عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۱۷ و ۱۸ دی ماه ۱۳۹۱


Tue 8 01 2013

اخباروگزارشات کارگری17دی ماه1391

- تجمع رانندگان شرکت واحد تهران در مقابل اداره کار شمال غرب در اعتراض به عملکرد شورای اسلامی کار
- احضار واحد سيده عضو كميته هماهنگي به اداره اطلاعات مهاباد
- بازداشت محمد مولانايي از اعضاي كميته هماهنگي در مهاباد
- تجمع اعتراضی کارگران قند اهواز مقابل استانداری خوزستان
- قطع سوخت کارخانه سیمان ممتازان کرمان کارگران را بیکار کرد
- حدود نیمی از كارگران كرمان بیمه نیستند
- جان باختن يك كارگر در پتروشيمي مهاباد
- کشته شدن کارگر جوان در اولین روز كاری‌اش درمشهد
- سوختگی 4 کارگر در محمودآباد براثرانفجار کوره

تجمع رانندگان شرکت واحد تهران در مقابل اداره کار شمال غرب در اعتراض به عملکرد شورای اسلامی کار

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در پی شکایت دو نفر از کارگران سامانه یک شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از شورای اسلامی این شرکت، حدود 70 نفر از رانندگان شرکت واحد با خواست انحلال نهاد شورای اسلامی کار و حمایت از همکاران خود دست به تجمع در مقابل اداره کار شمال غرب تهران زدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، آقایان وحید فریدونی فر و عبدالله حسینی در اعتراض به عملکرد ضد کارگری شورای اسلامی شرکت واحد تهران شکایتی را علیه این نهاد به اداره کار شمال غرب تسلیم کردند. رسیدگی به این شکایت قرار بود دو هفته پیش انجام گیرد اما به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضای هیات موضوع ماده 22 ، رسیدگی به این شکایت به امروز 17 دی ماه موکول شد.
بنا بر این گزارش همزمان با حضور آقایان وحید فریدونی فر و عبدالله حسینی در اداره کار شمال غرب تهران حدود 70 نفر از رانندگان شرکت واحد نیز در حمایت از همکاران خود و اعتراض به عملکرد ضد کارگری شورای اسلامی کار شرکت واحد دست به تجمع در مقابل این اداره زدند و خواهان انحلال این نهاد ضد کارگری شدند.
در جلسه امروز هیات موضوع ماده 22 در حالی که این هیات مشغول رسیدگی به شکایت آقایان وحید فریدونی فر و عبدالله حسینی بود یکی از اعضای شورای اسلامی شرکت واحد به نام محمدرضا جورابی در حمایت از کارگران شاکی در حضور هیات موضوع ماده 22 استعفای خود را از این نهاد اعلام کرد و سپس با حضور در میان کارگران تجمع کننده به انتقاد از عملکرد شورای اسلامی کار پرداخت و در همبستگی با همکاران خود اعلام نمود از آنجا که ما در شورای اسلامی شرکت واحد جهت صدور رای بر علیه کارگران تحت فشار هستیم و من نمیتوانم به رایی که کارگران برایم داده اند کاری بکنم بدینوسیله از شورای اسلامی کار شرکت واحد تهران استعفا میدهم.
بنا بر اظهار کارگران تجمع کننده در مقابل اداره کار شمال غرب تهران، شورای اسلامی شرکت واحد تهران راسا و بطور مداوم دست به اخراج کارگران و تضیع حقوق آنان میزند و مستقیما به عنوان عامل کارفرما بر علیه کارگران اقدام میکند.
آقایان حسن سعیدی، وحید فریدونی، ناصر محرم زاده و علی نوریانی پس از اینکه شورای اسلامی کار شرکت واحد در تبعیت و همکاری با کارفرما کاری برای اعمال ده درصد حق جذب کارگران شرکت واحد انجام نداد و این کارگران برای دستیابی به حقوق حقه خود دست به جمع آوری امضا و تجمع در مقابل شورای شهر تهران زدند توسط کارفرما و با همکاری شورای اسلامی شرکت واحد از کار خود اخراج شدند.
لازم به یادآوری است بدنبال این اعتراضات از سوی کارگران شرکت واحد تهران در مورد ده درصد حق جذب، بخشنامه اعمال ده درصد حق جذب بعلاوه 8 درصد حق طبقه بندی مشاغل صادر شد و قرار است بزودی به حساب کارگران شرکت واحد واریز شود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 17 دی ماه 1391
احضار واحد سيده عضو كميته هماهنگي به اداره اطلاعات مهاباد
به گزارش رسيده امروز يكشنبه 17/10/91 ساعت 10 صبح واحد سیده عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری به اداره اطلاعات مهاباد احضار و مدت 5/2 ساعت مورد بازجویي و سپس آزاد گرديد. نام برده قرار است مجددا فردا دوشنبه 18/10/91 ساعت 10 صبح خود را به اداره اطلاعات مهاباد برای ادامه بازجويي معرفی کند.
كميته‌ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري احضار واحد سيده را محكوم كرده و خواهان رفع هر گونه اتهام از وي وآزادي ساير كارگران و فعالين در بند مي‌باشد.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-17 دي 1391
بازداشت محمد مولانايي از اعضاي كميته هماهنگي در مهاباد
به گزارش رسيده، روز شنبه 16/10/91 محمد مولانايي عضو كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري به اداره اطلاعات مهاباد احضار شده و بعد از مراجعه نام برده در ساعت 12 ظهر به اداره مزبور تاكنون به منزل بازنگشته است.
كميته‌ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري بازداشت محمد مولانايي را محكوم كرده و خواهان آزادي وي و ساير كارگران و فعالين در بند مي‌باشد.
كميته‌ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري-17 دي 1391

تجمع اعتراضی کارگران قند اهواز مقابل استانداری خوزستان

به گزارش17دی ایلنا،بیش از ۷۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز، صبح امروز -۱۷دی ماه- برای چندمین بار طی سال جاری در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۵ ماهه خود در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.

قطع سوخت کارخانه سیمان ممتازان کرمان کارگران را بیکار کرد

به گزارش17دی فارس،مدیرعامل سیمان ممتازان کرمان از قطع 45 روزه سوخت گاز این کارخانه خبر داد و‌ گفت: کارگران شاغل در این بخش اکنون بیکار هستند.
بنابهمین گزارش،امروزمحمد ربانی از قطع سوخت گاز این کارخانه از حدود 45 روز پیش خبر داد و با بیان اینکه در این مدت فعالیت کوره تولید کلینکر متوقف شده و مجبور شدیم به منظور استفاده بهینه از فرصت پیش آمده به تعمیرات ناخواسته این واحد بپردازیم، اظهار داشت: به همین دلیل کارگرانی که در این قسمت مشغول به کار بوده‌اند در حال حاضر بیکار هستند.
وی استفاده از مازوت به عنوان سوخت دوم برای راه‌اندازی کوره تولید کلینکر را به دلیل هزینه بسیار زیاد امکان‌پذیر ندانست و به قیمت سه برابری مازوت نسبت به گاز اشاره کرد.
ربانی افزود: نرخ هر لیتر مازوت 2 هزار ریال است در حالی که هر متر مکعب گاز 700 ریال برای واحدهای تولیدی تمام می‌شود‌ از این رو استفاده از مازوت برای یک واحد تولیدی جدید مثل سیمان ممتازان که هزینه استهلاک و هزینه بازپرداخت وام‌های ریالی و ارزی آن بسیار زیاد است، مقرون به صرفه نیست.
وی با بیان اینکه تامین نقدینگی ماهانه بیش از 20 میلیارد ریال برای خرید مازوت در سیمان ممتازان غیر ممکن است، گفت: افزایش قیمت سوخت در حالی رقم خورد و قیمت تمام شده مازوت با هزینه حمل و آماده‌سازی به هر لیتر 2 هزار و 400 ریال رسید که قیمت سیمان هنوز نرخ کنترل شده است.
وی با بیان اینکه ادامه این روند مشکلات بسیاری را برای این واحد تولیدی به وجود می‌آورد، تصریح کرد: علاوه بر بحث هزینه‌ها، مصرف سوخت مازوت آلودگی محیط زیست را در پی دارد و بهتر است صنایع به سمت مصرف گاز حرکت کنند تا به لحاظ زیست محیطی نیز مشکلی ایجاد نشود.

حدود نیمی از كارگران كرمان بیمه نیستند

مطابق گفته‌های مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان میان جمیعت ۷۰۰ هزار نفری کارگران شاغل با جمعیت ۴۰۰ هزار نفری بیمه شدگان اصلی یک اختلاف ۳۰۰ هزار نفری وجود دارد.
به تازگی آماری از تعداد افراد شاغل استان كرمان ارائه شده که در نوع خود بسیار تامل برانگیز است چرا كه با واكاوی این آمار مشخص می‌شود تعداد كارگران شاغل در این استان دو برابر كارگران بیمه شده است.

«حسن رحمانی» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در نهمین جلسه شورای هماهنگی شواری مدیران زیر مجموعه این وزارتخانه در مورد تعداد کاگران شاغل و بیمه شده این استان گفت: «در حال حاضر ۷۰۰ هزار نفر در استان کرمان دارای شغل هستند و حدود ۴۰۰ هزار نفر در استان بیمه شده اصلی هستند.»
براساس این اظهارات می‌توان جامعه کارگران مشغول به کار استان کرمان را به ۲ گروه «کارگران شاغل» و «کارگران بیمه شده» تقسیم کرد.
بخش اول سخنان مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کرمان مربوط به آخرین آمار کارگران شاغل کرمانی است. برابر این آمار هم اکنون ۷۰۰ هزار نفر به عنوان کارگر در استان کرمان برای کارفرمایان دولتی یا خصوصی کار می‌کنند که آمارشان از افراد شاغل خویش‌فرما که فعالیت آن‌ها در رابطه کارگری تعریف نمی‌شود جداست.
اما بخش دوم سخنان این مقام مسئول کرمانی مربوط می‌شود به آمار بیمه شدگان اصلی سازمان تامین اجتماعی، که براساس آن درحال حاضر در استان کرمان ۴۰۰ هزار نفر به عنوان بیمه شده اصلی شناسایی شده‌اند.
با مقایسه سرانگشتی این آمار می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر جمعیت کارگران شاغل کرمانی حدود ۲ برابر جمعیت بیمه شدگان اصلی این استان است که می‌تواند بیانگر نوعی تناقض در گفته‌های مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان باشد.
یک اختلاف ۳۰۰ هزار نفری
از نظر قانون تامین اجتماعی تمامی کارگران، کارفرمایان و یا صاحبان مشاغل آزادی که به نسبت به میزان درآمدشان به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت می‌کنند، بیمه شده اصلی محسوب می‌شوند. به بیان دیگر تعداد بیمه شدگان اصلی سازمان تامین اجتماعی همیشه با مجموع افرادی که به عنوان کارگران، کارفرمایان و صاحبان مشاغل آزاد به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت می‌کنند برابر است. همچنین با توجه به ماهیت بازار کار طبعیی است که در این میان كارگران بیشترین جمعیت بیمه شدگان اصلی را به خود اختصاص دهند.
این درحالی است كه مطابق گفته‌های مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان میان جمیعت ۷۰۰ هزار نفری کارگران شاغل با جمعیت ۴۰۰ هزار نفری بیمه شدگان اصلی یک اختلاف ۳۰۰ هزار نفری وجود دارد.
هر چند در قوانین کار و تامین اجتماعی بهره‌مندی از بیمه‌ اجباری حق قانونی هر کارگر محسوب می‌شود و برای کارفرمایانی که این حق را از كارگران دریغ می‌کنند مجازات درنظر گرفته شده است، اما گفته‌های مدیرکل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان کرمان نشان می‌دهد که به احتمال قوی تمامی کارفرمایان کرمانی خود را متعهد به اجرای قانون نمی‌دانند و به همین دلیل تمامی کارگران خود را بیمه نمی‌کند.
منبع:ایلنا-16دی

جان باختن يك كارگر در پتروشيمي مهاباد

بنا به گزارش رسيده، شیرزاد سایلی کارگر پتروشیمی مهاباد بر اثر نبود امکانات ایمنی، از بلندی پتروشیمی سقوط کرد و در تاریخ 6/10/1391 جان باخت.
شيرزاد سايلي 21 ساله و ساكن يوسف كند از توابع مهاباد بود. فراهم نبودن شرايط ايمن در محيط هاي كار عامل جان باختن تعداد زيادي از كارگران در محيط هاي كار مي باشد. كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري ضمن تسليت به خانواده و دوستان شيرزاد سايلي، خواهان برقراري شرايط ايمن و استاندارد در محيط هاي كار مي باشد.
كميته‌ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري-16 دي 1391

کشته شدن کارگر جوان در اولین روز كاری‌اش درمشهد

به گزارش17دی ایلنا،یک کارگر ساختمانی در مشهد هنگام حمل مصالح ساختمانی با بالابر از ارتفاع ۱۲ متری سقوط کرد و جان باخت.
برپایه این گزارش، این حادثه روز گذشته در بلوار جانباز شهر مشهد، هنگامی رخ داد که کارگر ۲۸ساله‌ای در اولین روز کاری خود مشغول انتقال نخاله‌های ساختمانی از عمق ۱۲متری یک گودال به سطح زمین بود که ناگهان به دلیل نامعلومی دستگاه بالابر مصالح ساختمانی همراه با کارگر جوان به پایین سقوط کرد و باعث مرگ کارگر جوان شد.
این گزارش حاکی است، مرگ این کارگر به دلیل سقوط از ارتفاع و ضربه شدید به ناحیه سر بوده و تلاش تکنسینهای اورژانس برای نجات وی موثر واقع نشده است.

سوختگی 4 کارگر در محمودآباد براثرانفجار کوره

به گزارش17دی فارس،رئیس مرکز اورژانس 115 مازندران از وقوع حادثه انفجار کوره مذاب در شهرک صنعتی محمودآباد خبر داد و گفت: در این حادثه 4 نفر دچار سوختگی شدند.
براساس این گزارش،فرزاد بزرگی امروز از وقوع انفجار کوره مذاب در محمودآباد خبر داد.
وی افزود: در این حادثه که در شرکت "ام آی تی" شهرک صنعتی محمودآباد رخ داد، چهار نفر از کارگران این شرکت دچار سوختگی شدند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران با اشاره به اینکه حادثه‌دیدگان دچار سوختگی درجه 1، 2 و 3 شدند، خاطر نشان کرد: یک کد از اورژانس 115 محمودآباد مستقر در پایگاه کلوده بلافاصله به محل حادثه اعزام شد.
بزرگی گفت: مصدومان حادثه پس از انجام اقدامات پیش بیمارستانی برای ادامه درمان به بیمارستان 17 شهریور آمل منتقل شدند.
هفدهم دی ماه1391

***********************

اخباروگزارشات کارگری18دی ماه1391

- رضاشهابی پس از23روزاعتصاب غذا برای درمان 5روزبه مرخصی آمد
- رضا شهابی برای ادامه درمان در خارج از محیط زندان آزاد شد
-"سایت اتحاد" تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران از صبح امروز هک شده است
- بر خورد هاي امنيتي با فعالين كارگري و عدم امنيت شغلي ، دور تازه اخراج هاي رانندگان سنديكائي شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه
- علیرغم وعده ووعیدها حقوق معوقه بازنشستگان صندوق فولادپرداخت نشده است
- تجمع اعتراضی كارگران قند اهوازمقابل استانداری خوزستان برای دومین روز پیاپی
- کارگران کارخانه کاغذسازی کارون هم برای احقاق حقوشان مقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند
- کشته وزخمی شدن 3کارگردرسیلوی کارخانه سیمان نایین

رضاشهابی پس از23روزاعتصاب غذا برای درمان5 روزبه مرخصی آمد

بنابه گزارشات رسیده ازمنابع موثق،رضاشهابی عضوزندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه،ساعت 23امروز18دی ماه برای مدت 5روزبه مرخصی درمانی آمد.
رضا شهابی پس از23روزاعتصاب غذا،25روزاعتصاب درمان وبا15کیلوکاهش وزن به اعتصاب غذایش درمنزلش پایان داد.
این کارگرزندانی درشرایطی اززندان اوین روانه منزل شدکه صبح امروزبدلیل وخامت وضعیت جسمیش وافتادن فشارخونش به بیمارستان زندان اوین منتقل شده بود.
رضا شهابی ازفرداصبح کاردرمانش را ازسرخواهدگرفت.
قابل یادآوری است که 6تن اززندانیان بند350اوین(هم بندی های رضاشهابی)بنام های یاشار دارالشفاء، سروش ثابت و فریدون صیدی راد، سعید جلالی فر، سعید حائری وسعیدمتین پور در راستای حمایت از رضا شهابی ودر اعتراض به عدم رسیدگی به درخواست مرخصی درمانیِ این عضوزندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه از روز شنبه 16 دی ماه دست به اعتصاب غذا زده بودند.
اخباروگزارشات کارگری-18دی ماه

رضا شهابی برای ادامه درمان در خارج از محیط زندان آزاد شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران:امروز 18 دی ماه 1391 رضا شهابی عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه پس از تحمل بیش از دو سال و نیم حبس بدون اینکه خانواده و دوستانش در جریان خروج اش از زندان اوین قرار گیرند در ساعت 23 شب آزاد و رهسپار منزلش از زندان اوین شد. در نامه ای که رضا شهابی آنرا مشاهده کرده است وی بمدت 5 روز به از زندان مرخص شده است. این اولین بار است که رضا شهابی پس از تحمل بیش از دوسال و نیم حبس به مدت 5 روز به مرخصی از زندان فرستاده میشود.
رضا شهابی و خانواده اش در طول بیش از دو سال و نیم حبس متحمل رنج و محنت های بسیاری شده اند. وی در این مدت یکبار مورد عمل جراحی قرار گرفته و بدلیل وخامت وضعیت جسمانی بدفعات به بیمارستان منتقل شده است اما شرایط زندان مانع از بهبودی کامل او گردیده و به همین دلیل رضا برای دفاع از حقوق انسانی خود بارها دست به اعتصاب غذا زد و مورد حمایت سازمانها و تشکلهای کارگری و حقوق بشری در سرتاسر جهان قرار گرفت.
رضا شهابی بدلیل شرایط وخیم جسمانی جهت ادامه درمان در خارج از محیط زندان با سپردن وثیقه ملکی و صدور قرار ممنوعیت خروج از کشور آنهم فقط بمدت 5 روز آزاد شده است لذا ما با استقبال و ابراز مسرت فراوان از مهیا شدن شرایط لازم برای درمان رضا شهابی در خارج از محیط زندان و با تبریک صمیمانه آن به خانواده و دوستان و همکارانش، بر همبستگی پرشور کارگران جهان با کارگران زندانی در ایران درود می فرستیم و اعلام میداریم آزادی رضا شهابی نباید معطوف به ادامه درمان وی در خارج زندان باشد، وی تحت هیچ عنوانی نباید به زندان بازگردانده شود، رضا همچون دهها و صدها فعال و رهبر کارگری مرتکب هیچ جرمی جز دفاع از حقوق صنفی و اجتماعی خود و همکارانش نشده است و می باید بدون هیچ قید و شرطی آزاد و حکم منع تعقیب قضایی وی صادر شود و به حبس و زندان دیگر کارگران دربند و عموم انسانهای آزادیخواهی که در سرتاسر کشور به زندان افکنده شده اند پایان داده شود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 18 دی ماه 1391

"سایت اتحاد" تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران از صبح امروز هک شده است

اتحادیه آزاد کارگران ایران:از صبح امروز "سایت اتحاد" تارنمای اتحادیه آزاد کارگران ایران هک شده است و این سایت قابل دسترسی نیست. سایت اتحاد یکی از معدود سایت های کارگری در داخل کشور است که بدون وابستگی به نهادهای قدرت و با توجه به شرایط سختی که بر پیشروان جنبش کارگری تحمیل شده است در ابعاد نسبتا قابل قبولی اقدام به انتشار اخبار کارگری از کارخانه ها و مراکز تولیدی کشور میکند و در انعکاس مبارزات کارگران نقشی مهم و پیشروانه دارد.
هزینه های اداره این سایت بر دوش کارگرانی است که در فقر و تنگدستی زندگی میکنند و با زدن از سفره های خالی خود آنرا سر پا نگهداشته اند. بدون تردید اقدام به هک سایت اتحاد از عهده هیچکس الا دشمنان طبقه کارگر بر نمیاید. اینان ساده انگارانه و خام اندیشانه در پی پاک کردن صورت مسئله مطالبات انسانی و بر حق کارگران هستند و به همین دلیل در اقدامی زبونانه با هک سایت اتحاد در صدد آن بر آمده اند تا با جلوگیری از انتشار اخبار مبارزات کارگران و آرای آنان سدی در برابر پیشروی جنبش کارگری ایجاد کنند اما و بی تردید کارگران ایران بدون سایت اتحاد و معدود سایتهای کارگری مستقل دیگر، لحظه ای در دفاع از حقوق انسانی خود درنگ نخواهند کرد و در مبارزات بر حق خود هر روز و هر لحظه سازمانیافته تر از پیش به میدان خواهند آمد و ما نیز در اتحادیه آزاد کارگران ایران نخواهیم گذاشت سایت اتحاد خاموش شود.
لذا بدینوسیله به اطلاع کارگران و عموم علاقمندان به جنبش کارگری در سراسر کشور می رسانیم که مسئولین سایت اتحاد از صبح امروز و پس از اطلاع از هک سایت تمام تلاش خود را بکار گرفته اند تا مشکل پیش آمده را مرتفع و در اسرع وقت سایت را بروز رسانی کنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 18 دی ماه 1391

بر خورد هاي امنيتي با فعالين كارگري و عدم امنيت شغلي ، دور تازه اخراج هاي رانندگان سنديكائي شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه

مهمترين تاثير برخوردهاي امنيتي با كارگران باعث از دست رفتن امنيت شغلي آنان است و اين عامل تاثير بسزائي در مبارزات و آگاهي پيدا كردن كارگران از حق و حقوق خودشان ميشود . اين برخوردها در شركت واحد اتوبوسراني به وضوح به چشم ميخورد و دست كارفرمايان را در جهت اخراج كارگران بازتر ميكند . نمونه بارزآن سال 84 اوج مبارزات رانندگان شركت واحد در جهت ايجاد تشكيل تشكلي مستقل همچون سنديكاي كارگران شركت واحد بود كه بر اساس ايستادگي و تلاش كارگران شركت واحد ،اين تشكل با وجود تمام عوامل بازدارنده اي چون فشار نيروهاي اطلاعاتي و عوامل سركوب اين نيروها (شوراهاي اسلامي كار ده گانه شركت واحد) و نيروهاي چماقدار( خانه كارگر) شكل گرفت . از همان ابتدا اخراج هاي رانندگان فعال سنديكائي و اعضاي هيئت مديره سنديكاي كارگران شركت واحد بطور فله اي با همكاري و تائيد اعضاي شوراهاي اسلامي كار در دستور كار نيروهاي ضد كارگري شكل گرفت ، بطورنمونه بيش از 300 نفر از رانندگان بدون در نظر گرفتن ابتدائي ترين حقوقشان و بدون حضور در كميته انظباتي كار، از كار اخراج شدند وادارات كار استان تهران كه ماهيتش رسيدگي و دادخواهي به مشكلات حقوقي كارگران است، مثل شوراهاي اسلامي كار شركت واحد تبديل به ما شين سركوب عليه كارگران شده و راي به اخراج اين رانندگان زحمت كش كه چيزي جرء حق تشكل خواهي نداشته اند صادر كردند ،البته بعد از سالها بيكاري و سردرگمي در شعبات ديوان عدالت اداري اكثريت 98درصدي اين رانندگان با راي ديوان عدالت اداري به سركار خود بازگشتند . صدور اين احكام از طرف ديوان عدالت موجب ابطال شدن راي هاي حل اختلاف تمامي ادارات كار استان تهران گرديد. نقض اين راي ها از طرف ديوان كه بدرستي و بر اساس مدارك و تخلفات ادارات كاراستان تهران صورت گرفته بود، باعث گرديد كه روساي ادارت كار تا همين سال گذ شته نسبت به صدور راي عليه رانندگان شركت واحد بيشتر دقت كنند و در اصل با ضابطه اقدام به صدور راي عليه رانندگان شركت واحد بكنند،اما متاسفانه از آنجائي كه بيشترين فساد و رانت خواري در ادارات دولتي صورت ميگيرد و عدم برخوردي مناسب از طرف مسئولين با مد يران رشوه خوار باعث گرديده كه دوباره اين روند بي قانوني در ادارات كار استان تهران شكل بگيرد و با سفارش و ملاقاتي كه مدير عامل شركت واحد با روساي ادارات كار و رئيس اداره كار استان تهران داشته ، مجددا روند قبلي را به جريان انداخته و بدون مدارك و مستندات و با پرونده سازي از سوي شوراهاي اسلامي كار شركت واحد ادارت كار اقدام به صدور راي عليه رانندگان سنديكائي مي كنند، كه بطور مشخص ميشود از حسن سعيدي و ناصر محرم زاده از رانندگان سامانه 10و وحيد فريدوني از رانندگان سامانه يك نام برد كه در ماه هاي گذشته از كار خود اخراج شده اند البته تعدادي ديگر هم هستند كه خواسته اند نام آنها را نبريم، لازم به توضيح است كه اقايان حسن سعيدي و وحيد فريدوني از رانندگان آگاهي هستند كه نه تنها در ادارات كار از حقوق همكارانشان دفاع ميكنند، بلكه طرح شكايت موضوع ماده 22كه رسيدگي به عملكرد شوراهاي اسلامي كار شركت واحد ميباشد را در اداره كار غرب تهران به جريان انداخته كه در مورخ 17/10/91هيا ت رسيدگي به موضوع ماده 22 تشكيل شد و حدود 70 نفر از نمايندگان سنديكائي با حضور خود در اداره كار شمال غرب تهران از اين نمايندگان سنديكائي حمايت كردند . مدارك ارائه شده از طرف نمايندگان سنديكائي آنقدر مشخص و روشن بود كه 7نفر از اعضاي شوراي ساما نه يك به اين هيات رسيدگي احضار شدند و در مقابل كارگران و نمايندگان آنها ملزم به پاسخوگوئي شدند و اين اولين مرتبه اي بود كه اعضاي شوراي اسلامي كار شركت واحد بخاطر كوتاهي در وظايف مجبور به پاسخگوئي شدند .يكي از نمايندگان شورائي بنام محمدرضا جوابي كه بايد از او به عنوان فردي اگاه و شجاع نام برد، لب به سخن گشود و بخشي از اعمال فشار مديريت و حراست شركت واحد را براي ا خراج كارگران و رانندگان افشاء كرد و گفت كه ما دائما جهت اينكه به خواست مديريت تن دهيم جهت فشار بر رانندگان تحت فشار هستيم و در حضور تمام رانندگان اعلام كرد در مدت اين يكسالي كه در شورا هستم بيشترين فشار روحي را داشتم كه مجبور بودم در مقابل حقوق همكارانم سكوت كنم در صورتي كه دوست داشتم از حقوق همكارانم دفاع كنم، به همين دليل از اين نمايندگي كه چيزي جزء ابزاري در دست كارفرما نيست استعفاء ميدهم تا بيش از اين باعث بي عدالتي و از بين رفتن حقوق كارگران و رانندگان شركت واحد نباشم . لازم به توضيح است كه شوراهاي اسلامي كار شركت واحد در پي حمايت ها و دخالت هاي نيروي هاي امنيتي و كارفرما ماهيت اصلي خود شان را از دست داده و تبديل به ابزاري در دست كارفرما و عوامل حراست شده در جهت منافع كارفرما .تاثير برخوردهاي امنيتي با كارگران زنداني شدن كارگران و محكوميت هاي سنگيني كه عليه كارگران حق خواه از سوي دادگاه هاي انقلاب با هماهنگي عوامل اطلاعاتي صورت ميگيرد .كه بطور مشخص دهها نفر از اعضاي سنديكاي شركت واحد در دادگاههاي انقلاب محكوم گرديده و حبس هاي طولاني كشيده اند از جمله منصور اسانلو و ابراهيم مددي ، رضا شهابي كه هم اكنون نزديك به سه سال است در زندان بسر ميبرد كه با توجه به اينكه دادستاني بخاطر مشكلات جسمي و جراحي سنگين مهر ه هاي گردن با مرخصي پزشكي نا محدود شهابي موافقت كرده و خانواده نامبرده 6روز است وثيقه برايش گذاشته اند اما هنوز به مرخصي نيامده و تا امروز 23روز است كه با اين حال وخيم در اعتصاب غذا ي تر بسر ميبرد از ديگر كارگران زنداني هم ميتوان از شاهرخ زماني بهنام ابراهيم زاده و............نام برد . اين تاثيرات البته نتوانسته مبارزات كارگران را متوقف كند اما از شكل گيري ديگر تشكل هاي مستقل كارگري جلوگيري كرده ، كه عدم شكل گيري تشكل هاي مستقل كارگري باعث فاصله طبقاتي زيادي در جامعه شده بطوري كه يك نفر به نان شب محتاج است و ديگري اتومبيل 500ميليوني سوار ميشود . اين فاصله طبقاتي خود دليلي بر افزايش فقر ناهنجاري هاي اجتماعي ، افزايش طلاق ، گسترش اعتياد ، رانت خواري ، رشوه خواري ، و در كل بي تفاوتي مردم نسبت به اتفاقات و مشكلات جامعه ميشود بطوري كه شاهد هستيم در روز روشن در تهران در مقابل چشمان رهگذران سارقان اقدام به زور گيري و دزدي ميكنند . بهترين راه برون رفت از اين گسترش فقر در جامعه آزادي ايجاد تشكل هاي كارگري و ايجاد نهادهاي مدني و مردمي مستقل و آزادي احزاب ميباشد. لذا مردم بهترين و مطمئن ترين ناظرين بر جامعه و كشورشان خواهند بود.بدون آزادي عدالت اجتماعي توهمي بيش نخواهد بود .
داود رضوي فعال سنديكائي

علیرغم وعده ووعیدها حقوق معوقه بازنشستگان صندوق فولاد پرداخت نشده است

به گزارش18دی ایمنا، مقرر شده بود که مطالبات و حقوق بازنشستگان ذوب‌آهن اصفهان در روز ۱۶ دی‌ ماه پرداخت شود که متاسفانه این کار عملیاتی نشده و موجب نگرانی و تشویش خاطر دوباره بازنشستگان شده است.
براساس این گزارش،ابراهیم دستمزد مدیرعامل صندوق بازنشستگی ذوب‌آهن اصفهان با اشاره به اینکه دو ماه به پایان سال جاری بیشتر نمانده اما هنوز مطالبات بازنشستگان پرداخت نشده، اظهار کرد: علاوه بر اینکه تا این لحظه حقوق و مطالبات معوقه بازنشستگان صندوق فولاد کشور پرداخت نشده وعده‌های ارائه شده از سوی مسئولان ذیربط نیز برای پرداخت حقوق معوقه این قشر محقق نشده است.
وی تاکید کرد: دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید پاسخگو باشند که چرا تاکنون بند ۵۹ قانون بودجه امسال را نهایی نمی‌کنند.
مدیرعامل کانون بازنشستگان ذوب‌آهن اصفهان ادامه داد: در جلسه ‌ای که در چند روز گذشته با حضور هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی و سازمان ایمیدرو برگزار شد خبر از انتقال صندوق بازنشستگی فولاد به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی معاون مالی و اداری سازمان ایمیدرو اعلام شد که شنیده‌ها حاکی است که این امر محقق نشده است.
بنا بهمین گزارش، برطبق دستور و ابلاغ رییس جمهور و معاون اول آن تمامی اقدامات انتقال سهام صندوق فولاد به وزارت رفاه صورت گرفته، اما مدیریت صندوق در اجرای کارهای اداری و اجرایی بند ۵۹ قانون اهمال‌کاری می‌کند.
با توجه به شنیده‌ها روند پیگیری توسط مدیریت صندوق فولاد بسیار کند و انگیزه‌ای برای انتقال صندوق به وزارت رفاه در آن مشاهده نمی‌شود.

تجمع اعتراضی كارگران قند اهوازمقابل استانداری خوزستان برای دومین روز پیاپی

به گزارش18دی ایلنا، کارگران کارخانه قند و تصویه شکر اهواز برای دومین روز پیاپی مقابل استانداری خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
بر اساس این گزارش، ۵۰ کارگر کارخانه قند اهواز در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا و سایر مطالبات ۲۵ ماهه خود دیروز -۱۷دی ماه- نیز در مقابل درب ورودی ساختمان استانداری تجمع کرده بودند.

کارگران کارخانه کاغذسازی کارون هم برای احقاق حقوشان مقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند

جمعی از کارگران كارخانه کاغذسازی کارون، صبح امروز (دوشنبه ۱۸ دی ماه) در اعتراض به بی‌توجه‌ای مسئولان در رفع مشکلات‌شان، در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.
برپایه این گزارش،۲۰۰ کارگر این واحد تولیدی علاوه بر اینكه خواستار دریافت مطالبات سنواتی خود از سالهای ۸۰ تا ۸۵ هستند، فعالیت مجدد این واحد تولیدی و بازگشت به كار را خواستارند.

کشته وزخمی شدن 3کارگردرسیلوی کارخانه سیمان نایین

به گزارش18دی ایمنا،دادستان شهرستان نایین گفت: بر اثر حادثه ای در سیلوی کارخانه سیمان خاکستری یک کارگر جان خود را از دست داد و دو نفر دیگر راهی بیمارستان شدند.
محمد خادمی در رابطه با این حادثه اظهار داشت: در حادثه ای که دیروز در کارخانه سیمان خاکستری نایین رخ داد، یک کارگر جان خود را از دست داد.
وی افزود: در این حادثه سه کارگر که بر روی داربست مشغول تمیز کردن دیواره داخلی سیلوهای ذخیره سیمان این کارخانه بودند بر اثر جدا شدن قسمت بزرگی از سیمان جداره این سیلو دچار حادثه شدند.
دادستان شهرستان نایین خاطرنشان کرد: در این حادثه کارگری ۳۲ساله به نام "کیوان . ص" متاسفانه به دلیل قرار گرفتن در زیر لایه های سیمان جدا شده از جداره سیلو جان خود را از دست داد و دو نفر کارگر دیگر با نام های "رضا" ۳۳ساله و "امین" ۲۱ساله که برادر وی بوده اند، مصدوم شدند.
دادستان نایین افزود: علت حادثه هنوز مشخص نشده و در دست بررسی است.
گفتنی است هر دو سال یکبار به خاطر جلوگیری از کاهش ظرفیت سیلوهای سیمان، تمیزکاری جداره های آن در دستور کار مدیران کارخانه های سیمان قرار می گیرد که حادثه اخیر در حین این تمیزکاری اتفاق افتاده است.
هیجدهم دی ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com