اخبار و گزارشات کارگری۱۰ ، ۱۱ و ۱۲دی ماه ۱۳۹۱1391
Wed 2 01 2013
اخباروگزارشات کارگری10دی ماه1391
- علی نجاتی به شعبه چهارم دادیاری دادگاه انقلاب سنندج احضار شد
- رضا شهابی در اعتصاب غذا و دارو
در گفتوگو با محمود صالحی، فعال کارگری و مسعود شفیعی، وکیل رضا شهابی
- کارگران نورد لوله صفا در دومین روز اعتراضات خود به فرماندار ساوه اعلام کردند تا دریافت دستمزدهایمان به اعتصاب ادامه خواهیم داد
- پرداخت حقوق آبان ماه بازنشستگان صندوق فولاد با دو ماه تأخیر
- انفجار در کارخانه سیمان شاهرودومرگ2کارگرویک مسئول شرکت
- مرگ کارگر ۲۰ ساله در کرج بر اثر سقوط در چاهك آسانسور
- در تبریزدستگاه پرس جان كارگری را گرفت
علی نجاتی به شعبه چهارم دادیاری دادگاه انقلاب سنندج احضار شد
علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به شعبه چهارم دادیاری دادگاه انقلاب سنندج احضار شد. بر اساس این احضاریه وی باید سه روز پس از رویت این احضاریه در دادگاه حاضر شود.
احضار علی نجاتی به شعبه چهارم دادیاری دادگاه انقلاب سنندج پیرو محاکمه وی در شعبه اول دادیاری دادگستری شهرستان شوش در 29 مهر ماه سالجاری صورت میگیرد. در این دادگاه در شهرستان شوش به علی نجاتی اعلام شده بود: بر اساس مستندات یک سی دی که بر روی پرونده همسرتان است شما سال گذشته به کردستان رفته اید ودر آنجا سخنرانی کرده و ترانه حماسی و تحریک کننده "دایه دایه وقته جنگه" را خوانده اید. قاضی این دادگاه علی نجاتی را با وثیقه ده میلیون ریالی آزاد کرد و به وی اعلام نمود ما این سی دی را جهت تحقیقات و تکمیل پرونده به دادگستری استان کردستان خواهیم فرستاد و چنانچه دادگستری این استان قصد محاکمه شما را در آنجا نداشته باشد همینجا در شوش به پرونده شما رسیدگی خواهیم کرد.
از 29 مهر ماه سالجاری تاکنون این چهارمین بار است که علی نجاتی و همسرش شهناز سگوند به دادگاههای انقلاب در شهرهای شوش، دزفول و سنندج احضار و با اتهامات واهی مورد بازجویی و محاکمه قرار میگیرند. اولین محاکمه علی نجاتی به جرم مسافرت به کردستان و خواندن سرود "دایه دایه" در یک مهمانی در این شهر در حالی صورت گرفت که وی تنها یک ماه قبل از آن از زندان آزاد شده بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران، احضار و محاکمه های پی در پی علی نجاتی و همسرش شهناز سگوند را با اتهامات واهی ابزاری سیستماتیک برای آزار و اذیت این خانواده معترض کارگری و بالا بردن هزینه فعالیتهای صنفی و اجتماعی برای عموم کارگران ایران ارزیابی میکند و با محکوم کردن احضار علی نجاتی به دادگاه انقلاب شهر سنندج ، اعلام میدارد بر پایی تشکل، اعتصاب و تجمعات کارگری از بدیهی ترین حقوق اجتماعی کارگران است و بدون تردید اینگونه آزار و اذیت رهبران و فعالین کارگری قادر نخواهد شد خدشه ای در مبارزات کارگران ایران برای دست یابی به یک زندگی بهتر ایجاد کند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم دی ماه 1391
رضا شهابی در اعتصاب غذا و دارو
در گفتوگو با محمود صالحی، فعال کارگری و مسعود شفیعی، وکیل رضا شهابی
رضا شهابی، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران است؛ سندیکایی که در سال ۱۳۸۳ خورشیدی شکل گرفت. این تشکل از همان ابتدا زیر فشارهای امنیتی دولت ایران قرار گرفت و اعضای فعال آن چون منصور اسانلو، ابراهیم مددزاده و رضا شهابی بارها احضار و بازداشت و در نهایت به حبسهای طولانیمدت محکوم شدهاند.
بشنوید:
http://www.zamahang.com/podcast/2010/20121228_HumanRights_MamoudSalehi_MasoudShafiei_Reza_Shahabi_BehnamDaraeiZadeh.mp3
رضا شهابی در خردادماه سال ۱۳۸۹ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به شش سال زندان و پنج سال محرومیت از فعالیت سندیکایی محکوم شد و هم اکنون هم در بند ۳۵۰ زندان اوین، دوران محکومیت خود را میگذراند. او به سختی بیمار است و در طول دوران حضور در زندان نیز به سبب بیماری و درد شدید ستون فقرات و گردن، چند مرتبه در بیمارستانهای تهران بستری شده است و احتمال فلج شدن او نیز میرود.
این فعال حقوق کارگران، پس از پیگیریهای فراوان از سوی خانوادهاش، بالاخره روز ۲۵ آذرماه سال جاری برای معاینه به بیمارستان منتقل شد، اما در پی جلوگیری از انجام آزمایشهای پزشکی مرتبط و "فحاشی و تهدید به ضرب و شتم" از سوی ماموری که وی را از زندان به بیمارستان آورده بود، در بند ۳۵۰ زندان اوین، دست به اعتصاب غذا و دارو زده است و از این حرکت اعتراضی، بیش از ۱۴روز میگذرد.
ربابه رضایی٬ همسر این زندانی به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفته است که مامور همراه رضا شهابی با درخواست دکتر برای انجام آزمایش ام آر آی موافقت نکرده و گفته که باید تا قبل از ظهر وی را به زندان برگرداند. به گفته او مامور زندان "با عبارتهای خیلی زشت" رضا شهابی را تهدید میکرده است که اگر الان به زندان برنگردد "او را با کتک میبرد".
در گفتوگویی با محمود صالحی، فعال اجتماعی و سخنگوی کمیته پیگیری وضعیت رضا شهابی، درباره آخرین وضعیت این زندانی سیاسی پرسیدهایم و سپس با مسعود شفیعی، وکیل رضا شهابی در تهران صحبت کردهایم و از او در پیوند با اتهامهایی پرسیده ایم که براساس آن موکل او در دادگاه انقلاب تهران محکوم شده است.
محمود صالحی: بعد از آنکه در روز ۲۵ آذر، رضا شهابی را به بیمارستان میبرند، بر اثر برخورد بدی که همراه ایشان، یعنی پاسداری که همراه او بوده، با وی میکند، وقتی به زندان بر میگردد، اطلاعیه میدهد. در آن اطلاعیه قید میکند که من در اعتراض، دو گزینه را در نظر گرفتهام: یا دست به اعتصاب غذا خواهم زد، یا دست به اعتصاب دارو خواهم زد و از ادامه درمان و دریافت خدمات پزشکی، خودداری خواهم کرد. در نامه دوم مینویسد که من گزینه دوم را در نظر گرفتم. سپس، روز ۲۷ آذر ماه، یعنی روز دوشنبه پیش نیز رسماً اعلام اعتصاب غذای تر میکند و از آن هنگام تا به امروز در اعتصاب است.
آیا اطلاعی از آخرین وضعیت جسمی رضا شهابی در پی اعتصاب غذا و دارو دارید؟
رضا در آخرین تماسی که با خانوادهاش داشته، گفته است که هفت کیلو، وزن کم کرده، اما - خانوادهاش گفتهاند- حالش به لحاظ روحی خوب بوده است. با این حال، او نیز چون تمامی زندانیانی که دست به اعتصاب غذا میزنند، نیاز به حمایت دارد. رضا شهابی امروز که در حال اعتصاب است، حمایت میخواهد و لازم هست که کارگران، زحمتکشان جامعه، مردم آزادیخواه، فعالان مدنی و... از او حمایت کنند.
شما خودتان مدت زیادی در زندان بودید و در اعتراض به شرایطتان، دست به اعتصاب غذا زدید. به نظر شما، زندانی در چه شرایطی دست به چنین کاری میزند؟
زندانی که دست به اعتصاب غذا میزند، یعنی دارد با جان خودش بازی میکند. او با وجود اینکه میداند جانش در خطر است، به سبب برخوردهای ناانسانی که در زندان با زندانی میشود، به رغم میلش دست به چنین کاری میزند، اما در کل، این پرسش محوری را باید از خود زندانی پرسید. من که در خانه خود نشستهام، آب میخورم، نان میخورم، زندگی خودم را میکنم، آسایش لازم را دارم و... نمیتوانم موقعیت یا تصمیمهای یک زندانی را در داخل زندان درک کنم. اگر از خود زندانی بپرسید که چرا جانت را به خطر میاندازی، آنگاه به شما خواهد گفت که به خاطر توهینها و بیحرمتیها، بیتوجهیها یا نابرابریهایی طبقاتی که در داخل زندان اعمال میشود، دست به اعتصاب زدهام. وگرنه زندانیای چون رضا شهابی میداند در کشوری که ما زندگی میکنیم تنها چیزی که ارزش ندارد انگار جان انسان است.
پنج سال محرومیت از فعالیت سندیکایی
مسعود شفیعی، وکیل مدافع رضا شهابی است. او پس از محکومیت رضا شهابی و آغاز دوران اجرایی حکم، ملاقاتی با موکل خود نداشته است و میگوید: "ما حتی در آن مقطعی که نیاز به ملاقات داشتیم و به لحاظ قانونی نیز کاملاً مجاز بودیم و این حق را داشتیم، از این فرصت محروم بودیم."
شما هم در مرحله بدوی و هم در مرحله تجدید نظر، وکیل رضا شهابی بودهاید. اتهام اصلی او که در دادگاه انقلاب به آن محکوم شده چه بوده است؟
مسعود شفیعی: به لحاظ قانونی، همانطور که شما اشاره کردید، من هم در مرحله بدوی و هم در مرحله تجدید نظر، وکیل آقای شهابی بودم. البته باید این توضیح را نیز بدهم که وقتی حکم به اصطلاح «قطعی» میشود و متهم به عنوان «مجرم» روانه زندان میشود، وکیل دیگر سمت خاصی ندارد و دیگر در «موضع دفاع» نیست.
در پیوند با سئوالی که مطرح کردید، باید بگویم اتهامهای آقای شهابی، در پیوند با مواد ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی بود. ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی در خصوص افرادی است که علیه نظام جمهوری اسلامی یا به نفع گروهها و سازمانهای مختلف، به هر نحوی فعالیت تبلیغی کنند. ماده ۶۱۰ هم به اجتماع و تبانی در جرایم امنیتی اشاره دارد. آقای شهابی در هر دوی این موارد اتهامی به حداکثر مجازات (یک سال و پنج سال) محکوم شده است. علاوه بر این، به مدت پنج سال هم از هرگونه فعالیت سندیکایی و... محروم شدهاند.
آیا پس از محکومیت رضا شهابی و آغاز دوران اجرایی حکم، شما ملاقاتی هم با وی داشتهاید؟
نه متأسفانه. ما حتی در آن مقطعی که نیاز به ملاقات داشتیم و به لحاظ قانونی نیز کاملاً مجاز بودیم و این حق را داشتیم، از این فرصت محروم بودیم. البته من ایشان را برای انعقاد وکالتنامه در زندان ملاقات کردم و درباره چگونگی دفاع و... نیز صحبتهایی داشتیم، ولی پس از قعطی شدن حکم، ما اصولاً در جایگاه وکیل، سمتی برای ورود به پرونده یا ملاقات با موکل نداریم.
آیا در مرحله کنونی، امکان درخواست آزادی مشروط برای رضا شهابی وجود دارد؟
به موجب قوانین، درخواست «آزادی مشروط»، شرایط ویژه و خاص خود را دارد. در عمل، این رفتار زندانی در زندان است که مبنا و اساس پیگیری چنین درخواست قرار میگیرد. در تئوری این درست است که وقتی زندانی، حدود نیمی از دوران محکومیتاش را سپری کند، چنین حقی را دارد، اما در عمل، منوط به تصمیم و نظر مسئولان است تا بر پایه چگونگی رفتار زندانی در زندان، تصمیم بگیرند. در خصوص وضعیت آقای رضا شهابی، بعید میدانم که چنین برداشتی در نگاه مسئولان قضایی و زندان وجود داشته باشد.
منبع:رادیوزمانه- بهنام داراییزاده -9دی
کارگران نورد لوله صفا در دومین روز اعتراضات خود به فرماندار ساوه اعلام کردند تا دریافت دستمزدهایمان به اعتصاب ادامه خواهیم داد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اعتصاب 4 ساعته دیروز 1200 کارگر نورد لوله صفا، کارفرمای این کارخانه به کارگران قول داد دیشب یکماه از دستمزد معوقه آنان را به حساب شان واریز خواهد کرد. اما دیشب هیچ پولی به حساب کارگران واریز نشد و آنان از اول صبح امروز اعتصاب نامحدودی را آغاز کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، بدنبال این اعتصاب و عدم توجه مسئولین کارخانه به خواست کارگران، آنان با روشن کردن لاستیک درب ورودی کارخانه را نیز بستند و حوالی ظهر طی تماسی با فرمانداری ساوه مسئله خلف وعده کارفرما را با فرماندار این شهر در میان گذاشتند. فرماندار ساوه در این تماس تلفنی به نقل از کارفرما اعلام کرد سه ماه از دستمزد معوقه کارگران به حساب شان واریز شده است. این در حالی است که هیچ پولی به حساب کارگران واریز نشده بود.
بنا بر این گزارش بدنبال این تماس تلفنی تا ساعت 15 بعد از ظهر هیچ خبری از رسیدگی به خواستهای کارگران نشد به همین دلیل آنان حوالی ساعت 16 با سرویسهای خود به مقابل فرمانداری رفتند اما مسئولین فرمانداری از پذیرش کارگران خودداری کردند و کارگران در عکس العمل به این وضعیت اقدام به بستن خیابان مقابل فرمانداری کردند. در پی این اقدام اعتراضی از سوی کارگران بلافاصله مسئولین فرمانداری درب این نهاد را به روی کارگران باز کردند و ساعت 30/17 فرماندار ساوه با حضور در میان کارگران به آنان اعلام کرد رستمی صفا(کارفرمای دو کانه پروفیل ساوه و نورد لوله صفا) روز سه شنبه در فرمانداری حضور پیدا خواهد کرد و ما تلاش خواهیم کرد یکماه از دستمزدهای شما پرداخت شود و 20 کارگر اخراجی پروفیل ساوه نیز بر سر کارهای خود بازگردند و در ادامه از کارگران خواست به اعتصاب خود پایان دهند اما این اظهارت فرماندار با اعتراض شدید کارگران مواجه شد و آنان با اعلام اینکه ما شش ماه دستمزد معوقه داریم نه یک ماه و تا زمان پرداخت دستمزدهایمان به اعتصاب خود ادامه خواهیم داد به تجمع خود در مقابل فرمانداری پایان دادند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران در تجمع امروز کارگران نورد لوله صفا تعدادی از کارگران پروفیل ساوه نیز حضور داشتند و کارگران نورد لوله صفا با انتخاب ده نماینده ضمن تداوم اعتصاب خود قرار است در جلسه روز سه شنبه در محل فرمانداری که با حضور رستمی صفا برگزار خواهد شد شرکت کنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم دی ماه 1391
پرداخت حقوق آبان ماه بازنشستگان صندوق فولاد با دو ماه تأخیر
به گزارش10دی فارس،بنقل از ابراهیم دستمزد ششم دی ماه امسال حقوق آبان ماه بازنشستگان صندوق فولاد با حدود دو ماه تأخیر پرداخت شده است.
بنا بهمین گزارش، براساس وعدههای ارائه شده از سوی مدیریت صندوق فولاد کشور تمام مطالبات و حقوق عقبافتاده بازنشستگان صندوق فولاد کشور با افزایشهای جدید 15 دی ماه امسال پرداخت میشود.
انفجار در کارخانه سیمان شاهرودومرگ2کارگرویک مسئول شرکت
به گزارش10دی مهر،مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شاهرود از پایان عملیات امداد و نجات در حادثه انفجار در یکی از کارگاه های شرکت پیمانکار حمل مواد اولیه کارخانه سیمان شاهرود خبر داد و گفت: بر اثر این حادثه سه نفر کشته شدند.
سید محمد حسینی افزود: حوالی ساعت 17 روز یکشنبه بر اثر انفجار در یکی از کارگاه های شرکت پیمانکار حمل مواد اولیه از معدن آهک به کارخانه سیمان شاهرود که در کنار این کارخانه قرار دارد دو نفر در دم جان باختند و یک نفر دیگر نیز بر اثر شدت جراحات در بیمارستان امام حسین این شهرستان جان خود را از دست داد.
وی اسامی کشته شدگان این حادثه را حسین قاسمی مسئول شرکت پیمانکاری و علیرضا قاسمی و امیر بیکی دو تن از کارگران این کارگاه اعلام کرد.
مدیرعامل آتش نشانی شاهرود در خصوص علت این حادثه اظهار داشت: علت دقیق این حادثه هنوز مشخص نشده است اما در این کارگاه، سیلندرهای گاز اتیلن، اکسیژن و مایع نگهداری می شده که بنا به دلیل نامعلوم باعث انفجار و تخریب کارگاه شده است.
مرگ کارگر ۲۰ ساله در کرج بر اثر سقوط در چاهك آسانسور
به گزارش10دی ایلنا، امروز هم کارگر جوانی حین نصب و تعمیر آسانسور در کرج به داخل چاهک سقوط کرد و جان باخت .
براساس این گزارش،این حادثه صبح امروز در یک مجتمع مسکونی پنج طبقه در کرج رخ داد و طی آن کارگر ۲۰ سالهای بر اثر شدت جراحات در دم جان باخت.
در تبریزدستگاه پرس جان كارگری را گرفت
به گزارش10دی ایلنا،كارگری در تبریز هنگام كار با دستگاه پرس در یك كارگاه سماورسازی جان خود را از دست داد.
برپایه این گزارش،به نقل از آتش نشانی تبریز، در این حادثه كه در میدان کاه فروشان، سرای قریش شهر تبریز در روز گذشته رخ داد، سر كارگر بین جک بالایی پرس و پایه ثابت دستگاه گیر کرد و امدادگران با استفاده از دستگاههای پمپ هیدرولیکی و جکهای تلسکوپی جسد او را از داخل دستگاه خارج كرده و تحویل عوامل نیروی انتظامی حاضر درمحل دادند.
دهم دی ماه1391
*************
اخباروگزارشات کارگری11دی ماه1391
- رضا شهابی همچنان در اعتصاب - قرار است فردا رضا با قید سند آزاد شود – تشکر از تشکلهای کارگری ایران و جهان
- آخرین خبر از وضعیت فعالین بازداشت شده در شهر بوکان
- تداوم ممنوعیت ملاقات پدرام نصراللهی
- بازجویی از حسین پیروتی در اداره اطلاعات اشنویه
- در پارس خودرو چه می گذرد ؟ (مشتی از خروار)
- اخراج 30 کارگر شهرداری شوشتر
- بازگشت دوباره بیکاری به مرز 3 میلیون نفر- جزئیات افزایش 500 هزار بیکار جدید
- نتیجه رسمی علت انفجار معدن یال شمالی اعلام شد:كارفرما و مسئولان فنی و ایمنی معدن متهماند
- مرگ کارگر47 ساله در مشهد
- مرگ یک کارگردرزاهدان
- اعتراض و اعتصاب کارکنان فروشگاهها در آتن
اطلاعیه شماره 46 – رضا شهابی همچنان در اعتصاب - قرار است فردا رضا با قید سند آزاد شود – تشکر از تشکلهای کارگری ایران و جهان
رضا شهابی کارگر زندانی و عضو هیئت مدیره ی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی همچنان بر خواسته ی خود مبنی بر درمان خارج از زندان و محیطی به دور از فشارهای عصبی پافشاری کرده و اعتصاب دارو و غذای وی همچنان ادامه دارد.
وی در ملاقات امروز (دوشنبه) با خانواده اش بسیار ضعیف تر به نظر رسیده و طی 13 روز اعتصاب غذا حدود 10 کیلو وزن کم کرده است. آخرین بار او دچار افت فشار شدید شده است اما با این وجود همچنان از پذیرش دارو و غذا خودداری کرده است. امروز نامه ی 22 فعال کارگری مبنی بر درخواست از وی برای پایان دادن به اعتصاب غذا توسط خانواده اش به اطلاع وی رسانده شده است اما رضا ضمن تشکر از تمامی فعالان کارگری و اجتماعی که ضمن حمایت از وی و خانواده اش خواهان پایان یافتن اعتصاب غذا و داروی وی شده اند، بر تداوم اعتصاب تا دستیابی به خواسته اش اصرار داشته است.
لازم به ذکر است مأموران امنیتی طی صحبتی که در داخل زندان با رضا انجام داده اند و همچنین تماسی که با خانواده ی رضا گرفته اند عنوان کرده اند که خانواده فردا (سه شنبه، 12 دی) سند بگذارد تا رضا برای انجام درمان آزاد شود. رضا شهابی نیز اعلام کرده است اعتصاب غذا و داروی خود را تنها هنگامی می شکند که از زندان خارج شود.
رضا شهابی طی پیام شفاهی که داده است از تمامی کارگران، تشکلهای کارگری، انسانها و نهادهای داخلی و بین المللی که در مورد شرایط دشوار او اطلاع رسانی کرده و اقدام های اعتراضی انجام داده اند کمال تشکر را دارد. همچنین اعضای کمیته ی دفاع از رضا شهابی نیز از تمامی این عزیزان صمیمانه سپاسگزاری می نمایند.
کمیته دفاع از رضا شهابی - 11 دی ١٣٩١
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی، آقای محمود صالحی: ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢
آخرین خبر از وضعیت فعالین بازداشت شده در شهر بوکان
بر اساس گزارش رسیده، روز شنبه 9 آذرماه خانواده های 5 عضو بازداشتی کمیتهی هماهنگی به دادگستری شهر بوکان جهت دریافت مجوز ملاقات مراجعه و توانستند مجوز ملاقات را دریافت کنند.
آنها بعد از ملاقات با بازداشتشدگان، مجدداً به دادستانی جهت پیگیری وضعیت پرونده مراجعه کردند و مسئولین دادگاه به آنها گفتهاند که دادستان تا روز 4 شنبه در مرخصی میباشد. خانوادهها تصمیم گرفتهاند مجددا در روزهای آینده پیگیریهای خود را ادامه دهند.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-10 دی 1391
تداوم ممنوعیت ملاقات پدرام نصراللهی
روز دوشنبه 11/10/91 خانوادهی پدرام نصراللهی، فعال کارگری در بند، به منظور ملاقات با عزیزشان به زندان مرکزی سنندج مراجعه نمودند که برای سومین هفتهی متوالی، مسئولین زندان مانع ملاقات آنها شدند، تا بدینوسیله بر فشارهای خود بر این فعال کارگری بیفزایند.
شایان ذکر است که پدرام نصراللهی طی این مدت که در زندان به سر برده است دچار عوارض و مشکلات عدیدهی جسمی از قبیل عفونت کلیه، ناراحتی چشم وسرماخوردگی مزمن گشته است. اما مسئولین و کارگزاران زندان به هیچ وجه تلاشی در جهت بهبودی وی نکردهاند و حتی او را از دستیابی به داروهای خود محروم نمودهاند.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-11 دی 1391
بازجویی از حسین پیروتی در اداره اطلاعات اشنویه
بنا به خبر رسیده در پی احضار حسین پیروتی به اداره اطلاعات اشنویه، وی روز شنبه 9 دی به اداره اطلاعات مراجعه و مورد بازجویی قرار گرفت.
مامورین اداره اطلاعات به مدت 2 ساعت نامبرده را در خصوص حضور در مجمع عمومی کرج مورد بازجویی قرار دادند.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، ضمن محکوم کردن احضار نام برده، خواهان آزادی هر چه سریعتر 5 نفر عضو بازداشتی کمیتهی هماهنگی در بوکان و همچنین آزادی کارگران و فعالین در بند میباشد.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-10 دی 1391
در پارس خودرو چه می گذرد ؟ (مشتی از خروار)
شرکت پارس خودرو یکی از شرکتهای بزرگ خودروسازی ایران است که به ادعای مدارک و اسنادتبلیغاتی پارس خودرو، بهترین و با کیفیت ترین خودروساز ایرانی محسوب می شودکه تا دیروز با تولید روزانه بیش از هزار دستگاه انواع خودرو جزء خودروسازان برترایران بوده که با توجه به بحران چندین ساله سرمایه داری، که گریبانگیر صنایع ما از جمله نساجی و کفش و الکترونیک و . . . شده، اکنون دامنه این بحران به خودروسازیها هم رسیده و همین شرکت برتر، تولیداتش به کمتر از یک سوم کاهش یافته، سهامش در بازار بورس به ارزشی کمتر از 60 تومان رسیده که در زبان بورس به معنای ورشکستگی می باشد، این شرکت در دوران رونق و شکوفاییاش با تحت فشار گذاشتن پرسنل و اجباری کردن اضافه کاریهای جمعه و تعطیلات رسمی، تولید هر روزه و هر ماهه و سالانه اش را افزایش می داد و هر روزه رکورد خودش را می شکست و معمولا در آن زمان رونق تولید، مبلغی به عنوان آکورد (پاداش افزایش تولید) به پرسنل پرداخت می گردید، امااگر کارگری به هر دلیل نمی توانست در اضافه کاری حاضر شود از این آکورد کاسته می شد و در همین دوران پاداش و انعام مدیران افزوده می گردید ، که این پاداش هاچنان رقابتی برای افزایش تولید بیشتر بین مدیران ایجاد کرده بود که پیامدش از کارافتادگی کارگران برای دستیابی به تولید بیشتر بود . دریافت وام های آنچنانی و خودرو های مدل بالا به عنوان پاداش و دست مریزاد برای مدیران ، ره آورد این سیاست شوم ضد کارگری بود . در حالی که پرسنل برای گرفتن یک وام برای کمک خرج و یا کارهای ضروری زندگی اش می بایستی کلی دوندگی و این و آن را دیدن و مدارک ارائه کند که در صورت موافقت بتواند دو ، سه میلیون تومان وام بگیرد .به هر حال با رسیدن دامنه بحران به خودرو سازی ها از جمله شرکت پارس خودرو و افت تولید به یک سوم تولید قبل ، تعطیل شدن اجباری جمعه ها و پنجشنبه ها و محدود شدن اضافه کاری ها ، رسیدن آکوردها به حدود یک چهارم و به این ترتیب کاهش حدود 50 درصدی دریافتی کارگران و کاهش حق شیفت و شب کاری و تعطیلی حداقل دو تا سه شیفت در هفته و از طرفی چند برابر شدن هزینه های زندگی و در کنار همه اینها نگرانی و نا امنی شغلی و ترس و وحشت از بیکار شدن ، موجب تخریب جسم و روان کارگران گردیده است .
اما با توجه به بحرانی که اشاره شد وهر روز در این شرکت به بهانه صرفه جویی و کاهش هزینه ها ، کارگران را ازتعدیل نیرو می هراسانند ، و اخراج کارگران پیمانی اولین پیامد آن است ، مدیریت های جدید خلق الساعه ای مانند ( مدیریت سبک رهبری ،مدیریت استراتژیک ، مدیریت بحران و کاهش هزینه ایجاد شده اند .ما کارگران در حیرتیم شرکتی که گرفتار بحران اقتصادی است و کارگران را تحت فشار قرارداده که نمی توانند اضافه کاری کنند و باید از مرخصی هایشان استفاده کنند و مرخصی ذخیره تا پایان سال نداشته باشند در غیر اینصورت مواخذه می شوند و اکثر روزها بدلیل نداشتن قطعه ، خطوط تولید متوقف است و اکثرروزها در طول هفته شیفتهای شب را تعطیل اعلام می نمایند ، شرکتی با وضع فوق الذکر ، اضافه کردن این همه مدیریت پر هزینه که هر کدام با زیرمجموعه ای باحقوق های نجومی که نه از لحاظ فکری و یدی هیچ نقشی هم در تولید ندارند ودر کنار آنها ایجاد قائم مقام های مدیر و قائم مقام های معاونت وقائم مقام های مدیر عامل و مشاورهای متعدد در حوزه مدیر عامل و . . .؟؟ طبعاً هر پرسنل شرکت و حتی هر ناظر خارج از شرکت در این اوضاع مات و مبهوت می شود که شرکتی با این توصیف چگونه مبالغ نجومی به مدیران بی فایده می پردازد؟ بهر حال شرکتی که در حال ورشکستگی است و کاهش هزینه در صدر برنامه هایش قرار دارد و هر روزه کارگران را به بهانه کار نداشتن در تنگنا قرار می دهند که" شرکت لطف کرده تا حالا شما را اخراج نکرده است و . . . " ما هم علیرغم مشاهده انتصابات فوق ، ولی دستمان را روی کلاه خودمان گذاشته ایم واز ترس اینکه الآن موقع حرف زدن نیست دم نمی زدیم ، تا اینکه چند ماه قبل پرینت فیش های چند نفر* از آقایان مشاور مدیر عامل همه را مات و مبهوت کرد به طوری که باور کردن ارقام این فیش ها دشوار است ، مگر می شود در حالی که میانگین حقوق ماهانه کارگران حدود پانصد هزار تومان است یک مشاورمدیر عامل مبلغ یکصد ، دویست ، سیصد و . . . میلیون تومان در ماه ویابیشترحقوق بگیرد ؟؟ آن هم در شرکتی که دچار بحران است و اضافه کاری و پاداش و مرخصی و . . . کارگران را برای جلوگیری از تعدیل کارگران و تعطیل کارخانه به حداقل رسانده اند ، دندانهایمان را به هم می فشاریم و مجدداً صفرهای اعداد فیش ها را کنترل می کنیم که شاید اشتباه کرده باشیم ولی نوشته حروفی ارقام فیش جای شک نمی گذارد ، بعد از پخش شدن پرینت فیشها در میان کارگران عده ای به باورشان نمی آمد این اعداد را بپذیرند ، از بالا خبر پخش شد که اشتباه چاپی بوده است ؟؟ اما چرا این اشتباه چاپی فقط در میان مشاوران مدیر عامل رخ داده و حتی فیش یک کارگر هم به عنوان نمونه اشتباه نشده است ؟
جای بسی تاسف است در کشوری که از بام تا شام ادعای عدالت گستری اش گوش فلک را کر کرده این همه اختلاس و دزدی میلیاردی علنی و آشکار میشود و صدها برابر آن مانند موارد شرکت پارس خودرو در خفا می ماند و کسی هم خم به ابرو نمی آوردو وقتی به درون سازمان ها و ادارات و وزارت خانه ها می روی عمق فاجعه و فساد را عریان تر می بینی؟؟
جمعی از کارگران صنایع خودروسازی – دی 1391
*6پرینت فیش حقوقی ضمیمه این گزارش است که دربایگانی اخباروگزارشات کارگری موجود است.
اخراج 30 کارگر شهرداری شوشتر
به گزارش11دی فارس،30 کارگر از بخش تنظیف شهرداری شوشتر اخراج شدند و این امر باعث اعتراض کارگران شهرداری شوشترشده است.
برپایه این گزارش، بر اساس پیمان منعقد شده با پیمانکار حمل زباله شهرداری شوشتر که به تأیید شورای اسلامی شهر نیز رسیده است پیمانکار موظف شده است که برای انجام امورات خود ازنیروهای بومی استفاده ولی در این پیمان قید نشده است که باید با همین نیروهای موجود همکاری کند.
بازگشت دوباره بیکاری به مرز 3 میلیون نفر- جزئیات افزایش 500 هزار بیکار جدید
افزایش دوباره تعداد بیکاران و عبور آمار از مرز 3 میلیون نفر در نیمه اول امسال میگوید که معادلات سیاستگذاران اشتغالی کشور بر روی کاغذ با نیازهای واقعی بازار کار، فاصله معناداری دارد.
بررسی روند بیکاری نیروی جویای کار در کشور نشان میدهد که در چند سال اخیر همواره تعداد بیکاران کشور بین 2 میلیون و 400 هزار نفر تا 3 میلیون و 200 هزار نفر در نوسان بوده است.
به صورت کلی بیشترین تعداد بیکاران کشور نیز در گروه سنی 15 تا 29 سال قرار دارند که جدیترین و اصلیترین گروه متقاضیان کار در کشور را تشکیل میدهند.
در چند سال اخیر دولت برنامهها و سیاستهای مشابهی را درباره حل معضل بیکاری جوانان در بازار کار کشور اجرا کرده است که مهمترین آنها، طرح ایجاد و گسترش بنگاههای کوچک زودبازده است. همچنین میتوان به تلاش برای توسعه مشاغل خانگی به عنوان دومین طرح بزرگ دولتی در بازار کار کشور، یاد کرد.
همه طرحهای اشتغالی دولت
هرچند دولت در طول چند سال اخیر مباحث مختلفی را پیرامون حل مشکل اشتغال کشور مطرح کرده است، اما به گواه آمارهای رسمی تزریق پول و ارائه تسهیلات بانکی نتوانسته است منجر به گشایشی در بازار کار کشور شود و نه تنها نرخ بیکاری در سالهای اخیر همواره بالای 10 درصد باقی مانده است، بلکه چندان آثار مثبتی از تاثیر سیاست های اشتغالی دولت وجود ندارد.
بر پایه این گزارش، در حالی که دولت طی سالهای اخیر برنامه ها و وعدههای فراوانی را برای حل معضل بیکاری ارائه کرد، اما تعداد بیکاران کشور همچنان بین 2 میلیون و 400 تا 3 میلیون و 200 هزار نفر باقی مانده و در مواردی نیز درست زمانی که دولت صحبت از تحقق میلیونها فرصت جدید شغلی را میداد، گزارشات بیکاری آمارهای دیگری را ارائه کرده است.
تعداد بیکاران کشور با توجه به فرمول 1 ساعت کار در هفته به عنوان مرز میان شاغل و بیکار در سال 84 و 85 به میزان 2.6 میلیون نفر، در 86 و 87 به تعداد 2.4 میلیون، سال 88 به میزان 2.8 میلیون نفر، 89 به تعداد 3.2 میلیون و در نهایت طی سال گذشته نیز به 2.8 میلیون نفر رسید.
آمار بیکاری 7 ساله
روند افزایش تعداد بیکاران به بیش از 3 میلیون نفر در سال 89 در حال تکرار شدن در سال جاری است به نحوی که طبق گزارش مرکز آمار ایران تعداد بیکاران کشور در بهار امسال 3 میلیون و 146 هزار نفر بوده است که این تعداد در تابستان به 3 میلیون و 23 هزار و 574 نفر رسید.
کاهش ناچیز 122 هزار و 426 نفری بیکاران در فاصله بهار تا تابستان امسال در برابر وجود بیش از 3 میلیون نفر بیکار در کشور؛ نشان دهنده کندی اجرای برنامه های موثر اشتغال زایی و لزوم تغییر سیاست گذاری ها در این بخش است.
تکرار دو آمار بیکاری بالای 3 میلیون نفر در فصول بهار و تابستان امسال می تواند بیانگر این موضوع باشد که سیاست ها و برنامه های دولت در حوزه بازار کار با کندی مواجه شده و احتمال باقی ماندن تعداد بیکاران کشور بیش از 3 میلیون نفر را در فصول پاییز و زمستان امسال را تقویت کند.افزایش 425 هزارنفری تعداد کارجویان
در حالی که تعداد بیکاران کشور در تابستان سال 89 به میزان 3 میلیون و 324 هزار و 620 نفر بوده است، این تعداد در تابستان سال گذشته به 2 میلیون و 597 هزار و 872 نفر رسید که نشان دهنده کاهش 726 هزار نفری تعداد بیکاران در فاصله تابستان 89 تا تابستان 90 بوده است.
با این حال افزایش دوباره تعداد بیکاران کشور از تابستان 90 تا تابستان سال جاری به میزان 425 هزار و 702 نفر و همچنین عبور تعداد بیکاران از مرز 3 میلیون نفر؛ می تواند این پیام را به همراه داشته باشد که بازار کار همچنان با عدم تعادل در عرضه و تقاضای نیروی کار مواجه باشد.
هم اکنون تمرکز و تجمع بیکاران کشور در گروه سنی 15 تا 29 سال قرار دارد به نحوی که از کل 3 میلیون و 23 هزار و 574 نفر بیکار تابستان امسال، 2 میلیون و 81 هزار و 168 نفر در این گروه سنی قرار داشته اند.
منبع:مهر-11دی
نتیجه رسمی علت انفجار معدن یال شمالی اعلام شد:كارفرما و مسئولان فنی و ایمنی معدن متهماند
به گزارش11دی ایلنا، «امر الله فلاحزاده» در مصاحبه مطبوعاتی صبح امروز خود، عوامل قطعی انفجار معدن یال شمالی را انفجار گاز متان در افق ۳ معدن یال شمالی اعلام کرد و گفت: این نتیجه گزارش قطعی بررسیهای ۵۰ ساعتهٔ کارشناسان فنی است ومطابق بانظر آنان در رابطه با علت و عوامل احتمالی این حادثه، کارفرما، مسئول ایمنی و مسئول فنی این معدن در معرض اتهام قرار دارند.
وی افزود: بر اساس نظر قطعی کارشناسان اعزامی اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان، ومسئولان وکارشناسان فنی معادن بافق وهمچنین گروهی که از تهران به این معادن اعزام شدهاند این حادثه در اثر تجمع گاز متان در انتهای دویل (حفره نشت گاز در محل کار کارگران) و همچنین نبود دستگاه تهویه مناسب برای خروج گازهای سمی به خارج از تونل و نهایتاً تلفیق این گاز با اکسیژن که با کوچکترین جرقه به منجر به انفجار میشود، اتفاق افتاده است.
به گفته این مسئول دولتی، مسئول ایمنی معدن میبایست براساس روال قانونی قبل از شروع شیفت کاری نسبت به گازسنجی معدن اقدام و در صورت پایینتر بودن میزان گاز متان از حد استاندارد، مجوز ورود کارگران را صادر مینموده است.
فلاحزاده در ادامه با اشاره به نظر پزشکی قانونی که علت مرگ معدنچیان را جراحت و مسمومیت ناشی از گاز منوکسید کربن حاصل از انفجار گزارش دادهاند یادآور شد: گاز منوکسید کربن حدود ۳۰۰ برابر بیشتر از اکسیژن تمایل به ترکیب با خون دارد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد تاکید کرد: طبق نظر نهایی بازرسان وکارشناسان اعزامی به محل حادثه، کارفرما، مسئول ایمنی و مسئول فنی معدن در معرض اتهام قرار دارند چرا که آنان به وظایف خود به شکل مطلوب عمل نکرده و هر سه متهم این حادثه هستند.
او در ادامه سخنان خود گفت: جمعبندی نهایی بررسیهای صورت گرفته کارشناسان و بازرسان حادثه یال شمالی فردا سهشنبه دوازدهم دیماه برای رسیدگی، به دستگاه قضایی محول میشود.
فلاحزاده همچنین اظهار داشت: مستمری خانوادهای هشت قربانی این حادثه توسط اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان یزد پس از تکمیل مدارک برقرار خواهد شد و همچنین سایر حقوق قانونی آنان از امکانات بیمه مسئولیت معدن پرداخت میشود.
مرگ یک کارگردرزاهدان
به گزارش پايگاه خبري پليس ، روز گذشته يك كارگر ساختماني از طبقه پنجم ساختمان در حال احداث سقوط كرد و جان باخت .
براساس این گزارش،کارگری به نام يد الله . د در حالي كه مشغول كار در ساختماني 7 طبقه درزاهدان بود از طبقه پنجم سقوط كردوبر اثر جراحات وارده و خونريزي داخلي جان خود را از دست داد.
مرگ کارگر47 ساله در مشهد
به گزارش11دی ایسنا،بنقل از حسین خاکپور مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد، بعد از ظهر یکشنبه کارگر مقنی47ساله ای در خیابان شهید صادقی در عمق 6 متری چاه مشغول حفاری بود که بر اثر ریزش ریزش دیواره چاه زیرخاک گرفتار شدوجانش راازدست داد.
برپایه این گزارش،پس از ساعتها تلاش آتشنشانان و نجاتگران آتشنشانی سرانجام جسم بیجان مقنی 47 ساله از زیر آوار خاک بیرون آورده شد.
اعتراض و اعتصاب کارکنان فروشگاهها در آتن
به گزارش30دسامبریورونیوز، کارکنان فروشگاههای آتن روز یکشنبه دست از کار کشیدند و در شلوغترین خیابان تجاری پایتخت یونان دست به اعتراض زدند. کارکنان از تصمیم جدید دولت که برای تقویت و فروش بیشتر، فروشگاهها را مجاز به کار و ارائه خدمت در برخی از روزهای یکشنبه می کند، خشمگین هستند. آنها یکشنبه ها را آخر هفته و روز تعطیل و استراحت خود می دانند.
یازدهم دی ماه1391
***************
اخباروگزارشات کارگری12دی ماه1391
- آزادی دو نفر از فعالین کارگری بازداشتی در بوکان
- مصاحبه با آقای وحید فریدونی راننده اخراجی شرکت واحد و عضو سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران و حومه
- اعتصاب متحدانه 1200 کارگر نورد لوله صفا امروز نیز ادامه یافت
- با تداوم اعتصاب متحدانه کارگران نورد لوله صفا 250 مهندس و کارشناس این کارخانه نیز به اعتصابیون پیوستند
- تجمع چهارروزه کارگران لوله سازی صفا در اعتراض به تعویق ۶ ماه حقوق
- عدم پرداخت 5ماه حقوق کارگران کارخانه فولاد گزین یزد
- اعتراض كارگران لامپ الوند به ۶ سال بلاتکلیفی و فروش کارخانه
- پرداخت حقوق معوقه کارگران کارخانه نئوپان شموشک کردکوی به بازگشایی کارخانه مشروط شد
- کسی پاسخگوی کارگران شرکت واحد مراغه نیست؟!
- مرگ یک کارگردرقم براثر استنشاق گازسمي تانکرهاي ضايعات کشتارگاه
- اعتصاب کارکنان سامانه حمل و نقل شهری در آتن
آزادی دو نفر از فعالین کارگری بازداشتی در بوکان
براساس خبر دریافتی امروز 11 دی ماه ساعت 2 بعد از ظهر محمد کریمی و قاسم مصطفیپور از فعالین کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در بوکان با قرار وثیقه آزاد شدند. بر اساس این گزارش قرار است که فردا بقیه بازداشت شدگان نیز آزاد شوند.
همانطور که قبلا اعلام شده بود در 29 آذر ماه، هادی تنومند، محمد کریمی، قاسم مصطفی پور، ابراهیم مصطفی پور و جمال مینا شیری از فعالین کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در شهر بوکان دستگیر شده بودند.
کمیته هماهنگی برای کمک به ایجا د تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی این عزیزان، خواهان آزادی بی قید و شرط تمامی کارگران و فعالین دربند می باشد.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری-11 آذر 1391
مصاحبه با آقای وحید فریدونی
راننده اخراجی شرکت واحد و عضو سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران و حومه
با سلام و تشکر از این که در این مصاحبه شرکت کرده اید. شنیده ایم شما اخیرا اخراج شده اید در صورت امکان علت آن را توضیح دهید؟
من سخنم را با این مساله آغاز می کنم که حق خواهی و حق طلبی متاسفانه در کشور ما بهای سنگینی دارد. فعالان کارگری (که تعدادشان نسبت به کل کارگران زیاد نیست) همواره به خاطر آن که خواهان حق و حقوق کارگران هستند، مورد تهاجم عوامل کارفرمایان قرار می گیرند و حتا به خاطر آن که از حق و حقوق قانونی کارگران دفاع می کنند و همان حقوق مطرح در قانون را می خواهند، باز هم در هر فرصتی مورد حمله و تحت ستم نهادهای وابسته به کارفرمایان قرار می گیرند.
در پرونده سازی برای من، مشکل از آن جا آغاز شد که پیگیر اجرای ماده 52 قانون کار شدم . ماده ی 52 قانون کار در مورد مزایای شغلی سخت و زیان آور است. این ماده دو تبصره دارد که تبصره ی 2 آن آیین نامه ی 20 بندی برای دریافت مزایای سختی و زیان آور شغلی در نظر گرفته که بند 18 آن کمیته ای شامل 14 نفر است که با حداقل 7 عضو می تواند تشکیل شود. لازم به ذکر است که این کمیته از زمان تصویب قانون کار توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام هنوز اجرایی نشده است. با اداره ی کار و امور اجتماعی استان در این مورد مکاتباتی داشتم که مراحل آخر خود را طی می کند. در طی این پیگیری ها برای اجرای این ماده در شرکت واحد بارها از سوی مدیران تهدید شدم که:" بهای این پیگیری هایت را پرداخت خواهی کرد."
در ضمن این پیگیری ها بود که پرونده ای برای این جانب درست کردند که به تعمیر موتور یک اتوبوس مربوط می شد. در این پرونده من متهم به اهمال کاری در نگهداری از اتوبوس شدم.
در مورخ 14 خرداد 91 به دلیل افتادن تمسه پروانه و جوش آوردنِ اتوبوسِ شماره 32787 با امداد شرکت تماس داشتم. اتوبوس به تعمیرگاه اعزام شد که پس از چند روز اعلام شد موتور آن کاملا گیرپاژ کرده و باید تعمیر اساسی شود. در تاریخ 6 تیر ماه اتوبوس از تعمیرگاه خارج شد. در تاریخ ده تیر همراه با راننده اصلی و چند نفر دیگر از همکاران مشاهده شد که موتور اتوبوس اصلا باز نشده است. چون آثاری از آچار بر روی پیچ ها نبود و گل و لای و جرم روی موتور شسته نشده بود. در تاریخ 11 تیر همراه با آقایان صالح آبادی (رییس حراست) نیسانی( مدیر سامانه یک) و مسئول واحد فنی آقای ذوالقدر همگی ناظر به باز نشدن موتور بودند، متنی را که همکاران به عنوان شاهد امضا کرده بودند به مدیریت آقای سنندجی ارائه دادم. لازم به ذکر است که یکی از افراد امضاکننده آقای حسین رحیمی از اعضای اصلی شورا می باشد. چون مجموعه تعمیرگاه و مدیریت زیر سوال رفت متاسفانه علیه این جانب جبهه واحدی تشکیل شد. چنانکه عکسی که در هنگام بازدید افراد ذکر شده از موتور اتوبوس گرفته شده بود، توسط حراست از دوربین پاک شد و هر کدام خلاف واقع حرف زدند. در نتیجه سه بار کمیسیون نتوانست مدرکی دال بر تعمیر اتوبوس ارائه دهد که در آخرین کمیسیون خسارت از مبلغ سه میلیون و چهارصد هزار تومان به 300 هزار تومان کاهش داده شد که اینجانب قبول نکردم.
پرونده ی اخراج شما در چه وضعیتی قرار دارد و برای پیگیری آن تا به حال چه اقداماتی انجام داده اید؟
هيات تشخيص حكم به اخراج داده با توجه به اين كه نظريه مثبت شورا كه طبق ماده 27 قانون كار و تبصره 2 بايد نظر شورا قبل ازحكم كميته انضباطي باشد. در صورتي كه در پرونده ي من نبوده است و حتا هيات تشخيص گفته است كه اگر مدارك لازم را نياورند حكم به بازگشت به كار مي دهند. در حالي كه آن ها نتوانستند مدارك لازم را ارائه دهند، اما به نظر مي آيد كه با اعمال نفوذ حكم اخراج را داده اند.
علاوه بر آن در هيات حل اختلاف مداركي را ارائه دادم كه نشان مي داد تا افرادي كه در ذيل حكم شورا را امضا كرده اند قبل از آن كه به عضويت شورا انتخاب شوند اين حكم را امضا كرده اند كه اين يك تخلف محسوب مي شودو
مطابق ماده 20 آيين نامه انتخابات شوراها، بايد نام اعضاي شورا در وزارت كار ثبت شده باشد تا شخصيت حقوقي داشته باشند درحالي كه چنين امري صورت نگرفته است و افرادي كه زير حكم اينجانب را امضا كرده اند به عنوان عضو شورا داراي شخصيت حقوقي نبوده اند.
آیا موارد دیگری هم بوده است که رانندگان شرکت واحد آن را پیگیری کرده باشند و خواهان حقوق خود شوند.
مورد دیگری که ما با مراجعه حضوری نزد مدیریت آن را پیگری کرده ایم، مربوط به کسر 3 درصد حقوق کارکنان به اضافه معادل آن و واریز به صندوق ذخیره شهرداری از تاریخ 87 است که متاسفانه فقط 6 ماهه دوم سال 90 واریز شده است که صندوق بابت واریز مبلغ یاد شده سود روز شمار پرداخت می کند. پیگیری ما آن بود که این مبلغ هنگفت در چه حسابی بوده و سود آن چه شده است؟
اگر ممکن است در مورد خواسته های دیگر رانندگان که منجر به تجمع 200 نفره آنان جلوی شورای شهر شده هم توضیحی بدهید؟
اعضای فعال سندیکا به همراه عده ای از نمایندگان در یک سال اخیر پیگری رفع تبعیض در مورد پرداخت حقوق به کارکنان شهرداری بودیم که از آن جمله شهرداری و مسئولان آن، بارها اعلام کرده اند كه شرکت واحد زیر مجموعه آن است. در نتیجه باید از امکانات و مزایای شهرداری بهره مند شوند. درهمین رابطه فعالان کارگری در شرکت واحد طوماری را امضا کردند که با امضای چند هزار نفر از کارکنان این شرکت تسلیم مقامات شهرداری شد و در آن خواستار یکسان شدن حقوق و مزایای کارکنان شرکت واحد با سایر پرسنل شهرداری شدند. از جمله ده درصد افزایش دستمزد که بیش از سه سال است که کارکنان شهرداری از آن برخوردار شده اند. و حق مسکن چند صد هزار تومانی و پاداش آخر هر شش ماه می باشد. بارها با مسئولان شهرداری نامه نگاری شده است در حدود ده ماه پیگیری مستمر اعضای فعال سندیکا باعث شد شهرداری از اصول غیر قانونی خود عقب نشینی کند.
آیا تجمع 200 نفره هم در این رابطه بود؟
این تجمع مربوط به کل خواسته های کارگران شرکت واحد می شد.در تاریخ 12 تیر ماه عده ای از رانندگان با تجمع در ساختمان 1888 خواهان پاسخ گویی مسئولان شرکت واحد به خواسته های خودشان بودند.
آينده سنديكاي شركت واحد را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
سنديكا ديگر يك فرد يا چند نفر نيستند. بلكه خواسته هاي سنديكاي واحد در ميان رانندگان همگاني شده است و بخش وسيعي از اين كارگران با حقوق كارگري و قوانين كار آشنا هستند. چيزي كه قبل از ايجاد سنديكا وجود نداشت. در نتيجه ديگر امروز نمي توان سنديكا را با دستگيري و يا اخراج چند نفر متوقف كرد.
امروزه ديگر نمي توان رانندگان واحد را مجبور كرد كه به افراد خاصي براي نمايندگي شورا و غيره راي دهند. همه ي اين ها كار سنديكا است. امروز سنديكا در شركت واحد نهادينه شده است.
به طور كلي چشم انداز زندگي كارگران و مطالبات آنان را چگونه مي بينيد؟
امروزه بسياري از كارگران نسبت به گذشته آگاه شده اند. تعداد قابل توجهي از كارگران به حقوق صنفي و قانوني خود آشنا هستند و مي توانند از حقوق خود دفاع كنند. در گذشته شوراهاي اسلامي و حراست در تمام اركان هاي دولتي و خصوصي به گونه اي رفتار مي كردند كه كارگران از آن ها وحشت داشتند. ولي امروزه در ميان تعداد قابل توجهي از كارگران اين ترس فرو ريخته است. شايد زماني اگر كسي به حراست احضار مي شد ديگران از او فاصله مي گرفتند ولي امروز در ميان كارگران چنين امري نيست كسي كه به حراست احضار مي شود شايد محبوب تر هم باشد. هر چند نمي توان منكر شدكه هنوز اكثريت كارگران به دنبال همان افزايش حقوق و بهتر شدن وضع زندگي شان هستند و كمتر به مسايل صنفي و هم بستگي كارگري و ضرورت ایجاد تشکل مستقل مي انديشند. اما اين افراد هر روز در حال كاهش هستند و بر عكس افراد آگاه در ميان كارگران رو به افزايش هستند.
به نظر شما چرا مسئولان در پاسخگویی به خواست کارگران اهمال می کنند و حاضر نیستند به خواسته های قانونی و حقوقی کارگران تن دهند.
در وهله ی اول منافع خودشان درخطر می افتد. لازم است یادآور شویم که اکثر مدیران و مسئولان در نوع مدیریت خود فقط تعدیل در هزینه ها را درنظر می گیرند و هیچ ارزشی برای نیروی انسانی قائل نیستند. چون یا اعتقادی به آن ندارند یا اصولا دانش آن را ندارند.
دوم آن که پیروی از قانون، یعنی تشکل های مستقل و نظام مند شدن روابط کارگری و کارفرمایی ،تا جایی که حداقل به اصول برابری بین کارگر و کارفرما برسیم ، باید تداوم یابد. در صورتی که مسئولان خواهان نگاه از بالا به کارگر می باشند و کارگر را به مثابه برده می بینند. اینان همان سرمایه داران قرون گذشته اند که برده داری را رواج می دادند و امروز فقط لغت برده از بین رفته و لفظ کارگر را جانشین آن کرده اند.
منبع:وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر- ۱ ژانویهٔ ۲۰۱۳
اعتصاب متحدانه 1200 کارگر نورد لوله صفا امروز نیز ادامه یافت
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا پس از تجمع دیروز خود در مقابل فرمانداری شهرستان ساوه، امروز یازدهم دی ماه در محل کارخانه به اعتصاب خود ادامه دادند. این کارگران از ساعات اولیه صبح همانند دیروز در مقابل درب ورودی کارخانه دست به تجمع زدند و با روشن کردن لاستیک مانع تردد خودروها به داخل کارخانه شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران ساعت یازده صبح مامورین نیروی انتظامی به همراه اکیپی از ماشینهای آتش نشانی به کارخانه نورد لوله صفا آمدند و اقدام به خاموش کردن آتش نمودند و از کارگران خواستند در محوطه داخلی کارخانه به تجمع خود ادامه دهند. بنا بر این گزارش علیرغم اینکه کارگران تجمع خود را به محوطه داخلی کارخانه کشاندند اما بعد از ظهر امروز آنان بار دیگر با روشن کردن لاستیک و تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه به اعتراض خود ادامه دادند.
بر اساس وعده ای که دیروز فرماندار ساوه به این کارگران داد قرار است فردا عصر کارفرمای نورد لوله صفا در جلسه ای با شرکت ده نفر از نماینده های کارگران شرکت کند تا در مورد پرداخت شش ماه دستمزد معوقه کارگران تصمیم گیری شود.
کارگران نورد لوله صفا اعلام کرده اند فردا ضمن تداوم اعتصاب به همراه نماینده هایشان به فرمانداری شهرستان ساوه خواهند رفت تا همانجا در مورد مذاکرات میان نماینده های خود و کارفرما تصمیم بگیرند. این کارگران اعلام کرده اند چناچه نتیجه جلسه فردا منجر به پرداخت دستمزد های معوقه شان نشود به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – یازدهم دی ماه 1391
با تداوم اعتصاب متحدانه کارگران نورد لوله صفا 250 مهندس و کارشناس این کارخانه نیز به اعتصابیون پیوستند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در چهارمین روز اعتصاب 1200 کارگر کارخانه نورد لوله صفا 250 مهندس و کارشناس این کارخانه نیز به کارگران اعتصابی پیوستند بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی نورد لوله صفا امروز نیز همچون روزهای دیگر با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه و روشن کردن لاستیک مانع تردد خودور به داخل کارخانه شدند و بطور دسته جمعی بحث ایجاد شورای کارگری را به تبادل نظر گذاشتند. از سوی دیگر بنا بر وعده ای که فرماندار ساوه به کارگران مبنی بر حضور رستمی صفا کارفرمای کارخانه در فرمانداری این شهرستان داده بود ساعت 15 نماینده های کارگران در محل فرمانداری حاضر شدند اما رستمی صفا به فرمانداری نیامده بود با اینحال فرماندار ساوه طی نشستی 1/5 ساعته با نماینده های کارگران به آنان اعلام کرد ما روز شنبه در رابطه با مشکلات شما جلسه شورای تامین استان را تشکیل خواهیم داد و رستمی صفا را متعهد به پرداخت دستمزدهایتان خواهیم کرد و چنانچه ایشان به تعهد خود عمل نکند این اختیار را داریم تا حتی اقدام به بازداشت وی نیز بکنیم.
فرماندار ساوه در ادامه تلاش کرد با این صحبت که من تضمین میکنم روز شنبه دستمزدهای شما پرداخت شود کارگران را ترغیب به بازگشت بکار کند اما نماینده های کارگران اعلام کردند کارگران تا دریافت شش ماه دستمزد معوقه خود حاضر به پایان دادن به اعتصاب نیستند و به محض اینکه دستمزدهای ما پرداخت شود بر سر کارهایمان باز خواهیم گشت.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران اعتصاب متحدانه کارگران کارخانه نورد لوله صفا همچنان ادامه دارد و این کارگران اعلام کرده اند با هیچ وعده ای جز تحقق عملی پرداخت شش ماه دستمزد معوقه خود بر سر کارهایشان باز نخواهند گشت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دوازدهم دی ماه 1391
تجمع چهارروزه کارگران لوله سازی صفا در اعتراض به تعویق ۶ ماه حقوق
کارگران کارخانه نورد لوله صفا امروز سه شنبه برای چهارمین روزمتوالی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان دست به تجمع زدهاند.
به گزارش12 ایلنا، كارگران حاضر در این تجمع چهار روزه، دلیل اعتراض كارگران را تعویق 6 ماهه دستمزد و سایر مطالباتشان ذكر كرد كه از یك ماه گذشته به طور مرتب وعده پرداختش به كارگران داده میشود اما محقق نمیشود.
یکی از کارگران كه به نمایندگی از سایر کارگران سخن میگفت، اظهار كرد: از صبح روز شنبه نهم دی ماه بیش از ۵۰۰ کارگر کارخانه نورد «لوله صفا» به نمایندگی از ۱۳۰۰ کارگر در اعتراض به شش ماه حقوق معوقه دست به تجمع زدهاند.
او با بیان اینکه این تجمعات از روز شنبه تا به امروز (سه شنبه 12 دیماه) ادامه دارد، افزود: با توجه به تجمعات متعددی که در ماههای گذشته توسط کارگران این کارخانه صورت گرفته و بیتوجهای به آن از سوی مسئولان کارخانه و دولت، کارگران ناچار شدند برای احقاق حقوق صنفی خود از روز شنبه تا به امروز به تجمعات خود ادامه دهند.
این کارگر اضافه کرد: کارخانه نورد لوله صفا دارای تولید و بازار فروش خوبی است اما از دو سال گذشته، زمانی که تحریمها هنوز شروع نشده بود کارفرمای این کارخانه به طور مرتب حقوق کارگران را با تعویق پرداخت میکرده است.
این كارگر در ادامه افزود: مشکلات کارگران این کارخانه با عدم پرداخت حقوق افزونتر شده چرا که اکثر ما متاهل و دارای زن و فرزند هستیم.
او گفت: گرانیهای روز افزون کالاهای مصرفی، افزایش اجاره بها، عقب افتادگی اقساط بانکی و... کارگران را تحت فشار قرار داده بطوری كه از شش ماه گذشته که حقوقی دریافت نکردهایم علاوه بر مشکلات اقتصادی، دچار بحرانهای روحی و روانی نیز شدهایم.
یکی دیگر از کارگران اظهار داشت: برای حل مشکلاتمان در مقابل مسئولان زانو زدهایم اما دریغ از یک توجه، دائما از جانب آنان قولهایی میشنویم اما سپس متوجه میشویم کسی به این موضوع اهمیتی نمیدهد.
او ادامه داد: کارفرمای ما یکی از بزرگترین سرمایه داران این استان است. با وجودی که شنیده میشود کارخانههای دیگری هم دارد، اما در پرداخت مطالبات 6 ماه گذشته کارگران زحمت کشی که ساعتها برایش کار میکنند کوتاهی میکند.
این كارگر ادامه داد: با توجه به تجمعات متعددی که در مقابل فرمانداری و کارخانه داشتهایم و نمایندگان منتخب کارگران نیز مرتبا برای پی گیری مطالباتمان با اکثر مسئولان استانی و کشوری پای میز گفتگو نشستهاند. پس چرا آنان ادعای دارند نسبت به مشکلات ما آگاه نیستند.
گفتنی است کارخانههای نورد پروفیل ساوه و نورد لوله صفا واقع در شهرستان ساوه به این کارفرما تعلق دارد و مجموعا حدود ۲۵۰۰ کارگر در آنها مشغول بکار هستند.
عدم پرداخت 5ماه حقوق کارگران کارخانه فولاد گزین یزد
بنا به گزارشات منتشره، و با وجود مناسب بودن روند تولید و سفارش کارخانه فولاد گزین اما حقوق کارگران پرداخت نمیشود. مجموع مطالبات معوقه كارگران این کارخانه بالغ بر 5 ماه حقوق و ومزايا است.
اعتراض كارگران لامپ الوند به ۶ سال بلاتکلیفی و فروش کارخانه
به گزارش 12دی ایلنا، 32کارگررسمی کارخانه لامپ الوند، واقع در شهرک صنعتی البرز، با میانگین سوابق ۲۰ سال کار که از دیماه سال ۸۵ طی دو مرحله جمعاَ ۱۸ ماه بیمه بیکاری دریافت کردهاند، با نزدیک شدن به خاتمه دوره استفاده از بیمه بیکاری، طی نامهای ،مدعی شدهاند کارفرمای این کارخانه با استفاده از بیکاریهای بیدلیل و متناوب کارگران، ابزار تولید، مواد اولیه و زمین كارخانه را به فروش رسانده است و همچنین بخشی از کارخانه را بدون انتقال کارگران به کارخانه مجاور فروخته است.
در این نامه کارگران آوردهاند: «ما ۳۲ نفر از کارگران رسمی این شرکت از اول دی ۸۵ علی رغم میل باطنی و به درخواست مدیریت طی دو مرحله به بیمه بیکاری جهت اصلاح ساختار و ایجاد شغل و اشتغال زایی جمعا به مدت ۱۸ ماه بیمه بیکاری رفتیم.»
در بخش دیگری از این نامه نوشته شده است: «متاسفانه در این مدت هیچ اصلاح ساختاری انجام نگرفت و حتی از همان سال ۸۵ مدیریت شروع به فروختن مواد اولیه، و تمامی ماشین آلات تولید لامپ به صورت ضایعات کرد.
آنان اطلاع دادهاند که دو سوم زمین این کارخانه اینک بدون انتقال کارگران به کارخانه «ایران چسب» واگذار و یک بخش نیز به (کارخانه) تهویه فروخته شده است.
پرداخت حقوق معوقه کارگران کارخانه نئوپان شموشک کردکوی به بازگشایی کارخانه مشروط شد
به گزارش12دی فارس، نقل از روابطعمومی و اطلاعرسانی دادگستری کل استان گلستان، اعضای کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری استان این بار در کارخانه نئوپانسازی شموشک کردکوی گردهم آمدند تا برای خروج این کارخانه از بنبست، راه چارهای بیاندیشند.
بنا بهمین گزارش،درپی این نشست، شرط پرداخت بدهیهای معوق 200کارگراین کارخانه، فعال شدن دوباره خطوط تولید آناعلام شد.
همچنین مقرر شد در آینده نزدیک نشستی با حضور دادستان و فرماندار کردکوی با کارگران این کارخانه به منظور بررسی و حل مشکلات آنان برگزار شود.
کسی پاسخگوی کارگران شرکت واحد مراغه نیست؟!
بنا به گزارش منتشره، رانندگان شرکت واحد شهرستان مراغه بیش از 2 سال است که به دنبال دریافت مطالباتشان دررابطه با مشاغل سخت وزیان آورهستند.
براساس این گزارش، کارگران شرکت واحد مراغه برای احقاق حقوق حقه شان مبنی برسختی وزیان آوری کارشان) بیش از2سال در ادارات سردرگم هستند و هیچ شخص و سازمانی پاسخگو نیست .
فرمانداری شهرستان مراغه علیرغم ویژه گیش درمنطقه آذربایجان شرقی اما تا کنون هیچ اقدامی برای رفع مشکلات این کارگران نکرده است.
مرگ یک کارگردرقم براثر استنشاق گازسمي تانکرهاي ضايعات کشتارگاه
به گزارش12دی واحدمرکزی خبر،رئیس مرکز مدیریت حوادث وفوریت های پزشکی استان قم گفت : بدلیل نشرگاز سمی از تانکرهای ویژه حمل ضایعات کشتارگاه صنعتی ،پنج نفر از کارگران کشتار گاهی در جاده گازرون قم در اثر تخلیه مواد زاید و آلوده موجود در تانکرهای سپتیک دچار حادثه شدندویکی ازکارگران جانش راازدست داد.
براساس این گزارش،یکی از کارگران مشغول تمییز کردن مجاری خروجی تانکر حمل ضایعات کشتارگاه بود که دچار مسمومیت شد و بقیه کارگران برای کمک به وی وارد تانکر شدند.
اعتصاب کارکنان سامانه حمل و نقل شهری در آتن
به گزارش اول ژانویه یورونیوز، نخستین روز سال ۲۰۱۳ در آتن، پایتخت یونان، با اعتصاب سراسری سامانه حمل و نقل شهری همراه بود. کارکنان مترو و قطارهای شهری در اعتراض به اعمال تدابیر جدید ریاضتی مبنی بر کاهش حقوقشان، دست از کار کشیدند.
اتحادیه کارکنان مترو آتن به رغم اعتراضات گسترده در ماههای اخیر، تاکنون موفق نشده است دولت را وادار به عقب نشینی از مواضعش کند.
یک شهروند یونانی میگوید: «کارکنان مترو حق دارند؛ وضعیت کاری آنها هیچ شباهتی که به دیگر کارمندان دولتی ندارد که در دفتر محل کارشان کار میکنند. آنها ساعات کاری بسیاری خسته کنندهای دارند و به این دلیل هم دولت باید برای آنها، شرایط ویژه رفاهی در نظر بگیرد و من فکر میکنم که آنها حق دارند برای احقاق حقوقشان اعتصاب کنند.»
دیگری میافزاید: «هر بار در آستانه سال نو به خود امید میدهیم که این سال بهتر از سال گذشته خواهد بود، اما نباید دیگر خود را گول زد، شرایط ما هیچ فرقی نکرده است.»
یونانیان در حالی به چهارمین سال رکود اقتصادی و تدابیر سخت ریاضتی قدم میگذارد که مجلس نمایندگان این کشور تدابیر ریاضتی جدیدتری را نیز در دست بررسی دارد.
دوازدهم دی ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|