ضمیمه چهارم: طرح اولیه مطالبات دفتر تحکیم وحدت
از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری دهم
Wed 11 03 2009
(ضمیمه چهارم ناقص است و در حال حاضر با کمک و همفکری انجمن های اسلامی زیرمجموعه این اتحادیه در حال تکمیل است. اما مختصرا سرفصل های موجود برای طرح مطالبات دفتر تحکیم وحدت به شرح زیر است.)
۱- مطالبات دانشگاهی
۱-۱- استقلال دانشگاه و آزادی های آکادمیک
۱-۱-۱- حق تحصیل
۱-۱-۲- آزادی نشریات و تشکل های دانشجویی
۱-۱-۳- اساتید دگراندیش
۱-۱-۴- ساختار مدیریتی دانشگاه
۱-۲- مطالبات صنفی، آموزشی، رفاهی و پژوهشی
۲- مطالبات کلان اجتماعی-سیاسی
۲-۱- جنبش های اجتماعی
۲-۱-۱- زنان
۲-۱-۲- کارگران
۲-۱-۳- معلمان
۲-۱-۴- اقوام(کرد، ترک، عرب، بلوچ)
۲-۲- مطالبات ملی
۲-۲-۱- سیاست داخلی
۲-۲-۲- سیاست خارجی
۲-۲-۳- اقتصاد
۲-۲-۴- فرهنگ (روزنامه، کتاب، فیلم و...)
برخی از مهم ترین و ملموس ترین مصادیق سرفصل های فوق به شرح زیر است:
۱- حذف سهمیه بندی جنسیتی و بومی گزینی در کنکور ورود به دانشگاه ها (حق تحصیل)
۲- بازنگری در کلیه احکام انضباطی صادر شده در مدت ۴ سال گذشته و احقاق حقوق دانشجویان محرومین از تحصیل (حق تحصیل)
۳- بازنگری در وضعیت کلیه دانشجویانی که به انحاء مختلف از تحصیل در مقاطع بالاتر محروم شده اند(دانشجویان ستاره دار) و فراهم کردن امکان بازگشت آن ها به دانشگاه و ادامه تحصیل (حق تحصیل)
۴- بازنگری در وضعیت تشکل های دانشجویی که در سال های گذشته از فعالیت آن ها جلوگیری شده و تاکید بر آزادی تشکل یابی دانشجویان منتقد و دگراندیش. بازگرداندن انجمن های اسلامی به فعالین اصلی آن طبق رای و نظر عموم دانشجویان هر دانشگاه. تاکید دولت بر رسمیت دفتر تحکیم وحدت، طبق نظر رای و نظر انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور (تشکل های دانشجویی)
۵- اصلاح و بازنگری جدی در آیین نامه های انضباطی، تشکل ها، نشریات دانشجویی، شورای صنفی و... با نظر فعالین دانشجویی و اساتید دانشگاه ها (آزادی نشریات و تشکل های دانشجویی)
۶- بازنگری در وضعیت کلیه اساتیدی که به انحاء مختلف در طول ۴ سال گذشته به صورت اجباری بازنشسته یا اخراج شدند یا به اشکال دیگری از تدریس در دانشگاه ها منع شده اند و بازگشت آن ها به کرسی تدریس در دانشگاه ها و ضرورت گزینش صرفا علمی اساتید (اساتید دگراندیش)
۷- انتخابی شدن روسای دانشگاه ها بر مبنای رای و نظر شورایی متشکل از اساتید، دانشجویان و کارمندان هر دانشگاه (مدیریت دانشگاه)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
۸- پیگیری مطالبات حقوقی زنان و ارائه لوایح مربوطه در این زمینه به مجلس (زنان)
۹- اذعان بر حق داشتن سندیکا و نهادهای صنفی مستقل برای کارگران و معلمان و تاکید بر تشکیل این نهادها و همچنین ضرورت توجه مسئولین دولتی به نظرات این اصناف در تصمیم گیری های مربوطه (کارگران و معلمان)
۱۰- تاکید بر اجرای کامل اصل ۱۵ قانون اساسی و رفع هر گونه تبعیض از اقوام ایرانی (اقوام)
۱۱- از آن جا که نقض مداوم حقوق اقشار مختلف مردم در گذشته همواره با استقلال قوا و فقدان ابزارهای لازم در دست رئیس جمهور برای جلوگیری از این مسئله توجیه می شد، انتشار گزارش ماهانه نقض قانون اساسی توسط دستگاه های مختلف از سوی رئیس جمهور لازم به نظر می رسد (سیاست داخلی)
۱۲- جمع آوری گشت های ارشاد، در هر شکل و نوع آن، از سطح شهرها (سیاست داخلی)
۱۳- تمدید مجوز NGOهای مختلف از جمله سازمان های غیردولتی فعال در زمینه حقوق زنان، کودکان و... و همچنین سازمان های فعال در زمینه حقوق بشر چون کانون مدافعان حقوق بشر (سیاست داخلی)
۱۴- تعیین تکلیف پرونده هسته ای و حذف فشارها و تحریم های بین المللی از روی کشور (سیاست خارجی)
۱۵- تسهیل در صدور مجوز برای نشریات سراسری، کتاب و فیلم، خصوصا مواردی که به صورت غیرقانونی جلوی انتشار آن ها گرفته شده است. همچنین ارائه برنامه ای جدی برای مقابله با توقیف غیرقانونی و خودسرانه مطبوعات، کتاب و فیلم (فرهنگ)