اسامی امضاءکنندگان طرح سوال از رئیسجمهور ایران منتشر شد
Mon 5 11 2012
بی بی سیدر پی مطرح شدن تردیدهایی در مورد نحوه اعلام وصول طرح سوال از محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران، هیات رئیسه مجلس ایران اسامی امضاکنندگان این طرح را منتشر کرد.
سایتهای خبری ایران، از جمله خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فارس، خبرگزاری مهر و خانه ملت (سایت اطلاعرسانی مجلس شورای اسلامی) فهرست اسامی ۷۶ نفر از نمایندگان مجلس را که امضاکنندگان طرح سوال از رئیسجمهور معرفی شدهاند، منتشر کردهاند، هرچند فهرستهای منتشر شده، تفاوتهایی جزئی با هم دارند.
علیرضا منادی سفیدان، از اعضای هیات رئیسه مجلس ایران صبح امروز و با ادامه یافتن بحثها بر سر طرح سوال از رئیسجمهور به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: "با آقای باهنر و لاریجانی به این نتیجه رسیدیم که اسامی ۷۶ نفری را که پای سوال از رئیسجمهور را امضا کردند، منتشر کنیم. اگرچه تعدادی از امضاکنندگان خواستار عدم انتشار اسامیشان شدهاند."
او اضافه کرد: "اسامی امضاکنندگان سوال از رئیسجمهور به همراه سوال روز گذشته به دفتر محمود احمدینژاد ارسال شده است."
طرح سوال از رئیس جمهور ایران در نشست علنی دیروز (یکشنبه، ۱۴ آبان) اعلام وصول شد.
امضاکنندگان این طرح از رئیسجمهور خواستهاند که درباره عملکرد دولت در قبال تحولات بازار ارز و تاثیر آن در شاخص تورم و شرایط اقتصادی ایران توضیح دهد.
آقای منادی سفیدان گفت: "قانونا موظف هستیم متن سوال را ۴۸ ساعت پس از قرائت در صحن چاپ و منتشر کنیم، اما به دلیل تردیدهایی که برخی نمایندگان ایجاد کردهاند، تصمیم بر این شد که اسامی امضاکنندگان هم منتشر شود."
در زمان قرائت متن سوال از رئیسجمهور در نشست دیروز مجلس گفته شد که این طرح ابتدا به امضای ۱۰۲ نماینده رسیده بود، ولی در نهایت اعلام شد که با امضای ۷۷ نماینده تقدیم هیأت رئیسه شده است.
اما آقای سفیدان امروز تعداد امضاکنندگان را ۷۶ نفر اعلام کرد.
طبق آییننامه داخلی مجلس ایران، طرح سوال از رئیسجمهور باید به امضای دستکم یک چهارم نمایندگان مجلس (۷۳ نفر) رسیده باشد.
استیضاح هیات رئیسه
گروهی از نمایندگان مجلس با اشاره به پس گرفته شدن امضای گروهی از نمایندگان متقاضی طرح سوال در روزهای گذشته، درباره این که آیا تعداد امضاکنندگان این طرح در زمان اعلام وصول در حد نصاب بود یا نه، ابراز تردید کردهاند.
براساس گزارشها، معاون پارلمانی رئیس جمهور ایران دیروز گفت که ۴ نماینده در نامههایی از طرح سوال انصراف دادهاند و بر همین مبنا، تعداد امضاهای طرح سوال از رئیسجمهور کمتر از حد نصاب و فاقد اعتبار است.
ولی علیرضا منادی، یک عضو دیگر هیات رئیسه مجلس ایران امروز دوشنبه ۱۵ آبان در گفتوگو با خبرگزاری مهر توضیح داد که معاون پارلمانی رئیسجمهور پس از اعلام وصول طرح سوال در صحن علنی، از پس گرفته شدن امضای ۴ نماینده خبر داد، اما نامههای انصراف این نمایندهها "به هیات رئیسه تحویل داده نشد."
او گفت که براساس آییننامه داخلی مجلس، انصراف نمایندگان پس از اعلام وصول طرح سوال از رئیسجمهور امکانپذیر نیست.
در آییننامه داخلی مجلس ایران آمده است که به دنبال اعلام وصول طرح سوال و "پس از ارسال سوال یا سوالات برای رئیسجمهور، کاهش امضاها سبب خروج (طرح سوال) از دستور کار نمیشود."
با این حال، انتقاد نمایندگان مخالف طرح سوال از رئیسجمهور ادامه داشته است.
حسین علی حاجی دلیگانی، از اعضای هیات رئیسه فراکسیون اصولگرایان مجلس، به خبرگزاری فارس گفته است که به دلیل آنچه عملکرد نامناسب هیات رئیسه مجلس در اعلام وصول طرح سوال از رئیسجمهور خواند، تعدادی از نمایندگان به دنبال تهیه طرح استیضاح هیات رئیسه هستند.
او گفت: تعدادی از نمایندگانی که روز گذشته در اعتراض به اعلام وصول طرح سوال از رئیسجمهور صحن مجلس را ترک کردند، به همراه برخی دیگر از نمایندگان از جمله روحالله عباسپور و قاسم جعفری به دنبال تهیه این طرح هستند.
مهدی کوچکزاده، علیاصغر زارعی و علیرضا زاکانی از دیگر نمایندگانی هستند که دیروز ضمن مخالفت با طرح سوال از رئیسجمهور، از عملکرد هیات رئیسه مجلس انتقاد کردند.