عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۱۱- ۱۲ - ۱۳ و ۱۴آبان ماه ۱۳۹۱


Mon 5 11 2012

اخبار و گزارشات کارگری ۱۱آبان ماه۱۳۹۱

- تخفیف مدت محکومیت رضا شهابی – تداوم وضعیت نامناسب جسمی وی
- عدم پرداخت دستمزد کارگران شرکت لبن دوش غرب به بهانه بالا بودن هزینه حاملهای انرژی
- تجمع اعتراضی کارگران شرکت تارا در کامیاران
- چند چشمه از 2.5 میلیون شغل ایجاد شده
- تظاهرات علیه بودجۀ ریاضتی دولت پرتغال

اطلاعیه شماره 40 – تخفیف مدت محکومیت رضا شهابی – تداوم وضعیت نامناسب جسمی وی

بنا بر اخبار رسیده طبق برگه ای که در زندان اوین به رؤیت رضا شهابی رسیده است مدت محکومیت او 2 سال کاهش یافته و تاریخ آزادی وی 1/1/1393 اعلام شده است. البته این در صورتی است که رضا شهابی مبلغ 7 میلیون تومان جریمه ای که در حکم دادگاه برای او تعیین شده است را بپردازد و در غیر این صورت باید 1 سال دیگر و تا پایان سال 1393 در زندان بماند.
همچنین بنا بر گزارشات رسیده وضعیت جسمی رضا همچنان نامناسب است و بی حسی انگشتان دست، اختلال و ناتوانی در حرکت گردن و همچنین بی حسی پای این کارگر دربند و عضو هیئت مدیره ی سندیکای کارگران شرکت واحد، او را دچار مشکلات زیادی کرده و توانایی تحمل شرایط زندان را از او سلب کرده است.
کمیته ی دفاع از رضا شهابی ضمن اعتراض به تداوم حبس رضا، که علیرغم نظر پزشکان معالج او مبنی بر عدم توان تحمل کیفر صورت پذیرفته، خواهان آزادی او و رسیدگی فوری به وضعیت جسمی اش است.
کمیته دفاع از رضا شهابی – 11 آبانماه ١٣٩١
شماره تلفن سخنگوی کمیته دفاع از رضا شهابی، آقای محمود صالحی: ٠٩٣۵٧٣۵٣۴١٢
k.d.shahabi@gmail.com
www.k-d-shahabi.blogspot.com

عدم پرداخت دستمزد کارگران شرکت لبن دوش غرب به بهانه بالا بودن هزینه حاملهای انرژی

اتحادیه آزاد کارگران ایران: شرکت لبن دوش غرب(بسرین) یکی از تولید کنندگان لبنیات در استان کردستان که در جاده سنندج – دهگلان قرار دارد مدتهاست به بهانه نداشتن قدرت پرداخت هزینه حاملهای انرژی، دستمزد کارگرانش را با تعویق پرداخت میکند و هر ماهه کلیه کارگرانش را حدود 10 روز به مرخصی اجباری بدون حقوق می فرستد و بیمه آنان را نیز واریز نمیکند.
این کارخانه 60 کارگر قراردادی دارد و در حال حاضر دو ماه از حقوق کارگران بعلاوه عیدی و پاداش سال گذشته آنان را پرداخت نکرده است.
بنا بر اظهار یکی از کارگران این کارخانه، در طی ماههای گذشته آزار و اذیت کارگران توسط کارفرما چنان بالا گرفته است که در ماه جاری 5 نفر از کارگران این کارخانه داوطلبانه تسویه حساب نموده و بالاجبار ترک کار کردند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- 11 آبانماه 1391

تجمع اعتراضی کارگران شرکت تارا در کامیاران

به گزارش1نوامبرموکریان،کارگران شرکت تارا که کار آبیاری تحت فشار دشت بیلوار کامیاران را به عهده دارند، در یک اقدام اعتراضی دست از کار کشیدند.
این گزارش حاکیست ، روز چهارشنبه دهم آبان ماه، کارگران شرکت تارا در اعتراض به عدم پرداخت حقوق 5 ماه گذشته خود، در روستای باتمان درمقابل درب این شرکت تجمع کردند.
بر اساس همین گزارش، کارفرمای این شرکت که در مراحل پایانی کار خود قرار دارد، از پرداخت حقوق کارگران خودداری می نماید.
گفتنی است تا لحظه تنظیم خبر تجمع کارگران شرکت تارا در مقابل این شرکت همچنان ادامه دارد.

چند چشمه از 2.5 میلیون شغل ایجاد شده

در حالی که دولتی ها اصرار دارند که در سال جاری 2.5 میلیون شغل ایجاد خواهند کرد و تا کنون نیز نیمی از این مشاغل را درست کرده اند ، منتقدان دولت بر آنند که این رقم قابل تحقق نیست و دولت ، وعده توخالی داده است.
با این حال بررسی های عصرایران نشان می دهد که دولت توانسته مشاغل متعددی را در این سال ها ایجاد کند تا اگر بسیاری از شهروندان به دلایلی مانند تعطیلی کارخانه ها یا اخراج از اداره ها و شرکت ها بیکار شده اند ، در مشاغل جدید فعالیت کنند و چرخ اقتصادی کشور و خانواده خود را بچرخانند.
در زیر به چند نمونه از مشاغلی که در راستای اشتغالزایی 2.5 میلیون نفری دولت ایجاد شده است ، به عنوان مشتی نمونه خروار ، اشاره می شود:
- دویدن پشت سر ماشین ها برای اختفای پلاک: منطقه مرکزی تهران ، محدوده طرح ترافیک است و تنها خودروهایی می توانند وارد آن شوند که دارای مجوز ورود باشند. این مجوز بر روی شیشه های جلو و عقب خودرو چسبانده می شود.
مبادی ورودی طرح ترافیک نیز با دوربین های مخصوصی کنترل می شوند و اگر خودرویی بدون مجوز طرح ترافیک وارد محدوده شود ، شماره پلاکش توسط دوربین ها ثبت و صاحب خودرو جریمه می شود.
حالا در راستای اشتغال زایی 2.5 میلیون نفری ، عده ای از شهروندان در مبادی ورودی طرح مستقر شده اند و با گرفتن مبلغی حدود 5 هزار تومان از هر راننده ، پشت سر خودرو و مقابل پلاک عقب آن قرار می گیرند و 50 - 40 متری را پشت خودرو می دوند تا دوربین ها نتوانند شماره پلاک را ثبت کنند.
این یکی از مشاغل جدید التأسیس است که به یمن سیاست های اقتصادی دولت خدمتگزار ایجاد شده و تعدادی را به خود مشغول کرده است!
- فیش فروشی: در مقابل برخی ادارات و سازمان ها مانند ثبت شرکت ها ، که ارباب رجوع ناگزیر هستند برای ادامه کار اداری شان ، به بانک رفته و مبالغ اندکی را واریز و فیش آن را بیاورند ، افرادی با "فیش های بانکی پرداخت شده و بدون اسم" ایستاده اند و با دریافت مبلغی بیشتر از وجه فیش ، مراجعه کنندگان را از ایستادن در صف های طویل بانکی معاف می کنند.
این هم بالاخره شغلی است!
- نوبت فروشی: از وقتی که در بانک ها ، سیستم نوبت دهی خودکار راه افتاده ، کار مردم در حفظ نوبت بسیار راحت شده است اما این ابتکار نیز اشتغال زا بوده است ؛ بدین ترتیب که عده ای به شعب بسیار شلوغ بانک ها مراجعه می کنند و پشت سر هم ، برگه های نوبت را از دستگاه نوبت دهی دریافت می کنند و سپس به کسانی که دیرتر می آیند و عجله دارند می فروشند.
یکی از شهروندان تهرانی تعریف می کرد که وقتی وارد بانک شدم و نوبت گرفتم ، دیدم حدود 25 - 20 نفر جلوتر از من هستند ؛ عجله هم داشتم و کلی کلافه شدم که در این موقع ، مرد جوانی که گویا حواسش به من بود نزدیک شد و گفت: می خواهی 5 دقیقه ای کارت راه بیفتد؟
وقتی جواب مثبتم را شنید یکی از برگه های نوبت دهی را به من داد و گفت: می شود 2 هزار تومان!
ابتدا فکر کردم دارد شوخی می کند ، بنابراین به مزاح گفتم:حالا نمی شود از من هزار تومان بگیری؟
خیلی جدی جواب داد: چرا؟ هزار تومانی هم دارم ولی نوبتش کمی بیشتر طول می کشد...!
آنچه در سطور بالا آمد، تنها بخشی از مشاغل ایجاد شده در سال های اخیر است که عده ای را سرکار گذاشته است و الا موارد متعدد دیگری مانند خوابیدن در مقابل سفارتخانه های خارجی و نوبت گرفتن و سپس واگذاری نوبت به متقاضیان واقعی در طول روز ، انواع و اقسام دستفروشی ، اسفند دود کردن در چهار راه ها ، فالگیری در پارک ها ، سازماندهی باندهای تکدی گری ، شیره مالیدن بر سر رهگذران با این عنوان که "مسافرم و کیفم را زده اند ، کمکم کنید" و نظایر این ها ، مدت هاست که در جامعه ما به عنوان مشاغلی با ثبات شغلی قابل توجه و درآمد مکفی بدون مالیات جا افتاده اند و ای بسا در آینده جزو مشاغل سنتی و به عنوان میراث فرهنگی ثبت هم بشوند!
به هر حال اگر این موارد را جزو مشاغل حساب کنیم که البته در قیاس با تعریف دولت از "شاغل" (که هر کس هفته ای یک ساعت کار کند شاغل است) این ها هم شغل هستند(!) ، می توانیم به این نتیجه برسیم که ای بسا ایجاد 2.5 میلیون شغل را هم رد کرده ایم و در مسیر حرکت به عدد 5 میلیون شغل هستیم!
منبع:عصرایران-11آبان

تظاهرات علیه بودجۀ ریاضتی دولت پرتغال

به گزارش1نوامبریورونیوز،تظاهرات علیه بودجۀ ریاضتی دولت پرتغال چهارشنبه شب در لیسبون، پایتخت آن کشور ادامه داشت.
پارلمان پرتغال همزمان با تظاهرات شهروندان در نزدیکی ساختمان آن،لایحۀ بودجۀ سال آیندۀ میلادی را به تصویب رسانده بود.
این لایحه شامل افزایش کم سابقۀ مالیات‌ها، در تاریخ معاصر این کشور است. کاهش مستمری بازنشستگان و بخش بهداشت و درمان از تدابیر دیگر در بودجۀ ریاضتی است که باعث اعتراض شهروندان پرتغالی و تظاهرات آن ها در هفته‌های گذشته شده است.
لایحۀ بودجه با رأی موافق اکثر نمایندگان ائتلاف سوسیال-دموکرات‌های نزدیک به پدرو پاسوس کوئلیو، نخست وزیر پرتغال، به تصویب رسید. در مقابل حزب سوسیالیست پرتغال، جناح مخالف دولت و سایر حزب های چپگرای کوچک تر به لایحۀ بودجه رأی مخالف دادند.
بعضی از مخالفان تدابیر ریاضتی دولت پرتغال می‌گویند اقدام‌های ریاضتی سختگیرانۀ دولت راه حل درست بحران اقتصادی آن کشور نیستند.
هدف تدابیر ریاضتی دولت پرتغال کاهش کسری بودجۀ این کشور در قبال کمک مالی از گروه «تروئیکا»، مرکب از نماینده هایی از اتحادیۀ اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین المللی پول است.
پرتغال، فقیر‌ترین کشور اروپای غربی که نرخ بیکاری در آن در سال جاری به نزدیک شانزده درصد رسیده، قصد دارد تا سال ۲۰۱۴ میلادی، کسری بودجۀ خود را به سه درصد تولید ناخالص داخلی برساند.
یازدهم آبان ماه1391

**************

اخبار و گزارشات کارگری ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۱

- عدم پرداخت دستمزد 25 کارگر نمایندگی ایران خودرو
- تعطیلی کارخانه بنیان دیزل تبریزو بیکاری کارگرانش نتیجه واگذاری های رانتی و بی تفاوتی مسئولین
- حمایت ازپرستاران ازحرف تاعمل؟!
- اعتصاب و اعتراض همزمان مهندسان و کارکنان مترو در آتن

عدم پرداخت دستمزد 25 کارگر نمایندگی ایران خودرو

اتحادیه آزاد کارگران ایران: یکی از نمایندگی های ایران خودرو (تعمیرات پس از فروش) در شهر دهگلان دو ماه است دستمزد کارگرانش را پرداخت نکرده است. این نمایندگی 25 کارگر دارد. بنا بر اظهار یکی از کارگران این نمایندگی، پیگیریهای کارگران برای دریافت دستمزدشان تاکنون نتیجه ای نداده است و به همین دلیل آنان اعلام کرده اند چنانچه پس از تعطیلات در روز یکشنبه دستمزدهایشان پرداخت نشود دست به اعتصاب خواهند زد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 12 آبانماه 1391

تعطیلی کارخانه بنیان دیزل تبریزو بیکاری کارگرانش نتیجه واگذاری های رانتی و بی تفاوتی مسئولین

به گزارش11آبان آذوح،پس از کش و قوسهای 40 روزه بین مالک و کارگران کارخانه بنیان دیزل تبریز(با تماشای بی خیالانه ی نمایندگان مجلس، خانه ی کارگر، سازمان کار و بیمه ی تامین اجتماعی) و مساعدت شورای تامین، فرماندار و استاندار نظامی آذربایجان شرقی این کارخانه ی 45ساله که یکی از اولین کارخانجات بزرگ و صنعتی ایران بود به بهانه های خودساخته ی کارفرما، سرانجام تعطیل شد.
بنابهمین گزارش ،طبق آمار مستند دریافتی از قریب به 330 نفرکارگر کارخانه بنیان دیزل تبریز 80 نفر اطرافیان کارفرما به شرکت درپاد در 60 کیلومتری تبریز(نه اینکه در 20 کیلومتری، بقول سرهنگ سعیدی وکیل انتصابی تبریز درمجلس) منتقل و 250 نفربیکار و 250 خانوار از معاش افتادند.
این گزارش حاکیست،کارخانه ی بنیان دیزل در سال 1346 با برند درمن دیزل در غرب تبریز احداث شد و موتور و ژنراتور با مارکهای درمن و ولو تولیدمیکرد.
این کارخانه درسال 1386 به یکی از بدهکاران عظیم بانکی که هیچ سرشته ای دراین امر نداشت واگذارشد.
ایشان(م-ژ) که با مساعدت یکی از مجریان مشهور تلوزیون ایران(م-ح) روابط نزدیکی با مقامات دولتی ایجاد کرده است، با توصیه های آنها 12000 میلیارد وامهای مختلف از بانکها گرفته و به بانکها بدهکار است.
وی اخیرا سه ماه در بازداشت بوده ولی با مساعدت همین رابطان خود با وثیقه ی 500 میلیاردی آزاد شد و با مساعدت همین ها میتواند کارخانه ای با این سابقه را براحتی ببندد و صدها کارگر با 10-20 سال سابقه ی کار را بیکار کند.

حمایت ازپرستاران ازحرف تاعمل؟!

- پس از گذشت چند سال‌ ازتصویب قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، هنوز آیین‌نامه اجرایی آن تصویب و ابلاغ نشده است .
- هدف اصلی ومهم استخدام 23 هزار پرستار کاهش ساعات کاری پرستاران بود که محقق نشدو این استخدام‌ها در مسیر تعیین شده به کار گرفته نشدند.
- قانون بازنشستگی پرستاران و پنج سال بخشودگی پایان خدمت آنها، علی‌رغم وجود بیماری در پرستاران نیز اجرا نمی‌شود.
محمد شریفی مقدم در گفت‌وگو با ایسنابتاریخ12آبان ماه، اظهار کرد: پرستاران نخستین گروهی هستند که بیماران از ابتدا تا پایان درمان خود در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی با آنها همراه هستند.
وی افزود: با این حال علی‌رغم اینکه این که پرستاری از جمله مشاغل سخت در کشور به شمار می‌رود، نیروی انسانی آن همواره در معرض انواع بیماری‌ها و فضای روحی نامناسب قرار دارند.
دبیرکل خانه پرستار با اشاره به کمبود پرستار در مراکز درمانی کشور گفت: هم‌اکنون شاهدیم که در بیمارستان‌ها حداقل استانداردها برای پرستاران از نظر کمی و کیفی وجود ندارد و بویژه در کلان شهرهایی مانند تهران هر کمبودی در این زمینه سبب بروز آسیب‌ به مردم خواهد شد.
شریفی مقدم با بیان اینکه شرایط ویژه پرستاران مستلزم نگاه ویژه به آنان است عنوان کرد: متاسفانه علی‌رغم قوانین متعدد برای حمایت از پرستاران در کشور، شاهدیم که این قانون‌ها عملا اجرایی نمی‌شوند. به عنوان مثال قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در چهارم تیرماه سال 86 به تصویب رسید و بنا شد شش ماه پس از آن آیین‌نامه اجرایی این قانون نوشته شده و ابلاغ شود، اما علی‌رغم تمامی کارهای کارشناسی و تعریف بیش از 500 خدمت پرستاری و شرح وظایف آن، پس از گذشت چند سال‌ هنوز آیین‌نامه آن به اجرا درنیامده است که این خود سبب کاهش جذابیت پرستاری و ماندگاری پرستاران در این شغل می‌شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری در ادامه خاطر نشان کرد: یکی دیگر از قوانینی که به شکل ناقصی به اجرا درآمد، قانون ارتقای بهره‌وری مصوب سال 1389 بود. در این قانون موضوع استخدام 23 هزار پرستار در راستای کاهش ساعات کاری این قشر زحمتکش مطرح شده بود، اما علی‌رغم اجرای این قانون، شاهد بودیم که این استخدام‌ها در مسیر تعیین شده به کار گرفته نشدند و هدف اصلی و مهم این قانون که کاهش ساعات کاری پرستاران بود، محقق نشد. همچنین قانون بازنشستگی پرستاران و پنج سال بخشودگی پایان خدمت آنها، علی‌رغم وجود بیماری در پرستاران نیز اجرا نمی‌شود و این سبب شده تا اوضاع و احوال پرستاری در کشور روز به روز بدتر شود.

اعتصاب و اعتراض همزمان مهندسان و کارکنان مترو در آتن

به گزارش2نوامبریورونیوز، یونان، خصوصا آتن کمتر هفته و ماهی است که شاهد اعتراضات نباشد. این بار و روز جمعه نوبت گروهی از مهندسان یونانی بود تا نسبت به طرحها و سیاستهای ریاضتی روزافزون دولت اعتراض کنند.
طرحهایی که یانیس بورناس، مهندس راه و ساختمان آنها را در نهایت تصویب شدنی اما لزوما اجراء شدنی نمی داند.
وی می گوید:“معتقدم این سیاستها به تصویب پارلمان رسیده اما اجرایشان بسیار مشکل خواهد بود. بنابراین به نظر من، این امر باعث بحران در نهاد سیاسی یونان خواهد شد، احزاب جدید سر برخواهند افراشت و احزابی که الان می بینیم به ورطه فراموشی سپرده خواهند شد.”
دولت ائتلافی یونان درصدد است تا با تصویب سیاستهای جدید، دور دیگری از کاهش دستمزد، حقوق بازنشتگی و خدمات عمومی را به کشوری تحمیل کند که از بیکاری 25 درصدی و وضعیت دشوار و نابسامان اقتصادی رنج می برد.
همزمان با مهندسان، کارکنان متروی آتن و حومه آن نیز دست به اعتصابی 24 ساعته زدند.
دوازدهم آبان ماه1391

************

اخبار و گزارشات کارگری ۱۳ آبان ماه ۱۳۹۱

- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران در باره تداوم حبس کارگران زندانی، محکومیت پدرام نصراللهی و حقوق خدشه ناپذیر کارگران برای عضویت در تشکلها و نهادهای مستقل کارگری
- اعتصاب 2روزه کارگران بندر مومباسا کنیابرای امضای قراردادهای دایم
- یورش پلیس ایتالیا به کارکنان معترض شرکت خدمات دهنده به آیکیا

بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران در باره تداوم حبس کارگران زندانی، محکومیت پدرام نصراللهی و حقوق خدشه ناپذیر کارگران برای عضویت در تشکلها و نهادهای مستقل کارگری

پدرام نصراللهی از اعضا کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری که روز 18 اسفند ماه 1390 توسط مامورین امنیتی دستگیر و پس از تحمل 48 روز زندان با قرار وثیقه 70 میلیون تومانی آزاد شده بود در دادگاه تجدید نظر به تحمل 19 ماه زندان محکوم شد. دادگاه بدوی وی را به سه سال زندان محکوم کرده بود. جرم پدرام برای تحمل 19 ماه حبس، عضویت در کمیته هماهنگی و اتهام واهی ارتباط با اپوزوسیون است. این حکم در مورد پدرام در حالی صادر شده است که رضا شهابی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و بهنام ابراهیم زاده حدود دو سال و نیم است در زندان بسر میبرند و خبرهای منتشره حاکی از تحمیل شرایط سخت در زندان بر شاهرخ زمانی و محمد جراحی، دو تن دیگر از کارگران زندانی است.
مدت محکومیت رضا شهابی را 2 سال تخفیف داده اند و قرار است رضا در روز اول فروردین ماه 1393 از زندان آزاد شود. بی تردید این تخفیف در مدت محکومیت رضا شهابی کمترین تاثیری در وضعیت کنونی وی ندارد. بر روی رضا یک عمل سنگین جراحی انجام شده است و وی با تنی رنجور و مریض همچنان در زندان نگه داشته شده است. رضا شهابی با توجه به وضعیت وخیم جسمانی اش باید بدون فوت وقت و کمترین اما و اگری آزاد شود.
پدرام نصراللهی هیچ جرمی جز عضویت در یک نهاد کارگری مرتکب نشده است. این حق پدرام و همه کارگران ایران است که در هر تشکل و نهادی که برای بهبود شرایط زندگی کارگران ایجاد شده است عضویت داشته باشند. از نظر ما در اتحادیه آزاد کارگران ایران، کلیه نهادها و تشکلهای مرتبط با کارگران که در هر سطحی توسط خود کارگران و با هدف دست یابی بخشهایی و یا کلیه کارگران به حقوق انسانی شان ایجاد شده باشند اصیل ترین و قانونی ترین نماینده های کارگران ایران هستند. سندیکای کارگران شرکت واحد، سندیکای کارگران هفت تپه، کانون مدافعان حقوق کارگر، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، هیئت بازگشایی سندیکای فلزکار مکانیک، انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری و کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری، همه و همه از جمله نهاد ها و تشکلهای مرتبط با دست یابی کارگران ایران به حقوق انسانی شان هستند که بدون کمترین وابستگی به نهادهای قدرت ایجاد شده اند و هر کارگری حق دارد عضو این تشکلها و نهادها بشود و یا خود راسا اقدام به برپایی تشکل کارگری بنماید. این بدیهی ترین حقوق اجتماعی و انسانی کارگران ایران است و بی تردید هیچگونه فشار و یا تمهیدات ضد کارگری دیگر قادر نخواهد شد مانعی در برابر تحقق و نهادینه شدن این حقوق ایجاد کند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با تاکید بر حقوق مسلم کارگران برای دفاع از هستی شان، اعلام میدارد: هیچ کارگری نباید به دلیل اعتراض، اعتصاب، تجمع، برپایی تشکل و تلاش برای دست یابی به حقوق انسانی اش، با توسل به اتهامات واهی بازداشت و یا تحت تعقیب قضایی قرار بگیرد.
حکم زندان پدرام نصراللهی باید ملغی شود. رضا شهابی، بهنام ابراهیم زاده، شاهرخ زمانی، محمد جراحی و دیگر انسانهای شریفی که به جرم اعتراض به نابرابری در زندانها بسر می برند باید فورا و بی قید و شرط آزاد شوند. این خواست ما کارگران عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران و میلیونها کارگر و همه انسانهای شریف در سراسر ایران است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- 13 آبانماه 1391

اعتصاب 2روزه کارگران بندر مومباسا کنیابرای امضای قراردادهای دایم

به گزارش2نوامبریورونیوز،. کارگران دو روز کامل فعالیت مهمترین بندر کنیا را به حالت تعلیق درآوردند. بدلیل اعتصاب اکثر سفرهای دریایی 48 ساعت متوقف شدند و بازرگانانی که قصد حمل مایحتاج اولیه را داشتند بدلیل کمبود فضا برای انبار کردن محصولاتشان ضررهای زیادی را متحمل شدند.
بنا بهمین گزارش،خواست اصلی کارگران اعتصابی بندر مومباسای کنیا امضای قرداد دادهای دایم برای کارگرانی بود که بصورت روز مزد در این بندر کار می کردند.
کارگران مهمترین بندر شرق آفریقا پس از48ساعت به اعتصابشان پایان دادند.
بندر مومباسا یکی از چهارراهای مهم مبادله کالا در شرق آفریقاست.

یورش پلیس ایتالیا به کارکنان معترض شرکت خدمات دهنده به آیکیا

به گزارش3نوامبریورونیوز، کارکنان شرکت خدمات دهنده به آیکیا به قراردادهای کار غیرقانونی، عدم پرداخت ساعات کار اضافی و عدم وجود نماینده در سندیکا اعتراض داشتند.
براساس این گزارش،درپی یورش پلیس ایتالیابه این کارگران معترض، حداقل 5 تن از آنها زخمی شدند.
سیزدهم آبان ماه1391


************

اخبار و گزارشات کارگری ۱۴آبان ماه ۱۳۹۱

- بدنبال اعتصاب و اولتیماتوم کارگران شرکت کیمیا و فراورش در مجتمع پتروشیمی بندر امام، کارگران فراورش طی توافقی به اعتصاب پایان دادند اما اعتصاب کارگران شرکت کیمیا امروز نیز ادامه یافت
- مخالفت مجلس باکلیات طرح تعیین تکلیف قراردادهای تامین نیروی انسانی
- سوءاستفاده از بیمه كارگران ساختمانی را متوقف كنید
- شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور
-2 میلیون بیکار در گروه سنی 15 تا 29سال- بیکاری زنان 2 برابر مردان!
- زلزله‌های پیاپی، جان كارگران معادن راور را تهدید می‌كند
- برده داری در دنیای مدرن(ویدئو)

بدنبال اعتصاب و اولتیماتوم کارگران شرکت کیمیا و فراورش در مجتمع پتروشیمی بندر امام، کارگران فراورش طی توافقی به اعتصاب پایان دادند اما اعتصاب کارگران شرکت کیمیا امروز نیز ادامه یافت

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال آغاز اعتصاب در میان کارگران تبدیل وضعیت نشده شرکتهای کیمیا در روز شنبه گذشته و شرکت فراورش در روز سه شنبه گذشته و عدم توجه مسئولین پتروشیمی بندر امام به خواستهای این کارگران، آنان روز چهارشنبه دهم آبانماه اعلام کردند چنانچه پس از پایان تعطیلات در روز یکشنبه چهاردهم آبان به خواست هایشان رسیدگی نشود همچون دوره های قبلی اعتراضاتشان دست به تجمع و راهپیمایی در مقابل دفتر مرکزی پتروشیمی بندر امام خواهند زد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این اولتیماتوم، امروز یکشنبه چهاردهم آبان مدیریت شرکت فراورش ناچار شد طی نشستی با کارگران اعتصابی وارد مذاکره شود. در این مذاکرات مدیریت این شرکت قول پیگیری اجرای کامل مصوبه حذف شرکتهای پیمانکاری و دادن برخی امتیازات دیگر را به کارگران تبدیل وضعیت نشده داد اما کارگران در این رابطه خواهان تضمیمنهای لازم از سوی مدیریت شدند به همین دلیل توافقات زیر به صورت کتبی میان نماینده های کارگران و مدیریت فراورش بعمل آمد و از سوی طرفین امضا شد:
1- مدیریت متعهد شد در اسرع وقت پیگیریهای لازم را در مورد تبدیل وضعیت کارگرانی که همچنان تبدیل وضعیت نشده اند به عمل آورد.
2- مقرر شد مبلغ یکصدهزارتومانی که به کارگران تبدیل وضعیت نشده تعلق گرفته بود و چند ماه بود پرداخت نشده بود به این کارگران پرداخت شود و علاوه بر آن مبلغ 150 هزارتومان نیز به عنوان کارانه تولید هر ماهه به کارگران تبدیل وضعیت نشده تا زمان نهایی شدن اجرای حذف شرکتهای پیمانکاری پرداخت شود.
3- مدیریت متعهد شد در اسرع وقت مبلغ یک میلیون و پانصد هزارتومانی را که این کارگران بمناسبت تعمیرات اساسی طلبکار بودند به حساب آنان واریز کند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران بدنبال امضای این توافق نامه از سوی نماینده های کارگران و مدیریت فراورش، این کارگران امروز به اعتصاب خود پایان دادند اما کارگران شرکت کیمیا که از روز شنبه گذشته دست به اعتصاب زده اند بدلیل عدم توجه مدیریت این شرکت به خواست هایشان، امروز نیز همچنان به اعتصاب خود ادامه دادند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – چهاردهم آبانماه 1391

مخالفت مجلس باکلیات طرح تعیین تکلیف قراردادهای تامین نیروی انسانی

به گزارش14آبان مهر،کلیات طرح یک فوریتی تعیین تکلیف قراردادهای تامین نیروی انسانی در دستگاه‌های اجرایی به تصویب نمایندگان مجلس نرسید.
براساس این گزارش،مخالفان این طرح اعلام کردند که مفاد طرح خلاف برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران است.
آنها همچنین اظهار داشتند: این طرح دارای بار مالی است که محل تامین آن مشخص نشده است بنابراین خلاف اصل 75 قانون اساسی است.

سوءاستفاده از بیمه كارگران ساختمانی را متوقف كنید

متاسفانه بیشتر کسانی که به عنوان کارگر ساختمانی شناسایی و برای آن‌ها کارت مهارت صادر شده است کار ساختمانی نمی‌کنند و در مشاغل دیگری فعالیت دارند.
به گزارش14آبان ایلنا،یکی از کارگران ساختمانی کرج با انتقاد از نحوه صدور دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی برای کارگران ساختمانی، گفت: كارگران ساختمانی معتقدند عده‌ای خارج از این صنف از مزایای بیمه كارگران ساختمانی سوءاستفاده می‌كنند و بیشتر دفترچه‌های بیمه برای افرادی به غیر از کارگران ساختمانی صادر شده است.
برپایه این گزارش،جانعلی در خصوص آخرین وضعیت بیمه اجباری کارگران ساختمانی گفت: در این منطقه تا به این لحظه حدود ۵ هزار نفر تحت عنوان کارگر ساختمانی شناسایی شده‌ و برای همه آن‌ها کارت مهارت فنی ساختمان صادر شده است.
این كارگر ساختمانی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی تنها برای ۸۰۰ نفر از این افراد دفترچه بیمه صادر کرده است گفت: متاسفانه بیشتر کسانی که به عنوان کارگر ساختمانی شناسایی و برای آن‌ها کارت مهارت صادر شده است کار ساختمانی نمی‌کنند و در مشاغل دیگری فعالیت دارند.
این کارگر ساختمانی بابیان اینکه کارگران ساختمانی به دلیل داشتن شغل سخت و حادثه خیز مستحق استفاده از بیمه‌اند، گفت: اکنون که در اواسط پاییز قرار داریم به دلیل این سوء‌استفاده، کارگران ساختمانی از مزایای بیمه اجباری محروم هستند.
قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی که با وجود مخالفت‌های فراوان برخی مسئولان، سرانجام در سال ۸۹ توسط مجلس تصویب و برای اجرا ابلاغ شد. اما به دلیل منابع محدود و تعداد بالای کارگران ساختمانی، سازمان تامین اجتماعی هر سال برای عده‌‌ای محدودی از کارگران واجد شرایط دفترچه صادر می‌کند.
این كارگر ساختمانی با یادآوری اینکه بسیاری از کارگران ساختمانی بر اثر حوادث ناشی از کار دچار معلولیت و نقص جسمی می‌شوند، گفت: تا قبل از تصویب قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی بیشتر این کارگران به دلیل بالا بودن هزینه بیمه‌های خویش فرما و پایین بودن درآمد از مزایای بیمه محروم بودند.
وی همچنین از بد حسابی برخی پیمانکاران و مجریان پروژه‌های بزرگ ساختمانی در پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی انتقاد کرد و گفت: خود من به عنوان کارگر در چندین پروژه عمرانی بزرگ کار کرده‌ام اما امروز پس از ۱۵ سال کار کردن تازه متوجه شدم که کارفرمایانم تنها حق بیمه هفت سال را پرداخت کرده‌اند.

شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور

شرایط قانونی برای بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور چیست؟ شاید این سوال بسیاری از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی باشد که در پاسخ به این مخاطبان باید گفت که بر اساس این قانون، افرادی که در کارهای سخت و زیان آور شاغل هستند، با 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه در مشاغل سخت و زیان آور به صورت متوالی یا 25 سال به صورت متناوب، تا سقف 35 روز حقوق بازنشسته می‌شوند.
این یعنی به ازای هر سال، 1.5 سال برای بیمه شده به عنوان سابقه محسوب و به همان قیاس هم از خدمات تامین اجتماعی بهره‌مند می‌شود. در ضمن چهار درصد حق بیمه و مستمری به هنگام تقاضای بازنشستگی برای مدت مزبور محاسبه و از کارفرما مطالبه و وصول می‌شود.
لازم به ذکر است، چنانچه بیمه شده کمتر از سابقه مذکور، سابقه پرداخت حق بیمه داشته که مقداری از آن سابقه مربوط به اشتغال وی در مشاغل سخت و زیان آور است، هر سال سابقه پرداخت حق بیمه فرد موصوف 1.5 سال محاسبه شده و در شرط سابقه مقرر در ماده 76 قانون و تبصره‌های ذیل آن ملاک محاسبه قرار می‌گیرد.
اما درباره اینکه برای سخت و زیان‌آور شناخته شدن یک کار چه مراحلی باید طی شود و شناسایی آن بر عهده چه مرجعی است؟ نیز باید توضیح داد که برای تعیین و شناسایی سخت و زیان آور بودن مشاغل، کمیته‌ای پنج نفره در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل می‌شود که سازمان تامین اجتماعی یک نماینده در بخش بیمه‌ای این کمیته دارد.
بیمه شدگانه و کارفرمایان متقاضی که گمان می‌برند مشاغل آنها سخت و زیان آور است، می‌توانند مراجعه کرده و فرم درخواست خود را ارائه دهند تا در کمیته مورد بررسی قرار گیرد.
کمیته استانی مربوط به شناسایی مشاغل سخت و زیان آور نیز در ادارات زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا سازمان کار و آموزش فنی و حرفه‌ای تشکیل می‌شود و ریاست آن بر عهده مدیرکل کار است.
اعضای این کمیته پنج نفر هستند و روند کار بدین صورت است که پس از آنکه کارهای مقدماتی در اداره کار صورت گرفت و کارشناسان نظر کارشناسی خود را با توجه به گزارشات ارائه شده از سوی بازرسان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه دادند، به محل کارخانه یا واحد متقاضی مراجعه و تمام جوانب را بررسی می‌کنند.
منبع:ایسنا-14آبان

2 میلیون بیکار در گروه سنی 15 تا 29سال- بیکاری زنان 2 برابر مردان!

2.5 میلیون نفر از بیکاران تابستان در شهرها و حدود 500 هزارنفر در روستاها هستند. با این حال، جوانان 15 تا 29 سال به عنوان جدی‌ترین گروه متقاضی کار بیش از 2 میلیون نفر از کل جمعیت بیکار کشور را به خود اختصاص داده‌اند.
بررسی جدیدترین گزارش مربوط به وضعیت نیروی کار و فعالیت اقتصادی مردان و زنان کشور نشان می دهد که طی تابستان امسال 62.3 درصد کل مردان معادل 19 میلیون و 882 هزار و 913 نفر به لحاظ اقتصادی فعال بوده اند و در مقابل 14.1 درصد زنان معادل 4 میلیون و 502 هزار و 55 نفر فعالیت داشته اند.
بر پایه این گزارش، وضعیت فعالیت اقتصادی مردان و زنان شهری نشان می دهد که 37.2 درصد جمعیت شهرها معادل 17 میلیون و 432 هزار و 800 نفر در تابستان امسال فعال بوده اند و این میزان در روستاها با 41.1 درصد کل جمعیت بالاتر از شهرها بوده است اما از لحاظ جمعیت 6 میلیون و 952 هزار و 668 نفر بوده اند.
مردان در تابستان امسال 10.2 درصد نرخ بیکاری داشته اند و در مقابل زنان با 2 برابر مردان، 22.1 درصد بیکاری را تجربه کردند. جمعیت مردان بیکار در تابستان امسال 2 میلیون و 30 هزار و 312 نفر و جمعیت زنان بیکار نیز 991 هزار و 319 نفر بوده است.
نقاط شهری در تابستان 2 میلیون و 527 هزار و 10 نفر معادل 14.5 درصد بیکاری داشته است و نقاط روستایی کشور نیز 7.1 درصد معادل 496 هزار و 564 نفر بیکار داشت. وضعیت نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر تقریبا در مورد جمعیت 15ساله و بیشتر نیز قابل مشاهده است.
بدترین آمارها و همچنین بحران بیکاری برای جوانانی است که در رده های سنی 15 تا 24 و 15 تا 29 سال قرار دارند چون اولویت اصلی و جدی ترین افراد متقاضی کار که در سن ورود به بازار کار قرار دارند، از این گروه ها هستند. در گروه 15 تا 24 ساله ها، مردان 22.8 درصد بیکاری و 767 هزار و 96 نفر جمعیت دارند.
همچنین زنان در گروه سنی 15 تا 24 ساله دارای نرخ بیکاری 43.8 درصدی و 370 هزار و 168 نفر جمعیت هستند. در شهرها 34 درصد جوانان 15 تا 24 ساله معادل 921 هزار و 215 نفر بیکار هستند و این وضعیت برای روستاها نرخ بیکاری 14.4 درصدی و بیکاری 216 هزار و 49 نفری است.
به صورت کلی 3 میلیون و 23 هزار و 574 نفر در تابستان امسال بیکار بوده اند که این وضعیت در گروه سنی 15 تا 24 سال 1 میلیون و 137 هزار و 265 نفر بیکار و در گروه سنی 15 تا 29 سال نیز 2 میلیون و 81 هزار و 168 نفر بیکار است.
با این حال، در گروه سنی 15 تا 29 سال طی تابستان امسال مردان با 1 میلیون و 328 هزار و 706 نفر و نرخ 20.1 درصدی در مقابل زنان با 42.3 درصد و 72 هزار و 462 نفر، بیکاری را تجربه کردند. همچنین در شهرها 1 میلیون و 739 هزار و 324 نفر با 29.1 درصد بیکار بودند و در روستاها نیز 341 هزار و 844 نفر معادل 14.1 درصد؛ به ثبت رسید.
سهم کشاورزی، صنعت و خدمات از اشتغال
تابستان و افزایش فعالیت های مربوط به کشاورزی در کشور باعث بهبود وضعیت تاثیرگذاری این بخش در بازار کار کشور شد به نحوی که سهم حدود 19 درصدی کشاورزی از اشتغال زایی در سایر فصول طی تابستان به 20.3 درصد رسید و به لحاظ عددی نیز در تابستان 4 میلیون و 343 هزار و 376 نفر در این حوزه شاغل بوده اند.
صنعت دارای سهم 32.7 درصدی و اشتغال زایی 6 میلیون و 992 هزار و 831 نفری بوده است. در عین حال خدمات مانند همه فصول سال های گذشته بیشترین نقش و تاثیرگذاری را در بازار کار کشور ایفا کرده و 46.9 درصد کل اشتغال کشور معادل 10میلیون و 25 هزار و 487 نفر را تحت پوشش قرار داده است.
8.2 درصد جمعیت بازار کار در تابستان کمتر از 1 ساعت در هفته به کار اشتغال داشته اند که جزو گروه اشتغال ناقص محسوب می شوند. این نرخ در مورد مردان 8.9 و برای زنان 4.7 درصد بوده است.
اضافه کاری 42 درصد شاغلان
به صورت کلی 41.7 درصد شاغلان 15 ساله و بیشتر کشور در تابستان امسال ترجیح داده اند بیش از 44 ساعت در هفته و بالغ بر 49 ساعت و بیشتر کار کنند که این مسئله نشان دهنده گرایش بازار کار به اضافه کاری به منظور دریافت حقوق و دستمزد بالاتر و یا کسب فرصت بهتر در بازار کار؛ همچنین فروش و پاسخگویی به نیازهای مردم است.
کشاورزی در شهرها تنها 5.8 درصد نقش اشتغالی دارد و در مقابل این میزان در روستاهای کشور به میزان 53.9 درصد است. صنعت در شهرها طی تابستان امسال، 35.7 و در روستاها 25.9 درصد اشتغال را ایجاد کرد.
خدمات 58.5 درصد کل اشتغال شهرها و 20.2 درصد اشتغال روستاها را ایجاد کرده است و به صورت کلی 46.7 درصد مردان و 48.1 درصد زنان در بخش خدمات اشتغال دارند.
منبع:مهر-14آبان

زلزله‌های پیاپی، جان كارگران معادن راور را تهدید می‌كند

ایلنا بتاریخ14آبان،ازوقوع زلزله‌های پیاپی - از جمله زلزله ۳ ریشتری صبح امروز - در منطقه معدنی راور کرمان خبرداد.
این گزارش حاکیست،در منطقه راور و زرند كرمان حدود ۱۱ معدن فعال وجود دارد. تعداد كارگران شاغل در هر معدن از ۱۵۰ تا ۶۰۰ نفر متغیر است.

برده داری در دنیای مدرن(ویدئو)

هزاره سوم است اما گهگاه اتفاق هایی می افتد که آدم را یاد صدها سال قبل می اندازد. مثل بردگی و کار اجباری. گروهی از فعالان مدنی در روسیه می گویند توانسته اند ۱۲ نفر را در حومه مسکو نجات دهند که به بردگی گرفته شده بودند.
ببینید: http://www.bbc.co.uk/persian/world/2012/11/121103_l93_russia_slavery.shtml
چهاردهم آبان ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com