عصر نو
www.asre-nou.net

بیانیه ی شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت

هيجده تير ديگری در دانشگاه اميرکبير


Fri 27 02 2009

حادثه ی روزهای گذشته در دانشگاه امیرکبیر تداعی گر روزهای خونین تیرماه ۷۸ بود و صحن دانشگاه پلی تکنیک همچون کوی دانشگاه تهران جولانگاه نیروهای لباس شخصی گردید. خشونت ورزان فرمان بریده که دانشگاه را مقتل اندیشه ورزی می خواهند، کمر به حذف دانشجویان منتقد بسته اند و در این راه از هر فضایی برای هجوم بی امان به دانشگاه بهره ی سوء خود را می جویند. یک روز به بهانه ی سخنرانی تئوریک و نظری مردی روحانی مسلک همچون دکتر محمد مجتهد شبستری که سالهاست رهرو اندیشیدن در وادی کشف و شهود است و روزی دیگر به بهانه ی تدفین پیکر پاک شهیدانی که حافظان حریم کشور بودند و به بهای حراست از حرمت خاک ایران زمین در آستان خدا و ملت جانفشانی کردند. امروز دانشجویان، فرزندان ملت را، به این بهانه وحشیانه مضروب می کنند و تن شریف شان را به بند می کشند.
خشونت ورزانی که یک روز سخنان دکتر هاشم آغاجری را دستاویز حملات سیاسی خود قرار می دهند و روزی دیگر دانشگاه را میدان تاخت و تاز خود می کنند تا رقیب سیاسی خود را مرعوب و دانشگاه را متشنج کنند.
اگر تا دیروز مدعیان اصلاحات در برابر سرکوب فعالین دانشجویی سکوت نمیکردند، خفاش شوم استبداد دیگر به خود اجازه نمیداد که این چنین بی پروا حکم ارتداد صادر کند و مخالفینش را به ترور و حذف فیزیکی تهدید کند، آنانی که دیروز در دفاع از دانشجویان دفتر تحکیم وحدت حتی از زیر بار اظهار حمایتی حداقلی در مواضع شان خودداری ورزیدند، امروز خود در گرداب هجمه به عضو ارشدشان گرفتار آمده اند. دفتر تحکیم وحدت که حمایت بیدریغ از دکتر هاشم آغاجری در غائله سال ۸۱ را در کارنامه ی درخشان خود دارد و هزینه های گزافی را در آن مقطع در دفاع از این استاد برجسته ی دانشگاه پرداخته، امروز نیز در دفاع از اصل مسلم "آزادی بیان" حمایت خود را از دکتر هاشم آغاجری و کلیه ی اشخاص، علی الخصوص دانشگاهیان، در ابراز نظرات و عقایدشان اعلام می دارد.
نتایج انتخابات در جوامع مختلف یکی از مهمترین مظاهر عینیت یابی نظرات مردم آن جامعه نسبت به سیاست های حاکم است. در جامعه ی ایران با توجه به غیر دموکراتیک بودن ساختارهای مدیریتی و کلان، انتخابات به "تنها امکان" عینیت یابی اعتراض گسترده ی مردم نسبت به شرایط موجود بدل می شود. خصوصا انتخابات ریاست جمهوری مظهر چنین اعتراضی می تواند باشد. لذا دولت نهم با علم به اینکه در صورت باز شدن فضای نقادی در جامعه، بیش از پیش نقاب دروغینش مضحکه ی خاص و عام شده و امکان هرگونه "مهندسی کردن انتخابات" از مهندسین پر نفوذ سلب می شود اقدام به قلع و قمع کامل منتقدین کرده است. و در حالی که از بی اعتباری و اضمحلال توان مدیریتی در حال احتضار است، در ماه های آخر عمر خود پنجه ی خونین به گلوی دانشگاه می فشارد و باکی از به هدر رفتن جان های شریف فرزندان این ملت در تاریکنای سیاه سلولهای زندان ندارد.
پنجم اسفند ماه مراسم خاکسپاری شهدا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اعتراض خودجوش بخشی از دانشجویان این دانشگاه به دلیل احتمال بهره برداری سیاسی از این عمل، روبرو شد. دانشجویان منتقد مورد هجوم و ضرب و شتم وحشیانه ی برخی افراد و گروه های فشار خارج دانشگاه قرار گرفتند. و ده ها دانشجو هنگام خروج از دانشگاه بازداشت شدند. با اینکه از تعداد اولیه ی ۷۰ نفر بازداشتی، طی روزهای گذشته تقریبا این تعداد به تمامی آزاد شده اند با این حال دست کم ۸ دانشجوی دیگر امیرکبیر در بازداشت به سر می برند. از آن جمله ۴ دانشجویی هستند که طی مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان که به دلیل فشارهای امنیتی ساعاتی قبل از مراسم لغو شد بازداشت شدند.
طنز تلخ ماجرا آنجاست که عباس حکیم زاده، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، مهدی مشایخی، نریمان مصطفوی و احمد قصابان که همگی از اعضای سابق و فعلی انجمن دانشگاه امیرکبیر هستند، یک روز پس از مراسم تدفین، در حالی در منازلشان بازداشت شدند که نه تنها در روز تدفین شهدا در دانشگاه حضور نداشتند بلکه از جانب حراست دانشگاه ممنوع الورود شده بودند.
دفتر تحکیم وحدت ضمن اعتراض شدید نسبت به اینگونه وقایع و هتک حرمت دانشجویان و ایجاد جو متشنج در دانشگاه بوسیله ی ضرب و شتم دانشجویان و نیز بازداشت عباس حکیم زاده، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم، اعلام می دارد که این اتحادیه مدت ها پیش از این مواضع خود را در قبال چنین تحرکاتی در دانشگاه اعلام داشته بود و همچنان معتقد است که تدفین پیکر شهدا در دانشگاه موجب بهره برداری سیاسی شده است و این روند ادامه خواهد داشت. لذا اعتراض یا استقبال از چنین مراسمی را درخور قضاوت مستقیم خود دانشجویان دانشگاه دانسته و سطح معرفت عمومی دانشجویان در مواجهه با چنین مسائلی را مطلوب ارزیابی می کند. خشونت سرکوب گران در مواجهه با دانشجویان معترض در حالی که در ضرب و شتم متعرض دختران شده اند جای تأسف دارد. افرادی که سال پیش دست کشیدن استاد هشتاد ساله ی دانشگاه به موی دختر دانشجو را هتک حرمت دانسته و دانشگاه را سیاه پوش و استاد را اخراج کردند، چگونه امروز هنگام هجوم به دانشجویان از کشیدن موی دختران ابایی ندارند؟ چگونه جماعتی که خود را متولی دفن شهدا در دانشگاه می دانند خودسوزی جانباز جنگ تحمیلی را با سکوت نظاره می کنند و به قهر روزهای عمر جوانان این مملکت را در زندان ها می ستانند؟
دفتر تحکیم وحدت ادامه بازداشت دانشجویان دانشگاه امیرکبیر، و همچنین شبنم مدد زاده دانشجوی دانشگاه تربیت معلم، که هفته ی پیش بازداشت شده است و نیز تداوم فشار بر انجمن های اسلامی برای اعلام خروج از طیف علامه ی دفتر تحکیم وحدت را به شدت محکوم کرده و در راستای سرکوب کامل فضای دانشگاه در آستانه ی انتخابات ارزیابی می کند. جای آن است که اصلاح طلبان مدعی با سکوت خود در بزم سرکوب گران و زندانبانان شریک نشوند که همه بر جریده ی تاریخ ثبت است و دانشجویان همین روزها به قضاوت خواهند نشست.

دفتر تحکیم وحدت

نهم اسفند هشتاد و هفت