اخبار و گزارشات کارگری ۵ و ۶ آبان ۱۳۹۱
Sat 27 10 2012
اخبار و گزارشات کارگری ۵آبان ماه۱۳۹۱
- پس از اعتراضات پی در پی کارگران کارخانجات صنایع فلزی این کارگران به همه خواستهایشان دست یافتند
- احضار مجدد شهناز سگوند همسر علی نجاتی به دادگستری شوش
- خیزسازمان تامین اجتماعی برای افزایش سن بازنشستگی
- برگزاری سومین مجمع عمومی اعضای شرکت تعاونی مسکن نهضت سوادآموزی (سنندج)
- مرگ کارگر چاه کن جوان
- رکوردی تازه برای نرخ بیکاری در اسپانیا
پس از اعتراضات پی در پی کارگران کارخانجات صنایع فلزی این کارگران به همه خواستهایشان دست یافتند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بیش از ششصد کارگر کارخانجات صنایع فلزی شماره 1 و 2 به تمامی مطالبات خود دست یافتند.
کارگران صنایع فلزی آخرین بار روزهای 22 و 23 مهر ماه به ترتیب در مقابل وزارت کار و استانداری تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. این کارگران 5 ماه دستمزد معوقه داشتند و بیمه های آنان به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده بود و مدتها بود هر دو کارخانه به حال خود رها شده بود.
بدنبال تجمع این کارگران در مقابل استانداری در روز 23 مهر ماه گذشته، به آنان وعده داده شد مدیریتی از سوی دولت برای کارخانه تعیین خواهد شد، از محل تسهیلات استانداری بیمه های معوقه کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز خواهد شد و کلیه مطالبات کارگران نیز پرداخت خواهد گردید.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، پس از گذشت نزدیک به دو هفته از وعده های داده شده به کارگران صنایع فلزی، کلیه معوقات این کارگران تا مهر ماه، روز سه شنبه دوم آبان به حساب آنان واریز شد، مدیریتی نیز از سوی دولت برای هر دو کارخانه تعیین شد و معوقات مربوط به سازمان تامین اجتماعی نیز با توافقی که ما بین استانداری تهران و سازمان تامین اجتماعی بعمل آمد قرار شد بصورت اقساط توسط دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.
دست یابی کارگران کارخانجات صنایع فلزی به مطالبات شان یک موفقیت مهم برای این کارگران است. اتحادیه آزاد کارگران ایران این موفقیت را حاصل اتحاد و عزم راسخ کارگران صنایع فلزی برای رسیدن به مطالبات شان میداند و آنرا صمیمانه به یکایک این دوستان تبریک میگوید.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – پنجم آبان ماه 1391
احضار مجدد شهناز سگوند همسر علی نجاتی به دادگستری شوش
به گزارش رسیده، شهناز سگوند (همسر علی نجاتی) روز چهارشنبه 3/8/91 احضاریه ای دریافت کرد که در تاریخ 7 آبان ماه، بایستی در شعبه 102 دادگاه جزایی دادگستری شوش حاضر شود. نامبرده در تاریخ 20/6/91 در شعبه دوم دادیاری دادگاه شوش مورد بازپرسی قرار گرفت و با قید کفالت آزاده شده بود. وی به اتهام نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام از طریق مصاحبه با رسانه های خارجی و اطلاع رسانی در مورد وضعیت همسرش علی نجاتی در هنگام زندانی بودنش محاکمه می شود.
کمیته هماهنگی ضمن محکومیت محاکمه شهناز سگوند این گونه اقدامات را در راستای فشار بر کارگران و فعالان کارگری می داند و خواهان متوقف کردن بازداشت و محاکمه و تهدید فعالین کارگری می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-4 آبان 1391
خیزسازمان تامین اجتماعی برای افزایش سن بازنشستگی
به گزارش5آبان ایسنا، محمد حسین زدا مدیرکل فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی، تحت پوشش بازنگری در قانون تامین اجتماعی و جلوگیری از ورشکستگی سازمان تامین اجتماعی،«افزایش سن بازنشستگی»را یک ضرورت خواند و اظهار کرد: بدین ترتیب تغییراتی با هدف تغییر در سن و سابقه برای بازنشستگی با توجه به افزایش طول عمر در ایران لحاظ میشود.
برگزاری سومین مجمع عمومی اعضای شرکت تعاونی مسکن نهضت سوادآموزی (سنندج)
بر اساس گزارش دریافتی از محل برگزاری سومین مجمع عمومی اعضای شرکت تعاونی مسکن نهضت سواد آموزی، که در سالن آمفی تئاتر اردوگاه سلیمان خاطر سنندج برگزار شد، هیئت مدیره و مسئولین انتصابی با ارائه توضیحاتی گمراه کننده و نامفهوم، سعی کردند که بی کفایتیهای خود و ارگانهای مربوطه را موجه جلوه دهند. و طبق روال گذشته سعی بر کنترل و دفع اعتراضات اعضای تعاونی مذکور را داشتند.
اما این بار ترفند مسئولین نالایق به هیچ وجه کارساز نبوده و اعتراضات گسترده و متحدانهی اعضا را در پی داشت. آنان با طرح خواستهی خود مبنی بر تعیین هیئت مدیرهی منتخب اعضا جهت پیگیری علل به تعویق افتادن مراحل اجرایی پروژه و شناسایی و معرفی عاملین قصور مورد نظر، به خواستهی بر حق خود که همانا تحویل واحدهای مسکونی میباشد تاکید ورزیدند.
در مقابل هیئت مدیره و مسئولین مربوطه که قصور را متوجه خود میدیدند با طرح این مسئله که تعداد اعضای حاضر در مجمع عمومی به حد نصاب نرسیده، تصمیمات و طرح مطالبات ارائه شدهی اعضا را غیر رسمی اعلام نموده و آن را به مجمع بعدی که در تاریخ 18/8/91 برگزار خواهد شد، موکول نمودند. اما این رویه اعتراضات گستردهی اعضا را در پی داشت. آنان اظهارات هیئت مدیره را غیر واقعی دانستند و اعلام نمودند که با توجه به اینکه مجمع دوم در سال 89 برگزار شده دیگر ضرورت حضور 50% از اعضا موجه نیست.
شایان ذکر است که مراحل ساخت پروژهی مذکور در تاریخ 25/7/85 کلید خورده است و دارای 540 عضو از شهرهای سقز، دیواندره، قروه، کامیاران، سنندج و منطقهی کلاترزان سنندج میباشد. با وجود اینکه از تاریخ آغاز به کار این پروژه بیش از 6 سال میگذرد، هنوز اقداماتی قابل توجه در جهت تکمیل پروژه انجام نپذیرفته و ساخت پروژه در مراحل ابتدایی خود میباشد!
در پایان اعضای حاضر در مجمع اعلام نمودند که در صورت نادیده گرفتن حق و حقوق خود سطح اعتراضات را گستردهتر خواهند نمود و به نشانهی اعتراض وضع موجود سالن برگزاری مجمع را ترک نمودند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-4 آبان 1391
مرگ کارگر چاه کن جوان
به گزارش5آبان پایگاه خبری 125 ، یک چاه کن 27 ساله در هنگام کارگذاری کول های چاه به دلیل سست بودن خاک و کول های نصب شده به عمق چاه 30 متری سقوط کرد و زیر این کول ها مدفون شدوجان باخت.
عباس میرالی افسر آماده منطقه 4 عملیات آتش نشانی تهران با تایید این خبر گفت: این حادثه روز گذشته در بلوار کوهسار، خیابان حاج شعبانعلی اتفاق افتاد.
وی افزود: محل حادثه یک ساختمان 13 طبقه در حال ساخت بود که در داخل آن، کارگر جوانی در حال حفر چاه پرعمق بود.
رکوردی تازه برای نرخ بیکاری در اسپانیا
به گزارش26اکتبریورونیوز، بنا به اعلام مرکز آمار اسپانیا، نرخ بیکاری در سه ماهه سوم سال جاری در این کشور با ثبت رکوردی تازه، به بالاتر از بیست و پنج درصد رسیده است. این آمار نشان می دهد که شمار بیکاران در سال 2012 به بیش از سه برابر در سال 2005 رسیده و از هر چهار کارگر این کشور یک نفر فاقد شغل است. در مجموع پنج میلیون و هشتصد هزار نفر در اسپانیا بیکارند.
یک کارگر اسپانیایی می گوید:
“اگر از خارج اسپانیا پیشنهاد کار دریافت کنم خواهم رفت. این برایم خیلی روشن است. تنها مشکل، مسئله زبان است. با انگلیسی مشکلی ندارم و در حد متوسط آنرا می دانم. در گذشته مردم می رفتند و در محل زبان یاد می گرفتند، اما اکنون این کار شدنی نیست.”
بنا به ارزیابی کارشناسان، اجرای برنامه ریاضت اقتصادی دولت، مسئله بیکاری در اسپانیا را بازهم دشوارتر خواهد کرد و دست کم تا بیست و شش درصد خواهد رساند.
پنجم آبان ماه1391
*********************
اخبار و گزارشات کارگری ۶آبان ماه۱۳۹۱
- تقلیل تولید، تعطیلی، اخراج و عدم پرداخت دستمزد کارگران در کارخانه های شهر صنعتی کاوه بیداد میکند
- تجمع کارگران کارخانه قند اهوازهمراه با خانواده مقابل استانداری خوزستان در اعتراض به مطالبات معوقه خود
- وعده انتقال کارگران بنیان دیزل به ۲۰ کیلومتری شهر تبریز
- کارگران بازنشسته صنایع فلزی شماره 2 برای پیگیری مطالبات شان اولین مجمع عمومی خود را در محل کارخانه برگزار کردند
- گزارشی درباره اخراج وحقوق معوقه کارگران صنایع چوب پونل
- حمله به دستفروشان میدان بار سنندج
- جلوگیری از ورود كارگران كارخانه دولتی ریسندگی و بافندگی پاکریس سمنان به داخل کارخانه
- ترکیدگی لوله ایستگاه سی.ان.جی لوشان یک کشته و یک زخمی برجای گذاشت
- تظاهرات علیه برنامه های ریاضتی ماریو مونتی در روز موسوم به “نه به مونتی”
تقلیل تولید، تعطیلی، اخراج و عدم پرداخت دستمزد کارگران در کارخانه های شهر صنعتی کاوه بیداد میکند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: از اوایل امسال به این سو و بدنبال گرانی های سرسام آور ماههای اخیر، بسیاری از کارخانه ها در سراسر کشور یا به تعطیلی کشیده شده اند و یا با تقلیل تولید و تعدیل نیرو در شرایط سختی قرار گرفته اند. در این میان هزاران کارگر یا با تعطیلی کارخانه ها از کار بیکار شده اند و یا در صورت اشتغال نیم بند با عدم پرداخت دستمزد های خود و احتمال اخراج مواجه اند. در بسیاری از کارخانه ها، شیفتها و ساعات کاری بشدت کاهش پیدا کرده است و خود همین مسئله، عموم کارگران در سراسر کشور را که گذران زندگی شان از سالها پیش به اضافه کاری گره خورده بود در شرایط بسیار سخت معیشتی قرار داده است. این کارگران با وضعیتی که بر کارخانه ها حاکم شده است فقط حداقل دستمزد 380 هزار تومانی را دریافت میکنند و از این رهگذر زندگی بیش از پیش دهشت باری بر میلیونها خانواده کارگری تحمیل شده است.
امروزه در حالی میلیونها خانواده کارگری با بحران در کارخانه ها با افت شدید در آمد نان آورانشان مواجه شده اند که گرانی و تورم موجود ایستگاهی ندارد و هر روزه بر قیمت هزینه های زندگی اضافه میشود.
در رابطه با وضعیتی که شرح آن رفت اتحادیه آزاد کارگران ایران گزارشی کوتاه از کارخانه های مستقر در شهر صنعتی کاوه تنظیم کرده است. وضعیت این کارخانه ها بیش از هر استدلال و توصیفی، گویای شرایط محنت باری است که امروزه میلیونها کارگر در سراسر کشور با آن مواجه اند.
1- شرکت فنر سازی خاور، تولید کننده فنرهای خودرو واقع در خیابان هفتم در حال حاضر فقط با یک شیفت 8 ساعته کار میکند. این کارخانه قبلا با سه شیفت کار میکرد.
2- شرکت ساوه ایران، تولید کننده کابل رابط برق واقع در خیابان هفتم سه ماه از حقوق پرسنل خود را پرداخت نکرده است.
3- شرکت پاک وش چاپخانه خود را در خیابان سیزدهم تعطیل کرده است و یکصد و ده تن از پرسنل خود را از ابتدای سال جاری تا کنون اخراج نموده است.
4- شرکت بون رو( خودرو سازی فیات) تولید کننده بنز و فیات، بطور کلی تعطیل شده است و حدود سیصد تن از پرسنل آن بیکار شده اند. این شرکت را خودرو سازی سایپا خریداری نموده و درحال حاضر درخط رنگ بدنه پراید فعالیت دارد. کارخانه سایپا نیروهای مازاد خود را از کارخانه اش در تهران به ساوه انتقال داده است.
5- خط تولید شرکت رانیران با 250 کارگر به کلی تعطیل شده و تنها خدمات پس از فروش این شرکت فعال است. این شرکت تولید کننده اتوبوس های ولوو می باشد.
6- شرکت بهینه تکنیک، تولید کننده قطعات پراید از ابتدای سال تا کنون 300 نفر از کارگران خود را اخراج کرده است.
7- شرکت عماد دارو با یکصد و ده تن پرسنل در دو شیفت، چهار ماه از حقوق کارگرانخود را پرداخت نکرده است و 20 نفر را اخراج کرده است.
8- شرکت سن ایچ، تولید کننده آبمیوه با بیش از 60 نفر پرسنل تعطیل شده است.
9- شرکت های کاشی ساوه، بلور شیشه ، بلور فلوت ، کاوه سلیس، آرتور صنعت ، آلوم پارس، الکترو لوکس، همگی نیمه فعال هستند.
10- شرکت های هپکو، آذرآب، لوکوموتیو سازی پارس در اراک در حال تعدیل نیرو هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ششم آبان 1391
تجمع کارگران کارخانه قند اهوازهمراه با خانواده مقابل استانداری خوزستان در اعتراض به مطالبات معوقه خود
به گزارش6آبان فارس،بیش از 60 نفر از کارگران کارخانه قند اهواز ، به همراه اعضای خانواده خود در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایایشان،مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواستار عملی شدن وعدههای داده شده از سوی مسئولان شدند.
بنا بهمین گزارش،کارخانه تصفیه قند اهواز به دلیل مشکلات مالی از سال 87 به بانک واگذار شده و تعدادی از کارگران آن اخراج شدهاند. تعداد دیگری از کارگران که به صورت نگهبان یا مکانیک هنوز مشغول کار هستند بیش از 18 ماه است که حقوق نگرفتهاند.
این کارخانه چند مصوبه هیئت دولت و ستاد تسهیل و پشتیبانی صنایع را داراست.
وعده انتقال کارگران بنیان دیزل به ۲۰ کیلومتری شهر تبریز
به گزارش6آبان ایلنا، بیش از ۴۰۰ کارگر کارخانه بنیان دیزل در حال حاضر بیکار شدهاند و طبق قولی که مدیریت این مجموعه به کارگران داده است، قرار بر این شده تا هر کدام از آنان که میخواهند به کار ادامه دهند، به کارگاههای تولیدی در ۲۰ کیلومتری شهر تبریز منتقل شوند.
کارگران بازنشسته صنایع فلزی شماره 2 برای پیگیری مطالبات شان اولین مجمع عمومی خود را در محل کارخانه برگزار کردند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: حدود صد نفر از کارگران باز نشسته صنایع فلزی شماره 2 ، امروز شنبه ششم آبان با حضور در کارخانه اقدام به برگزاری مجمع عمومی کردند. این کارگران همگی از 3 سال پیش به اینطرف بازنشسته شده اند و هیچیک سنوات خود را دریافت نکرده اند و پیگیریهای فردی آنها نیز تاکنون نتیجه ای نداده است.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران از ساعت 9 صبح امروز در محل کارخانه جمع شدند و سپس با برگزاری مجمع عمومی حول چگونگی رسیدن به مطالبات شان به بحث و تبادل نظر پرداختند و از میان خود 4 نفر را به عنوان نماینده هایشان انتخاب کردند. در ادامه، کارگران خواست خود را با مدیر عامل کارخانه مطرح نمودند اما وی اعلام کرد من در این رابطه اختیاری ندارم و باید با نماینده دولت خواست خود را در میان بگذارید. بدنبال این وضعیت نماینده های کارگران با مسئول مربوطه در استانداری تهران تماس گرفتند و وی از کارگران خواست در این رابطه شکایتی تنظیم و آنرا پیگیری کنند. اما کارگران اعلام کردند اگر شکایت بکنیم از آنجا که در حال حاضر کارخانه در اختیار شماست نهایتا باید شما به خواست ما رسیدگی کنید. در ادامه این کشمکش قرار شد نماینده های کارگران فردا یکشنبه هفتم آبان، لیست کارگران بازنشسته و مقدار مطالبات آنان را به استانداری ببرند. به این کارگران وعده داده شد ظرف روزهای آینده مطالبات شان از کارفرما وصول خواهد شد اما چنانچه کارفرما زیر بار نرود، استانداری بر اساس روالی که برای پرداخت مطالبات کارگران شاغل کارخانه بکار گرفته شد در مورد پرداخت مطالبات بازنشستگان نیز همان روال را به سرانجام خواهد رساند و راسا اقدام به پرداخت مطالبات معوقه این کارگران خواهد کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ششم آبان 1391
گزارشی درباره اخراج وحقوق معوقه کارگران صنایع چوب پونل
۱۱۵به گزارش6آبان ایلنا، کارگر شاغل در صنایع چوب پونل ۲ ماه حقوق معوقه ماههای شهریور و مهر خود را هنوز دریافت نکردهاند و بیمه آنان نیز از اردیبهشت سالجاری پرداخت نشده است.
براساس این گزارش، از مجموع ۱۱۵ کارگر کارخانه پونل ۱۰۰ کارگر به تدریج از مهرماه سال جاری به بهانه افزایش مشکلات کارخانه اخراج شده و هم اکنون بیکار هستند.
حمله به دستفروشان میدان بار سنندج
به گزارش رسيده ، روز چهار شنبه 3/8/91 نیروهای رفع سد معبر شهرداری سنندج، به دست فروشان میدان بار این شهر یورش برده و با برخورد فیزیکی و هتاکی مانع کسب درآمدشان شدند. آنان پس از توهین و کتک کاریِ دستفروشان، اقدام به ضبط و در واقع سرقت ترازو و میوه های آنان نمودند. این چندمین بار است که این دستفروشان مورد حمله ی مامورین شهرداری قرار می گیرند. حتی یکبار خود شهردار سنندج هم در محل حضور داشته و در جواب اعتراض دستفروشان مبنی بر اختصاص دادن محلی مناسب برای عرضه ی میوه ی خود، برخورد تندی کرده است و اعتراض آنان را به رسمیت نشناخته است.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري-6 آبان 1391
جلوگیری از ورود كارگران كارخانه دولتی ریسندگی و بافندگی پاکریس سمنان به داخل کارخانه
به گزارش6آبان ایلنا،ریسندگی و بافندگی پاکریس در پنج سال گذشته دو هزار و پانصد کارگر داشت که این تعداد اكنون به ۳۷ کارگرتقلیل یافته است.
برپایه این گزارش،كارگران كارخانه دولتی ریسندگی و بافندگی پاکریس وابسته به بنیاد مستضعفان در مهدیشهرسمنان از ابتدای آبانماه اجازه ورود به محل كار خود را نیافتهاند.
این کارگران درانتظاربازنشستگی با سوابق سخت و زیان آور بودندکه به دلیل عدم احتساب دو سال بیمه بیکاری در سوابق سخت و زیان آورشان، امکان بازنشستگی ندارند.
ترکیدگی لوله ایستگاه سی.ان.جی لوشان یک کشته و یک زخمی برجای گذاشت
به گزارش6آبان واحدمرکزی خبر،علیرضا شمسینی شهردار لوشان گفت: این حادثه ساعت 17 و 30 دقیقه در نصب لوله نامناسب برای سامانه خنک کننده این ایستگاه اتفاق افتاد .
براثر این انفجار سرپرست 26 ساله این ایستگاه در دم جان بـاخت و یکی از کارگران آن نیز زخمی شد .کارگر زخمی به بیمارستان لوشان منتقل شد .
تظاهرات علیه برنامه های ریاضتی ماریو مونتی در روز موسوم به “نه به مونتی”
به گزارش27اکتبریورونیوز، هزاران نفر روز شنبه در رم پایتخت ایتالیا علیه برنامه های ریاضتی ماریو مونتی، نخست وزیر این کشور تظاهرات کردند.
تظاهرات روز شنبه به فراخوان احزاب و گروههای با گرایش چپ و چپ افراطی برپا شده است.
در این تظاهرات اعضا و طرفداران حزب کمونیست و سندیکاهای مستقل ایتالیا نیز حضور داشتند.
این تظاهرات در روز موسوم به “نه به مونتی” با تدابیر شدید امنیتی برگزار شد. با این وجود در جریان تظاهرات بعضی از معترضان با پلیس درگیر شدند.
ماریو مونتی به انتقادها و اعتراضات در جریان سخنرانی اش پاسخ می دهد.
نخست وزیر ایتالیا می گوید: “حق با شماست اما من دقیقا سعی دارم توضیح دهم که چرا ما در وضعیت کنونی قرار داریم. چرا دولت قبلی وعده های زیادی داد و چرا اکنون نمی توان به این وعده ها جامه عمل پوشاند.”
یکی از معترضان درباره سیاستهای آقای مونتی می گوید: “ماریو مونتی ابتدا به فکر منفعت و سود بانکها است و سپس شهروندان. او نگران شهروندان نیست و توجه ای به ما ندارد.”
ایتالیا از سال گذشته دچار رکود اقتصادی شده است. آقای مونتی برای کاهش کسری بودجه و احیای دوباره اقتصاد این کشور اعمال برنامه های ریاضت اقتصادی را در راس کار قرار داده است.
ششم آبان ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|