عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۴و۵ و ۶اسفندماه۱۳۹۱


Mon 25 02 2013

اخباروگزارشات کارگری۴و۵اسفندماه۱۳۹۱

- قاضی دادگاه: این اتحادیه را ویران خواهیم کرد
شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا برای چندمین بار مورد محاکمه قرار گرفتند
- تجمع کارگران اخراجی در مقابل سازمان مدیریت پسماند
- جزئیات بیکاری ۲. ۷ میلیون نفر در پاییز - افزایش بیکاری ۱۳ استان در یکسال
۳۹. ۸ درصد شاغلین به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار می‌کنند
- جان باختن۱۵۱۷کارگربراثرحوادث کاری طی۱۰ماه سال جاری
- براثرریزش کارگاه کارگری جان باخت
- مرگ کارگر زیر چرخ‌های بونکر
- افزایش نارضایتی از سیاست‌های ریاضت اقتصادی در اسپانیا
- توافق اولیه بین اعتصاب کنندگان و مقامهای ایبریا

قاضی دادگاه: این اتحادیه را ویران خواهیم کرد

شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا برای چندمین بار مورد محاکمه قرار گرفتند
شریف ساعدد پناه و مظفر صالح نیا از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران صبح امروز در شعبه یک دادگاه انقلاب برای چندمین بار مورد محاکمه قرار گرفتند. در این جلسه محاکمه که وکیل این کارگران آقای محمد قوامی نیز حضور داشت قاضی دادگاه با غیر قانونی خواندن اتحادیه آزاد کارگران ایران تلاش کرد شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا را ملزم به استعفا از اتحادیه بنماید و به آنان اعلام کرد در صورت مراجعه به اداره اطلاعات و دادن تعهد مبنی بر استعفا از اتحادیه حکم برائتشان را صادر خواهد کرد و در غیر اینصورت باید منتظر صدور حکم باشند. اما شریف و مظفر با دفاع از فعالیت خود در اتحادیه آزاد کارگران ایران بر عدم استعفای خود از این اتحادیه تاکید کردند و اعلام نمودند این اتحادیه یک اتحادیه کارگری است و کلیه فعالیتهای آن مبتنی بر دفاع از حقوق صنفی و انسانی کارگران می‌باشد. در ادامه این دادگاه قاضی با تاکید مجدد بر دادن تعهد از سوی شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا اعلام کرد ما این اتحادیه را ویران خواهیم کرد. این دادگاه حدود ساعت ۱۲ ظهر پایان گرفت و شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا منتظر صدور حکم این دادگاه خواهند بود.
اعمال فشار بر شریف ساعد پناه و مظفر صالح نیا در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج برای استعفا از اتحادیه آزاد کارگران ایران در حالی انجام می‌شود که روز ۲۵ بهمن ماه جعفر عظیم‌زاده و پروین محمدی دو نفر دیگر از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار شدند و پس از ساعت‌ها بازجویی در این دفتر، ملزم به توقف فعالیتهای خود در این اتحادیه شدند اما این کارگران نیز ضمن دفاع از فعالیتهای تاکنونی اتحادیه بر تداوم فعالیت‌هایشان در اتحادیه آزاد کارگران ایران تاکید کردند.
فشارهای مامورین امنیتی بر اعضا هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران در حالی طی هفته‌های گذشته برای توقف فعالیتهای این اتحادیه افزایش پیدا کرده است که ده‌ها اتحادیه از بالا و توسط خانه کارگر هر روزه در حال ایجاد هستند و هیچیک از آن‌ها نیز به دلیل نبودن ساز و کار ثبت قانونی به ثبت نرسیده‌اند اما در این میان تلاش گسترده‌ای برای توقف فعالیتهای اتحادیه آزاد کارگران ایران از طریق تهدید و اعمال فشار بر اعضای هیات مدیره آن آغاز شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن تداوم آزار و اذیت و افزایش اعمال فشار بر اعضای هیات مدیره خود اعلام می‌دارد این اتحادیه یک اتحادیه مستقل و بدون وابستگی به نهادهای قدرت است که با اتکا به اراده صد‌ها کارگر از کارخانه‌های مختلف سراسر کشور ایجاد شده است لذا ما هیچگاه تسلیم فشارهای امنیتی برای توقف فعالیت‌هایمان نخواهیم شد و در دفاع از زندگی و بقا خود بمثابه یک حق پایه‌ای و نهادینه شده انسانی طبقه کارگر از کسی اجازه نخواهیم گرفت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۵ اسفند ماه ۱۳۹۱

تجمع کارگران اخراجی در مقابل سازمان مدیریت پسماند

به گزارش۵اسفندایلنا، صبح امروز (پنجم اسفند ماه) حدود ۲۰ نفر از کارگران شرکت ترابر گس‌تر نکو پیمانکار تامین نیروی انسانی سازمان مدیریت پسماند تهران در اعتراض به عدم دریافت مطالبات معوقعه خود در مقابل ساختمان مرکزی این سازمان تجمع کردند.
براساس این گزارش، یکی از کارگران حاضر در این تجمع در تشریح جزئیات مشکلات کارگران گفت: شرکت پیمانکاری ترابر گس‌تر نکو بعد از خاتمه قرارداد خود با سازمان مدیریت پسماند، حدود ۴۰ کارگر خود را بدون تسویه حساب و پرداخت سنوات بعضا پنج ساله تعدیل کرده است.
او افزود: کارفرمای این شرکت واسطه نیروی انسانی به بهانه‌ دریافت نکردن معوقات مالی خود از سازمان مدیریت پسماند، پس از اخراج ۴۰ کارگر از پرداخت حدود سه ماه از حقوق و سنوات چندین ساله آنان خود داری کرده است.
این کارگر دلیل تجمع امروز صبح کارگران در مقابل سازمان مدیریت پسماند را به بی‌توجهی کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران خواند و تاکید کرد: سازمان‌های عمومی و دولتی که بخش تامین نیروی انسانی خود را به شرکت‌های واسطه می‌سپارند، باید در قبال مشکلات صنفی کارگرانشان مسئول باشند.
این کارگر در ادامه افزود: سازمان مدیریت پسماند به عنوان طرف قرار داد شرکت ترابر گس‌تر نکو موظف به پیگیری مطالبات کارگران از کارفرماست.
او همچنین گفت: با اتمام قرار داد این پیمانکار با سازمان مدیریت پسماند کارگران هم اکنون بلاتکلیف بوده و انتظار دارند سازمان مدیریت پسماند با آوردن پیمانکار جدید این نیروهای که هم اکنون بیکار شده‌اند را در آسانه سال نو دوباره به کار گیرد.
این کارگر در ادامه اظهار داشت: با تجمع امروز، سازمان مدیریت پسماند قول داده است تا پایان هفته آتی علاوه بر دریافت مطالبات کارگران از پیمانکار زمینه‌ای فراهم آورد تا همه این نیرو‌ها مجددا مشغول بکار شوند.

جزئیات بیکاری ۲. ۷ میلیون نفر در پاییز - افزایش بیکاری ۱۳ استان در یکسال

۳۹. ۸ درصد شاغلین به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار می‌کنند
مرکز آمار ایران جدول نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور طی فصل پاییز امسال را ارائه کرد که طی آن نرخ بیکاری در ۱۳ استان در ۱۲ ماهه پاییز ۹۰ تا پاییز ۹۱ افزایش یافته است. با این حال کاهش نرخ بیکاری در استان‌هایی مانند کرمان و البرز قابل توجه و افزایش بیش از دو برابری آن در یزد قابل تامل است.
به گزارش ۵اسفندمهر، مرکز آمار ایران جزئیات وضعیت بیکاری در استان‌های کشور را برای ۳ ماهه فصل پاییز امسال اعلام کرد که طی آن استان لرستان با ۲۰. ۶ درصد بالا‌ترین بیکاری و استان خراسان جنوبی با ۵. ۴ درصد کمترین میزان بیکاری را داشته‌اند.
همچنین ۲ میلیون و ۶۸۸ هزار و ۴۵۶ نفر در فصل پاییز امسال بیکار بوده‌اند که از این تعداد ۱ میلیون و ۹۱۴ هزار و ۱۷۰ نفر مرد و ۷۷۴ هزار و ۲۸۶ نفر نیز زن بوده‌اند. ۲۳ میلیون و ۹۷۸ هزار و ۴۶ نفر نیز جزو جمعیت فعال اقتصادی ۱۰ ساله و بیشتر بوده‌اند و ۹. ۵ درصد از افراد هم اشتغال ناقص داشتند.
گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که وضعیت بیکاری در پاییز امسال نسبت به تابستان ۱. ۲ درصد کاهش یافته ولی نسبت به فصل مشابه در سال گذشته تنها ۶ دهم درصد کاهش یافته است.
همچنین نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حاکی از آن است که ۲۵. ۸ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند، این شاخص در بین زنان نسبت به مردان در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله کل کشور نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته نیم درصد و نسبت به فصل قبل ۱. ۲ درصد کاهش یافته است.
نرخ بیکاری جوانان ۲۵ تا ۲۹ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۳ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند و این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله نشان می‌دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۰. ۹ درصد و نسبت به فصل قبل ۱. ۸ درصد کاهش یافته است.
بررسی سهم شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر با ساعت کار معمول ۴۹ ساعت و بیشتر نشان می‌دهد ۳۹. ۸ درصد شاغلین به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار می‌کند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد کار می‌کنند.
وضعیت نرخ مشارکت اقتصادی که نشانه‌ای از پویایی اقتصادی و مشارکت نیروی کار در تولید است هم می‌گوید نرخ مشارکت اقتصادی در پاییز امسال ۳۷. ۵ درصد بوده و نسبت به ۳۸. ۲ درصد تابستان ۷ دهم درصد کاهش را نشان می‌دهد. نرخ مشارکت اقتصادی در پاییز سال ۹۰ به میزان ۳۵. ۷ درصد بود.

جان باختن۱۵۱۷کارگربراثرحوادث کاری طی۱۰ماه سال جاری

به گزارش۵اسفندسازمان پزشکی قانونی کشور، در ده ماهه سال جاری یکهزار و ۵۱۷ نفر در کشور بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند، این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد متوفیات حوادث کار یکهزار و ۳۳۱ نفر بود، ۱۴ درصد افزایش یافته است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، در ده ماهه امسال یکهزار و ۴۹۷ مرد و ۲۰ زن بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست داده‌اند این در حالی است که تعداد مردان فوت شده به دلیل حوادث کار در مدت مشابه سال قبل یکهزار و ۳۱۳ نفر و تعداد زنان فوت شده ۱۸ نفر بود.
بر اساس این گزارش در ده ماهه امسال استان‌های تهران با ۲۰۷، اصفهان با ۱۲۵ و خراسان رضوی با ۹۴ فوتی بیشترین و استان‌های خراسان جنوبی با پنج، چهارمحال و بختیاری با هفت و زنجان و کهگیلویه و بویراحمد هر کدام با ۱۰ فوتی کمترین مرگ حوادث ناشی از کار را داشته‌اند.
یادآور می‌شود، در ۱۰ سال گذشته، کمترین میزان مرگ ناشی از حوادث کار با ۴۶۱ فوتی در سال ۱۳۸۱ و بیشترین این آمار با یکهزار و ۵۰۸ فوتی در سال ۱۳۹۰ گزارش شده‌است. (لازم به ذکر است مرگ ناشی از حوادث کار طی یک دهه گذشته تنها در سال ۱۳۸۸ با کاهش ۱۷. ۴ درصدی مواجه بوده و در باقی موارد با افزایش این آمار مواجه بودیم.)
همچنین بر اساس آمارهای موجود به طور معمول به ترتیب سقوط از بلندی، اصابت اجسام سخت، برق‌گرفتگی، سوختگی و کمبود اکسیژن بیشترین دلایل مرگ بر اثر حوادث کار هستند.

براثرریزش کارگاه کارگری جان باخت

ریزش یک کارگاه در مجاورت یک زمین در حال گودبرداری، جان کارگری را گرفت.
به گزارش۵اسفندایسنا، سید جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، با اعلام این‌خبر گفت: حادثه ریزش‌آوارامروز شنبه در شادآباد، خیابان ۱۷ شهریور واقع شد.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه‌داد: آتش‌نشانان پس از حضور در محل مشاهده کردند که در مجاورت یک زمین به مساحت ۲۵۰ مترمربع که به عمق حدود پنج متر گودبرداری شده بود، کارگاه تراشکاری و آلومینیوم‌سازی قرار داشته که ریزش کرده است.
ملکی با اشاره رعایت نکردن اصول ایمنی در محل گودبرداری شده اظهارکرد: در این زمین گودبرداری شده شمع‌بندی و اسکلت سازه نگهبان اجرا نشده بود و همین امر سبب تخریب کارگاه مجاور که دارای بافتی فرسوده بوده، شد.
وی با بیان اینکه یکی از کارگران مشغول به کار در کارگاه تراشکاری در پی این حادثه در زیرآوار محبوس مانده بود به ایسنا گفت: آتش‌نشانان در نخستین مرحله پس از ایمن‌سازی محل، عملیات خود برای خارج‌کردن این کارگر را از زیرآوار آغاز کرده و پس از مدتی وی را از زیر حجم انبوهی از خاک خارج کرد و به عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه تحویل دادند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به ایسنا گفت: عوامل اورژانس مستقر در محل حادثه پس از بررسی علائم حیاتی این کارگر ۳۰ ساله ایرانی، مرگ وی را تائید کردند.

مرگ کارگر زیر چرخ‌های بونکر

یک کارگر ساختمانی زیر چرخ‌های بونکر بتن کشته شد.
به گزارش۵اسفندایسنا، حبیب حسینقلی‌زاده مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان شرقی، گفت: این کارگر جوان در حال راهنمایی بونکر در حال حرکت با دنده‌عقب بود که خود، زیر چرخ‌های آن قرار گرفت و در دم جان باخت.
وی با اشاره به حوادث متعدد مربوط به مصدوم شدن یا جان باختن کارگران ساختمانی در روزهای اخیر گفت: با توجه به نزدیکی فصل کار، کارگران باید نکات ایمنی را رعایت کنند.

افزایش نارضایتی از سیاست‌های ریاضت اقتصادی در اسپانیا

به گزارش۲۳فوریه یورونیوز، ده‌ها هزار نفر از شهروندان اسپانیا در شهرهای سراسر این کشور درخیابان‌ها حاضر شدند تا خشم خود را از سیاست‌های ریاضت اقتصادی و سیاست‌های محافظه کارانه ماریانو راخوی، نخست وزیر ابراز کنند. برخی از معترضان خواهان استعفای دولت راخوی شده‌اند.
مادرید، بارسلون و سویل، تعدادی از شهرهایی هستند که انتظار می‌رود در آن‌ها جمعیت‌های بزرگ به تظاهرات انبوهی که به طغیان شهروندان معروف شده است بپیوندند. سازمان دهندگان با استفاده از تویی‌تر به معترضان کمک می‌کنند تا قبل از راهپیمایی با هم ارتباط برقرار کنند.
بحران اقتصادی و مشکل بیکاری، بیست و شش درصدی، اسپانیایی‌ها را به ستوه آورده است.

توافق اولیه بین اعتصاب کنندگان و مقامهای ایبریا

به گزارش۲۲فوریه یورونیوز، اتحادیه‌های کارگری خطوط هوایی ایبریا با مقامهای این شرکت اسپانیایی به توافق رسیدند که با می‌انجیگری یک نهاد مستقل گفتگو‌ها بر سر اخراج کارکنان را از سر بگیرند.
این توافق در آخرین روز از اولین دور اعتصاب کارکنان شرکت صورت گرفت. اعتصابهایی که قرار است پانزده روز ادامه داشته باشد و اگر توافقی حاصل نشود، ده روز دیگر از سر گرفته خواهد شد.
پنجم اسفندماه۱۳۹۱

*************************

اخباروگزارشات کارگری۶اسفندماه۱۳۹۱

- طومار رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بابیش از۲۰۰۰هزارامضا در رابطه باتعیین نرخ دستمزد سال ۹۲ به دبیر خانه وزارت کار، تعاون ورفاه اجتماعی تحویل داده شد
- یک خبر
- اعتراض جمعی از کارکنان قراردادی تامین اجتماعی به رفتارهای غیر قانونی
- مرکزآمار: استان خراسان جنوبی با ۵. ۴ درصد کمترین میزان بیکاری رادرکشوردارد
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان: شمار نامعلوم کارگران بیکاردر پروژه‌های تعطیل استان
- مرگ کارگران چقدر بیشتر شده است؟
- مرگ دلخراش یک کارگر۱۹ساله در چاه
- تظاهرات سراسری در بلغارستان در اعتراض به فقر و فساد مالی

طومار رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بابیش از۲۰۰۰هزارامضا در رابطه باتعیین نرخ دستمزد سال ۹۲ به دبیر خانه وزارت کار، تعاون ورفاه اجتماعی تحویل داده شد

امروزشنبه۵اسفندماه، نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه طوماری بابیش از۲هزارامضای رانندگان شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه، در رابطه باتعیین نرخ دستمزد سال ۹۲، راتحویل دبیرخانه وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی دادند.
متن طومار:
دستمزد عادلانه حق مسلم ماست
از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
به مسئولان وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی و شورای عالی کار
رانندگان و کارگران شرکت واحد همانند هزاران هزار کارگر دیگر در شرایط وحشتناک گرانی و تورم وشرایط خطرناک کار همچون الودگی هوا مشغول خدمت رسانی صادقانه به مردم و جامعه هستند. بنابراین خواستار دریافت دستمزدی عادلانه می‌باشند در خواست ما برای تعیین دستمزد سال ۱۳۹۲این است که علاوه بر تورم واقعی امسال تورم سال آینده در نظر گرفته شود، تا طبق ماده ۴۱ قانون کار و با استفاده از روش‌های حمایتی دولتی حداقل دستمزد کارگران پاسخگوی هزینه‌های کمر شکن زندگی کارگران و بازنشستگان کارگری باشد.
در این راستا کارگران انجام اقدامات اعتراضی را حق مسلم خود می‌دانند.

یک خبر

یاور
خبر استثنایی بود و داغ. داغ‌تر از تابستان‌های پارس جنوبی. به سرعت توفان درهمهٔ پروژه‌ها گردبادگونه پیچید و هیجان بوجود آورد. ساده اندیشان و زود باوران به ذوق آمدند:
- «دیدید کارگران چه کردند.؟!»
- «آره فاز... و فاز.... به وسیلهٔ کارگران تعطیل شد. چند روز کارگران درب ورودی این دو فاز را بستند.»
خبرهای بعدی:
- «کارگران با سنگ و می‌له آهنی به ادارات شرکت‌ها حمله کردند و کلی خسارت مالی به بار آوردند.»
یک منبع خبری دیگر:
- «۵ روز کارگران در اعتصاب و تحصن بودند. ولی کسی به آن‌ها توجهی نمی‌کرد. تظاهر می‌کردند برایشان اهمیتی ندارد. ولی آدم فروشانشان در میان کارگران در جست‌و‌جوی رهبران اعتصاب بودند. از این رو واکنشی از جانب آقایان صورت نمی‌گرفت. کارگران که از بی‌اعتنایی‌ها عصبی شده بودند، در‌های فاز‌ها را بستند وآن‌ها را وادار به واکنش زود هنگام نمودند.» زودباوران: «دیدید دیدید این طبقه است که قدرتش را به نمایش گذاشته...»
راستی چرا این حرکت صورت گرفت؟ آیا واقعا این روند یک روند امیدوارکننده از آمادگی طبقهٔ کارگر برای کسب حداقل حقوقش است؟ هم آری و هم نه. دلیل این چالش انفجاری چه بود؟ آیا کارگران برای خنثی کردن تورم وگرانی روزافزون که زندگیشان را فلج کرده و خانواده‌شان را به شدت آسیب پذیر کرده، تقاضای اضافه حقوق دارند؟ صد البته این حق مسلم آن هاست و اگر به همین جهت وارد این درگیری شدید شده‌اند، واقعا حق دارند. چون هیچ قانونی و هیچ نهادی از حقوقشان دفاع نمی‌کند. برای زندگی باید رزمید والا در جنگل بی‌قانونی، زبون و تسلیم و ترسیده پایمال می‌شود. ولی نه به این دلایل نبود.
آیا با تقاضای ایجاد سندیکایشان مخالفت شده بود که منجر به درگیری شده است؟ نه هرگز. آیا به خاطر غذا خدمات بهداشتی کارگران وارد اعتصاب شدند؟ غذایی که دیگر گوشتی ندارد و مشتی لپه و نخود نپخته است. باز هم نه.
کارگران ۵ ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند. خب دیگر دلیلش پیدا شد. خانوادهٔ کارگر، زن و فرزندانش چگونه می‌توانند در شهر با این گرانی دوام بیاوردند و ۵ ماه حقوق نگیرند؟! این حق طبیعی آن هاست. نه، نه باز هم نه.
آن‌ها در حاکمیتی زندگی می‌کنند که قرار بود عرق تنشان خشک نشده حقوقشان را بگیرند. ولی این هم تقصیر خداست که در اینجا شب و روز شرجی و رطوبت هوا آن قدر بالاست که عرق تن این کارگران خشک نمی‌شود تا برادران دلال و واسطه حقوق پرداخت کنند. این برادران چون خیلی پای بند اصول و قواعد الهی هستند، مجبور شده‌اند صبر کنند تاعرق کارگران خشک شود، که نمی‌شود واین بیچاره انگل‌ها گناهی ندارند. این گناه آسمان و زمین است که این عرق خشک نمی‌شود.
آری این تولیدکنندگان صنایع بزرگ مادر در ایران در این ساختار آنقدر زیر فشار قرار گرفته‌اند که حتا برای ۵ ماه حقوق تعویقی هم اعتصاب نمی‌کنند. حتا برای این ستم مضاعف هم اعتصاب نکرده‌اند.
دلیل شاید، ستم جدید شرکت‌های نیمه دولتی است که پس از ۱۲ ساعت کار شاق در این آب و هوای سراسر آلوده به گاز و آلودگی صوتی بالا، حداقل فرصت فراغت قبل از خواب را باید به مساجد و مراسم عمومی مذهبی بروند. والا خبرچین‌ها نامشان را به مدیران - ببخشید- به حاجی آقایان، رد می‌کنند و آن‌ها هم بی‌سرو صدا، فردایش از ورودشان به کارگاه خودداری می‌کنند. نه حتا به این دلیل هم نبود.
تنها به دلیل شنیدن یک خبر سادهٔ سادهٔ ساده بود که در این مملکت هر روز تکرار می‌شود. یک دزدی. یک فرار با مال دزدی. بلی وقتی کارگران شنیدیدند که یکی از مدیران شرکت دست دوم با حقوق کارگران، با حقوق ۵ماه همهٔ کارگران فرار کرده (یکی از حسابدار‌ها که حقوق آن‌ها هم دزدیده شده بود، خبر را به کارگران رساند) ابتدا دست به اعتصاب زدند. ولی حوادث بعدی، بازتاب واکنش یا عدم واکنش مسوولان کارفرما بود که این پول را در اختیار واسطه کار قرار داده بود. (مبلغ ناقابل ۲۴ میلیارد تومان؟!)
وقتی کارگران به آن ناامیدی رسیدند که امکان دریافت حقوقشان امری محال است، با سنگ و می‌له آهنی به ساختمان‌های اداری حمله کردند و شد اخبار بالا.
واسطه اصلی با پول‌ها فرار کرد، ولی یکی از همراهان او، آقای قربانی دستگیر شده و شرکت پیمانکار اصلی که یک نام کاملا ایرانی برای خودش انتخاب کرده، با پرداخت حقوق همهٔ کارگران طی چک و اخراج همهٔ آن‌ها و بلک لیست کردن رهبران کشف شدهٔ اعتصاب همه چیز را خاتمه داد.
پارس جنوبی
منبع: وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر- ۲۴ فوریهٔ ۲۰۱۳

اعتراض جمعی از کارکنان قراردادی تامین اجتماعی به رفتارهای غیر قانونی

به گزارش۶اسفندایلنا، جمعی از نیروهای قرارداد موقت ماده ۲۰ سازمان تامین اجتماعی در اعتراض به آنچه «افزایش رفتارهای غیر قانونی، تبعیض‌ در نحوه محاسبه حقوق و مزایای خود و بویژه شرایط نابرابر تبدیل وضعیت این نیرو‌ها به قراردادی بند «ب» ماده ۲ آئین نامه استخدامی (پیمانی) در سازمان تامین اجتماعی»، نامه سرگشاده‌ای خطاب به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نوشتند.
براساس این گزارش، در بخشی از این نامه آمده است: «متاسفانه قانون گریزی و پایبند نبودن به مقررات و دستورالعمل‌های قانونی در سازمان تامین اجتماعی که قرار است از اقشار ضعیفی مانند بیمه شدگان، مستمری بگیران و کارکنان قرارداد موقت (ماده ۲۰) حمایت کند، اینک به یک شعار پر طمطراق، نمادین، صوری و کلیشه‌ای تبدیل شده است.»
این کارکنان تامین اجتماعی در بخش دیگری از این نامه آورده‌اند: «اخیرا یکی از این مقامات تامین اجتماعی در دستوری اداری با شماره ۴۰۷۷/۹۱/۲۰۰۰ مورخ ۲۹/۱۱/۱۳۹۱، شرایط عجیب و غریب و من درآوردی خلق کرده است تا در عمل مانع از تبدیل وضعیت این نیرو‌ها از قرارداد موقت (ماده ۲۰) به نیروهای بند «ب» ماده ۲ (با عنوان ماده ۴) شود. در بخشی از مقررات عجیب و غریب معاون اداری سازمان تامین اجتماعی برای تبدیل وضعیت این نیرو‌ها بر دارا بودن مدرک تحصیلی دیپلم و بالا‌تر وحداکثر شرط سنی ۴۰ سال تمام داوطلبان تاکید شده و این در حالی است که اکثریت نیروهای قراردادی موقت (ماده ۲۰) شاغل در سازمان تامین اجتماعی که به طور عمده نیروهای خدماتی هستند، این دو شرط را ندارند. همچنین در حالیکه بر اساس ماده واحده مربوط به قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه‌های مشمول قانون کار مصوب ۶ اسفند ۱۳۷۰، کلیه کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار، معادل ۶۰ روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند و مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان، نباید از معادل ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند، معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی با صدور دستور اداری به شماره ۴۱۶۷/۹۱/۲۰۰۰ مورخ ۳ اسفند ۱۳۹۱ این مبلغ را برای نیروهای قراردادی موقت (ماده ۲۰) معادل کارکنان رسمی، آزمایشی، پیمانی، مشمولان قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان و مشمولان قانون حالت اشتغال (جانبازان، خانواده شهدا و مفقودان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی) قرار داده است. یعنی با ابلاغ این دستور اداری به کلیه نیروهای قراردادی موقت (ماده ۲۰) به عنوان عیدی و پاداش تنها مبلغ ۴۰۲ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت خواهد شد.»

مرکزآمار: استان خراسان جنوبی با ۵. ۴ درصد کمترین میزان بیکاری رادرکشوردارد

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان: شمار نامعلوم کارگران بیکاردر پروژه‌های تعطیل استان
به گزارش۶اسفندخراسان، عابدین محمدی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، در مورد آمار کارگران بیکار شده استان در سال ۹۱ گفت: براساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری خراسان جنوبی در آذر امسال ۴/۵ و کمترین عدد در کشور است. وی افزود: بعضی پروژه‌های عمرانی به دلیل کمبود تخصیص با مشکل مواجه شد و عده‌ای بیکار شدند که البته هنوز دستگاه‌های اجرایی در این مورد آماری اعلام نکرده‌اند. به گفته وی، به دست آوردن تعداد کارگران بیکار شده در دست بررسی است، با این حال کارگران به ابلاغ اعتبار و شروع دوباره پروژه امیدوار بودند. «محمدی» افزود: بیکار شدن کارگران واقعیتی است که وجود دارد اما چون آمار دقیقی در دسترس نیست از دستگاه‌های اجرایی خواسته شده آمار پروژه‌های متوقف شده خود با پیمانکاران را ارائه دهند. وی ادامه داد: در مراجع حل اختلاف، اعتراض‌های منجر به شکایت ثبت می‌شود ولی گاهی ممکن است کار تعطیل شود اما کارگران شکایت نکنند، به همین دلیل نمی‌توان آمار دقیقی اعلام کرد.

مرگ کارگران چقدر بیشتر شده است؟

با وجود پایین بودن امنیت در فضاهای کاری، اعلام آمار مرگ و میر و جراحت‌های وارده بر کارگران همواره در‌هاله‌ای از ابهام بوده است. این موضوع چند علت عمده دارد؛ کارگران برای ادامه کار از گزارش جراحت‌های خود خودداری می‌کنند، کارفرمایان از بیمه کردن کارگران سر باز می‌زنند و به همین دلیل در صورت مرگ یا جراحت، نامشان به وزارت کار به عنوان کارگر اعلام نمی‌شود، مطرح شدن مرگ و میر یا جراحت‌هایی که به وسیله حضور کارگر در محل کارش به وجود می‌آید ممکن است برای کارفرما عوارض فراوانی داشته باشد همچون عدم پذیرش کار از سوی کارگران و ناچاری کارفرما در افزایش دستمزد‌ها. اما آماری که به تازگی سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده تناقضاتی دارد که حتی با آمار سه ماهه قبل این سازمان نیز همخوانی ندارد. این سازمان پیش از حادثه معدن یان طبس که به کشته شدن هشت کارگر معدن ختم شد اعلام کرده بود که «میزان کشته‌های فضای کار در هفت ماهه سال ۹۱ نسبت به همین مدت در سال ۹۰، ۲۴ درصد رشد داشته است.» این در حالی است که همین سازمان، دیروز و کمتر از سه ماه بعد از اعلام آمار بالا، اعلام کرده است که در ۱۰ ماهه سال ۹۱ میزان کشته‌های فضای کار نسبت به همین مدت در سال ۹۱ تنها ۱۴ درصد رشد داشته است! به لحاظ ریاضی نسبت در صورتی کاهش می‌یابد که دو سوی معادله کاهش پیدا کرده باشد این در حالی است که تنها در همین مدت سه ماهه به جز مرگ ۸ کارگر طبس، سه کارگر دیگر در شهرهای تبریز، مشهد و ایلام جان خود را از دست داده‌اند و طبیعی است که آمار ۱۰ ماهه اگر بیشتر از آمار هفت ماهه نباشد لااقل کمتر نخواهد بود! در ایران هنوز امن و ایمن بودن فضاهای کار رابطه مستقیمی با اهمال کاری کارفرمایان دارد اگرچه این موضوع هیچ‌گاه از سوی مراجع رسمی به زبان نیامده اما در میان اظهارات پراکنده مسئولان گاهی اوقات به این موضوع اشاره می‌شود به عنوان نمونه چندی پیش رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان از وقوع هزار و ۱۱۷ حادثه برای کارگران این استان در سال جاری رخ داده بود که کارفرمایان بین ۷۰ تا ۷۵ مقصر بوده‌اند.
منبع: آرمان-۶اسفند

مرگ دلخراش یک کارگر۱۹ساله در چاه

به گزارش۶اسفند پایگاه خبری پلیس، بر اثر جداشدن سطل پر از خاک از قلاب دستگاه بالابر و سقوط آن از ارتفاع ۱۰متری بر سر کارگر ۱۹ ساله افغانی، وی به طرز دلخراشی در دم کشته شد.
این گزارش حاکیست، روزگذشته، درمحله تهران نو، خیابان ارمغانی کارگر جوانی به نام «محمد قربان» ۱۹ ساله تبعه افغانی زمانیکه در داخل چاه در حال خاک برداری بوده سطل پر از خاک از قرقره‌ای که به یک دستگاه بالابر وصل بوده جدا و از ارتفاع ۱۰متری بر سر وی فرود می‌آید وموجب مرگش می‌شود.

تظاهرات سراسری در بلغارستان در اعتراض به فقر و فساد مالی

به گزارش۲۴فوریه یورونیوز، ده‌ها هزار نفر از مردم بلغارستان، با شعارهایی چون «مافیا را متوقف کنید»، «ما قدرتمندیم» و «احزاب کنار بروید» در خیابان‌های صوفیه، پایتخت، تظاهرات کردند واعتراض خود را نسبت به فقر و فساد مالی گسترده در این کشور نشان دادند.
راهیپیمایی‌های سراسری ده‌ها هزار نفری هفته گذشته، در اعتراض به افزایش بهای برق، در ‌‌نهایت موجب استعفای دولت بلغارستان شد. بویکو بوریسوف، نخست وزیر این کشور پیش‌تر کوشیده بود با برکناری وزیر اقتصاد، به موج اعتراض‌های ضد دولتی خاتمه دهد.
یکی از تظاهر کنندگان می‌گوید: «در دولت افرادی باید باشند که واقعا به فکر مردم و کشور بوده و نگران چگونگی اداره زندگی مردم توسط خودشان باشند.»
یک دانشجو هم در باره اینکه چرا بلغارستان فقیر‌ترین کشور اروپا است معتقد است: «فقط به این خاطر که در تمام این سال‌ها اموال مردم را دزدیده‌اند و‌‌ همان مقدار کمی پول هم که به شهروندان داده شد از آن‌ها پس گرفته شد.»
تظاهرات اعتراضی روز یکشنبه، این بار رئیس جمهوری را مجبور به واکنش کرد، روسن پلونلیو، با حضور در میان راهپیمایان در پایتخت، بدون تشریفات معمول از روی سقف یک خودرو خطاب به تظاهر کنندگان گفت: «من شما را همراه با دیگر نهادهای مدنی و اتحادیه‌های کارگری در هفته آینده دعوت می‌کنم تا درباره آنچه به نفع کشورمان است با یکدیگر همکاری کنیم. از مطالبات شما متشکرم. بیایید ثابت کنیم که به ارزش‌های دموکراسی و آینده بلغارستان باور داریم. با هم همکاری خواهیم کرد. درهای ساختمان ریاست جمهوری به روی شما باز است.»
استعفای دولت روز چهارشنبه، به پیشنهاد رئیس جمهوری صورت گرفت و دولت موقت جایگزین، متشکل از کار‌شناسان، باید بلغارستان را برای برگزاری انتخابات پارلمانی پیش از موعد آماده کند.
ششم اسفندماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com