عصر نو
www.asre-nou.net

اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران در مورد بازداشت خبرنگاران:

احضار و بازداشت روزنامه‌نگاران ادامه خواهد داشت


Wed 30 01 2013

ranian_journalists.jpg
اطلاعیه وزارت اطلاعات درباره دستگیری‌های رسانه‌ای اخیر؛
امکان بازداشت تعدادی از مرتبطین با شبکه‌های بیگانه و آزادی برخی بازداشت شدگان اخیر
ایلنا: وزارت اطلاعات درخصوص شناسایی و دستگیری عوامل یک شبکه رسانه‌ای وابسته به استکبار اطلاعیه‌ای منتشر کرد.
به گزارش ایلنا، متن این اطلاعیه به شرح ذیل است:

در آستانه دهه مبارک فجر و با عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن سی‌وچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب عظیم اسلامی، به استحضار ملت شریف و سرافراز ایران می‌رساند که این وزارتخانه در چارچوب وظایف و مسوولیت‌های قانونی خویش در مبارزه با هرگونه نفوذ و دخالت بیگانگان و بدخواهان ملت آزاده ایران اسلامی، موفق به کشف یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های رسانه‌ای متصل به اردوگاه رسانه‌ای استکبار گردید.
این شبکه که توسط سازمان عملیات روانی دولت انگلیس (موسوم به بی‌بی‌سی) با بهره‌برداری از تجارب مقطع فتنه ۸۸ احداث و با همکاری چند دولت غربی اداره می‌شد، به دلیل چند لایه بودن، گستردگی بهره برداری از ابزار و روش‌های خاص ارتباطی در ارسال اخبار و دریافت خطوط کاری از عوامل بیگانه، ماه‌ها تحت نظر و تعقیب سربازان گمنام امام زمان (عج) قرار داشت تا سرانجام با تکمیل چرخه شناسایی عوامل داخلی، عوامل مستقر در خارج از کشور، گردآوری اطلاعات و فراهم نمودن مستندات قضایی لازم، مورد اقدام قانونی قرار گرفت.

در این راستا مواردی را متذکر می‌گردد:
۱- به دلیل حساسیت ویژه پرونده و ملاحظات متعدد اطلاعاتی، امنیتی و قضایی، اطلاعات گرد آمده از ارتباط افراد بازداشت شده با شبکه عملیات روانی دولت انگلیس، کاملا مستند و مستحکم بوده و حتی فارغ از اقاریر مته‌مان، گویای نوع و ماهیت سازماندهی رسانه‌ای بیگانگان می‌باشد.
۲- به دلیل تعدد عناصر مرتبط با این شبکه (در داخل و خارج از کشور) و با توجه به تفاوت‌های موجود در نوع و سطح تماس عناصر مورد نظر با شبکه موصوف و اطلاعات ارائه شده و احتمالا عدم آگاهی تعدادی از مرتبطین نسبت به منشاء خارجی شبکه، لذا ضمن استمرار تحقیقات در روزهای آینده، ممکن است تعدادی دیگر از مرتبطین شبکه احضار یا بازداشت و عده‌ای از بازداشت شدگان قبلی، مرخص شوند. بنابراین اطمینان می‌دهد که این روند تا تحقیق از آخرین فرد وابسته به این شبکه استمرار خواهد یافت و جنجال‌های رسانه‌ای ماشین جنگ روانی استکبار، سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری وابسته به آن اردوگاه و بیانیه‌های انبوه سازمان‌های متعدد جعلی و خلق الساعه، کمترین تاثیری بر اراده سربازان گمنام امام زمان (عج) و روند اقدامات جاری نخواهد گذاشت.
در پایان، ضمن تشکر صمیمانه از همکاری بی‌شائبه رسانه‌های مختلف در مراحل تحقیقات و جمع‌آوری‌های اطلاعاتی و با سپاس فراوان از مساعدت و همدلی‌های مرجع محترم قضایی، تاکید می‌گردد که در اولین زمان مقتضی، اطلاعات مهمی پیرامون ابعاد مختلف این پرونده منتشر خواهد گردید.

روابط عموی وزارت اطلاعات

وزارت اطلاعات: احضار و بازداشت روزنامه‌نگاران ادامه خواهد داشت
رادیو فردا: در بیانیه‌ای که عصر روز چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه در خبرگزاری‌ها منتشر شد، وزارت اطلاعات ایران گفته است روزنامه‌نگارانی که در روزهای گذشته بازداشت شده‌اند، اعضای یک «شبکه رسانه‌ای متصل به اردوگاه رسانه‌ای استکبار» هستند.
این وزارتخانه از احتمال آزادی گروهی از روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده و احضار و بازداشت گروهی دیگر از روزنامه‌نگاران در روز‌های آینده خبر داده است.
در روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته، ماموران امنیتی ایران ۱۴ روزنامه‌نگار را بازداشت کرده‌اند.
این روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده شامل میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی، ساسان آقایی، نسرین تخیری، جواد دلیری، امیلی امرایی، نرگس جودکی، صبا آذرپیک، پوریا عالمی، پژمان موسوی، اکبر منتجبی، کیوان مهرگان و حسین یاغچی است. همچنین مطهره شفیعی نیز از بازداشت‌شدگان بود که بعدا با کفالت آزاد شد.
طبق گزارش‌ها، این بازداشت‌ها در روز چهارشنبه ادامه پیدا کرده است و دست‌کم یک روزنامه‌نگار علی دهقان در این روز بازداشت شده‌ است.
وزارت اطلاعات ایران گفته است این روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده، «یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های رسانه‌ای متصل به اردوگاه رسانه‌ای استکبار» هستند که ماموران این وزارتخانه پس از «ماه‌ها تحت‌نظر و تعقیب» گرفتن این گروه، موفق به کشفش شده‌اند.
وزارت اطلاعات، اعتراض‌ها به این بازداشت‌ها را «جنجال‌های رسانه‌ای ماشین جنگ روانی استکبار، سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشری وابسته به آن اردوگاه و بیانیه‌های انبوه سازمان‌های متعدد جعلی و خلق الساعه» خوانده و اعلام کرده است که این اعتراض‌ها تاثیری بر رفتار این مجموعه و ماموران آن نخواهد گذاشت.
این بازداشت‌ها انتقاد سازمان‌های بین‌المللی از جمله عفو بین‌الملل، گزارشگران بدون مرز، دیدبان حقوق بشر و سازمان اطلاع‌رسانی و امنيت خبرنگاران ايتاليا را در پی داشته است و دولت‌های بریتانیا و فرانسه هم این بازداشت‌ها را محکوم کرده‌اند.
در اطلاعیه وزارت اطلاعات آمده است: «این شبکه توسط سازمان عملیات روانی دولت انگلیس (موسوم به بی‌بی‌سی) با بهره‌برداری از تجارب مقطع فتنه ۸۸ احداث و با همکاری چند دولت غربی اداره می‌شد».
بی‌بی‌سی در بیانیه‌ای، این اتهامات را تکذیب کرده و گفته است که هرگز با روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده هیچ رابطه کاری نداشته است.
محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز روز چهارشنبه ۱۱ بهمن روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده را به ارتباط با رسانه‌های خارج از ایران متهم کرد.
او گفت: «بعضی از افراد بازداشت‌شده ندانسته و ناخواسته در مسیری نادرست قرار گرفتند... افراد دیگری طرح‌ریزی کردند و این روزنامه‌نگاران و خبرنگاران که اطلاعات درستی نداشتند، در این مسیر فعالیت کرده‌‌اند به تصور این‌که وظیفه اطلاع‌رسانی و خبری خود را انجام می‌دهند».
وزیر ارشاد ایران گفته است باید بررسی شود این روزنامه‌نگاران چه قدر در «تشدید اختلافات» بین مقامات جمهوری اسلامی، «سیاه‌نمایی» و «ترویج یاس و ناامیدی نقش داشته‌اند.
ایران یکی از بدترین آمارها را از نظر آزادی مطبوعات در جهان دارد. گزارشگران بدون مرز در فهرست سالانه شاخص آزادی مطبوعات، ایران را از میان ۱۷۹ کشور جهان در رتبه ۱۷۴ قرار داده است.
در این فهرست، ایران از نظر آزادی مطبوعات در میان تعداد کشورهای یادشده در رتبه ۱۷۴ام قرار گرفته‌است. برپایه اطلاعات این جدول، تنها پنج کشور سومالی، سوریه، ترکمنستان، کره شمالی و اریتره در زمینه آزادی مطبوعات جایگاه بدتری نسبت به ایران دارند.

اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران در مورد بازداشت خبرنگاران
بی بی سی: وزارت اطلاعات ایران روزنامه نگارانی را که اخیرا بازداشت شده‌اند، اعضای یک "شبکه رسانه‌ای متصل به اردوگاه رسانه‌ای استکبار" معرفی کرده که توسط بی‌بی‌سی اداره می‌شده است.
در اطلاعیه وزارت اطلاعات که امروز چهارشنبه ۱۱ بهمن (۳۰ ژانویه) منتشر شده، آمده است: "این شبکه توسط سازمان عملیات روانی دولت انگلیس (موسوم به بی‌بی‌سی) با بهره برداری از تجارب مقطع فتنه ۸۸ احداث و با همکاری چند دولت غربی اداره می شد".
وزارت اطلاعات می‌گوید که بازداشت‌شدگان مرتبط با این "شبکه" ماه ها تحت نظر مأموران وزارت اطلاعات بوده اند و احتمال بازداشت افراد جدید هم وجود دارد.
بی‌بی‌سی با صدور بیانیه ای کلیه اتهامات مطرح شده توسط وزارت اطلاعات را تکذیب کرده و آنها را کاملا بی اساس خوانده است.
بی‌بی‌سی همچنین می گوید که هرگز با روزنامه نگاران بازداشت شده هیچگونه رابطه کاری نداشته است.
امروز روزنامه نگار دیگری به نام علی دهقان هم بازداشت شده است.
محمد حسینی، وزیر ارشاد ایران هم امروز روزنامه نگاران بازداشت شده را به ارتباط با رسانه های خارج از ایران متهم کرده بود.
او گفت: "بعضی از افراد بازداشت شده ندانسته و ناخواسته در مسیری نادرست قرار گرفتند... افراد دیگری طرح ریزی کردند و این روزنامه‌نگاران و خبرنگاران که اطلاعات درستی نداشتند، در این مسیر فعالیت کرده‌ اند به تصور این‌که وظیفه اطلاع رسانی و خبری خود را انجام می دهند".
مأموران امنیتی ایران در روزهای یکشنبه و دوشنبه این هفته ۱۴ روزنامه نگار ایرانی را بازداشت کردند. تعدادی از این روزنامه نگاران با حضور مأموران امنیتی در دفاتر چهار روزنامه و یک هفته‌نامه بازداشت شدند.
این بازداشت ها انتقاد سازمان های بین‌المللی از جمله دیدبان حقوق بشر، خبرنگاران بدون مرز و انجمن نی در افغانستان را برانگیخت. دولت های بریتانیا و فرانسه هم این بازداشت‌ها را محکوم کردند.
میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی، ساسان آقایی، نسرین تخیری، جواد دلیری، امیلی امرایی، نرگس جودکی، صبا آذرپیک، پوریا عالمی، پژمان موسوی، اکبر منتجبی، کیوان مهرگان، حسین یاغچی و علی دهقان از جمله روزنامه نگارانی هستند که در حال حاضر در بازداشت به سر می‌برند.
مطهره شفیعی نیز از بازداشت شدگان بود که بعدا آزاد شد.