عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۱۳-۱۴-۱۵ و ۱۶ دی ماه ۱۳۹۱


Sun 6 01 2013


اخباروگزارشات کارگری13دی ماه1391

- تجمع جمعی از بازنشستگان کشوری در مقابل مجلس
- تجمع کارگران شهرداری قائم شهر مقابل فرمانداری دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان
- برکارگران کوره پزخانه‌هاچه می گذرد!
- آزادی پنج فعال کارگری در بوکان- مصاحبه با "جمال میناشیری"، فعال کارگری، پس از آزادی
-«بیکاری» سلاحی مرگبار در دستان سرمایه داران
- به یاد جاهد جهانشاهی
- تازه ترین آمار از ورشکستگی واحدهای صنعتی-5931 واحد صنعتی در کشور تعطیل شده اند
- بحران اقتصادی یونانی های بسیاری را بی خانمان کرده است

تجمع جمعی از بازنشستگان کشوری در مقابل مجلس

به گزارش رسیده، جمعی از بازنشسته‌های کشوری (بازنشستگان آموزش و پرورش) در اعتراض به خبر 10 درصد افزایش حقوق برای سال آینده، امروز دوشنبه 12 دی ساعت 10 صبح در مقابل مجلس تجمع نمودند. بازنشسستگان اعلام کرده‌اند که با توجه به تورم شدید و افزایش بی رویه قیمتها در چند ماه گذشته 10 درصد افزایش حقوق برای سال آینده به هیچ وجه جوابگوی نیازهای زندگی آنان نیست. همچنین آنها با در دست داشتن پلاکاردهایی خواسته‌های خود را اعلام کرده که بعضی از خواسته‌های آنان عبارت است از:
1- اجرای کامل قانون مدیریت کشوری
2- تعدیل و ترمیم حقوق و مزایای بازنشستگی مطابق با سایر سازمانهای دولتی
- پرداخت معوقه مطالبات سالهای 86 و 87
در این تجمع چند نفر از بازنشسته‌های تامین اجتماعی نیز حضور داشتند. این بازنشستگان در مدت 1 ساعت تجمع به گفتگو و صحبت با یکدیگر پرداختند و ضمن مقایسه‌ی مسائل بازنشستگان در این دو سازمان بر مسائل مشترک بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی تاکید کردند. این تجمع تا ساعت 11 صبح به دراز کشید و بعد از اعلام حراست به آنان مبنی بر عدم حضور نمایندگان مجلس به دلیل تعطیلات، تجمع کنندگان با اعلام اینکه هفته آینده سه شنبه ساعت 10 صبح مجددا برای پیگیری خواسته‌های خود در مقابل مجلس تجمع خواهند داشت به این تجمع پایان دادند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-12 دی ماه 1391

تجمع کارگران شهرداری قائم شهر مقابل فرمانداری دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان

فارس بتاریخ13دی ازتجمع اعتراض کارگران شهرداری قائم شهرمقابل فرمانداری دررابطه با عم پرداخت حقوقشان خبرداد.
بنابهمین گزارش،یکی ازکارگران شهرداری قائم شهر صدای خسته و محزونش مشخص بود که علاوه بر سختی کار رنج دیگری نیز به شدت وی را آزار می‌دهد.
به سختی جواب می‌داد، ابتدا از پاسخ دادن امتناع می‌ورزید و می‌ترسید که اگر بعد از درج مصاحبه برایش مشکلی پیش بیاید چه کاری می‌تواند انجام دهد.
به او اطمینان دادم که اسمش را درج نمی‌کنم با خیال راحت‌تر با من صحبت کرد، می‌گفت مجرد است ولی برای خانه‌سازی با شرایط فعلی نیاز به پول دارد.
با اینکه مجرد است دغدغه کارگران متاهل را دارد انگار خودش در زندگی قبلا با این درد و رنج‌ها آشنا بود.
مخاطب بعدی ما رفتگر خدمات شهری بود وی بی‌رمق‌تر از کارگر قبلی پاسخ داد.
دغدغه عدم دریافت حقوق داشت، می‌گفت حقوق دو ماه را دریافت نکرده و از عیدی و سنوات سال 90 هم طلبکار است.
از وی در مورد نام پیمانکارش پرسیدم، جواب داد، آقای صفری. شماره آقای صفری را نداشت.
مخاطب آخر ما دل پری داشت از پیمانکاران و شهردار قائمشهر، تازه اخراج شده بود خیلی راحت‌تر صحبت کرد از دو نفر قبلی اصلا نپرسید چه کاره‌ام می‌خواست درد دل کند.
می‌گفت شهردار و پیمانکار به خاطر ازدیاد نیرو مرا از کار بیکار کردند و این در حالی است که برخی‌ها به کار دعوت می‌شوند.
وی دیگر دغدغه‌اش را عدم دریافت حقوق پس از سه ماه اخراج شدن از محل کارش عنوان کرد و گفت: حدود دو سال با پیمانکاری صفری مشغول کار بودم که پیمانکار تنها بیمه یک سال مرا پرداخت کرد.
این کارگر شهرداری قائمشهر ادامه داد: وقتی برای تصفیه حساب مراجعه کردم پیمانکار قبل از پرداخت حق و حقوقم قصد داشت از من امضا دریافت مطالبات بگیرد که تنها من صرف نظر کردم و الان با اینکه سه ماه از کار اخراج شدم حقوقم را پرداخت نکردند و پرداخت بیمه‌ام هم با مشکل مواجه است و با توجه به عدم پرداخت بیمه کامل توسط پیمانکار امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری نیز برایم میسر نیست.
براساس این گزارش،چندین پیمانکار خدماتی در شهرداری قائمشهرازجمله صفری، اکبر شیرخانی و ایرج ملکی مشغول فعالیت هستند.

برکارگران کوره پزخانه‌هاچه می گذرد!

- به هنگام بازرسی بیمه‌ای در کوره پزخانه‌ها، با اخذ چک و سفته و حتی در مواردی پول نقد، کارگران را تحت فشار قرار می‌دهند تا خود را از دید بازرس پنهان سازند.
- سهم حق بیمهٔ کارگران کوره پزخانه‌ها پیش از شروع کار و در هنگام قرارداد از آنان کسر می‌شود و مانند بقیه کارگران به صورت ماهانه حساب نمی‌شود. یعنی هر یک خشتی که اینان تولید می‌کنند به اندازهٔ‌‌ همان یک خشت حق بیمه کسر شده است. اگر چنانچه کارفرما موفق شود از پرداخت حق بیمهٔ کارگر خود فرار کند، نه تنها ۲۳ درصد سهم حق بیمهٔ خود را پرداخت نکرده است بلکه ۷ درصد سهم حق بیمهٔ کارگران نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود لذا به ازای هر کارگر بیمه نشده، کارفرما ۳۰ درصد سود می‌برد.
- کارگران کوره پزخانه‌ها ۲ برابر ساعت کاری کارگاه مشغول به کارند و این به معنای نصف بودن حق بیمه‌ای است که کارفرمایان پرداخت می‌کنند.
- به هنگام بازرسی بیمه‌ای در کوره پزخانه‌ها، با اخذ چک و سفته و حتی در مواردی پول نقد، کارگران را تحت فشار قرار می‌دهند تا خود را از دید بازرس پنهان سازند.
- در زمینهٔ مسائل بهداشتی، کارگران کوره پزخانه‌ها هر چه دارند از اوایل انقلاب است که کارفرمایان مجبور بودند امکانات رفاهی را برای آنان فراهم سازند و تمام این امکانات رفاهی از جمله خانه، آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی از سی و چهار سال پیش دست نخورده باقی مانده و اینک مخروبه شده است.
منبع:ایلنا-13دی

آزادی پنج فعال کارگری در بوکان

مصاحبه با "جمال میناشیری"، فعال کارگری، پس از آزادی
پنج فعال کارگری به نام های جمال میناشیری، ابراهیم مصطفی، قاسم مصطفی پور، محمد کریمی و هادی تنومند از اعضای "کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری" پس از دوهفته بازداشت، سه شنبه ۱۲ دیماه سال جاری، با سپردن وثیقه های ۳۰میلیون تومانی از زندان بوکان آزاد شدند.
کمال حسینی خبرنگار سرویس حقوق بشر آژانس خبری موکریان، ساعاتی پس از آزادی این فعالین کارگری در گفتگو با جمال میناشیری، یکی از زندانی های آزاد شده، علت بازداشت و روند منجر به آزادی و نیز فعالیت آنان در "کمیته هماهنگی" را جویا شده است:
کمال حسینی: در خبرها آمده بود که شما در روز چهارشنبه ۲۹ آذر پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به بازداشتگاه اطلاعات منتقل شدید.و امروز با گذشت دو هفته از زندان مرکزی بوکان آزاد شدید، روند بازداشت و انتقال شما به زندان چگونه بود؟
جمال میناشیری: روز چهارشنبه ساعت ۱۸ بنده به همراه آقای ابراهیم مصطفی در یکی از خیابان های داخل شهر در مسیر رفتن به منزل بودیم که توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شدیم. آقای هادی تنومند در محل کار و آقایان محمد کریمی و قاسم مصطفی پور هم در خانه هایشان بازداشت شدند. همگی به اتفاق روانه بازداشتگاه اداره اطلاعات شدیم. که پس از بازداشت ما، نیروهای امنیتی به منازل همه ما مراجعه کرده و تمام خانه را بازرسی کردند و مقداری وسایل از قبیل کیس کامپیوتر و سی دی و کتاب را با خودشان بردند. فردای روز بازداشت ما توسط "قاضی ابراهیمی" تفهیم اتهام شدیم. در طول هفته ای که در بازداشتگاه اطلاعات بودیم، چهار جلسه از ما بازجویی به عمل آمد. پس از اتمام بازجویی ها ما به زندان مرکزی بوکان انتقال داده شدیم و بالاخره در زندان هم پس از یک هفته بلاتکلیفی و درپی درخواست های مکرر خانواده هایمان قاضی برای هر کدام از ما قرار وثیقه ۳۰میلیون تومانی صادر کرد که پس از سپردن وثیقه های لازم توسط خانواده ها، آزاد شدیم.
کمال حسینی: برخورد بازجوها در طول ایام بازداشت به چه شیوه ای بود؟
جمال میناشیری: بصورت کاملا عادی و بدون هرنوع برخورد زشتی ما را بازجویی کردند و ما هم در راستای اتهامات تفهیم شده توسط قاضی جواب دادیم. لازم به ذکراست که از نظر درمانی هم به نیازهای ما جواب دادند.
کمال حسینی: یکی از اتهام های شما پنج عضو "کمیته هماهنگی"، همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام است، آیا این اتهام را پذیرفتید؟
جمال میناشیری: خیر - ما هیچگونه ارتباطی با این حزب نداریم و اساسأ فعالیت ما مستقل از احزاب و سازمان های سیاسی، کارفرما و دولت است. مجموع مطالبات ما برطبق اساسنامه کمیته هماهنگی پیش میرود.
کمال حسینی: دیگر اتهام شما عضویت در "کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری" است، در این رابطه چه دفاعی کردید؟
جمال میناشیری: ما به اتفاق عضویت در کمیته هماهنگی را پذیرفتیم. از نظر ما فعالیت در "کمیته هماهنگی" جرم محسوب نمیشود چونکه اولاً ایران مقاوله نامه های ۱۹۸۷ و ۱۹۹۸ مربوط به I.L.O را امضا کرده است که در آن از حق آزادی تحصن و اعتصاب برای کارگران و حق تشکیل نهادهای مستقل کارگری بحث شده است و در آن مقاوله نامه ها آمده است که دولتها فقط موظف اند این قبیل فعالیت ها را به رسمیت بشناسند و آنها را به ثبت برسانند. ثانیاً : تابحال از طرف هیچ ارگانی تشکل ما غیرقانونی اعلام نشده است. لذا با عنایت به دلایل فوق الاشاره و با توجه به اینکه ما بر طبق مفاد اساسنامه کمیته، اقداماتی را در رابطه با ثبت این نهاد صنفی انجام داده ایم و بدون نتیجه مانده است، پس تا زمانیکه این کمیته رسماً غیرقانونی اعلام نشود، ما متفق القول فعالیت های صنفی خود را ادامه خواهیم داد.
کمال حسینی: شما و دیگر دوستانتان در "کمیته هماهنگی"، بارها بازداشت و روانه زندان شده اید؛ درحالیکه بارها اعلام کرده اید که خواسته هایتان صنفی است، اساسأ حقوق صنفی کارگران در ایران یا همان خواستها و مطالبات شان را چه چیزهایی تشکیل میدهد؟
جمال میناشیری: از سال ۸۴ به بعد فعالیت کارگری در ایران روند تازه ای شروع کرد به خصوص با تشکیل نهادهای مستقل کارگری مثل؛ کمیته هماهنگی، کمیته پیگیری و اتحادیه آزاد کارگری، طبقه کارگر خواست استقلال کارگری خودش را حفظ کند و به شیوه ای مستقل از سازمان های سیاسی، کارفرما و دولت، روند تشکل یابی را به پیش ببرد. اما در پروسه تشکل یابی کارگری، نهادهایی به طرق گوناگون سنگ اندازی کردند. در همین راستا با توجه به اینکه کمیته هماهنگی تا به حال به رسمیت شناخته نشده است و در حالتی معلق به سر میبرد، بعضی از نهادها دستشان باز است سد راه فعالیت های ما قرار گیرند و هرازگاهی اقدام به بازداشت و زندانی کردن اعضای کمیته نمایند. اما خوشبختانه پس از بازجویی های لازم معلوم شده که فعالیت های ما کاملا صنفی و در راستای احقاق حقوق کارگران بوده است و نه چیز دیگری.
کمال حسینی: به طور مشخص شما به عنوان یک فعال کارگری که به دنبال تشکل یابی صنف کارگر هستید چه خواستهایی را برای کارگران پیگیری میکنید؟
جمال میناشیری: حقوق معوقه، دستمزد پایین کار و جوابگو نبودن درآمد کارگران در برابر نیازهای روزمره آنان، عدم امنیت شغلی، اخراج سازی کارگران در پی ورشکستگی کارخانجات و نبود ثبات اقتصادی و در بسیاری موارد رعایت نکردن قانون کار از طرف مراکز صنعتی مشمول این قانون، برای مثال: حقوق پایین تر از قانون کار، ساعات اضافه بر قانون کار و ... .
کمال حسینی: به طور کلی "کمیته هماهنگی" از چه امکانی برای حمایت از فعالین کارگری که روانه زندان میشوند، استفاده میکند؟
جمال میناشیری: به شیوه مرسوم تشکیل کمیته دفاع برای فعالین کارگری دستگیر شده و برای اعضای دستگیر شده کمیته هماهنگی طبق اساسنامه عمل میکنیم.
کمال حسینی: در این دوره "کمیته هماهنگی" برای دفاع از آزادی تشکل های کارگری چقدر توانسته پیش برود وچه راههای مهمی در راستای بهبود وضعیت کارگران پیموده که موثر واقع شده است؟
جمال میناشیری: به دلیل حجم زیاد فعالیت های کمیته، بنده ترجیح میدهم برای پاسخ به این سوال به سایت کمیته هماهنگی مراجعه نمایید.
کمال حسینی: آقای میناشیری با سپاس از وقتی که جهت پاسخگویی به این سوالات در اختیار ما گذاشتید.
چهارشنبه ۱۳ دي ۱۳۹۱

«بیکاری» سلاحی مرگبار در دستان سرمایه داران
نویسنده: شاپور احساني راد

یک میلیون و دویست هزار شاغل در سال 89 و 90 بیکار شده اند
«جدیدترین گزارش مرکز آمار پرده از واقعیت های دیگری درباره بازار کار کشور برداشت به گزارش همشهری (شنبه 9 دی 1391 ) پیش از این نیز آمار ها از افزایش تعداد بیکاران کشور در طول پنج سال گذشته حکایت می کرد به نحوی که تعداد بیکاران از دو میلیون و 642 هزار و 648 نفر در سال 85 به دو میلیون و 877 هزار و 608 نفر در پایان سال 90 رسید .
اما تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار جزئیات این اتفاق را بهتر تشریح می کند از تعداد کل بیکارانی که در سال گذشته به ثبت رسیده است ، یک میلیون و 641 هزارو 405 نفر در پنج سال گذشته شاغل بوده اند و این درحالی است که در همین مدت شعارهای فراوانی از سوی دولت درباره اشتغال زایی داده شده و تاکید عجیبی بر تولید انبوه فرصت های شغلی صورت گرفت »اما ظاهراً اشتغال زدایی صورت گرفته است !
بیکاری کارگران سلاحی مرگبار در دستان سرمایه داران و نقطه ضعف وحشتناکی است برای همه کارگران ،نظام سرمایه داری در شرایط کنونی حتی ماسک عوام فریبی را از چهره خود برداشته و برای حل مشکلات خویش ناچار است به صورت لخت و عریان بیش از پیش رو در روی کارگران و مطالبات بر حق آنان قرار گیرد برای کارگران که از فروش نیروی کار خود زندگی می کنند . «بیکاری»مسئله مرگ و زندگی است . مسئله معیشت ، حیثیت و شرافت کارگران است . برای سرمایه داران، بیکاری فقط تا آنجا مسئله است که مایه عصیان کارگران می شود و اگر بتواند با کمترین هزینه ای جلوی این عصیان را بگیرد «بیکاری»بخش عظیمی از کارگران خیلی هم به کار سرمایه داری می خورد بیکاری وسیع یعنی رقابت کارگران بر سر پیدا کردن کار. یعنی به جان هم افتادن کارگران ، یعنی انداختن تقصیر به گردن کارگران مهاجر به خصوص کارگران افغانی ، یعنی رضایت دادن کارگران به دستمزد کمتر در شرایط طاقت فرساتر و شدت کار بیشتر، یعنی رواج چاپلوسی ،تملق ، بله قربان گویی و له شدن عزت نفس انسان ،یعنی سود بیشتری برای سرمایه داران و فقر بیشتر برای کارگران . بیکاری ،یعنی بی تفاوتی ،یأس استیضال ،نومیدی و انفعال و خارج شدن کارگران از چرخه طبیعی زندگی و مبارزه . پیامدهای اجتماعی بیکاری از فقر و فلاکت شروع و به دزدی آدمکشی ،باج گیری ، گروگان گیری ، اعتیاد ، طلاق ، فساد و فحشا، خشونت ، پرخاشگری ، بزهکاری و اراذل و اوباش ختم می شود . برای سرمایه داری بیکاری اگر منجر به عصیان توده های کارگران نشود مائده ای است آسمانی.
سرمایه داری با بیکارسازی کارگران نه تنها آنها را از هستی ساقط می کند بلکه هرج و مرج اجتماعی را دامن میزند و از رشد و تکامل جامعه مدنی با روابط انسانی توام با عشق و محبت و احترام متقابل ،عقلانیت ، امنیت ، رفاه ،آسایش و آزادی جلوگیری می کند .
نظام سرمایه داری عقب مانده و ارتجاعی ایران سال هاست با شرکت ها ، کارخانجات ، موسسات شبه دولتی خود که با دلارهای نفتی از طرق وام های بانکی تقویت شده ،انحصارات خود را بر تولید ،واردات و صادرات حاکم کرده و با بیکار سازی انبوه کارگران و در نتیجه نیروی کار ارزان فوق سود تضمین شده به جیب می زند اما بحران اقتصادی اینک جامعه را به حد انفجار رسانده است راه حل های متفاوتی ار طبقات مختلف طلب می کند از یک سو سرمایه داران و مباشران فکری و سیاسی آنها تنها راه حلی که جلو روی خود دارند مجبورند برای دفاع از خود از سود آوری سرمایه و تشدید استثمار طبقه کارگر هر چه زودتر اختلاف های درونی خود را به نحوی فیصله دهند تا بتوانند به سرعت همه نیروی خود را برای سرکوب جنبش کارگری به کارگیرند .
برای سرمایه داران به راه افتادن چر خ های اقتصادی کشور مستلزم شکست قطعی طبقه کارگر کاهش سطح معیشت و دستمزد کارگران ( با ارائه لایحه تغییر قانون کار و قانون تأمین اجتماعی و انجماد دستمزد ها) و قلع وقمع کارگران آگاه و احیای اختناق در ابعاد و اشکال نوین است. زیرا سرمایه فقط تا آنجا به تولید علاقه مند است که سود آور باشد و این سود آوری در نظام سرمایه داری که بر محور وجود نیروی کار بسیار ارزان می گردد ،تنها با ممانعت از اعتلاء جنبش کارگری امکان پذیر است از طرف دیگر کارگران تا کنون پی برد ه اند که نمی توانند مسائل اقتصاد ی خویش را به خصوص در شرایط کنونی بدون مبارزه اجتماعی و سیاسی حل کنند و درست به همین منظور طبقه کارگر احتیاج مبرمی به تشکل سراسری و فراگیر دارد صفی از کارگران که به منافع دراز مدت خود واقف باشند و نقطه حرکت خود را مبارزه برای مطالبات صنفی در راستای هدف رهایی طبقه کارگر از استثمار، کارمزدی و مالکیت خصوصی پایه گذاری کنند اما جا دارد در کوتاه مدت تمام تشکل ها نهادها و کانون های کارگری به صورت عاجل برای پدیده بیکار ی فکر و چاره ای اساسی بیاندیشند 4 میلیون انسان بیکار هستند ، امید زندگی برای آنها کمرنگ شده است ، تشکل ها ، کانون ها و شخصیت های کارگری که در میان کارگران دارای نفوذ و اعتباری هستند آستین ها را بالا بزنند و به کمک و همت همدیگر در شهر ها و مراکز استان ها دفاتر کاریابی یا تعاونی کار دایر نمایند و ضمن متشکل کردن بیکاران و فشار همه جانبه به دولت و ارگان های ذیربط در صورت امکان با ایجاد اشتغال در تعاونی کار برای همه کارگران بیکار امید به زندگی و مبارزه در دل کارگران را زنده و روشن نمایند .
منبع:سایت اتحادیه آزادکارگران ایران

به یاد جاهد جهانشاهی
سرمایه داری در دام سرمایه

سال گذشته، اوج مبارزات جنبش ضدوال استریت بود، یعنی همان 99 درصدی هایی که در برابر آن یک درصد به خیابان ریخته بودند واعتراض خود را به نظم سرمایه داری بیان کردند که در آن اقلیتی ناچیز بر اکثریتی عظیم حاکم اند.
در آن زمان کانون مدافعان حقوق کارگر به برگزاری سه سمینار مبادرت کرد و در همبستگی با جنبش ضد سرمایه داری از همگان دعوت کرد تا مطالب و نظرات خود را بیان کنند.
از جمله کسانی که با فرستادن مقاله زیر همبستگی خود را با این جنبش بیان داشت و ضدیتش را با نظام سرمایه داری ابراز داشت، جاهد جهانشاهی بود که این مقاله را از طریق فریبرز رییس دانا به دست ما رساند.
درست روز پس از برگزاری سمینار دانشگاه تهران، حکم قطعی زندان رییس دانا صادر و ابلاغ شد. او اکنون دوران زندان خود را سپری می کند و جاهد جهانشاهی نیز چند روزی است در میان ما نیست.
جاهد از آن دسته هنرمنداني است كه هیچ گاه استقلالش را فداي زرق و برق هاي زندگي نكرد. او كتاب هايي را ترجمه می کرد كه مضموني اجتماعي و انتقادي داشتند و حداقل در خواننده اميد به زندگي را القاء می كنند. اين كتاب ها حداقل به يكي از مسائل مبتلا به جامعه می پردازند و آگاهي از حق و حقوق خود را به خوانندگان می آموزد. كتاب هايي همانند : "عشق و شياطين ديگر" اثر گابريل گارسيا ماركز ،" پاييز فراموشي" اثر اگون كرانتس ، "در حال پوست كندن پياز" اثر گونتر گراس ، " گزارش يك آدم ربايي" اثر گابريل گارسيا ماركز و" مزدوران كوبايي در دادگاه خلق" و ...
يادش گرامي باد .
پخش مجدد این مقاله یادی از این عزیز از دست رفته و یادآوری جنبش ضد وال استریت است.
http://kanoonmodafean1.blogspot.de/2012/01/blog-post.html

تازه ترین آمار از ورشکستگی واحدهای صنعتی-5931 واحد صنعتی در کشور تعطیل شده اند

گزارشی که اخیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران منتشر کرده است، خبر از تعطیلی واحدهای صنعتی می دهد
تازه ترین گزارش ها نشان می دهد 67 درصد واحدهای صنعتی کشور تعطیل شده اند. گزارش اخیر اتاق های بازرگانی نسبت واحدهای تعطیل شده در استان های مختلف کشور را مشخص کرده است. به طور متوسط بین 30 تا 90 درصد واحدهای صنعتی در استان های مختلف کشور تعطیل شده اند.
در میان استان ها خراسان رضوی با 1140 واحد صنعتی تعطیل شده،فارس با 900 واحد صنعتی تعطیل شده، لرستان با 1100 واحد صنعتی تعطیل شده،آذربایجان غربی با 525 واحد صنعتی تعطیل شده و یزد با 560 واحد صنعتی تعطیل شده بیشترین تعداد ورشکستگی را به نام خود ثبت کرده اند.
سه روز قبل نیز مرکز آمار ایران از بیکاری 3 میلیون و 200 هزار نفر در کشور خبر داده بود.
منبع:سایت اقتصادایرانی-13دی

بحران اقتصادی یونانی های بسیاری را بی خانمان کرده است

به گزارش2ژانویه یورونیوز، بحران اقتصادی، سال 2012 را بدل به یکی از تلخترین سالهای برای یونان و یونانی های کرد که هیچ وقت به این اندازه فقیر نبوده اند. در طول یکسال نزدیک به 20 هزار یونانی به شمار بی خانمانهای این کشور اضافه شده است.
بنیادهای خیریه می گویند در طول سال 2012، روزانه 250 هزار نفر بیکار و بی خانمان برای تهیه غذا به کلیساها و مراکز توزیع غذا در این کشور مراجعه کرده اند.
یکی از همین بی خانمانها می گوید: “این اولین بار نیست که برای غذای مجانی به اینجا می آیم. بارها به اینجا مراجعه کرده ام و ناگزیر به این کار ادامه خواهم داد. چرا که همه پشتمان را خالی کرده اند.”
موسسه نظرسنجی یورواستات می گوید طبق استانداردهای اتحادیه اروپا، نزدیک به یک سوم یونانی ها در سال 2012 زیر خط فقر زندگی می کنند.
سیزدهم دی ماه1391

**********************

اخباروگزارشات کارگری14دی ماه1391

- تاکید پزشکان به حضور بهنام ابراهیم زاده در کنار فرزند بیمارش
- آزادی فعالین کارگری در شهر بوکان
- اعتصاب کارگران کشتارگاه در شهر پاوه
- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مقابل شرکت ایدم تبریز
- اعتصاب کارگران کنتورخوان شرکت گاز در سنندج
- اعتراض معلمان مقطع ابتدایی در سنندج
- وعده جدید به کارگران پس از فراموشی یک وعدهٔ ۲۳ ساله
- احتمال انفجار در معدن بانیزو/ تجمع گاز در معدن و از کار افتادن سیستم تهویه
- افزایش بیکاری در آلمان و کاهش آن در اسپانیا در ماه گذشته میلادی

تاکید پزشکان به حضور بهنام ابراهیم زاده در کنار فرزند بیمارش

بر اساس گزارش رسیده، نیما پسر بهنام ابراهیم‌زاده فعال کارگری و حقوق کودکان به دلیل بیماری در بیمارستان محک بستری شده است. پزشکان تاکید کرده‌اند که شرایط نیما ابراهیم زاده، به گونه ای است که به لحاظ روحی، حضور پدرش در کنار وی الزامی است و محیطی آرام و به دور از استرس و فشارهای عصبی، تاثیر به سزایی در کمک به امر درمان نیما دارد.
لازم به ذکر است که نیما ابراهیم‌زاده، 14 سال سن دارد و در کلاس سوم راهنمایی درس می‌خواند. نیما ١١ سال سن داشت که پدرش به جرم فعالیت‌های کارگری و عضویت در کمیته پیگیری و دفاع از حقوق کودکان دستگیر و زندانی شد و تاکنون از ملاقات پدرش محروم است.
بهنام ابراهیم‌زاده تنها به جرم دفاع از حقوق ابتدایی خود و هم‌طبقه‌ای‌هایش دستگیر و زندان شده است. .وی باید فوری و بدون قید و شرط آزاد شود تا برای معالجه پسرش اقدام کند. ما بار دیگر زندانی کردن فعالین کارگری را شدیدا محکوم کرده و خواستار آزادی کلیه فعالین کارگری و زندانیان سیاسی هستیم.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-14 دی 1391

آزادی فعالین کارگری در شهر بوکان

به گزارش رسیده سه‌شنبه 12/10/91 هادی تنومند، جمال میناشیری و ابراهیم مصطفی‌پور فعالین کارگری و از اعضای کمیته‌ی هماهنگی در شهر بوکان با قرار وثیقه 30 میلیونی از زندان آزاد شدند.
لازم به ذکر است که این فعالین در تاریخ 29 آذر به دلیل شرکت در مجمع عمومی کمیته هماهنگی بازداشت شده بودند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن تبریک آزادی این عزیزان به خانواده‌های آنان و تمامی کارگران خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط کارگران و فعالین دربند می باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-13 دی 1391

اعتصاب کارگران کشتارگاه در شهر پاوه

بنا بر خبر رسیده کارگران کشتارگاه در شهر پاوه به دلیل نداشتن امکانات بهداشتی در محیط کار، دست به اعتصاب زده اند. بر پایه این گزارش همچنین تعدادی از مغازه‌های قصابی هم به دلیل کمیاب بودن گوشت و بالا بودن قیمت آن دست به اعتصاب زده‌اند. این اعتصاب از 4 روز پیش شروع شده است.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-12 دی 1391

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مقابل شرکت ایدم تبریز

به گزارش14دی آذوح، روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری،حدود صد نفر از بازنشسته های شرکت ایدم که بیش از یکسال پیش بازنشسته شده اند به علت عدم دریافت حقوق معوقه خود از جمله مبلغ پایان کار،در مقابل شرکت ایدم تبریز دست به تجمع اعتراض آمیز زده اند.
متحصنین به روش مدیریتی مدیر عامل سابق این شرکت که داماد فتحی پور نماینده کلیبر می باشد معترض هستند.
به استناد همین گزارش تجمع کنندگان با وعده مدیر عامل جدید مبنی بر پرداخت دیون معوقه متفرق شده اند ولی تهدید کرده اند در صورت عدم تحقق وعده ها دوباره تحصن خواهند کرد.
گفتنی است که مدیر عآمل سابق این شرکت آقای معصوم نجفیان داماد نماینده کلیبردرمجلس است .وبه وسیله رانتهای پدر زن خود مدیر عامل این شرکت شده است وهیچ سابقه مدیریتی ندارد وفقط کارمند عادی روابط عمومی شرکت تراکتور سازی بوده است.این مدیرعامل شرکت ایدم به وسیله رانت پدر زن خود وامهای کلانی از بانکها گرفته و بدون افزودن خط تولید جدید فقط برای تبلیغ پدر زن خوداستفاده کرده است. وامهای گرفته شده بالغ بر بیست میلیارد تومان است .
لازم به ذکر است که از دوماه گذشته مدیر عامل جدیدی به نام صیدی منصوب شده و تاکنون نتوانسته وضعیت این شرکت را تعدیل کند. این شرکت وابسته به شرکت بنز بوده و عملا از تحریم ها بیشترین ضربه را دیده است .

اعتصاب کارگران کنتورخوان شرکت گاز در سنندج

بر اساس گزارش رسیده روز سه شنبه 12/10/91 حدود 30 نفراز کارگران کنتورخوان شرکت گاز استان کردستان در سنندج در اعتراض به پایین بودن دستمزدها، عدم تامین کفش ولباس، پرداخت نکردن هزینه ایاب و ذهاب خود و... دست به اعتصاب زدند.
لازم به ذکر است که حقوق کارگران کنتور خوان ماهیانه مبلغی معادل 450 هزار تومان در ازای ساعات کار طولانی و شرایط سخت کاری می‌باشد. همچنین تعاونی صنفی کارکنان این شرکت که قرار بود امورات صنفی کارگران را پیگیری کند به دلیل مخالفت مدیر عامل شرکت گاز در همان ابتدای تاسیس مورد مخالفت قرار گرفته و منحل گردید.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-13 دی 1391

اعتراض معلمان مقطع ابتدایی در سنندج

پیرو تغییر و تحول در نظام آموزشی ایران و افزودن پایه‌ی ششم به مقطع ابتدایی، وزارت آموزش و پرورش به منظور ارتقاء سطح علمی و هماهنگ نمودن معلمانِ پایه‌های دوم و ششم با تغییرات صورت گرفته، تابستان امسال به صورت سراسری اقدام به برگزاری کلاس‌هایی توجیهی، تحت عنوان کلاس‌های ضمن خدمت نمود؛ که در حین برگزاری آن، با نارضایتی گسترده‌ی معلمان مواجه شدند. زیرا معلمان سراسر کشور بر این باور بودند که تغییرات صورت گرفته، با توجه به ثقیل بودن کتاب‌های درسی، از چاله به چاه انداختن نظام آموزشی ایران خواهد بود؛ زیرا هیچگونه انطباقی با شرایط آموزشی ایران ندارد.
شایان ذکر است مدرسین کلاس‌های توجیهی، در حین برگزاری کلاس‌ها، در نهایت سردرگمی، تنها با اتکا به تجربیات شخصی، جهت سنجش سطح علمی معلمان اقدام به طرح سوالاتی نموده و بر اساس آن‌ها نمرات معلمان را تعیین می‌نمودند؛ و اذعان می‌نمودند دیگر امتحانی در کار نخواهد بود. اما بر خلاف وعده‌های از پیش اعلام شده، اخیرا طی بخشنامه‌ای و ابلاغ آن به مدارس ابتدایی استان کردستان، تنها به دلیل زد و بندهای رؤسای آموزش و پرورش، معلمان را به گذراندن امتحان مکلف و مجبور ساختند؛ که این امر موجبات اعتراض گسترده‌ی معلمان را فراهم ساخت. اما با این وجود اجبارا تمامی معلمان پایه‌ی دوم و ششم سنندج را در تاریخ 8/10/91 در مدرسه‌ی نامدار مرادی سنندج جهت به عمل آوردن امتحان مورد نظر جمع نمودند. اما طی برگزاری آن اعتراضات اوج گرفته و بسیاری از معلمان با پاره کردن کاغذهای امتحانی مخالفت خود را با سیاست‌های اعمال شده اعلام نموده و حاضر به پذیرش آن نشدند. که این امر باعث بروز واکنش سریع مسئولان آموزش و پرورش شده و با شناسایی معترضین و احضار کتبی آن‌ها به حراست آموزش و پرورش، زمینه‌ی توبیخ آنان را تحت عنوان بانیان ایجاد اخلال در نظم عمومی فراهم نموده، تا در سایه‌ی آن راه را بر بروز اعتراضات صنفی معلمان و پیوستن آنان به سایر اعتراضات اجتماعی و کارگری ببندند.
کمیته‌‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-13 دی 1391

وعده جدید به کارگران پس از فراموشی یک وعدهٔ ۲۳ ساله

وقتی به یاد می‌آوریم که در ۲۳ سالی که از تصویب قانون کار می‌گذرد، تمامی دولت‌های گذشته هیچگاه به تعهدات خود در خصوص تدوین آیین نامه تبصره ۱ ماده هفت قانون کار مبنی بر مشخص کردن کار دائم از غیر دائم عمل نکردند و به تبع این بی مسئولیتی تمامی نیروی کار ایران با وجود اشتغال در مشاغل دائمی، مجبور به کار کردن با قراردادهای موقت شدند و امنیت شغلی‌شان به کلی مخدوش شد، دیگر نمی‌توان از دولت انتظار تدوین آیین نامه جدیدی را داشت.
شفاف بودن شرایط کار در زمان عقد قرارداد، موضوعی است که در قانون کار مورد تاکید قرار گرفته است، مطابق ماده ۱۰ قانون کار، در قرارداد کار علاوه بر مشخصات دقیق کارگر و کارفرما، باید موارد دیگری چون نوع کار، حقوق، ساعات کار، تعطیلات و مرخصی‌ها، محل انجام کار، تاریخ انعقاد قرارداد، مدت قرارداد (برای مشاغل موقت)، وموارد دیگری که عرف و عادت شغل یا محل، ایجاب نماید‌ مشخص شود.
اما آنچه که در ماده ۲۶ قانون کار توسط کارفرما عنوان شده مربوط به شرایط خاص و غیر عادی است که در نتیجه آن شرایط کار نیز از حالت عادی خارج می‌شود، در مورد ادامه همکاری باید موافقت کتبی اداره کار محل و یا در‌‌نهایت رای هیات حل اختلاف اخذ شود.
هرچند در لایحه اصلاح قانون کار نیز این مسئله به ظاهر دست نخورده باقی مانده است، اما با رجوع به تک تک واژه‌ها و جملات متن ارسالی لایحه دولت، نکاتی هرچند جزئی اما به شدت مهم مشاهده می‌شوند.
مطابق آنچه که در لایحه اصلاح قانون کار برای ماده ۱۳ پیش بینی شده است، «درصورت عدم توافق طرفین» بر سر تغییر شرایط کار، موافقت کتبی اداره کار لازم الاجراست و کارگر و کارفرما ملزم به پیروی از آن هستند. بر این اساس و با توجه عرضه و تقاضا در بازار کار ایران، تنها کافی است که کارفرمایان به قراردادهای کار قیدی افزوده شود که موجب آن کارگر تابع تغییرات احتمالی شرایط کار شود تا به این ترتیب دیگر به حکمیت اداره کار یا هیت حل اختلاف نیازی نباشد.
دوم آنکه مطابق آنچه که در لایحه اصلاح قانون کار تحت عنوان تبصره برای ماده ۱۳ پیش بینی شده است، دولت وظیفه دارد «مصادیق تغییر عمده» را طی آیین نامه‌ای مشخص کند، بدین ترتیب می‌توان خوشبین بود که با آیین نامه یاد شده ممکن است کارگران و کارفرمایان زیادی در مورد تغییر شرایط کار بایکدیگر به اختلاف نرسند، اما وقتی به یاد می‌اوریم که در ۲۳ سالی که از تصویب قانون کار می‌گذرد، تمامی دولت‌های گذشته هیچگاه به تعهدات خود در خصوص تدوین آیین نامه تبصره ۱ ماده هفت قانون کار مبنی بر مشخص کردن کار دائم از غیر دائم عمل نکردند و به تبع این بی مسئولیتی تمامی نیروی کار ایران با وجود اشتغال در مشاغل دائمی، مجبور به کار کردن با قراردادهای موقت شدند و امنیت شغلی‌شان به کلی مخدوش شد، دیگر نمی‌توان از دولت انتظار تدوین آیین نامه جدیدی را داشت.
ماده۲۶ قانون کار فعلی: هر نوع تغییر عمده در شرایط کار که بر خلاف عرف معمول کارگاه و یا محل کار باشد پس از اعلام موافقت کتبی اداره کار و امور اجتماعی محل، قابل اجراست. در صورت بروز اختلاف، رای هیات حل اختلاف قطعی و لازم اجرا است.
لایحه اصلاح قانون کار در مورد اصلاح این ماده: هر نوع تغییر عمده در شرایط کار که برخلاف قرارداد کار و یا عرف معمول کارگاه و یا محل کار باشد در صورت عدم توافق طرفین پس از اعلام موافقت کتبی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل قابل اجراست، در صورت بروز اختلاف رای هیات اختلاف قطعی و لازم الاجرا است.
تبصره: مصادیق تغییر عمده و سایر موارد مرتبط با این ماده به موجب آیین نامه‌ای خواهد بود که توسط شورای عالی کار تدوین و به تصویب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواهد رسید.
منبع:ایلنا-14دی

احتمال انفجار در معدن بانیزو/ تجمع گاز در معدن و از کار افتادن سیستم تهویه

به گزارش14دی مهر،معدن باب نیزو زرند پس از اینکه دچار سانحه شد و 11 نفر را به کام مرگ فرستاد از ایمنی کافی برای فعالیت برخوردار نیست و با نشت گاز در معدن همراه است اما از کار افتادن سیستمهای تهویه، این معدن را با خطر انفجار مواجه کرده است.
بنابهمین گزارش ، شمال استان کرمان مملو از معادن گسترده زغالسنگ است و از مهمترین زیرساختهای اقتصادی در شهرستانهای شمالی محسوب می شود اما قدمت و سنتی بودن استخراج مواد معدنی هر از گاهی موجب بروز سوانحی در این معادن شده است.
از جمله خسارت بارترین حوادث معادن زغالسنگ کرمان در معدن باب نیزو در شهرستان زرند روی داد.
در این سانحه که در سال 88 بر اثر ریزش معدن و انفجار گازهای نشت شده در درون معدن روی داد 12 نفر کشته شدند و خسارت زیادی نیز به معدن وارد شد.
کشته شدگان این حادثه شامل 11 کارگر و یک مهندس معدن بود که در ساعات اولیه حادثه به کمک کارگران شتافته بود.
گاز نشت شده از معادن زغالسنگ از نوع متان، خفه کننده و قابل اشتعال می باشد و خروج این گازها از معادن زغالسنگ بسیار ضروری است و در صورت عدم خروج گاز امکان انفجار در معادن زغالسنگ وجود دارد.
به همین دلیل در معادن زغالسنگ سیستمهای تهویه عظیم احداث می شود تا گازها به محیط بیرون هدایت شود و در معادنی که کارگان مشغول به کار هستند نیز هوا به اعماق معدن پمپاژ می شود.
اخبار رسانه های کرمان و گفته های کارگران معدن باب نیزو از این امر خبر می دهد که طی روزهای اخیر سیستمهای تهویه این معدن از کار افتاده اند.
گفتنی است این معدن پس از حادثه سال 88 از چرخش تولید و استخراج خارج شده است اما دستگاههای ذی ربط وظیفه نگهداری از معدن و تاسیسات آن را به عهده دارند که یکی از مهمترین این وظایف خروج گاز از معدن است که در صورت تجمع گاز و انفجار موجب خسارت می شود.
طبق آخرین اخبار گفته می شود مسئولان استان کرمان دستور رسیدگی فوری و خروج گاز از معدن را صادر کرده اند.

افزایش بیکاری در آلمان و کاهش آن در اسپانیا در ماه گذشته میلادی

به گزارش3ژانویه یورونیوز، بیکاری در ماه دسامبر در آلمان برای نهمین ماه پیاپی افزایش یافت.
تعداد بیکاران این کشور در آخرین ماه سال گذشته میلادی با افزایش 3 هزار بیکار دیگر به 2 میلیون و 942 هزار نفر رسید.
البته این تعداد 7 هزار نفر کمتر از تعداد پیش بینی شده توسط اقتصادانان این کشور بوده است.
هم اکنون نرخ بیکاری در بزرگترین اقتصاد اروپا 6.9 درصد است که این میزان از زمان اتحاد دو آلمان در دو دهه گذشته بی سابقه بوده است.
شرکتهایی همچون مترو، زیمنس، لوفتهانزا و دویچه بانک در چند ماه اخیر مبادرت به حذف هزاران فرصت شغلی کرده اند.
در مقابل اسپانیا در ماه گذشته میلادی در مقایسه با ماه قبل از آن شاهد کاهش میزان بیکاری بوده است.
با این حال، این کشور هم اکنون با حدود 4 میلیون و 850 هزار بیکار و شکستن رکورد 25 درصد بیکاری، بیشترین میزان بیکاری در اروپا پس از یونان را داراست.
چهاردهم دی ماه1391

*********************

خباروگزارشات کارگری15دی ماه 1391

- به نجات جان پسر بهنام ابراهیم زاده بشتابیم
- برگزاری گلگشت کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیته‌ی هماهنگیِ سنندج، در اعتراض به فشار بر فعالین کارگری
- بیانیه‌ي گلگشت کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته ی هماهنگی سنندج در اعتراض به فشار بر فعالین کارگری
- دیدار با فعالین آزاد شده در بوکان
- اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل عمومی مادرید در آستانه جشن “سه پادشاه”
-“ویرجین مگااستور” قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نیست

به نجات جان پسر بهنام ابراهیم زاده بشتابیم

پسر چهارده ساله بهنام ابراهیم زاده ، کارگر زندانی، که تنها فرزند اوست، دچار بیماری خونی شده و چند روزیست در بیمارستان محک مخصوص بیماری های خاص می باشد، بستری شده است.
در حال حاضر خانواده بهنام گرفتار تهیه دارو و هزینه های بیمارستان هستند و با توجه به وضعیت بحرانی اقتصاد و دارو و همچنین پولی شدن بهداشت و درمان، مشکلات مربوطه صد چندان گشته ، اما دولت سرمایه داری ایران هیچ ارزشی برای جان مردم قائل نیست و نه تنها وظایف خود را برای تامین هزینه های زندگی، دارو و مایحتاج ضروری مردم انجام نمی دهد ، بلکه هر روز بیشتر از قبل اقدام به دستگیری و زندانی کردن کارگران می کند و خانواده ها را دچار صدها مشکل می نماید.
ما در چنین شرایطی ضمن اینکه خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط زندانیان هستیم اعلام می کنیم مسئولیت هر گونه مشکلات ایجاد شده برای خانواده کارگران زندانی و زندانیان سیاسی بخصوص خانواده بهنام، تماما" به عهده جمهوری اسلامی است .
همچنین از کارگران ، تشکل ها و فعالین و همه انسانهای آزادی خواه و شریف می خواهیم جهت نجات جان پسر بهنام ابراهیم زاده اقدام به کمک های مالی نمایند .
ما پیشا پیش از هرگونه مساعدت شما عزیزان سپاس گذاریم.
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری-14/10/1391

برگزاری گلگشت کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیته‌ی هماهنگیِ سنندج، در اعتراض به فشار بر فعالین کارگری

صبح روز جمعه 15/10/91 جمع کثیری از کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیته‌ی هماهنگی سنندج، در اعتراض به فشار بر فعالین کارگری، گلگشتی را در اطراف این شهر برگزار کردند.
این مراسم ساعت 9 صبح با اعلام یک دقیقه سکوت به یاد تمام جانباختگان راه آزادی و برابری، شروع و سپس با خواندن سرود انترناسیونال، سرود همبستگی طبقاتی کارگران، ادامه یافت. پس از آن یکی از حاضرین بیانیه‌ی کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی سنندج را قرائت نمود. همچنین بیانیه‌ای دیگر در همین راستا از طرف شورای بیکاران خوانده شد. مراسم با سخنرانی یکی از کارگران در مورد وضعیت جنبش کارگری و شرایط کارگران، ادامه پیدا کرد؛ و سرانجام پس از حدود یک ساعت، این مراسم با بحث و گفتگوی حاضرین پیرامون مسائل کارگری خاتمه یافت.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-15 دی 1391

بیانیه‌ي گلگشت کارگران و فعالین کارگری و اعضای کمیته ی هماهنگی سنندج در اعتراض به فشار بر فعالین کارگری

کارگران ! مردم شریف و آزادی خواه!
صاحبان سرمایه و حافظان آن بنا به غوطه ور شدن در بحران عمیق سرمایه داری و غریزه ی طبقاتی خود، تلاشِ کارگران را برای احقاق حقوق خود سرکوب و فعالین کارگری را به زندان می افکند. طی روزهای گذشته هفت نفر از اعضای کمیته ی هماهنگی در شهرهای بوکان و اشنویه را تنها به اتهام عضویت در کمیته ی هماهنگی و شرکت در مجمع عمومی این تشکل، احضار و بازداشت نموده که 5 نفر از آنها را بعد از 13 روز به قید وثیقه و 2 نفر دیگر را نیز بعد از چند ساعت بازجویی آزاد نمودند. در ادامه ی فشار بر اعضای متشکل در کمیته‌ی هماهنگی، «پدرام نصراللهی»، عضو دیگر این تشکل را به 19 ماه زندان محکوم نموده‌اند و او را در بدترین شرایط در زندان مرکزی سنندج، ممنوع الملاقات، و تهدید به سلول انفرادی کرده‌اند.
«رضا شهابی» انسانی آزادی‌خواه و برابری‌طلب است که در راه دفاع از منافع کارگران و آرمانهای انسانی هم‌طبقه‌ای‌های خود، جانش را به مخاطره انداخته است. او تنها به جرم دفاع از حقوق کارگران دستگیر شده و نزدیک به 3 سال است که در زندان به سر می‌برد و زیر فشارهای زندان دچار آسیب‌های جدی و جبران ناپذیری شده است. با این وجود او از روز دوشنبه27 آذر ماه در اعتراض به رفتار غیر انسانی و بی توجهی مسئولان زندان به مداوایش، دست به اعتصاب غذا زده و تا این لحظه همچنان بر خواسته­های خود مبنی بر درمان خارج از زندان و محیطی به دور از فشارهای عصبی پافشاری کرده است.
«علی نجاتی» دیگر فعال کارگری که در سالهای اخیر چندین بار به اتهامات واهی زندانی شده، بار دیگر به دادگاه انقلاب سنندج احضار شده است.
در راستای همین سیاست‌های ضد انسانی و ضد کارگریِ سرمایه‌داری، «ستار بهشتی» کارگر وبلاگ نویس، تنها به جرم بیان عقاید و نظرات خویش، در 7 آبان 91 بازداشت و بعد از 5 روز، در حین بازجویی توسط حافظان زور و سرمایه جان باخت.
نا امنی محیط کار در کارخانه‌ها، معادن، کارگاهها و کارهای فصلی، روزانه هزاران کارگر را قربانی سودخواهی سرمایه‌داران در سرتاسر دنیا می‌کند. اخیرا مرگ 8 تن از کارگران معدن ذغال سنگ طبس برای تمامی کارگران در ایران خبری تکان دهنده و تاسف بار بود. همچنین برای هر چه بیشتر بی حقوق کردن طبقه‌ی کارگر لایحه‌ی ضد کارگری قانون کار و تامین اجتماعی امسال جهت تصویب به مجلس فرستاده شده است.
مرگ کودکان شین­آباد در پیرانشهر که قرار بود در دنیای کودکی و نوجوانی خود افق‌های روشنتری از یک دنیای آزاد و برابر را نوید دهند و از امکاناتی که حاصل کارِ مادران و پدرانِ کارگرشان بود، بهره جویند، در نتیجه‌ی سودخواهی صاحبان سرمایه، کابوس تلخی بود که ذهن هر انسان شریفی را سخت آزار داد. دیدیم که چگونه 37 نفر از نوشکفته‌ها، طعمه‌ی حریق شدند و از آن میان «سیران یگانه» و «ساریا رسول زاده» با دنیایی سرشار از آرزو، جلوی چشمانمان جان باختند.
تمامی این سیاست‌های ضد انسانیِ سرمایه‌داری، دیربازی است برای کارگران بر ملا شده و می‌خواهد با این فشارها جلوی اعتراضات کارگری را بگیرد و با تعقیب، بازداشت و زندانی کردن کارگران آگاه و پیشرو، زهر چشم بگیرد و یا آن کارگران مبارز را بترساند.
فشار اقتصادی، تورم و گرانی، عدم پرداخت به موقع دستمزد کارگران، اخراج‌های گسترده و دسته جمعی در طول سال جاری بیش از سال‌های دیگر کارگران را به میدان اعتراضات کارگری آورده است و این اعتراضات و اعتصابات کارگری نشان می‌دهد که طبقه‌ی کارگر از خواسته‌های بر حق خود که همانا حق ایجاد تشکل، مبارزه با استثمار و دفاع از منافع طبقه‌ی کارگر می‌باشد، به هیچ وجه عقب نشینی نخواهد کرد.
ما کارگران و فعالین کارگری و اعضای متشکل در کمیته‌ی هماهنگی، دوشادوش تمام هم‌طبقه‌ای‌های خود در سراسر جهان و برای پایان دادن به تمامی مشقات و مظالم و نابرابری‌های نظم سرمایه و برپایی دنیایی انسانی و عاری از هرگونه ستم و استثمار انسان از انسان، متحدانه مبارزه خواهیم کرد و از تمامی کارگران و انسان‌های آزادی‌خواه که منافعی جدا از منافع طبقه‌ی کارگر ندارند، می‌خواهیم که از این مبارزات پستیبانی و صدای این فعالین کارگری را به گوش تمامی نهادهای انسان دوست در سطح جهانی برسانند و برای لغو احکام صادره و فشار بر فعالین کارگری تلاش کنند.
ما بدین‌وسیله با همبستگی مبارزات خود از خواسته‌های بر حق رضا شهابی اعلام حمایت می‌کنیم و هرگونه قصور و عواقب ناشی از تجدید فشار بر رضا شهابی را متوجه حامیان سرمایه و مقامات مسئول در زندان می‌دانیم.
ما بار دیگر تعقیب و بازداشت و زندانی کردن کارگران و فعالین کارگری و اعضای متشکل در کمیته‌ی هماهنگی را به شدت محکوم می‌کنیم و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط کارگران و فعالین کارگری و تمامی زندانیان سیاسی از جمله بهنام ابراهیم زاده، محمد جراحی، فریبرز رئیس دانا، نسرین ستوده، شاهرخ زمانی، رضا شهابی و پدرام نصراللهی و ... از زندان‌های سرمایه‌داری هستیم.
ما همچنین مرگ کارگران معدن ذغال سنگ طبس و دانش آموزان شین‌آباد و جان باختن ستار بهشتی را به خانواده­ و بستگان این عزیزان تسلیت گفته و تمامی این جنایاتِ سرمایه‌داران را محکوم میکنیم؛ و خواهان مداوای هرچه سریعتر دانش‌آموزان قربانی آتش‌سوزی مدرسه‌ی شین‌آباد هستیم.
زنده باد همبستگی طبقاتی کارگران
کارگران، فعالین کارگری و اعضای کمیته­‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری سنندج-15/10/91

دیدار با فعالین آزاد شده در بوکان

به گزارش رسیده، امروز پنج شنبه 14 دیماه جمعی از فعالین کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری به دیدار کارگران و فعالین آزاد شده هادی تنو مند، جمال مینا شیری، ابراهیم مصطفی‌پور، قاسم مصطفی‌پور در شهر بوکان و در روستای حمامیان به دیدار محمد کریمی رفتند.
در این دیدار فعالین کارگری ضمن تبریک آزادی این عزیزان به خانوده‌هایشان، در مورد شرایط سخت معیشتی کارگران صحبت کرده و در ادامه ضمن تاکید بر تداوم فعالیت‌های کارگری،‌دفاع از منافع طبقه کارگر را از وظائف اصلی کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری دانستند.
کمیته هما هنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-14 دی 1391

اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل عمومی مادرید در آستانه جشن “سه پادشاه”

به گزارش4ژانویه یورونیوز،کارکنان وسایل نقلیه عمومی شهر مادرید در اسپانیا از روز جمعه در اعتراض به سیاست های سختگیرانه اقتصادی دولت به مدت چهل و هشت ساعت دست به اعتصاب زدند.
اعتصاب کنندگان خواستار پرداخت یک ماه اضافه حقوق آخر سال هستند که پیش تر دریافت می کردند اما در پایان سال گذشته میلادی به دلیل اجرای سیاست های ریاضتی به آنها پرداخت نشده است.این اعتصاب که در آستانه یک جشن سنتی به نام «رژه سه پادشاه» انجام می شود، رفت و آمد ساکنان پایتخت را با مشکل مواجه کرده.
یکی از شهروندان می گوید: «اگرچه اعتصاب وسایل نقلیه مردم را به دردسر می اندازد، اما اعتصاب حق معترضان است.»
با این وجود به گفته مقامات محلی مادرید روز جمعه نزدیک به 40 درصد و روز شنبه حداقل هشتاد درصد از مسافرت های شهری توسط مترو تضمین می شود.
کارکنان وسایل نقلیه عمومی همچنین اعلام کرده اند که روز هفدهم ژانویه نیز در دو نوبت از شش تا نه صبح و از پنج بعد از ظهر تا هشت شب اعتصاب خواهند کرد.

“ویرجین مگااستور” قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نیست

به گزارش مورخ4ژانویه یورونیوز،فروشگاه زنجیره ای ویرجین مگااستور، فروشنده تولیدات فرهنگی و مولتی مدیا که دارای یک هزار کارمند در فرانسه است اعلام کرده قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نیست.
هزینه بالای اجاره فروشگاههای این شرکت یکی از دلایل این تصمیم عنوان شده است.
این شرکت قبلا در طول دو سال 200 تن از کارکنان خود را اخراج کرده بود.
پانزدهم دی ماه1391

*******************

اخباروگزارشات کارگری16دی ماه1391

- اعتصاب متحدانه 1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا هشتمین روز خود را پشت سر گذاشت
- گسترش حمایتهای بین المللی و داخلی از رضا شهابی – عدم آزادی رضا در بیستمین روز از اعتصاب اش علیرغم تحویل سند – نگرانی از وضعیت بیماری نیما ابراهیم زاده و تقاضای آزادی فوری بهنام ابراهیم زاده
- علی نجاتی در شعبه چهارم دادیاری دادگاه انقلاب سنندج مورد محاکمه قرار گرفت
- بازپرسی از علی نجاتی در شعبه 4 دادیاری دادگاه انقلاب سنندج
- تجمع كارگران صنایع پوشش رشت مقابل درب ورودی كارخانه
- اعتراض كارگران ابر صنعتی قزوین به تعویق ۲۱ ماه حقوق
- مرگ یك كارگر ساختمانی در اهواز بر اثر واژگونی تخته داربست
- دومین روز اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل عمومی مادرید

اعتصاب متحدانه 1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا هشتمین روز خود را پشت سر گذاشت

اتحادیه آزاد کارگران ایران: 1200 کارگران نورد لوله صفا که از نهم دی ماه دست به اعتصاب زده اند امروز نیز به اعتصاب خود ادامه دادند. در هشتمین روز اعتصاب این کارگران، کارفرمای کارخانه رستمی صفا ساعت 5/8 صبح در میان کارگران حاضر شد . وی در این نشست با کارگران ضمن بر حذر کردن آنان از مراجعه به فرمانداری ساوه و دادن وعده پرداخت دستمزد معوقه آنان و با بیان اینکه حرف و خواست شما درست و بر حق است تلاش کرد کارگران اعتصابی را وادار به شکستن اعتصاب کند اما کارگران بطور مرتب به صحبتهای وی اعتراض میکردند یکی میگفت: قول شما نان نمیشود و دیگری فریاد میزد شما گرسنگی سرت میشود؟ در ادامه صحبتهای رستمی صفا اعتراض کارگران به حدی رسید که آنان بطور دسته جمعی محل نشست را ترک کردند و بتدریج دست به تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه زدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در ادامه تلاش رستمی صفا برای باز گرداندن کارگران بر سر کار وی حوالی ظهر نماینده های کارگران را به نشست دعوت کرد و طی جلسه ای 5/2 ساعته فرمول بندی زیر را جهت پایان دادن به اعتصاب به آنان پیشنهاد کرد: 1- پرداخت دستمزد مرداد و شهریور کارگران در روز بیست و پنجم ماه جاری 2- پرداخت دستمزد مهر و آبان در بهمن ماه 3- پرداخت دستمزد آذر و دی به همراه عیدی و پاداش کارگران در اسفند ماه 4- پرداخت دستمزد بهمن و اسفند در سال 92
بنا بر این گزارش بدنبال این جلسه، نماینده های کارگران پیشنهادات کارفرما را با همکاران خود در میان گذاشتند اما کارگران ضمن تاکید بر خلف وعده های کارفرما به اعتصاب خود پایان ندادند و اعلام کردند فردا طی اتخاذ تصمیمی دسته جمعی پاسخ خود را به کارفرما خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – شانزدهم دی ماه 1391

اطلاعیه شماره 47 - گسترش حمایتهای بین المللی و داخلی از رضا شهابی – عدم آزادی رضا در بیستمین روز از اعتصاب اش علیرغم تحویل سند – نگرانی از وضعیت بیماری نیما ابراهیم زاده و تقاضای آزادی فوری بهنام ابراهیم زاده

- همانطور که مورد اطلاع عموم است، رضا شهابی، فعال کارگری و از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از تاریخ ۲۷ آذرماه دست به اعتصاب غذای تر و دارو زده است. رضا شهابی اعلام کرده است که تا رسیدن به خواسته های مطرح شده اش از جمله مداوای کامل وی در خارج از زندان به اعتصاب خود ادامه خواهد داد. رضا شهابی در اثر بیش از دو سال و نیم زندان، بازجویی و اذیت و آزارهای مختلف در شرایط جسمی بسیار نامساعدی قرار دارد و نیاز فوری و مبرم به معالجه و استراحت مطلق دارد. تنها راه حل موثر برای خاتمه به این وضعیت آزادی فوری رضا شهابی و معالجه ایشان در یک بیمارستان با امکانات لازمه است. این وضعیت قابل تداوم نیست.
اعتصاب غذایی و دارویی رضا شهابی، که اکنون 20 روز از آن گذشته، با انعکاس وسیعی در سطح ایران و جهان مواجه شده است و از آغاز آ‌ن تا کنون نگرانی و اعتراضات بسیاری از سراسر دنیا را برانگیخته است. با وجود تعطیلات سال نوی میلادی، نامه های اعتراضی زیادی توسط تشکل های کارگری از فرانسه، انگلیس، دانمارک تا آمریکا و کانادا خطاب به مسئولان دولتی ایران ارسال شده است و در آنها ضمن درخواست آزادی فوری شهابی، مسئولان به عنوان تنها مسئول سلامتی و جان رضا شهابی شناخته شده اند. همچنین تشکل ها و فعالان کارگری ایران نیز به صورت مداوم نگرانی خود را نسبت به وضعیت رضا شهابی اعلام کرده و خواهان آزادی وی و نیز پایان اعتصاب غذایی و دارویی ایشان، که سلامتی اش را به شدت در معرض خطر قرار داده، شده اند.
کمیته دفاع از رضا شهابی ضمن قدردانی از تمامی حمایتهای تاکنونی از رضا شهابی، امیدوار است که حمایتهای داخلی و بین المللی توسط تشکل ها و فعالان کارگری و افراد دلسوز تا آزادی رضا و معالجه وی کماکان تداوم یابد.
لازم به ذکر است بنا بر گفته ی مأموران امنیتی مبنی بر آزادی رضا، خانواده ی رضا روز سه شنبه (12 دی) یک سند تهیه کرده و آن را به دادستانی تحویل دادند تا رضا آزاد شود اما تا این لحظه هیچ خبری از آزادی او نشده است و خانواده شهابی و فعالان کارگری به شدت نگران حال جسمی او در بیستمین روز از اعتصاب غذا و داروی اش هستند.
همچنین کمیته ی دفاع از رضا شهابی به شدت نگران وضعیت بیماری نیما ابراهیم زاده، فرزند فعال کارگری زندانی بهنام ابراهیم زاده، است. نیما به دلیل بیماری خونی در بیمارستان محک تهران بستری شده است و بنا بر تأکید پزشکان متخصص این بیمارستان اکنون نیاز ضروری روحی به حضور در کنار پدر دربندش دارد. کمیته ی دفاع از رضا شهابی از تمامی تشکل ها و نهادهای کارگری و اجتماعی ایران و جهان می خواهد ضمن پیگیری شرایط خانواده و فرزند بهنام، به هر طریق ممکن درخواست آزادی بهنام ابراهیم زاده را داشته باشند تا او بتواند دست کم در این شرایط سخت در کنار همسر و تنها فرزند بیمارش باشد.
کمیته دفاع از رضا شهابی - 16 دی ١٣٩١
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی، آقای محمود صالحی: ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢

علی نجاتی در شعبه چهارم دادیاری دادگاه انقلاب سنندج مورد محاکمه قرار گرفت

علی نجاتی عضو هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه امروز از ساعت 9 صبح تا 13 ظهر در شعبه چهارم دادیاری دادگاه انقلاب سنندج به اتهام واهی تبلیغ علیه نظام مورد بازپرسی و محاکمه قرار گرفت. این اتهام را بر اساس خواندن آواز "دایه دایه وقت جنگه" در یک مهمانی در شهر سنندج و اقدام به عکاسی از سوی همسرش از علی نجاتی در زمان بازداشت بر وی وارد کرده اند. این چهارمین بار است که علی نجاتی و همسرش شهناز سگوند به همین اتهام و با همین مستندات مورد محاکمه قرار میگیرند.
در پایان دادگاه و بازپرسی امروز در شهر سنندج، علی نجاتی با تعهد سپردن قرار وثیقه صد میلیون ریالی و یا سپردن فیش کارمندی آزاد شد.
علی نجاتی بار اول در روز 29 مهر ماه در دادیاری شعبه اول دادگستری شوش با اتهام و مستندات فوق محاکمه شد و بر اساس خواست دادگاه مزبور بود که امروز برای بار دوم در شعبه چهارم دادیاری دادگاه انقلاب سنندج و دقیقا با همان مستندات و اتهام مورد محاکمه و بازپرسی قرار گرفت. همچنین شهناز سگوند همسر علی نجاتی یک بار با همین اتهام و مستندات در روز هفتم آبانماه در دادگستری شوش مورد محاکمه قرار گرفته و تبرئه شده است بار دوم ایشان باز با همین اتهامات و مستندات در روز 25 آذر در شعبه دوم دادگاه انقلاب دزفول محاکمه گردید که هنوز این دادگاه حکمی در مورد شهناز سگوند صادر نکرده است.
وارد کردن اتهام تبلیغ علیه نظام به علی نجاتی و همسرش به دلیل مسافرت به یکی از شهرهای کشور و خواندن آواز "دایه دایه وقته جنگه" و محاکمات متعدد آنها چیزی جز بیانگر یک بهانه جویی آشکار از سوی مامورین امنیتی و قضایی برای آزار و اذیت این خانواده کارگری و از این طریق بالا بردن هزینه فعالیتهای صنفی و اجتماعی برای کارگران معترض نیست.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن احضار و محاکمه علی نجاتی و شهناز سگوند اعلام میدارد احضار و برگزاری دادگاههای متعدد برای این زوج کارگری آنهم به جرم یک مسافرت و خواندن آواز کاملا قانونی نه تنها هیچ خللی در تلاش و مبارزه کارگران ایران برای دست یابی به حقوق انسانی شان ایجاد نخواهد کرد بلکه بر عمق و دامنه انزجار آنان از وضعیت موجود خواهد افزود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 16 دی ماه 1391

بازپرسی از علی نجاتی در شعبه 4 دادیاری دادگاه انقلاب سنندج

بر اساس گزارش رسیده، امروز شنبه 16 دی 1391 ساعت 9 صبح علی نجاتی فعال کارگری و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به اتهام واهی تبلیغ علیه نظام از طریق خواندن آواز لری دایه دایه وقت جنگه!!!! و ارتباط با فعالین کارگری در سنندج در شعبه 4 دادیاری دادگاه انقلاب سنندج مورد بازپرسی قرار گرفت. نامبرده بعد از 4 ساعت با قرار وثیقه ده میلیون تومانی و گذاشتن فیش حقوقی کارمندی آزاد گردید.
لازم به ذکر است که وی قبلا نیز به همین اتهام در دادیاری شعبه اول دادگستری شوش محاکمه و بر اساس خواست دادگاه انقلاب سنندج دوباره به این اتهام احضار و مورد بازپرسی قرار گرفته است. مستندات ارائه شده از سوی مامورین امنیتی در دادگاه فقط یک سی دی است که نشان می‌دهد علی نجاتی در یک مهمانی در کردستان آواز لری می‌خواند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم کردن محاکمه علی نجاتی، چنین اقداماتی را در راستای فشار بر کارگران و فعالین کارگری می‌داند و خواهان رفع اتهام ازنامبرده و همچنین آزادی بی قید و شرط تمامی کارگران و فعالین کارگری دربند می‌باشد.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-16 دی 1391

تجمع كارگران صنایع پوشش رشت مقابل درب ورودی كارخانه

به گزارش مورخ16دی ایلنا،بیش از ۵۰ نفر ازکارگران گروه صنایع پوشش ایران به نمایندگی از سایر كارگران دیگر كارخانجات این شركت، صبح امروز ‌- شنبه 16 دی‌ماه - در اعتراض به عدم اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد و یك ماه تاخیر سازمان‌مند (سیستماتیك) در پرداخت حقوق، مقابل درب ورودی کارخانه تجمع كردند.
یکی از کارگران شرکت پوشش حاضر در این تجمع، گفت: ورشكستگی این كارخانه به دلیل بارش سنگین برف در سال 83 بود كه بسیاری از صنایع گیلان را نابود كرد.
این كارگر افزود: در آن زمان این كارخانه در حال واگذاری به بخش خصوصی بود كه با وقوع این حادثه طبیعی، دیگر نتوانست همچون گذشته تولید داشته باشد.
گفتنی است كارگران معترض در این تجمع پارچه‌نوشته‌هایی با مضمون «تا زمانی که تکلیف نهایی کارگران در مورد بازنشستگی مشخص نشود حق فروش ابزار تولید و آهن آلات را ندارید» و «دست تخریب گران صنعت را از این مجموعه كوتاه كنید» در دست داشتند.
براساس این گزارش،«نصرت الله صمدی» مدیر عامل شرکت صنایع پوشش ایران ، ضمن تایید تجمع تعدادی از کارگران این كارخانه گفت: تعدادی از کارگران مجموعه صنعتی پوشش ایران در مقابل درب کارخانه دست به تجمع زده‌اند و خواستار دریافت حقوق معوقه و بازنشستگی پیش از موعد هستند.

اعتراض كارگران ابر صنعتی قزوین به تعویق ۲۱ ماه حقوق

«ما جوانی خود را در این شرکت سپری کرده‌ایم و حالا بدون درآمد و بلاتکلیف مانده‌ایم»/ «تامین اجتماعی البرز هم به ما خدمات نمی‌دهد. در عین گرفتاری کاری، درآمدی نداریم، تامین اجتماعی دفترچه‌های ما را اعتبار نمی‌زند.»
به گزارش16دی ایلنا، ۲۴کارگر رسمی كارخانه ابر صنعتی ایران، طی نامه‌ای نسبت به ۲۱ ماه تعویق حقوق خود اعتراض كردند.
براساس این گزارش، در بخشی از نامه‌ این کارگران که دارای سابقه کاری بین ۱۶ تا ۲۸ سال هستند، آمده است: صاحب شرکت ابرصنعتی ایران در ۲۰ مهر سال ۹۰ شرکت را تفکیک کرده و همه سالن‌ها را رهن و اجاره داده است. این درحالی است كه این شرکت [با شكایت كارگران] در توقیف کارگران بوده است.
کارگران ابر صنعتی ایران در بخش دیگری از این نامه، با بیان اینكه «کارفرما از اجاره‌ای که دریافت می‌کند حتی پول خرید یک قرص نان را هم به ما نمی‌دهد»، آورده‌اند: در ۲۰ تیر ۹۱ کارفرما در شعبه ۱۰۲ کیفری شهرستان حاضر شد و به کارگران قول داد تا مبلغی از طلب كارگران را پرداخت کند، ولی فقط قول داد و رفت. در اول مهر ۹۱ در اداره کار شهرستان البرز طی مذاکراتی توافق کرد زمینه بازنشستگی ۱۲ نفر از کارگران بالای ۲۰ سال دارای مشاغل سخت و زیان آور را با هماهنگی بیمه فراهم کند که [باز هم این كار را] نکرد.
در ادامه این نامه آمده است: در‌‌ همان جلسه مقرر شد [كارفرما] به ۱۲ نفر کارگر زیر ۲۰ سال سابقه ۲ ماه مزایا بدهد، ولی همه مسئولین شهرستان و ما کارگران را با این وعده‌ها سرگرم کرده است و هیچکدام از تعهداتش را اجرا نمی‌کند.
در بخش دیگری از نامه درباره مشكلاتی كه به دنبال پرداخت نشدن حق بیمه كارگران ایجاد شده، بیان شده است: تامین اجتماعی البرز هم به ما کارگران خدمات نمی‌دهد، در حالی که ما مریض داریم و در عین گرفتاری کاری، درآمدی نداریم، تامین اجتماعی دفترچه‌های ما را اعتبار نمی‌زند و ما کارگران پیش زن و بچه خود شرمنده‌ایم و نمی‌دانیم چکار کنیم.
در بخش پایانی این نامه تصریح شده است: از مسوولان استانی و کشوری می‌خواهیم فکری به حال ما و خانواده‌های‌مان بکنند، ما جوانی خود را در این شرکت سپری کرده‌ایم و حالا بدون درآمد و بلاتکلیف مانده‌ایم و کارفرما به مشکلات رسیدگی نمی‌کند و مدعی است تا شرکت را نفروشد پول ما را نمی دهد.

مرگ یك كارگر ساختمانی در اهواز بر اثر واژگونی تخته داربست

این کارگر ۲۵ ساله‌ به نام «جابر محبی»، متاهل و دارای یک فرزند هشت ماهه بوده و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز نبوده است.
به گزارش ایلنابتاریخ16دی،واژگون شدن تخته داربست باعث مرگ یک کارگر ساختمانی در اهواز شد.
برپایه این گزارش،یکی از همكاران این کارگر ساختمانی ، در توضیح این حادثه گفت: کارگر ۲۵ ساله‌ای بنام «جابر محبی» در طبقه سوم یک ساختمان نو ساز در خیابان گلستان اهواز، در حال سنگ کاری بود که به دلیل واژگون شدن ناگهانی تخته داربست سقوط کرد و جان باخت.
این کارگر افزود: شدت جراحات وارده باعث کشته شدن آنی این کارگر شد و حضور آتش نشانان و اورژانس این شهر به محل حادثه فایده‌ای نداشت.
او گفت: این کارگر متاهل و دارای یک فرزند هشت ماهه بوده است و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز نبوده است.
این کارگر ساختمانی اضافه کرد: سهمیه بندی کردن بیمه کارگران ساختمانی ومشکلات دریافت کارت مهارت باعث شده تعداد زیادی از کارگران ساختمانی در این شهر نتوانند از خدمات بیمه‌ تامین اجتماعی استفاده کنند.

دومین روز اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل عمومی مادرید

به گزارش5ژانویه یورونیوز،اعتصاب کارکنان بخش حمل و نقل عمومی شهر مادرید اسپانیا روز شنبه برای دومین روز متوالی ادامه یافت.
این کارکنان در اعتراض به برنامه های سختگیرانه اقتصادی دولت دست دست از کار کشیده اند.
اعتصاب دو روزه بخش حمل و نقل عمومی در حالی انجام می شود که مادرید در حال برگزاری یک جشن سنتی سالانه است و این تردد شهروندان را با دشواری روبرو کرده است.
یکی از اهالی مادرید می گوید: « آنها حق دارند اعتراض کنند. متوجه مشکلات کارکنان هستم. بنابراین صبر می کنم.»
برغم اعتصاب، مقامات محلی تردد بیش از 90 درصد از قطارهای شهری را تضمین کرده اند.
معترضان خواستار دریافت یک ماه حقوق اضافی پایان سال خود هستند که به دلیل اجرای برنامه ریاضتی دولت به آنها پرداخت نشده است.
شانزدهم دی ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com