اخبار و گزارشات کارگری ۹ مهرماه ۱۳۹۱
Mon 1 10 2012
- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران در باره طرح استاد – شاگردی
- محکومیت تداوم بازداشت عادله چراغی
- تجمع رانندگان اتوبوسرانی شیراز در مقابل شورای شهر
- اعتراضات واعتصاب کارگران شرکت الکتريک خودروي شرق دررابطه با حقوق معوقه واخراج 200نفرشان
- اخراج کارگران آلومینیوم دورال
- تعویق ۸ ماه حقوق کارگران سد کلان ملایر
- راهپیمایی بزرگ مردم پرتغال در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت
- خشم اسپانیایی ها از برنامه های ریاضتی سیاستمداران فرو نمی نشیند
- تظاهرات هزاران نفره علیه صرفهجوییهای اقتصادی در فرانسه
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران در باره طرح استاد – شاگردی
"با ضمیمه جزئیات طرح استاد شاگردی و مجموعه خبرهای مرتبط با این طرح"*
بر اساس اظهارات مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی طرح استاد- شاگردی جهت اجرا در سراسر کشور به تصویب رسید و برای اجرا به سازمان فنی حرفه ای کشور ابلاغ شد. به گفته علی اکبر لبافی "این طرح پس از بررسیهای دقیق و رفع ابهامات و با استناد به نظام آموزش مهارت و فناوری مصوب مورخ اول آبانماه سال 90 هیات وزیران و نیز ماده 21 قانون برنامه پنجم توسعه به منظور استفاده از ظرفیت های آموزشی محیط کار در بخش غیر دولتی و بکارگیری پتانسیل های این بخش در توسعه آموزش های فنی و حرفه ای مصوب شده که می تواند منشا اثرات بسیار خوبی در مسیر اشتغال و حرفه آموزی جوانان باشد"
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس رئیس سازمان فنی و حرفه ای در باره این طرح گفته است: " با این روش در سال اول پیش بینی میشود یک میلیون و 550 هزار شغل ایجاد خواهد شد.
کارگران و جوانان در سراسر کشور
نا گفته و از هم اکنون پیداست که این طرح نه صرفا طرحی برای ساماندهی مسئله آموزش کارگران، بلکه اساسا طرحی است برای بکار گیری برده وار کارگران در مراکز تولیدی و صنعتی . بر اساس این طرح از این پس کارفرمایان میتوانند کارگران فاقد مدرک مهارت سازمان فنی حرفه ای را تحت عنوان دوره آموزشی بمدت سه سال بکار بگیرند. در این مدت کلیه کارگران مشمول این طرح از شمول قانون کار کاملا خارج خواهند بود و حداقل دستمزد مصوب نیز به آنان تعلق نخواهد گرفت.
بر اساس این طرح کارگران پس از پایان دوره آموزشی سه ساله به سازمان فنی حرفه ای جهت دریافت مدرک این سازمان معرفی خواهند شد و پس از دریافت مدرک این سازمان جزو آندسته از کارگرانی خواهند بود که میتواند تحت پوشش قوانین کار قرار بگیرند.
از طرف دیگر با توجه به اینکه امروزه داشتن مدرک سازمان فنی حرفه ای در بسیاری از مشاغل اجباری شده است و از سوئی داشتن این مدرک یک مزیت در کاریابی کارگران محسوب میشود به همین دلیل از این پس صدها هزار کارگر جویای کار بالاجبار ناچار خواهند بود بدون اینکه تحت پوشش قوانین کار قرار بگیرند و یا حداقل دستمزد مصوب را دریافت کنند بمدت سه سال برای کارفرمایان مفت و مجانی کار کنند. همچنین پدید آمدن چنین شرایطی به خودی بخود زمینه مساعدی را فراهم خواهد کرد تا کارفرمایان بطور مداوم و هر سه سال به سه سال با بکار گیری کارگران فاقد مدرک سازمان فنی حرفه ای از نیروی کار مفت و رایگانی برخودار شوند و به این ترتیب همیشه صدها هزار کارگر تحت برده وارترین شرایط در مراکز تولیدی صنعتی و خدماتی ناچار بکار خواهند بود.
کارگران و همکاران در سراسر ایران
طرح استاد - شاگردی یک طرح بغایت برده وار و ضد کارگری جهت تامین و تضمین سودهای نجومی برای کارفرمایان و صاحبان سرمایه است. این طرح هیچ ربطی به آموزش ما کارگران ندارد بلکه یک تهاجم بسیار افسار گسیخته به طبقه کارگر ایران بر متن فقر و بیکاری و استیصال و درماندگی فی الحال تحمیل شده بر ما کارگران است. تنظیم کنندگان و مجریان چنین طرحی درصدد آن هستند تا ما را همچون بردگان هزاران سال پیش مفت و مسلم در اختیار کارفرمایان و صاحبان سرمایه قرار دهند. باید در مقابل تحمیل چنین ابعاد وحشتناکی از بردگی، متحد و یکپارچه ایستادگی کرد و خواهان توقف فوری اجرای این طرح شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – نهم مهر ماه 1391
* http://www.etehadeh.com/?page=news&nid=2611
محکومیت تداوم بازداشت عادله چراغی
اکنون 7 روز از بازداشت عادله چراغی، همسر علیرضا عسگری، توسط نیروهای امنیتی می گذرد و آنان هنوز هیچ توضیحی در مورد وضعیت وی نمی دهند و خانواده و نزدیکان خانم چراغی خبر دقیقی از وضعیت وی ندارند. همانطور که در خبر پیشین نیز ذکر کردیم ایشان تا کنون هیچگونه فعالیتی نداشته اند و در روز مجمع عمومی نیز تنها به دلیل حضور در محل که کارگاه خیاطی ایشان در آنجا قرار داشت بازداشت شد که البته با روشن شدن عدم ارتباط اش با کمیته و فعالیت های کارگری به سرعت آزاد شد.
کمیته ی هماهنگی ضمن محکوم کردن بازداشت عادله چراغی، این اقدام نیروهای امنیتی را در راستای فشار بر کارگران و فعالان کارگری می داند، اقدامی که مشابه آن چندی پیش با به دادگاه کشیدن شهناز سگوند، همسر علی نجاتی، اتفاق افتاد. عادله چراغی همچنین از مشکل قلبی رنج می برد و به همین دلیل و همچنین عدم آشنایی ایشان با فضاهای اطلاعاتی و بازجویی، نگرانی در مورد سلامتی وی بسیار زیاد است. عادله چراغی باید فوراً و بی هیچ قید و شرطی آزاد شود.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-9 مهرماه 1391
تجمع رانندگان اتوبوسرانی شیراز در مقابل شورای شهر
به گزارش9مهرایلنا،۵۹ تن از رانندگان سازمان اتوبوسرانی شیراز با حضور در مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر، در اعتراض به آنچه که آنها را عدم تحقق وعدههای مسئولین میخواندند تجمع کردند.
براساس این گزارش، این تعداد از رانندگان که از سال ۱۳۸۱ از این سازمان باز خرید شدهاند، رعایت نشدن حداقل حقوق و مزایا، رعایت نشدن عنوان شغلی در پرداخت حق بیمه و عدم تحقق وعده رییس جمهور در خصوص تبدیل وضعیت قرارداد نیروهای شرکتی را به عنوان اصلیترین دلایل اعتراض خود بیان کردهاند.
یکی از این رانندگان در این خصوص گفت: پس از بازخرید اجباری در اواخر سال 81، با تصمیم مسئولان وقت سازمان اتوبوسرانی در ازای بستانکاری رانندگان از سازمان، به هرکدام از رانندگان یک اتوبوس واگذار شد که این واگذاری آغاز مشكلات ما بود.
این راننده افزود: اتوبوسهایی که سازمان به ما واگذار کرد، مستعمل بودند که هرکدام از ما مجبور شدیم در آن سال برای راه اندازی هر کدام از آنها ملبغی حدود ۳میلیون تومان هزینه کنیم.
این در حالی است که به گفته این راننده کرایه نفری ۲۵ تومان در آن زمان و عدم تخصیص یارانه به رانندگان جهت هزینههای تعمیرات و نگهداری این اتوبوسها، زندگی بعضی از آنها را با مشكلات جدی مواجه كرده است.
یکی دیگر از این رانندگان نیز در تکمیل صحبتهای همکار خود گفت: اگر سازمان اتوبوسرانی حق و حقوق ما را به عنوان یک راننده پرداخت كند همه ما بازنشسته میشویم و بسیاری از مشکلاتمان حل میشود.
این راننده که به گفتهٔ خودش ۲۲ سال سابقه بیمه دارد میگوید: از سالی که ما باز خرید شدهایم و به اجبار در بخش خصوصی مشغول به كار شدیم، بیمه ما نه به عنوان راننده بلکه به عنوان وردست اعمال شده و همین تخلف باعث شده تا شغل ما شامل شرایط مشاغل سخت و زیان آور نشود.
وی ادامه داد: از آنجا وعده رییس جمهور مبنی بر تغییر وضعیت نیروهای شرکتی محقق نشده است، ما حتی از داشتن یک کارت شناسایی معتبر هم محروم هستیم.
اعتراضات واعتصاب کارگران شرکت الکتريک خودروي شرق دررابطه با حقوق معوقه واخراج 200نفرشان
تعدادي از کارگران با توجه به دريافت ديرهنگام حقوق و دريافت نکردن برخي از مزايا دست از کار کشيدند و تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق خود شدند در آن هنگام يکي از مسئولان شرکت وعده رفع مشکل را به ما داد اما هيچ گاه فکر نمي کرديم کارگران شرکت کننده در اين تجمع به ترتيب از کار اخراج و بيکار شوند.يکي ديگر از کارگران اين شرکت هم گفت: به دليل اخراج کارگران حاضر در تجمع جو خفقان آوري در شرکت حاکم شده است و حتي نمي توانيم حقوق خود را مطالبه کنيم و يا حتي به زبان آوريم.
به گزارش خراسان،گويا اخراج کارگران در شرايط امروزي اقتصاد امري عادي شده است و هر يک از شرکت هاي توليدي به بهانه هايي تعدادي از کارگران خود را اخراج مي کنند. چند روز قبل در خبرها داشتيم که شرکت ايران خودروي خراسان در دو نوبت يک بار قرارداد ۶۰۰ کارگر خود را تمديد نکرد و بار ديگر ۲۰۰ کارگر خود را اخراج کرد و اکنون هم نوبت شرکت الکتريک خودروي شرق رسيده است که تعدادي از کارگران خود را اخراج کرده است. کارگراني که بعضي از آن ها حدود ۱۵ سال سابقه دارند. قرارداد کاري بيش از ۲۰۰ نفر از کارگران شرکت الکتريک خودروي شرق تمديد نشد و اين تعداد از کارگران حتي با داشتن سابقه طولاني در اين شرکت بيکار شدند. چندي پيش نيز شرکت ايران خودروي خراسان قرارداد بيش از ۶۰۰ نفر از کارگران خود را تمديد نکرد و حدود ۲۰۰ نفر را هم اخراج کرد.
برپایه این گزارش،يکي از کارگران بيکار شده شرکت الکتريک خودروي شرق گفت: در هر شيفت کاري اين شرکت حدود ۴۰۰ کارگر فعاليت مي کنند ولي از چند ماه گذشته روند تمديد نشدن قرارداد تعدادي از کارگران حتي با داشتن ۱۳ تا ۱۵ سال سابقه کاري شروع شد.
وي که خواست نامش ذکر نشود، افزود: برخي مديران تحريم را دليل اخراج کارگران عنوان مي کنند در حالي که از چند سال قبل با تحريم مواجه بوديم ولي قطعات خودرو هر طور که بود فراهم مي شد تا کار تعطيل نشود.وي با اشاره به کمک هزار ميلياردي دولت به خودروسازان کشور در سال جاري اظهار داشت: دليل اصلي اخراج کارگران سياست مدير جديد شرکت است که فقط چند ماه از مديريت او مي گذرد.
وي ادامه داد: تعدادي از کارگران با توجه به دريافت ديرهنگام حقوق و دريافت نکردن برخي از مزايا دست از کار کشيدند و تجمع کردند و خواستار پرداخت حقوق خود شدند در آن هنگام يکي از مسئولان شرکت وعده رفع مشکل را به ما داد اما هيچ گاه فکر نمي کرديم کارگران شرکت کننده در اين تجمع به ترتيب از کار اخراج و بيکار شوند.يکي ديگر از کارگران اين شرکت هم گفت: به دليل اخراج کارگران حاضر در تجمع جو خفقان آوري در شرکت حاکم شده است و حتي نمي توانيم حقوق خود را مطالبه کنيم و يا حتي به زبان آوريم.
نبود امنيت شغلي
وي که حاضر به معرفي خود نبود اظهار داشت: هيچ يک از کارگران امنيت شغلي ندارند و نمي دانيم تا چه زماني در شرکت مشغول به کار هستيم.وي از به هم ريختگي آرامش روحي و رواني کارگران و خانواده هاي آنان گفت و افزود: اگر قراردادمان تمديد نشود با سن بالاي ۳۵ سال چگونه به دنبال کار جديد باشيم و چه کسي پاسخ خانواده هايمان را مي دهد.
وي ادامه مي دهد: برخي مديران ناتواني کارگران را يکي از دلايل اخراج آن ها عنوان مي کنند در حالي که اين موضوع صحت ندارد. ضمن اين که قانون استخدام معلولان در سازمان ها مصوب شده است اما اين شرکت کارگران توانمند خود را اخراج مي کند.وي با اشاره به ريخت و پاش هاي مديريت قبلي شرکت گفت: از ۸ ماه قبل که مدير شرکت تغيير کرده است براي جبران ريخت و پاش هاي مدير قبلي مزاياي کارگران را قطع کرده و تعديل نيرو انجام داده است.
قرارداد ۲ ماهه
يکي ديگر از کارگران که با ۱۳ سال سابقه کار اخراج شده است، گفت: به دليل پرداخت نشدن حقوق کارگران، من به عنوان نماينده کارگران در مقابل هيئتي که از ايران خودرو آمده بودند، صحبت کردم و گفتم که شرکت الکتريک شرق قرارداد کارگران را ۲ ماه به ۲ ماه تمديد مي کند و حداکثر قرارداد کارگران را آخر سال اعلام کرده است تا شرکت به ورشکستگي بينجامد و به بخش خصوصي واگذار شود.
وي افزود: ۵۱ درصد سهام شرکت متعلق به ايران خودرو و ۴۹ درصد متعلق به تأمين اجتماعي است که با ورشکستگي، شرکت به بخش خصوصي واگذار مي شود.وي ادامه داد: در حالي که بر اساس مصوبه شرکت قطعات ايران خودرو در سال ۸۳، کارگران قراردادي بيش از ۵ سال سابقه کار، بايد رسمي شوند اما من که مدت ۱۳ سال سابقه کار دارم تا ۱۴ شهريور قراردادي بودم. شرکت هم با تخلف از اجراي اين مصوبه قانوني ۱۵شهريور حکم پايان قرارداد را به دست من داد تا در آن يک روز نتوانم کاري براي احقاق حق خودم انجام دهم. وي با بيان اين که جواني مان را در اين شرکت صرف کرده ايم، گفت: در اين وضعيت بيکاري، چگونه به دنبال کار باشيم و چه کسي ما را استخدام خواهد کرد و چه کسي پاسخگوي خانواده ماست؟وي ادامه داد: مدير شرکت حتي حق سنوات کارگران اخراجي را پرداخت نکرده است.
کارگران را تمديد قرارداد نکرده ايم
يک مقام آگاه در اين شرکت موضوع اخراج کارگران را تکذيب کرد و گفت: ما کارگران را اخراج نکرده ايم بلکه قرارداد کساني که غيبت يا تاخير در ورود به شرکت داشته اند يا کارکرد خوبي نداشته اند يا در تجمعات داخلي حضور داشته اند، تمديد نشده است. وي در پاسخ به اين سوال که آيا به بهانه تاخير و يا خواستن حقوق مي توان فردي را اخراج کرد، گفت: ما يا بايد به علت مشکلات مالي کارخانه را تعطيل يا در تعداد نيروها ساماندهي کنيم و قرارداد افرادي را که کارکرد خوبي نداشته اند، تمديد نکنيم. وي افزود: ما هر ماه به مجموعه کارکنان خود يک ميليارد تومان حقوق پرداخت مي کنيم و حقوق معوقه هم نداريم. وي درباره مشکلات اقتصادي شرکت نيز گفت: بيکار کردن کارگران دور از انسانيت است اما از لحاظ بقاي شرکت چاره اي جز اين نداريم، کشتي ما به گل نشسته و در مرداب است و وقت، وقت رفتن است، بنابراين کساني که کارايي پايين تري نسبت به ديگران دارند و اعتصاب کرده اند قراردادشان تمديد نمي شود. اين مقام آگاه افزود: در سه ماه اول سال جاري يک سوم سال گذشته فروش داشته ايم و تورم و افزايش نرخ ها بر مشکلات ما افزوده است.
وي در پاسخ به اين که چه راهي را براي احقاق حقوق کارگران ارائه داده ايد، گفت: ملاقات حضوري با مديرعامل و ارائه وام به کارگران از راهکارهاي شرکت است و قرار نيست کارگري که حقوقش دير واريز مي شود اعتصاب کند زيرا در هنگام اعتصاب اين رقيب ماست که از موقعيت استفاده مي کند. وي با بيان اين که راه رسيدن به حق اعتصاب نيست، اظهار داشت: با استفاده از سيستم رايانه اي پيشنهادها نيز کارگران مي توانند پيشنهادها و انتقادهاي خود را ارائه کنند طوري که کاربر غيرقابل شناسايي است. وي درباره کمک دولت به ايران خودرو نيز گفت: تحريم هاي امسال خيلي شديدتر است ضمن اين که هنوز کمک دولت به ما نرسيده است.
اخراج کارگران آلومینیوم دورال
به گزارش 9مهرایلنا،چندی پیش تعدادی از کارگران کارخانه آلومنیوم دورال، یکی از کارخانجات قدیمی و با سابقه در صنعت آلومینیوم، مدعی شدند که علیرغم داشتن قرارداد دائم، از سوی کارخانه از کار اخراج و بیکار شدند و در این راستا خواستار پیگیری این خبر شدند.
کارخانه آلومینیوم دورال، یکی از کارخانجات تخصصی تولید قطعات آلومنیومی است که به گفته مدیرعامل این کارخانه، برای جبران بخشی از هزینههای تولید کارخانه که به دلیل عدم توان رقابت با دیگر کارگاهها و کارخانجات به راحتی تامین نمیشود، اقدام به تعدیل حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر از کارگران کارخانه کردند.
طبق اعلام تعدادی از کارگران کارخانه آلومینیوم دورال و تصدیق مدیرعامل این کارخانه، نزدیک به ۵۰ کارگر به دلیل عدم نیاز کارخانه به حضور این افراد مشمول تعدیل و بازخرید با پرداخت 3 ماه حقوق به ازای هر سال كار شدند که در این میان تعدادی از این کارگران کماکان پیشنهاد بازخرید را نپذیرفتهاند.
در نامهای که به امضای ۳ تن از کارگران مشمول تعدیل این کارخانه به ااین خبرگزاری ارسال شده است آمده: در تاریخ اول اردیبهشت امسال، نامهای مبنی بر قطع همکاری با شرکت دریافت کردیم که توسط امور اداری شرکت به ما ابلاغ شد. در ادامه در تاریخ سوم اردیبهشت ماه، شکایتی را از شرکت در وزارت کار شهرستان اسلامشهر ثبت کردیم که حدود ۱ ماه بعد، طبق رای دادگاه، حکم بازگشت به کار ما صادر شد که با تایید عینی رای در هیات حل اختلاف، رسمیت یافت.
حکم بازگشت به کار کارگران مذکور در شرایطی صادر شده است، که تا این لحظه تعدادی از این کارگران هنوز اجازه بازگشت به محل کار خود را ندارند و از آنجایی که پیشنهاد بازخرید از سوی کارخانه را نیز نپذیرفتند، اجبارا محل کار انها توسط مدیرعامل به کانکسی در گوشه کارخانه منتقل شده است که از نظر امکانات شرایط مناسبی ندارد.
طبق اعلام رای شعبه ۱۸۹ دادگاه عمومی حقوقی مطهری تهران، ۳ تن از این کارگران که نامشان نزد خبرگزاری محفوظ است، باید توسط کارفرما یعنی شرکت آلومینیوم دورال، مجددا به محل کار بازگشته و به فعالیت خود ادامه دهند، که کارفرما از این کار امتناع میکند.
با پیگیری کارگران، کارفرما بخشی بعنوان کارگزینی را در اختیار این کارگران قرار میدهد تا به فعالیت خود در کارخانه ادامه دهند. نکته قابل تامل اینجاست که به گفته مدیرعامل کارخانه، به دلیل عدم نیاز به این کارگران، این افراد به بخش کارگزینی منتقل شدند که اجازه حضور در بخشهای فنی کارخانه را ندارند. این درحالی است که به گفته کارگران، این افراد از تکنیسینهای تخصصی کارخانه آلومینیوم دورال هستند و امادگی فعالیت در بخش کارگزینی کارخانه را ندارند.
این افراد دارای قرارداد رسمی با شرکت و سابقهای ۱۸ ساله هستند که به دلیل مشکلات کارخانه، مشمول تعدیل شدند. در حالی که کارگران تعداد افرادی که به کارخود بازگشتند را ۵ نفر اعلام میکند، مدیرعامل کارخانه این تعداد را نزدیک ۴۵ نفر اعلام کرد.
این كارگران همچنین اعلام كردند كه مسئولان كارخانه، با جابه جایی این افراد از محل كار تخصصی آنها، به كانكسی در محوطه كارگاه، این كارگران را از حضور در محیط اصلی كار محروم كرده و خواستار فعالیت آنها در قسمت كارگزینی كارخانه شده است كه دور از شان كاری و شخصیتی آنهاست، چرا كه این كارگران، نیروهایی متخصص و تكنیسین هستند.
تعویق ۸ ماه حقوق کارگران سد کلان ملایر
به گزارش مورخ9مهرایلنا،کارگران سد ملایر علیرغم اتمام نیافتن پروژه حقوق هشت ماه گذشته خود را دریافت نکردهاند.
برپایه این گزارش،به گفته برخی از کارگران این پروژه، بیش از ۵۰ نیروی کاری که در این طرح مشغول به کار بودهاند حدود هشت ماه است که حقوق و مزایایی دریافت نکردهاند.
وحیدی راد، رئیس هیئت مدیره شرکت پیمانکاری کترا در این باره میگوید: در حال حاضر کارگاهها تعطیل شده و البته حدود ۵ یا ۶ ماهی میشود که ۳۰ الی ۴۰ کارگر مجموعه حقوق خود را دریافت نکردهاند. ما یک سری از ماشینهای سنگین خود را میخواهیم بفروشیم تا از این طریق حقوق کارگران را تامین کنیم.
همچنین مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان همدان که شرکت کارفرمای این طرح است نیز بیان میکند: هم اکنون ۹۷ درصد پروژه سد کلان ملایر تمام شده و فقط یک سری خرده کاری باقی مانده است.
مهندس کمندانی ادامه میدهد: ۵۰ کارگر مشغول در این طرح حدود ۴ الی ۵ ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند که البته مسئولیت آنها با شرکت پیمانکاری است. شرکتهای پیمانکاری برای آنکه بتواند بر روی کارگران مدیریت داشته باشند معمولا حقوق کارگران را با چند ماه تاخیر پرداخت میکند.
در همین زمینه مهندس زهرایی مدیر پروژه شرکت کارفرمای آب منطقهای استان همدان از تسویه حساب نهایی با کارگران این مجموعه در پایان مهر ماه خبر داده است.
این کارگران به مستنداتی دسترسی دارند که نشان میدهد مبلغ اولیه قرارداد احداث سد کلان ملایر و تاسیسات وابسته به آن به شماره ۲۲۰/۱۰۰/۴۹۴۲ در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۸۴ به میزان ۱۴ میلیارد تومان و مبلغ اولیه قرارداد احداث برج آبگیر، پل دسترسی و ساختمان شیرخانه این سد به شماره ۱۰۰/۳۱۸/۵۶۹۵ در تاریخ ۱۳ خرداد ماه سال ۸۷ به میزان 1/5 میلیارد تومان بوده است.
این در حالی است که سخنان کارگران این طرح گویای آن است که حداقل حقوق آنها به میزان ۴۰۰ هزار تومان بوده که مجموع حقوق آنها حداقل ماهانه ۲۰ میلیون تومان میشود که اگر این میزان را برای یک سال محاسبه کنیم این میزان معادل ۲۴۰ میلیون تومان میشود که این جدای از مزایا و عیدی آنهاست.
راهپیمایی بزرگ مردم پرتغال در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت
به گزارش29سپتامبریورونیوز،هزاران نفر از مردم پرتغال در قلب اداری شهر لیسبن پایتخت به سیاست سختگیرانه اقتصادی دولت اعتراض کردند.
دولت پرتغال در نیمه ماه اکتبر بودجه سال جاری را به پارلمان کشور ارائه می کند، لایحه ای که نوید سختگیری های بیشتری را می دهد.
این راهپیمایی مسالمت آمیز به دعوت اتحادیه های سراسری کارگری انجام شد.
رهبر اتحادیه در باره علت راهپیمایی می گوید:“ما با این راهپیمایی با سیاست های سختگیرانه اقتصادی و فشارهای نامحدودی که دولت به مردم پرتغال تحمیل کرده مبارزه میکنیم.”
دولت راستگرای پرتغال با استقراض 78 میلیارد یوروی، هفته گذشته با افزایش میزان حق بیمه تامین اجتماعی، خشم مردم را برانگیخت.
یکی از شرکت کنندگان در راهپیمایی می گوید:“اولین باری است که در تظاهرات شرکت می کنم. به حدی از این سیاست های دولت ناراضی بودم که خشم خودم را باید به وسیله ای نشان میدادم. به راهپیمایی آمدم تا اعتراضم را بیان کنم شاید گوش بدهند.”
هفته گذشته بسیاری از شهرهای اروپایی از جمله مادرید، آتن، رم، فرانکفورت و هامبورگ شاهد اعتراضات عمومی مردم و اتحادیه های کارگری علیه سیاست های اقتصادی دولت های راستگرای این کشور ها بودند.
خشم اسپانیایی ها از برنامه های ریاضتی سیاستمداران فرو نمی نشیند
به گزارش30سپتامبریورونیوز،هزاران اسپانیایی خشمگین برای سومین بار متوالی در پنج روز اخیر، شنبه شب نیز در مادرید به سیاستهای ریاضتی دولت ماریانو راخوی، نخست وزیر، اعتراض کردند.
معترضان با حمل نوشتههای یک کلمهای «نه»، با تجمع در نزدیکی پارلمان، بار دیگر مخالفت خود را با برنامه دولت در کاهش ۱۳ میلیارد یورویی از هزینههای سال آتی در بخشهای آموزش و درمان، خدمات عمومی و کاهش دستمزدها اعلام داشتند.
در تظاهرات شنبه شب، برخی ازمعترضان با شاخه های گل به سراغ پلیس رفتند اما در نهایت تظاهرات به درگیری و خشونت گرایید، چندین نفر زخمی و حداقل دو نفر بازداشت شدند.
اسپانیا با نزدیک به ۲۵ درصد، بالاترین میزان بیکاری در اروپا را دارد.
دولت اسپانیا تا به امروز و بر خلاف یونان و پرتغال و جمهوری ایرلند رسما تقاضای وام نجات نکرده است اما بر آورد شده است که با نیاز بانکهای اسپانیا به تزریق حدود ۵۹ میلیارد یورو، مکانیسم بازار، اسپانیا را ناگزیر از درخواست بستۀ نجات خواهد کرد.
تظاهرات هزاران نفره علیه صرفهجوییهای اقتصادی در فرانسه
به گزارش 30سپتامبردویچه وله،هزاران نفر از هواداران جبهه چپ و سندیکاهای کارگری فرانسه در تظاهراتی در پاریس علیه برنامههای صرفهجویی اقتصادی فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه، شرکت کردند. تظاهرکنندگان خواستار برگزاری آراء عمومی برای تصویب ثبات مالی اروپا و نجات واحد پول اروپا شدند. پارلمان فرانسه قرار است بزودی طرح ثبات مالی اروپا و نجات واحد پول اروپا راتصویب کند. دولت فرانسه روز جمعه (۷ مهر/۲۸ سپتامبر) بودجه سال ۲۰۱۳ این کشور را تنظیم کرد. در بودجه سال ۲۰۱۳ قرار است صرفهجویی اقتصادی و افزایش مالیات در کشور ۳۷ میلیارد یورو به صندوق دولت بازگرداند.
نهم مهرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|