اخبار و گزارشات کارگری ۲۹ و ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۱
Wed 20 02 2013
اخباروگزارشات کارگری۲۹بهمن ماه۱۳۹۱
- کارگران شرکت فلارگ ۸ ماه حقوق نگرفتهاند
- بن کارگری به جای افزایش دستمزد؟!
- بررسی مشکلات کارگران «نی بر» خوزستان در مجلس
- ریزش آوار ساختمان مرگ کارگری را در یزد رقم زد
- دومین حادثه منجر به مرگ در کارخانه ذوب آهن ملایر
- در یونان: کارگران کارخانه را تصرف میکنند
- تظاهرات هزاران نفر علیه تدابیر ریاضت اقتصادی در پرتغال
- راهپیمایی گسترده در اعتراض به اخراج مالکان بدهکار در اسپانیا
کارگران شرکت فلارگ ۸ ماه حقوق نگرفتهاند
شرکت فلارگ پیمانکار پروژه آبیاری قطره بارانی جاده کامیاران روانسر ۸ ماه حقوق دریافت نکردهاند. بنابر خبر رسیده به انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه این شرکت ۴ ماه پیش اقدام به اخراج ۳۰ نفر از کارگران خود نموده که تا حالا حقوقشان را نپرداخته است. هم اکنون ۸ کارگر در شرکت فلارگ مشغول به کار هستند.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ۲۹/۱۱/۱۳۹۱
بن کارگری به جای افزایش دستمزد؟!
مطرح کردن طرح دادن بن کارگری به کارگران به جای افزایش دستمزد، سیاستی در راستای افزایش نیافتن حداقل دستمزد به میزان کافی و متناسب با تورم است که از طرف کسی مانند فرهاد هدایتی دبیر خانه کارگر بجنورد ارائه میشود. این نوع سیاستها نوعی شانه خالی کردن از زیر بار مسؤلیت تحمیل افزایش ناچیز بر حداقل دستمزد است. کسانی مانند ایشان در هیئت سه جانبهای شورای عالی کار دور هم مینشینند و در نهایت پای حداقل دستمزد ۵ برابر زیر خط فقر را امضاء میکنند و بعدا هر چند ادعائی بیش نیست، مدعی میشوند که باید برای جبران کسری دستمزد بن کارگری پرداخت شود. تازه این ادعا است و اصلا پشتوانه اجرائی ندارد. ما کارگران خوب به یاد داریم حتی زمانیکه مقدار ناچیزی کالا تحت عنوان بن کارگری به کارگران داده میشد، باید مدتها در صف وقت صرف میکردی تا اجناس بنجل و ته انبار مانده را میگرفتی. همان اجناس برای خیلی از کارگران امکان مصرف مستقیمش نبود چون دستمزدشان به حدی پائین بود که ناچار میشدند بن کالاهایشان را بفروشند تا با پول ناچیزش سوراخی از هزاران سوراخ زندگیشان را بپوشانند. پیشنهاد چنین طرحی به وضوح در خدمت منافع کارفرمایان است. زیرا چشم براه نگاه داشتن کارگران را در خود دنبال میکند و مانند هزاران وعده عمل نشده در گذشته فقط خریدن وقت از کارگر را میسر مینماید، که این خود طرحی در خدمت افزایش نیافتن حداقل دستمزد به میزان تورم است و تلاش میکند کارگران را از مطالبه آن منصرف نماید. جالب اینجاست وقتی که دولت میخواست حذف یارانهها را به اجراء در آورد هیچ اعتراض جدیای از سوی این اشخاص نمیشد و امروز به یادشان افتاده که بن کارگری میتواند کمک خرجی برای کارگر باشد، در حالیکه همان زمان اعتراضات گستردهای علیه حذف یارانهها از جانب کارگران صورت گرفت. اگر کسی مانند هدایتی واقعا مدافع منافع کارگران بود باید همان زمانی که اعتراضات علیه حذف یارانهها شروع شد و همین حالا هم در جریان است، در کنار کارگران قرار میگرفتند و خواستار لغو حذف یارانهها میشدند نه دادن بن کارگری! چرا باید کارگر به فرض محال که بن کارگری دریافت کند، بخشی از دستمزدش را به صورت غیر نقدی بگیرد و علاوه بر ساعات طولانیای که سر کار است زمانی هم برای نقد کردن بن و یا جنس دریافتی صرف کند؟
کارگر به عنوان تولید کننده همه نعمات جامعه حق دارد و باید از یک زندگی انسانی و مطابق با آخرین استانداردهای جهانی برخوردار باشد. او در ایجاد تورم و گرانی هیچ نقشی ندارد و تنها تولید میکند و نباید بار گند زدنهای نظام سرمایه داری را بر دوش بکشد. اگر سرمایه به هر دلیلی که بیشک خود سرمایه دار بانی آن است دچار بحران میشود کارگر نباید تاوان آن را با تحمل فقر و نداری بدهد. امروز کارگران ایران تاوان بحرانی را میپردازند که خود هیچ نقشی در ایجاد آن ندارند، این تاوان باید از جیب گل و گشاد خود کارفرمایان و سرمایه داران پرداخت شود. آنان هستند که باید به سود کمتر تن بدهند نه کارگران که باید از خود زندگیشان ساقط شوند. بن کارگری طرحی برای راضی کردن کارگران به افزایش ۲۰ درصدی حداقل دستمزد است و این کاملا به ضررشان است. آنچه که امروز به نفع کارگر است و باید مطالبه کند این است که دستمزدش مطابق استانداردهای جهانی محاسبه و پرداخت شود.
جوانمیر مرادی ۲۹/۱۱/۱۳۹۱
منبع: وبلاگ انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
بررسی مشکلات کارگران «نی بر» خوزستان در مجلس
کارگران نی بر علاوه بر درخواست اجرای قانون مشاغل سخت و زیانآور، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق؛ خواستار تغییر ساز و کار رفع فاصله بیمهای خود هستند.
کمیسیون اجتماعی مجلس عصرامروز و فردا (۲۹ و ۲۸ بهمن) در خصوص بررسی مشکلات کارگران نی بر هفت تپه و کشت و صنعت کارون تشکیل جلسه میدهد.
یکی از نمایندگان کارگران نی بر کشت و صنعت کارون با اعلام این خبر گفت: بررسی مشکلات بیمهای بیش از سه هزار کارگر نی برخوزستان عصر امروز و فردا در کمسیون اجتماعی مجلس با حضور نمایندگان و کارفرمایان این دو مجموعه تولیدی و همچنین نمایندگانی از تامین اجتماعی بررسی میشود.
او افزود: پیش از این، کارگران نیبر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر و هفت تپه از بامداد سوم بهمن ماه تا شامگاه روز دوشنبه ۹ بهمن ماه در مقابل ساختمان دولت ادامه تجمع کرده بودند. طبق پی گیری نمایندگان این دو واحد تولیدی پس از گذشت ۲۰ روز از پایان تجمع، عصر امروز یکشنبه مشکلات کارگران در کمسیون اجتماعی مجلس بررسی میشود.
او اضافه کرد: کارگران نی بر علاوه بر درخواست اجرای قانون مشاغل سخت و زیانآور، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق؛ خواستار تغییر ساز و کار رفع فاصله بیمهای خود هستند.
این کارگر با اشاره به اینکه معوقات حقوقی کارگران نی بر کشت و صنعت کارون شوشتر به دو ماه رسیده است، افزود: کارفرمای کشت و صنعت کارون شوشتر، از کل دو ماه مطالبات کارگران که حدود یک میلیون ۸۰۰ هزار تومان است، حدود ۴۰۰ هزار تومان به صورت الحساب پرداخت کرده است و از سایر مزایا همانند عیدی و پاداش پایان سال و پرداخت نقدی بن کارگری خبری نیست.
منبع: ایلنا-۲۹بهمن
ریزش آوار ساختمان مرگ کارگری را در یزد رقم زد
ریزش آوار در شهر یزد باعث کشته شدن یک کارگر ساختمانی و مجروح شدن کارگر دیگری شد.
به گزارش۲۹بهمن ایلنا، بعد از ظهر دیروز (بیست و هشتم بهمن) دو نفر از کارگران ساختمانی در هنگام خاک برداری ساختمانی قدیمی در خیابان شهید بهشتی شهر یزد در زیر آوار آن مدفون شدند.
بر اساس این گزارش، ریزش آوار ساختمان ۳ طبقه قدیمی باعث مدفون شدن این دو کارگر شد که با حضور ماموران امداد و نجات و با استفاده از دستگاههای زنده یاب و بیل مکانیکی یکی از کارگران مجروح به بیرون از خاک منتقل شد و دیگری به سبب محبوس شدن در زیر حجم زیادی از خاک جان خود را از دست داد.
دومین حادثه منجر به مرگ در کارخانه ذوب آهن ملایر
یکی از کارگران کارخانه ذوب آهن ملایر صبح امروز در حین کار جان خود را از دست داد.
به گزارش ۲۹بهمن ایلنا، این کارگر ۲۲ ساله با نام «فرهاد دردی» در قسمت قراضه آهن مشغول به کار بود که امروز (۲۹ بهمن) هنگام جابجایی «زنبیل قراضه» دچار حادثه شد و پس از اعزام به بیمارستان قرضی ملایر بر اثر شدت خونریزی داخلی جان خود را از دست داد.
بر اساس گزارشهای رسیده از ملایر، این دومین حادثه ظرف مدت ۴۲ روز در ذوب آهن ملایر است که منجر به مرگ کارگران شده است.
گفتنی است ۴۲ روز پیش کارگر دیگری با نام «یاسر میآبادی» ۲۹ ساله، که در بخش نورد این کارخانه مشغول به کار بود نیز دچار حادثه شغلی شد و جان خود را از دست داد.
در یونان: کارگران کارخانه را تصرف میکنند
صبح روز سه شنبه، ۱۲ فوریه ۲۰۱۳ (۲۴ بهمن ۹۱) کارگران کارخانۀ «ویومی» در یونان با کنترل و مدیریت خود، رسماً پروسۀ تولید را آغاز کردند. کارگران «ویومی» میدانند که این اولین تجربه و آزمون آنها در اداره و کنترل یک کارخانۀ صنعتی است.
کارخانۀ «ویو می» تولید کنندۀ مصالح ساختمانی در شهر «تسالینکی» در کشور یونان است. صاحبان این کارخانه حقوق کارگران را از ماه می۲۰۱۱ پرداخت نکرده و کارخانه را تعطیل کرده بودند. کارگران پس از یک سال تلاش و همفکری در مجمع عمومیهای خود و با جلب حمایت بخشهای دیگر جنبش اجتماعی یونان تصمیم گرفتند کارخانه را به دست خود و با مدیریت شورایی خود دوباره راه اندازی کنند.
این حرکت اجتماعی با پشتیبانی و حمایت مادی و معنوی بسیاری از کارگران و فعالین اجتماعی همراه شد. غروب روز یکشنبه ۱۰فوریه جمعیت بزرگی متشکل از سازمانها و فعالین کارگری در استادیومی در مرکز تئاتر شهر گرد هم آمدند. در این گردهمایی در بارۀ موضوع و هدف این جنبش کارگری صحبت شد، هرفردی میتوانست میکرفن را در اختیار داشته و نظرش را در این مورد بیان کند. بساری از مردم نتوانستند به جمع بپیوندند چون استادیوم پر شده و دیگر ظرفیت نداشت.
درخشانترین بخش این گردهمایی لحظاتی بود که کارکران میکرفون را در دست گرفته و نظر خود را در مورد جامعهای مبنی بر عدالت و همبستگی و مدیریت اجتماعی بیان میداشتند. و حاضرین (حدود پنج هزار نفر) آنها را تشویق کرده و شعارهایی در حمایت از تصمیم کارگران را فریاد میزدند. موج یک حس جمعی خبر میداد که تلاشها دارد به موفقیت نزدیک میشود.
همچنین غروب روز دو شنبه راهپیمایی بزرگی در مرکز شهر بر پاشد. خوانندکان و گروههای موسیقی معروف یونانی با برپایی کنسرت به نفع کارگران حمایت مادی و معنوی خود را به نمایش گذاشتند. در میان آنها «تاناسیس پاپاکنستانیو» یکی از معروفترین و مهمترین ترانه سرایان یونان حضور فعال داشت. او همیشه از جنبشهای برابری طلبانه را پشتیبانی و با ترانههایش در حمایت از جامعۀ خودگردان تلاش کرده است.
صبحِ زودِ روزِ بعد (سه شنبه ۱۲ فوریه) کارگران به سوی کارخانه حرکت کردند. کارگران در جاهای خود قرار گرفتند و خط تولید در مقابل دوربینهای خبرنگاران و روزنامه نگاران، توسط کارگران کلید خورد. کارگران یک تور راهنمایی در کارخانه گذاشتند و همۀ جزئیات پروسۀ تولید را برای جمعیتی که به پشتیبانی و همبستگی باکارگران در آنجا حضور داشتند، توضیح دادند.
هنوز راه درازی در پیش است. هزینۀ تولید بسیار بالاست، دسترسی به اعتبارات غیرممکن است و بدست آوردن بازار در شرایط افت اقتصادی نامعلوم است. ولی کارگران همچنان امیدوارند. کمکهای مالی و فکری سازمانها و گروههای حمایت کننده برای براه افتادن کارخانه در چند ماه اول، همچنین برای توزیع محصولات میتواند کافی باشد.
همانطور که اشاره شد این کارخانه مواد و مصالح ساختمانی تولید میکند که در ساختن خانهها مورد استفاده قرار میگیرند مثل گچ، بتونه، و چسب موزائیک و دیگر مصالح ساختمانی. کارگران این کارخانه به خوبی میدانند چگونه کیفیت محصولات را بهبود ببخشند آنها تحقیقاتی را شروع کرده بودند برای تولید محصولاتی که دارای مواد سمی نیستند. همچنین در نظر دارند هزینههای تولید را پایین آورده و در نتیجه محصولات را با قیمت پایینتر عرضه کنند. از آنجا که این محصولات حجم زیادی دارند، حمل و نقل آنها به نقاط دوردست و یافتن بازاربیشتر برای فروش یکی از مشکلات خواهد بود. و بازار فروش محدود میشود به داخل و کشورهای حوزۀ بالکان.
کارگرا ن کارخانۀ «ویومی» سه روز را در میان موجی از حمایتها و همبستگیهای اجتماعی برای باز گشایی کارخانهشان تجربه کردند. این سه روز فقط نمایشی بود از نتیجۀ روزها و ماهها و دو سال تلاش و همفکری برای اینکه به این نتیجه برسند: که برای رهایی از مصیبت بیکاری و فقر باید خود را از چنگ سلطۀ اقتصادی سرمایه داران رها کنند. و هرگز به قولها، وعده وعیدها و دروغهای دولتمردان اعتماد نکنند. آنها به خوبی میدانند که این شروع یک راه طولانی و دشوار است.
نکتهای که در اینجا میتوان یاد آور شد این است که در ایران نیز بسیاری از صاحبان سرمایه و دولت صدها کارخانه و کارگاههای بزرگ و کوچک از جمله کارخانههای «الکتریک ایران رشت» «نیشکر هفت تپه» «نساجی مازندران» «نساجی کاشان» را به دلیل کاهش سود مورد نظرشان به تعطیلی کشانده و یا درحال تعطیل کردن هستند. در موارد متعددی (مانند مورد کارخانۀ الکتریک ایران رشت) معلوم شده که مالکان با فروش زمین کارخانه، چندین برابر ضرر ادعاییشان پول به جیب زده و کارگران را بیکار در کف خیابانها رها میسازند. این سؤال مطرح میشود که آیا تجربۀ کارگران یونان، آرژانتین، آمریکا و آلمان که برای جلوگیری از فقر و بیکاری در مواردی کارخانه را با ارادۀ خود به صورت شورایی اداره میکنند، تجربۀ قابل استفاده برای کارگران ایران نیست. تجربهای که به کارگران نشان میدهد برای ادارۀ محل کار و زندگی نیازی به سیاستمداران حرفهای و سلسله مراتب اداری نیست.
برگرفته از سایت: www. viome. org
پرتو، ۱۲ فوریه ۲۰۱۳
منبع: سایت جنبش کارگری
تظاهرات هزاران نفر علیه تدابیر ریاضت اقتصادی در پرتغال
به گزارش۱۷فوریه یورونیوز، روز شنبه هزاران نفر در لیسبون و ۲۳ شهر دیگر پرتغال علیه تدابیر ریاضت اقتصادی دولت سوسیال دموکرات این کشور تظاهرات کردند.
آنها از نخست وزیر خود خواستند که پاپ بندیکت شانزدهم را الگوی خود قرار داده و استعفا دهد.
یکی از تظاهرکنندگان میگوید: «ما دولت نداریم. دارایی ما سرقت شده. من اینجا هستم تا نارضایتی خودم را ابراز کنم. کافی است. این وضعیت نباید این طور ادامه پیدا کند.»
دیگری هم میگوید: «نه فقط وضعیت ما بلکه دموکراسی هم در خطر هست. من برای مبارزه علیه این دولت و سیاستهای آن به اینجا آمدهام.»
طرح نجات ۷۸ میلیلرد یورویی صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا، تدابیر سخت گیرانه شدیدی را به مردم پرتغال تحمیل کرده است.
دولت این کشور افزایش مالیات بیسابقهای را برای سال جاری میلادی درنظر گرفته و از سال گذشته، حقوق کارمندان و مستمری بگیران نیز به شدت کاهش یافته است.
راهپیمایی گسترده در اعتراض به اخراج مالکان بدهکار در اسپانیا
به گزارش۱۶فوریه یورونیوز، دهها هزار نفر در سراسر اسپانیا روز شنبه، در اعتراض به از دست دادن خانههایشان به دلیل ناتوانی از بازپرداخت وام تظاهرات کردند.
در مادرید پایتخت هزاران نفر با شعار «چه اتفاقی میافتد؟ ما دیگر خانه نداریم» در خیابانهای مرکزی شهر تظاهرات کردند.
بحران اقتصادی و اتخاذ سیاستهای سختگیرانه توسط دولت راستگرای ماریانو راخوی، بر آمار گسترده بیکاری در اسپانیا دامن زده است.
یکی از راهپیمایان مادریدی میگوید: «دو سال پیش وقتی شوهرم کارش را از دست داد، سه سال بود که من بیکار بودم. دیگر نمیتوانیم پول رهن و خرج خانه و هزینه غذای پنج نفر را با بهره بپردازیم؛ الآن هم منتظر حکم تخلیه هستیم.»
یک شهروند دیگر هم داشتن مسکن را از جمله حقوق بشر میداند.
در شهر بارسلون و حدود پنجاه شهر دیگر اسپانیا تظاهراتی مشابه برگزار شد.
تجمعات اعتراضی روز شنبه به دعوت گروهی به نام «پلاتفورم قربانیان اخراج» صورت گرفت. این گروه غیر دولتی در ماه گذشته موفق به جمع آوری یک میلیون و چهارصد هزار امضا برای طرحی شد که به موجب آن پارلمان اسپانیا باید با تصویب قانونی، از اخراج مالکان از خانههایشان به دلیل ناتوانی در بازپرداخت وامهای بانکی، ممانعت به عمل آورد. هم اکنون این نهاد میخواهد نمایندگان را تحت فشار بگذارد تا هرچه سریعتر به این طرح پیشنهادی مردمی رای دهند.
مطابق قوانین اسپانیا، ۵۰۰ هزار نفر از شهروندان میتوانند با امضای یک طرح قانونی، مجلس را وادار به بررسی آن کنند.
بحران تخلیه خانه به دلیل ناتوانی از بازپرداخت بدهی، در سال گذشته منجر به خودکشی چندین نفر در اسپانیا شد.
بیست ونهم بهمن ماه۱۳۹۱
*******************
خباروگزارشات کارگری۳۰بهمن ماه۱۳۹۱
- تجمع تعدادی از کارگران امضا کننده طومار سی هزار نفری در محوطه ساختمان وزارت کار
- گزارش تکمیلی تجمع اعتراضی هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران به همراه ۵۰ نفر از کارگران کارخانههای تهران در محوطه ساختمان وزارت کار
- قرارداد استخدامی کارگران شرکتی را تبدیل کنید
- کارگران شهرداری قیروکارزین: ۴ ماه به ما حقوق ندادهاند
- درخواست اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارکنان کشتیرانی
-۵۰ کارگر سد زیویه کردستان بیکار شدند
- آغاز اعتصاب پنج روزه در شرکت هواپیمایی ایبریااسپانیا
تجمع تعدادی از کارگران امضا کننده طومار سی هزار نفری در محوطه ساختمان وزارت کار
به دنبال پیگیریهای هماهنگ کنندگان جمع آوری طومار اعتراضی کارگران مبنی بر خواست افزایش دستمزدها و متوقف شدن لایحه اصلاحی قانون کار، امروز دوشنبه سیام بهمن ماه، تعدادی از کارگران امضا کننده طومار سی هزار نفره به همراه هماهنگ کنندگان این طومار در محوطه ساختمان وزارت کار واقع در خیابان آزادی دست به تجمع زده و بر خواستهای خود که در متن نامه طومار اعتراضی بیان شده است پافشاری نمودند. این تجمع پس از آن صورت میگیرد که استانداری تهران به درخواست مجوز هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی کارگران برای تجمع خیابانی در مقابل وزارت کار در تاریخ ۲۸ بهمن ماه جاری مخالفت نموده و متعاقب آن هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی به اداره اطلاعات فراخوانده شده و دو تن از آنان ساعتها مورد بازجویی قرار گرفته و به آنان تاکید شده بود که کارگران حق برگزاری تجمع خیابانی ندارند. هماهنگ کنندگان این طومار که به نمایندگی از کارگران امضا کننده که از مراکز مختلف کارگری حضور پیدا کردهاند، هم اکنون در حال مذاکره با مسئولین ذیربط هستند. در ادامه خبرهای تکمیلی به اطلاع عموم خواهد رسید.
اتحادیه آزاد کارگران ایران-۳۰ بهمن ماه ۹۱
گزارش تکمیلی تجمع اعتراضی هماهنگ کنندگان طومار سی هزار نفری کارگران به همراه ۵۰ نفر از کارگران کارخانههای تهران در محوطه ساختمان وزارت کار
اتحادیه آزاد کارگران ایران: حدود ۵۰ نفر از کارگران کارخانههای مختلف تهران که در جمع آوری طومار سی هزار نفری کارگران همکاری داشتند به همراه هماهنگ کنندگان این طومار از ساعت ده صبح امروز سیام بهمن ماه در محل وزارت کار در خیابان آزادی دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند. این کارگران در حالی صبح امروز دست به این اقدام زدند که استانداری تهران از صدور مجوز برپایی تجمع خیابانی کارگری در روز ۲۸ بهمن ماه در مقابل وزارت کار خودداری کرد و بدنبال آن دفتر پیگیری وزارت اطلاعات نیز با احضار دو نفر از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی ممنوعیت عدم دادن فراخوان تجمع خیابانی را به آنان اعلام نمود.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، با شروع این تجمع کارگری مامورین حراست وزارت کار از کارگران تجمع کننده خواستند به تجمع خود پایان دهند اما آنان با تاکید بر خواستهای خود اعلام کردند تا دریافت جواب روشنی از شخص آقای عباسی سرپرست وزارت کار به تجمع خود ادامه خواهند داد. در ادامه این کشمکش از آنجا که آقای عباسی در وزارتخانه حضور نداشت مسئولین وزارت کار، کارگران تجمع کننده را به جلسهای با حضور نظری جلالی معاون وزیر در امور روابط کار دعوت کردند و از آنان خواستند با جمع آوری پلاکارد خود به تجمعشان پایان دهند اما این کارگران به تجمع خود پایان نداند و اعلام کردند تا بازگشت نمایندههایمان و شنیدن پاسخ وزارت کار به تجمع خود ادامه خواهیم داد. بر روی پلاکارد کارگران تجمع کننده نوشته شده بود: اعتراض سی هزار کارگر به عدم افزایش دستمزدها و اصلاحات ضد کارگری در قوانین کار و تامین اجتماعی
بنا بر این گزارش، در جلسهای که در ادامه این تجمع کارگری با شرکت جعفر عظیمزاده و شاپور احسانی راد به نمایندگی از کارگران تجمع کننده از یک سو و آقای جلالی نظری به نمایندگی از سوی وزارت کار برگزار شد جلالی نظری اعلام کرد نمایندههای شما در شورایعالی کار حضور دارند و شما میباید از طریق آنان خواستهای خود را پیگیری کنید اما جعفر عظیمزاده با توضیحی پیرامون اقدامات تاکنونی کارگران و محق بودنشان برای این اقدامات، بر ماهیت اعتراضی حرکت کارگران تاکید نمود و اعلام کرد کسانی که در شورایعالی کار به عنوان نمایندههای کارگران حضور دارند به هیچ وجه نمایندههای آنان نیستند و وزارت کار به عنوان دولت و متولی امور کارگران میباید پاسخگوی مطالبات طومار سی هزار نفری آنان باشد در ادامه این جلسه جلالی نظری بر تورم زا بودن افزایش دستمزد کارگران تاکید نمود و جعفر عظیمزاده و شاپور احسانی راد نیز در پاسخ با اشاره به روند تورم در سالهای گذشته و جهش سرسام آور قیمتها در سالجاری اعلام کردند کدامیک از این تورمها را دستمزد کارگران باعث شده است که امروز افزایش دستمزدها باعث تورم شود مگر مصرف برای یک زندگی عادی و شرافتمندانه باعث تورم میشود، کجای دنیا چنین شده است که در کشور ما چنین بشود. در ادامه این جلسه جعفر عظیمزاده با تاکید بر این نقطه که هیچ جامعهای برای بقا خود بر روی پایهای که امروز ما کارگران ایران در آن قرار داریم نمیتواند دوام نمیاورد گفت: خوردن، نفس کشیدن، مصرف آب و انرژی و هزینه بهداشت و درمان پیشکش، شما با این دستمزدی که در صدد تصویب آن هستید محبت کنید یک منزل مسکونی در جنوبیترین نقطه تهران برای من پیدا کنید؟؟!!
در پایان این جلسه که حدود ۲ ساعت به درازا کشید نظری جلالی اعلام کرد ما تا یک هفته پاسخ وزارت کار را به شما خواهیم داد، نمایندههای کارگران تجمع کننده نیز در پایان این جلسه با تاکید بر خواست افزایش دستمزدها بر اساس ماده ۴۱ قانون کار و متناسب با سبد هزینه یک خانوار چهار نفره و تورم واقعا موجود اعلام کردند دولت به عنوان متولی جامعه مسئول معیشت ما کارگران است و چنانچه حداقل دستمزد به روال سالهای گذشته تعیین بشود کارگران به آن تن نخواهند داد و دست به اعتراضات گسترده تری خواهند زد.
بنا بر این گزارش پس از پایان این جلسه نمایندههای کارگران با حضور در میان تجمع کنندگان گزارش کامل جلسه را با آنان در میان گذاشتند و کارگران با پایان دادن به تجمع خود ضمن تاکید بر تحقق خواستهایشان اعلام کردند چنانچه وزارت کار پاسخ مناسبی برای تحقق خواستهایشان ندهد اعتراضات خود را همچنان ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۱
قرارداد استخدامی کارگران شرکتی را تبدیل کنید
باوجود مصوبه دولت در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قرارداد کارمعین، شرکت راه آهن با به کار بردن ترفندی از اجرای قانون طفره میرود.
به گزارش۳۰بهمن ایلنا، ۱۰۹نفر از کارگران پیمانکاری راه آهن شرق در نامهای به معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور خواهان تبدیل وضعیت استخدامی خود از شرکتی به قرار دادکار معین شدند.
در این نامه که رونوشتی از آن به مقامات ارشد و عالی رتبه کشوری، رئیس دولت، وزیر راه و شهرسازی و چندین نهاد دیگر ارسال شده، آمده است: با توجه به ارسال چندین مصوبه از سوی هیئت وزیران در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قرارداد کارمعین، شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه توجهی به این مصوبات نکرده و حتی پاسخگوی درخواستهای مکرر کارگران شرکتی شاغل در راه آهن نیز نیست.
در ادامه این نامه، کارگران پیمان کاری راه آهن شرق عنوان کردهاند: راه آهن جمهوری اسلامی ایران با ترفند تغییرعنوان قراردادهای فی مابین خود و شرکتهای پیمانکار از تامین نیروی انسانی به حجمی حتی در مشاغل حاکمیتی، تخصصی و عملیاتی از اجرای این مصوبات شانه خالی میکند.
در این نامه با اشاره به مصوبات ریاست جمهوری در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای پیمانکاری به قرار دادکار معین آمده است: در اجرای این مصوبات شرکت فرودگاههای جمهوری اسلامی ایران و شهرداریها کلیه پرسنل خود را تبدیل وضعیت کردهاند ولی راه آهن گویا این مصوبات را دریافت نکرده یا خود را جدا از دولت و مجموعه دولت میداندو حتی این مصوبات را مغایر قانون اعلام کرده است.
در ادامه اضافه شده است: این در حالیست که در مواد ۴۷ و ۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری عقد قرارداد جهت تامین نیروی انسانی ممنوع است ولی راه آهن با ترفند تغییر عنوان قراردادهای منعقد شده بین خود و شرکتهای پیمانکار از تامین نیروی انسانی به حجمی از اجرای این امر خودداری میکند.
در پایان نامه نیز کارگران پیمانکاری راه آهن شرق عنوان کردهاند: چگونه است برای تمامی زیر مجموعههای دولت و خصوصا وزارت راه و شهر سازی مصوبات دولت اجرایی و قانونیست در صورتیکه برای راه آهن غیر قانونی بوده و قابلیت اجرایی ندارد.
کارگران شهرداری قیروکارزین: ۴ ماه به ما حقوق ندادهاند
به گزارش۳۰بهمن فارس، رفتگران شهرداری قیروکارزین در حالی از پرداخت نشدن حقوق چهار ماهه خود سخن میگویند که تجمع چند هفته گذشته آنان در مقابل فرمانداری قیروکارزین نه تنها دردی را از وضعیت آنان دوا نکرد بلکه سبب اخراج دو روزه آنان توسط شهرداری و سپس گرفتن تعهد از آنان برای عدم تجمع و اعتراض شد.
براساس این گزارش، یکی از رفتگران شهرداری قیروکارزین در پاسخ به این سئوال که از حقوقت راضی هستی یا نه، اظهار داشت: راضی هستم به رضای خدا و هرچه بدهند میگیرم، چارهای ندارم هیچکس به حرف ما گوش نمیدهد، من تا به حال در عمرم با خبرنگار جماعت صحبت نکردهام و بلد نیستم مصاحبه کنم.
وی افزود: شغل ما بهواقع سخت و پرزحمت است اما حقمان را آسان و بدون دردسر نمیدهند و بعد از چند ماه حقوق یک ماه را به ما پرداخت میکنند.
یکی دیگر از این رفتگران که نمیخواهد نامش فاش شود از قرض گرفتن نان از نانوایی به دلیل مشکلات مالی و دیگری از نداشتن توان مالی برای پرداخت هزینههای درمان همسرش و نپرداختن حقوق چهار ماهه با ما سخن میگویند.
سخن یکی از کارگران مرا به شدت متاثر کرد، زمانی که با پاک کردن اشکهایش چیزی را که ما در قصهها خواندهایم از وضع زندگیش گفت و اینکه پسرش به او گفته تمام همکلاسیهای من در مدرسه میوه و خوراکیهای خوشمزه برای زنگ استراحت به همراه دارند و من تا تمام شدن زنگ به دلیل نداشتن خوراکی و برای خجالت نکشیدن از دوستانم در پشت ساختمان مدرسه پنهان میشوم تا مرا نبینند.
این ماجراها در حالی برای این کارگران اتفاق میافتد که تجمع چند هفته گذشته آنان در مقابل فرمانداری قیروکارزین نه تنها دردی را از وضعیت آنان دوا نکرد بلکه سبب اخراج دو روزه آنان توسط شهرداری و سپس گرفتن تعهد از آنان برای عدم تجمع و اعتراض شد.
نبود امنیت شغلی از جمله مشکلاتی است که برخی کارگران به آن اشاره میکنند و اینکه هیچ تضمینی وجود ندارد که بعد از اتمام قرارداد، قرارداد دیگری تنظیم شود و در واقع شرکت هیچ تعهدی برای ادامه همکاری با آنان را ندارد.
به گفته یکی از این کارگران «هراس از آینده» تنها حسی است که هیچگاه از ذهن او و همکارانش پاک نمیشود و دائم فکر آنان را مشغول کرده است.
حکایت شرکتیها همچنان باقی است
عقد قرارداد با شرکتها و پیمانکاران واسطه از جمله مشکلات کارگرانی است که در شهرداری قیروکارزین مشغول به کار هستند و این در حالی است که قانون مدیریت خدمات کشوری و تاکید رئیس جمهور در مورد روشن شدن وضعیت نیروهای استخدامی شرکتهای بخش خصوصی بارها و بارها از طریق رسانهها پیگیری و مطرح شده است، اما هنوز بسیاری از ارگانها و سازمانهای دولتی و غیردولتی این روش استخدامی را اجرا میکنند.
وزیر کار و امور اجتماعی سال گذشته با اشاره به مصوبه دولت در سال ۸۵ مبنی بر ممنوعیت فعالیت شرکتهای واسطه خدمات نیروی انسانی از دور جدید مصوبه دولت در اجرای این امر خبر داد.
اما با این وجود باید اذعان داشت که حکایت شرکتیها همچنان باقی است و رفتگران شهرداری قیروکارزین با حقوقی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان که آن هم گاهی چهار تا پنج ماه پرداخت نمیشود با سختی چرخ زندگی را میچرخانند.
درخواست اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارکنان کشتیرانی
شرکت کشترانی جمهوری اسلامی ایران برابر سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی از سال ۸۷ به بخش غیر دولتی واگذار گردیده و تا کنون طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار برای شرکت مذکور اجرایی نگردیده است.
به گزارش۳۰بهمن ایلنا، جمعی از کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامهای به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار «اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار» شدند.
در این نامه آمده است: شرکت کشترانی جمهوری اسلامی ایران برابر سیاستهای ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی از سال ۸۷ به بخش غیر دولتی واگذار گردیده و تا کنون طرح طبقه بندی مشاغل قانون کار برای شرکت مذکور اجرایی نگردیده است.
در ادامهٔ این نامه ضمن درخواست برای «اجرایی شدن ماده ۵۰ قانون کار»، «غلامرضا زنگی اهرمی» به عنوان نمایندهٔ جمع امضا کنندگان «برای پیگیری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل» معرفی شده است.
در پایان این نامه با اشاره «به پیگیریهای که از سال ۸۸ برای اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل» انجام گرفته از بینتیجه ماندن این تلاشها ابراز تاسف شده است.
۵۰ کارگر سد زیویه کردستان بیکار شدند
به گزارش۳۰بهمن ایلنا، حدود ۵۰ کارگر ازمجموع ۸۰ کارگر شاغل در اجرای پروژه سد زیویه به دلیل آنچه که اتمام بخش اعظمی از پروژه سد نامیده میِشود از کار بیکار شدهاند.
گفتنی است، سد زیویه با هستهٔ رُسی در فاصلهٔ ۲۶ کیلومتری شمال غربی شهر کامیاران واقع شده، از سال ۸۴ با پیمانکاری شرکت جهاد نصر آغاز بکار کرده است.
آغاز اعتصاب پنج روزه در شرکت هواپیمایی ایبریااسپانیا
به گزارش۱۸فوریه یورونیوز، کارکنان شرکت هواپیمایی اسپانیایی «ایبریا» در اعتراض به حذف ۳۸۰۷ شغل و کاهش دستمزدها، اعتصاب پنج روزه خود را روز دوشنبه شروع کردند. درنتیجه، شرکت «ایبریا» مجبور به لغو چهل درصد پروازها بین روزهای دوشنبه و جمعه شد.
لازم به یادآوری است که شرکتهای هواپیمایی ایبریا و بریتیش ایرویز، در سال ۲۰۱۱ میلادی با هم ادغام شده بود.
ادواردو گارسیا، عضو اتحادیه میگوید: «کارکنان انتخاب دیگری به جز این اقدام رادیکال نداشتند تا از شغلهایشان دفاع کنند. در نتیجه طرحی که مدیریت ارائه میکند برای اولین بار در تاریخ ایبریا ۲۰ درصد شغلهای این شرکت حذف میشود.»
زمان این اعتصاب با تعطیلات مدارس در بریتانیا مصادف میشود، زمانی برای صنعت گردشگری اسپانیا مهم است. برنامه اعتصاب آینده چهاردهم تا هجدهم اسفند اعلام شده است.
سی بهمن ماه۱۳۹۱
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|