عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۱۷ و ۱۸ و ۱۹ آبان ماه۱۳۹۱


Fri 9 11 2012

اخبار و گزارشات کارگری ۱۷ آبان ماه۱۳۹۱

- اعتراض به شرکت دبیلیو اف تی یو در نمایش کارگری رژیم در تهران
- پیش نویس اصلاحیه قانون تامین اجتماعی:محدودترشدن ارائه خدمات رایگان به کارگران
- جزئیات مخالفت مجلس با ساماندهی نیروهای شرکتی
- نتایج حاصله ازیک دهه خصوصی‌سازی؟!
- بر اساس اعلام بانک مرکزی :نرخ تورم مهرماه 24.9 درصد
- مرگ دلخراش کارگر ساختماني بر اثر سقوط از ارتفاع
- کشته وزخمی شدن 2کارگر کارگاه احداث تونل نيايش
- جان باختن کارگرجوان بیرجندی بر اثر برق گرفتگي
- اكثر مجروحان زلزله امروز ورزقان كارگران ساختماني هستند
- دومین روز اعتصاب سراسری در یونان
- اخراج کارکنان بزرگترین بانک هلند و شرکت سوئدی اریکسون
اعتراض به شرکت دبیلیو اف تی یو در نمایش کارگری رژیم در تهران
بنا به گزارش مطبوعات رژیم جمهوری اسلامی ایران، چند اتحادیه کارگری از کشورهای مختلف در یک نمایش حکومتی با عنوان "مجلس کارگری" به ریاست علیرضا محجوب، نماینده مجلس و دبیر کل خانه کارگر جمهوری اسلامی، شرکت کرده اند. هر چند از تعداد و ماهیت این "اتحادیه ها" هنوز شناخت دقیقی نداریم و به نظر میرسد بسیار اندک باشند، اما حضور آقای جرج ماوریکوس، دبیر کل فدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری (دبیلیو، اف، تی، یو)، در این مراسم نشان از تدوام همکاری این نهاد با خانه کارگر جمهوری اسلامی علی رغم تمامی افشاگریهای داخلی و بین المللی در مورد ماهیت این تشکلات حکومتی دارد. مسلم است که تلاش رژیم سرمایه داری و ضدکارگر جمهوری اسلامی برای این نمایش از قبل شکست خورده است و حمایت دبیلیو اف تی یو از آن بیش از پیش مایه شرمساری این فدراسیون می باشد.
"دبیلیو اف تی یو" به خوبی مطلع است که کارگران ایران از حق هرگونه تشکل و دیگر حقوق پایه ای شناخته شده کارگران محرومند و هرگونه تلاش برای دستیابی به تشکل مستقل کارگری با اخراج فعالین از کار و دستگیری و زندان همراه میباشد و هرگونه اعتصاب و اعتراض کارگری در ایران بر اساس قانون ممنوع است و بشدت سرکوب میشود. بیش از 30 سال است این روند ادامه دارد. تشکلهای کارگری که زمان انقلاب 57 شکل گرفته بودند همگی سرکوب و منحل شدند. سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه که در سال 85 و سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه که در سال 87 تشکیل شده بودند با سرکوب شدید و بی وقفه مواجه شدند و رهبران و فعالین آنها اخراج و به زندان محکوم شده اند.
دبیلیو اف تی یو و تشکلات مشابه آن در شرایطی در نمایش کارگری رژیم شرکت میکنند که فعالین کارگری زیادی در ایران از کار اخراج و در زندانهای جمهوری اسلامی به حبسهای طویل المدت محکوم شده اند و یا تحت حبسهای تعلیقی به سر میبرند. هم اکنون چندین فعال کارگری فقط به دلیل تلاش برای تشکیل سندیکا و تشکلات کارگری در زندان میباشند. شاهرخ زمانی (هیئت موسس سندیکای نقاشان)، رضا شهابی ( مسئول مالی و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه)، محمد جراحی و بهنام ابراهیم زاده، از اعضای کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری، همه به زندانهایی از 5 تا 10 سال محکوم شده اند. تعداد زیادی از فعالین کارگری ضمن اخراج از کار به طور مرتب دستگیر و بازداشت میشوند و از هیچ گونه امنیتی در جامعه برخوردار نیستند و خانواده های آنها با مشکل مالی و امنیتی روبرو هستند. منصور اسانلو و ابراهیم مددی از رهبران و فعالین سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه بعد از کشیدن سالها محکومیت خود از زندان آزاد شده اند، اما نه میتوانند به سر کار خود برگردند و نه میتوانند به فعالیت سندیکایی خود بپردازند. 60 تن اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری نیز پس از یورش وحشیانه مامواران انتظامی به مجمع عمومی این کمیته مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفتند و برخی از آنها را پس از چند ماه بازداشت به حبسهای تعلیقی طولانی و محدودیتهای شدید محکوم کرده اند. اذیت و آزار، پرونده سازی و دستگیری فعالین کارگری و اعضای خانواده آنها کماکان ادامه دارد. نمایندگان و رهبران سندیکای کارگران نیشکر هفته تپه نیز به همین سرنوشت دچار شده اند. سندیکایشان سرکوب شد و فعالین و رهبران آن اخراج و زندانی شده اند. علاوه بر این، میدانیم که حکومت دیکتاتوری جمهوری اسلامی همچنین هر نوع فعالیت اجتماعی و سیاسی مستقل کارگری و غیر کارگری را سرکوب میکند و بسیاری از فعالین کارگری و غیر کارگری در زندان زیر شکنجه قرار داشته اند و جان سپرده اند.
"مجلس کارگری" رژیم هیچ ربطی به کارگران و منافع آنها ندارد و شرکت کنندگان در آن همه از ارگانهای رژیم هستند که به طور مستقیم در بی حقوقی و سرکوب کارگران نقش دارند. اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران ضمن اعتراض به شرکت فدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری (دبیلیو، اف، تی، یو) در نمایش حکومتی در تهران، این اقدام را نه تنها خلاف موازین همبستگی برادرانه و خواهرانه ورفیقانه کارگران با یکدیگر، بلکه اقدامی مستقیم علیه کارگران ایران و در خدمت رژیم ضدکارگر و سرکوبگر جمهوری اسلامی ایران میداند. این قبیل سیاستها که به عناوین مختلف توجیح میشوند کوچکترین خدمتی به مبارزات کارگری علیه نظام سرمایه داری، حاکمیت و یا علیه تحریمهای اقتصادی، بر خلاف ادعایی که میکنند، نخواهد کرد. ما از همه تشکلات و اتحادیه های کارگری جهان میخواهیم که به پشتیبانی واقعی از کارگران ایران در دستیابی به کلیه حقوق و مطالباتشان بپردازند. کمااینکه در گذشته نیز بارها به این تشکلات اعلام کرده ایم جنبش کارگری ایران آن فعالیت هایی را کارگری و به نفع مردم کارگر و زحمتکش میداند که مستقل از کارفرماها و کلیت رژیم سرمایه دا ری و سرکوبگر جمهوری اسلامی ایران و تشکلات وابسته به آن همچون خانه کارگر و شوراهای اسلامی و کانون انمجنهای صنفی و دیگر نهادهای وابسته باشند.
این بیانیه اعتراضی در اختیار دبیلیو اف تی یو و نهادهایی دیگری که ممکن است در این "مجلس کارگری" شرکت کرده باشند قرار داده خواهد شد.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۷ نوامبر ۲۰۱۲

پیش نویس اصلاحیه قانون تامین اجتماعی:محدودترشدن ارائه خدمات رایگان به کارگران

ازجمله موضوعات مورد بحث در پیش نویس اصلاحیه پیشنهادی سازمان تامین اجتماعی ،موضوع تعیین سقف مجاز برای دسترسی رایگان بیمه شدگان به خدمات درمانی سازمان است.
ماده ۵۴ قانون فعلی: بیمه شدگان و افراد خانواده آن‌ها از زمانی که مشمول مقررات این قانون قرار می‌گیرند در صورت مصدوم شدن بر اثر حوادث یا ابتلاء به بیماری می‌توانند از خدمات پزشکی استفاده نمایند. خدمات پزشکی که به عهده سازمان تامین خدمات درمانی است شامل کلیه اقدامات درمانی و سرپایی و بیمارستانی، تحویل داروهای لازم و انجام آزمایشات تشخیص طبی مِی باشد.
تبصره ۱ از ماده ۳۴ اصلاحیه: بیمه شدگانی که از خدمات درمانی کمتری در طول سال استفاده می‌نمایند به گونه‌ای که کمتر از میانگین هزینه‌های درمانی سازمان بابت هر بیمه شده باشد مطابق دستورالعملی که از سوی شورای فنی سازمان تهیه و به تصویب هیات امنا خواهد رسید از مقررات تشویقی سازمان بهره‌مند خواهند شد. همچنین بیمه شدگانی که بیشتر از حد متوسط سالانه هزینه‌های درمانی بابت هر بیمه شده ازخدمات درمانی استفاده نمایند مطابق آیین نامه مذکور موظف به پرداخت فرانشیز می‌باشند. افرادی که بر اثر حادثه یا بیماری‌هایی که به تایید مراکز درمانی سازمان می‌رسد از خدمات درمانی استفاده کرده‌اند از شمول این تبصره خارج هستند.
توضیح : مطابق ماده ۲۸ قانون فعلی حق بیمه یکی از منابع اصلی درآمد سازمان تامین اجتماعی تلقی می‌شود که برابر ماده ۲۹ همین قانون ۹ درصد از حق بیمه ‌باید بابت تامین خدمات درمانی به بیمه شدگان هزینه شود. همچنبن به موجب قانون الزام که در اواخر دهه ۶۰ بتصویب مجلس رسید، استفاده از خدمات درمانی مراکز ملکی سازمان تامین برای تمامی بیمه شدگان اصلی و تبعی کارگر رایگان است.
درصورت تصویب این ماده پیشنهادی، قانون الزام نقض می‌شود و از آنجا که تشویق مردم به مراجعات دوره‌ای به مراکز درمانی و استفاده از خدمات پزشکی نقش موثری در پیشگیری از شیوع بیمارهای جسمی و روحی دارد تعیین سقف و ایجاد محدودیت برای استفاده از خدمات درمانی رایگان باعث کم توجهی طبقه کم درآمد کارگر به مقوله بهداشت و درنتیجه آسیب پذیری بیشتر این قشر می‌شود.
ماده ۲۸ قانون فعلی: سهم بیمه شدگان حقوق بگیر معادل هفت درصد حقوق دریافتی است.
توضیح: در حال حاضر تامین اجتماعی بابت ارائه خدمات بیمه‌ای و درمانی معادل ۳۰ درصد حقوق دریافتی کارگر بیمه شده را تحت عنوان حق بیمه دریافت می‌کند. پرداخت این مبلغ مطابق قانون فعلی به نسبت ۳ - ۷ - ۲۰ میان دولت، کارگر و کارفرما تقسیم شده است. براساس پیش نویس پیشنهادی سهم هفت درصدی هر کارگر با ۲ درصد افزایش از حق بیمه به نه درصد افزایش می‌یابد که در صورت تصویب این تغییر پیشنهادی کل مبلغ حق بیمه از ۳۰ درصد مزد به ۳۲ درصد مزد افزایش می‌یابد. از آنجا که در بخش خدمات درمانی نوع نگاه تهیه‌کنندگان پیش نویس کاهش بیشتر تعهدات درمانی رایگان سازمان تامین اجتاماعی است با افزایش ۲ درصدی سهم بیمه کارگران قدرت خرید آن‌ها نسبت به گذشته کمتر خواهد شد.
منبع:ایلنا-17آبان

جزئیات مخالفت مجلس با ساماندهی نیروهای شرکتی

چند سال پس از اختلاف نظر دولت و مجلس درباره نحوه ساماندهی نیروهای شرکتی و حذف واسطه گری بخش خصوصی در بازار کار، این بار در صحن علنی مجلس نمایندگان با کلیات طرح یک فوریتی تعیین تکلیف قراردادهای تامین نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی مخالفت کردند.
اختلاف نظر دولت و مجلس بر سر تعیین تکلیف قراردادهای نیروهای شرکتی و آنچه که به گفته دولت منجر به قطع ارتباط پیمانکاران خصوصی با دستگاه های دولتی و حذف واسطه گری در بازار کار می شود، با مخالفت نمایندگان مجلس مواجه و رد شد.
مدتی پس از رد مصوبه اول بهمن ماه 90 هیئت وزیران در مورد ساماندهی نیروهای شرکتی از سوی هیئت تطبیق مقررات با قوانین مجلس، برخی نمایندگان مجلس طرح دوباره ای را برای بررسی در صحن علنی مجلس ارائه کردند که هدف آن مشخص شدن کامل زوایای مصوبه هیئت وزیران و همچنین وضعیت نیروهای شرکتی بوده است.
این طرح که ابتدا با تصویب 1 فوریت آن آماده ارائه در صحن علنی مجلس شده بود در جلسه یکشنبه هفته جاری با مخالفت نمایندگان مواجه و از دستور کار مجلس خارج شد.
مخالفت مجلس با طرح دولت
پیش تر برخی کمیسیون های مجلس از جمله برنامه و بودجه و همچنین کمیسیون اجتماعی برخی مباحث و بررسی های تخصصی را در این باره انجام داده بودند؛ با این حال کمیسیون برنامه و بودجه از ابتدا با اعلام نامشخص بودن محل تامین بار مالی ناشی از حذف بخش خصوصی و واسطه گری در بازار کار؛ با این برنامه دولت مخالفت کرده بودند.
قبل از آن مرکز پژوهش های مجلس با بررسی این موضوع اعلام کرده بود که به دلیل وجود برخی تناقضات و مشکلات قانونی در مسیر اجرای خروج بخش خصوصی از تامین نیروی انسانی برای دستگاه های دولتی؛ بهتر است این برنامه متوقف شود.
4 روز قبل از مطرح شدن کلیات طرح یک فوریتی تعیین تکلیف قراردادهای تامین نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی در صحن علنی مجلس برای اخذ رای نمایندگان؛ مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی کارشناسی اعلام کرد بهترین گزینه برای قابلیت اجرایی کردن طرح ساماندهی نیروهای شرکتی ایجاد شرکت های تعاونی تامین نیروی انسانی است و این پیشنهاد باید در اولویت قرار گیرد.
همچنین در گزارش مرکز پژوهش ها، تاکید شد: یکی از اشکال غیرمتعارف اشتغال که در سال های اخیر رواج یافته است، به کارگیری افراد به طور غیرمستقیم و از طریق یک موسسه یا شرکت ثالث (اشتغال مثلثی) است. در این قالب ارتباط روابط کاری بین نیرو و دستگاه برقرار است و تنها آن بخش حقوق افراد است که از طریق واسطه پرداخت می شود.
دلایل مخالفت مرکز پژوهش‌ها
در بخش دیگری از گزارش مرکز پژوهش ها آمده است: طرح پیشنهادی (طرح ساماندهی نیروهای شرکتی و حذف واسطه گری بخش خصوصی) از این حیث دارای اشکال است که با قانون مدیریت خدمات کشوری مغایرت دارد. مضافا اینکه مفاد طرح، خلاف برنامه پنجم توسعه است و از آنجا که دارای بار مالی است و محل تامین آن مشخص نشده در مغایرت با اصل 75 قانون اساسی نیز قرار دارد.
بر این اساس، طرح حاضر مانند طرح عقد قرارداد مستقیم با نیروهای قراردادی و تصویب نامه هیئت وزیران در زمینه فسخ قرارداد نیروهای شرکتی و عقد قرارداد مستقیم با آنها سبب افزایش ناخواسته تعداد کارکنان دولت و بزرگتر شدن حجم تشکیلات دولتی خواهد شد. ایجاد دوگانگی بین نیروهای شاغل در یک دستگاه نیز دلیل دیگر مخالفت مرکز پژوهش ها با مصوبه دولت است.
مرکز پژوهش ها پیشنهاد کرده است که بهترین راهکار برای ساماندهی نیروهای شرکتی ایجاد تعاونی های تامین نیروی انسانی است که با مشارکت کارگران در بخشی از سهام تعاونی، موانع قانونی و مشکلات آن نیز حل خواهد شد.
یک مقام مسئول کارفرمایی در بخش خدمات گفت: محور بررسی نمایندگان مجلس و کمیسیون های تخصصی که قبل از این درباره طرح دولت برخی کارشناسی ها را داشته اند، مصوبه اول بهمن ماه سال گذشته هیئت وزیران است.
فعالیت بنگاه‌های خصوصی در 7 بند
وی خاطر نشان کرد: با رد کلیات طرح تعیین تکلیف قراردادهای تامین نیروی انسانی در دستگاه ها، عملا باید گفت کارها طبق روال گذشته و از طریق تامین نیروهای انسانی بخش خصوصی در 7 کد مشخص شده از جمله چاپ و تکثیر، نگهداری فضای سبز، حمل و نقل، امور آشپزخانه و چند مورد دیگر، دنبال خواهد شد.
این مقام کارفرمایی در ارتباط با لغو بسیاری از قراردادهای تامین نیروی انسانی توسط دستگاه های دولتی، گفت: ما نیز موافق ساماندهی قراردادهای نیروهای متخصص و دارای مهارت هستیم اما در مقطعی دولت اعلام کرد تمام قراردادها از جمله قراردادهای حجمی و تامین نیروی انسانی مشاغل عمومی نیز جزو مصوبه دولت است.
به گفته وی، این مسئله با مخالفت نمایندگان بنا به دلایلی که اعلام شد مواجه است. در هر صورت نمایندگان می گویند دولت می خواهد نیروهایی را به بدنه دستگاه ها اضافه کند که برای آنها پست و موقعیت مشخصی تعریف نشده است. همچنین جذب نیروی جدید در دولت و تحمیل باراضافی نیز از دیگر مصادیق مخالفت نمایندگان با برنامه دولت بوده است.
منبع:مهر-17آبان

نتایج حاصله ازیک دهه خصوصی‌سازی؟!

- سازمان بازرسی کل کشور تحت عنوان نهاد نظارتی قوه قضائیه، با انتشار گزارشی به بررسی عملکرد یک دهه اخیر خصوصی‌سازی در کشور پرداخته و اعلام کرد: نبود استراتژی مشخص در مورد خصوصی‌سازی باعث شده تامین بدهی‌های دولت به عنوان نخستین اولویت حاصل از خصوصی‌سازی در کشور تلقی شود.
سازمان بازرسی دو نتیجه مهم اینگونه خصوصی‌سازی را چنین برمی‌شمارد: الف: «شکل گیری شبکه‌های شبه دولتی در فرآیند خصوصی‌سازی» که محصول نهایی آن مدیریت مجدد تیم دولت بر شرکت‌های واگذار شده است. ب: «شکل گیری شبکه های فساد در بلندمدت.»
- مرکز پژوهش‌های مجلس، کمیسیون نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 و دیوان محاسبات کشور هم در سال‌های گذشته به تناوب در گزارش‌هایی نسبت به روند خصوصی‌سازی به روش «شبه دولتی سازی» اقتصاد هشدار داده‌اند.
-کمیسیون اصل 44 مجلس، سال 89 در گزارشی رسمی اعلام کرد که «سهم بخش خصوصی حقیقی حداکثر 5/13درصد از کل واگذاری‌ها است...!
منبع:فارس-17آبان –بخشی ازیک گزارش

بر اساس اعلام بانک مرکزی :نرخ تورم مهرماه 24.9 درصد

به گزارش17آبان ایسنا،بر اساس اعلام بانک مرکزی نرخ تورم در مهرماه امسال به 24.9 درصد رسید.
بنا بهمین گزارش،خلاصه نتایج به دست‌آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بر‌اساس سال پایه 100=1383 در مهرماه 1391 نشان می‌دهد که این شاخص در مهرماه 1391 به عدد 364.8 رسید.
بر این اساس نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مهرماه 1391 نسبت به دوازده ماه منتهی به مهرماه 1390 معادل 24.9 درصد اعلام شد.
این در حالی است که بر اساس اعلام اداره آمار بانک ‌مرکزی شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در شهریور به عدد 348.8 رسیده بود و نرخ تورم هم معادل 24 درصد محاسبه شده بود.
بر اساس آمارهای منتشره از سوی بانک مرکزی نرخ تورم طی هفت ماهه سال جاری 2.7 درصد رشد داشته است.
براساس این گزارش،از سوی بانک مرکزی نرخ تورم در فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد و شهریورماه امسال نیز به ترتیب معادل 21.8 - 22.2 - 22.4 - 22.9 - 23.5 و 24 درصد اعلام شده بود.

مرگ دلخراش کارگر ساختماني بر اثر سقوط از ارتفاع

به گزارش خراسان،در پي سقوط دو کارگر از طبقه دوم ساختماني نيمه ساز در اطراف مشهد، يکي از آنان جان خود را از دست داد.
به گزارش پايگاه خبري پليس، در پي اعلام مرگ جواني ۳۱ ساله به دليل سقوط از ارتفاع به فوريت هاي پليسي ۱۱۰، مأموران بلافاصله براي بررسي موضوع وارد عمل شدند. نتايج تحقيقات اوليه پرونده حاکي از آن بود که دو جوان به نام هاي حسينعلي ۳۱ ساله و حميد ۲۴ ساله هنگام کار بنايي از طبقه دوم ساختماني در منطقه دهرود سقوط کرده اند و شاهدان عيني ماجرا، آن ها را به مراکز درماني انتقال داده اند. در اين حادثه حسينعلي که به شدت آسيب ديده بود، جان خود را از دست داد و حميد نيز تحت مراقبت هاي ويژه پزشکي قرار دارد. بر اساس اين گزارش به دستور مراجع قضايي تحقيقات پليسي درباره چگونگي ماجرا همچنان ادامه دارد.

کشته وزخمی شدن 2کارگر کارگاه احداث تونل نيايش

به گزارش17آبان پايگاه اطلاع رساني پليس ، بامداد امروز چهارشنبه سارق يکدستگاه خودرو هيوندا
با سرعت سرسام آوري از پارک وي به سمت بزرگراه مدرس - جنوب متواري مي شود و در ميانه راه به علت سرعت زياد و عدم کنترل ، خودرو در محدوده کارگاه احداث تونل نيايش واژگون مي شودو بر اثر وقوع اين حادثه دردناک دو کارگر تونل که در حال فعاليت بودند به شدت مجروح شده که يکي از آنها در دم فوت و کارگر دومي با حضور عوامل اورژانس به بيمارستان منتقل مي شود.
برپایه این گزارش،بر اثر واژگوني ، خودرو هيونداي دچار آتش سوزي شده و سارق نيز در ميان شعله هاي آتش فوت مي کند.

جان باختن کارگرجوان بیرجندی بر اثر برق گرفتگي

به گزارش خراسان ، جوان بيرجندي روز گذشته بر اثر برق گرفتگي در محل کار جان خود را از دست داد.
برپایه این گزارش، طوقي معاون پيشگيري سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري بيرجند گفت:اين جوان که در يک شيشه بري کار مي کرد هنگامي که قصد کار با دستگاه ساپ را داشت به علت برق دار بودن آب هاي محدوده دستگاه به داخل اتاقک کشيده شد و جان خود را از دست داد.
اكثر مجروحان زلزله امروز ورزقان كارگران ساختماني هستند
به گزارش17آبان جام جم، فرماندار شهر ورزقان با بیان اینکه 51 تن در این زلزله مجروح شده اند، گفت: عموم مجروحین را کارگران ساختمانی تشکیل می‌دهند، چرا که حین زلزله بر روی داربستها حضور داشتند.
محرم فروغی شجاعی یادآور شد: 5 تن از این مصدومین به بیمارستان امام رضای تبریز منتقل شدند و بقیه مجروحین بصورت سرپایی در منطقه تحت مداوا قرار گرفته اند.
فرماندار شهرستان ورزقان یادآور شد: بیشتر مصدومین از روستاهای کاسن، تازه کند، بکر آباد، چراغلو، داش کسن، چای کندی، لمبران، مسقران، آغ بلاغ سفلی به مراکز درمانی انتقال یافته اند.

دومین روز اعتصاب سراسری در یونان

به گزارش7نوامبریورونیوز،در دومین روز اعتصاب سراسری در یونان علیه لایحه جدید تدابیر ریاضت اقتصادی که اقتصاد و سیستم اداری این کشور را فلج کرده، پلیس آتن از گاز اشک آور و ماشینهای آب پاش برای متفرق کردن صدها تظاهرکننده ای استفاده کرد که در مقابل پارلمان یونان تجمع کرده بودند.
برپایه این گزارش،پارلمان یونان در حال بررسی سومین بسته ریاضت اقتصادی مورد نظر صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا است.
این تدابیر شامل افزایش سن بازنشستگی به 67 سال، کاهش کمکهای دولتی و بیمه به افراد کم درآمد، کاهش 27 درصدی حقوق کارمندان عالی رتبه دولتی، اخراج هزاران کارمند دولت و افزایش مالیتهاست.

هنوز از تعداد افرادی که احتمالا در این درگیریها صدمه دیده و یا دستگیر شده اند، گزارشی در دست نیست.

اخراج کارکنان بزرگترین بانک هلند و شرکت سوئدی اریکسون

به گزارش یورونیوزبتاریخ7نوامبر، بزرگترین بانک هلند، آی ان جی روز چهارشنبه خبرداد که در پی افت 64 درصدی سودش در سه ماهه سوم سال مالی جاری، دو هزار و 350 نفر از کارکنانش را از کار بیکار می کند.
درآمد خالص بانک آی ان جی در این سه ماهه نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهش یافت و از یک میلیارد و 690 میلیون یورو به 609 میلیون یورو رسید.
بنا بهمین گزارش،شرکت سوئدی اریکسون، تولید کننده تلفن همراه و تجهیزات مخابراتی و ارتباطاتی هم خبر از اخراج 9 درصد از کارکنانش رادر سوئد داد. بدین ترتیب اریکسون یکهزار و 550 نفر از کارکنانش را از کار بیکار می کند.
*برای دریافت مستقیم اخباروگزارشات کارگری آدرس الکترونیکی شمارابرای ما بفرستید.
**باارسال اخباروگزارشات کارگری برای دوستان وآشنایان ودرج درشبکه های اجتماعی مارادرتوزیع هرچه گسترده تریاری رسانید.
***باارسال اخباروگزارشات کارگری، با ما درجمع آوری،تنظیم وتوزیع اخباروگزارشات کارگری همکاری کنید.
هفدهم آبان ماه1391

*********************

اخبار و گزارشات کارگری ۱۸آبان ماه۱۳۹۱

- تدارک حمله‌ی دیگری از جانب سرمایه‌داری در قالب طرح اصلاحیه‌ی سازمان تأمین اجتماعی!
-زنان ومردان دستفروش مترو قربانيان معضل بيكاري
- مرگ6کارگر کارخانه کریستال ابهر
- کشته شدن یک کولبر دیگر کُرد با شلیک مستقیم گلوله
- اعتصاب48ساعته دریونان وتصویب لایحه دور جدید ریاضتهای اقتصادی
- شرکت توربین سازی وستاس دانمارک تا پایان سال 2013سه هزارنفرازکارکنانش را اخراج می کند
- اصلاح قانون کار در مکزیک و مخالفت با آن

تدارک حمله‌ی دیگری از جانب سرمایه‌داری در قالب طرح اصلاحیه‌ی سازمان تأمین اجتماعی!

بنا بر اظهارات اخیر «سعید مرتضوی» مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و برخی اخبار منتشرشده در جراید و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی، این سازمان قصد دارد تغییراتی در قانون تأمین اجتماعی در خصوص سن و سابقه‌ی بازنشستگی در مشاغل عادی و سخت و زیان آور، افزایش سهم حق بیمه‌ی كارگران، كاهش تعهدات بیمه‌ای و درمانی رایگان سازمان تامین اجتماعی و... صورت دهد. این سازمان در پیش‌نویسی که به‌منظور تغییر در برخی مواد قانون تأمین اجتماعی تهیه کرده است قصد دارد سن بازنشستگی را چند سال (احتمالاً 5 سال) افزایش داده و همچنین درصد حق بیمه‌ی پرداختی توسط کارگران را از 7 درصد فعلی به 9 درصد افزایش دهد. از محتوای دقیق دیگر مواد این پیش‌نویس فعلاً اطلاعات دقیقی در دست نیست زیرا بحث‌های آن طبق معمول پشت درهای بسته صورت گرفته است، اما آن چه روشن است این حقیقت است که این تغییرات وضعیت در حال حاضر بغرنج طبقه‌ی کارگر را نشانه رفته است و قصد دارد تا آن را بیش از پیش وخیم سازد.
در این میان وظیفه‌ی تشکل‌های کارگری و فعالان کارگری مستقل این است که با اعتراض‌های متحد و گسترده، به هر طریق ممکن از به تصویب رسیدن چنین قوانین ننگینی جلوگیری کنند. جنبش کارگری ایران در مبحث تغییر قانون کار ،که چندی پیش در جریان بود، توانست با حرکت‌های اعتراضی به‌جا و درخور، دست‌کم در آن مقطع زمانی، جلوی تصویب آن قوانین ارتجاعی را بگیرد و اکنون نیز لازم است با سازماندهی حرکت‌های اعتراضی در محیط‌های کار و زیست و به هر طریق ممکن و مناسب صدای اعتراض کوبنده‌ی جنبش مستقل کارگری ایران را به گوش سرمایه‌دارانی که شرایط زیست و معیشت طبقه‌ی کارگر را هدف قرار داده‌اند برساند و بار دیگر با نیروی طبقاتی خود آنان را وادار به عقب‌نشینی کند.
کمیته‌ی هماهنگی ضمن محکوم کردن این اقدام سران سازمان تأمین اجتماعی که منافع کارگران را پیش پای سرمایه‌داران سلاخی می‌کند اعلام می‌دارد که این سازمان و تمام ثروت‌ها و امکانات آن از حاصل دست‌رنج کارگران به وجود آمده است و بنابراین تنها کارگران حق دارند در مورد چگونگی قوانین آن تصمیم بگیرند و این امکانی است که با ممانعت از ایجاد تشکل‌های خودساخته‌ و مستقل کارگران عملاً از آنان سلب شده است. اکنون زمانی است که باید تمام تشکل‌های کارگری و فعالان کارگری و همچنین تمامی جمع‌ها و محافل کارگری به هر طریق ممکن مقابل این حمله ایستادگی کنند و از حقوق مسلم خود متحدانه دفاع نمایند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-17 آبان‌ماه 1391

زنان ومردان دستفروش مترو قربانيان معضل بيكاري

براي ريشه‌يابي عوامل اجتماعي موثر در گسترش پديده دستفروشي درمترو، بايد ابتدا به ساختارهاي كلي جامعه نگاهي اجمالي بيندازيم؛ يعني معتقدم با نگاهي كلي به اوضاع فعلي مولفه‌هاي اجتماعي در ايران، خيلي راحت‌تر مي‌توانيم دلايل رشد اين ضدهنجار اجتماعي را ريشه‌يابي كنيم.
جامعه ايران از شكل روستايي خود در دهه‌هاي قبل به شهري‌نشيني گرايش پيدا كرده است و امروز بسياري از جوانان مقيم شهرستان‌ها و روستاها، تمايل دارند كه در شهرهاي بزرگ زندگي كنند.
رسانه‌هاي مختلف نيز در ايجاد چنين كشش و گرايشي بي‌تقصير نيستند و طبيعي است كه وقتي جواني با زرق و برق‌هاي جوامع شهري آشنا مي‌شود، روياي اين زندگي رنگارنگ او را فرا مي‌گيرد، اما وقتي به كلان‌شهر شلوغي مثل تهران مي‌آيد، مي‌بيند كه زندگي واقعي در تهران با رويايي كه او در سر مي‌پرورانده است، از زمين تا آسمان فرق دارد.
واقعيت واضح آن است كه در كلانشهري مثل تهران، يك روز هم نمي‌توان بدون پول زندگي كرد و اين‌طور هم نيست كه بتوان بدون داشتن مهارتي ويژه، شغل پردرآمدي داشت.
معمولا هم بازار كار به اين شكل مي‌چرخد كه هر فرد بازاري كه سرمايه بيشتري داشته باشد، توان سودآوري بيشتري هم دارد، اما جواني كه نه تخصصي داشته باشد و نه سرمايه مالي اندوخته است، براي پيدا كردن كار در تهران، با يك بن‌بست اساسي مواجه خواهد شد.
اغلب جوان‌هايي كه در مترو دستفروشي مي‌كنند، خانواده‌هايشان در شهرستان‌ها زندگي مي‌كنند، اما به اميد تشكيل يك زندگي ايده‌آل به تهران گام گذاشته‌اند.
بيشتر آنها نه تخصصي ويژه براي پيدا كردن يك شغل مناسب دارند و نه سرمايه‌اي كه بتوانند با آن روي پاي خودشان بايستند؛ به همين دليل هم گزينه‌هاي بسيار محدودي براي اشتغال اين جوانان باقي مي‌ماند.
كارگري ساختمان، شايد تنها شغلي باشد كه اين گروه از جوانان بتوانند با آن در تهران امرار معاش كنند، اما حتي همين شغل كم درآمد هم با تقاضاهاي زيادي از سوي كارگران تهراني و افغان مواجه است و رقابت براي آن بشدت بالاست.
در واقع مي‌توان گفت كه تفاوت سطح انتظار جوانان مقيم شهرستان با واقعيت‌هاي رايج در پايتخت، تضاد بسيار سنگيني پيش رويشان مي‌گذارد كه برخي از آنها براي رفع اين تضاد عيني به دستفروشي روي مي‌آورند.
يعني وقتي يك جوان مقيم شهرستان با هزار اميد و آرزو به تهران مي‌آيد، اما نمي‌تواند حتي براي رفع معاش روزانه‌اش كاري درخور پيدا كند، بنابراين برايش خيلي سخت است كه دوباره با يك شخصيت شكست‌خورده به شهرش بازگردد و ترجيح مي‌دهد كه حتي اگر با دستفروشي هم شده، امورات روزمره‌اش را بگذراند.
علاوه بر جوانان ساكن شهرستان‌ها كه در يك شرايط متفاوت با محل زندگي‌شان قرار گرفته‌اند، تعداد محدودي از شهروندان تهراني هم به دستفروشي در مترو روي مي‌آورند كه اين گروه از زنان و مردان را مي‌توان قربانيان معضل بيكاري در جامعه به شمار آورد.
شايد براي يك جوان مقيم شهرستان كه هيچ كسي او را در تهران نمي‌شناسد، دستفروشي در مترو راحت‌تر باشد، اما براي يك شهروند فقير در تهران كه با مجموعه گسترده‌اي از اقوام و دوستان در پايتخت آشناست، بسيار آزاردهنده است كه بخواهد اعتبار اجتماعي‌اش را با دستفروشي در مترو به حراج بگذارد.
حال اگر با وجود اين مشكلات، يك شهروند تهراني به دستفروشي در مترو روي آورد، كاملا به اين معني است كه نظام اجتماعي در پايتخت به حدي نابرابر و افسار گسيخته شده كه ديگر اشتغال و غم نان در اولويتي فراتر از اعتبار و تشخص اجتماعي قرار گرفته است.
منبع:جام جم-18آبان

مرگ6کارگر کارخانه کریستال ابهر

به گزارش18آبان مهر، رئیس پلیس راه استان زنجان از کشته و مجروح شدن 26 نفراز کارگران یک شرکت خرمدره ای بر اثر تصادف در کمربندی ابهر به خرمدره خبر داد.
براساس این گزارش، سرهنگ عبدالعلی رشتیانی با بیان اینکه خواب آلودگی راننده کامیون "ماک" جان 6 کارگر شرکت خرمدره‌ای را گرفت، افزود: این حادثه بر اثر برخورد یک دستگاه کامیون با یک دستگاه اتوبوس بنز در کیلومتر 76 جاده خرمدره به طرف زنجان در ساعت 5 و 22 دقیقه صبح روز پنجشنبه صورت گرفت که در این سانحه راننده کامیون به علت خواب‌آلودگی به چپ منحرف شده و با سرویس یکی از شرکت های خرمدره‌ای برخورد می‌کند که در این حادثه متاسفانه پنج نفر در صحنه تصادف جان خود را از دست داده و یک نفر از مجروحان حادثه نیز بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان فوت می کندو20 نفر نیز بر اثر تصادف مجروح و در بیمارستان بستری شده اند.

کشته شدن یک کولبر دیگر کُرد با شلیک مستقیم گلوله

به گزارش آژانس 18آبان کُردپا، چهارشنبه شب، هفدهم آبان‌ماه در بخش وزینه‌ی سردشت، نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران شماری کولبر را مورد هدف تیراندازی قرار داده و در نهایت شخصی به نام"باپیر مجاهد" فرزند محمود، اهل روستای"آلواتان" در دم جان خود را از دست داد.
باپیر مجاهد ٢٤ ساله و متأهل بوده و برای‌گذران زندگی خانواده‌ی خود به کولبری مشغول بوده است.

اعتصاب48ساعته دریونان وتصویب لایحه دور جدید ریاضتهای اقتصادی

به گزارش8نوامبریورونیوز، چهارشنبه شب در حالی که هزاران معترض خشمگین علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی شعار می دادند، پارلمان یونان با اکثریت بسیار ناچیزی(با ۱۵۳ رأی موافق، ۱۲۸ رأی مخالف و ۱۸ رأی ممتنع) لایحه دور جدید ریاضتهای اقتصادی را تصویب کرد.
همزمان با بررسی لایحه دولت در پارلمان ده ها هزار نفر از اهالی خشمگین آتن خیابانهای مقابل پارلمان را به اشغال خود درآوردند. نیروهای پلیس ضدشورش و معترضان با گاز اشک آور و کوکتل مولوتف با یکدیگر درگیر شدند. بیش از ۷۰ هزار نفر چهارشنبه در آتن تظاهرات کردند.
برپایه این گزارش، اتحادیه های کارگری یونان با اعتصابی 48 ساعته به استقبال دور جدید سیاستهای ریاضتی رفته بودند.
اعتصاب سراسری روزهای سه شنبه و چهارشنبه در اعتراض به سیاست های ریاضتی دولت آتن باعث توقف فعالیت ها از جمله در بخش خدمات عمومی در یونان شد.
پنجشنبه صبح خیابانهای آتن آرام به نظر می رسند، اما نشانه های درگیری شب گذشته در گوشه و کنار مرکز شهر پیداست.

شرکت توربین سازی وستاس دانمارک تا پایان سال 2013سه هزارنفرازکارکنانش را اخراج می کند

به گزارش8نوامبریورونیوز،شرکت توربین سازی وستاس حدود 3000 فرصت شغلی خود را حذف خواهد کرد.
این شرکت دانمارکی پس از کاهش سود خود در سه ماهه سوم سال تصمیم به حذف پرسنل خود می گیرد.
تا پایان سال 2013 کارکنان این شرکت از 19 هزار نفر به 16 هزار کاهش خواهد یافت.

اصلاح قانون کار در مکزیک و مخالفت با آن

هاله صفرزاده
در آخرین ماه های زمامداری دولت کالدرون، با آغاز ماه اکتبر مجلس سنای مکزیک بررسی اصلاحات قانون کار مکزیک را شروع کرد. تعدادی از جوانان معترض و اعضای اتحادیه ها با بستن در مجلس سنا تلاش کردند که از این امر جلوگیری کنند. در دوم اکتبر ده ها هزار نفر در مرکز شهر علیه این اقدام راهپیمایی کردند. در 11 اکتبر بسیاری از اعضای اتحادیه های کارگری در خارج از سنا گرد هم آمدند و اعتراض خود را نسبت به این اصلاحات نشان دادند. پیش تر نیز کارگران کارخانه بزرگ نیسان در مولرو کار را متوقف و شاهراه اصلی شهر را مسدود کرده و به این ترتیب مخالفت خود را با اصلاح قانون کار مطرح کردند. اعتراضات بسیاری از این دست علیه اصلاحات قانون کار در مکزیک صورت گرفته است.
پیشنهاد برای تغییر قانون کار توسط حزب اقدام ملی در سال 2000 ارائه شد. این پیش نویس که مطابق با سیاست های دیکته شده ي بانک جهانی تدوین شده ، به حدی ارتجاعی بود که حتی برخی کارفرمایان لیبرال نیز با آن مخالف بودند.
اين اصلاحات بر زندگي تمام کارگران اعم از كارگران شرکت های خصوصی، فدرال، ایالتی، شهری و کارکنان فدرال منطقه تاثیر می گذارد. کاهش دستمزدها و افزایش ساعات کار از مهمترین تغییراتی است که در این قانون در نظر گرفته شده است که منجر به مهاجرت بیشتر کارگران خواهد شد. مطابق این قانون کارگران باید با دستمزد ساعتی کمتر از 7.5 پزو (دستمزد فعلی) زندگی کنند. یعنی با کمتر از 60 سنت. در مقابل، سود این اصلاحات را که به منظور تشویق سرمایه گذاری انجام می شود، شرکت های امریکایی مانند فورد، والمارت، کیمبرلی کلارک و دیگران می برند که در حال حاضر نقش محوری در اقتصاد مکزیک دارند.
مانوئل فوئنتس مونیز، وکیل مکزیکی که اغلب مشاوره هايي در زمينه مسايل كار به اتحادیه های کارگری مستقل و کارگران مي دهد، معتقد است تصویب این قانون فقر بیشتر را براي عموم مردم به ارمغان مي آورد. وی دلایل زیر را برای مخالفت با تصویب اصلاحات قانون کار چنین عنوان کرده است:
زیرا به بهانه افزایش بهره وری و سود شرکت، امنیت شغلی فدا مي شود.
به جای ایجاد اشتغال، نیروی کار را ارزان مي كند و ساعات کار را افزایش می دهد.
شرط تداوم اشتغال را بالا رفتن بهره وری فردي قرار مي دهد.
هر گونه قراردادی را منوط به تداوم کار شرکت و یا موسسه اقتصادی می داند. در حقیقت حق اخراج را برای تمامی کارفرمایان به رسمیت می شناسد.
در این قانون قراردادهای موقت و پرداخت در برابر کار معین به رسمیت شناخته می شود(یعنی دستمزد منعطف) و حتا در موارد تداوم کار این حق را به کارفرمایان می دهد که قرارداد را لغو کنند.
این قانون قراردادهای سفید امضا را در زمان استخدام، به رسمیت می شناسد.
اجازه استخدام ساعتي و پرداخت دستمزد را بدون مزایا و حق تخصص مي دهد.
شرکت های پیمانکاری دست دوم را به رسمیت می شناسد و پس از برکناری آن شرکت، قرارداد پیمانکاری نیز ملغی می گردد و شرکت اصلی هیچ گونه تعهدی در قبال کارگران ندارد.
اجازه اخراج خودسرانه کارگر را به کارفرما می دهد.
همه انواع حمايت هاي قانوني را برای حفاظت از کارگران خانگی حذف مي كند.
مجازات کارفرمایانی را حذف مي كند كه اخراج كارگر را به شكل كتبي اعلام نمي كنند.
قدرت بیشتری به مقامات وزارت کار براي تصمیم گیری در مورد دادن مجوز ثبت اتحادیه مي دهد.
اجازه می دهد تا کارفرمایان تعیین كنند كه آیا اعتصاب شكل بگيرد يا نه.
اجازه می دهد تا در تعریف اتحادیه کارفرمایان دخالت داشته باشند و ایجاد اتحادیه های سفید شرکتي و همچنین " اتحادیه دولتي را تسهیل مي كند.
اجازه می دهد به قيمت افزایش حوادث در محل کار، بهره وری افزايش يابد و به طور موثر از مجازات کارفرمایانی جلوگیری می کند که با سهل انگاری و غفلت به سلامتي و زندگی کارگران در محل کار آسيب می زنند.
این قانون انتخاب نمایندگان با رای مخفی کارگران در محل کار را حذف کرده است.
دراین پیش نویس مجازاتی برای سوءاستفاده ی جنسی از کارگران زن در محیط کار در نظر گرفته نشده است.
دراین قانون آمده است در صورت تاخیر در پرداخت دستمزدها به مدت 15 ماه، تنها دو درصد به کارگران بهره تعلق گیرد، در حالی که در حال حاضر بانکها از کارگران برای وام هایشان 27درصد سود دریافت می کنند.
این قانون ناقض حقوق بین المللی مانند کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر، میثاق بین المللی حقوق مدنی سیاسی و حقوق بشر، میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، پروتکل الحاقی به کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر "پروتکل سان سالوادور" و پیمان نامه های 87 و 98سازمان بین المللی کار (ILO) در "آزادی انجمن" است.
اتحادیه های کارگری مکزیک به دلایل کاملا متفاوت مخالف اصلاح قانون کارهستند.
به ندرت اتفاق می افتد که هم اتحادیه های دولتی و هم اتحادیه های مستقل مکزیک در مورد چیزی توافق داشته باشند. اما هر دو گروه اتحادیه ها با اصلاحات قانون کار مکزیک مخالفند هر چند که دلایل آن ها بسیار متفاوت است. هم چنین جناح چپ قانون گذاران نیز با آن مخالف هستند.
در مکزیک، دو نوع اتحادیه وجود دارد. یک گروه اتحادیه هایی هستند که توسط دولت و کارفرمایان و حمایت های مالی آنان تشکیل شده اند و گروه دیگر اتحادیه های کارگری مستقل هستند که برای تشکیل و ادامه ی کارشان با مقامات دولتی، کارفرمایان و نیروهای سرکوبگر نظامی وانتظامی و باندهای گانگستری در چالش مدام هستند.
برخی از اتحادیه ها مخالف اصلاحات قانون کار هستند به این دلیل که اجرای آن را تقریبا غیر ممکن می دانند. برخی از مخالفت ها از این جهت است که قانون کار جدید تشکیل اتحادیه های مستقل و یا واقعی را به رسمیت نمی شناسد و همچنین حق اعتصاب را برای کارگران لحاظ نمی کند، در حالی که همراه با آن، محدودیت 44 ساعت کار در هفته را لغو کرده و درعوض انعقاد قراردادهای پیمانکاری، قراردادهای موقت و کار پاره وقت را تایید می کند.
برخی اتحادیه های دولتی از آن جهت با این اصلاحات مخالفند که کمک دولتی به این اتحادیه ها لغو شده است. از آنجا که این اتحادیه ها وابسته به این کمک ها هستند از ادامه ی کار باز می مانند. در واقع می توان گفت این اتحادیه ها، سهم خود را از استثمار می طلبند، سهمی که با تصویب قانون کار جدید به خطر می افتد. ریشه این اصلاحات پیشنهادی به دهه ی 1980 میلادی بر می گردد که کارفرمایان مکزیکی برای حذف اتحادیه های مستقل طرحی را ارائه دادند.
در این طرح کارگران برای تشکیل اتحادیه مستقل خودشان باید فرمی را تهیه کرده و آن را به هیات سه جانبه ای متشکل از کارفرما، اتحادیه رسمی و دولت ارائه دهند. همچنین اسامی کسانی که می خواهند کاندیدا شوند باید به تایید این هیات برسد. به این ترتیب اسامی کسانی که برای سازماندهی اتحادیه های کارگری مستقل از دولت تلاش می کنند به سادگی در لیست سیاه کارفرمایان قرار می گیرد.
همه چهل و شش اتحادیه رسمی (از جمله کنگره کار (CT)، کنفدراسیون کارگران مکزیک (CTM)، فدراسیون اتحادیه های کارگران در خدمت دولت (FSTSE)، اتحادیه معلمان (EL SNTE)، و دیگرفدراسیون ها و اتحادیه های رسمی عملا با این اصلاحات مخالفند و بیانیه ای در مخالفت با آن امضا کرده اند.
اتحادیه ملی کارگران تامین اجتماعی (SNTSS)، به شدت بر حق اعتصاب و تعامل در چانه زنی جمعی اصرار دارد که در اصلاحیه جدید این حقوق کارگران حذف شده است. انگیزه واقعی مخالفت برخی از اتحادیه های رسمی از جمله اتحادیه کارگران نفت مکزیک (STPRM) ممکن است ترس آنان در مورد شفاف سازی حساب های مالی شان باشد. زیرا روشن خواهد شد که میلیون ها دلار از قراردادها و بودجه دیگر دولتی و همچنین سهمی از هزینه های انتخاباتی نامزدها در انتخابات مختلف را دریافت کرده اند. هر چند، کارلوس رومرو دِ شمس، رئیس اتحادیه نفت، نماینده این حزب در مجلس است.
رویکرد اصلی این دسته از اتحادیه ها در مخالفت با تصویب این لایحه، از طریق لابی با قانون گذاران است.
اتحادیه ملی کارگران (UNT)، که از چند اتحادیه ی مستقل تشکیل شده است نیز تمام اصلاحات پیشنهادی را به شدت محکوم کرده است. آنان فراخوانی برای تظاهرات و تحصن در جلوی ساختمان مجلس داده اند. اورزكو مارتینز بندیکت، از مسوولین جبهه کار (FAT) به عنوان یکی از رهبران این اتحاد، توضیح داد که این لایحه با در نظر گرفتن دستمزد منعطف و تعطیلی اتحادیه های مستقل و دموکراتیک مخاطرات زیادی را برای زندگی و دستمزد کارگران به ارمغان خواهد آورد.
کنگره حزب انقلاب دموکراتیک (PRD)، حزب کارگران (PT)، و جنبش شهروندان (MC) نیزاین لایحه را به شدت حافظ منافع کارفرمایان می دانند.
آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، نامزد چپ گرای ناموفق در انتخابات اخیر نیز مخالف این لایحه است. او در مصاحبه ای اعلام کرده است که "در حال حاضر آن ها می خواهند حداقل دستمزد را از 60 پزو (حدود پنج دلار آمریکا) برای هشت ساعت کار به 30 پزو برسانند. نمایندگان و سناتورهایی که مخالف این طرح هستد عنوان کرده اند که ابتکار رییس جمهور برای تصویب این طرح در تضاد با ماده ی 123 قانون اساسی است . آن ها تصویب این قانون را حمله به حقوق کارگران و مداخله در امور داخلی اتحادیه ها می دانند.
همانند داخل مکزیک ، در کشورهای هم پیمانش در نفتا (امریکا و کانادا)، نیز هم کارگران، هم اتحادیه های رسمی و هم برخی از قانون گذاران با این اصلاحات مخالف هستند. البته هر کدام نیز دلایل خاص خود را دارند و به شیوه های خود با همپیمانانشان در داخل مکزیک همراهی می کنند. این اتحادیه ها و همچنین سازمان های بین المللی کارگری استدلال می کنند که این اصلاحات نقض کنوانسیون های اساسی سازمان بین المللی کار (ILO) است که به شکل نامطلوبی بر حقوق کارگران و چانه زنی جمعی تاثیر می گذارد. در یک کنفرانس مطبوعاتی نمایندگانی از اتحادیه های کارگری مکزیک ، کانادا و امریکا مخالفت خود را با این تغییرات اعلام و نگرانی های خود را در تضیيع حقوق کارگران مکزیک طی نامه ها و بیانیه هایی به نمایندگان و دیگر مراکز قانونی در کانادا و امریکا اعلام کرده اند.
در اعلامیه ای که تعدادی از اتحادیه های کارگری مکزیک، کانادا و امریکا امضا کرده اند، چنین آمده است:
"...اگرچه بحران جهانی توسط نیروی کار ایجاد نشده ، اما آن را به عنوان بهانه ای برای نقض گسترده حقوق کارگران در سراسر جهان مورد استفاده قرار داده اند. در مکزیک، ایالات متحده و کانادا، نقض آزادی تشکل و چانه زنی جمعی را تشدید کرده و بحران مالی بهانه ای شده برای كاهش دستمزدها، مزایا و شرایط کار و با کاستن از خدمات تامین اجتماعی و خدمات عمومی، به دست آوردهای کارگران دست اندازی می کند...
در مکزیک، نیروهای سرکوبگر، شرکت ها و کمپانی های بزرگ سرمایه دار وهمچنین سطوح مختلف دولتی هماهنگ با هم، با استفاده از خشونت، ارعابو ضرب و شتم کارگران مانع از ایجاد تشکل های مستقل کارگران شده اند...
ما کمپینی علیه این اقدامات بوجود آورده ایم، اقداماتی نظیر سرقت، آدم ربایی، تبعید، حبس و قتل اعضای اتحادیه ي کارگری مستقل و خشونت رسمی و همچنین اصلاح قانون کار که استثمار فوق العاده ی کارگران مکزیکی را سبب خواهد شد..."
و در ادامه ي اين اعلاميه به مواردی که قانون کار جدید اشاره شده که به زیان کارگران مکزیک است و در خاتمه نیزبار دیگر مخالفت خود را با تلاش های نئولیبرالی برای اصلاح قانون کارمکزیک اعلام کرده اند.
کارگران مکزیک در پنج سال گذشته با تلاش های خود موفق شده اند که تصویب قانون کار اصلاحی مکزیک را به تعویق بیاندازند. هر چند دولت جدید که در چند ماه آینده قدرت را به دست خواهد گرفت تلاش می کند تا قانون کار در سنا تصویب شود. و به این ترتیب گناه تصویب آن را به گردن دولت کالدرون بیاندازد. این چالش بزرگی در پیش روی کارگران مکزیک ایجاد کرده است.
منبع:
MEXICAN LABOR NEWS AND ANALYSIS – Octo ber, 2012, Volume 17, No.10
وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر-۸ نوامبر ۲۰۱۲
هیجدهم آبان ماه1391

**************

اخباروگزارشات کارگری ۱۹آبان ماه۱۳۹۱

- اعتصاب کارگران افغانستانی شاغل در پارکهای شمال شهر تهران به جهت کاهش دستمزد و سقوط ارزش ریال
- آزادی برای فعالان سندیکائی در ایران مثل همه جای دنیا !
-۱۵ روز بيمه براي ۳۰ روز کار
- تونل‌های وحشت جم – عسلویه
- کشته و زخمی شدن پنج کارگر در مهاباد
- کارمندان اتحادیه اروپا اعتصاب کردند
- ایبریا یک چهارم پرسنل این شرکت هواپیمایی را اخراج می کند

گزارش ارسالی به ایمیل اتحادیه آزاد کارگران ایران

اعتصاب کارگران افغانستانی شاغل در پارکهای شمال شهر تهران به جهت کاهش دستمزد و سقوط ارزش ریال
کارگران افغانی شاغل در پارک ها در شمال شهر تهران زیر نظر پیمانکاران وحشیانه مورد استثمار قرار می گیرند در ازاء کار شاق روزانه دستمزد ناچیزی آنهم پس از چند ماه تعویق دریافت می کنند روز 17 آبان ماه دست از کار کشیدند آنان اظهار می کردند که نه تنها حقوقشان ناچیز و حتی بخور و نمیر نیست بلکه با تأخیر پرداخت می شود . هم اکنون با افزایش مواد غذایی از جمله نان که عمده غذای روزانه آنانست حقوقشان افزایش نیافته است .
از طرف دیگر با سقوط ارزش ریال در برابر سایر ارزها ؛ حقوق دریافتی آنها نیز ارزشی ندارد .
پیمانکاران با عقد قرارداد با شهرداری ؛ بدون اینکه کاری را انجام دهند سودهای سرشاری می برند و حقوق کارگران زحمتکش افغانی را به انحاء مختلف پایمال می کنند .
کارگران با دست از کار کشیدن در یک نقطه پارک تجمع و به شروع به رقص دستجمعی بسیار زیبا و از اینکه به کارفرما و شرایط ذلت بار کار نه می گویند شادی می کردند.

آزادی برای فعالان سندیکائی در ایران مثل همه جای دنیا !

در ایران هم مثل همه جا زنان ومردان کارگر باید حق داشته باشند هر طور می خواهند متشکل شوند
یک بار دیگر ما اعمال سرکوب علیه تعداد زیادی از فعالان زن و مرد کارگر توسط دولت ایران، که قربانی خشونت، حبس و شکنجه هستند را محکوم می کنیم.
شاهرخ زمانی عضو کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های آزاد کارگری و سندیکای نقاشان تهران، در 15 خرداد 1390 دستگیر و سپس به 11 سال زندان محکوم شد.همچون عده ای دیگر، تنها « جرم» او دفاع از حقوق کارگران و تاسیس سندیکا بود. شاهرخ زمانی در طول بازداشت متحمل شکنجه و خشونت های شدید شد. او هم اکنون در زندان رجائی شهر در بند است.
شاهرخ زمانی از طریق نامه ای از زندان، جنبش کارگری جهانی را خطاب قرار داده است. ما نامه او را به پیوست این بیانیه منتشر می کنیم. آنچه شاهرخ زمانی شرح می دهد، همان چیزی است که بر سر بسیاری از فعالانی که برای حقوق سندیکائی، سیاسی و انسانی مبارزه می کنند آمده است، حقوقی ابتدایی که رژیم ایران منکر آن هاست.
رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به ۶ سال زندان محکوم شد. یک سال به اتهام « تبلیغ علیه رژیم» و پنچ سال به اتهام « توطئه علیه امنیت کشور»، علاوه بر این او به بازپرداخت 3000 یوروئی محکوم شده است که از طریق همیاری بسیاری از کارگران بمنظور کمک به خانواده های سندیکالیست ها زندانی جمع آوری شده بود. و بالاخره این که او پس از سپری شدن دوره زندان اش به مدت پنج سال حق ابراز نظر در مجامع عمومی یا انجام مصاحبه نخواهد داشت. هر روز که می گذرد، شکنجۀ اعمال شده علیه این فعال کارگری که سلامتی اش بطور بارزی بدتر شده است، تشدید می شود.
ما مصّرانه خواهان آزادی فوری همه سندیکالیست های زندانی در ایران هستیم، از جمله محمد جراحی و بهنام ابراهیم زاده، اعضای کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل های آزاد کارگری در ایران، رسول بداغی عضو کانون صنفی معلمان، عبدالرضا قنبری ، معلم زندانی از سال 1388 که به مجازات اعدام تهدید شده است و همچنین تعداد زیادی از فعالان درگیر در جنبش های اجتماعی مختلف.
اتحاد همبستگی سندیکائی، به همه این رفقا نسبت به حمایت کامل خود از آنان اطمینان می دهد و از طریق انتشارات خود و انتشارات سازمان های عضو اتحادیه، در باره وضعیت آنان خبر رسانی خواهد کرد.
در ادامۀ کار متحد سندیکاهای ث.ژ.ت - ث. اف. د. ت. – او. ان. اس. آ. – سولیدر – اف. اس. او. در حمایت از کارگران ایران، که از چندین ماه پیش شروع شده است، اتحاد همبستگی سندیکائی به دیگر سازمان های سندیکائی فرانسه پیشنهاد می کند که در اقدامی مشترک خواستار آزادی سندیکالیست های زندانی از دولت ایران شوند.
اتحاد همبستگی سندیکائی همچنین این اطلاعات را به سندیکاهای دیگر کشورها بمنظور تقویت حمایت بین المللی منتقل خواهد کرد.
آزادی برای رفقای ما در ایران!
17آبان 1391
ترجمه و تکثیر از «همبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران»، پاریس

۱۵ روز بيمه براي ۳۰ روز کار

«وقت نداريم، براي گرفتن وقت ويزيت شنبه ها تماس بگيريد». تلفن دوباره به صدا در مي آيد: «وقت مان تا آخر سال پر است»، بدون خداحافظي و شنيدن صحبت هاي گوينده آن سوي خط، گوشي را مي گذارد. براي بار سوم تلفن به صدا در مي آيد؛ ابتدا به آن پاسخ داده نمي شود، ولي پس از چند بار زنگ خوردن، گوشي را بر مي دارد و روي اشغال مي گذارد. اين فقط چند لحظه از رفتار منشي يک پزشک متخصص در مرکز استان است.
اين روزها صفحه نيازمندي روزنامه ها پر از آگهي استخدام منشي داراي توانمندي، روابط عمومي و سطح دانش و مهارت بالاست؛ افرادي که نماينده اول و آخر محل کارشان به شمار مي روند. منشي ها که در مطب پزشکان، دفتر وکلا و شرکت ها مشغول به کار هستند، در نظر مردم بيشتر مواقع برخورد شايسته اي با ارباب رجوع، بيمار و مشتري ندارند. آيا دغدغه معاش، سختي کار و ساعات کار زياد اين قشر که کارفرمايان آن ها شامل پزشکان، وکلا و مديران عامل شرکت ها هستند و نزد مردم، به عنوان صاحبان بيشترين درآمد شهرت دارند، بر اين قضيه تأثيرگذاشته است؟
بديهي است که ايجاد امنيت خاطر شغلي و ارتقاي سطح معيشتي منشي ها از سوي کارفرمايان آن ها در ارائه خدمات بهتر به مشتريان تأثير مستقيم دارد.
«پرويزيان» منشي يک وکيل است که 2 سال و اندي در اين دفتر کار مي کند؛ به گفته خود، مشکل چنداني ندارد و از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 صبح تا 2 عصر کار مي کند.
وي مي گويد: يک سال هم منشي يک مرکز مشاوره بودم اما اکنون اين جا بيمه شده ام و از حقوق دريافتي ام هم راضي هستم.
او اما از روش جديد ارائه گزارش کار از سوي کارفرما به اداره بيمه ناراحت است و ادامه مي دهد: 3 ماهي مي شود که بايد گزارش کارمان را در قالب لوح فشرده به بيمه تحويل دهيم، در حالي که اين کار براي افرادي که دسترسي به رايانه ندارند يا روش کار با آن را فرا نگرفته اند، سخت و هزينه بر است.
منشي يک پزشک هم از ساعات کار طولاني در مطب که در 2 نوبت کاري 8 تا 14 و 16 تا 21 و 30 دقيقه است، چندان رضايتي ندارد و مي گويد: 15 سال است که در اين مطب کار مي کنم، راضي نباشم چکار کنم؟!
وي که تمايل ندارد نامش در اين گزارش نوشته شود، ادامه مي دهد: بيمه ما 15 روزه رد مي شود و ماهانه 150هزار تومان هم حقوق مي گيرم.
وي با اشاره به اين که تا چند سال گذشته بيمه اين افراد 30 روزه در نظر گرفته مي شد، بيان مي کند: مدتي است که بيمه منشي هاي مطب پزشکان 15 روزه محاسبه مي شود.
منشي يک پزشک عمومي هم که حدود 5 سال در يک شرکت خصوصي به عنوان منشي کار مي کرد، مي گويد: در شرکت ها حقوق ما براساس قانون کار پرداخت مي شد و علاوه بر آن، از ديگر مزايا مانند عيدي هم بهره مند بوديم و هم چنين بيمه ها 30 روزه در نظر گرفته مي شد.
وي که مانند همکارش تمايلي براي نوشتن نامش در روزنامه ندارد، ادامه مي دهد: در مطب يک شيفت کار مي کنم و بيمه هستم اما فقط 15 روز بيمه برايم رد مي شود.
همکار وي هم که منشي يک پزشک متخصص بيماري هاي کودکان است، از ميزان حقوق و پوشش بيمه اي خود نالان است و مي گويد: هيچ مزايايي نداريم و حقوق دريافتي ما ماهانه 150 هزار تومان است. در واقع درآمد کارگران مزارع هم از ما بيشتر است اما با اين حقوق کم و ساعت کاري زياد در تمام طول سال مشغول به کار هستيم.
قانون چه مي گويد؟
«نباتيان» معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي می گوید:افرادي که در هر جايي روزانه 7 ساعت و 20 دقيقه و هفته اي 44 ساعت کار مي کنند، بايد براساس قانون کار حقوق و مزايا دريافت کنند.کارگران از لحاظ حق و حقوق براساس قانون کار مساوي هستند و بين فردي که در مطب يا کارخانه کار مي کند، هيچ تفاوتي نيست.
وی می افزاید: براي کارگراني که روزانه 7 ساعت و 20 دقيقه کار مي کنند، بايد تمام مزايايي که علاوه بر دستمزد آن ها در قانون کار لحاظ شده است، پرداخت شود.
روزي 4 ساعت کار، هفته اي 3 روز تعطيلي
در همين رابطه، «ايلخاني» مسئول روابط عمومي اداره کل تامين اجتماعي با اشاره به حضور بازرس اين اداره کل در مطب پزشکان و وکلا و ديگر مکان هايي که کارگران مشمول قانون تامين اجتماعي مشغول کار هستند، عنوان مي کند: کارفرمايان به بازرس اعلام مي کنند که منشي آن ها روزانه 3 تا 4 ساعت کار مي کند و هم چنين مطب 3 روز در هفته تعطيل است، بنابراين تعداد روزهاي بيمه منشي بيشتر از 15 روز نمي شود.
وي مي افزايد: اين گونه نيست که بيمه منشي ها 15 روزه لحاظ شود، بلکه تعداد روزهاي کاري در ماه را کارفرما تعيين و به ما اعلام مي کند.
اما آيا در اين شرايط بازار کار که تعادلي بين تعداد کارجويان با نياز بازار وجود ندارد و يافتن شغلي با حداقل دستمزد به رؤيايي براي خيل کثيري از بيکاران تبديل شده است، منشي هايي که از حقوق قانوني خود بي بهره هستند، مي توانند با فراغ خاطر، از کارفرمايان اغلب متمول خود شکايت کنند؟
منبع:خراسان-بخش هایی ازیک گزارش

تونل‌های وحشت جم – عسلویه

یکی از مهندسان شاغل در مجتمع پالایشگاه‌های گازی پارس جنوبی جزئیاتی از تونل وحشت مهندسان و کارکنان شاغل در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس را تشریح کرده است که شرح کامل آن به دنبال آمده است.
اینجانب از مهندسان مجتمع گار پارس جنوبی و ساکن شهرک مسکونی توحید جم هستم، باید به این موضوع اشاره کنم که شهر جم در فاصله 70 کیلومتری عسلویه قرار دارد که در گذشته جاده بین دو شهر به‌دلیل کوهستانی بودن مسیر و باریک بودن آن یکی از پر پیچ و خم ترین جاده‌های منطقه و تقریبا به خطرناک ترین آنها تبدیل شده بود .
به همت شرکت نفت و گاز پارس و وزارت راه این جاده به اتوبان تبدیل شد تا کارکنان با دغدغه کمتری در محل کار خود حضور یابند ولی متاسفانه در پیاده سازی اتوبان مذکور کوچک‌ترین مسائل مهندسی راه سازی رعایت نشده به طوری که امروز برای جبران آن اگر نگوییم دیر است بسیار هزینه بر خواهد بود.
برای ذکر نمونه پیاده سازی بسیاری از پیچ‌ها با زاویه ای حدود 90 درجه در اتوبان یکی از شاهکارهای طراحی است، حال چنانچه از زیرسازی بسیار ضعیف و طراحی‌های خلاقانه آن بگذریم از مشکل اصلی فعلی آن یعنی وجود هفت تونل به طول 2700 متر و بدون روشنایی !!! در مسیر رفت و برگشت آن نمی توان گذشت.
پس از از دست دادن جان تعدادی از کارکنان و ساکنین شهر در تونل‌های وحشت جم –عسلویه بالاخره مسئولان به فکر نصب روشنایی در تونل‌های مذکور افتادند که این مهم دو سال پیش اتفاق افتاد و خوشبختانه تمامی تونل ها با سرعت باور نکردنی و قابل تحسین، تنها در طول چند ماه چراغ‌های لازم تعبیه گردید و عملیات تیرک گذاری برای انتقال برق به تونل آغاز و بیش از 80 درصد پیشرفت داشت.
تا اینکه به یکباره پروژه مذکور بیش از یکسال است که به حال خود رها شده و کشیدن سیم‌ها، تیرک‌ها و نصب تعداد محدود تیرک‌های باقیمانده پیگیری نمی شود .!؟
مشکل بعدی مربوط به جاده جم شیراز است که در ابتدا قرار بود بزرگراه شود ولی متاسفانه با وجود زیرسازی دهها کیلومتر از آن به ساختن تنها یک باند آن اکتفا کردند و جاده ای که برای تردد یک طرفه طراحی شده بود و گذر از پیچ‌های آن برای عبور دو طرفه در نظر گرفته نشده بود جان بسیاری از هموطنان و از جمله مهندسان صنعت نفت شاغل در عسلویه رو گرفته است و خواهد گرفت !!!
جاده‌ای که زیرسازی آن تنها به شوخی شبیه است و هر خواننده ای که تنها یک بار از آن عبور کرده باشد می داند که چه میگویم .
چنانچه از راهنمایی و رانندگی استعلامی تهیه شود خواهید دید که هیچ هفته ای نمی‌گذرد مگر آنکه حداقل یک کامیون و یا یک تریلی در مسیر چپ نکرده باشد .بارها و بارها خود اینجانب شاهد دلخراش ترین صحنه های تصادف و واژگونی وسایط نقلیه در این مسیر بوده ام که اصلی ترین عامل بروز آنها جاده ایست که برای عبور یک طرفه طراحی شده است ولی اکنون به صورت دو طرفه کاربری دارد.
حال این سوال پیش می آید که آیا چینین مشکلاتی زیبنده جایی که قلب صنعت نفت کشور خوانده می‌شود خواهند بود؟!!
منبع:پانانیوز

کشته و زخمی شدن پنج کارگر در مهاباد

به گزارش18آبان موکریان، عصر روز سه شنبه 16 آبانماه، درجریان احداث یک باب ساختمان درمهاباد 2 کارگرجانشان را ازدست دادند و 3 تن دیگر نیز مجروح شدند.
بر اساس گزارش رسیده ، این حادثه در شهرک صنفی کاوه این شهرستان زمانی روی داد که کارگران در حال بتن ریزی ستونهای طبقه اول یک ساختمان بودند.
در این حادثه سقف این ساختمان که به تازگی بتن ریزی شده بود فرو ریخت و بر اثر آن دو تن از کارگران که در زیر آن در حال کار بودند جان خود را از دست داده و سه تن دیگر از کارگرانی که در بالای این سقف بودند نیز مجروح شدند که بلافاصله به بیمارستان امام مهاباد انتقال یافتند.
بر اساس همین گزارش، دلیل کشته شدن این دو کارگر 27 و 22 ساله عدم رعایت نکات ایمنی عنوان شده است.

کارمندان اتحادیه اروپا اعتصاب کردند

به گزارش8نوامبریورونیوز، کارکنان شورای اروپا و کمیسیون اروپا در اعتراض به میزان حقوق و کاهش حقوق بازنشستگی روز پنجشنبه دست به اعتصاب زدند و در خارج از ساختمان های اصلی کمیسیون اروپا در بروکسل و لوکزامبورگ تحصن کردند.
کریستیان کورِر، کمیسر امور تجاری در کمیسیون اروپا گفت: “ما پول بیشتری نمی خواهیم. ما کاملا درک می کنیم که در این شرایط دشوار باید صرفه جویی هایی انجام شود و کار ما باید موثر تر و با هزینه کمتری انجام شود، اما در سال ۲۰۰۴ حقوق ما تا حدود ۳۰ درصد کاهش یافت و در زمینه های بسیاری، کمیسیون حاضر نیست، کارکنان واجد شرایط را استخدام یا حفظ کند.”
اما بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه، آلمان و بریتانیا خواهان کاهش هزینه حقوق ها هستند و اصرار دارد که کارکنان اتحادیه اروپا هم در طرح های ریاضتی سهیم باشند.
کارکنان اتحادیه اروپا در نظر دارند، باری دیگر هفته آینده در روز ۱۶ نوامبر دست به اعتصاب بزنند. شاید هم اعتصاب خود را به ۲۲ و ۲۳ نوامبر موکول کنند. یعنی همزمان با اجلاس سران اتحادیه اروپا در مورد بودجه.

ایبریا یک چهارم پرسنل این شرکت هواپیمایی را اخراج می کند

به گزارش9نوامبریورونیوز، شرکت هواپیمایی ایبریای اسپانیا خبر از حذف 4500 شغل تا آخر ژانویه سال آینده را داد.
این تعداد، تقریبا معادل یک چهارم کل پرسنل این شرکت است.
ایبریا هشدار داده که اگر توافقی با سندیکاها در این باره حاصل نشود، ممکن است تصمیم به حذف تعداد بیشتری شغل گرفته و حقوق کارمندان خود را هم کاهش دهد.
این تصمیم حدود دو سال پس از تلفیق این شرکت با “بریتیش ایرویز” شرکت هواپیمایی بریتانیا، اتخاذ شده است.
مدیر عامل این شرکت با دعوت از سندیکاها به مذاکره درباره طرحی که به گفته او فداکاریهای زیادی را می طلبد، گفت: “این اقدام به شرکت ما امکان می دهد تا بتواند ادامه حیات داده و مانند گذشته، دوباره سودآور شود.”
اما سندیکاها این تصمیم را “یک حمله شدید از طرف بریتانیاییها” دانسته و هر گونه مذاکره در مورد آن را رد می کنند.
فرانسیسکو رودریگز از سندیکای “یو جی تی” در این باره می گوید: “این طرح قابل مذاکره نیست. طرح رادیکال پاسخ رادیکال را هم می طلبد. این تمام چیزی است که ما باید بگوییم.”
این تصمیم برای این کشور بحران زده منطقه یورو که با بیش از 25 درصد بیکاری، یکی از بالاترین میزان بیکاری در اروپا را داراست، ضربه سنگینی محسوب می شود.
نوزدهم آبان ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com