اخبار و گزارشات کارگری ۱۹ /۲۰ و ۲۱دی ماه ۱۳۹۱
Fri 11 01 2013
اخباروگزارشات کارگری19دی ماه1391
- بازداشت يوسف آب خرابات عضو كميته ي هماهنگي
- بازداشت واحد سیده از اعضای کمیتهی هماهنگی در مهاباد
- رضا شهابی آزاد شد- رضا در میان اعضای خانواده و دوستان اعتصاب غذای خود را شکست- تبریک به همه کارگران
- آزادی موقت رضا شهابی را تبریک می گوییم
به تلاشهایمان تا آزادی بدون قید و شرط کلیه کارگران زندانی ادامه دهیم!
- حمایت از خواست برحق رضا شهابی را گسترش دهیم!
- تجمع بازنشستگان آموزش و پرورش، تأمین اجتماعی و ارتش دربهارستان دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان
- شهرک صنعتی چرم مایان فاقد آب آشامیدنی است
- گودبرداری غیر اصولی جان کارگرجوانی را گرفت
- رکورد جدید بیکاری در منطقه یورو
- حادثه معدن در ترکیه موجب مرگ هشت کارگر شد
بازداشت يوسف آب خرابات عضو كميته ي هماهنگي
بنا به خبر ارسالي،امروز سه شنبه مورخ 19/10/91 یوسف آب خرابات فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری از طرف اداره اطلاعات مهاباد احضار شد. نام برده در ساعت 30/10 صبح خود را به اداره اطلاعات مهاباد معرفی کرد که تا لحظه ارسال اين خبر هنوز از سرنوشت او اطلاعی در دست نيست.
قابل ذکر است که چند روز پیش محمد مولانایی و واحد سیده دو عضو دیگر کمیته هماهنگي توسط نیروهای اطلاعاتی مهاباد دستگیر شدند و هنوز در بازداشت می باشند. خانواده محمد مولانایی مکررا" به اداره اطلاعات مراجعه کردند ولی هنوز جوابی از طرف آن اداره به ايشان داده نشده است.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري، بازداشت و فشار بر اعضاي اين كميته را محكوم كرده و خواهان آزادي فوري و بي قيد شرط بازداشت شدگان شهر مهاباد و همچنين ساير كارگران و فعالين دربند ميباشد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-19 دي 1391
بازداشت واحد سیده از اعضای کمیتهی هماهنگی در مهاباد
به گزارش رسیده امروز دوشنبه 18/10/91 واحد سیده پس از مراجعه به اداره اطلاعات مهاباد بازداشت و در حال حاضر به زندان مهاباد منتقل گردیده است. نامبرده دیروز به اطلاعات احضار و پس از حدود 2 ساعت بازجویی، قرار بود امروز نیز برای ادامه بازجویی به اطلاعات مهاباد مراجعه کند.
کمیتهی هماهنگی بازداشت واحد سیده را محکوم کرده و خواهان آزادی بی قید و شرط وی و سایر کارگران و فعالین در بند می باشد.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-18 دی 1391
اطلاعیه شماره 48- رضا شهابی آزاد شد- رضا در میان اعضای خانواده و دوستان اعتصاب غذای خود را شکست- تبریک به همه کارگران
به گزارش رسیده رضا شهابی در تاریخ 18 /10/1391ساعت 10:45 شب از زندان آزاد شد و ساعت 11:30 توانست خودش را به خانواده اش برساند. رضا در میان شور و شوق زندانیان هم بندش در حالی که آنان سرود "هوا دلپذیر شد "و"یاردبستانی من " را می خواندند به بیرون از بند بدرقه شد.
رضا بعد از 22 روز اعتصاب غذا و دارویی برای 5 روز از طرف مسئولین زندان به مرخصی فرستاده شده است. بعد از 22 روز اعتصاب غذا، رضا شهابی در میان اعضای خانواده و چند نفر از فعالین اعتصاب غذای خود را شکست.
کمیته ی دفاع از رضا شهابی آزادی رضا را به همه کارگران ، تشکلهای کارگری داخلی و خارجی، دوستان و فعالین اجتماعی ، تبریک گفته و این آزادی را حاصل حمایت کارگران و تشکل های کارگری و فعالین اجتماعی در داخل وخارج میداند.
کمیته دفاع از رضا شهابی - 18 دی ١٣٩١
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی، آقای محمود صالحی: ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢
آزادی موقت رضا شهابی را تبریک می گوییم
به تلاشهایمان تا آزادی بدون قید و شرط کلیه کارگران زندانی ادامه دهیم!
رضا شهابی، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه، بعد از بیش از سه هفته اعتصاب غذا و دارو، در حدود یازده شب دوشنبه ۱۸ دی ماه ۱۳۹۱، برابر با هفت ژانویه ۲۰۱۳، به بطور موقت از زندان اوین آزاد شد. اعتصاب غذای رضا شهابی که در اعتراض به محرومیت از معاینه و مداوای مناسب پزشکی و توهین پاسیار رژیم جمهوری اسلامی صورت گرفت، موجی از اعتراض و همبستگی اتحادیه ها و نهاد های کارگری در سطح جهانی و نیز اعتراض فعالان کارگری و انسانهای آزادی خواه در داخل و خارج از ایران را به دنبال داشت. از جمله از دو روز قبل، تعدادی از هم بندان رضا شهابی در زندان اوین در همبستگی و حمایت از او دست به اعتصاب غذا زده بودند.
بنا به گزارش های رسیده، رضا شهابی با سپردن وثیقه ملکی توسط خانواده و با قید ممنوعیت خروج از کشور، فقط برای مدت ۵ روز جهت معالجه آزاد شده است. بنا به گزارش دوستان و خانواده رضا شهابی، او در نتیجه اعتصاب غذا حدود ۱۵ کیلو وزن کم کرده است و از لحاظ جسمی بسیارضعیف شده است، اما همچنان از روحیه بسیار بالایی برخوردار است. رضا شهابی به جرم دفاع از حقوق اولیه کارگران دوسال و نیم گذشته را درزندان بسر برده، آنهم با ناراحتی های گوناگون جسمی که بنا به تشخیص پزشکان می باید از مدت ها پیش در خارج از زندان و در محیط آرام و مناسب مورد معالجه و درمان قرار می گرفت.
اگر چه آزادی رضا شهابی، موقت وآنهم برای پنج روز است، که به هیچ وجه برای درمان و مراقبت های پزشکی کافی نیست، با این حال ما با شادمانی این آزادی موقت را به ایشان و خانواده محترمشان، به سندیکای کارگران شرکت واحد و کمیته دفاع از رضا شهابی و به همه سازمانها و فعالین کارگری و مترقی و تمام نهادها و انسانهای آزادی خواه و برابری طلب که در داخل و خارج از ایران از رضا شهابی حمایت کردند، تبریک می گوییم و خود را در شادی آنها سهیم می دانیم.
رضا شهابی نباید به زندان باز گردانده شود. جای رضا شهابی و هیچ کدام از فعالین کارگری، اجتماعی و سیاسی در زندان نیست. اتحاد بین المللی همچنان به تلاش های جهانی خود برای آزادی بدون قید شرط رضا شهابی و کلیه فعالین کارگری زندانی ادامه خواهد داد.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۷ ژانویه ۲۰۱۳
حمایت از خواست برحق رضا شهابی را گسترش دهیم!
پنج زندانی سیاسی بند 350 در زندان اوین (فریدون صیدیراد، سروش ثابت، سعید جلالیفر، یاشار دارالشفاء و سعید حائری) ضمن هشدار جدی نسبت به وضعیت رضا شهابی، کارگر زندانی، اعلام کردهاند تا «دستیابی رضا به فرصت رضایتبخش درمان» اعتصاب غذا خواهند کرد. همان گونه که پیشتر گفتهایم، بی هیچ تردیدی، اعتصاب غذا نوعی خودزنی است. اما طنز تلخ رو به روی رضا شهابی – و هر زندانی سیاسیِ معترض دیگری – این است که اکنون راه جلوگیری از این خودزنی از مسیر خودِ آن میگذرد. اکنون، زندانبان هیچ راه دیگری برای زندانی سیاسیِ معترض باقی نگذاشته است، مگر اعتصاب غذا. و زندانییی که نمیخواهد به خواست ظالمانهی زندانبان تن دردهد، چارهای جز اعتصاب غذا ندارد. این دیگر حکایت همان تیری است که آرش جان خود را وثیقهی آن کرد تا مسافت هر چه بیشتری را بپیماید. این دیگر هنگامهای است از مرگ و زندگی که در آن کارگری مبارز سینه سپر میکند و به استقبال مرگ میرود تا به این ترتیب در کلهی زندانبان فروکند که از این پس باید با زندانیان سیاسیِ برخورد انسانی داشته باشد.
اما اگر اکنون زندانیان سیاسیِ معترض راهی جز اعتصاب غذا ندارند، کارگران مبارز در بیرون از زندان راههای آسانتری برای اعتراض دارند. اگر کارگران پتروشیمی اهواز در دل همین شرایط خفقان و اختناق میتوانند برای مطالبات خود اعتصاب کنند، و اگر کارگران شرکت واحد در این اوضاع بگیر و ببند و بکش میتوانند در مقابل شورای شهر تهران تجمع کنند و خواهان «حق جذب» شوند، پس آنها از همکار و همطبقهای زندانیِ خود نیز میتوانند حمایت کنند. به یاد آوریم آن گاه را که ناصر زرافشان – که به «جرم» هویدا کردن اسرار قتلهای سیاسیِ زنجیرهای به ناحق پنج سال حبس کشید – در همین زندان اوین و برای همین خواست درمان در بیرون زندان دست به اعتصاب غذا زده بود و اعضای کانون نویسندگان و بسیاری از آزادیخواهان دیگر به حمایت از او برخاستند و به عنوان اعتراض در مقابل زندان اوین تجمع کردند. آن تجمع، بر بستر پایداری خودِ زرافشان، در درمان کلیهی او در بیرون از زندان مؤثر افتاد، هرچند نه بی درنگ و بلافاصله. اکنون نیز کارگران و انسانهای آزادیخواه میتوانند از رضا شهابی و خواست برحق او حمایت کنند. همان گونه که همسر زحمتکش و فداکار رضا شهابی اعلام کرده است، او چیز زیادی نمیخواهد. ادامهی درمان بیماری در شرایط مناسب و رضایتبخش کمترین چیزی است که یک زندانی سیاسی میتواند و باید مطالبه کند. اما دریغا که ما در چنان جامعهای زندگی میکنیم و سرمایهداری حاکم چنان شرایطی را بر ما تحمیل کرده است که برای همین خواست حداقلی باید نیرویی حداکثری را بسیج کنیم. اعتراض زندانیان سیاسیِ دیگر و عزم راسخ آنان در حمایت از رضا شهابی را به فال نیک بگیرم و با پیوستن به آن گامی در راستای بسیج آن نیروی حداکثری برای مقابله با زورگویی زندانبانان برداریم.
درود بر شرف رضا شهابی و زندانیان سیاسییی که در حمایت از او اعتصاب غذا کردهاند!
کمیتهی هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری-18 دی 1391
تجمع بازنشستگان آموزش و پرورش، تأمین اجتماعی و ارتش دربهارستان دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان
به گزارش19دی خبرگزاری مجلس،جمعی از بازنشستگان آموزش و پرورش، تأمین اجتماعی و ارتش امروز به منظور عدم دریافت مطالبات خود مقابل مجلس تجمع کردند.
براساس این گزارش،یکی از تجمع کنندگان گفت: مطالبات ما از سال ۸۶ است و مبلغ آن بین یک میلیون تا ۴ میلیون تومان متغیر است؛ یکی دیگر از تجمع کنندگان در این رابطه می گوید چرا مطالبات ما باید به بخش خصوصی داده شود تا آنها این اعتبارات را به کار گیرند.
شهرک صنعتی چرم مایان فاقد آب آشامیدنی است
بنا به گزارشات منتشره، شهرک صنعتی چرم مایان فاقد آب آشامیدنی است و به همین دلیل کارگران با خود از منزل آب شرب می آورند .
براساس این گزارشات،این شهرک صنعتی که با کارگران زیادی مشغول به کار است مشکل آب سالم و بهداشتی دارد و مدیران تا کنون هیچ اقدامی برای رفع این مشکل انجام نداده اند .
کارگران هر روز در بطری و بشکه با خود آب سالم از منزل می آورند و رئیس این کارخانه هیچ تلاشی برای رفع این معضل نکرده است .
گودبرداری غیر اصولی جان کارگرجوانی را گرفت
به گزارش 19دی پایگاه خبری 125 ،روزگذشته رعایت نکردن اصول ایمنی به هنگام تخریب و گودبرداری یک ساختمان در خیابان فرهنگ، خیابان تفرشی مرگ کارگر جوان را رقم زد.
حسن علیمردانی افسرآماده منطقه یک که در محل حادثه حضور داشت دراین باره گفت: بر اثر رعایت نکردن اصول ایمنی به هنگام گودبرداری ساختمان، متاسفانه مقداری از دیوار تخریب نشده بر روی دو کارگر جوان افغان که مشغول کار بودند ریخته بود و آنان را زیر انبوه زیادی از خاک و آجر گرفتار کرده بود.
وی افزود: در این حادثه یکی از کارگران از ناحیه پا دچار آسیب شده بود که بلافاصله توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل و کارگر دوم که تا سینه زیر آوار مدفون شده بود پس از تلاش آتش نشانان از زیر آوار بیرون کشیده شد که متاسفانه مرگ وی توسط عوامل اورژانس تأئید شد.
رکورد جدید بیکاری در منطقه یورو
به گزارش8ژانویه یورونیوز، میزان بیکاری در منطقه یورو در ماه نوامیر سال 2012 به رقم بی سابقه 11.8 درصد رسید.
این میزان در ماه قبل از آن، 11.7 درصد بود.
به این ترتیب تعداد افراد جویای کار در منطقه یورو در ماه نوامبر به 18 میلیون و 820 هزار نفر رسید که نسبت به ماه اکتبر 113 هزار نفر افزایش نشان می دهد.
در این میان، اسپانیا و یونان هر یک با بیش از 26 درصد بیشترین و اتریش با 4.5 درصد کمترین تعداد افراد جویای کار را داشته اند.
حادثه معدن در ترکیه موجب مرگ هشت کارگر شد
به گزارش7ژانویه یورونیوز، هشت کارگر بر اثر مسمومیت ناشی از استنشاق گار متان در یک معدن ذغال سنگ در شمال ترکیه کشته شدند.
نیروهای امدادی اجساد این هشت تن را خارج کردند و توانستند جان شش معدنچی دیگر را نیز نجات دهند.
عملیات استخراج این معدن در اختیار یک شرکت خصوصی است. رسانه های ترک عدم رعایت مقررات ایمنی کار را عامل این حادثه دانسته اند.
این نخستین بار نیست که حادثه در معادن ترکیه موجب مرگ کارگران می شود. از سال 1992 تا کنون نزدیک به سیصد معدنچی جان خود را از دست داده اند.
نوزدهم دی ماه1391
**************
خباروگزارشات کارگری20دی ماه1391
-40 ماه حقوق معوقه ومشکل بازنشستگی کارگران نساجی کاشان ووعده های توخالی دولت ووزیرکارش
- احضار یازده عضو انجمن صنفی معلمان کردستان به دادگاه
- آماده سازی كودكان برای بازار كار پیش از طی شدن دوران كودكی نوعی تجاوز است!
- وعده های تکراری در خصوص استخدام آموزشیاران نهضت سواد آموزی
- حداقل و حداکثر عيدي امسال کارگران
- اداره آمار بانک مرکزی:نـرخ تـورم در آذرماه 1391 معـادل 4/27درصد است
- تجمع اعتراضی کارکنان شعبه «مگااستور» ویرجین در خیابان شانزه لیزه پاریس
40 ماه حقوق معوقه ومشکل بازنشستگی کارگران نساجی کاشان ووعده های توخالی دولت ووزیرکارش
بنابرگزارشات منتشره،حقوق کارگران کارخانه ریسندگی، بافندگی و نساجی کاشان40ماه است که پرداخت نشده است.
برپایه این گزارشات،سال پیش 250 نفر از کارگران این کارخانه که با بازنشستگی تنها 1 یا 2 سال فاصله داشتند، با توجه به شرایط نابسامان کارخانه ازجمله عدم پرداخت حقوق کارگران، به صورت داوطلبانه به کارشان خاتمه دادندو از بیمه بیکاری استفاده کردند.
این کارگران باتوجه به مصوبه 25/5/90 هیئت وزیران مبنی بر احتساب مدت زمان استفاده از بیمه بیکاری در سابقه بازنشستگی این تصمیم راگرفتند،اما متاسفانه اکنون با سپری شدن یکسال ورجوع تعدادی ازاین کارگران به اداره بیمه برای بازنشستگی ،روشن شدکه مدت زمان استفاده از بیمه بیکاری برای آنها جز سابقه کاریشان محسوب نشده است و می بایست آن مدت راکار کنند تا بتوانند بازنشست شوند.
این گزارشات حاکیست،سال گذشته مشکل این کارگران به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارش شدومقرر شد حل مشکلات این کارخانه دردستورقرارگیرد.اما متاسفانه اقدامی صورت نگرفت.
قول برطرف شدن این مشکل کارگران نه تنها از سوی وزیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی داده شده بود بلکه رئیس جمهور در دیدار با مردم کاشان این وعده را دادند که مشکلات این کارخانه برطرف خواهد شد اما بیش از یکسال میگذرد و همچنان کارگران منتظر تحقق وعده دولت هستند.
احضار یازده عضو انجمن صنفی معلمان کردستان به دادگاه
به گزارش19دی موکریان،یازده عضو انجمن صنفی معلمان کردستان از سوی اجرای احکام دادگاه انقلاب سنندج احضار شدند.
بنا بهمین گزارش، رامین زندنیا٬ بها ملکی٬ پیمان نودینیان، علی قریشی، کمال فکوریان٬ مصطفی سربازان، عزت نصرتی، پرویز ناصحی٬ محمد صدیق صادقی٬ هیوا احمدی و رضا وکیلی از جمله احضار شدگان می باشند.
اجرای احکام دادگاه انقلاب سنندج از آنان خواسته تا روز چهارشنبه بیستم دی ماه خود را به دادگاه معرفی کنند.
یادآور می گردد این افراد آذرماه سال جاری از طرف شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به اتهام تبلیغ علیه نظام، هر کدام به چهار ماه حبس به مدت دو سال تعلیق، محکوم شده بودند.
آماده سازی كودكان برای بازار كار پیش از طی شدن دوران كودكی نوعی تجاوز است!
موضوع حرفهآموزی به كودكان كار مدتی است از جانب برخی رسانهها طرح و از جانب تعدادی از مسئولین نیز تایید شده است.
مدافعان حرفهآموزی به كودكان كار این اقدام را از آن جهت مفید میدانند كه اقدامی عملی برای خروج این كودكان از چرخه مشاغل كاذب و نهایتا فقر است. آنان مدافع تبدیل این كودكان زبالهگرد و شیشهپاك كن، به نیروهای مولد و مفید برای اجتماعاند. اما این نظر مخالفانی هم دارد. كسانی كه به اصل اشتغال كودكان - خواه كاذب، خواه مفید و مولد - اعتراض دارند. آنان آماده سازی كودكان برای ورود به بازار كار پیش از طی شدن دوران كودكی را نوعی تجاوز میدانند كه با پذیرش منفعلانهی متجاوز بودن اجتماع - در مقام تمثیل - نباید بدنبال مجهز ساختن آنان به وسایل پیشگیری بود و از سر استیصال و رقت قلبی كاسبكارانه، تن به پذیرش مخدوش شدن مرزهای انسانی داد.
حرفهآموزی به كودكان كار عقبگرد است
یاشار پورخامنه، مسئول بهداشت جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان در این باره میگوید: وقتی ما بخواهیم روی مواضعمان ایستادگی کنیم ممکن است در کوتاه مدت نتوانیم مشكل را فوری حل كنیم، اما حرکت رو به جلو و تداوم خواستها باعث میشود دولت مجبور به اقدام جدی در این خصوص شود.
به عنوان مثال ساعات کار کارگران و حق رای و سایر حقوق مشابه مدنی كه امروز مسلماند، با سالها فعالیت و مبارزه به دست آمده است و در مورد کار کودک نیز وضع به همین منوال است.
این فعال حقوق كودكان كار ادامه داد: ما هم در جمعیت دفاع از كودكان كار و خیابان از هدایت این كودكان به سمت تولید استقبال میكنیم. اما در سنی كه این افراد از کودکی عبور کرده باشند و دیگر ضعف و ناتوانی این دوران را نداشته باشند. ما در جمعیت دفاع از کودکان كار و خیابان برای کودکان بالاتر از ۱۵ و ۱۶ سال یک سری کارگاه در نظر گرفتهایم و تلاش میكنیم آنها را به سمت این كارگاهها هدایت كنیم.
پورخامنه با تاكید بر پیگیری مستمر مطالبات کودکان کار، ادامه داد: اگر بخواهیم به سراغ حرفه آموزی به کودکان كار برویم در واقع از مواضع اصولی تمام فعالان حقوق کودک عقب نشینی کردهایم. آموزش، بهداشت و تأمین اجتماعی رایگان جزء مهمترین مواردی هستند که فعالان کودک باید برای پیگیری مطالبات کودکان کار بصورت جدی و مستمر دنبال کنند.
مسئول بهداشت جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان افزود: آموزش و پرورش سال گذشته اعلام کرد ما هفت میلیون کودک بازمانده از تحصیل داریم که بین ۲/۵ تا ۴ میلیون از این کودکان، کودک کار هستند. اگر امروز ما بخواهیم از دولت تقاضا کنیم هزینهای که برای آموزش این کودکان در نظر گرفته است خرج حرفه آموزی آنها کند یک قدم بزگ به عقب برداشتهایم.
تحصیل تنها كار كودك است
وی علی اکبر اسماعیلپور عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان نیز در این خصوص گفت: در سالهای اخیر حرفه آموزی به سمت خصوص سازی پیش رفته است و وقتی که اغلب امور آموزشی این سازمان به بخش خصوصی واگذار شده است بخش دولتی این سازمان پاسخگوی جوانان نیازمند و جویای كار نیست. حال چگونه میتواند کودکان کار و خیابان را پوشش دهد؟
وی ادامه داد: مسئله دیگر این است که لزوم آموزش این کودکان باید مورد توجه جدی قرار گیرد. دولت باید شرایطی را فراهم کند که تحصیل کودکان در اولویت قرار بگیرد و حرفه آموزی در حاشیه و در کنار امر تحصیل میتواند برای ارتقای توانمندی کودکان امر مفیدی باشد اما بحث اصلی بر سر این است که ما آماری از این کودکان نداریم و گروه هدف این کودکان نیز مشخص نیست.
عضو هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان افزود: چون آمار نداریم و گروه هدف مشخص نیست هرگونه طرح و برنامه ریزی محکوم به شکست است و تنها در موسسات حمایت از کودکان فضای مناسبی برای حمایت از کودکان کار ایجاد کردهایم و خانوادههای این کودکان هم به نوعی متوجه شدهاند که این مراکز دلسوز آموزش کودکان هستند و به همکاری با این مراکز علاقمندی نشان دادهاند و بسیاری از این کودکان بخشی از وقت خود را در این مراکز سپری میکنند تا یک حداقلی از آموزش را فرا بگیرند.
اسماعیلپور الگوی موسسات خیریه حمایت از کودکان کار را بهترین الگو در این مورد ارزیابی کرد و گفت: به نظر من موسسات حمایت از کودکان که توسط تشکلهای غیر دولتی بنا گذاشته شدهاند میتوانند یک الگوی خوبی برای سازمانهای دولتی متولی ساماندهی کودکان کار و خیابان باشند.
وی بعضی از پیشنهادهای ارگانهای دولتی را نامناسب ارزیابی کرد و گفت: مسئولین به جای مطرح کردن بحث پوشاندن لباس متحد الشکل به کودکان کار و حرفه آموزی که به کلیات میپردازند و هیچ دستاورد اجرایی نخواهد داشت، میتوانند از خانههای کودک الگو بگیرند و بر برنامههایی که در خانههای کودک اجرا میشوند متمرکز شوند.
وی تصریح کرد: کودکان به دلخواه خودشان مشغول کار نشدهاند ونیاز اقتصادی خانوادهها آنها را وادار به کار کرده است. به نظر من اولویت زندگی این کودکان حرفه آموزی نیست و این موضوع باعث هدفمندتر شدن این موضوع خواهد شد.
این فعال حقوق کودک گفت: اگر از جنبه حقوق کودک هم به این موضوع نگاه کنیم در کشور ما در قانون کار آمده که اشتغال کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع است و از ۱۵ تا ۱۸ سال اگر کودکی بخواهد کار کند باید تابع شرایطی باشد و باید از لحاظ پزشکی تأیید شود که توانایی کار کردن را دارد. این کار نیز باید تابع شرایطی داشته باشد و به صورت مستمرنباشد، ایمنی کار کنترل شود و ساعات کار باید کنترل شود و موارد دیگر نیز باید رعایت شود.
اسماعیلپور گفت: بحث اصلی من این است که در کشور ما که شاهد بیکاری هر روزه کارگران نان آور و سرپرست خانواده هستیم اصرار بر آموزش و حرفه آموزی کودکان منطقی نیست و نباید محلی از اعراب داشته باشد. این در شرایطی میتواند درست باشد که همه چیز سر جایش باشد، شرایط حرفه آموزی کودکان، ساعات کار آنها، تولیداتی که قرار است داشته باشند و تمام چند و چون کار شفاف باشد و اینکه این اقدامات قرار است زیر نظر چه موسسهای انجام شود نیز حائز اهمیت است.
افزود: در زمانی که ما آمار درستی از این کودکان نداریم و تمام اقدامات ما بر اساس حدس و گمان است و گروه هدفمان مشخص نیست، اینکه که گروه هدف کودکان کولی، مهاجر، مهاجرت کننده از شهرهای کوچکتر به شهرهای بزرگتر و یا هر گروه دیگری باشند بر روی تصمیم گیری نهایی ما تأثیر گذار خواهد بود و بحث اصلی در این موضوع جدا کردن خودی از غیر خودی نیست بلکه توجه به این موضوع باعث میشود ما بتوانیم در مورد توانمند کردن این کودکان هم تصمیم بگیریم.
اسماعیلپور ادامه داد: به این دلیل که پیمانکار، کارفرما، نظارت بر مشاغل در خصوص کار کودک شفاف نیست و هر نوع تصور حرفه آموزی در مورد گماردن کودکان به کار قانونی در شرایط فعلی مقدور نیست، اجرای چنین طرحهایی به بهره کشی بیشتر از کودکان منجر خواهد شد.
این فعال حقوق کودک کار کودکان به پیمان نامه جهانی حقوق کودک اشاره کرد و گفت: تأکید همه ما این است که تحصیل حق همه کودکان است و سالها قبل انجمن حمایت از حقوق کودک یک شعار جدیتر را مطرح کرد و آن این است که «کار کودکان تحصیل است»، به این معنا که غیر از تحصیل ما هیچ کار دیگری را نباید برای کودکان تصور کنیم.
منبع:ایلنا-20دی
وعده های تکراری در خصوص استخدام آموزشیاران نهضت سواد آموزی
نامه رسیده:
این همان بخشنامه ای بود که قرار بود هجدهم بیاید و خیال می کردیم که الان برای اموزشیاران شق القمر خواهند کرد ولی متاسفانه دیدیم که در این بخشنامه چیزی جز همان حرف های تکراری و همیشگی نبود حرف هایی از جنس همان حرف های اقای باقر زاده ریاست محترم سازمان و همکارانشان که متاسفانه در هفته سواد اموزی مکرر تکرار شد همان امار و ارقام تکراری بی سوادان و امار ضد و نقیض و انداختن مشکلات 30 ساله نهضت و چه بسا اموزش و پرورش به گردن 15000اموزشیاران بی پناه نهضت .
متاسفانه احساس می شود که کمیسیون اموزش مجلس و وزارت اموزش و پرورش دستشان در یک کاسه است تا کی باید وعده های واهی استخدام را از زبان مسولان نهضت بشنویم شخص اقای باقرزاده پارسال در اردبیل گفتند که اموزشیارانی که ارتباط خود را با نهضت حفظ کرده باشند و مدرک دانشگاهی خود را تیر ماه 91 ارایه کنند به یقین جز نیروهای استخدامی خواهد بود و بارها وعده پیگیری استخدام اموزشیاران را از پارسال تا امثال دادند ولی همه حرف ها و قول های واهی در این بین برخی از مسولان استانی نهضت بحث کمبود بودجه دولت را عامل عدم استخدام اموزشیاران عنوان کردند حال انکه سوال مهم و بی جواب این جاست که چطور دولت برای استخدام 5000 شرکتی که از اساس به کارگیری انها در اموزش و پرورش در سال 89-88 اشتباه بود و بعد با یک ازمون نابرابر با اموزشیاران (چون اموزشیاران عمدتا شاغل بودند و استرس کاری بالایی داشتند و وقت مطالعه کافی را نداشتند ) قبول و حق التدریس شدند هنوز سابقه انها بعد از قبول شدن به یک سال نرسیده بودجه استخدامشان فراهم شد اما اموزشیارانی که الان از 5 تا 10 سال سابقه دارند ان هم در شرایطی سخت تر از انها این سوابق را به دست اورده اند بودجه برای استخدام ندارند؟
مگر شهروند درجه 1 و درجه 2 در این مملکت داریم؟ به اعتقاد من این حق کشی اشکار را باید به گوش مسولان سازمان ملل رساند تضییع حقوق بشر بالاتر از این از بس به ارگان های مختلف داخلی از نهاد رهبری تا دفتر ریاست جمهوری و معاون توسه و مسولان وزارت خانه نامه نوشتیم که خسته شدیم ولی دریغ از گوش شنوا ؟ همه دستشان برای تضییع حقوق اموزشیاران در یک کاسه است.
منبع:کارمندنیوز-20دی
حداقل و حداکثر عيدي امسال کارگران
به گزارش19دی آريا،قائم مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي حداقل عيدي امسال کارگران را 779 هزار و 400 تومان و حداکثر يک ميليون و 169 هزارو 100 تومان اعلام کرد.
بنا بهمین گزارش، مجيد دوستعلي به مصوبه مجلس شوراي اسلامي در سال 1370 اشاره کرد و گفت: بر اساس اين مصوبه همه کارفرمايان کارگاه هاي مشمول قانون کار مکلفند به هريک از کارگران خود به نسبت يک سال کار، معادل 60 روز يا دو ماه آخرين مزد را به عنوان عيدي و پاداش بپردازند.
وي با بيان اينکه حداقل حقوق کارگران در سال جاري 389 هزار و 700 تومان است و افزود: عيدي و پاداش کارگران نبايد از سه ماه معادل90 روز حداقل مزد روزانه قانوني تجاوز کند.
اداره آمار بانک مرکزی:نـرخ تـورم در آذرماه 1391 معـادل 4/27درصد است
به گزارش19دی سایت بانک مرکزی،خلاصه نتایج به دستآمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه 100=1383 درآذرماه 1391 به شرح زیر است :
- شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در آذرماه 1391 به عدد 9/390 رسید.
- نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به آذرماه 1391 نسبت به دوازده ماه منتهی به آذرماه 1390 معادل 4/27درصد است.
تجمع اعتراضی کارکنان شعبه «مگااستور» ویرجین در خیابان شانزه لیزه پاریس
به گزارش9ژانویه یورونیوز، گروهی از کارکنان شعبه «مگااستور» ویرجین، روز چهارشنبه، در خیابان شانزه لیزه پاریس نسبت تصمیم مدیران مبنی برتعطیلی شرکت دست به اعتراض زدند.
بنا بهمین گزارش،«ویرجین»، توزیع کننده محصولات فرهنگی از قبیل کتاب، سی دی، دی وی دی، و برای دوره ای کوتاه کتاب الکترونیکی و موسیقی آنلاین، تمامی شعبههای خود را در فرانسه میبندد.
«ویرجین»، شرکتی که در دهه هفتاد میلادی در بریتانیا پا گرفت، دارای یک هزار کارمند در فرانسه است و نگرانیها از آینده شغلی آنها افزایش یافته است.
ویرجین که در سال ۲۰۰۹ درهایش را برای همیشه در ایتالیا، ایرلند، بریتانیا و آمریکا بسته بود توانسته بود در فرانسه به حیات خود ادامه دهد.
دولت فرانسه احتمال ملی شدن موقت این شرکت را رد کرده و اعلام کرده که به دنبال مشتری برای خرید آن است.
بیستم دی ماه1391
**************
اخباروگزارشات کارگری21دی ماه1391
- تجمع خانوادههای فعالین کارگری بازداشتی در مهاباد
- بازداشت كومار خدري راننده شركت جهاد توسعه
- تجمع جمعی از بازنشستگان کشوری در مقابل مجلس
- شرکت جهاد نصر 40 نفر از کارگران این شرکت را اخراج کرد
- جان باختن کارگر درنورد فولاد ملایر
- اعتصاب کامیون داران پاکستان
- میزان بیکاری در یونان در حال افزایش است
تجمع خانوادههای فعالین کارگری بازداشتی در مهاباد
به گزارش رسیده روز چهارشنبه 91/10/20 خانوادهی فعالین کارگری بازداشتی در مهاباد مقابل اداره اطلاعات تجمع کردند. آنان خواهان آزادی محمد مولانایی، واحد سیده و یوسف آب خرابات شدند؛ اما با برخورد توهین آمیز و تهدید مامورین روبرو شدند و تنها واحد سیده طی تماس تلفنی کوتاهی با خانوادهاش درخواست لباس نموده است.
بر اساس این گزارش فعالین کارگری بازداشتی هنوز در اداره اطلاعات هستند و مشخص نیست که تفهیم اتهام شدهاند یا نه؟
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکومیت بازداشت اعضای خود در مهاباد آقایان محمد مولانایی، واحد سیده و یوسف آب خرابات خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط آنان و همچنین سایر کارگران، فعالین و زندانیان سیاسی و عقیدتی میباشد.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-20 دی 1391
بازداشت كومار خدري راننده شركت جهاد توسعه
بنا به خبر ارسالي، روز شنبه 16/10/91 یکی از رانندگان شرکت پیمانکاری جهاد توسعه به نام کومار خدری به اداره اطلاعات سنندج احضار و تا اين تاريخ از سرنوشت نام برده هيچ اطلاعي در دست نمي باشد. لازم به ذكر است كه رانندگان شركت جهاد توسعه در سال جاری چندین بار برای دریافت مطالبات خود از جمله گرفتن حقوق های معوقه دست به اعتصاب زده بودند.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-20 دي 1391
تجمع جمعی از بازنشستگان کشوری در مقابل مجلس
به گزارش رسيده جمعي از بازنشسته هاي كشوري (بازنشستههاي آموزش و پروش) سهشنبه 19 دي مجددا در مقابل مجلس تجمع كردند. در اين تجمع حدود 120 نفر از بازنشستگان آموزش و پرورش و تعداد محدودي از بازنشسته هاي تامين اجتماعي شركت داشتند. بازنشستگان با دادن شعارهايي مانند "حقوق بازنشسته پول آب و برق نمي شه" ، "حقوق بازنشسته با رياله هزينه ها با دلاره " ... اعتراض خود را نسبت به خبر 10 درصد افزايش حقوق براي سال آينده اعلام نمودند. در پي اين تجمع تعداد 3 نماينده از طرف بازنشستگان انتخاب و به درون مجلس رفته و خواسته هاي آنان را به نمايندگان اعلام نمودند. در پايان تجمع كنندگان اعلام نمودند در صورت عدم پاسخگويي به خواسته هاي آنان مجددا در مقابل مجلس تجمع خواهند نمود.
لازم به ذكر است كه اين بازنشستگان در هفته گذشته 12 دي نيز در مقابل مجلس در اعتراض به خبر افزايش 10 درصد اضافه حقوق براي سال آينده تجمع كرده بودند. بعضي از خواسته هاي بازنشستگان عبارت است از:
1- اجرای کامل قانون مدیریت کشوری
2- تعدیل و ترمیم حقوق و مزایای بازنشستگی مطابق با سایر سازمانهای دولتی
3- پرداخت معوقه مطالبات سالهای 86 و 87
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-20 دی ماه 1391
شرکت جهاد نصر 40 نفر از کارگران این شرکت را اخراج کرد
بنا به خبر ارسالی، روز چهارشنبه 91/10/20 شرکت جهاد نصر 40 نفر از کارگران قراردادی این شرکت را اخراج و بقیه کارگران قراردادی را نیزتهدید به اخراج دسته جمعی کرده است.
این شرکت وابسته به سپاه بوده و دارای چندین پروژهی راهسازی در مسیرهایی همچون جاده سنندج –مریوان، جاده گاران، جاده مریوان سرواباد.... میباشد. صاحبان این شرکت علت اخراج کارگران را نداشتن بودجه کافی عنوان کردهاند.
کارگران شرکت جهاد نصر اعلام کردهاند روز پنجشنبه 21/10/91 در اعتراض به اخراجشان در مقابل شرکت مزبور واقع در جاده بهشت محمدی تجمع خواهند کرد. آنان همچنین تهدید کردهاند در صورت عدم رسیدگی به مطالباتشان از جمله بازگشت به کارهمراه با خانوادههای خود در مقابل درب استانداری دست به تجمع زده و به اعتراض خود ادامه خواهند داد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-21 دی 1391
جان باختن کارگر درنورد فولاد ملایر
به گزارش21دی ایلنا،یاسر می آبادی کارگر قراردادی 29 ساله ای که 2 سال در این شرکت مشغول کاربود در حال جابجائی کلاف نورد جان خود را از دست داد.
براساس این گزارش،علت حادثه هنوزمشخص نشده است کارشناسان اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملایر درحال بررسی علت حادثه هستند.
شرکت نورد فولاد ملایر در 25 کیلومتری ملایر بروجرد واقع شده است و درحال حاضر 300 کارگر قراردادی در این واحد تولیدی مشغول کار هستند.
اعتصاب کامیون داران پاکستان
به گزارش10ژانویه یورونیوز،کامیون داران پاکستانی که حمل کالاها و تدارکات نیروهای ناتو به افغانستان را بر عهده دارند، در اعتراض به تغییر مقررات گمرکی از سوی دولت پاکستان دست به اعتصاب زده اند.
کامیون داران که کار چهار هزار وسیله نقلیه را متوقف کرده اند می گویند تا لغو مقررات جدید که برای آن ها هزینه بیشتری دربر دارد به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
میزان بیکاری در یونان در حال افزایش است
به گزارش10ژانویه یورونیوز،موسسه ملی آمار یونان روز پنجشنبه اعلام کرد میزان بیکاری در ماه اکتبر گذشته به ۲۶.۸ درصد جمعیت فعال این کشور رسیده است، این رقم در ماه سپتامبر گذشته معادل ۲۶.۲ درصد بوده است.
مطابق آمارها حدود ۵۶.۶ درصد جوانان یونانی بین ۱۵ تا ۲۴ سال بیکار هستند.
این در حالی است که میانگین نرخ بیکاری در منطقه یورو در ماه نوامبر گذشته ۱۱.۸ درصد جمعیت فعال این منطقه بوده است.
طبق پیش بینیها اقتصاد یونان در سال ۲۰۱۳ از رکود خارج نخواهد شد و برای ششمین سال پیاپی در بحران اقتصادی باقی خواهد ماند.
بیست ویکم دی ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|