اخبار و گزارشات کارگری ۳ بهمن ماه۱۳۹۱
Wed 23 01 2013
- به یاد نهمین سال کشتار کارگران خاتون آباد
- از صبح امروز کارگران نی بر شرکت نیشکر هفت بطور یکپارچه ای دست به اعتصاب زده اند
- خبر تکمیلی اعتصاب 1500 نی بر شرکت نیشکر هفت تپه
- تجمع کارگران فصلی «نیبر» در مقابل نهاد ریاست جمهوری
- اعتصاب 200 نفر از رانندگان کامیون های شهرداری تبریز
- تجمع اعتراضی کارگران مخابرات خوزستان و خراسان رضوی مقابل مجلس
- عدم پرداخت یک تا پنج ماه حقوق کارگران منطقه صنعتی غرب بندرعباس
- افزایش 147 درصدی فوت شدگان حوادث کار در استان کردستان
- مرگ یک کارگردرپی سقوط از بلندي
- امروز در زنجان،سقوط از طبقه ششم جان كارگری را گرفت
- کشتە شدن یک کولبر کُرد در مرز بانه
به یاد نهمین سال کشتار کارگران خاتون آباد
چهارم بهمن سال 1382، یادآور روزی خونین، تلخ و دردناک در تاریخ جنبش کارگری ایران است. در این روز جمع کثیری از کارگران اخراجی معدن مس خاتون آباد برای حق بازگشت به کار و حفظ امنیت شغلی خود تصمیم به مسدود کردن جاده شهر بابک – خاتون آباد گرفتند.
این اقدام پس از بی جواب ماندن اعتراض و تحصن چند روزه آنها توسط صاحبان معدن و مقام های اداری، انجام گرفت. پس از این حرکت بود که مامورین امنیتی و انتظامی از زمین و هوا و توسط هلی کوپتر، کارگران را مورد اصابت گلوله قرار دادند. پس از جان باختن یکی از کارگران، آنها به سمت شهر بابک حرکت می کنند، اما در آنجا نیز مورد حمله مسلحانه قرار می گیرند و چهار نفر به نام های ریاحی، جاویدی، مومنی، واحدی و دانش آموزی به نام پورامینی جان خود را از دست می دهد و تعداد زیادی دیگر زخمی می شوند.
کشتار کارگران خاتون آباد در بهمن سال 82 که فقط برای حق کار و امنیت شغلی تجمع نمودند را باید یکی از فجایع حاکمیت سرمایه داری در ایران دانست؛ کشتاری که هیچ گاه عاملان و آمران آن معرفی و مجازات نشدند. اما در سال های بعد سرکوب اعتراض های کارگری متوقف نشد و هم چنان به شکلی گسترده، ادامه یافت. هجوم گسترده و حمله به کارگرانی که اقدام به بازگشایی سندیکای واحد تهران و نیشکر هفت تپه نمودند؛ ضرب و شتم و بازداشت و زندانی کردن فعالین کارگری و شرکت کننده گان در مراسم های اول ماه شهرهایی مانند تهران، سنندج و سقز؛ سرکوب اعتصاب ها و تجمع های مختلف کارگران در اعتراض به بی حقوقی ها، از نمونه های بارز سرکوب در دهه 80 بود. این در حالی است که شرایط سخت معیشتی و دستمزدهای زیر خط فقر و مرگ در معادن و دیگر مراکز کارگری به بخشی از واقعیت های زندگی کارگران و خانواده های شان تبدیل شده است.
ما اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری یاد و خاطره کارگران خاتون آباد که در چهارم بهمن سال 82 در شهر بابک جان باختند را گرامی می داریم. بدون شک کارگران باید بدانند که برای جلوگیری از چنین فجایعی و به دست آوردن خواسته و مطالبات خود و داشتن زندگی شایسته و امروزی نیاز به اتحاد و همبستگی و ایجاد تشکل های خود دارند. تشکل هایی که بتواند با اتکا به اراده و خواست کارگران ایجاد شده و بتواند به نیروی خود آنها، از مطالبات شان آنها دفاع کند.
گرامی باد یاد کارگران جان باخته خاتون آباد
زنده باد اتحاد و همبستگی کارگری
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-2 بهمن 1391
از صبح امروز کارگران نی بر شرکت نیشکر هفت بطور یکپارچه ای دست به اعتصاب زده اند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نی بر شرکت نیشکر هفت تپه از ساعات اولیه صبح امروز دست از کار کشیدند و در مقابل مدیریت کارخانه تجمع کردند.
این کارگران مدت سه ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند و به همین دلیل با خواست پرداخت سه ماه دستمزد معوقه و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست از کار کشیده اند. تا لحظه مخابره این خبر (10 صبح) هیچیک از مسئولین کارخانه در میان کارگران اعتصابی حاضر نشده اند. خبر تکمیلی این اعتصاب متعاقبا منتشر خواهد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – سوم بهمن ماه 1391
خبر تکمیلی اعتصاب 1500 نی بر شرکت نیشکر هفت تپه
اتحادیه آزاد کارگران ایران: 1500 کارگر نی بر شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم دریافت سه ماه دستمزد و با خواست اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از صبح روز یکشنبه اول بهمن ماه در اعتصاب بسر می برند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، از صبح روز یکشنبه که این کارگران دست به اعتصاب زده اند مسئولین شرکت نیشکر هفت تپه تا کنون هیچ پاسخی به خواستهای آنان نداده اند. به همین دلیل از صبح امروز این کارگران دست به تجمع در مقابل دفتر مدیریت زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند اما نه تنها امروز نیز پاسخی به این کارگران داده نشد بلکه عوامل حراست با حضور در محل تجمع کارگران سعی در کنترل آنان کردند.
از سوی دیگر از صبح امروز حدود 60 نفر از کارگران کارخانه نیز به کارگران نی بر تجمع کننده در مقابل دفتر مدیریت پیوستند. این کارگران از جمله کارگران ساکن در خانه های سازمانی شرکت نیشکر هفت تپه هستند که به آنان اعلام شده است از این پس باید ماهیانه مبلغ یکصد هزار تومان بابت سکونت در خانه های سازمانی به شرکت پرداخت کنند اما کارگران زیر بار این خواست نرفته اند و به همین دلیل آنان نیز از صبح امروز همراه با کارگران نی بر، دست به تجمع در مقابل دفتر مدیریت زدند.
لازم به توضیح است در خبر اولیه اتحادیه آزاد کارگران ایران از اعتصاب کارگران نی بر شرکت نیشکر هفت تپه آمده بود که این کارگران از صبح امروز دست به اعتصاب زده اند این درحالی است که تجمع آنان در مقابل دفتر مدیریت از صبح امروز آغاز شده است اما اعتصاب شان از صبح روز یکشنبه اول بهمن آغاز شده بود که بدینوسیله تاریخ شروع اعتصاب کارگران نی بر شرکت نیشکر هفت تپه اصلاح میشود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- سوم بهمن ماه 1391
تجمع کارگران فصلی «نیبر» در مقابل نهاد ریاست جمهوری
به گزارش3بهمن ایلنا،جمع كثیری از کارگران فصلی کشت صنعت کارون شوشتر با سفر به پایتخت امروز در اعتراض به اجرای نشدن طرح بندی مشاغل و بازنشستگی پیش از موعد در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع كردند.
یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: دو هزار کارگر فصلی کشت صنعت کارون شوشتر که به کار تخصصی بریدن نی اشتغال دارند خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و همچنین اجرا نشدن بازنشستگی پیش از موعد خود هستند.
او افزود: این تعداد کارگر برای چندمین بار متوالی طی چند سال اخیر ضمن اعتراض در مقابل ارگانهای وابسته به دولت در استان خوزستان برای دومین بار به تهران آمده و در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردهاند.
او ادامه داد: در پی تجمع اول کارگران، طبق دستور ریاست جمهوری، وزارت کار وعده داده بود هر ساله ۱۰۰ تا ۲۰۰ کارگر فصلی نی بر بازنشسته شوند که متاسفانه تا به امروز این دستور محقق نشده است.
این کارگر افزود: کارگران نی بر کشت صنعت کارون شوشتر در زمستان در فضای باز طبیعی در میان گل ولای و در تادبستان در گرمای بیش از ۵۰ درجه مشغول بکار هستند.
او گفت: این کارگران به علت عدم آگاهی از قوانین بیمه و کم سواد بودن پی گیر مطالبات بیمهای خود نبودند و تصور میکردند حقوق بیمهایشان بطور مرتب توسط کارفرما منظور میشده است.
این كارگر در خصوص عمده مشکلات همكارانش اضافه کرد: تعداد زیادی از این کارگران با ۳۵ سال کار در این واحد امکان بازنشستگی ندارند و به آنان گفته شده با آنکه ۳۵ سال کار کردهاید اما در سوابق بیمهای شما ۱۵ سال سابقه کار منظور شده است.
او با اشاره به اینكه کارگران به علت سختی کارشان بعد از گذشت ۳۰ تا ۳۵ سال دیگر توان کار کردن ندارند، گفت: در این مورد وقتی به مسئولان ذیربط استان مراجعه کردیم پاسخی دریافت نکردیم و آنان نسبت به مشکلاتمان بیتوجه بودند.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: طبق گفته کارشناسان تامین اجتماعی برای بازنشسته شدن هر کارگر ۷۵ میلیون تومان پول باید واریز شود که ازاین رقم ۶۰ درصد آن سهم کارفرما است ومابقی ۴۰ درصد را که ۳۰ میلیون تومان بر آورد شده باید کارگر پرداخت کند، که این در توان مالی کارگران فصلی كه بخشی از سال بیکار هستند نیست.
لزوم پوشش بیمه بدلیل خطرات كار نیبری
یکی دیگر از کارگران معترض ادامه داد: کار ما بریدن نی با قمه است، که با حوادث زیادی همانند بریدن انگشتان دست، بریدن پا، دیسک کمر و حوادث طبیعی همانند حمله حیوانات وحشی مثل گراز همراه است. این حوادث برای تعداد زیادی از همکارانمان اتفاق افتاده و پس از مصدومیت از کار بیکار شدهاند و کسی از آنان حمایت نکرده است.
این کارگر افزود: به علت فصلی بودن کارمان در طول سال ۸ ماه کار میکنیم و ۴ ماه بیکار هستیم اما فقط حقوق و بیمه ما در طول زمانی که فعال هستیم رد میشود.
او در مورد اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نیز افزود: با وجود این که اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و قانون مشاغل سخت و زیان اور از سال ۶۸ در این واحد تولیدی انجام شده است، کارگران نی بر به علت کم سواد بودن و عدم آگاهی هنوز از این امکان برخوردار نشدهاند و به ما گفته شده طرح طبقه بندی مشاغل فقط برای کارگران رسمی منظور میشود.
این کارگر اضافه کرد: این در حالیست که طبق نظر کارشناسان و دستور مسئولان وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی، کارگران نی بر نیز حق استفاده از طرح طبقه بندی مشاغل را دارا هستند وحتی گروه بندی نیز برای این تعداد کارگران اختصاص یافته است.
نگرانی از جایگزینی دستگاه به جای كارگر
همچنین کارگر دیگری در ادامه مشکلات کارگران نی بر اظهار داشت: با فصلی بودن کارمان در سال ۸ ماه کار میکنیم و ۴ ماه بیکار هستیم، با وجود آن در چهار ماه بیکاری خود با مشکلات تامین معیشتی زیادی روبرو هستیم.
او افزود: با ورود دستگاههای نی بر که جدیدا خریداری و فعال شدهاند وقرار است تعداد این دستگاهها نیز افزایش یابد، کارگرانی که قبلا ۸ ماه در سال کار میکردند هم اکنون با وجود این دستگاها، بجای ۴ ماه بیکاری، ۶ ماه در سال بیکار هستند. از این بابت نگرانیم که با اضافه شدن این دستگاههای نی بر اشتغال کارگران نیز به خطر بیافتد.
این کارگر با ابراز نگرانی از وجود این دستگاها در مورد سایر مطالبات خود گفت: هم اکنون یک ماه و نیم از حقوق ما پرداخت نشده و بیمه تامین اجتماعی ما نیز از آبان ماه واریز نشده است.
اعتصاب 200 نفر از رانندگان کامیون های شهرداری تبریز
به گزارش3بهمن آذوح، حدود 200 نفر از رانندگان کامیون های شهرداری مناطق ده گانه ی تبریز 2 روز است که در حال اعتصاب می باشند .
به دلیل قطع بیمه ی تامین اجتماعی رانندگان کامیون ها از طرف شهرداری ها و نیز اخراج برخی از رانندگان ( در حال واگذار شدن شهرداری به بخش خصوصی ) از روز شنبه مورخه ی 30/10/91 در حال اعتصاب هستند.
به گفته ی یکی از رانندگان : قطع بیمه تامین اجتماعی و اخراج برخی از رانندگان در حالی صورت گرفته که قرارداد های بین رانندگان و شهرداری تمام نشده قبلا نیز در مورد این اقدام به رانندگان کامیون ها هیچ اطلاع رسانی نشده است.
پیش از این نیز از طرف شهرداری در بعضی مواقع بیمه ی تامین اجتماعی رانندگان قطع می شد که با اعتراض رانندگان روبه رو می شد.
تجمع اعتراضی کارگران مخابرات خوزستان و خراسان رضوی مقابل مجلس
به گزارش3بهمن ایلنا،جمعی از کارگران مخابرات استان خراسان رضوی و خوزستان امروز در مقابل مجلس تجمع کردند.
کارکنان مخابرات استان خوزستان پلاکاردی دردست داشتن که بر روی آن نوشته شده بود ده ماه است حقوق نگرفتهایم.
کارکنان استان خراسان رضوی نیز در پلاکاردهایی که در دست داشتند خواستار رسیدگی به وضع اشتغال خود بودند.
عدم پرداخت یک تا پنج ماه حقوق کارگران منطقه صنعتی غرب بندرعباس
به گزارش3بهمن فارس،معاون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: 71 شرکت در منطقه صنعتی غرب بندرعباس بین یک تا پنج ماه حقوق کارگران خود را پرداخت نکردهاند.
عمده معوقات در غرب بندرعباس مربوط به شرکتهای طرف پیمانکار با پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، راه و شهرسازی و پیمانکاران آب منطقهای است.
برپایه این گزارش،محمدعلی سلیمی در حاشیه برگزاری نشست شورای حمایت از صنایع هرمزگان ، با اشاره به لیست شرکتهای دارای معوقه حقوق و مزایا به کارگران اظهار داشت: در حال حاضر تعداد 71 شرکت حاضر و فعال در غرب بندرعباس وجود دارد که بین یک تا پنج ماه نسبت به پرداخت حقوق کارکنان و کارگران خود اقدام نکردهاند.
وی با بیان اینکه 20 شرکت از این تعداد را شرکتهای کوچکتر با حجم بدهی کمتر شامل میشود، اضافه کرد: در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی فلزی خلیج فارس در حال حاضر شرکت فولاد جنوب با چهار ماه پرداخت معوقه از جمله شرکتهایی است که حجم بالایی بدهی دارد که این امر میتواند در صورت تداوم برای این شرکت بحرانزا باشد.
معاون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان ادامه داد: این شرکت گاها تهدید به اخراج کارگران و یا دست به کارهای دیگر زده است که بعضا برخیها از این نوع اقدامات با عنوان سو مدیریت در این شرکت نیز یاد کردهاند.
سلیمی افزود: تجربه نشان داده است که افزایش معوقات به ویژه در ماههای پایانی سال با توجه به اضافه شدن عیدی و سنوات میتواند شرکتها را تا آستانه ورشکستی و بروز مشکلاتی عدیده پیش ببرد.
این مسئول همچنین یادآور شد: عمده معوقات در غرب بندرعباس مربوط به شرکتهای طرف پیمانکار با پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، راه و شهرسازی و پیمانکاران آب منطقهای است.
افزایش 147 درصدی فوت شدگان حوادث کار در استان کردستان
در 9 ماهه سال جاری 42 نفر بر اثر حوادث کار در استان کردستان جان خود را از دست داده اند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی کردستان در 9 ماهه سال جاری تعداد فوت شدگان بر اثر حوادث کار 42 مورد بوده که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت شدگان حوادث كار 17 نفر بود، 147 درصد رشد نشان می دهد.
براساس این گزارش از كل فوت شدگان حوادث کار اين استان شش نفر بر اثر برق گرفتگی(مرد)، 15 نفر بر اثر اصابت جسم سخت(مرد)، 19 نفر بر اثر سقوط از بلندی (18مرد و یک زن) و دو نفر بر اثر سایر موارد جان خود را از دست داده اند.
مرگ یک کارگردرپی سقوط از بلندي
به گزارش3بهمن پايگاه اطلاع رساني پليس، سرهنگ منصور حميدوند، رييس کلانتري 107 فلسطين، صبح امروز در گفتگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني پليس، ضمن اعلام اين خبر گفت:" عصرروزگذشته در محدوده فلسطين، یک کارگر ساختماني به نام "جواد" هنگام کار بر روي نماي يک ساختمان از بالاي داربست سقوط کرد و پس از افتادن روي يک خودرو جان سپرد.
امروز در زنجان،سقوط از طبقه ششم جان كارگری را گرفت
به گزارش3بهمن ایلنا،یک کارگر ساختمانی در زنجان با سقوط از طبقه ششم جان خود را از دست داد.
براساس این گزارش، در این حادثه كه امروز در ساختمانی در حال ساخت واقع در شهرک «پونک» زنجان روی داد، کارگر ساختمانی ۴۰ ساله به نام «حسین-ق» با سقوط از ارتفاع جان باخت.
گفتنی است کارگران ساختمانی میبایستی همواره در هنگام کار کردن بر روی اسکلتها و ارتفاعات، از تجهیزات ایمنی که شامل کلاه ایمنی، هارنس، طناب حمایت و مسیر عبور مطمئن جهت بالا و پایین رفتن میباشد استفاده کنند و عدم استفاده از این تجهیزات میتواند مخاطرات جدی برای کارگران در پی داشته باشد.
کشتە شدن یک کولبر کُرد در مرز بانه
به گزارش3بهمن کُردپا، در مناطق مرزی شهرستان بانە یک کولبر کُرد با شلیک نیروهای انتظامی جانش را از دست داد.
بنابهمین گزارش، شامگاه روز دوشنبە، ٢ بهمنماه، نیروهای انتظامی مستقر در یکی از پایگاههای مرزی شهرستان بانە، تعدادی از کولبران کُرد را مورد هدف مستقیم گلولە قرار دادند و در نتیجە یک جوان بە نام "صابر آلتون"، جان سپرد.
"صابر آلتون" کە ١٧ سال سن دارد، فرزند "جلال" و از اهالی روستای "نمینجە"ی پیرانشهر میباشد.
این شهروند کُرد بە علت نبود فرصتهای شغلی در پیرانشهر، بە کسب درآمد پر مخاطرە کولبری روی بردە بود.
تا لحظە انتشار این خبر، جسد این کولبر کُرد در بیمارستان شهر بانە میباشد و بە خانوادە وی تحویل دادە نشدە است.
سوم بهمن ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|