اخبار و گزارشات کارگری ۱۳ و ۱۴ مهرماه ۱۳۹۱
Sat 6 10 2012
اخبار و گزارشات کارگری ۱۳ مهرماه ۱۳۹۱
- احضار 2 عضو كميته هماهنگي به ستاد خبري سنندج
- گفتگوی جعفر عظیم زاده با سایت اتحاددرباره طوماراعتراضی کارگران
- تجمعات اعتراضی کارگران ريسندگي خاوررشت مقابل استانداری گیلان
- اخراج۱۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کیسون وتجمع اعتراضیشان مقابل دفتر مرکزی متروی اهواز
- اعتراض کارگران پروژه قطار شهري مشهدبه پرداخت نشدن حقوق ۳ ماهه اخيرشان
- برق جان کارگر چاهکن را گرفت
- سقوط از ارتفاع 6 متری جان کارگری را گرفت
- حوادث ناشی از کاردراستان هرمزگان طی نیمه اول سال جاری جان5کارگرراگرفت
- ادامه اعتصاب کارگران معادن آفریقای جنوبی واحتمال افزایش دستمزدشان
- اعتراض کارگران کشتی سازی یونان بدلیل تاخیرچند ماهه پرداخت حقوقشان ویورش پلیس به آنها
- اعتصاب سراسری امروز در پرتغال سیستم حمل و نقل عمومی را به تعطیلی کشاند
احضار 2 عضو كميته هماهنگي به ستاد خبري سنندج
به گزارش رسیده، روز چهارشنبه 12 مهر طی تماس تلفني ستاد خبری سنندج با دو تن از اعضاي کمیته هماهنگی به نام هاي يدالله صمدي و غالب حسيني اعلام شد كه روز پنجشنبه 13 مهر براي پاره اي از توضيحات خود را به اين اداره معرفي كنند. نام بردگان روز پنج شنبه با مراجعه به این نهاد امنیتی و پس از چند ساعت بازجويي آزاد شدند.
لازم به ذكر است كه يدالله صمدي و غالب حسيني چندي پيش در حمله به مجمع عمومي کمیته نيز بازداشت شده بودند. كميته هماهنگي برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن احضار این دو فعال کارگری، خواهان آزادی کلیه فعالین و کارگران دربند می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-13 مهر 1391
گفتگوی جعفر عظیم زاده با سایت اتحاددرباره طوماراعتراضی کارگران
چنانچه فکری به حال افزایش دستمزدها نشود و در شرایطی که هر روزه و بصورت لحظه ای هزینه های زندگی بالا میرود طبیعی است که کارگران به طومار بسنده نخواهند کرد و دست به تجمعات اعتراضی خواهند زد
سایت اتحاد: نزدیک به دو هفته از تحویل دومین مرحله طومار اعتراض به حداقل دستمزد به وزارت کار گذشت. اولین مرحله این طومار به تعداد ده هزار امضا 27 خرداد ماه جاری تحویل وزارت کار شده بود. از آنزمان تا کنون تعداد این امضاها که به وزارت کار تحویل شده به بیست هزار امضا رسیده است. هماهنگ کنندگان امضاها اعلام کرده اند جمع آوری امضا برای طومار اعتراضی را ادامه میدهند. این یک حرکت بزرگ کارگری است که شروع شده است و همچنان ادامه دارد. آیا این حرکت و اعتراض به نتیجه ای خواهد رسید این مهم ترین سوال کارگران و افکار عمومی است. در عین حال تاکنون وزارت کار هیچ عکس العملی نسبت به این اعتراض از خود نشان نداده است، اما تا آنجا که به افکار عمومی بر میگردد این حرکت اعتراضی کارگران جای بزرگی را برای خود باز کرده است. به هر حال چیزی که در این میان مسلم است این است که این اعتراض کارگری، نتایج محتمل آن و عکس العملهایی که به آن نشان داده شده است جای سوالات بسیاری دارد به همین دلیل سایت اتحاد برای روشن شدن ابعاد مختلف این حرکت اعتراضی کارگری پرسشهایی را بصورت مکتوب با جعفر عظیم زاده یکی از هماهنگ کنندگان این طومار در میان گذاشته است که عینا از سوی سایت اتحاد منتشر میشود.
متن کامل این گفتگو: http://www.etehadeh.com/?page=news&nid=2614
تجمعات اعتراضی کارگران ريسندگي خاوررشت مقابل استانداری گیلان
بنابرگزارشات منتشره،حدود30 نفر از کارگران ريسندگي خاور رشت براي احقاق مطالبات شش ماهه خود طيروزهاي گذشته مقابل استانداري گیلان تجمع کردند.
براساس این گزارشات، مشکلات کارگران ریسندگی خاوررشت پس ازسال83پس ازواگذاری کارخانه به بخش خصوصی آغازشدوکماکان ادامه دارد.
پرداخت دستمزدکارگران مدت هاست به تعویق افتاده است.
بسیاری از کارگران که بیش از ۲۰سال و برخي ديگر حدود ۳۰ سال سابقه خدمت دارند و طبق قانون تاکنون باید بازنشسته می شدند اما هنوز دچار مشکل هستند.
ظاهراپرونده اعتراضات این کارگران در شورای حل اختلاف در حال بررسی است ولی تاکنون نتیجه ای عاید نشده است.
اخراج۱۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کیسون وتجمع اعتراضیشان مقابل دفتر مرکزی متروی اهواز
به گزارش13مهرایلنا، شرکت تامین نیروی انسانی «کیسون»، پیمانکار قطار شهری اهواز با ۱۰۰ نفر از کارگران خود اعلام قطع همکاری کرد.
در پی مرخصی اجباری بیش از ۲۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کیسون (مجری قطارشهری اهواز)، حکم خاتمه همکاری به ۱۰۰ نفر از این کارگران ابلاغ شده است.
این گزارش حاکیست،صبح دیروز - چهارشنبه - در پی ابلاغ حکم خاتمه همکاری، این تعداد از کارگران با تجمع در مقابل دفتر مرکزی متروی اهواز خواستار بازگشت به کار شدند.
اعتراض کارگران پروژه قطار شهري مشهدبه پرداخت نشدن حقوق ۳ ماهه اخيرشان
خراسان بتاریخ13مهراز مشکلات مالي پروژه قطار شهري مشهد و اعتراض برخي کارگران به پرداخت نشدن حقوق ۳ ماهه اخير گزارش داد.
بنابهمین گزارش، با توجه به اعتراض برخي کارگران به پرداخت نشدن حقوق ۳ ماهه اخير و مشکلات مالي پروژه پي گيري هاي چند روزه براي گفت و گو با مهندس نخعي مدير مالي پروژه به نتيجه نرسيد.
براساس این گزارش، بنقل ازمهندس «مسعود بيژني» مديرعامل شرکت قطار شهري مشهد: سهم دولت براي کمک به پروژه خط ۲ قطار شهري مشهد در سال ۹۱ مبلغ ۱۳۰ ميليارد تومان بوده که با گذشت ۶ ماه از سال هنوز يک ريال آن هم اختصاص نيافته است.وي با اشاره به اين که در پروژه اي هزار ميلياردي اگر منابع به موقع تخصيص نيابد، کار کردن دشوار مي شود تصريح مي کند: اعتقاد ما اين است که تا الان با توجه به گذشت نيمي از سال حداقل بايد ۵۰ درصد از اين اعتبار يا لااقل ۵۰ ميليارد تومان بودجه دولتي پروژه تأمين مي شد. اين در حالي است که تاکنون با کمک شهردار مشهد هزينه مالي پروژه تأمين شده و شهرداري با تزريق نقدينگي به هر شکل ممکن مانع از توقف کار شده است.
وي افزود: الان در شرايط سخت مالي پروژه هاي خط ۲ را کج دار و مريز جلو مي بريم ولي از اين به بعد شرايط کاري سخت تر خواهد شد و به دنبال تأمين نقدينگي هستيم تا پروژه در آستانه تعطيلي قرار نگيرد. با اين حال تا الان پروژه به آستانه تعطيلي نرسيده ولي سرعت کار و تعداد شيفت کاري کاهش يافته است.مهندس «بيژني» درباره شايعه توقف خط ۲ قطار شهري مشهد اظهار داشت: پروژه خط ۲ متوقف نشده ولي سرعت کار آن کاهش يافته است.
برق جان کارگر چاهکن را گرفت
به گزارش13مهرپایگاه خبری 125،صبح دیروز12مهر،مقنی 30 ساله ای براثر برق گرفتگی در عمق 15 متری چاه، در اتوبان آهنگ، خیابان میثم، خیابان صاحب الزمان، جان خود را از دست داد.
حمیدرضا محسنی فرمانده آتش نشانان اعزامی در خصوص این حادثه گفت: یک مقنی 30 ساله در ساختمان 5 طبقه درحال ساخت سرگرم حفر چاه جدید بود که در عمق 15 متری ناگهان دچار برق گرفتگی شد.
وی درخصوص عملیات آتش نشانان اظهار داشت: نجاتگران آتش نشانی بی درنگ پس از قطع برق و فرستادن سیلندر هوا و پوشیدن لباس مخصوص وارد چاه شده و این کارگر افغانی که نوری نام داشت را به بالای چاه منتقل کردند.
این فرمانده آتش نشانی علت بروز این حادثه مرگبار را عدم رعایت موارد ایمنی اعلام کرد و افزود: ظاهرا سیم بکسل بالابر چاه بر اثر اتصالی، دارای جریان برق شده بود که با تماس این کارگر با سیم بکسل ناگهان وی دچار برق گرفتگی شده و در همان لحظات اولیه جان خود را از دست داد.
سقوط از ارتفاع 6 متری جان کارگری را گرفت
به گزارش13مهرفارس،کارگر ساختمانی مجموعه ورزشی گلگهر سیرجان با سقوط از ارتفاع شش متری جان باخت.
برپایه این گزارش، رضا تانوردی کارگر ساختمانی مجموعه ورزشی گلگهر سیرجان با سقوط از ارتفاع شش متری جان باخت.
کفایت سحری سرپرست دستگاه نظارت فرهنگی ورزشی گلگهر سیرجان در این زمینه اظهار داشت: این کارگر 32 ساله هنگام بازگشت از پشت بام یکی از بخشهای در حال ساخت به پایین سقوط کرد.
وی عنوان کرد: این کارگر که فوری به بیمارستان منتقل شد، اما تلاش پزشکان برای نجات جان وی بینتیجه ماند و جان خود را از دست داد.
عدم کنترل در پشت بام هنگام بازگشت از فعالیت بستن شیروانی موجب این حادثه شد.
حوادث ناشی از کاردراستان هرمزگان طی نیمه اول سال جاری جان5کارگرراگرفت
به گزارش13مهرفارس بنقل از فریبا بهزادی رئیس بازرسی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان :در شش ماهه نخست سال دراستان هرمزگان 25 فقره حادثه به وقوع پیوسته که پنج کارگر جان خود را از دست دادهاند.
بهزادی با بیان اینکه بیشترین حوادث به وقوع پیوسته مربوط به کارگاههای ساختمانی با 18 فقره حادثه است افزود: در این بخش از حوادث کارگری چهار نفر جان خود را از دست دادهاند.
وی عدم رعایت آیین نامههای حفاظت فنی و بهداشت کار و همچنین عدم نظارت کارفرمایان را بیشترین علت وقوع حادثه عنوان و اضافه کرد: بالاترین عوامل وقوع حادثه، سقوط از ارتفاع و سقوط اشیا بر روی حادثه دیدگان بوده است.
ادامه اعتصاب کارگران معادن آفریقای جنوبی واحتمال افزایش دستمزدشان
به گزارش4اکتبریورونیوز،با ادامۀ اعتصاب معدنچیان آفریقای جنوبی، «اتاق معادن» آن کشور روز چهارشنبه اعلام کرد که افزایش دستمزد کارگران را در نظر دارد و با نمایندگان آن ها گفتوگو می کند.
قرار است سه شنبۀ آینده پیشنهادهایی در این زمینه با اتحادیههای صنفی کارگران معدن مطرح شود.
براساس ارزیابی ها نزدیک ۸۰ هزار نفر از کارگران معادن مختلف در آفریقای جنوبی دست از کار کشیدهاند. اعتصاب با درگیریهایی نیز همراه بوده است. در روزهای گذشته پنج نفر در جدیدترین درگیری ها کشته شدند.
لبوهانگ پکو، تحلیلگر اقتصادی در بارۀ این اعتصاب های اخیر در آفریقای جنوبی گفت:«در این اعتصابها فقط اختلافهای کاری مطرح نیستند، بلکه نارضایتی گسترده از موضوعهای بسیاری مثل نقص تقسیم منابع، نبود دستمزدهای عادلانه و شرایط کاری مناسب و عدم دسترسی به کار مناسب نیز در میان است.»
نزدیک دو ماه قبل اعتصاب معدنچیان شرکت «لونمین» که شش هفته ادامه داشت، به درگیری و مرگ ۳۴ تن از معدنچیان اعتصابی با تیراندازی پلیس انجامید.
این اعتصاب با افزایش دستمزد کارگران شرکت طلای سفید لونمین همراه بود.
اعتراض کارگران کشتی سازی یونان بدلیل تاخیرچند ماهه پرداخت حقوقشان ویورش پلیس به آنها
به گزارش4اکتبریورونیوز،حدود دویست تن از کارگران یک کارخانه کشتی سازی، خشمگین از عدم پرداخت حقوقشان به ساختمان وزارت دفاع یونان در آتن حمله کردند.
تمام این افراد قبل از ورودشان به داخل وزارتخانه توسط پلیس ضذ شورش این کشور دستگیر شدند.
این واحد کشتی سازی با یک هزار کارگر آن دارای قراردادهایی با ارتش یونان برای مدرن سازی آن بوده است.
اما بحران اقتصادی در این کشور مانع از پرداخت حقوق این افراد توسط ارتش از چندین ماه پیش شده است.
اعتصاب سراسری امروز در پرتغال سیستم حمل و نقل عمومی را به تعطیلی کشاند
به گزارش4اکتبریورونیوز،اعتصاب سراسری روز پنجشنبه در پرتغال سیستم حمل و نقل عمومی را به تعطیلی کشاند.
این اعتصاب که در پی آن، کارمندان شبکه قطار زیرزمینی و رانندگان اتوبوسهای شهری دست از کار کشیدند در اعتراض به کاهش دستمزدها و سیاستهای ریاضت اقتصادی صورت گرفته است.
برونو سوسا، یک کارگر پرتغالی در لیسبون می گوید: «اعتصاب زیان بار است از این نظر که بابت یک روز مردم پولی دریافت نمیکنند اما بگذارید ببینیم که بحران چگونه حل میشود. شاید که دولت متوجه شود و راه حلی بیابد.»
تدابیر تازه ریاضتی در خصوص کاهش دستمزدها و افزایش مالیات که پارلمان پرتغال در دست بررسی دارد طی هفتههای اخیر اعتراض های بسیاری را برانگیخته است.
مهمترین اتحادیه کارگری پرتغال (CGTP) برای چهاردهم ماه نوامبر فراخوان به اعتصاب سراسری داده است. این اتحادیه تظاهرات گستردهای را روز ۲۹ سپتامبر ترتیب داده بود.
سیزدهم مهرماه1391
******************
اخبار و گزارشات کارگری ۱۴ مهرماه ۱۳۹۱
- عدم پرداخت 5 ماه حقوق 80 کارگر کارخانه پی وی سی سمنان
- اعتصاب رانندگان کارخانه سیمان ارومیه
- کشته شدن یک کولبر دیگر توسط نیروهای انتظامی در بانه
- پلیس آفریقای جنوبی بازهم یکی از کارگران اعتصابی معادن آفریقای جنوبی رابه قتل رساند
- راهپیمایی اعتراضی بی خانمانان هندی به سوی دهلی
عدم پرداخت 5 ماه حقوق 80 کارگر کارخانه پی وی سی سمنان
براساس گزارشات منتشره،حدود 80 نفر از کارگران کارخانه پی وی سی سمنان 5 ماه حقوق دریافت نکرده اند.
کارخانه پی وی سی سمنان چندسالی است که با مشکل مواجه است واخیرا شرایطش حادترشده است.
ازجمله مشکلات این کارخانه مشخص نبودن وضعیتش است وتاکنون مشخص نیست آیا این کارخانه
خصوصی یا نیمه دولتی است؟
این گزارشات حاکی ازآنست،بدلیل ترس از اخراج و بیکار شدن کارگران این کارخانه دست به اعتراض و تحصن نمی زنندوسکوت می کنند .
اعتصاب رانندگان کارخانه سیمان ارومیه
به گزارش13مهراؤیرنجی سسی،رانندگان کامیون ها سنگین کارخانه سیمان ارومیه امروز پنج شنبه در اعتراض به گرانی های اخیر و عدم توانایی های مالی برای خرید لوازم یدکی و کم بودن کرایه حمل اعتصاب نمودند و از بارگیری امتنا کردند.
برپایه این گزارش،این اعتصاب با دخالت اداره و اداره بارزگانی استان حل نشده و همچنان ادامه دارد .
این گزارش حاکیست، در این پایانه که در کارخانه سیمان اورمیه قرار دارد در حدود ۱۲۰۰ کامیون مشغول حمل بار هستند.
کشته شدن یک کولبر دیگر توسط نیروهای انتظامی در بانه
به گزارش14مهرکردپا،یک کولبر کُرد از اهالی شهرستان بانه، در اثر اصابت گلولهی نیروهای انتظامی جان خود را از دست داد.
براساس این گزارش،"امیر احمدی" سی ساله فرزند شریف از اهالی روستای "هَنگَژال" بانه در اثر حملهی نیروهای انتظامی کشته شد.
تا زمان انتشار این خبر، جنازهی این کولبر کُرد در بیمارستان بانه نگهداری شده و به خانوادهی وی تحویل داده نشده است.
پلیس آفریقای جنوبی بازهم یکی از کارگران اعتصابی معادن آفریقای جنوبی رابه قتل رساند
در پی درگیری دوباره میان کارگران اعتصابی معادن آفریقای جنوبی و ماموران امنیتی این کشور یکنفر کشته شد.
شاهدان عینی خبر دادند که ماموران پلیس آفریقای جنوبی با گلولههای پلاستیکی و گاز اشکآور به سوی کارگرانی شلیک کردند که جلوی یک معدن پلاتین در شهر راستنبورگ در شمال غرب این کشور تجمع کرده بودند.
گفته میشود یکی از کارگران که هدف گلوله قرار گرفته بود کشته شد. سخنگوی پلیس آفریقای جنوبی اعلام کرد کمیسیونی مسئول بررسی این حادثه شده است. مسئولان آمریکایی معدن اعلام کردند که ۱۲ هزار کارگر معادن پلاتین را که سههفته اعتصاب کرده بودند اخراج کردهاند.
در ماه اوت سال جاری در پی درگیری در این معادن ۳۴ اعتصابکننده توسط گلولههای ماموران پلیس آفریقای جنوبی کشته شدند.
راهپیمایی اعتراضی بی خانمانان هندی به سوی دهلی
به گزارش5اکتبریورونیوز،راهپیمایی دهها هزار تن از شهروندان بیخانمان شبه قاره هند با خواسته حق مالکیت زمین به سوی دهلی آغاز شده است.
آنان با این حرکت اعتراضی از دولت هند می خواهند تا برای بیخانمانها و کسانی که جایی را برای بنای مسکن ندارند، زمین اختصاص دهد.
راهپیمایان با در دست داشتن پرچمهای سبز و سفید رنگ، خود را برای پیمودن ۳۵۰ کیلومتر که چیزی در حدود یکماه راهپیمایی تا رسیدن به پایتخت است، آماده کردهاند.
معترضان میگویند که میلیونها هندی در پیاده روها و ایستگاههای قطار زندگی میکنند و فاقد مسکن هستند. ایجاد زاغههای غیرقانونی نیز در حومه شهرهای هند رایج است. بنابر آمار سازمان ملل متحد ۱۷۰ میلیون شهروند هندی زاغه نشین هستند.
برگزارکنندگان این راهپیمایی میگویند که زندگی بیخانمانان در شرایطی غیرانسانی همواره آنان را در معرض تهدیدهایی از جمله جابه جایی، بازداشت و آزار و اذیت قرار میدهد.
چهاردهم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|