اخبار و گزارشات کارگری ۱۰ و ۱۱ مهرماه۱۳۹۱
Wed 3 10 2012
اخبار و گزارشات کارگری ۱۰ مهرماه۱۳۹۱
- محمد جراحی را آزاد کنید!!!
- عدم پرداخت حقوق معوقه کارگران صنایع مخابرات راه دور شیراز (ITI)
-۲۱۰ کارگر پارلو چهار ماه حقوق دریافت نكردهاند
- کارگر نصاب آسانسور در ساختمان در حال ساخت جان داد
- تظاهرات زنان در اعتراض به کشتار کارگران معدن آفریقای جنوبی
- تعطیلی کارخانه آرسلومتال فرانسه واعتراضات کارگرانش
بیانیه 53 -محمد جراحی را آزاد کنید!!!
روز یکشنبه 9/7/1391 محمد جراحی را از زندان برای سی تی اسن ناحیه گردن و گلو به بیمارستان بیرون از زندان اعزام کردند ، پس از انجام سی تی اسکن مجددا" به زندان مرکزی تبریز بر گرداندند. بیش از سه ماه است بیماری او شدت یافته و در ناحیه گردن ، گلو و تار های صوتی دچار تورم بسیار شدیدی شده است.
علی رغم تلاش های زیاد او و دوستانش در زندان معاینه و سی تی اسکن لازم سه ماه به طول انجامیده است . اگر به مسئولین زندان فشار وارد نشود، معلوم نیست که مداوای او انجام شود و اگر انجام شود با چقدر تاخیر ممکن خواهد بود . اگر به حمایت های عملی از محمد جراحی اقدام نشود سهل انگاری های مسئولین زندان و قوه قضائیه باعث وخیم تر شدن بیماری و وارد شدن خسارت های جانی جبران ناپذیر به سلامتی محمد جراحی خواهد شد.
جمهوری اسلامی علی رغم اینکه در نگهداری زندانیان مانند بقیه عرصه های حکومتی خود دچار تزلزل و فشار است و هر روز نا توانتر از قبل می گردد ، هر روز در گوشه ای افتضاحی به بار می آورد ، هر روز در جای از اقتدار ضد کارگریش شکافی دیده می شود. اما به دلیل عدم سازمان یافتگی و پراکندگی طبقه کارگر و سازمانها و احزاب مبارز همچنان با استفاده از ثروت هنگفت خلقهای ایران و غارت سرمایه های عمومی ، با وصله و پبنه کرد خود به زور هزینه های سر سام آور ، پایه های متزلزل خود را تقویت کند.
در شرایط موجود اگر بتوانیم همکاری های در نقاط مشترک ایجاد و گسترش بدهیم ، با کمترین هزینه و در مدت زمان کوتاهی می توانیم نه تنها زندانیان سیاسی را آزاد کنیم بلکه می توانیم در بسیاری از عرصه های مبارزه جمهوری اسلامی را وادار به عقب نشینی کنیم.
در حالی که به دلیل ضعف و پراکندگی ما محمد جراحی نیز مانند بسیاری از کارگران بی گناه دستگیر ، محاکمه و زندانی شده است . او را به پنج سال زندان محکوم کرده اند که اکنون بیش از یک سال است در زندان به سر می برد .ما ضمن اینکه به زندانی کردن کارگران و بخصوص محمد جراحی شدیدا" اعتراض می کنیم خواهان مداوای سریع و آزادی فوری و بی قید و شرط او وتمامی زندانیان سیاسی هستیم .
اما این خواسته نمی تواند جامه عمل بپوشد مگر اینکه تمامی نهاد های کارگری و مدنی و حقوق بشر ، احزاب و سازمانهای مبارز ، متحدانه و یک صدا دست به اعتراضات و حمایت همه جانبه بزنند
به امید روزی که در هیچ جای از دنیا زندان و زندانی وجود نداشته باشد.
پیش بسوی اتحاد بیشتر، برای فشار بیشتر!!
پیش بسوی اعتراضات گسترده و متحدانه با شعار :
کارگر زندانی ، زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
کمیته حمایت از شاهرخ زمانی-10/7/1391
عدم پرداخت حقوق معوقه کارگران صنایع مخابرات راه دور شیراز (ITI)
به گزارش10مهرایلنا، بخش اعظمی از معوقات حقوقی و سنوات خدمتی ۳۸۲ کارگر صنایع مخابرات راه دور شیراز (ITI) هنوز پرداخت نشده است ومشکلات دیگرشان کماکان پابرجاست، ازجمله پرونده بازنشستگی تعدادی ازکارگران معلق مانده است و سازمان تامین اجتماعی با بازنشستگی آنهاموافقت نمیکند.
بنا بهمین گزارش،۱۵ میلیار تومان در اختیار استانداری فارس قرار گرفت تا مشکلات کارگران صنایع مخابرات راه دور حل شود. که متاسفانه از این مبلغ کمتر از یک سوم حدود ۳ میلیاردتومان برای پرداخت بخشی از مطالبات و معوقات حقوقی کارگران هزینه شد و مابقی بدهی کارخانه به کارگران هنوز پرداخت نشده است.
این گزارش حاکیست، دو میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان از۱۵ میلیار تومان جهت پرداخت بدهیهای کارخانه به چند واحد تولیدی همانند ساپکو و گل گهر.. پرداخت شده است.
کارگران از این موضوع بسیار نگرانند که مبادا باقی پولی را که قرار بود فقط جهت پرداخت معوقات حقوقی کارگران اختصاص یابد صرف مخارج دیگر شود.
۲۱۰ کارگر پارلو چهار ماه حقوق دریافت نكردهاند
به گزارش ایلنابتاریخ10مهر، ۲۱۰ نفر از کارگران کارخانه پارلو ساوه در چهار ماه گذشته دستمزدی دریافت نکردهاندوقبل از2-3ماه آینده هم حقوقشان پرداخت نخواهدشد.
براساس این گزارش،امیر اصغری، مدیر عامل کارخانه پارلو با تایید خبر تاخیر در پرداخت حقوق کارگران ادعاکرد: بدلیل مشکلات نقدینگی که به علت منع واردات مواد اولیه تولید ایجاد شده توان پرداخت دستمزد كارگران را نداریم.
وی همچنین وعده داد: کارخانه پارلو کلیه مطالبات معوقه کارگران راطی دو الی سه ماهه آینده پرداخت خواهد کرد.
کارگر نصاب آسانسور در ساختمان در حال ساخت جان داد
به گزارش 10مهرپایگاه خبری 125،امروزکارگری30ساله بنام بهمن-ک درطبقات بالایی یک ساختمان10طبقه نوسازواقع در خیابان نیاوران، میدان شکوفه، خیابان متقیان، سرگرم نصب تجهیزات آسانسور بود که ناگهان به علت نامعلومی به داخل چاهک آسانسور سقوط کرد و در بین وزنه های تعادل و کابین آسانسور گرفتار شدوجانش راازدست داد.
تظاهرات زنان در اعتراض به کشتار کارگران معدن آفریقای جنوبی
به گزارش1اکتبریورونیوز،تعدادی از زنان شهر ماریکانا در آفریقای جنوبی در اعتراض به کشتار عده ای از کارگران اعتصابی معدن شرکت لانمین در این شهر توسط پلیس تظاهرات کردند.
این حادثه که حدود یک ماه و نیم پیش روی داد 34 کشته و 78 زخمی برجاگذاشت.
یکی از آنها می گوید: “من به اینجا آمده ام که بگویم پلیس نباید ما را بکشد. پلیس باید از ما حفاظت کند. کار آنها محافظت از ما و نه کشتن ماست.”
کمیسیون تحقیق ویژه ای که به دستور رییس جمهور آفریقای جنوبی تشکیل شده، کار خود را از روز دوشنبه آغاز کرده است.
سه هزار کارگر اعتصابی این معدن خواهان سه برابر شدن دستمزد خود بودند و نهایتا به یک افزایش 11 تا 22 درصدی رضایت دادند.
تعطیلی کارخانه آرسلومتال فرانسه واعتراضات کارگرانش
به گزارش 10مهریورونیوز،کارگران خشمگین کارخانه آرسلومتال در شمال شرقی فرانسه، روز دوشنبه پس از اعلام رسمی تعطیلی این کارخانه تولید فلز دست به اعتراض زدند.
حدود ۴۰ تن از کارگران نیز به صورت نمادین به مسدود ساختن ورودی یکی از سایتهای کارخانه اقدام کردند.
ادوارد مارتن، یکی از اعضای اتحادیه صنف فلزکاران می گوید: “مبارزه ما ادامه دارد چراکه تازهترین اعلام صورت گرفته بیش از آنکه فکر کنید اوضاع را بدتر کرده است و سبب از دست رفتن ۶۲۹ فرصت شغلی میشود. آرسلو متال از دولت نیز موضعی سختتر گرفته و اولتیماتوم داده که تا اول دسامبر که این کارخانه را ترک کنند به دنبال خریداری برای کورهها میگردند.”
کارخانه آرسلومتال پس از اعلام تعطیلی به نمونه جنجالی از وضعیت صنعت در فرانسه بدل شده است. قرار است که این کارخانه به مدت ۱۴ ماه در تعطیلی به سر برد.
آرنود مونته بورگ، وزیر صنایع فرانسه که پنجشنبه به همراه فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری از این کارخانه بازدید کرد در گفتگویی تلویزیونی گفت: “مسوولان آرسلو متال به من گفتهاند که دو ماه به ما فرصت دهید تا بتوانیم راه لی برای برون رفت از وضعیت بیابیم.”
وی در ادامه افزود: “ما همیشه برنامههای اجتماعی را مدیریت نمیکنیم. ما میتوانیم برای نیاز فرانسه در این کشور فلز تولید کنیم.”
در همین حال شماری از کارگران این کارخانه نیز در برابر دفتر اصلی آرسلومتال در حومه شمال پاریس تجمع کردند. آرسلومتال یکی از فروشندگان اصلی فلزات در بازارهای جهانی است که در شصت کشور جهان ۲۶۰ هزار کارمند دارد.
دهم مهرماه1391
*****************
اخبار و گزارشات کارگری ۱۱ مهرماه۱۳۹۱
- چهار ماه عدم دریافت دستمزد و اعمال فشار روز افزون بر کارگران کارخانه نورد لوله و پروفیل ساوه
- عدم پرداخت سه ماه حقوق ۸۰ کارگر کارخانه آلدا در دامغان
- زنگ زدگی چرخ دنده های صنعت فارس
- کشته شدن یک کولبر دیگر توسط نیروهای حکومت اسلامی
چهار ماه عدم دریافت دستمزد و اعمال فشار روز افزون بر کارگران کارخانه نورد لوله و پروفیل ساوه
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بیش از هزار کارگر کارخانه نورد لوله و پروفیل ساوه چهار ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. این درحالی است که طی هفته های گذشته کارفرمای این کارخانه بدنبال رای موافق اداره کار اراک مبنی بر اعمال قانون مشاغل سخت وزیان آور در مورد 200 نفر از کارگران، فشار بر روی همه کارگران را افزایش داده است.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این کارخانه از سالها پیش با شکایت به مراجع قانونی خواهان اعمال قانون مشاغل سخت و زیان آور در مورد خود بودند که نهایتا شکایت آنان به ثمر نشست و اداره کار اراک به اعمال این قانون در مورد 200 نفر از کارگران رای مثبت داد. بدنبال این موفقیت از سوی کارگران، کارفرما علاوه بر شکایت و خواست تجدید نظر در این رای، همزمان اقدام به قطع مزایای مربوط به سختی کار همه کارگران کارخانه کرد و به این ترتیب میزان دریافتی آنان ماهیانه از 50 تا 150 هزار تومان کاهش پیدا کرد و از سوی دیگر ساعت کار آنان را به 8 ساعت تقلیل داد و در حال حاضر با تغییر سمت و تغییر شیفت کاری کارگران بطور مداوم در حال اعمال فشار بر آنان است. همچنین کارفرمای این کارخانه با اخراج یکی از کارگران با سابقه به نام جلال یوسفی در روز نهم مهر ماه جاری، شمشیر اخراج را نیز بر بالای سر کارگران قرار داده است. وی دارای 20 سال سابقه کار در این کارخانه و از جمله کارگرانی است که پیشاپیش دیگر همکارانش برای اعمال قانون مشاغل سخت و زیان آور در کارخانه نورد پروفیل ساوه تلاش کرده است و خود نیز مشمول این قانون شده است.
کارگران این کارخانه همچون میلیونها کارگر در سطح کشور با توجه به اینکه حداقل دستمزد جوابگوی زندگی آنان نیست بناچار روازنه 4 ساعت اضافه کاری میکنند و ساعت کار عملا در بسیاری از کارخانجات 12 ساعت در روز است. امروزه 4 ساعت اضافه کاری روزانه چنان با شرایط کار و زندگی کارگران ایران در هم تنیده است که قطع آن عملا به اهرم فشاری در دست کارفرمایان برای به تمکین واداشتن کارگران تبدیل شده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 11 مهر ماه 1391
عدم پرداخت سه ماه حقوق ۸۰ کارگر کارخانه آلدا در دامغان
به گزارش11مهرایلنا80۰ کارگر کارخانه آلدا به علت مشکلات مالی کارخانه سه ماه متوالی حقوق دریافت نکردهاند.
زنگ زدگی چرخ دنده های صنعت فارس
صنعت استان فارس در حالی به فعالیت خود ادامه می دهد که چرخ دنده های آن دچار زنگ زدگی شده اند و همچنان فعالان عرصه تولید، بانکها را یکی از عوامل مشکلات خود می دانند.
استان فارس که از گذشته به عنوان یک استان کشاورزی مطرح بود و با تمام توان از دارایی ها و ظرفیت های خود گذشت تا نان کشور را تامین کند به یکباره به سمت صنعتی شدن حرکت کرد و طی دو سال گذشته با توجه به نبود زیر ساخت های مناسبت به فکر صنعتی شدن افتاد.
این وضعیت در حالی پیش آمد که دو سال پیش استاندار وقت تمام فکر خود را برای صنعتی شدن استان فارس گذاشت در حالیکه اگر خواهان استان صنعتی هستیم باید به فکر ایجاد زیر ساخت ها بود.
صنعتی شدن استان فارس حرکتی قابل قبول بود اما در حالیکه طی چهار سال گذشته برخی از صنایع بزرگ استان فارس به دلایل مختلف تعطیل شدند و با اینکه کارگران خود را اخراج کردند جای تامل داشت.
استان فارس از گذشته دارای کارخانه هایی بود هر کدام به تنهایی بار صنعت استان را به دوش می گرفتند که این تعداد کارخانه نیز تعطیل شدند.
از جمله این صنایع کارخانه مخابرات راه دور، آزمایش، مجتمع گوشت، لامپ سازی و.. بود که هر کدام به گونه ای تعطیل شدند.
اما امروز باقیمانده صنایع استان نیز به دلیل نوسانات بسیار زیاد ارزی دچار مشکل شده اند و از طرفی برخی از قوانین داخلی این مشکلات را برای آنها چندین برابر کرده و از طرفی بانک ها نیز نه تنها به فکر رفع مشکلات این صنعتگران و سرمایه گذاران نیستند بلکه دندان برای به دست آوردن کارخانه ها و املاک در رهن خود تیز کرده اند.
طی یکسال گذشته بانکهای مختلف استان فارس کمر به در اختیار گرفتن کارخانه های بدهکار به بانک بسته اند که در این راستا نیز استانداران و مسئولین استان بارها تذکراتی نیز به این بانکها داده اند.
از طرفی دیگر مشکل ورود مواد اولیه به این صنایع نوپا باعث شده برخی از این صنایع که مهمترین آنها پالایشگاه ها و پتروشیمی های استان هستند با مشکل تولید مواجه شوند و از این رو اخطارهای انها در جهت جلوگیری از اخراج کارگران و تعطیل شدن این صنایع به هوا بلند شده است.
نرخ بالای خرید مواد اولیه، کم ارزش شدن نرخ پول داخلی در مقابل دلار و افزایش قیمت ها روندی را ایجاد می کند که امروز این صنعت نوجوان استان فارس با مشکلات فراوان مواجه شده و از طرفی سرمایه گذاران این صنایع به فکر خروج سرمایه خود حتی با متضرر شدن فراوان افتاده اند.
منبع:مهر-11مهر-بخشی ازیک گزارش
کشته شدن یک کولبر دیگر توسط نیروهای حکومت اسلامی
به گزارش11مهرکُردپا،یک کولبر دیگر کُرد از اهالی شهرستان مهاباد در اثر اصابت گلولهی نیروهای انتظامی حکومت اسلامی کشته شد.
براساس این گزارش، "هژار نبیپوریان" فرزند ابراهیم سوغانلو، در اثر تیراندازی نیروهای حکومت اسلامی، جان خود را از دست داد.
هژار نبی معروف به هژار ریشی که از اهالی روستای "پشت تپه"بوده، تشکیل خانواده داده و دو فرزند نیز دارد.
این گزارش حاکیست، در 10 روز گذشته 3 کولبر کرد در کردستان ایران در اثر تیراندازی نیروهای حکومت اسلامی جان خود را از دست داده و 4 نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
یازدهم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|