اخبار و گزارشات کارگری ۲۶ و ۲۷ مهرماه ۱۳۹۱
Fri 19 10 2012
اخبار و گزارشات کارگری ۲۶ مهرماه ۱۳۹۱
-۵ ماه حقوق ۵۰۰۰ کارگر گیتیپسنداصفهان پرداخت نشده است
- تعطیلی کارخانه چرم مغان اردبیل و بیکاری ۱۵۰ کارگر
- در سه ماهه اول سال جاری،بدلیل حوادث کار۲۹ نفر از بیمهشدگان تامین اجتماعی جانشان را ازدست دادندو۲۳۲ نفر نقص عضو شدند
- تظاهرات میلیونی کارگران در انگلیس
- اعتصاب یونانی ها در اعتراض به سیاستهای ریاضتی
- اعتراض دانشجویان ودانش آموزان اسپانیایی به سیاستهای ریاضتی دولت و کاهش هزینه های بخش آموزش عمومی
۵ ماه حقوق ۵۰۰۰ کارگر گیتیپسنداصفهان پرداخت نشده است
به گزارش26مهرایلنا،یکی از کارگران گیتی پسند اصفهان اظهار داشت: از ابتدای سال، جریان واریز ماهانه و منظم حقوق به حساب کارگران متوقف شد و پرداختها دیر به دیر و نامنظم انجام شده است.
این كارگر ۳۲ ساله که بیش از ۷ سال است در یکی از واحدهای این گروه صنعتی فعالیت میکند، نگرانی اصلی کارگران را از دست دادن شغل عنوان کرد و گفت: در ماههای اول هنوز امیدوار بودیم که مشکل حل میشود. بنابراین عقب ماندن حقوق را تحمل میکردیم اما پس از آنکه تعداد شیفتهای کاری به شدت کاهش یافت مدیران شرکت گفتند مشکلات تا مدتها ادامه خواهد داشت و با این شرایط اگر قادر به ادامه همکاری نیستید میتوانید بروید.
برخی از کارگران نیز مانند حجت ۲۶ ساله که ۵ سال سابقه کار در این کارخانه را دارد، پس از گذشت ماهها تعویق حقوق و بینظمی شیفتهای کاری، خسته شدهاند و میگویند دنبال پیدا کردن کار دیگری هستند تا بتوانند با توجه به تورم و افزایش روزافزون قیمت کالاها، معیشت خانواده خود را تامین کنند.
گفتنی است گروه صنایع گیتی پسند اکنون بیش از ۵۰۰۰ نفر پرسنل و کارگر– ۴ دفتر فروش و انبار در داخل کشور و حدود ۵۰۰۰ نمایندگی توزیع و فروش محصولات درداخل کشور دارد و همچنین محصولات صادراتی این گروه صنعتی به کشورهای کنیا، عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی، عراق، ارمنستان، ترکمنستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و ترکیه صادر و با عقد قرارداد و همکاری با شرکت FLXT آلمان در حال ورود و عرضه محصولات به سایر کشورهای اروپایی و آسیائی است.
تعطیلی کارخانه چرم مغان اردبیل و بیکاری ۱۵۰ کارگر
به گزارش 26مهرایلنا، مدیریت اداری کارخانه چرم مغان اردبیل، از تعطیلی این کارخانه به دلیل گرانی حاملهای انرژی وبیکاری۱۵۰ کارگر این کارخانه خبر داد.
مطلب فروتن در این باره گفت: پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها به دلیل گرانی انرژی و به تبع آن بالا رفتن هزینه حمل و نقل و...، کارخانه چرم مغان اردبیل تعطیل شد و ۱۵۰ کارگر این کارخانه، کار خود را از دست دادهاند.
در سه ماهه اول سال جاری،بدلیل حوادث کار۲۹ نفر از بیمهشدگان تامین اجتماعی جانشان را ازدست دادندو۲۳۲ نفر نقص عضو شدند
به گزارش26مهرماه ایلنا به نقل از روابط عمومی تأمیناجتماعی ،۴ هزار و ۴۰۸ بیمهشده سازمان تأمیناجتماعی در ۳ ماهه اول سال ۹۱ در سراسر کشور دچار حادثه ناشی از کار شدند.
بنا بهمین گزارش،در ۳ ماهه اول سالجاری ۲۳۲ حادثهدیده ناشی از کار غرامت نقص عضو دریافت کرده، ۴ هزار و ۴۲ نفر بهبودی کامل یافته و ۲۹ نفر نیز فوت کردهاند.
براساس این گزارش،به نقل از روابط عمومی تأمیناجتماعی، براساس اعلام دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمیناجتماعی در ۳ ماهه اول سالجاری ۳۰ حادثهدیده ناشی از کار، ازکارافتاده کلی شدند و ۷۵ حادثهدیده نیز دچار ازکارافتادگی جزیی شدهاند.
در ۳ ماهه اول سالجاری ۲۳۲ حادثهدیده ناشی از کار غرامت نقص عضو دریافت کرده، ۴ هزار و ۴۲ نفر بهبودی کامل یافته و ۲۹ نفر نیز فوت کردهاند.
براساس این گزارش، ۴ هزار و ۳۱۸ نفر از بیمهشدگان حادثه دیده ناشی از کار در ۳ ماهه اول سال ۹۱ مرد و ۹۰ نفر نیز زن بودهاند و از بین آنان نیز ۳ هزار و ۴۱۶ نفر متأهل و ۹۹۲ نفر مجرد بودهاند.
۴ هزار و ۱۷۰ حادثه ناشی از کار در ۳ ماهه اول سال ۹۱ در داخل کارگاه، ۱۸۶ حادثه خارج از کارگاه و ۵۲ حادثه ناشی از کار نیز هنگام رفت و آمد به محل کار اتفاق افتاده است.
بر این اساس، ۲ هزار و ۹۴۳ حادثه ناشی از کار که ۶۷ درصد از این حوادث را شامل میشود در زمان صبح، یک هزار و ۱۸۰ مورد هنگام عصر و ۲۸۵ مورد از آن نیز در زمان شب بوده است.
تظاهرات میلیونی کارگران در انگلیس
روز شنبه 20 اکتبر صدها هزار نفر در انگلیس بر علیه ریاضت اقتصادی دولت اعتلافی محافظه کار و لبیرال-دمکرات به خیابان ها خواهند آمد.
این تظاهرات توسط کنگره سراسری اتحادیه های کارگری انگلیس، TUC، فراخوانده شده است. این تظاهرات “A future that works” (آینده ای که کار می کند) نام نهاده شده است . این نام نشان می دهد که تی یو سی هیج گونه مخالفتی با مناسبات سرمایه داری ندارد و قصد دارد که به حفظ این مناسبات کمک کند تا (کار کند) از بحران کنونی بیرون بیاید.
طبقه کارگر انگلیس در مبارزه برای حفظ بیمه بازنشستگی که از سال گذشته شروع شده بود، جنگ را به حریف باخت یعنی اکثریت رهبران اتحادیه ها با منفعل کردن بدنه اتحادیه ها و با سیاست مماشات جویانه، فرصت کافی را در اختیار دولت اعتلافی قرار دادند تا بتواند طرح بیمه بازنشستگی خود را عملی کند.
اکنون تی یو سی که با اعتراضات میلیونی اعضا بر علیه سیاست ریاضت اقتصادی در گیر است ، به جای سازماندهی اعتصاب عمومی، طرح تظاهرات عمومی را در دستور کار قرار داده است، در کنگره ای که در تاریخ 9 تا 12 سپتامبر در شهر برایتون برگزار شد اعلام کرد که "عملی شدن اعتصاب عمومی در آینده" را در دستور کار خود قرار خواد داد.
در تظاهرات روز شنبه شرکت کنیم و همبستگی خود را باکارگران انگلیس نشان داده و سیاست های مماشات جویانه رهبران اتحادیه های سازش کار را افشا کنیم.
چند محل تجمع:
Two main meet up points at 9am-
– Embankment Tube and Temple Tub
Holborn tube station-
اعتصاب یونانی ها در اعتراض به سیاستهای ریاضتی
به گزارش17اکتبریورونیوز، هزاران یونانی از پزشک گرفته تا خبرنگار و وکیل روز چهارشنبه دست از کار کشیدند و دراعتراض به سیاستهای ریاضتی دولت آتن به خیابانها آمدند.
تظاهرکنندگان با سردادن شعارهایی خواستار توجه عاجل مسئولین به وضعیت بغرنج معیشتی خود شدند که با اجرایی شدن سیاستهای اقتصادی جدید دولت بیش از پیش طاقت فرسا شده و جوانان را به ناچار به فکر مهاجرت انداخته است.
جورج پاتولیس رییس انجمن پزشکان آتن که در این تظاهرات شرکت کرده، می گوید:“دانشمندان جوان یونان برای تامین آتیه خود مجبور به ترک کشور شده اند. درحالیکه اینجا شغلی گیرشان نمی آید، باید همان ابتدا 35 درصد حقوقشان را هم مالیات بدهند.”
مردم خشمگین یونان که خواستار رها شدن میهنشان از دست وام دهندگان بین المللی هستند انتظار می رود روز پنجشنبه هم دست به اعتصاب سراسری بزنند این درحالیست که طبق آخرین گزارشها روز چهارشنبه پیشرفتهای قابل توجهی در مذاکرات نمایندگان تروئیکا و دولت آتن برای واریز مرحله بعدی کمکها حاصل شده است.
اعتراض دانشجویان ودانش آموزان اسپانیایی به سیاستهای ریاضتی دولت و کاهش هزینه های بخش آموزش عمومی
به گزارش17اکتبریورونیوز،بیش از یک هزار دانش آموز و دانشجو روز چهارشنبه در مادرید، پایتخت اسپانیا، در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دولت و کاهش هزینه های بخش آموزش عمومی تظاهرات کردند.
علاوه بر مادرید، حدود هفتاد شهر دیگر اسپانیا نیز شاهد دومین روز از تظاهرات سه روزۀ جوانان بود.
یک دانشجوی جوان گفت:«شرم انگیز است که مردم تاوان اشتباه کسان دیگری را بپردازند. اینجائیم تا بگوییم که برخورداری از خدمات آموزش عمومی حق ماست چرا که مالیات دهندگان هزینه این بخش و نیز بخش درمان را میپردازند.»
یک دانشجوی هنر اما گفت:«آمدهایم تا برای استمرار آموزش عمومی بجنگیم که ایده آل است و فرقی بین مردم و طبقات مختلف جامعه قائل نمیشود.»
برپایه این گزارش،اسپانیا با حدود ۲۵ درصد بالاترین میزان بیکاری را در اروپا دارد و بیش از ۵۰ درصد از این رقم را جوانان ۱۹ تا ۲۵ ساله به خود اختصاص دادهاند.
بیست وششم مهرماه1391
***********************
اخبار و گزارشات کارگری ۲۷ مهرماه ۱۳۹۱
- شاهرخ زمانی به زندان گوهردشت منتقل شده است
- علی نجاتی به شعبه اول دادیاری دادگستری شوش احضار شد
- محکومیت یک فعال کارگری در سنندج به زندان
- عادله چراغی آزاد شد
- گزارشی از آخرین وضعیت کارگران شرکت بنیان دیزل تبریز
- وزارت نفت وایجادموانع جدید در راه تبدیل وضعیت کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز
- پروین محمدی: جز اعتراض، راه دیگری وجود ندارد
- درخواست کشور همسایه؛جذب 30 هزار پرستار ایرانی با 2000 دلار حقوق ماهانه
- کشته وزخمی شدن 2کارگربدلیل گودبرداری غیر اصولی در شیراز
- تظاهرات و اعتصاب سراسری یونانیان دراعتراض به ریاضت اقتصادی
شاهرخ زمانی به زندان گوهردشت منتقل شده است
بنا به اخبار دریافتی شاهرخ زمانی به بند ۴ و سالن ۱۲ زندان گوهردشت منتقل شده است. ماموران روز شنبه ۲۲ مهر ماه وی را با دست بند و پا بند از زندان تبریز خارج کرده و به وی اعلام کرده بودند که به زندان ارسنجان منتقل خواهد شد، خبری که به سرعت در زندان تبریز پیچیده بود، اما او را به بند ۴ زندان گوهردشت که بندی امنیتی است و به طور مشترک تحت نظر سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات است منتقل کرده اند. این در حالی است که وی از آن روز هیچ تماسی با خارج از زندان نداشته که نگرانیها را در رابطه با وضعیت وی و احتمال انتقالش به سلولهای انفرادی افزایش میدهد.
کمیته حمایت از شاهرخ زمانی ضمن محکوم کردن این عمل غیر قانونی که صرفا برای وادار کردن شاهرخ زمانی به عقب نشینی از مقاومت و خواستههای بر حق خود انجام شده است، از تمامی افراد و گروههای انقلابی و فعالین کارگری و سیاسی تقاضا میکند با اتحاد عمل در مقابل این فشار مضاعف برای آزادی شاهرخ زمانی و سایر فعالین کارگری از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
کمیته حمایت از شاهرخ زمانی
۲۷/۷/۱۳۹۱
علی نجاتی به شعبه اول دادیاری دادگستری شوش احضار شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به شعبه یک دادیاری دادگستری شوش احضار شد. حدود چند هفته پیش نیز همسر علی نجاتی، خانم شهناز سگوند که در حین بازداشت و زندانی شدن علی نجاتی نسبت به این وضعیت معترض بود به اتهام واهی تبلیغ علیه نظام به همین شعبه دادیاری احضار شده بود اما با قرار کفالت آزاد گردید.
بر اساس احضاریه ای که امروز بدست علی نجاتی رسیده است وی باید تا سه روز آینده خود را به دادگاه معرفی کند. در این احضاریه با قید اینکه شما شاکی دارید از علی نجاتی خواسته شده است تا برای پاره ای توضیحات خود را به شعبه یک دادیاری دادگستری شوش معرفی کند.
علی نجاتی به جرم دفاع از حقوق خود و همکارانش علیرغم اینکه مدت یکسال را در زندان سپری کرده است و از کار خود اخراج شده با اینحال بار دیگر و تنها 24 روز پس از تحمل شش ماه حبس و آزادی از زندان، به دادگاه احضار شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران احضار علی نجاتی و تعقیب قضایی دیگر کارگران معترض را قویا محکوم میکند و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط کارگران دربند رضا شهابی، بهنام ابراهیم زاده، شاهرخ زمانی، محمد جرامی و عموم کسانی است که به دلیل آزادیخواهی و حق طلبی به زندان افکنده شده اند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 26 مهر ماه 1391
محکومیت یک فعال کارگری در سنندج به زندان
به گزارش26مهرموکریان،یک فعال کارگری بنام پدرام نصرالهی ازسوی دادگاه تجدیدنظر استان کردستان به زندان محکوم شد.
بر اساس همین گزارش، دادگاه انقلاب اسلامی سنندج این فعال کارگری را به اتهام عضویت در کمیته هماهنگی و ارسال خبر به یکی از گروههای مخالف به 3 سال حبس محکوم نمود که این حکم بعد از اعتراض نامبرده ، به دادگاه تجدیدنظر استان کردستان ارجاع و پس از رسیدگی به یک سال و هفت ماه کاهش یافت.
لازم به ذکر است نصرالهی سال گذشته نیز مدتی را در حبس بسر برده و با قرار وثیقه 70 میلیونی از زندان آزاد شده بود.
عادله چراغی آزاد شد
به گزارش رسیده عادله چراغی همسر علیرضا عسگری، عصرروز چهارشنبه 26 مهر با قرار کفالت آزاد شد. وی در تاریخ 3 مهر ماه توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بند 209 اوین منتقل شده بود.
کمیته ی هماهنگی ضمن تبریک آزادی عادله چراغی ، خواهان آزادی تمامی کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-26 مهر 1391
گزارشی از آخرین وضعیت کارگران شرکت بنیان دیزل تبریز
به گزارش27مهرآذوح، مقاومت کارگران مظلوم شرکت بنیان دیزل تبریز درمقابل خواسته های غیرقانونی مالک کارخانه علیرغم تهدیدهای نماینده کارفرما و بی توجهی مسئولان همچنان ادامه دارد.
یکماه است که مالک این کارخانه بزرگ و قدیمی صنعت آذربایجان با هدف تغییر کاربری زمین 23 هکتاری میخواهد 400 کارگر آنرا که اکثرا سابقه 10-20 ساله دارند به شرکت درپاد دیگر کارخانه خود واقع در جزیره اسلامی منتقل نماید.
براساس این گزارش، کارگران در اعتراض به این امر غیرقانونی دست از کار کشیده و دست به اعتراض زده و در مقابل این عمل غیرقانونی همچنان مقاومت می کنند. اگرچه کارفرما که یکی از بدهکاران عظیم سیستم بانکی می باشد برای شکستن مقاومت کارگران دست به اعمال محدودکننده چون لغو هرگونه اضافه کاری- قطع نهار و ندادن هزینه آن- قطع سرویس وعده های چایی- ... و نهایتا تهدید به اخراج سعی درشکستن تحصن واعزام و یا اخراج آنها دارد.
متاسفانه علیرغم تماسها و تظلم خواهی مکرر کارگران مسئولین دولتی از جمله سازمان صنعت و معدن و همچنین سازمان کار و رفاه اجتماعی هیچ عکس العملی به این معضل که منجر به تعطیلی قدیمی ترین کارخانه موتور و ژنراتورساز کشور و باعث بیکاری 400 کارگر فنی میشود از خود نشان نمی دهند و معدود تشکل های کارگری قانونی چون خانه کارگر و جامعه اسلامی کارگران در خوابند و یا بوسیله مالک کارخانه مجبور به سکوت شده اند.
وزارت نفت وایجادموانع جدید در راه تبدیل وضعیت کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز
ایلنابتاریخ27مهرازتخلف وزارت نفت دررابطه باتبدیل وضعیت کارکنان پیمانی کارخانه پتروشیمی تبریز دولت خبرداد.
براساس این گزارش، هیئت دولت در مصوبه شماره ۲۱۳۴۷۱/ت۴۷۶۴۳ مورخ ۱/۱۱/۱۳۹۰، شرکتهای تابعه وزارت نفت، نیرو، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و بانکهای دولتی را موظف کرده بود تا ظرف ۱۵ روز پس از ابلاغ مصوبه مذکور، قراردادهای پیمانکاری برای تامین نیروی انسانی را فسخ کنند.
در بخشنامهای که با استناد به مفاد این مصوبه برای کلیه دستگاههای اجرایی صادر شده، آمده است که «با متصدیان مشاغل، پیشخدمت، سرایدار، نظافتچی، آبدارچی، آشپز، نامه رسان، نگهبان، تلفنچی، متصدی تاسیسات، راننده و منصدی چاپ و تکثیر در صورتی که هماند سایر کارکنان به مدت ۴۴ ساعت در هفته و یا به صورت شیفتی در دستگاه اجرایی فعالیت مینمایند، قرار داد مستقیم منعقد گردد.» شرایط احراز سایر مشاغل، بر اساس مدرک تحصیلی عنوان شده در رشتههای شغلی مندرج در طرح طبقه بندی و ارزشیابی مشاغل کارمندان دستگاههای اجرایی تعریف شده است.
این گزارش ضمن خبردادن تخلف وزارت نفت دراین زمینه،یادآورمی شود، وزارت نفت در تارخ ۲۳/۱۲/۹۰ دستورالعملی را صادر و برای مدیریت کارخانه ارسال کرده است مبنی بر اینکه تنها برای کارکنانی که علاوه بر مدرک تحصیلی دیپلم، ۱۰ سال سابقه کار در صنعت نفت داشته و یا کسانی که علاوه بر داشتن یک سال سابقه کار، حداقل مدرک تحصیلی کاردانی داشته باشند، قرارداد مستقیم منعقد میشود.
این گزارش حاکیست،در مصوبه هیئت وزیران، مدرک تحصیلی و سابقه اشتغال ملاک نیست بلکه فقط صحبت از تخصص کارگران شده است. اگر قرار بر اجرای دستورالعمل وزارت نفت باشد، هم اکنون بیش از ۱۵۰۰ کارگر پیمانکاری در کارخانه پتروشیمی تبریز منتظر اجرای مصوبه مذکور هستند. بزرگترین بخش پیمانکاری این مجموعه، تعمیرات کارخانه است که بیش از ۱۰۰۰ کارگر در آن مشغول به کار هستند. اگر قرار بر اجرای این چنینی مصوبه مذکور باشد، نزدیک به ۷۰ درصد از نفرات شاغل در پتروشیمی تبریز شامل این طرح نمیشوند.
پروین محمدی: جز اعتراض، راه دیگری وجود ندارد
با افزایش تحریم ها و نوسانات نرخ ارز در ایران هر روز بر آمار کارگرانی که خانه نشین می شوند افزوده می شود این بارموج بیکاری به کارگران کوره پزخانه های ورامین رسید.
گفت وگو با پروین محمدی،گوش کنید : http://telechargement.rfi.fr.edgesuite.net/rfi/persan/audio/modules/actu/201210/PERSPECTIVE2-PARVIN_MOHAMADI.mp3
به گفته "جعفر معصومی" نایب رئیس انجمن صنفی کارگران کوره پزخانه های ورامین، پیش ازاجرای هدفمندی یارانه ها حدود 3 هزار کارگر فصلی در این کوره ها کار می کردند و این رقم به دلیل تعطیلی بیش از 30 واحد کوره به 500 کارگر رسیده است.
از سوی دیگر در پی بسته شدن کارخانه ها و کارگاه های مختلف "اتحادیه آزاد کارگران ایران" در یک اقدام بی سابقه اقدام به تهیه طوماری اعتراضی نسبت به سیاست های کلی دولت در قبال کارگران کرده است.
"پروین محمدی" نایب رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران در گفت و گو با بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه می گوید:« تا کنون بیست هزار تن از کارگران با امضای طومار و تحویل آن به وزارت کار، خواستار افزایش دستمزد در نیمه دوم سال شدند، مسئولین وزارت کار هیچ گونه پاسخی به این حداقل خواست کارگران نداده است.»
محمدی در ادامه گفت:« سومین طومار کارگران با امضای ده هزار کارگر دیگر با خواست افزایش دستمزد در راه است كارگران خواهان كاهش هزینه و افزایش مزد هستند.»
عضو اتحادیه آزاد كارگران ایران خاطر نشان کرد:« از ابتدای امسال تاكنون كارگران ایران در 2 نوبت با جمع آوری 20 هزار امضا خواستار بازنگری در حداقل دستمزد سال 91 شدند.»
او همچنین معتقد است که سیستم اقتصادی ایران به بن بست رسیده است و به همین جهت سرمایه گذاران احساس امنیت اقتصادی ندارند و سود لازم را در بازار کار بدست نمی آرودند.
"محمدی " تاکید می کند که تنها راه رسیدن به حقوق از دست رفته کارگران این است که اعتراض خود را به گوش همه برسانند و در صورت ضرورت دست به اعتصاب بزنند.
دلبرتوکلی-رادیوبین المللی فرانسه-18اکتبر
درخواست کشور همسایه؛جذب 30 هزار پرستار ایرانی با 2000 دلار حقوق ماهانه
رئیس کل سازمان نظام پرستاری از درخواست یکی از کشورهای همسایه برای جذب 30 هزار پرستار با حقوق ماهانه 2000 دلار خبر داد و گفت: ما مخالف اعزام پرستار هستیم اما نمی شود که آنها را به زور نگه داشت.
غضنفر میرزابیگی صبح چهارشنبه در نشست خبری که در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد، با اشاره به کمبود شدید نیروی پرستاری در کشور، اظهارداشت: کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان های کشور در حال تبدیل شدن به یک بحران است.
درخواست جذب 30 هزار پرستار
وی با اشاره به درخواست یکی از کشورهای همسایه برای جذب 30 هزار پرستار ایرانی با حقوق ماهانه 2000 دلار، افزود: این درخواست طی چند روز اخیر از سازمان نظام پرستاری صورت گرفته است.
میرزابیگی با تاکید بر اینکه ما مخالف اعزام پرستار به خارج از کشور هستیم، ادامه داد: وقتی تبعیض در پرداختهای حوزه سلامت بیداد می کند و برخی افراد حقوقهای 100 میلیونی می گیرند، دیگر نمی توان پرستار را به زور نگه داشت.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که بیش از 5 سال است به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، افزود: متاسفانه اجرای این قانون در انتظار تایید این تعرفه ها در شورای عالی بیمه است. در حالی که به نظر نمی رسد اینگونه باشد و برخی کارشناسان، فکر تصمیم گیران در عرصه تعرفه های پرستاری را نسبت به اجرای این قانون ترسانده اند.
نامه به رئیس جمهور
وی از تهیه نامه سازمان نظام پرستاری برای رئیس جمهور به منظور رسیدگی به حل این مشکل خبر داد و گفت: در این نامه، توصیه جدی کرده ایم که مشکلات نظام سلامت با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تا حدود زیادی حل می شود.
میرزابیگی افزود: این نامه آماده شده و امروز برای دفتر رئیس جمهوری ارسال می شود.
تعداد پرستاران باید 3 برابر شود
میرزابیگی با اعلام اینکه در بیمارستانهای تهران کمبود شدید نیروی پرستاری داریم، گفت: آنچه ما به عنوان میثاق با دولت، مجلس شورای اسلامی و... بسته ایم، این است که تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور حداقل 1.5 نیروی پرستاری به ازای هر تخت بیمارستانی در کشور تامین شود.
وی ادامه داد: بر اساس کف استانداردهای بین المللی، به ازای هر تخت بیمارستانی در 24 ساعت 2 نفر پرستار باید وجود داشته باشد که در حال حاضر این عدد در بیمارستانهای کشورمان نیم نفر پرستار به ازای هر تخت است که باید 3 برابر شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اظهارداشت: قطعا اگر قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا شود، فعل پرستاری ارزشمند می شود و این به نفع مردم و نظام سلامت خواهد بود.
میرزابیگی با انتقاد از تاخیر طولانی مدت برای تایید قانون تعرفه گذاری خددمات پرستاری در شورای عالی بیمه سلامت،افزود: متاسفانه در کشور ما فقط خدمات پزشکی بیمه است و این معنی خیلی بدی دارد. در حالی که بررسیهای ما حداقل در 142 کشور دنیا نشان می دهد که خدمات سایر گروههای پزشکی نیز بیمه است.
بدترین نظام پرداختی در بیمارستانهای کشور
وی با عنوان این مطلب که در دنیا 17 نظام پرداختی در حوزه سلامت وجود دارد، گفت: بدترین آنها، دریافت پول به ازای خدمت بیشتر است که هم اکنون در بیمارستانهای ما اعمال می شود که همان پرداخت کارانه است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اعلام اینکه از وضعیت فعلی ارائه خدمات به مردم ناراضی هستیم و آن را قبول نداریم، افزود: ما فریاد می زنیم که این روش را قبول نداریم و یکی از راههای اصلی برای بهتر شدن خدمات پرستاری به مردم، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است.
بحران کمبود پرستار
میرزابیگی با عنوان این مطلب که کشورهای زیادی متقاضی جذب پرستاران ایرانی هستند، در پاسخ به این سئوال که کشور متقاضی جذب 30 هزار نیروی پرستاری ترکیه بوده است، گفت: من نمی خواهم اسمی از کشوری ببرم و این را تایید نمی کنم.
وی ادامه داد: ما پیش بینی می کردیم که چنین وضعیتی پیش بیاید و از همین رو قوانین تعرفه گذاری و ارتقای بهره وری را تصویب کردیم تا شرایط پرستاران ما بهتر شود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در حال حاضر وضعیت بهتر شده اما مطلوب نیست و در بحث کمبود نیروی پرستاری دچار بحران شده ایم.
کشته وزخمی شدن 2کارگربدلیل گودبرداری غیر اصولی در شیراز
به گزارش مهربتاریخ27مهر،ناصر زارعی جانشین معاون عملیات آتش نشانی که از نزدیک بر عملیات آتش نشانان نظارت داشت،دررابطه با این حادثه گفت: در این گودال چها ر کارگر مشغول کار بودند که ناگهان گودال ریزش کرده و دو نفر از کارگران که یک مرد 40 ساله و یک جوان 26 ساله بودند زیر آوار گرفتار شدند.
وی افزود:دیروزچهارشنبه، تلاش برای نجات این دو نفر آغاز شد که موفق شدیم جوان 26 ساله را از زیر آوار نجات دهیم، اما متاسفانه نفر دوم زیر آوار جان باخته بود.
زارعی علت این حادثه را رعایت نکردن مسایل ایمنی و عدم رعایت نکات فنی در زمان گودبرداری دانست.
تظاهرات و اعتصاب سراسری یونانیان دراعتراض به ریاضت اقتصادی
به گزارش18اکتبریورونیوز،اعتصاب سراسری روز پنجشنبه، یونان را فرا گرفت و مرد ۶۵ ساله ای بر اثر حمله قلبی درگذشت.
این دومین اعتصاب سراسری یونانیانِ به ستوه آمده از دشواریهای اقتصادی در سه هفتۀ جاری است.
یونانیان در این روز بدعوت دو اتحادیۀ کارگری بزرگ این کشور و در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دولت، دست از کار کشیدهاند و با بستن اکثر اماکن و مغازهها، خیابانهای آتن و یونان را به حالت نیمه تعطیل درآوردهاند.
با این اعتصاب سراسری ۲۴ ساعته، مدارس و ادارات مالیات تمام روز بسته میشوند، کشتیهای تفریحی در بندرگاهها میمانند و بیمارستانها به ارائه خدمات اورژانس بسنده میکنند.
همچنین، اعتصاب کارکنان برجهای مراقبت به مدت چند ساعت پرواز هواپیماها را ناممکن میسازد و برنامه حرکت مترو و حمل و نقل عمومی نیز مختل میشود.
یونانیان که پس از جنگ جهانی دوم، بدترین بحران را از سر میگذرانند نسبت به عملکرد دولتمردان خود و اقتصاد ناسامان کشورشان خشمگین هستند.
اعتصاب سراسری و تظاهرات یونانیان در روزی صورت میگیرد که در آن سران اتحادیه اروپا در بروکسل دور هم میآیند تا درنشستی به بحران اقتصادی در اتحادیه بپردازند.
بیست وهفتم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|