عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری۱۶ و ۱۷ و ۱۸ فروردین ماه۱۳۹۲


Mon 8 04 2013

اخباروگزارشات کارگری۱۶و۱۷فروردین ماه۱۳۹۲

- تداوم اعتراض به ادامه بازداشت فعالین کارگری عضو کمیته هماهنگی
- پروسه معالجه و درمان محمد جراحی در دستور کار قرار گرفت
- تشکرو قدر دانی از تیم پزشکان معالج «محمد جراحی»
- تشدید فشار بر فعال کارگری دربند، پدرام نصراللهی
- کارگران با اعتراضات حضوری می‌توانند به مطالبات و خواست‌هایشان دست یابند
- بهنام ابراهیم‌زاده: از نزدیک وهرروز با محک
- ریزش ساختمان در شمال تهران وجان باختن سه کارگر
- مرگ کارگرمقنی در عمق ۱۵ متری چاه بر اثر برق‌گرفتگی
- گزارش حسین نقی‌پور از تونس در ارتباط با برگزاری دوازدهمین فوروم اجتماعی جهانی
- اعتراض در رومانی به فعالیت شرکت آمریکایی شورون
- ریزش ساختمان نیمه کاره درهند وکشته وزخمی شدن دههانفر- بیشتر ساکنان ساختمان را کارگران تشکیل می‌دادند

تداوم اعتراض به ادامه بازداشت فعالین کارگری عضو کمیته هماهنگی

بر اساس گزارش دریافتی امروز ۱۷ فروردین خانواده و جمعی دیگر از کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای پیگیری وضعیت پرونده بازداشت شدگان اعضای کمیته هماهنگی مقابل دادگستری شهر سنندج تجمع نمودند.
در همین راستا تنی چند از اعضای خانواده‌های بازداشتی توانستند با معاون دادستان و نیز بازپرس پرونده دیدار داشته باشند، در این ملاقات‌ها به خانواده‌ها ابلاغ گردید که پرونده آن‌ها هنوز به دادگاه نیامده است و جواب قانع کننده‌ای در رابطه با وضعیت پرونده فعالین بازداشتی به خانواده‌ها داده نشد.
لازم به ذکر است که خانواده‌های فعالین بازداشتی اعلام کرده‌اند فردا ۱۸ فروردین بار دیگر برای پیگیری وضعیت پرونده عزیزانشان به دادگستری مراجعه می‌کنند.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۱۷ فروردین ۱۳۹۲

پروسه معالجه و درمان محمد جراحی در دستور کار قرار گرفت

اعضای کمیته پیگیری به دیدار خانواده کارگر زندانی محمد جراحی در تبریز رفتند این دیدار موجب خرسندی و رضایت خانواده ایشان گردید.
محمد جراحی کارگر وعضو شورای نمایندگان کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری بدنبال عمل جراحی تیرویید و دریافت جواب مثبت آزمایشگاه، خوشبختانه پاسخ خوب بوده است. این غده خوش خیم سرطانی قابل معالجه و درمان است.
بدنبال پروسه درمان محمد جراحی تیم پزشکی معالج در ۲۶فروردین جلسه کمیسیون پزشکی را در دستور خود دارد.
همچنین پزشکی قانونی زندان به خانواده این زندانی بیمار اعلام کرده است دوره درمان و معالجه بر عهده و تشخیص تیم پزشکی بیمارستان امام رضا می‌باشد. در ضمن گذراندن دوره قرنطینه ایشان با نظر پزشکان معالج وی در بیمارستان یا در منزل خواهد بود.
کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری۱۸/۱/۱۳۹۲

تشکرو قدر دانی از تیم پزشکان معالج «محمد جراحی»

امید روی دیگر زندگی است، زندگی دوباره محمد جراحی به دست توانا و تلاش تیم پزشکی بیمارستان امام رضا در تبریز هدیه‌ای به محمد جراحی، خانواده و دوستان او است.
تیم پزشکی فوق با مدیریت آقای دکتر صمد بهشتی و با همکاری آقایان دکتراسماعیل فرجی، دکتر محمد حسین سعمی و دکترشهرام دبیری اسکویی با درایت و کوشش انسانی توانستند کمک شایانی به محمد جراحی نمایند.
ما کارگران و اعضای کمیته پیگیری به همراه خانواده محمد جراحی تلاش انسان دوستانه پزشکان معالج را قابل ستایش می‌دانیم.
به این وسیله مراتب تقدیر و تشکر خود را تقدیم پزشکان و کادر و پرسنل بخش مربوطه «توراکس» بیمارستان امام رضا می‌نماییم.
کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری-۱۸/۱/۱۳۹۲

تشدید فشار بر فعال کارگری دربند، پدرام نصراللهی

طبق گزارش رسیده، میزان فشارهای وارده بر فعال کارگری دربند و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری پدرام نصراللهی، از سوی نیروهای امنیتی روز به روز در حال افزایش است. عوامل اطلاعات و مسئولین امنیتی درون زندان مرکزی سنندج در ادامهٔ سیاستِ فشار بر فعالین کارگری، با مراجعات متعدد و زیر فشار قرار دادن مداوم ایشان، و در تنگنا قرار دادن وی برای پذیرش شرایط آنان مبنی بر دست شستن از کلیهٔ فعالیت‌های کارگری و استعفا از عضویت در کمیته هماهنگی، هر لحظه بر فشارهای خود بر این فعال کارگری می‌افزایند؛ و با دادن وعده‌هایی از قبیل: آزادی فوری، اعطای شرایط اقامت در کشورهای اروپایی و غیره، سعی در تطمیع و ترغیب او در پذیرش خواستهٔ خود از جانب وی دارند. اما پدرام نصراللهی با اراده‌ای پولادین و عزمی راسخ‌تر از همیشه، در برابر تمامی تهدید‌ها و تطمیع‌ها ایستاده، و با پای فشاری بر حقانیت باورهای کارگری خود، از ادامهٔ عضویت در کمیته هماهنگی دفاع نموده، و از حقِ ایجاد تشکل‌های مستقل و خود ساختهٔ کارگران مصرانه دفاع می‌نماید.
کمیته هماهنگی ضمن محکوم نمودن هر گونه فشاری بر پدرام نصراللهی و سایر فعالین کارگری، و تحمیل شرایطِ به غایت ضدِ انسانی به تشکل‌های کارگری و کارگران پیشرو، خواهان پایان بخشیدن به تمامی تعرضات و تهاجمات همه جانبهٔ عوامل سرمایه به صفوف فعالین کارگری بوده، و آزادی فوری و بی‌قید و شرط تمامی فعالین کارگری دربند را خواستار می‌باشد.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل­های کارگری_ ۱۶/۱/۱۳۹۲

کارگران با اعتراضات حضوری می‌توانند به مطالبات و خواست‌هایشان دست یابند

داوود رضوی از فعالان مستقل کارگری شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران با اعلام این مطلب گفت: علت پایین بودن دستمز‌ها عدم حضور نمایندگان واقعی کارگری در جلسات تعیین مزد است.
وی گفت: اعضای گروه کارگری شورای عالی کار از نظر نوع عملکرد بیشتر تابع گروه دولت و کارفرمایی هستند و با بدنه جامعه کارگری ارتباطی ندارند.
این کارگر بازنشسته ادامه داد: با این شرایط نمایندگان تشکلهای رسمی کارگری با صدور بیانیه، انجام مصاحبه، امضای طومار و یا طرح دعوای نمی‌توانند به نفع کارگران اقدامی انجام دهند.
رضوی گفت: دولت در غیاب نمایندگان واقعی جامعه کارگری، با افزایش دو نفر به اعضای خود آیین نامه برگزاری جلسات شورای عالی کار را به نفع خود تغییر داده و در نتیجه اکنون سه جانبه گرایی برای تعیین مزد عالانه نقض شده است.
این فعال مستقل کارگری ادامه داد: اگر اعضای گروه کارگری شورای عالی کار با بدنه کارگری در ارتباط بودند سه جانبه گرایی در شورای عالی کار نقض نمی‌شد و کارگران مزد واقعی دریافت می‌کردند.
وی با بیان اینکه کارگران نمی‌توانند با مزد تعیین شده گذران زندگی کنند، گفت: برای افزایش قدرت خرید کارگران هراقدام اعتراضی قانونی بدون حضور مستقیم کارگران بی‌نتیجه است.
منبع: ایلنا-۱۷فروردین

بهنام ابراهیم‌زاده: از نزدیک وهرروز با محک

۹۰۰کودک بهبود یافته وهشت هزار کودک قهرمانانه با سرطان مبارزه می‌کنند. شنبه اولین روز هفته بازهم برای بستری شدن نیما راهی بیمارستان فوق تخصصی محک در دارآباد تهران می‌شویم.
آنجا بیمارستان کودکان سرطانی است جای که۹۰۰کودک در آن بهبود یافته وهشت هزار کودک قهرمانانه با سرطان مبارزه می‌کنند.
سال گذشته کودک بهبود یافته محک در مسابقات پارالمپیک نودویک لندن به قهرمانی رسیدند؛ نگاه کردن ودیدن کودکا نی که ماه‌ها است اسیر تخت بیمارستان وبیماری مهلکی شده‌اند قلب هر انسان کودک دوست را به دردومجروع می‌کند چیزیکه‌‌ همان لحظه اول توجه هر انسانی را در بیمارستان محک به خود جلب می‌کند. برخورد بسیار محترمانه وانسانی ونظم مسئولان وکارکنان این بیمارستان است که در کنار آن نقاشی‌ها واسباب بازی‌های که برای کودکان برروی در ودیوار این بیمارستان ودر فضای بیمارستان فراهم کرده‌اند.
تا این کودکان شاد باشند از نقاشی‌های روی دیوار گرفته تا پخش موسیقی‌های شاد وبرگزاری چشن‌ها وجشن تولد برای بچه‌ها وهدیه دادن به این کودکان ازکتاب داستان گرفته تا اسباب بازی وده‌ها مورد دیگر......
باهمسرم وفرزندم نیما برای بستری کردن نیما به قسمت پذیرش می‌رویم در بخش پذیرش یک خانم جوان وخوش برخورد ومرد جوانی به نام شیخی حضور ما را می‌پذیرد با گرمی ومثل همیشه برای بستری شدن نیما کار‌ها واقدامات لازم راانجام می‌دهد سریع وفشرده کار بستری نیما صورت می‌گیرد سالن انتظارنزدیک اتاق پذیرش خیلی شلوغ است پراز کودک هریک از این کودکان به نوعی دچار این مریضی مهلک شده‌اند تعدادی از این کودکان حتی توانایی راه رفتن را هم ندارند یا در آغوش مامان بابا‌ها هستند یا روی چرخ ویلچر؛ یکی ازناحیه گردن به این وضع دچار شده یکی از ناحیه چشم دیگری از قسمت دیگری بعضی‌ها تومور دارند خلاصه صحنه‌های دردناک وناله‌های این کودکان قلب هرانسانی را به درد می‌آورد. درد مهلکی است وجانکاه خیلی سخت است عزیز‌ترین
کس وعشق وزندگی‌ات به این روز افتاده باشد بهرحال پذیرش انجام می‌گیرد به همراه نیما وهمسرم برای دیدن دکتر عظیم مهرور پزشک نیما اماده می‌شویم دراین بیمارستان انظباط ونظم حرف اول را می‌زند یکی از کارکنان پرونده هارا در دست گرفته ویکی یکی نام بیمار‌ها را می‌خواند که به نزد دکتر بروندومورد معاینه قرار گیرند نوبت ما می‌رسد به نزد دکتر مهرور می‌رویم از بس که نیما مدت‌ها ست در این بیمارستان بستری است همه نیما را می‌شناسند ازروزی که تنها برای نیم ساعت وتحت الحفظ با مامور از زندان مرا برای دیدن نیما به بیمارستان آوردند مرا به نام بابای نیما می‌شناسند با دست پرستار‌ها ودیگر کارکنان اشاره می‌کنند که این بابای نیما ابراهیم‌زاده است وزندانی سیاسی است‌‌ همان کسی که چندی پیش با مامور برای دیدن نیما به بیمارستان آوردنش می‌گویند او زندانی سیاسی است حالا دیگر بابای نیما برای کل محک آشنا ست دکتر مهرور نیما را مورد معاینه قرار می‌دهد با نیما شوخی می‌کند وبا مهر دکتری‌اش مهر به صورت وکله نیما می‌زند این کار همیشگی دکترمهرور است بعضی مواقع حتی در بخش ود رحال بستری به کله نیما مهر می‌زند در مورد وضعیت نیما وخارج رفتن نیما صحبت می‌کنم دکتر با کمال احترام جواب سوالهای مرا می‌دهد می‌گوید پروتکل اینجا ج‌ها نی است تجهیزات پزشکی ما عالی است نگران نباش بعد از اینکه معاینات نیما تمام می‌شود به بخش شیمی درمانی که این بخش نیز در انکولوژی یک طبقه چهارم قرار دارد می‌رویم نیما باید اول رگ گیری شود به اتاق رگ گیری مراجعه می‌کنیم دادوبیداد کودکانی که در حال رگ گیری هستند توجه‌ات را جلب می‌کند قبل ازما دختر کوچلوی در اتاق رگ گیری است بهیار‌ها می‌خواهند روی دست این دختررگ گیری کنند اما بد جوری دادو بیداد می‌کند چرا که دختر کوچلو چاق وتپل است وپیدا کردن رگ روی دست این دختر کار مشکلی است بهر حال به سختی رگ راپیدا می‌کنند مادری در نزدیکی ما کودک خردسالش بروی تخت دراز کشیده است. کودک خردسالش را نگاه می‌کند وآرام آرام اشک می‌ریزد این ما در به روزهای که کودکش سالم وسرحال بود فکر می‌کند یک پدر در آنطرف سالن می‌بینم که دستانش را بروی چشم‌هایش قرار داده وهق هق گریه می‌کند قلبم بیشتر مجروع می‌شود جرات این را ندارم نزدیک شوم وبپرسم چی شده می‌دانم عزیز‌ترین عزیزش حتما در اینجا در بستر بیماری است. حتی می‌ترسم بهش فکر کنم این تصاویرواین وضعیت هرروزه در برابر من ظهور می‌کند خنده وشادی در بین این کودکان وهمراهان این کودکان معنی ندارد. همه به شدت نگران وضعیت فرزندان خودهستند نیما برای رگ گیری به اتاق رگ گیری انتقال داده می‌شود نیما با این پرستار‌ها وهمیار‌ها بسیار راحت است وشوخی دارد رگ گیری نیما هم برای بهیار‌ها وپرستار‌ها امروز سخت است از بس که روی دست نیما رگ گیری شده است جای برای رگ گیری پیدا کردن سخت است بهرحال کار رگ گیری تمام می‌شودونیما برای وصل کردن سرم وبستری شدن آماده می‌شود سرم به دستان نحیف ونازک نیما وصل می‌شود به اتاق بستری می‌رویم نیما با شوخی‌های همیشگی‌اش سعی می‌کند غم وغصه را از چهره ما بزداید یاد روزهای اول را بیاد می‌اورم که نیما می‌گفت اگر گریه کنی به بیمارستان نیا؛ تحمل این وضعیت واقعا برای من وهمسرم سخت است نیمای تنها فرزندم بیش از سه ماه است در
بیمارستان محک در بستر بیماری است من با تمام وجودم برای نجات نیمای عزیزتلاش می‌کنم نیما را باید نجات دهم من به کمک شما دوستان ورفقا ومردم انسان دوست وآزادیخواه احتیاج دارم مرا دردایره حمایتهای خود قرا ردهید.
ما به بودن شما در کنارمان آرامش می‌گیریم وهمصدا با شما همچنان صدای کودکان وکارگران وزنان خواهم بود.
بهنام ابراهیم‌زاده ۱۷فروردین ۹۲تهران-بیمارستان محک

ریزش ساختمان در شمال تهران وجان باختن سه کارگر

به گزارش۱۶فروردین مهر، ساعت ۹: ۴۶ صبح جمعه ریزش یک ساختمان در حال تخریب در خیابان شریعتی بالا‌تر از میرداماد به سازمان آتش نشانی و اورژانس اطلاع داده شد. بلافاصله آتش نشانان ایستگاههای ۸۹، ۲۹ و ۱۲ خود را به محل حادثه رساندند. در بررسی‌ها مشخص شد کارگران در حال تخریب یک ساختمان سه طبقه قدیمی بودند که ناگهان آوار بر روی آن‌ها ریخته وزیرخروار‌ها خاک گرفتار شده بودند. امدادگران بلافاصله عملیات نجات را آغاز کرده و هر سه کارگر را از زیر خاک خارج کردند. پس از معاینه آن‌ها از سوی عوامل اورژانس مرگ هرسه نفر آنان تایید شد.
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی شهر تهران در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: ۶ ماه قبل نیز در همین ساختمان آوار ریزش کرد و دو کارگر زیر آن گرفتار شدند که در آن حادثه خوشبختانه با امدادرسانی سریع آتش نشانان تلفات جانی نداشتیم. از آن زمان عملیات تخریب دراین خانه متوقف شده بود که پس از شروع دوباره این حادثه تلخ رقم خورد.
وی افزود: قربانیان دو ایرانی و یک افغانی بودند که میانگین سنی آن‌ها ۳۰ سال بود.

مرگ کارگرمقنی در عمق ۱۵ متری چاه بر اثر برق‌گرفتگی

به گزارش۱۷فروردین ایلنا، کارگری ۳۰ ساله در عمق ۱۵ متری چاه بر اثر برق گرفتگی جان باخت.
بنابهمین گزارش،، این حادثه ظهر دیروز در خیابان دروس، خیابان هدایت تهران رخ داد و طبق بررسی‌های اولیه نیروهای امدادی مشخص شد کارگری در محل گودبرداری یک خانه کارگری در حال حفر چاه بوده که همکارانش به دلیل اینکه او فعالیت خود را ناگهانی قطع کرده بود به موضوع مشکوک شده و به سازمان آتش نشانی اطلاع داده بودند.
بنا بر گزارش‌های دریافتی، آتش نشانان با ایمن سازی محل، کارگر ۳۰ ساله را از چاه خارج کرده و تحویل امدادگران اورژانس دادند که آن‌ها مرگ او بر اثر برق گرفتگی را تائید کردند.
سخنگوی سازمان آتش نشانی پس از وقوع این حادثه به پیمانکاران هشدار داد: هنگام حفر چاه از مقنی‌های حرفه‌ای استفاده کرده و اجازه ندهند آن‌ها با تجهیزات ناایمن وارد چاه شوند زیرا خاک نم دار بوده و احتمال برق گرفتگی وجود دارد. همچنین هنگام استفاده از تجهیزات روشنایی نیز از وسایل ایمن و تجهیزات استاندارد استفاده کنند.

گزارش حسین نقی‌پور از تونس در ارتباط با برگزاری دوازدهمین فوروم اجتماعی جهانی

لینک گزارش:
http://radiobarabari.com/video/world%20social%20forum2013-%20naghipour.html

اعتراض در رومانی به فعالیت شرکت آمریکایی شورون

به گزارش۵آوریل یورونیوز، صد‌ها تن از شهروندان رومانی در اعتراض به برنامه شرکت شورون برای حفاری و اکتشاف گاز در این کشور تظاهرات کردند.
معترضان از دولت خواستند تا هرگونه فعالیت این شرکت آمریکایی را متوقف کند.
این تظاهرات در شهر بارلاد واقع در مرز شرقی این کشور برگزار شد.

ریزش ساختمان نیمه کاره درهند وکشته وزخمی شدن دههانفر

- بیشتر ساکنان ساختمان را کارگران تشکیل می‌دادند
بیشتر ساکنان ساختمان را کارگران تشکیل می‌دادند
بنا به گزارشات منتشره بتاریخ ۶آوریل، شمار تلفات ریزش ساختمان درهندافزایش یافته و تعداد قربانیان به ۶۷ تن وتعدادکودکان جان باخته به۲۲ نفررسیده است.
برپایه این گزارشات، انتظار افزایش شمار قربانیان این حادثه وجود دارد.
به گزارش۵آوریل دویچه وله، پلیس هند می‌گوید در ریزش یک ساختمان نیمه کاره در شهر تانه در نزدیکی مومبای (بمبئی) حداقل ۳۵ نفر کشته و بیش از ۵۹ نفر زخمی شده‌اند. به نوشته رسانه‌های محلی این احتمال وجود دارد که تعداد تلفات افزایش یابد.
ریزش یک ساختمان هفت طبقه نیمه کاره که به گفته مقامات مسئول هندی به صورت غیرقانونی احداث شده بود روز جمعه پنجم آوریل (۱۶فروردین) دستکم ۳۵ نفر را کشت. ۱۳ تن از قربانیان کودک بودند.
پلیس هند می‌گوید ۵۹ نفر از زخمی شدگان این حادثه در بیمارستان محلی بستری شده‌اند. به نظر می‌رسد تعدادی نیز همچنان زیر آوار ساختمان گرفتار شده‌اند که تلاش نیروهای پلیس و امداد برای نجات آنان ادامه دارد.
مقامات رسمی می‌گویند احداث این ساختمان هفت طبقه از شش هفته پیش و بدون مجوزهای قانونی شروع شده بود. در چهار طبقه از این ساختمان عده‌ای سکونت داشتند. بیشتر ساکنان ساختمان را کارگران تشکیل می‌دادند.
این گزارش اضافه می‌کند که کار ساختن یک طبقه دیگر آغاز شده بود که این حادثه رخ داد. مقامات تصریح ‌می‌کنند با توجه به مدت زمان کمی که برای احداث این ساختمان صرف شده، ضعف ایمنی آن امری غیرطبیعی نیست.
بیش از صد نیروی امدادی برای یافتن افرادی که احتمالاَ در طبقات پایین‌تر گرفتار شده‌اند، در عملیات نجات شرکت دارند.
رسانه‌های محلی می‌گویند بیش از ۲۵۰ ساختمان مشابه با ایمنی پایین در شهر تانه وجود دارند. مقامات شهرداری این شهر مورد انتقاد قرار دارند که تاکنون اقدامی علیه سازندگان این ساختمان‌ها انجام نداده‌اند.
هفدهم فروردین ماه۱۳۹۲

********************

اخباروگزارشات کارگری۱۸فروردین ماه۱۳۹۲

- ادامه تجمع در اعتراض به بازداشت فعالین کارگری در سنندج
- تعیین حداقل دستمزد به شیوه کنونی، کاهش معیشت کارگران است
- دیدار بهنام ابراهیم‌زاده با خانوادهٔ ستار بهشتی
- گزارشی از شرکت پیمانکاری معتبر در سنندج
- کارگران مجبورند هر شش ماه یک بار معاینات کارگری را بدون قبول بیمه‌ها انجام‌ دهند حتی تامین اجتماعی هم آزمایش‌های آن‌ها را قبول نمی‌کند
- حادثه در پروژه خط دوم قطار شهری مشهدومصدومیت یک کارگر از ناحیه ۲ پا

ادامه تجمع در اعتراض به بازداشت فعالین کارگری در سنندج

طبق خبر دریافتی امروز ۱۸ فروردین بار دیگر در اعتراض به بازداشت اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری جمعی از کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی بنا به درخواست خانواده بازداشت شدگان برای پیگیری پرونده آنان در مقابل دادگستری استان کردستان در سنندج تجمع نمودند.
حاضرین با نشستن در مقابل دادگستری خواهان پاسخگویی فوری مسئولین قضایی استان در رابطه با پرونده بازداشت شدگان شدند. در ادامه یکی از مامورین امنیتی حاضر در محل دادگستری وارد جمع حاضرین شده و از آن‌ها خواست تا یکی از اعضای خانواده بازداشت شدگان به عنوان نماینده با دادستان کل آقای جوهری دیدار کند؛ در این دیدار دادستان قول داد پرونده آن‌ها فردا به دادگستری ارجاع داده می‌شود. بعد از صحبت با دادستان بنا به درخواست خانواده بازداشت شدگان حاضرین با کف زدن محل دادگستری را ترک نموده و اعلام داشتند که فردا نیز همچون روزهای قبل به این محل مراجعه خواهند کرد.
براساس آخرین خبر رسیده، در حدود ساعت ۱۳: ۳۰ امروز پرونده ۴ نفر از فعالین کارگری دربند به نامهای بهزاد فرج الهی، حامد محمودنژاد، وفا قادری و خالد حسینی به دادگستری ارجاع داده شد اما هنوز از وضعیت دو فعال کارگری دیگر به نامهای علی آزادی و غالب حسینی خبری در دست نیست.
لازم به ذکر است که بهزاد فرج الهی، حامد محمودنژاد، علی آزادی، خالد حسینی و وفا قادری مدت یک ماه و دو روز است که در بازداشت به سر می‌برند، همچنین غالب حسینی یکی دیگر از اعضای کمیته هماهنگی ۲۰ روز است که در بازداشت اداره اطلاعات به سر می‌برد.
کمیتهٔ هماهنگی ضمن محکوم کردن تداوم بازداشت ۶ فعال کارگری عضو کمیتهٔ هماهنگی، خواهان آزادی فوری و بی‌قید شرط این فعالین و همچنین آزادی فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می‌باشد.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۱۸ فروردین ۱۳۹۲

تعیین حداقل دستمزد به شیوه کنونی، کاهش معیشت کارگران است

افزایش دستمزد‌ها که ظاهرا و در تبلیغات دولتی در قبال افزایش قیمت‌ها و نرخ تورم در ایران صورت می‌گیرد نه تنها حداقل معیشت کارگران را تعین نمی‌کند، بلکه دهن کجی بزرگی به زندگی کارگران است.
با توجه به آمار و ارقامی که خود منابع دولتی از نرخ تورم و فزونی قیمت‌ها اعلام می‌کنند اینک به وضوح می‌توان هویت ضدکارگری (تعین دست مزد) را مشاهده کرد.
چنین رفتاری با کارگران و نادیده گرفتن حداقل حقوق آن‌ها، در حقیقت تدارک دیدن جنگی بزرگ بر علیه ۹۹% جامعه به شمار می‌رود. جنگی که در آن نهایتا صف ضدکارگری مغلوب خواهد شد.
این عرصه مبارزه جنگ طبقاتی که دولت به نمایندگی سرمایه داران در آن حضور فعالی دارد.
سالهاست که کارگران به عقب رانده می‌شوند و شرایط سخت‌تر به آن‌ها تحمیل می‌گردد که همچنان تداوم دارد. برای ساکت کردن کارگران همواره از شیوه ایجاد رعب و وحشت استفاده شده. دست به خشونت زدن و اعمال و رفتار غیر انسانی و دستگیری و زندانی کردن کارگران و فعالان کارگری (که اکنون تعدادی فعالان کارگری را در استان کردستان تحت پی گرد قراردادند) این شیوه‌ها همانطور که اشاره شد روی دیگر سکه‌ای است که دولت برای به تمکین وا داشتن کارگران در پذیرش شرایط برده داری نیروی کار انجام می‌دهد.
پایین نگه داشتن سطح معیشت و حق زندگی کارگران از طریق کاهش قدرت خرید آن‌ها و از سویی دستگیری و زندانی کردن کارگران خود بخود عرصه فلاکت را بیش از پیش به روی کارگران می‌گشاید.
ما کارگران هیچ چاره‌ای جز مقابله با این شرایط خفت بار را نداریم.
ما کارگران علاوه بر اینکه خواهان افزایش مجدد فصلی دست مزدهای کارگران هستیم، همچنین خواهان آزادی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی می‌باشیم.
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد
کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری-۱/۲/۱۳۹۲

دیدار بهنام ابراهیم‌زاده با خانوادهٔ ستار بهشتی

به گزارش وبلاگ پایگاه خبری خانواده بهنام ابراهیم‌زاده، عصر روز جمعه بهنام ابراهیم‌زاده، از فعالین جنبش کارگری که در مرخصی دوران حبس خود به سر می‌برد، با ما در و خواهر کارگر جان باخته، ستار بهشتی دیدار کردد. این دیدار در رباط کریم در منزل ما در ستار بهشتی صورت گرفت.
بهنام ابراهیم‌زاده همدردی و همبستگی خود را با ما در وخواهر ستار بهشتی اعلام کرد ومقاومت وپایداری این مادر وخواهر را ستود. مادر ستار نیز برای فرزند بهنام؛ نیما ابراهیم‌زاده که بیش از سه ماه است در بیمارستان محک کودکان در بستر بیماری است از نارحتی خونی رنج می‌برد آرزوی سلامتی و بهبودی کرد.
این دیدار یک ساعت به طول انجامید. مادر و خواهر ستار بهشتی به گرمی از بهنام ابراهیم‌زاده پذیرایی کردند و قول دادند که به زودی به دیدار نیما فرزند بهنام بروند و از نزدیک نیما را ملاقات کنند.
گفتنی است ستار بهشتی تنها یک شب در بند ٣۵۰ زندان اوین در کنار بهنام ابراهیم‌زاده بوده است.

گزارشی از شرکت پیمانکاری معتبر در سنندج

شرکت «معتبر» پیمانکار احداث تونل داخل شهری سنندج دستمزد‌ها، پاداش و عیدی سه ماه آخر سال ۱۳۹۱ کارگران شاغل در این شرکت را نپرداخته است. کارفرمایان شرکت مذکور با گماردن شخصی به نام مهدویان به عنوان مدیر پروژه‌هایش در کردستان به استثمار شدید کارگران پرداخته و هر گونه اعتراض کارگران را با اخراج پاسخ می‌دهد. کارگران سد ژاوه نیز تاکنون با چندین نوبت اخراج و بیکار سازی مواجه بوده‌اند.
شایان ذکر است ۴۰ کارگر در پروژه احداث تونل شهری خیابان سیروس سنندج به طور شبانه روزی مشغول به کار هستند.
کمیتهٔ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-۱۸ فروردین ۱۳۹۲

کارگران مجبورند هر شش ماه یک بار معاینات کارگری را بدون قبول بیمه‌ها انجام‌ دهند حتی تامین اجتماعی هم آزمایش‌های آن‌ها را قبول نمی‌کند

به گزارش ۱۸فروردین فارس از نیشابور، سیدکاظم فره‌مند صبح امروز در نشست خبری هفته سلامت در اتاق جلسات دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار داشت: هزینه‌های درمان بیماری را بیمه‌ها تعیین می‌کنند و متاسفانه پرداخت‌ها از جیب مردم خیلی بیشتر از پرداخت بیمه‌ها برای امور درمانی است.
وی با اظهار تاسف از اینکه سازمان‌های بیمه‌گر هزینه معاینات و آزمایشات افراد تازه مزدوج را بر اساس دفترچه بیمه قبول نمی‌کنند، تصریح کرد: هر شب هتلینگ بیمار حدود ۲۰۰ هزار تومان هزینه برای مراکز درمانی دارد در حالی که بیمه‌ها ۶۰ هزار تومان آن را قبول می‌کنند و این اصلا وضعیت مطلوبی نیست که چکاپ‌ها از تعهدات بیمه خارج است.
وی تاکید کرد: به لحاظ عاطفی تحت فشاریم که کارگران مجبورند هر شش ماه یک بار معاینات کارگری را بدون قبول بیمه‌ها انجام‌ دهند، حتی تامین اجتماعی هم آزمایش‌های آن‌ها را قبول نمی‌کند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ‌درمانی نیشابور گفت: متاسفانه ۷۰ درصد هزینه سلامت بر دوش مردم است و بیمه‌ها فقط ۳۰ درصد را تقبل می‌کنند که این قضیه باید برعکس باشد.

حادثه در پروژه خط دوم قطار شهری مشهدومصدومیت یک کارگر از ناحیه ۲ پا

به گزارش خراسان، یکی از کارگران در حین کار در پروژه خط دوم قطار شهری مشهد مصدوم شد. علیرضا معلم سرپرست ایستگاه‌های ۳ و ۴ آتش نشانی مشهد با بیان این خبر افزود: ساعت ۱۳ یک شنبه۱۸فروردین در پی سقوط بتن، کارگر جوانی که در پروژه خط دوم قطار شهری مشهد در محدوده خیابان کوهسنگی مشهد مشغول کار بود از ناحیه ۲ پا دچار شکستگی شد.
وی افزود: پس از اطلاع به سامانه آتش نشانی بلافاصله گروه‌های امداد و نجات ایستگاه‌های ۳ و ۴ به محل حادثه اعزام شدند و کارگر مصدوم را از محل حادثه خارج کردند و به نیروهای اورژانس حاضر در محل برای انتقال به مراکز درمانی تحویل دادند.
هیجدهم فروردین ماه۱۳۹۲
akhbarkargari2468@gmail.com