اخبار و گزارشات کارگری ۱۰ آبان ماه۱۳۹۱
Fri 2 11 2012
- آغاز موج جدیدی از اعتصاب توسط کارگران شرکتهای مجموعه پتروشیمی بندرامام
- اعتصاب کارگران شرکت کیسون
- اعتصاب مجدد کارگران شرکت جهاد توسعه
- اخراج دسته جمعی کارگران اداره کشاورزی کرمانشاه
- ادامه مشكلات كارگران لولهسازی خوزستان با گذشت دو سال از تعطیلی كارخانه
- گلایههای کارگران ساختمانی از بلاتکلیفی در تامین اجتماعی
-30 درصد كارخانههای فرش ماشینی كاشان فعال هستند
- نرخ بیکاری که اعلام می شودبراساس اشتغال ناقص است
- کشته شدن یک کولبر دیگر کُرد در ارومیه به دست نیروهای انتظامی
- ادامه اعتصاب کارگران معادن آفریقای جنوبی وبی اعتناییشان به اخطار کارفرمایان
- ارایه لایحه بودجه ریاضتی به پارلمان یونان و اعتراض شهروندان
- افزایش کم سابقه نرخ بیکاری در حوزه پولی یورو
آغاز موج جدیدی از اعتصاب توسط کارگران شرکتهای مجموعه پتروشیمی بندرامام
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال کارشکنی مدیریت پتروشیمی بندر امام و مافیای شرکتهای پیمانکاری در صنعت پتروشیمی در حذف شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با کلیه کارگران پیمانکاری، از اوایل هفته جاری موج جدیدی از اعتصاب در شرکتهای مجموعه پتروشیمی بندر امام از سوی کارگرانی که هنوز تبدیل وضعیت نشده اند، آغاز شده است.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این اعتصاب از روز شنبه ششم آبانماه از شرکت کیمیا آغاز شده است و از دیروز سه شنبه کارگران شرکت فراورش و بخشی از کارگران شرکت بسپاران نیز به اعتصاب پیوسته اند. دیروز سه شنبه مدیر عامل شرکت فراورش در میان کارگران اعتصابی حاضر شد و تلاش کرد آنان را به پایان دادن به اعتصاب قانع کند اما کارگران اعتصابی بر خواست خود مبنی بر اجرای فوری و کامل حذف شرکتهای پیمانکاری پای فشردند.
هزاران کارگران پتروشیمی بندر امام و دیگر پتروشیمی های منطقه ماهشهر پس از 18 ماه اعتراض بشکل اعتصاب، راهپیمایی و تجمع، در تیر ماه سالجاری به پیروزی قطعی دست یافتند و روند تبدیل وضعیت کارگران شرکتهای پیمانکاری به کارگران با قرارداد مستقیم از آن تاریخ آغاز شد. اما با گذشت بیش از چهار ماه از آنزمان، تاکنون فقط حدود سی درصد از این کارگران تبدیل وضعیت شده اند و مدیریت پتروشیمی و مافیای شرکتهای پیمانکاری دست در دست هم مابقی کارگران را در حالت بلاتکلیفی نگه داشته اند به همین دلیل از روزشنبه ششم آبانماه جاری، این کارگران از شرکت کیمیا اعتصاب خود را آغاز کردند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی اعلام کرده اند با توجه به تعطیلات پیش رو، چنانچه پس از پایان تعطیلات به خواستهایشان رسیدگی نشود اعتصاب خود را که اینک در محل هر شرکت بطور جداگانه ای ادامه دارد به اعتراض یکپارچه ای تبدیل خواهند کرد و همچون دوره های قبلی اعتراضاتشان، متحدانه به سوی دفتر مرکزی پتروشیمی بندر امام راهپیمایی خواهند کرد و در آنجا به تجمع و اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم آبانماه 1391
اعتصاب کارگران شرکت کیسون
بنابر خبر رسیده، روز چهارشنبه 3 آبان 91 بیش از 50 کارگر جوشکاری شرکت کیسون در اعتراض به خوداری شرکت از عقد قرارداد بعد از 2 ماه و نیم کار، دست به اعتصاب زدند. طبق این گزارش اعتصاب این کارگران روز پنجشنبه هم ادامه داشته است.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 10/8/1391
اعتصاب مجدد کارگران شرکت جهاد توسعه
به گزارش رسیده، کارگران شرکت جهاد توسعه پیمانکار سد بنیر در 5 کیلومتری روستای نگل از توابع شهرستان مریوان در پی عدم پرداخت حقوق های معوقه مجددا دست به اعتصاب زده اند.
کارگران این پیمانکاری در اعتراض به عدم پرداخت حقوق های معوقه خود در 28 مهر دست به اعتصاب زده بودند که با وعده کارفرما مبنی بر پرداخت حقوق های معوقه آنان طی یک هفته به سر کار خود بازگشته بودند. در پی عدم تحقق این وعده، در روز سه شنبه 8 آبان ماه مجددا تمام کارگران در بخشهای مختلف و رانندگان ماشین های سنگین، نگهبانان و راننده آمبولانس دست به اعتصاب زده و بر ادامه اعتصاب خود تا دستیابی به مطالباتشان تاکید کرده اند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-10 آبان 1391
اخراج دسته جمعی کارگران اداره کشاورزی کرمانشاه
طبق خبر دریافتی ، طی یک هفته گذشته 1500 کارگر منابع آب و خاک و شرکتهای تابعه اداره کشاورزی کرمانشاه اخراج شده اند. این کارگران به علت نبود پول و نقدینگی تسویه شده اند.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 9/8/1391
ادامه مشكلات كارگران لولهسازی خوزستان با گذشت دو سال از تعطیلی كارخانه
به گزارش10آبان ایلنا، ۵۰ کارگر لولهسازی خوزستان با وجود گذشت دو سال از تعطیلی کارخانه همچنان در محل کار خود حاضر میشوند و خواستار بازگشت به کار یا تحقق وعدههای مسئولان به کارگران در هنگام تعطیلی کارخانه هستند.
این گزارش حاکیست،این ۵۰ کارگر که ۳۷ماه حقوق معوقه طلب دارند، بین ۱۵ تا ۲۳ سال در کارخانه لولهسازی خوزستان كار كردهاندو این در حالی است که پیش از این ۱۲۰ کارگر رسمی این کارخانه طی سالهای گذشته بازنشسته شده و در حال حاضر تعداد دیگری نیز دارای شرایط بازنشسته شدن هستند.
غلامرضا عشقی مالک کارخانه لوله سازی خوزستان ضمن تایید مشکلات کارخانه، حقوق معوقه کارگران را ۳۰ ماه عنوان کرد و افزود: کارخانه لوله سازی خوزستان بعد از ۵ سال کشمکش از سال ۸۹ به دلیل نداشتن نقدینگی به ناچار تعطیل شد.
او در ادامه گفت: بیش از ۵ میلیارد تومان بدهیهای این کارخانه که حدود دو میلیارد آن از سوی مالکان قبلی کارخانه بر جا مانده است، مشکلات این کارخانه را دو چندان کرده است.
به گفته عشقی تسهیلات ۱۰ میلیاری که دولت در یکی از سفرهای استانی خود برای راه اندازی کارخانه و رفع مشکلات کارگران مصوب کرده بود به طور کامل پرداخت نشد و از این رقم فقط سه میلیارد و نهصد میلیون تومان به کارگران اختصاص یافت.
مالک کارخانه لوله سازی خوزستان با تاکید بر اینکه اگر تسهیلات مصوب دولت به این کارخانه اختصاص یابد این واحد تولیدی راه اندازی خواهد شد، افزود: این واحد تولیدی همچنین در تهیه مواد اولیه تولید هیچ مشکلی ندارد چرا که مواد اولیه آن از داخل تامین میشود.
گلایههای کارگران ساختمانی از بلاتکلیفی در تامین اجتماعی
با گذشت چند ماه از مراجعه کارگران ساختمانی به اداره تامین اجتماعی شهرستان میاندرود، هنوز هیچ خبری از بیمهشدن کارگران نیست.
عدهای از کارگران ساختمانی شاغل در شهرستان میاندرود با اشاره به مراجعات پی در پی خود به اداره تامین اجتماعی برای استفاده از تسهیلات بیمه کارگری از پاسخگو نبودن این داره به درخواستشان ابراز نارضایتی کردند.
یکی از این کارگران با اشاره به تکمیل بودن مدارک خود از یک سال پیش تاکنون و مراجعه هر ماهه به این اداره افزود: هر ماه که به این اداره مراجعه میکنیم، تنها با یک جواب تکراری مواجه میشویم که میگویند: «این ماه سهمیهای برای بیمه کردن شما نداریم».
محمود ساداتی 37 ساله در این مورد با بیان اینکه درآمد من جوابگوی بیمه آزاد نیست و گرنه خودم را معطل بیمه حمایتی نمیکردم، تصریح کرد: مسئولان تکلیف ما را مشخص کنند و بگویند که تا چه زمانی باید منتظر بمانیم.
این فعال کارگری در شهرستان میاندرود گفت: از مسئولان این انتظار را داریم که مقدمات بیمه شدن ما را مهیا کنند.
در این مورد یکی دیگر از کارگران متقاضی بیمه ساختمانی نیز با اشاره به سابقه 15 سال کار خود در شغل بنایی گفت: در برخی از روزهای ماه مثلا روزهای بارانی و ایامی که قیمت مصالح ساختمانی گرفتار نوسان میشود، بیکار میشویم و در نتیجه حقوق ثابت و کافی برای ثبتنام بیمه آزاد نداریم.
انتظار 8ماهه / تکلیف مشحص نیست
این کارگر با سابقه میاندرودی با تکرار مراتب دلخوری خود از مسئولان به دلیل عملی نشدن قول بیمه شدن کارگران متقاضی تصریح کرد: در زمان اعلام این قانون از طریق رسانهها فکر نمیکردم که در اجرای آن هر کس زودتر برود، بیمه و بقیه ناکام میشوند.
اصغر حسیننژاد افزود: پس از گذشت هشت ماه هنوز به میگویند که فعلا باید منتظر باشید، موجب گلهمندی است.
وی کارکردن به صورت لحظهای مسئولان در این مورد را موجب هجوم آوردن متقاضیان به اداره بیمه دانست و افزود: این مساله که مردم برای بیمه شدن ازدحام کنند، صورت خوشی ندارد، اما چند ماه قبل اتفاق افتاد.
رئیس اداره تامین اجتماعی شهرستان میاندرود نیز در این مورد با بیان اینکه این اداره از هیچ اقدامی در رساندن درخواست این کارگران دریغ نکرده است، تصریح کرد: مردم در این زمینه حق دارند و ما نیز با توجه به سهمیه این شهرستان در استان پیگیر این مساله هستیم.
محمدحسین ستونه از مراجعه مداوم متقاضیان به این اداره خبر داد و بروز این مشکل را به دلیل کم بودن سهمیه این شهرستان عنوان کرد.
وی در این مورد با اشاره به سهمیه ناکافی این شهرستان در سری قبلی ابلاغ سهمیههای شهرستانها تصریح کرد: در روز اعلام، بیش از 400 نفر مراجعه کننده داشتیم که 80 نفر را توانستیم بیمه کنیم.
این مسئول با بیان اینکه در دوره جاری نیز با وجود حدود یکهزار متقاضی بیمه تنها 20 سهمیه به میاندرود ابلاغ شده است، افزود: مطمئنا با پیگیریهای مسئولان استان این مشکل رفع میشود.
منبع:فارس-10آبان-بخش هایی ازیک گزارش
30 درصد كارخانههای فرش ماشینی كاشان فعال هستند
به گزارش10آبان ایلنا،عضو هیئت مدیره انجمن صنفی كارفرمایان استان اصفهان گفت: به علت كمبود مواد اولیه 30 درصد از 35 واحد تكمیل فرش ماشینی شهرستان های كاشان و آران و بیدگل كه 3 هزار نفر در آنها مشغول به كارند فعال است و مابقی در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند.
بنا بهمین گزارش،« احمد فرهی» عضو هیئت مدیره انجمن صنفی كارفرمایان استان اصفهان ظهر امروز سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران با انتقاد شدید از سیاست های غیر تخصصی دولتمردان در بخش تولید گفت: با توجه به اینكه 35 واحد تكمیل فرش ماشینی در كاشان و آران و بیدگل ماهیانه به 2 هزار تن مواد نیاز دارند به علت عدم همكاری شركت پتروشیمی اراك ماهیانه تنها 500 تن مواد تحویل این واحدها می شود.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی كارفرمایان استان اصفهان با بیان اینكه در تهیه مواد اولیه به جای تحریم خارجی با تحریم داخلی مواجه شده ایم و شركت پتروشیمی اراك (pva) در دادن مواد مورد نیاز كار شكنی می كند افزود: سه هفته است به علت عدم تحویل مواد به رغم اینكه پول نقد می دهیم تعداد 3 واحد تعطیل شده است.
وی با بیان اینكه متاسفانه این شركت مدت یك ماه است مواد اولیه مورد نیاز كارخانجات تكمیل فرش ماشینی را در بازار عرضه نمی كند گفت: اگر این روند در واحدهای نساجی كاشان و آران و بیدگل كه 80 درصد تولیدات فرش ماشینی كشور را در دست دارند ادامه پیدا كند بحران جدی كشور ایجاد خواهد شد.
نرخ بیکاری که اعلام می شودبراساس اشتغال ناقص است
رئیس مرکز آمار ایران با اعلام اینکه در محاسبه نرخ بیکاری، 1 ساعت کار در هفته مرز بیکاری مطلق و اشتغال افراد است، گفت: با این حال اشتغال کامل به معنای 44 ساعت کار در هفته است.
عادل آذر در گفتگو با مهربتاریخ10آبان، در ارتباط با انتقادات فراوانی که از سوی بدنه بازار کار در نحوه محاسبه نرخ بیکاری و شاغل یا بیکار دانستن افراد وجود دارد، گفت: ما در این زمینه برای اینکه بتوانیم آمارهای رسمی ارائه کنیم، باید از تعاریف بین المللی سازمان جهانی کار استفاده کنیم.
رئیس مرکز آمار ایران اظهار داشت: نرخی که ما محاسبه و اعلام می کنیم بر اساس اشتغال ناقص است. به عبارتی 1 ساعتی که برای اعلام بیکار یا شاغل بودن افراد در نظر گرفته می شود، مرز بیکاری مطلق است.
آذر ادامه داد: اگر کسی زیر 1 ساعت در هفته شاغل باشد و خود هم بگوید که شغل دارد، مرکز آمار در محاسبه نرخ بیکاری این فرد را در ردیف بیکاران قرار خواهد داد. وی خاطر نشان کرد: از سویی اشتغال کامل آن است که فردی بتواند در هفته 44 ساعت کار داشته باشد.
رئیس مرکز آمار ایران درباره دلایل پایین بودن تفاوت بین اشتغال کامل و اشتغال ناقص در آمارها که به گفته مقامات این مرکز در کل نرخ بیکاری کشور حداکثر 1 درصد تاثیرگذار است، گفت: مبنای سوال و جواب ما از افراد، خوداظهاری است.
به گفته آذر، معمولا افراد اگر 3 تا 4 ساعت هم در هفته کار کنند می گوید من بیکار هستم و این نوع پرسش و آمارگیری در کشورهای دیگر نیز وجود دارد و از یک سری سوالات مشخصی نتیجه گیری می شود.
وی تصریح کرد: هیچ وقت در آمارگیری از کارفرمای افراد برای راستی آزمایی اشتغال افراد پرسیده نمی شود و یا اینکه نمی توان کارت ساعت حضور و غیاب افراد را چک کرد. برای ارائه آمارهای بیکاری، مستقیما سراغ خود افراد می روند.
براساس این گزارش، موضوع مربوط به نحوه محاسبه نرخ بیکاری و استفاده از تعریف جهانی آن مبنی بر اینکه اگر فردی در هفته 1 ساعت کار داشته باشد، شاغل محسوب می شود همواره مورد انتقاد و محل بیان دیدگاه های مختلف مقامات بازار کار و اشتغال بوده است.
کارشناسان بازار کار می گویند هیچ فردی در شرایط فعلی امکان تامین هزینه ها و معیشت خود و خانوار را با 1 ساعت کار در هفته ندارد و اساسا چنین مشاغلی که بتواند فقط با 1 ساعت اشتغال امکان زندگی را به افراد بدهد، وجود ندارد.
با این حال، مرکز آمار ایران با تاکید بر اینکه موظف به استفاده از استانداردها و تعاریف بین المللی در محاسبه نرخ بیکاری است و نمی تواند نوعی تعریف بومی و داخلی برای آن به کار گیرد، می گوید برخی مشاغل مانند وکالت و یا پزشکی دارای چنین شرایطی است.
مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود، نرخ بیکاری تابستان امسال را 12.4 درصد و تعداد بیکاران کل کشور را بیش از 3 میلیون و 23 هزارنفر اعلام کرده است.
کشته شدن یک کولبر دیگر کُرد در ارومیه به دست نیروهای انتظامی
به گزارش10آبان کُردپا، سه روز پیش یک کولبر کُرد به نام "سامی مروانیان" اهل روستای "انبی" واقع در منطقهی "ترگور" شهرستان ارومیه به دست مأموران انتظامی حکومت اسلامی ایران کشته شد.
بنابهمین گزارش ، روز هفتم آبانماه یک کولبر دیگر کُرد به نام سامی مروانیان ١٩ ساله و فرزند عبدالله، از ساکنین روستای "انبی" از توابع شهرستان ارومیه کشته شد و امروز جسد این کولبرکُرد توسط چندچوپان پیدا شد که فوراً به پزشکی قانونی ارومیه انتقال داده شد.
تا لحظه انتشار این خبر، جسد این کولبر کُرد تحویل خانوادهاش داده نشده است.
این گزارش حاکیست، در فاصلهی کمتر از ده روز گذشته سه کولبر کُرد در مناطق مرزی کُردستان ایران از سوی نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران کشته شدهاند.
ادامه اعتصاب کارگران معادن آفریقای جنوبی وبی اعتناییشان به اخطار کارفرمایان
به گزارش31اکتبریورونیوز، روز چهارشنبه نزدیک به دوهزار تن از کارگران معادن طلا و طلای سفیدآفریقای جنوبی، برای افزایش دستمزدها و بهبود شرایط کار و در اعتراض به بازداشت همکاران خود، دست به تظاهرات زدند.
این در حالی است که شرکت های کارفرما روز سه شنبه را به عنوان فرصت نهایی برای بازگشت دوازده هزار تن کارگر اخراجی بر سر کار اعلام کرده بودند.
براساس این گزارش،روز سه شنبه پلیس آفریقای جنوبی در برخورد با کارگران معترض وبی اعتناییشان به خواست کارفرمایان مبنی بربازگشت به کار، گاز اشک آور، آب پاش و گلوله های لاستیکی به کار برد و سیزده تن از آنان را بازداشت کرد.
تظاهرات روز چهارشنبه در محل دو معدن در روستنبرگ واقع در شمال غربی ژوهانسبورگ صورت گرفت.
دست کشیدن معدنچیان از کار، از دوازدهم ماه سپتامبر آغاز شد و کارگران خواهان مذاکره مستقیم با کارفرمایان و افزایش پایه حقوق خود معادل با 1850 دلار شدند.
رهبران کارگران اعتصابی می گویند اخطار کارفرمایان را تا برقراری مذاکره مستقیم نادیده خواهند گرفت.
ارایه لایحه بودجه ریاضتی به پارلمان یونان و اعتراض شهروندان
به گزارش31اکتبریورونیوز، در حالی که یانیس استورناراس، وزیر دارایی یونان روز چهارشنبه لایحه بودجه ریاضتی برای سال 2013 را به پارلمان این کشور ارائه کرد، همزمان گروهی از شهروندان از نقاط مختلف یونان در مرکز شهر آتن علیه این لایحه دست به تظاهرات زدند.
برپایه این گزارش،شهروندی از فلورینا که در این تظاهرات شرکت کرده می گوید:
“ما برای آمدن به اینجا ششصد و پنجاه کیلومتر رانندگی کردیم، زیرا در فلورینا داریم یخ می زنیم. سال گذشته به مدت سه ماه، هوا منهای سی درجه بود. تا آن زمان چنین وضعی را ندیده بودیم. سرد ترین زمستان و سردترین شهر اروپا بود. به اینجا آمده ایم تا دولت بتواند به ما کمک کند. ما می خواهیم زندگی کنیم. کودکان ما نخواهند توانست به مدرسه بروند.”
افزایش کم سابقه نرخ بیکاری در حوزه پولی یورو
به گزارش31اکتبریورونیوز، بر اساس گزارش سازمان آمار اتحادیه اروپا نرخ بیکاری در حوزه پولی یورو به بالاترین میزان خود در ۱۷ سال اخیر رسیده است. تعداد بیکاران ۵. ۱۸ میلیون نفر گزارش شده است.
به این ترتیب، نرخ ثابت بیکاری به رغم تدابیر ریاضتی و اصلاحات مالی در منطقه یورو به ۶. ۱۱ درصد رسیده است. اسپانیا با ۸. ۲۵ درصد بیکار بالاترین میزان بیکاران منطقه اروپا را دارد.
یک بیکار اسپانیایی با اشاره به اینکه همسرش نیز بیکار است میگوید: «زمانی سعی کردیم تجارتی راه بیاندازیم اما شکست خوردیم و حالا هر دو بیکار هستیم. وضعیت غیر قابل تحملی است چرا که از بانک قرض گرفته بودیم حالا نمیتوانیم قسطهای ماهانه را پرداخت کنیم.»
همزمان با انتشار گزارش سازمان آمار اتحادیه اروپا، خبرها حاکی از کاهش نرخ تورم منطقه یورو به ۵. ۲ درصد است.
یک کارشناس مسایل اقتصادی، مشکل اصلی برای مقابله با بحران مالی را عدم رشد اقتصادی کافی در این منطقه میداند و میافزاید: «حالا علاوه بر مشکل رشد، تدابیر ریاضتی و اصلاحات مالی نیز مزید بر علت شده و نظام اقتصادی را تحت تاثیر خود قرار داده است. و طبیعتا وقتی رشد اقتصادی کم باشد، نرخ بیکاری افزایش مییابد.»
گفتنی است در این گزارش میانگین نرخ بیکاری جوانان در هفده کشور منطقه یورو ۳. ۲۳ درصد است. این رقم در اسپانیا با افزایشی چشمگیر به ۲. ۵۴ درصد رسیده است.
دهم آبان ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|