عصر نو
www.asre-nou.net

۳۷کشته و ۸۵۰ مجروح درپی زمین‌لرزه دشتی

اعلام سه روز عزای عمومی
Tue 9 04 2013

zalzale-bushehr1.jpg
خبرگزاری مهر : فریدون حسنوند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زمین لرزه شهرستان دشتی تاکنون ۸۵۰ مجروح و ۳۷کشته در پی داشته است.
استاندار بوشهر ادامه داد: بر این اساس تعداد ۷۰۰ منزل مسکونی ۱۰۰ درصد و تعدادی از ۳۰ تا ۴۰ درصد تخریب شده‌اند.

حسنوند از اسکان مردم منطقه در خارج از منطقه زلزله زده خبر داد و پیرامون تاسیسات نیز افزود: با توجه به شدت زلزله برق و آب منطقه قطع شده اما در حال حاضر ژنراتورهایی در منطقه مستقر شده و در خصوص آب رسانی نیز تانکرهای آب به منطقه دشتی اعزام شده‌اند.
وی اضافه کرد: دو روستا در این شهرستان بالای ۸۰ درصد تخریب شده که آمار دقیق تلفات و خسارات این زمین لرزه تا چند ساعت آینده اعلام خواهد شد.
استاندار بوشهر اضافه کرد: در حال حاضر گروه‌های امدادی متعددی در شهرستان دشتی در حال امدادرسانی به زلزله‌زدگان هستند و این عملیات با قوت انجام می‌شود.
وی از پیگیری مستقیم و مستمر رئیس جمهور برای پیگیری وضعیت زلزله‌زدگان شهرستان دشتی خبر داد و گفت: وزیر کشور، معاون اول رئیس جمهور، وزیر راه، رئیس جمعیت هلال احمر و برخی از مسئولان ارشد کشوری به صورت مستمر پیگیر وضعیت زلزله‌زدگان هستند.

اعلام سه روز عزای عمومی
همچنین نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز سه روز عزای عمومی در بوشهر اعلام کرده است.
آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری در پیامی آورده است: حادثه تأسف برانگیز وقوع زلزله در منطقه گرانقدر دشتی و خبر کشته و مجروح شدن جمعی از اهالی عزیز آن خطّه، مایه تأسف و تألم شدید همگان و اینجانب شد.
در ادامه این پیام آمده است: این ضایعه جانگداز را به حضرت بقیة الله الأعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مقام معظم رهبری (دامت برکاته العالیه) و مردم گرانقدر استان بوشهر به ویژه خانواده‌های داغدار تسلیت عرض می‌نمایم و سلامت تمامی مجروحان را از خداوند متعال خواستارم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در ادامه این پیام آورده است: بدین خاطر از روز چهارشنبه ۲۱ فروردین‌ماه، سه روز در استان ولایتمدار بوشهر، عزای عمومی اعلام می‌دارم.

جزئیات خسارتهای زلزله بوشهر/ تخریب کامل ۷۰۰ منزل و ۸۸۷ کشته و زخمی
بوشهر - خبرگزاری مهر: استاندار بوشهر گفت: همه امکانات استان بوشهر برای کمک به زلزله‌زدگان شهرستان دشتی بسیج شده‌اند.
فریدون حسنوند در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تسلیت به مناسبت در گذشت تعدادی از هموطنان در شهرستان دشتی، اظهار داشت: با توجه به شدت بالای این زمین لرزه، عمق فاجعه افزایش یافت و شاهد تخریب منازل بسیاری در مناطق زلزله‌زده و کشته‌شدن ۳۷ نفر و بیش از ۸۵۰ مجروح هستیم.
وی با اشاره به اعزام دستگاه‌های مختلف امدادی به محل حادثه، تصریح کرد: اولویت اول ما خدمات‌رسانی به افراد حادثه دیده و در مرحله بعد اسکان مردم و حادثه دیدگان این حادثه و همچنین برقراری امنیت و حفظ اموال حادثه‌دیدگان در این منطقه است.
استاندار بوشهر اضافه کرد: مرحله نخست عملیات کمک به حادثه‌دیدگان امشب با بیرون کشیدن آسیب دیدگان به پایان رسید و مرحله دوم نیز از فردا و با روشن شدن هوا برای کمک به حادثه‌دیدگان آغاز خواهد شد.
وی به میزان تخریب منازل مسکونی در مناطق حادثه دیده نیز اشاره کرد و افزود: ۷۰۰واحد مسکونی به طور کامل تخریب شده و بیش از ۱۰۰ منزل مسکونی نیز بین ۳۰ تا ۴۰ درصد آسیب دیده است.
حسنوند ادامه داد: همه سازمان‌ها و ادارات استان بوشهر برای کمک به مناطق آسیب دیده بسیج شده‌اند و برای هر گونه کمک به مردم آسیب دیده از زلزله آماده هستند.
وی تصریح کرد: عمده افراد زخمی به بیمارستان‌های بوشهر اعزام شده‌اند و بیمارستان شهر خورموج را برای ارائه خدمات به آسیب دیدگان تخلیه شده است.
وی با اشاره به حضور رئیس ستاد مدیریت بحران کشور و همچنین رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در مناطق آسیب دیده، افزود: نشست کمیته بحران امشب برگزار می‌شود و برای آواربرداری و اسکان موقت اسیب دیدگان زمین لرزه تصمیم گیری می‌شود.

************

گزارش تصویری از خبرگزاری فارس: