عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۷- ۸ و ۹آبان ماه۱۳۹۱


Wed 31 10 2012

اخبار و گزارشات کارگری ۷ و ۸ آبان ماه۱۳۹۱

- از حقوق زندانيان سياسي و كارگري دفاع كنيم
- طلب میلیاردی کارگران بازنشسته کارخانه صنایع فلزی شماره ۱ و ۲
- تعطیلی بلبرینگ سازی ایران تبریز و شرکت صنعتی شمالغرب
- تعطیلی كارخانه آب معدنی داماش وبیکارشدن140کارگر
- مرکز آمار اعلام کرد:نرخ بیکاری تابستان 12.4 درصد/بیش از 3 میلیون نفر بیکار در فصل تابستان
- جان باختن چهار کارگربراثر ريزش معدن در گلپايگان
- اعتراض هزاران اسپانیایی به برنامه بودجه سال 2013 این کشور
- اعتصاب کارکنان ایرفرانس ودخالت پلیس فرانسه


از حقوق زندانيان سياسي و كارگري دفاع كنيم

بر طبق اطلاع از زندان تبريز، محمد جراحي (فعال كارگري كه به 6سال حبس محكوم شده و درزندان تبريز مشغول گذراندن دوران حبس خود است) تحت فشارهاي شديد رواني و جسمي قرار دارد. اين زنداني توسط زندانيان عادي (با تحريك زندان بانان)
تهديد شده كه مورد آزار و ضرب و شتم قرار خواهد گرفت. چندي پيش نيز، شاهرخ زماني، ديگر فعال كارگر زنداني كه به 11 سال زندان محكوم شده، به زندان رجايي شهر تبعيد شده است.
به طور مدام گزارش هايي از آزار و تهديد و ضرب و شتم زندانيان منتشر مي شود. شرايط زندان به گونه اي است كه زندانيان سياسي احساس امنيت نمي كنند. زندان بانان با ايجاد فضاي رعب و وحشت در زندان، زندانيان را وادار مي كنند تا به خواسته هايشان به هر ترتيب رضايت دهند. آنان فضاي زندان را به گونه اي مي خواهند كه هيج اعتراض و انتقادي نباشد تا به هر ترتيب زندان را براي تبهكاران و خلاف كاران امن نگه دارند و از اين طريق، با پرورش خلافكاران و باندهاي تبهكار، زندان تبديل به مكاني براي كسب سود شود.
حفظ جان و امنيت زندانيان سياسي، منجمله زندانيان كارگري به عهده ي مسوولين قوه قضائيه است و بايد در قبال عدم امنيت آنان پاسخگو باشند. تفكيك زندانيان سياسي و كارگري از زندانيان عادي بايد در دستور كار قوه ي قضائيه قرار گيرد. اين كمترين خواسته ي زندانيان سياسي است.
ما خواستار آزادي بي قيد و شرط تمام زندانيان سياسي و منجمله كارگران و فعالان كارگري هستيم كه جرمي جز دفاع از كارگران و مردم ندارند.
آبان 1391
كانون مدافعان حقوق كارگر

طلب میلیاردی کارگران بازنشسته کارخانه صنایع فلزی شماره ۱ و ۲

پروین محمدی: متاسفانه مطالبات کارگرانی که از ۳ سال پیش تاکنون از کارخانه صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ بازنشسته شده‌اند پرداخت نشده است.
به گزارش8آبان ایلنا،یک فعال کارگری در كارخانه صنایع فلزی از عدم پرداخت مطالبات میلیاردی کارگران بازنشسته کارخانه صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ خبر داد.
براساسا این گزارش،پروین محمدی گفت: متاسفانه مطالبات کارگرانی که از ۳ سال پیش تاکنون از کارخانه صنایع فلزی شماره ۱ و ۲ بازنشسته شده‌اند پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: طلب کارگران بازنشسته صنایع فلزی شماره ۱ مبلغی معادل ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و صنایع فلزی شماره ۲ در حدود ۱ میلیارد تومان است.
این فعال کارگری در پایان با تاکید بر قول معاونت برنامه ریزی استانداری تهران برای حل مشکلات این کارگران بازنشسته اظهار داشت: در صورتی که که مطالبات آنان محقق نشود، برای پیگیری مطالبات خود اقدامات قانونی را انجام می‌دهیم.

تعطیلی بلبرینگ سازی ایران تبریز و شرکت صنعتی شمالغرب

به گزارش7آبان آذوح،رکود صنعت خودروسازی در ایران میرود کل جامعه ی کارگری آذربایجان را با مشکل مواجه سازد.
این گزارش حاکیست، شرکت بلبرینگ سازی ایران تبریز بعلت نبود تولید در سایپا و ایران خودرو، و عدم پرداخت مطالباتش توسط این دو شرکت خودرو سازی در مرز ورشکستگی و تعطیلی کامل قراردارد.
چند ماه قبل نیز شرکت صنعتی شمالغرب یکی دیگر از تامین کنندگان بزرگ خودروسازان به همین دلیل تعطیل شد و دهها قطعه ساز بخش خصوصی که عمدتا در تبریز و کرج و حومه تهران قراردارند در چند ماه گذشته به همین سرنوشت دچار شده اند.

تعطیلی كارخانه آب معدنی داماش وبیکارشدن140کارگر

به گزارش7آبان ایلنا،احیاء مجدد کارخانه خواسته کارگران است چرا که آنان با توجه به افزایش مشکلات معیشتی که با تعطیلی این واحد تولید و از دست رفتن شغل‌شان متحمل می‌شوند، چاره‌ای جز انتظار شروع بکار کارخانه ندارند.
تولید کارخانه آب معدنی داماش به دلیل كمبود و گرانی مواد اولیه تولید بطری متوقف شد و تمامی كارگران این مجموعه در بلاتكلیفی به سر می‌برند.
برپایه این گزارش،نماینده کارگران آب معدنی داماش گفت: کارخانه آب معدنی داماش، از زیر مجموعه‌های گروه امیرمنصور آریا كه اكنون تحت نظارت قوه قضائیه قرار گرفته است، به سبب کمبود و گرانی مواد اولیه تولید، فعالیت خود را متوقف كرده است و ۱۴۰ کارگر این كارخانه كه اكنون بیکار شده‌اند جهت دریافت بیمه بیکاری به اداره كار معرفی شده‌اند.
این كارگر افزود: کارفرما به كارگران گفته است كه تولید این کارخانه با وجود كمبود و گرانی مواد اولیه توجیه اقتصادی ندارد، از این رو تا رفع نهایی مشکلات کارخانه تولید را موقتا متوقف می‌کنیم.
وی اضافه کرد: طبق پیگیری‌هایی که از سوی کارگران به عمل آمده مدیران این کارخانه که تحت نظارت قوه قضائیه فعال هستند قول داده‌اند به محض رفع مشکلات اقتصادی، كارخانه فعالیتش را از سر گیرد.
او در خاتمه با بیان اینكه كارخانه داماش تنها محل درآمد مردم این منطقه از گیلان است، تاکید کرد: احیاء مجدد کارخانه خواسته کارگران است چرا که آنان با توجه به افزایش مشکلات معیشتی که با تعطیلی این واحد تولید و از دست رفتن شغل‌شان متحمل می‌شوند، چاره‌ای جز انتظار شروع بکار کارخانه ندارند.

مرکز آمار اعلام کرد:نرخ بیکاری تابستان 12.4 درصد/بیش از 3 میلیون نفر بیکار در فصل تابستان

نرخ بیکاری فصل تابستان 12.4 درصد اعلام شد و این آمار حاکی از آن است که 3 میلیون و 23 هزار و 574 در فصل تابستان بیکار بوده‌اند.
به گزارش8آبان ایسنا، بنا به نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان 91، نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 38.2 درصد جمعیت در سن کار از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.
براساس این گزارش نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است و بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور ناشی از افزایش 1.2 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل بوده است.اما این شاخص نسبت به بهار 91 تغییری نداشته است.
بنا به اعلام مرکز آمار ایران بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 12.4 درصد از جمعیت فعال بیکار بوده‌اند. براساس این نتایج نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. همچنین بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل 1.3 درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته نیم درصد کاهش داشته است. این نرخ در بین جمعیت شهری 14.5 درصد و در روستاها 7.1 درصد اعلام شده است.
در عین حال بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15 ساله و بیشتر نشان می دهد که 12.4درصد از جمعیت فعال بیکار بوده‌اند. در این بین نرخ بیکاری زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به روستایی بیشتر بوده است.

همچنین سهم اشتغال ناقص نشان می دهد که 8.2 درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده‌اند که این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می دهد که بخش خدمات با 46.9درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است و پس از آن بخش‌های صنعت با 32.7 درصد و کشاورزی با 20.3 درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. همچنین در بین جوانان 15 تا24 ساله 27 درصد از جمعیت فعال بیکار بوده‌اند که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 2.3 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل 1.6 درصد کاهش یافته است.
همچنین نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله حاکی از آن است که 24.8 درصد از جمعیت فعال این گروه بیکار بوده‌اند. این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 2.3 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل یک درصد کاهش پیدا کرده است.
بررسی سهم شاغلان 15 ساله و بیشتر با ساعت کار معمول 49 ساعت و بیشتر نشان می دهد که 41.7درصد ازشاغلان به طور معمول بیش از 49 ساعت در هفته کار می کنند.
درواقع این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می‌دهد در کشور سهم زیادی از شاغلان بیشتر از استاندارد کار می‌کنند.
براساس این گزارش استان فارس با 21.2 درصد بیشترین و استان خراسان جنوبی با 6.3 درصد کمترین نرخ بیکاری را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده‌اند.

جان باختن چهار کارگربراثر ريزش معدن در گلپايگان

به گزارش8آبان واحدمرکزی خبر،معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان گفت: ریزش زمین در معدن اهرا سپاهان در منطقه لایبید از توابع گلپایکان ظهر امروز جان چهار کارگر را گرفت.
آقای خانبازی افزود : کارگران در این معدن با دستگاهی به نام apostrophe پیکور apostrophe کار می کردند که ناگهان زیر پایشان خالی شد.
وی گفت: در این حادثه پنج نفر صدمه دیدند که سه نفر آنها به علت شدت جراحات در دم فوت کردند.
وی با بیان اینکه یک نفر دیگر بعد از اعزام به بیمارستان امام حسین گلپایگان فوت کرد، افزود: کارهای احیای یک مصدوم دیگر انجام شد ولی وضع او نیز وخیم است.

اعتراض هزاران اسپانیایی به برنامه بودجه سال 2013 این کشور

به گزارش27اکتبریورونیوز،هزاران اسپانیایی روز شنبه در اعتراض به برنامه بودجه سال 2013 این کشور و علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی ماریانو راخوی تظاهرات کردند.
جنبش “ناراضیان اسپانیایی” تظاهرات مذکور را از طریق شبکه های اجتماعی سازماندهی کرده بود.
هزاران تن در مقابل مجلس در مادرید علیه برنامه های ریاضتی دولت راستگرای اسپانیا شعار دادند و خواهان استعفای دولتمردان شدند.
یکی از معترضین می گوید: “ما در اینجا به برنامه بودجه ناعادلانه دولت اعتراض می کنیم. بودجه ای که در حقیقت یک نسل کشی به حساب می آید، زیرا به معنای آنست که افراد ضعیفتر مثل سالخوردگان و بچه ها باید رنج بیشتری بکشند. سیستم بهداشتی درمانی، آموزش و پرورش و فرهنگ، همه اینها پس از آنکه دولت بودجه ترور را تصویب کرد، فرو خواهند ریخت.”
در شهر بارسلون نیز تظاهرات مشابهی در مقابل کلیسای بزرگ این شهر برپا شد. مردم علیه گروه سه گانه ترویکا یعنی صندوق بین المللی پول، کمیسیون اروپا و بانک مرکزی اروپا از طلبکاران عمده اسپانیا اعتراض کردند.
دولت اسپانیا پیش بینی می کند تا سال 2014 حدود 150 میلیارد یورو به منظور تنظیم برنامه های مالی و بودجه دولت، صرفه جویی کند. امری که موجب کاهش حقوق و دستمزدها، افزایش مالیاتها و بیمه های بهداشتی درمانی خواهد شد.

اعتصاب کارکنان ایرفرانس ودخالت پلیس فرانسه

به گزارش28اکتبریورونیوز،در دومین روز از اعتصاب گسترده کارگران شرکت ایرفرانس و با وجود حاضر نشدن صدها تن از کارکنان این شرکت بر سر کار، روز شنبه هیچکدام از پروازهای خطوط هوایی فرانسه از مبداء فرودگاه شارل دو گل پاریس لغو نشد.
روز شنبه، در دومین روز اعتصاب سراسری دستکم دویست و سی نفر از کارکنان ایرفرانس، که اکثرا از اعضای سندیکای “س ژ ت” بودند، در اعتراض به اخراج جمعی از همکارانشان در فرودگاه شارل دو گل تجمع کردند. این تظاهرات طبق روال اعتراض های کارگری سال های اخیر به درگیری خشونتبار با پلیس انجامید.
هشتم آبان ماه1391

*************

اخباروگزارشات کارگری9آبان ماه1391

- اعتصاب كارگران کشت و صنعت کارون شوشترازروزیکشنبه
- گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران از تقلیل فاحش تولید، تعطیلی و اخراج کارگران در شرکتهای: قالبهای صنعتی ایران خودرو، شرکت ماموت و شرکت جم ساز سازنده چراغهای اتوموبیل در ایران
- زنگ خطر صنعت خودرو به صدا در آمد!
- دریافت تسویه حساب محضری از كارگران ماشین‌سازی نیرو محركه پیش از پایان قرارداد
- مرکز آمار ایران اعلام کرد:نرخ بیکاری زنان جوان افزایش یافته است
- همراه با ۲ کودک فال فروش دريک نيمه شب پاييزي پايتخت
- افزایش تعداد بیکاران در آلمان


اعتصاب كارگران کشت و صنعت کارون شوشترازروزیکشنبه

به گزارش 9آبان ایلنا، دو هزار کارگر «نی بُر» کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، از صبح روز یکشنبه دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کرده‌اند.
بنا بهمین گزارش،کارگران فصلی که به کار تخصصی بریدن نی اشتغال دارند خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و همچنین افزایش دستمزد ماهانه خود هستند.
كارگران فصلی «نی‌بر» كشت و صنعت شوشتر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای چندمین بار متناوب طی یك سال اخیر دست از كار كشیدند و تجمعات اعتراضی برپا کردند.

گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران از تقلیل فاحش تولید، تعطیلی و اخراج کارگران در شرکتهای: قالبهای صنعتی ایران خودرو، شرکت ماموت و شرکت جم ساز سازنده چراغهای اتوموبیل در ایران
موج گسترده تعطیلی کارخانه ها، اخراج سازی ها و افزایش فشار بر کارگرانی که هنوز اخراج نشده اند، بیداد میکند و از این رهگذر زندگی میلیونها خانواده کارگری در معرض نابودی بی چون و چرا قرار گرفته است. این وضعیت طی یکسال گذشته در حالی بر طبقه کارگر ایران تحمیل شده است که علاوه بر دستور گذاشتن ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار موجود، طی روزهای گذشته زمزمه مبنا قرار گرفتن 35 سال کار برای بازنشستگی، تقلیل حقوق ماهیانه بیمه بیکاری به 55 درصد حقوق + 37 هزار تومان برای افراد تحت تکفل (بنا بر برخی گزارشها در برخی جاها اجرایی نیز شده است) و افزایش سن بازنشستگی به 65 سال برسر زبانها افتاده است. سازمان تامین اجتماعی در نتیجه چپاول و غارت صندوق این نهاد متعلق به کارگران ورشکسته شده است. غارت و چپاول از این صندوق و ورشکستگی آنرا قرار است با افزایش سن بازنشستگی و سایر تمهیدات از قبیل کاهش حقوق بیمه بیکاری و با مبنا قرار دادن 35 سال کار برای بازنشستگی بر دوش میلیونها کارگری بیاندازند که همین امروز سفره هایشان خالی است و هر روزه هزاران نفر از آنان با تعطیلی کارخانه ها در معرض بیکاری و فرو پاشی زندگی شان قرار دارند. بدون تردید سرمایه داری ایران قادر به اجرای هیچیک از این قوانین ضد کارگری نخواهد شد و طبقه کارگر ایران در قبال چنین وضعیتی با اعتراضات سراسری و میلیونی اش از هستی و بقا خود به دفاع بر خواهد خواست .
گزارش زیر از مجموعه گزارشهایی است که اتحادیه آزاد کارگران ایران بنا بر اظهار کارگران کارخانه ها از اقصی نقاط کشور از تقلیل تولید، تعطیلی، اخراج و فشار بر کارگران شاغل منتشر میکند. اولین مجموعه از این گزارش از یکی از بزرگترین شهرهای صنعتی ایران (شهر صنعتی کاوه در شهرستان ساوه) ششم آبانماه جاری از سوی اتحادیه منتشر شد. گزارش زیر از سه کارخانه دیگر در استان تهران و البرز است و همچون گزارش پیشین از شهر صنعتی کاوه، خود بیش از هر استدلال و توصیفی، گویای شرایط محنت باری است که امروزه بر میلیونها خانواده کارگری در سراسر کشور تحمیل شده است.
1- شرکت ماموت: این شرکت در اتوبان کرج – قزوین نزدیک پل کردان قرار دارد. شرکت ماموت بزرگترین شرکت سازنده انواع تریلر و کانتینر حمل بار با 1800 کارگر در ایران بود. اما در نتیجه بحران اقتصادی موجود این شرکت ناتوان از ادامه کار شد و برای حفظ سود آوریش در شرایط بحران اقتصادی موجود، از اول مهر ماه به این سو اقدام به اخراج 900 نفر از کارگران خود کرد. مدیریت این شرکت به کارگرانش اعلام کرده است در صورت تداوم وضعیت موجود، تعطیلی کامل کارخانه را در دستور دارد.
2- شرکت جم ساز: این شرکت در شهر صنعتی نظر آباد هشتگرد قرار دارد و تولید کننده چراغهای اتوموبیل در کشور و طرف قرارداد با شرکتهای خودرو سازی است. شرکت جم ساز 600 نفر کارگر داشت. این شرکت طی ماه های گذشته 200 نفر از کارگرانش را اخراج کرده است.
3- شرکت قالبهای صنعتی ایران خودرو: در رابطه با وضعیت این شرکت، طی دو ماه گذشته گزارشهایی از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر شده است. این شرکت علاوه بر اینکه طی دو ماه گذشته کلیه مزایا و ناهار کارگران خود را قطع کرده است و به این ترتیب بیش از هزار کارگر این کارخانه دریافتی ماهیانه شان دقیقا به نصف تقلیل پیدا کرده، اخیرا و بتدریج شروع به اخراج کارگران خود نیز کرده است. بر اساس گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علاوه بر اخراجهای معدودی که طی دو ماه گذشته در این کارخانه صورت گرفته، این شرکت در حال حاضر اخراج 100 کارگر دیگر را نیز در دستور گذاشته است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- نهم آبانماه 1391

زنگ خطر صنعت خودرو به صدا در آمد!

به گزارش8آبان ایمنا،یک خودروی دیگر چینی با حاشیه‌هایی در ایران رونمایی شد. گروه خودروسازی کرمان روز گذشته خودروی شاسی بلند X۶۰ (محصول شرکت لیفان چین) را برای عرضه در بازار ایران رونمایی کرد.
بنابهمین گزارش،مدیرعامل شرکت لیفان در حاشیه این مراسم، اظهار داشت: بازار ایران یکی از با اهمیت‌ترین بازار‌ها برای لیفان است. در واقع بازار ایران بزرگ‌ترین بازار خاورمیانه با فروش سالیانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو است. ما موفقیت لیفان در خارج از چین را به دقت نظر مشتریان ایرانی خود نسبت می‌دهیم.
در شرایطی که بازار خودروی داخلی با مشکلات عدیده ای مواجه شده است حالا شاهد خودنمایی خودروهای چینی در بازار ایران هستیم.
چند سالي مي‌شود كه خودروسازان چيني جاده‌اي مستقيم از در كارخانه به ايران زده‌اند و ساخته‌هاي خود را در تيراژ بالا به كشور ما راهي مي‌كنند.
آنطور كه ليست خودروهاي موجود چيني در كشور نشان مي‌دهد اكنون حداقل ۹ مدل مختلف از خودروهاي چيني در بازار خريد و فروش مي‌شود. همين ۹ مدل خودرو كه در تيراژ بالا هم به ايران وارد يا در كشور مونتاژ شده‌اند به خوبي نشان مي‌دهد كه بخش بسيار عظيمي از خودروهاي وارداتي در دست چيني‌هاست. آن هم چيني‌هايي كه همگي كيفيت‌ محصولات آنها را نامطلوب عنوان كرده‌اند.
در این میان سوال اساسی که مطرح می شود این است که در شرایطی که صنعت خودرو داخلی نیاز به حمایت و بازیابی دوباره دارد و مصرف کننده داخلی سال هاست در انتظار استفاده از خودرو با کیفیت مطلوب است، دلیل ورود و مونتاژ خودروهای چینی با کیفیت به طور نسبی پایین چیست؟
تنوع خودرو از نوع چینی!
بر اساس این گزارش، در حال حاضر محصولات خانواده MJ ،MJ۶ و MJ۵۵۰ و جیلی دو خودروی چینی وارداتی به ایران (CBU) هستند. MJ خودرویی در کلاس مزدا ۳ بوده و حجم موتور آن ۱۸۰۰ سی‌سی است. در حال حاضر قیمت رسمی MJ۶ حدود ۶۰ میلیون تومان و نرخ بازار آن حدود ۸۰ میلیون تومان است. بهای رسمی MJ۵۵۰ هم حدود ۵۹ میلیون تومان و قیمت بازار آن حدود ۸۰ میلیون تومان است.
جیلی نیز خودرویی در کلاس مگان ۱۶۰۰ سی‌سی است که قیمت رسمی آن حدود ۳۷ میلیون تومان و قیمت بازار آن نیز به حدود ۵۷ میلیون تومان رسیده است. جیلی و MJ۶ تنها خودروهای چینی بازار ایران هستند که استانداردهای روز اروپا را پاس می‌کنند.
اما درحوزه چینی‌های تولیدی در ایران شرکت کرمان موتور چند وقتی است که به جای فولکس گل خودروی توجوی (جک) را تولید می‌کند. توجوی خودرویی در کلاس پژو ۲۰۶ تیپ ۲ بوده و حجم موتور آن ۱۳۰۰ سی‌سی است. در حال حاضر قیمت رسمی توجوی هاچ‌بک حدود ۲۴ و توجوی صندوق‌دار نیز ۲۵ میلیون تومان است. البته قیمت این خودروها در بازار آزاد به حدود ۲۹ میلیون تومان رسیده است.
کرمان موتور لیفان ۶۲۰ را هم تولید می‌کند که نمونه جدید آن دارای حجم موتور ۱۸۰۰ سی‌سی بوده و تقریبا هم‌کلاس مگان ۱۶۰۰ سی‌سی‌ محسوب می‌شود. نکته اینجاست که اگرچه حجم موتور لیفان ۶۲۰ جدید بیشتر از حجم موتور مگان است اما با توجه به‌ آنکه موتور مگان تولید رنو فرانسه بوده و موتور لیفان چینی است، قدرت موتور آنها تقریبا یکسان است. لیفان ۶۲۰ جدید اگرچه رسما حدود ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت خورده اما نرخ بازار آن به حدود ۵۰ میلیون تومان رسیده است.
راین خودرو نیز خودروی ولیکس C۳۰ را در دو مدل اتومات و دنده‌ای تولید می‌کند. هم‌اکنون قیمت مدل دنده‌ای ولیکس حدود ۲۷ و اتومات آن ۳۱ میلیون تومان است. این در حالی است که قیمت بازار ولیکس اتومات به حدود ۳۵ و ولیکس دنده‌ای به حدود ۳۱ میلیون تومان رسیده است.
در شرایط آشفته بازار فعلی برخی واردکنندگان و تولیدکنندگان به دنبال بی‌کیفیت‌ترین و ارزان‌ترین خودروها هستند که به تبع از چین وارد می‌شود، پیش از این بحث این بود که خودروسازان کیفیت خودروهای داخلی را افزایش دهند، اما افزایش ورود و تولید خودروهای چینی کیفیت خودروهای داخلی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد به‌گونه‌ای زنگ خطر برای صنعت خودرو ایران به صدا در آمده است.

دریافت تسویه حساب محضری از كارگران ماشین‌سازی نیرو محركه پیش از پایان قرارداد

به گزارش 9آبان ایلنا،در کارخانه ماشین سازی نیرو محرکه طی یک اقدام غیر قانونی پیش از پایان قرارداد از تعدادی از كارگران برگه تسویه حساب محضری گرفته می‌شود.
این گزارش حاکیست،کارفرمای این کارخانه قبل از پایان قرارداد و حتی در هنگام استخدام، تعدادی از کارگران خود را به یکی از دفا‌تر ثبت برده و از آنان تعهدات محضری مبنی بر اینکه در هنگام پایان قرار داد آنان هیچ حقوقی از این کارخانه طلب ندارند گرفته است.
طبق این تعهدنامه محضری که نسخه‌ای از آن در اختیاراین خبرگزاری قرار گرفته است، کلیه حقوق قانونی متعلقه و مزایای رفاهی این کارگران از قبیل کمک هزینه و حق مسکن، حق خوار و بار، حق عائله‌مندی، سهم پاداش، اضافه کاری، مطالبات مربوط به مرخصی‌های ذخیره شده و مرخصی‌های استفاده نشده، مزایای پایان کار، حق سنوات مدت مذکور و عیدی‌های هر ساله، حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر و کارفرما و کلیه مطالبات نقدی و غیر نقدی از آغاز خدمت تا زمان تنظیم سند بطور کامل به کارگر پرداخت شده و کارگر حق هیچگونه شکایت و ادعا درباره حقوق و مزایای خود را در قبال کارفرما ندارد

مرکز آمار ایران اعلام کرد:نرخ بیکاری زنان جوان افزایش یافته است

نرخ بیکاری زنان 15تا 24 ساله که در بهار امسال 39.5 درصد بود در تابستان به 43.8 درصد رسید.
به گزارش ˈچکیده نتایج آمارگیری از نیروی کار تابستان 91 ˈ که به طور فصلی از سوی مرکز آمار ایران اعلام می شود،هم اکنون بیش از سه میلیون نفر در کشور بیکار هستند که از این تعداد 991 هزار و 319 نفر زن هستند که بیش از یک سوم از آن را زنان جوان در گروه سنی یابد شده به خود تخصیص داده اند.
نرخ بیکاری زنان جوان طی دو آمار گیری فصلی افزایش یافته است به عبارتی می توان نتیجه گرفت که نه تنها شرایط بازار کار برای زنان جوان بهبود نیافته است بلکه قابلیت جذب این بازار با توجه به تقاضای زنان برای ورود به بازار کار، کاهش هم یافته است.
نرخ بیکاری جوانان 27 درصد و برای مردان جوان 22.8درصد گزارش شده است.
نتایج این آمارگیری نشان می دهد هم اکنون نرخ مشارکت اقتصادی مردان 62.3 درصد و برای زنان 14.1 درصد است.به طوری که ارقام نشان می دهد نرخ مشارکت اقتصادی مردان بیش از چهار برابر زنان است.
بی تردید حضور زنان در آموزش عالی کشور که بیش از 60 درصد را به خود تخصیص داده است نیاز به بازار کار دارد تا آموخته های دانشگاهی بتواند به ثمر بنشیند.
فردی که آموزش کسب می کند بخشی از سرمایه های اجتماعی برای آموزش وی هزینه شده است و در صورتی که بازار کار بنا به هر عللی نتواند فرد مذکور را جذب کند در نهایت جامعه از آن متضرر خواهد شد.
توسعه امری همه جانبه است و زنان در این امر نقش مهمی بر عهده دارند.زنان کارآمد باید در توسعه مشارکت فعال داشته باشند.
نمی توان آموزش که یکی از ارکان مهم توسعه است را بها داد اما به موضوع اشتغال بی توجه بود، جذب 60درصدی زنان در دانشگاههای کشور اگر به همین میزان مشارکت اقتصادی میسر نشود حداقل باید نرخ مشارکتی همپای مردان داشته باشد.
نرخ بیکاری جوانان در گروه سنی یاد شده در بهار سال جاری 28.6 درصد بود که برای مردان و زنان به ترتیب 25.8 و 39.5 درصد گزارش شده بود.

همراه با ۲ کودک فال فروش دريک نيمه شب پاييزي پايتخت

از نيمه شب گذشته و مغازه دارهاي پايتخت هم کرکره ها را پايين کشيده اند و به کسب و کار در اين شهر چند ميليوني پايان داده اند. در خنکاي يکي از همين شب هاي پاييزي، در گوشه اي از شهر، در کنار يکي از داروخانه هاي شبانه روزي پسرکي با پاکت هاي فال حافظ گوشه اي کز کرده است و با نگاه معصومانه اش به دنبال مشتري براي باقيمانده فال هايش مي گردد. هيچ کدام از مشتري هاي داروخانه شبانه روزي ميدان فاطمي نيم نگاهي هم به چشمان پسرک ۸ ساله فال فروش نمي اندازند و بي معطلي نسخه هايشان را مي پيچند و در تاريکي شب گم مي شوند.
به سراغش مي روم و از سن و سالش مي پرسم، از اين که مدرسه مي رود يا نه، از اين که اين موقع شب چرا به جاي خانه اينجاست و فال مي فروشد؟ براي تمام سوال هايم جوابي دارد ولي براي جواب دادن به سوال هايم شرط دارد و آن هم خريدن يکي از فال هايش است. مي گويد نامش علي است و ۸ سال دارد. همراه پدرش براي کار به اين منطقه مي آيد و در کنار داروخانه ميدان فاطمي کار مي کند و پدرش چند خيابان آن طرف تر در کنار بيمارستان کودکان تهران بادکنک مي فروشد. علي کم حرف است و به هزار ترفند شايد بتوان حرفي از او بيرون کشيد، مي پرسم: مگر فردا نبايد بروي مدرسه؟ لبخند تلخي مي زند و مي گويد: مدرسه نمي روم که. تازه دم صبح بابا مي آيد دنبالم و تا برسيم قرچک ورامين ساعت از ۹ هم گذشته. اما مدرسه رفتن را دوست دارم، ولي حيف که مادرم مريض است و بايد حسابي کار کنيم تا از پس خرج و مخارج او برآييم.پيرمردي هم درست کنار در ورودي داروخانه روي صندلي نشسته و همان چيزهايي را که علي در بساط دارد، مي فروشد. علي مي گويد: مثل اين که اين پيرمرد سال هاست اينجا کار مي کند و مردم و مشتريان داروخانه ترجيح مي دهند از او فال و آدامس بخرند. حتي برايش شام هم مي آورند.بيمارستان کودکان تهران با ميدان فاطمي فاصله زيادي ندارد؛ چند خيابان آن سو تر و در تقاطع خيابان طالقاني با وليعصر. سري هم به آنجا مي زنم تا از پدر علي بپرسم چرا او را به مدرسه نمي فرستد و مجبورش مي کند اين موقع شب در خيابان هاي شهر فال بفروشد. مرد با دسته بزرگي از انواع بادکنک ها مقابل بيمارستان ايستاده و منتظر است تا پدر و مادرهايي که بچه هاي کوچکشان را به اين بيمارستان آورده اند موقع خارج شدن از بيمارستان از او بادکنک بخرند. مي پرسم شما پدر علي هستي؟ با نگراني جواب مي دهد «بله طوري شده؟» وقتي خيالش از سلامت پسر راحت مي شود مي گويد: کار دارد و حاضر نيست به سوال هاي تکراري من جواب بدهد. مي گويد: هزار و يک مشکل دارد.
داستاني ديگر...
مرد مي رود و اين يعني پايان کار ما در اين گوشه از شهر. بايد رفت و جاهاي ديگر را هم ديد. اگر يک کيلومتر از ساختمان مجلس شوراي اسلامي به سمت شرق تهران بروي حوالي ميدان شهدا، درست مقابل اتاقک خودپرداز بانک ملي ايران باز هم مي تواني داستان تکراري علي و پدرش را ببيني. بانک ملي ميدان شهدا با چهار دستگاه خودپرداز در اين ساعت از شب هم مشتري هاي زيادي دارد و پسر بچه اي از اين فرصت استفاده کرده و براي کاسبي به اين قسمت از شهر آمده است. پايين پله هاي اتاقک خودپرداز بانک نشسته و زل زده به عابراني که براي گرفتن پول به اين بانک آمده اند. چند دقيقه اي از پشت شيشه خودرو در رفتار او و مردم دقيق مي شوم، آدم هايي که بي تفاوت از کنار پسر بچه اي هم سن و سال فرزندشان در اين ساعت از شب مي گذرند. در طول اين چند دقيقه هيچ کسي حتي توقفي کوتاه هم در کنار پسرک فال فروش نمي کند تا حداقل اگر فالي نمي خرد حالي از او بپرسد. به سراغش مي روم و باز هم همان سوال هاي تکراري. مي گويد: ۱۳ ساله است و مدرسه هم مي رود. براي خودش ساعت کاري دارد و تا نيم ساعت ديگر کار و کاسبي را تمام مي کند و مي رود خانه. نامش حميد است و با پدر و دو برادرش کار مي کنند تا شايد بتوانند از پس هزينه هاي زندگي بر بيايند. زياد هم اهل صحبت کردن نيست و ترجيح مي دهد به جاي حرف زدن با آدم ها، فال هايش را بفروشد.
ناگهان با ديدن خودروي ون سفيد رنگ شهرداري از جايش بلند مي شود و خودش را پشت شمشادها پنهان مي کند. گويي خلاف کاري، خودروي گشت پليس ديده باشد. به ماشين دقيق مي شوم، رويش نوشته خودروي جمع آوري متکديان و افراد بي خانمان. ترسش به جاست چون او نه بي خانمان است، نه متکدي، او کودکي است از جنس بچه هاي کار که تا اين ساعت از شب فال مي فروشد تا شايد باري از دوش خسته پدر بردارد.
از اين قبيل کودکان اما در روشنايي روز خيابان هاي پايتخت بسيار مي توان يافت. کودکان کاري که به جاي رفتن به مدرسه و يا حتي بعد از تعطيل شدن از مدرسه در سر چهارراه هاي اصلي شهر فال يا گل مي فروشند. براي ديدنشان در روز نيازي به ذره بين برداشتن نيست و مي توان با گذر از هر خيابان و گذري آن ها را ديد. کودکاني که بايد پشت ميزهاي مدرسه درس بخوانند و اوقات فراغتشان را مانند ديگر بچه هاي هم سن و سالشان در کنار خانواده و دوستان سپري کنند.
منبع:خراسان

افزایش تعداد بیکاران در آلمان

به گزارش30اکتبریورونیوز، تداوم بحران مالی گربیان گیر بسیاری از کشورهای اروپایی شده و برای برخی از دولت‌ها مشکلاتی جدی به وجود آورده است، از جمله دولت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان.
تازه‌ترین گزارش‌ها از افزایش تعداد بیکاران فصلی در ماه اکتبر حکایت دارد. بر اساس این گزارش، به رغم اینکه نرخ ثابت بیکاری در سطح ۵. ۶ درصد باقی مانده و نسبت به ماه گذشته رشد نکرده، اما نزدیک به ۲۰ هزار تن بر تعداد بیکاران فصلی افزوده شده است.
نهم آبان ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com