه این کارگران رسما و علنا به آنان اعلام کرد در صورت استعفا از اتحادیه آزاد کارگران ایران حکم برائتشان را صادر خواهد کرد. اما از آنجا که شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا در این دادگاه از حقوق قانونی و انسانی خود برای فعالیتهای صنفی دفاع کردند اتهام توهین به نظام به این کارگران در دستور دادگاه قرار گرفت و قاضی دادگاه با این اتهام واهی آنان را به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران رای صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج را بر علیه شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا اعمال فشاری علنی بر فعالین و رهبران کارگری برای به سکوت واداشتن آنان ارزیابی می‌کند و با محکوم کردن صدور چنین حکمی اعلام می‌دارد اعمال فشار برای به تمکین واداشتن کارگران معترض از طریق وارد کردن اتهامات واهی و به زندان افکندن آنان نه تنها ذره‌ای از صورت مسئله تحمیل شرایط غیر انسانی بر کارگران ایران و تلاش آنان برای دستیابی به یک زندگی انسانی را پاک نخواهد کرد بلکه بر عمق و دامنه نفرت و انزجار کارگران از وضعیت موجود خواهد افزود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۲ فروردین ماه ۱۳۹۲

پیامد‌های فاجعه بار زمین لرزه بوشهر طبیعی نیست

زلزله حادثه‌ای طبیعی است، هر چند که امروز می‌توان ردپای نظام ضد محیط زیستی سرمایه د اری را در بسیاری از اتفاقات «طبیعی» در سراسر جهان یافت. اما آنچه مسلم است پیامد‌های ویران گر و فاجعه بار زلزله لزوما طبیعی نیست. شدت زلزله در استان بوشهر بنا به گزارش‌های رسمی شش و یک دهم در مقیاس ریش‌تر بوده است. زلزله‌ای با این شدت و حتی بیشتر از آن، در بسیاری از کشور‌ها معمولا ویران گر نیست و باعث خسارات مالی و بویژه انسانی نمی‌شود. اما وقوع چنین زلزله‌ای در استان بوشهر باعث شده که ده‌ها نفر جان خود را از دست بدهند، صد‌ها نفر مجروح شوند و هزاران نفر هست و نیستشان بر باد برود و بی‌خانمان شوند. در همین زلزله بنا‌ها و ساختمان‌هایی که از حداقلی استاندارد برخورد دار بودند، بر جا ایستادند، اما خانه‌های سنتی و فاقد استانداردهای لازم، به کلی ویران و در پاره‌ای موارد بر سر ساکنین خود آوار شدند. گزارش شده است که در مناطقی ۸۰ تا ۱۰۰ درصد یک روستا تخریب شده و کل اهالی بی‌خانمان شده‌اند. این پیامد‌ها به هیچ رو طبیعی نیست. مسئول پیامد‌های ویران گر و فاجعه بار زمین لرزه‌هایی چون زلزله اخیر بوشهر، نه طبیعت، بلکه رژیم سرمایه داری جمهوری اسلامی است که در آن میلیون‌ها نفر از مردم به ناچار در خانه‌هایی زندگی می‌کنند که در زلزله‌ای نه چندان شدید، بر سر ساکنینشان خراب می‌شوند.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران ضمن ابراز تاسف و انزجار از پیامد‌های فاجعه بار زلزله بوشهر، کشته شدن ده‌ها نفر در این زلزله را به عموم مردم و به ویژه به خانواده‌ها و بازماندگان جان باختگان، تسلیت می‌گوید. ما مصرانه خواهان امداد رسانی گسترده و سریع به خسارت دیدگان زلزله هستیم. نهادهای دولتی موظف‌اند که امکانات کافی درمانی، آب، غذا، پتو، پوشاک و دیگر نیازمندی‌های زندگی را بطور سریع در اختیار آسیب دیدگان قرار دهند. بعلاوه، گروهای امداد رسانی مردمی باید بتوانند بدون ممانعت و خراب کاری ارگان‌های سرکوب رژیم، به زلزله زدگان کمک کنند. ما همچنین خواهان ایجاد مسکن مناسب و مقاوم در برابر زلزله و پرداخت خسارات مالی از سوی دولت جمهوری اسلامی به همه خسارت دیدگان این زلزله هستیم.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران-۱۱ آویل ۲۰۱۳

 ابهام در آمار تلفات زلزله بوشهر- منابع رسمی: ۳۷ کشته، مردم محلی: بیش از ۱۰۰‌کشته

زمین نمی‌گذارد. اگر همه هم یادشان برود، زمین نمی‌گذارد. می‌لرزد و درد را – اگر- از یاد مردم رفته باشد، به یادشان می‌آورد. جنوب، شمال، شرق و غرب هم ندارد. می‌چرخد و می‌چرخد، بعد در یک لحظه چنان می‌لرزد و می‌لرزاند که تا مردم به خودشان بیایند و بفه‌مند چه شده، همه چیز را از بین برده؛ خانه و جان و کودک و پیر و جوان را.
حالا هفت‌ماه از زلزله آذربایجان‌شرقی گذشته و این‌بار مرکز زلزله از شمال به جنوب رفته: بوشهر. خود بوشهر که نه، روستاهای اطراف آن. مثل زلزله آذربایجان که خانه‌ و جان و زندگی مردم روستاهای دورافتاده را گرفت و بعد از هفت‌ماه هنوز آن‌ها که بازمانده‌اند از آوار، به همراه خانه‌هایشان، از زیر آوار قد علم نکرده‌اند.
ساعت چهار بعدازظهر سه‌شنبه بود که اتفاق افتاد؛ زمین در منطقه کاکی بوشهر با شدت ۱/۶ ریش‌تر لرزید، چند روستا صددرصد تخریب شدند، تعداد بسیاری هم کشته و زخمی شدند؛ تعدادی که منابع رسمی آمارشان را یک چیز اعلام می‌کند، محلی‌ها یک چیز دیگر.
حالا نیروهای امدادی از چند استان خودشان را به روستا‌ها رسانده‌اند؛ مردم خانه‌هایشان را ترک کرده‌اند و چادر‌ها در کوچه و خیابان برپا شده است.
روستاهای باغان و شُنبه ۹۰ تا صددرصد تخریب شده‌اند و تعدادی از روستا‌ها هم پشت سد کوه‌ها مانده‌اند و هنوز بالگردهای نجات به آن‌ها نرسیده‌اند. منطقه لاور شرقی در شهرستان دشتی که کوه تنگه سدر در آن ریزش کرده، یکی از مناطقی است که هنوز ساکنان خانه‌های آن‌ها زیر آوار مانده‌اند و کسی برای نجات به آن‌جا نرسیده است.

تعداد کشته‌ها؛ اختلاف در آمار
اما تعداد کشته‌ها مشخص نیست. استاندار بوشهر می‌گوید ۳۷‌نفر که براساس اعلام سازمان پزشکی‌قانونی، هشت‌نفر از آن‌ها زیر ۱۰‌سال سن داشته‌اند، هشت نفر بین ۱۰ تا ۵۰ سال و ۱۹ نفر بالای ۵۰ سال بوده‌اند؛ در‌مجموع ۱۸‌زن، ۹‌مرد و هشت کودک که سازمان پزشکی‌قانونی اسامی ۲۶‌نفر از آن‌ها را اعلام کرده است. استاندار می‌گوید تعداد زخمی‌ها هم تا به حال به ۹۵۰نفر رسیده است.
اما آمار غیررسمی تعداد بیشتری را نشان می‌دهد؛ آماری که از گفته‌های ساکنان محلی این روستا‌ها برمی‌آید. یک خبرنگار محلی، می‌گوید که کارکنان بیمارستان‌های اطراف مناطق زلزله‌زده می‌گویند آمار کشته‌ها بیشتر از این حرف‌هاست: «آماری که از بیمارستان‌ها به ما رسیده نشان می‌دهد که تعداد کشته‌ها بیش از صدنفر است اما استانداری براساس آماری که پزشکی‌قانونی اعلام کرده، می‌گوید ۳۷ تا ۵۰ نفر کشته‌ شده‌اند.» آن‌طور که او می‌گوید از زمان زلزله تاکنون، ۶۰ پس‌لرزه این مناطق را لرزانده و مردم را به وحشت بسیاری انداخته است. محمد رحیمی‌زاده، یکی از ساکنان روستای سنا هم درباره تعداد کشته‌شدگان در زلزله می‌گوید: «ساکنان محلی تعداد کشته‌ها را با انگشتانشان شمرده‌اند و فقط تعداد کشته‌ها در افراد فامیل و آشنا تا به حال به ۷۱‌نفر رسیده است. این‌ها غیر از کشته‌شده‌ها در روستاهای صعب‌العبوری است که قرار بوده صبح چهارشنبه بالگرد‌ها به آن‌جا بروند و البته هنوز نرفته‌اند.»
منبع: بهار-۲۲فروردین – بخشی ازیک گزارش

خانواده‌های قربانیان حادثه انفجار معدن یال شمالی طبس ووعده‌های بی‌سرانجام؟!

خانواده ۸ کارگر کشته شده در حادثه انفجار معدن یال شمالی طبس در دی‌ماه سال گذشته، به دلیل از دست دادن سرپرست خانواده با مشکلات اقتصادی عدیده‌ای مواجه شده‌اند.
به گزارش۲۲فروردین ایلنا، پس ازاین حادثه و کشته شدن هشت کارگر، وعده‌هایی از سوی مسئولان دولتی و کارفرمای معدن به خانواده‌های قربانیان داده شد؛ از جمله قرار بوده سازمان تأمین اجتماعی از ماه اسفند مقرری ماهانه خانواده‌های کشته‌شدگان را برقرار کند، علاوه بر آن مسئولان وعده داده بودند که برای فرزندان ذکور این قربانیان، در شرکت ملی فولاد ایران به صورت رسمی اشتغال ایجاد کنند.
براساس این گزارش، اخیرا، اشتغال یکی از پسران قربانیان حادثه معدن زغال سنگ یال شمالی طبس ازطرف معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت وعده داده شده است.
بنابهمین گزارش، حدود چهار ماه از وقوع حادثه معدن یال شمالی در طبس می‌گذرد ولی هنوز حکمی برای مقصران این حادثه مرگبار صادر نشده است و گفته می‌شود که هم‌اکنون هر سه نفر مقصر این حادثه آزاد هستند.

چادرنشینی کارگربیکارباخانواده‌اش در بهشت زهرا!

به گزارش۲۲فروردین ایسنا، این بار دومی است که وسایل زندگی خود را در گوشه‌ای از خیابان چیده‌اند و تمام تلاش خود را برای پنهان شدن از نگاه سنگین عابران کنجکاو به کار می‌گیرند. درباره خانواده‌ای حرف می‌زنیم که این روز‌ها مه‌مان بی‌پناه بهشت زهرا شده و در فاصله‌ای ۵۰۰ متری از ضلع شرقی ایستگاه متروی حرم زیر یک درخت توت اسباب اثاثیه خود را تلنبار کرده‌اند. دو دختر و مادرشان درون چادر نشسته‌اند، پدر خانواده هم که پنجاه و شش ساله است، می‌گوید: از بیست و پنجم اسفند و وقتی پولی برایمان باقی نماند تا رهن و اجاره خانه را پرداخت کنیم، ناچار به این محل آمده‌ایم.
این خانواده تا مدتی قبل در آپارتمانی ۴۵ متری در سرآسیاب ملارد زندگی می‌کردند. آن‌ها برای اجاره خانه یک میلیون تومان پول پیش داده بودند و ماهی ۲۵۰ هزار تومان هم اجاره پرداخت می‌کردند، اما وقتی پدر خانواده از کار بیکار شد، اجاره‌ها هر ماه پس از ماه دیگر عقب افتاد و در حالی که زمان قرارداد به پایان رسیده بود صاحبخانه تصمیم گرفت یک میلیون تومان به پول پیش خانه اضافه کند، آن‌ها هم که نمی‌توانستند از پس پرداخت اجاره خانه بربیایند ناچار وسایلشان را بار ماشین کرده و به این محل آمدند تا بلکه مسئولان وضع آن‌ها را دیده و فکری به حالشان کنند.
برپایه این گزارش، مرد می‌انسال تراشکار است، اما به بیماری صرع مبتلاست و هرازگاهی به خاطر حمله عصبی تشنج به سراغش می‌آید.

افزایش کم سابقه نرخ بیکاری در یونان

به گزارش۱۱آوریل یورونیوز، بار دیگر رکورد نرخ بیکاری در یونان شکسته شد.
براساس این گزارش، مطابق آمار و ارقام منتشر شده توسط آژانس آمار یونان نرخ بیکاری در این کشور در ماه ژانویه گذشته به ۲۷. ۲ درصد جمعیت فعال آن رسیده است. این در حالی است که نرخ بیکاری در ماه دسامبر ۲۵. ۷ درصد اعلام شده بود.
نرخ بیکاری اعلام شده بالا‌ترین رقم از سال ۲۰۰۶ به شمار می‌رود.
در طول یک سال گذشته بیش از ۲۸۱ هزار نفر به افراد بیکار در یونان اضافه شده است.
بیست ودوم فروردین ماه۱۳۹۲

***********

اخباروگزارشات کارگری۲۳فروردین ماه۱۳۹۲


- پیام تسلیت سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به هموطنان زلزله زده بوشهر
- بازهم نزدیک به ۳۰۰ کارگرکارخانه پوشینه محمودآباد اخراج شدند
- جعفر عظیم‌زاده در گفتگو با سایت اتحاد
با تحقیر معیشتی بی‌سابقه‌ای که بر میلیون‌ها کارگر تحمیل کردند هیچ راه دیگری برای کارگران ایران جز دست زدن به اعتصاب و تجمعات بزرگ کارگری نگذاشته‌اند
- این یک پیام آسیب‌شناسانه است، یک فریاد است
- مرگ روزانه دو کودک در اردوگاه پناهندگان مالی

پیام تسلیت سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به هموطنان زلزله زده بوشهر

هنوز زمانی کوتاهی از مصیبت کشته شدگان زلزله ورزقان نگذشته که یکبار دیگر شاهد زلزله‌ای سنگین درحوالی کاکی استان بوشهربودیم، که باعث کشته شدن ۳۷ تن و زخمی شدن بیش از ۹۰۰ تن از هموطنان عزیزمان گردید و خساراتی بسیار سنگینی بجا گذاشت که از جمله هزاران منزل مسکونی بطور صددرصد تخریب گردید و هزاران تن ازمردم روستاهای زلزله زده از خانه‌هایشان اواره گردیده‌اند.
هنوز زمانی کوتاهی از مصیبت کشته شدگان زلزله ورزقان نگذشته که یکبار دیگر شاهد زلزله‌ای سنگین درحوالی کاکی استان بوشهربودیم، که باعث کشته شدن ۳۷ تن و زخمی شدن بیش از ۹۰۰ تن از هموطنان عزیزمان گردید و خساراتی بسیار سنگینی بجا گذاشت که از جمله هزاران منزل مسکونی بطور صددرصد تخریب گردید و هزاران تن ازمردم روستاهای زلزله زده از خانه‌هایشان اواره گردیده‌اند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن ابراز تاسف عمیق خود از این مصیبت به بار امده و تسلیت به تمامی هموطنان عزیز کشور، بخصوص اهالی استان بوشهر و بازماندگان حادثه دلخراش زلزله، از از مسئولین کشوری می‌خواهد با توجه به اینکه کشور ما در روی خط گسل زلزله قرار دارد و بطور مرتب شاهد این بلایای طبیعی هستیم و هر بار که در هر نقطه ازکشور زلزله‌ای حتی با قدرت پایین صورت می‌گیرد به علت عدم ایمن سازی مناطق روستا نشین و شهری و مستحکم نبودن بنا‌ها شاهد کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان در اثر این زلزله‌ها هستیم و با توجه به اینکه حفظ جان مردم در هر کشوری به عهده حکومت ان کشور می‌باشد، هر چه سریع‌تر نسبت به ایمن سازی خانه‌های روستایی و شهریی که در مناطق زلزله خیز است اقدامات لازم را انجام دهد تا بیش از این شاهد کشته شدن هموطنان عزیز کشورمان نباشیم.
با امید به گسترش صلح و عدالت در تمام جهان
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه- فروردین ۱۳۹۲

بازهم نزدیک به ۳۰۰ کارگرکارخانه پوشینه محمودآباد اخراج شدند

به گزارش۲۲فروردین بلاغ، اخراج کارگران کارخانه پوشینه محمودآبادادامه دارد. این بار نزدیک به ۳۰۰ نفر از کارگران این کارخانه اخراج شدند.
براساس این گزارش، یکی از کارگران اخراجی گفت: با توجه به اینکه کارگران این شرکت به صورت قرار دادی در این کارخانه مشغول به کار هستد هرگاه قراردادشان با کارخانه به اتمام می‌رسد به دلایل گوناگون و از جمله نبود مواد اولیه تولید هر ماه تعدادی از آن‌ها از ادامه همکاری با این کارخانه و انعقاد قرار داد جدید محروم می‌شوند که این روند همچنان ادامه دارد.
این کارگر اخراجی با اشاره به شروع سال جدید و با توجه به تعداد قریب به ۸۰۰ کارگر این کارخانه که همگی قرار دادی هستندو هر چند ماه یکبار قرار داد کاریشان با کارخانه خاتمه می‌یابد عنوان کرد: یک سالن تولیدی در این کارخانه رسما از تولید باز ایستاده و کارخانه با تقریبا ۱۹۰ نیرو در حال ادمه کار است که چشم انداز روشنی برای کارگران موجود نیست.
این کارگر با اشاره به اینکه هر ماه بر تعداد کارگران اخراجی پوشینه افزوده می‌شود، افزود: در میان کارگران اخراجی کارگرانی وجود دارند که سابقه کار و فعالیت این عده از کارگران از ۲۰ سال فرا‌تر می‌رود که در قسمتهای مختلف تولیدی و پشتیبانی اداری و خدماتی فعال بوده‌اند.
برپایه این گزارش، محسن استاد مدیر شرکت پوشینه محمودآباد، دراین رابطه گفت: سیاست تعدیل نیرو و اخراج کارگران صحت دارد.
همچنین احمد مقصودی معاونت اداره کار و تامین اجتماعی شهرستان محمودآباد هم با اذعان به اخراج کارگران از کارخانه پوشینه اعلام کرد: متاسفانه تعداد انبوهی از کارگران قراردادی این کارخانه طی سال گذشته و همینطور امسال از کار بیکار شد ه‌اند که برخی از این کارگران دارای سابقه کاری ۱۴ تا ۲۰ سال فعالیت هستند.
شایان ذکر است این کارخانه با ظرفیت اشتغال بیش از ۸۰۰ نفر، در شهریور ماه ۹۱ نیز در راستای تعدیل نیرو اقدام به اخراج ۲۰۰ نفر از کارگران کرده بود که آمار امسال نیز به آن اضافه می‌شود.

جعفر عظیم‌زاده در گفتگو با سایت اتحاد

با تحقیر معیشتی بی‌سابقه‌ای که بر میلیون‌ها کارگر تحمیل کردند هیچ راه دیگری برای کارگران ایران جز دست زدن به اعتصاب و تجمعات بزرگ کارگری نگذاشته‌اند
سایت اتحاد: در آخرین روزهای سال گذشته شورایعالی کار حداقل مزد کارگران را با افزایش بسیار ناچیز ۲۵ درصد به میزان ۴۸۷ هزار تومان تعیین کرد. این مصوبه از‌‌ همان لحظه تصویب مورد اعتراض شدید تمامی تشکل‌ها و نهادهای کارگری مستقل و منجمله مورد اعتراض تشکلهای دست ساز دولتی قرار گرفت اما از آنجا که حداقل مزد کارگران طبق روال هر ساله در روزهای نزدیک به پایان سال به تصویب رسید اظهار نظر‌ها و اعتراضات بیشتر به این مصوبه عملا به سال جدید موکول شد.
طی روزهای گذشته و با آغاز اولین روزهای کاری در سال جدید همه تشکلهای دست ساز دولتی تبلیغات گسترده‌ای را در همسوئی با اعتراض کارگران به حداقل مزد مصوب آغاز کرده‌اند. بویژه در این میان تشکلهایی چون کانون عالی شوراهای اسلامی، کانون عالی انجمنهای صنفی و مجمع عالی نماینده‌های کارگری که نماینده‌هایشان در شورایعالی کار حضور دارند چنان شعور کارگران ایران را دست کم گرفته‌اند که گویا کارگران نمی‌دانند که نماینده‌های این تشکل‌ها بودند که در شورایعالی کار امضای خود را بر پای حداقل مزد مورد نظر دولت و کارفرمایان گذاشتند. اما مسئله‌ای که در همسوئی این تشکل‌ها با خشم و انزجار کارگران از حداقل مزد مصوب بیش از هر چیز دیگری خود نمایی می‌کند فراخوان آن‌ها به عموم کارگران برای شکایت از شورایعالی کار در دیوان عدالت اداری است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در این زمینه و در باره ادامه اعتراضات کارگری به حداقل مزد مصوب، رویکرد شکایت از شورایعالی کار در دیوان عدالت اداری از سوی تشکلهای دست ساز دولتی را تلاشی از سوی آنان برای به تمکین کشاندن کارگران به حداقل مزد مصوب دانسته است. سوالی که در این میان مطرح است این است که چرا شکایت از شورایعالی کار نمی‌تواند به نفع کارگران تمام شود بویژه اینکه بر اساس تجاربی که کارگران در طرح شکایت‌های خود به دیوان عدالت اداری دارند این دیوان در اغلب اوقات و تقریبا بدون حواشی به شکایت کارگران بر اساس نص صریح قانون رسیدگی کرده است و آرا قابل توجهی را نیز به نفع کارگران صادر نموده است. بر این اساس باید گفت چه بسا که با شکایت کارگران به دیوان عدالت اداری در رابطه با حداقل مزد نیز آرای این دیوان به نفع کارگران صادر شود و حداقل مزد مصوب مورد تجدید نظر قرار گیرد. با این ملاحظات و در یک نگاه کلی به نظر می‌اید شکایت به دیوان عدالت اداری فی نفسه نمی‌تواند امری به ضرر کارگران تلقی شود با این حال اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه خود آنرا به نفع تجدید نظر در حاقل مزد در سالجاری ارزیابی نکرده است.
در این زمینه سایت اتحاد طی نشستی با جعفر عظیم‌زاده عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران این سوال را با وی در میان گذاشت که چرا اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه خود شکایت به دیوان عدالت اداری را به ضرر مبارزه و تلاش کارگران برای تجدید نظر در حداقل مزد ارزیابی کرده است.
لینک متن کامل این گفتگو:
http://www.etehadyh.com/?page=news&nid=2917

این یک پیام آسیب‌شناسانه است، یک فریاد است

به گزارش۱۲آوریل یورونیوز، فقر و آشفتگی بلغارستان را فراگرفته است. در چند ماه اخیر بسیاری از شهروندان ناامیدند و دیگر امکانی برای فرار از تله فقر پیش پای خود نمی‌بینند. تعدادی دست به خودکشی منجر به مرگ زده‌اند. بلغارستان یکی از فقیر‌ترین کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. میانگین درآمد ماهانه مردم زیر چهارصد یورو است. در ماه‌های فوریه و مارس ده‌ها هزار نفر علیه درآمد کم دست به اعتراض زدند و دولت راست میانه این کشور استعفا کرد. انتخابات جدید در ماه مه برگزار می‌شود.
در الین پلین، شهر کوچکی در شرق صوفیه پایتخت بلغارستان، ایلونکا یک مادر تنهاست که در بحران ناکارآمدی دولت، چهار بچه خود را با رنج بسیار سرپرستی می‌کند. در طول سال‌های اخیر این کشور فقر زده با بی‌ارزش شدن پول ملی، برنامه ریاضت اقتصادی سختی را در پیش گرفت که بار آن بر دوش فقیر‌ترین افراد بود.
در یک محله فقیرنشین رادنو، خانواده آزنوو در طبقه آخر یک مجموعه مسکونی دولتی با دو اتاق نمناک کوچک زندگی می‌کنند. خانواده سوگوار است. پدر آن‌ها به خاطر فقر و بیکاری خود را در انظار عمومی و در برابر شهردار شهر به آتش کشید و پنج فرزند خود را تنها گذارد.
هارالان آلکساندرف، کار‌شناس مسائل اجتماعی در بلغارستان، تاکید می‌کند که هم خودسوزی‌ها و هم تظاهرات بزرگ حاوی پیامی به تصمیم گیرندگان در هر دو سطح ملی و محلی است. او اضافه می‌کند: «کسی را نمی‌توان پیدا کرد که از ابعاد واقعی این تراژدی آگاه باشد و تنها زمانی که دوباره کسی خودسوزی کند قشر به اصطلاح نخبه جامعه واکنشی به این پیام نشان می‌دهد. این یک پیام آسیب‌شناسانه است، یک فریاد است.»
از هر پنج نفر شهروند بلغارستان یک نفر در فقر به سر می‌برد و درآمدی کمتر از یکصد و بیست یورو در ماه دارد. از هر سه جوان یک نفر فاقد شغل است و شرکت‌های خصوصی با انبوهی از بدهی دست به گریبان‌اند. شهروندان درتلاشند تا خارج از بلغارستان، جایی در اروپا کاری پیدا کنند. بازگرداندن امید به بلغارستان وظیفه‌ای دشوار برای دولت آینده این کشور است.

مرگ روزانه دو کودک در اردوگاه پناهندگان مالی

به گزارش۱۲آوریل یورونیوز، ده‌ها هزار پناهجوی اهل مالی که از جنگ و نبردهای قومی گریخته‌اند در اردوگاه امبره، در بیابانهای موریتانی، پناه گرفته‌اند.
ارتش فرانسه که از سه ماه پیش نبرد خود علیه پیکارجویان اسلامگرای مالی را آغاز کرده، به عملیات خود در شمال این کشور ادامه می‌دهد.
نبردی که ۲۷۰ هزار نفر از مردم مالی را در داخل این کشور آواره کرده و ۱۷۰ هزار تن دیگر را نیز به کشورهای همجوار مانند بورکینافاسو، موریتانی و نیجر کشانده است.
یکی از هماهنگ کنندگان سازمان «پزشکان بدون مرز» در اردوگاه امبره می‌گوید: «تمام کسانی که وارد اینجا می‌شوند به کمک نیاز دارند. باید به شکل منظم و سریع به آن‌ها کمک کرد.»
کمبود آب در گرمای پنجاه درجه بالای صفر در این اردوگاه که ۷۴ هزار پناهجو را در خود جا داده و کمبود شیر برای کودکان از نیازهای فوری این پناهجویان عنوان شده است.
بنابر گزارش‌ها، فقط در این اردوگاه، روزانه دو کودک زیر دو سال بر اثر سوء تغذیه جان خود را از دست می‌دهند.
بیست وسوم فروردین ماه۱۳۹۲
akhbarkargari2468@gmail.com