عصر نو
www.asre-nou.net

میرحسین موسوی: قصد خويش را برای نامزد شدن درانتخابات رياست جمهوری اعلام می كنم

در جريان فعاليتهای انتخاباتی، ستاد اينجانب حق چاپ و تكثير عكس مرا نخواهد داشت .
Thu 12 03 2009

mirhosein-mousavi.jpg
كلمه:مهندس ميرحسين موسوی با صدور بيانيه ای به صورت رسمی برای شركت در انتخابات رياست جمهوری اعلام كانديداتوری كرد. متن كامل اين بيانيه در اختيار سايت "كلمه" قرار گرفته است.
در اين بيانيه که از انتخابات با عنوان بزرگترين جشنواره جمهوريت ياد شده، باز شناسی آموزه های اسلام ناب محمدی (ص) و تکيه بر انديشه های حضرت امام خمينی (ره) مورد تاکيد قرار گرفته و دليل حضور در انتخابات وضعيت کنونی کشور، ظرفيت های موجود و همان دلايلی که در گذشته به عدم حضور فرامی خواندند اعلام شده است.
مهندس ميرحسين موسوی در بيانيه اعلام حضور خود مستضعفان را آماده ترين قشر برای اصلاح گری و پايبند ترين پشتوانه برای اصول گرايی ناميده و دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی را حاصل جوشش های جوانان انديشمند و آزادانديش دانسته است.
در اين بيانيه همچنين از آزادی، به عنوان آرمانی که خرازی ها، باقری ها و باکری ها در پای آن جان دادند، ياد شده و آمده است:“ ما را چه میشود كه به كمترين بهانه خانه آرزوهای همت را خراب میكنيم تا به جايش برجهايی از جاهطلبی خود بسازيم؟“
کانديدای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ادامه ضمن تاکيد بر نيرومند شدن اقتصاد کشور و رونق گرفتن فضای کسب و کار و حمايت همه جانبه از نيروی های مولد و توليد ملی، قانون شکنی های گسترده را تقبيح و آن را نقض عهد با ملت و انکار خرد جمعی برشمرده است. وی همچنين قانون اساسی را واجد ظرفيت عظيمی ذکر کرده که اگر به فعليت برسد، راهبردهای ارزشمندی همچون اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی می تواند از هدردادن منابع جلوگيری کند.
مهندس موسوی خواست عمومی برای تجديد نظر در سياست ها و گسترش گفتمان انقلاب اسلامی و تکيه بر ارزشهای بنيادين را ضامن تحول جامعه دانسته و در بيانيه خود آورده است: „ يك قدم پيشرفت كه واقعا محقق شود بر آرزوهای درازی كه جامهی عمل نمی پوشند برتری دارد.“
در بخش پايانی اين بيانيه ميرحسين موسوی رعايت احترام دولت را لازم و انتقادات را تنها در صورت مستدل، دلسوزانه و نه با قصد تخريب مجاز شمرده و صراحتا اعلام کرده ستاد اينجانب حق چاپ و تکثير عکس مرا نخواهد داشت و طرفدارانش را از الگوهای تبليغاتی مسرفانه برحذرداشته و رعايت اخلاق اسلامی و حفظ وحدت را ضرورت فضای با نشاط انتخاباتی برشمرده است.
متن کامل بيانيه به شرح زير می باشد:

بسم الله الرحمن الرحيم

انتخابات رياست جمهوری كه بزرگترين جشنواره جمهوريت در نظام ماست نزديك میشود. در آستانه اين رويداد سرنوشتساز جای آن است كه هر جان شيفته عدالت و آزادی و استقلال و توسعه كه به تحقق اين آرمانها در چارچوب جمهوری اسلامی فكر میكند به وظائف و تعهدات خود از نو بينديشد و با هدف استقرار يك جامعه ارزشی مبتنی بر آموزههای اسلام ناب محمدی (ص) و متكی بر انديشههای حضرت امام خمينی مسئوليت خويش را بازشناسی كند. بر مردم شريف ايران پوشيده نيست كه اينجانب طی ماههای گذشته با كمك و همفكری آنان در تكاپوی اين جستجو بودهام؛ وضعيت كشور، انتخابهای پيشرو، حوادث ممكن، ظرفيتهای موجود و بسياری نكات خرد و كلان ديگر را مورد دقت قرار دادم و هرچه پيشتر رفتم همان دلايل و عواملی كه در وهلههای گذشته به عدم حضور در صحنه انتخابات فرا میخواندند بيشتر مرا متقاعد كردند كه اين زمان زمانی ديگر است و حضور را ايجاب میكند. اينك نه از روی خودپسندی تا ارزشها و ارجمندیهای همگنان را ناديده بگيرم، و نه از سر تجاهل تا مشكلات پيش رو را ناچيز و بضاعت اندكم را كافی از توكل به خداوند بدانم، بلكه به اميد ادای وظيفه قصد خويش را برای نامزد شدن در دوره دهم از انتخابات رياست جمهوری اعلام مینمايم.
مستضعفان اين مطمئنترين پايگاه برای ارزشهای برآمده از انقلاب اسلامی و آمادهترين قشر برای اصلاحگری و پايبندترين پشتوانه برای اصول و اصولگرايی صبورانه بهگوشند كه آيا فرزندان مصدرنشينشان همچنان به جايگاه عزيز آنان اقرار میكنند و بر وظايف تخطیناپذيرشان در حمايت از منافع محرومين اصرار میكنند. معنای اين انتظار را چگونه لمس كرده است كسی كه نداند در سفرههای كوچك آنان اولیتر از نان اعتنای صادقانه به ارزشهايی است كه جان جوانانشان را خرج آن كردهاند؟ اين اولويتی است كه چشمههای بركت را از زمين میجوشاند. تنها نمونهای از اين جوشش دستآوردهای برگشتناپذير جوانان دانشمند ما در زمينه انرژی هستهای است. اگر سرهای آنان در مقابل اجنبی خم بود و يا احساس میكردند كه آزادی گفتن و شنيدن و انتخاب كردن ندارند هرگز چنين جوششهايی از آنان سر نمیزد. ما اين كاميابیها را با هزينه كردن بودجههای نجومی به دست نياوردهايم، بلكه ارزشها هستند كه چنين ميوه دادهاند و بركت آفريدهاند.
بهويژه جا دارد كه ارزش آزادی در اين عصر مورد توجه چندينباره قرار گيرد. اين آرمانی است كه خرازیها و باقریها و باكری ها در پای آن جان دادهاند، زيرا اگر آنان و يارانشان نمیايستادند از جمله نخستين نعمتهايی كه از ما سلب میشد آزادی بود. ما را چه میشود كه به كمترين بهانه خانه آرزوهای همت را خراب میكنيم تا به جايش برجهايی از جاهطلبی خود بسازيم؟ بايد بدانيم كه گشودگی در مقابل انتظار مستضعفان و بازگشت به ارزشها هرگز كوشش برای يافتن راه حل هايی كه به نيرومند شدن اقتصاد كشور بيانجامد، فضای كسب و كار را رونق دهد و از نيروهای مولد و توليد ملی حمايت همه جانبه كند از اهميت نخواهد انداخت.
شايد كسانی تصور كنند عجله برای عملی كردن چنين نيت خيری استفاده از هر شيوهای را مباح میكند، ولو اين كه شامل قانونشكنیهای گسترده باشد. اين کار صرفا نقض عهد با ملت نيست بلکه انکار خرد جمعی است. اينجانب صراحتا اعلام خطر میكنم كه تداوم چنين رويهای به آشفتگیهای لاعلاج در نظام مديريتی منجر میشود، تا جائی که يک روز در كشور سنگی بر روی سنگ نماند. آيا فرصت هايی که تبعيت از قانون در اختيار قرار میدهد پيش از اين مستهلک شده است که دست به اين بازی خطرناک میزنيم؟ قانون اساسی ما برای رسيدن به همين اهداف دارای ظرفيتهای عظيمی است كه همچنان میتوانند به فعليت برسند. به ويژه راهبردهای ارزشمندی كه اصلهای ۴۳ و ۴۴ از اين ميثاق ملی را شكل دادهاند نياز به توجه بيش از پيش دارند و ما موظفيم منابع كمياب موجود را با تخصيص حداكثری در جهت تحقق هرچه كاملتر آنها به كار بنديم و از هدر دادن اين منابع در خدمت منافع كوتاه مدت و اغراض سياسی كم بها جلوگيری كنيم.
اينجانب ادعا نمیكنم كه اهداف پيش رو به صرف انتخاب يك شخص قابل دستيابی است، بلكه خواست عمومی برای تجديد نظر در سياستها و گسترش گفتمان انقلاب اسلامی و تكيه بر ارزشهای بنيادين زائيده از آن در سطح عموم است كه میتواند ضامن چنين تحولی باشد. حتی در آن صورت نيز نبايد منتظر معجزه بود. به ياد داشته باشيم كه يك قدم پيشرفت كه واقعا محقق شود بر آرزوهای درازی كه جامهی عمل نمی پوشند برتری دارد.
به زودی شور مبارزات انتخاباتی فراگير میشود و درحرارت آن هر شخص و گروه جرعههايی از آنچه كه هست را به مردم میچشاند و نمونهای از دولتی كه برقرار خواهد كرد را در معرض ديدگان بينا قرار میدهد. شايد نتوان يك انتخابات جدی را در فضايی خالی از خردهگيری، به ويژه نسبت به دولتی كه حاكم است در نظر آورد. با اين همه لازم است كه احترام دولت قانونی جمهوری اسلامی به دقت رعايت شود و انتقادات به صورت روشنگرانه، مستدل، دلسوزانه و نه با قصد فريب ارائه گردد.
در جريان فعاليتهای انتخاباتی، ستاد اينجانب حق چاپ و تكثير عكس مرا نخواهد داشت و از علاقمندانی كه ممكن است به صورت خودجوش وارد صحنه تبليغات شوند نيز انتظار دارم كه به اين خواستهی خدمتگزار خود توجه كنند. از نظر من نوشته ساده يك شهروند علاقمند به سرنوشت كشور در پشت شيشهی مغازهاش دلنشينترين و موثرترين الگوی تبليغاتی است. اين نه بدان معناست كه استفاده از تصوير را الزاما مسرفانه و يا فريبكارانه بدانم، بلكه میخواهم از كارهايی كه شايعه شيوعشان را در فصول انتخابات شنيدهام، و اميدوارم هرگز واقع نشده باشند، به اكيدترين وجهی پيشگيری كنم. هرگونه عمل خلاف اخلاق حضور و نشاط مردم را در صحنه انتخابات خدشهدار میكند. چنانچه نام اينجانب در معرض اسائه قرار بگيرد انتظار از علاقمندان و حاميان سكوت است، چه رسد به آن كه خدایناكرده خود مرتكب هتك حرمت و بیادبی نسبت به كسی شوند و نوشته يا گفته ناحقی را اشاعه دهند. علاقمندان مطمئن باشند اگر مواردی رخ دهد كه بر حسب موازين اخلاقی و قانونی نياز به پيگيری داشته باشد ستاد به وظيفه خود در اين زمينه عمل میكند. همچنين از همه عزيزان و دوستان تقاضا دارم به هيچوجه از امكانات و اموال عمومی، چه به صورت مستقيم و يا غير مستقيم، در امور انتخاباتی استفاده نكنند.
و سرانجام وحدت؛ حل مسائل بزرگ نه فقط نياز به همفكری همه انديشهها و گفتمانها، كه به وحدت و انسجام تمامی نيروهای توانمند كشور نيز نيازمند است. اميدوارم با پختگی و حكمتی كه در دلسوزان وجود دارد بتوانيم سرانجام به اين هر دو ضرورت پاسخی درخور بدهيم.
برای مردم ايران آرزوی بهروزی میكنم و از ايزد منان تقاضا دارم به بهترين وعدههايی كه به برترين بندگان خويش داده است در مورد اين ملت بزرگوار وفا كند، كه پيامبرانش گفتهاند: فمن تبعنی فانه منی.