اخبار و گزارشات کارگری۱۷ تا ۲۱ شهریورماه۱۳۹۱
Wed 12 09 2012
اخباروگزارشات کارگری17و18شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
- باز هم اخراج
- اجتماع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن کارگران نساجی کردستان
- دستور قطع گاز مجتمعهای مسکونی و صنایع بدهکار صادر شد
- مرگ خاموش به علت کمبود تخت ICUدر بیمارستانهای تأمین اجتماعی
- تظاهرات گسترده در یونان علیه سیاستهای ریاضتی دولت
- پرتغال؛ اعتراض سندیکاها به کاهش حقوق کارمندان
- بزرگترین اعتصاب خدمه پرواز شرکت هواپیمایی لوفتهانزا
باز هم اخراج
1- قارچ ملارد
قارچ ملارد يكي از واحدهاي بزرگ توليد قارچ و كنسرو قارچ كشور است. در ابتداي سال جاري مديريت اين شركت به دليل اختلاس عوض شده است.
يكي از اولين اقدامات اوليه مدير جديد براي سرو سامان دادن اوضاع، تعديل نيروست. از تعداد 430 نفر كارگر اين واحد 360
نفرمشمول تعديل نيرو شدند. اكثر كارگران اخراجي داراي سابقه ي كار 13تا 15 سال بودند.
نحوه اخراج هم به اين گونه بود كه مدير عامل جديد عنوان كرد قرارداد سفيد امضاغيرقانوني است و بايد كارگران قرارداد تاريخ دار داشته باشند و از كارگران خواست كه براي بستن قرارداد جديد، قراردادهاي قبلي شان را تسويه كنند. در اين بين با بسياري از آنان قرارداد جديد بسته نشد و براي تعدادي نيز ترك كار زده شد كه هيچ كدام از اين كارگران نتوانستند برگردند واز بيمه بيكاري نيز نمي توانند استفاده كنند.اكنون كارگران با قراردادهاي شش ماه كار مي كنند. اين شيوه سبب شده كه بعد از هر شش ماه با بستن قرارداد جديد فرصت استفاده از طرح طبقه بندي مشاغل از كارگران گرفته شود و هميشه حقوق آنان را در سطح حداقل حقوق باقي بماند.
دستمزدها به نسبت سختي كار و محيط فيزيكي كار متفاوت است. حقوق كارگراني كه بيشتر از حداقل حقوق است نيز در دو قسمت پرداخت مي شود. بخش اول دستمزد به ميزان حداقل حقوق رسمي، هر ماه به حساب كارگران واريز مي شود و مابقي آن به صورت "پشت ليست". دليل اين شيوه پرداخت فرار از پرداخت حق بيمه واقعي كارگران است. اين بخش از دستمزد آنان (پشت ليست) كه شامل اضافه كار نيز مي باشد، با تاخير زماني گاه تا سه ماه پرداخت مي شود.
ساعت كار اين كارگران از 7 و بيست دقيقه تا 4 ونيم است. حدود يك چهارم كارگران اين واحد توليدي قارچ زن و بيشتر سرپرست خانواده هستند. شرايط كار اين كارگران بسيار دشوار است. 8 ساعت كار ايستاده براي برداشت، شست وشو و بسته بندي قارچ در محيطي مرطوب و سرد سبب مي شود كه اكثرا به بيماري هايي نظير كمردرد، رماتيسم و... مبتلا شوند.
بسياري از كارگران اين واحد توليدي هنوز سنوات سال 89 را نگرفته اند. گفته مي شود كه 82 نفر ديگر هم كنار گذاشته خواهند شد.
2- اخراج در عسلويه ، O1
گروهي از شركت هاي فعال در عسلويه از جمله O1 كارگران بالاي 55 سال را اخراج كرده اند. اين كارگران ميانسال كه به دليل كار كردن در پروژه هاي مختلف سابقه ي بيمه مستمر ندارند، از امكان گرفتن مستمري بازنشستگي محروم هستند. يه رغم اين كه سالهاي طولاني كار كرده اند ميزان سالهاي پرداخت حق بيمه براي آنان بسيار كمتر از سالهاي خدمتشان است.به دليل تعطيلي بسياري از واحدها و بيكاري گسترده، امكان يافتن كار جديد براي آنان بسيار كم است. و از آنجايي كه شرايط بازنشستگي به حقوق 5 سال آخر خدمت بستگي دارد، پيدا كردن كار مناسب كه سوابق كاري اين كارگران را مخدوش نكند، بسيار سخت است.
منبع:کانون مدافعان حقوق کارگر-۸ سپتامبر ۲۰۱۲
اجتماع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن کارگران نساجی کردستان
به گزارش18شهریورایلنا،۱۰۰ نفر از مجموع ۳۳۵ عضو تعاونی مسکن کارگران نساجی کردستان صبح شنبه در اعتراض به عدم صدور مجوز ساخت مسکن در مقابل اداره کل مسکن و شهرسازی استان تجمع کردند.
براساس این گزارش،نایب رئیس هیئت مدیره تعاونی کارگران نساجی کردستان در این رابطه گفت: اداره مسکن و شهرسازی استان کردستان با بلاتکلیف کردن تعاونی مسکن کارگران نساجی مجوز ساخت مسکن برای این تعاونی را صادر نمیکند و این در حالی است که حدود ۱۱ سال قبل زمینی برای ساخت مسکن کارگران نساجی کردستان خریداری شد.
فرشید بهشتی زاد تصریح کرد: تاکنون هیئت مدیره تعاونی کارگران نساجی کردستان در این خصوص سه نامه به مسکن و شهرسازی استان جهت صدور مجوز برای ساخت مسکن داده است اما هیچ گونه پاسخی دریافت نکردهایم.
وی با بیان اینکه نه تنها این اداره کل بلکه هیچ نهاد و ارگانی جواب ما را نمیدهند، گفت: در سفری که رهبر معظم انقلاب اسلامی، هیئت دولت، معاون اول رئیس جمهور و وزیر مسکن و شهرسازی به استان کردستان داشتند نامهای جهت رسیدگی به وضعیت اعضای تعاونی نوشتیم كه هنوز جوابی ندادهاند.
بهشتی زاد افزود: همچنین اعضای تعاونی نامهای در این رابطه به سید احسن علوی نماینده شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس و حسام شریعتی شهردار سنندج نوشتیم.
وی با اشاره به اینکه در زمینی که برای اعضا خریداری شده افرادی در آن مشغول کشت و کارند گفت: اداره کل مسکن و شهرسازی در آن منطقه زمینی ندارد و قصد دارند آن را از ما بگیرند.
بهشتی زاد افزود: هم اکنون از مجموع ۲۲ تعاونی مسکن واحدهای مختلف تولیدی، ۱۹ تعاونی در این زمینه با اداره مسکن وشهر سازی درگیر هستند.
نایب رئیس هیئت مدیره تعاونی کارگران نساجی کردستان اظهار داشت: حدود دو ماه قبل کارگران این تعاونی با تجمع مقابل ساختمان مسکن و شهرسازی خواستار صدور مجوز ساخت از سوی این اداره کل شدند.
وی افزود: این اداره کل نیز برای اینکه تجمعی دیگر جلوی این ساختمان شکل نگیرد به ما قول داد که بعد از ۲۰ روز به کار ما رسیدگی خواهد کرد اما هم اکنون ۲ ماه از آن جریان میگذرد اما هیچ اقدامی نکردهاند.
بهشتی زاد در پایان خواستار رسیدگی و صدور مجوز اداره کل مسکن و شهرسازی استان برای ساخت و ساز مسکن کارگران نساجی کردستان شدند.
درهمین رابطه: درصورت عدم رسیدگی به خواستهای کارگران تعاونی مسکن نساجی کردستان، این کارگران دست به تجمع اعتراضی خواهندزد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران تعاونی مسکن نساجی کردستان اعلام کرده اند در صورت عدم رسیدگی به خواست هایشان تا آخر هفته جاری، روز شنبه 18 شهریور ماه در مقابل اداره مسکن و شهرسازی سنندج دست به تجمع اعتراضی خواهند زد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران تعاونی مسکن نساجی کردستان خواهان صدور مجوز ساخت مسکن در زمین متعلق به این تعاونی هستند اما اداره مسکن و شهرسازی سنندج از صدور این مجوز به بهانه قرار گرفتن این زمین در محدوده فرودگاه سنندج، خودداری میکند.
این کارگران حدود یکماه پیش و بدنبال بی توجهی مسئولین اداره مسکن و شهرسازی سنندج به خواست شان دست به تجمع اعتراضی زدند که حاصل آن برگزاری جلسه ای میان اعضای هیئت مدیره این تعاونی مسکن با مسئولین سازمان مسکن و شهرسازی سنندج و وعده این مسئولین برای حل مشکل کارگران در مدت 25 روز بود. اما پس از گذشت 25 روز هیچ پاسخ روشنی به کارگران عضو تعانی مسکن نساجی کردستان داده نشده است به همین دلیل این کارگران اعلام کرده اند چنانچه تا پایان هفته جاری به خواست شان رسیدگی نشود روز شنبه آینده 18 شهریور ماه در مقابل سازمان مسکن و شهرسازی سنندج دست به تجمعی اعتراضی خواهند زد
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 11 شهریور ماه 1391
دستور قطع گاز مجتمعهای مسکونی و صنایع بدهکار صادر شد
به گزارش18شهریورپانانیوز،معاون وزیر نفت با اشاره به آغاز قطع گاز مشترکان بدهکار دولتی، خانگی، تجاری، صنایع و جایگاههای سی.ان.جی اعلام کرد: صورتحساب جدید این دسته از مشترکان پس از پرداخت بدهیها به صورت آزاد و غیر یارانهای محاسبه میشود.
برپایه این گزارش،جواد اوجی امروز با اشاره به پایان رسیدن ضرب العجل دولت مبنی بر تسویه حساب قبوض گاز مشترکان بدهکار، گفت: بر این اساس ابلاغیه جدیدی به تمامی شرکتها و ادارات گاز استانی برای قطع انشعاب گاز مشترکان بدهکار صادر شده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه در این مدت با وجود صدور اخطاریههای متعدد اما بخشی از مشترکان بدهکار اقدام به پرداخت بدهیهای گازی خود به دولت نکردهاند، تصریح کرد: براین اساس در حال حاضر بخشی از مشترکان خانگی، تجاری، دولتی، صنایع عمده و غیر عمده و جایگاههای CNG به دلیل انباشت بدهی خود به دولت در معرض قطع انشعاب گاز قرار دارند.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه در حال حاضر حتی 18 روز از مهلت سه ماه دولت برای قطع گاز مشترکان بدهکار اظهار داشت: از این رو به زودی قطع گاز مشترکان بدهکار در استان های مختلف کشور آغاز می شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه پس از قطع انشعاب گاز مشترکان بدهکار قیمت گاز این دست از مشترکان به صورت غیر یارانهای و آزاد محاسبه می شود، بیان کرد: با این وجود در این مدت برخی از مشترکان بدهکار نسبت به تسویه حساب بدهیهای گازی خود با دولت اقدام کردهاند که از تلاش این دست از مشترکان تقدیر میشود.
اوجی کل حجم بدهی مشترکان خانگی، تجاری، صنایع، دولتی و جایگاه های CNG را به شرکت ملی گاز بیش از 830 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: از این میزان صنایع عمده و غیرعمده 330 میلیارد تومان مشترکان دولتی بیش از 120 میلیارد تومان و جایگاههای CNG حدود 380 میلیارد تومان بدهی گازی به دولت دارند.
جواد اوجی 16 فروردین ماه سالجاری با اشاره به بدهی حدود 2 هزار میلیارد تومانی صنایع، نیروگاهها، جایگاههای سی.ان.جی، برخی از دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی بابت عدم پرداخت قبوض گاز، گفته بود: بر این اساس هیات دولت به تازگی مجوزی در اختیار شرکت ملی گاز ایران برای قطع انشعاب گاز مشترکان قرار داده است.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه قطع گاز مشترکان بدهکار در دو مرحله انجام میشود، اظهار کرده بود: در مرحله نخست انشعاب گاز صنایع، نیروگاه ها، جایگاههای سی.ان.جی، برخی از دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی بدهکار برای مدتی قطع خواهد شد.
بنا بهمین گزارش، هیات دولت زمستان سال گذشته هم مجوزی برای قطع 24 تا 48 ساعته گاز مشترکان پر مصرف گاز دولتی در اختیار شرکت ملی گاز ایران قرار داده بود.
مرگ خاموش به علت کمبود تخت ICUدر بیمارستانهای تأمین اجتماعی
به گزارش18شهریورفارس،مرگ خاموش بیماران به علت کمبود تختهای ICU و CCU ادامه دارد و این در حالی است که در بیمارستانهای خصوصی تخت ICU خالی وجود دارد اما هزینه هر شب آن 2میلیون تومان است که بیمار قبل از بستری باید 20 میلیون تومان پرداخت کند.
تلفن همراه خبرنگار به صدا در میآید. پشت خط گریه و زاری فردی به گوش میرسد که نا آشناست؛ میگوید به خاطر خونریزی مغزی، خواهرش را در یکی از بیمارستانهای تأمین اجتماعی بستری کردهاند و از روز چهارشنبه در اورژانس است.
وی میگوید: خواهرم از 3 روز قبل دچار خونریزی مغزی شده و او را به یکی از بیمارستانهای تامین اجتماعی منتقل کردند اما مسئولان این بیمارستان عنوان میکنند که تخت و تخصص مغز و اعصاب ندارند و این بیمار باید به یکی از بیمارستانهایی که این تخصص را دارد ارجاع شود ولی هیچکدام از بیمارستانهای تهران این بیمار را نمیپذیرد.
بیمارستانها تخت ICU خالی ندارند
برادر این بیمار ادامه میدهد: با دستور پزشک خواهرم را برای سیتیاسکن به بیمارستان شهدای تجریش (وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) که تخصص مغز و اعصاب دارد بردیم در حالی که سطح هوشیاری خواهرم 4 بود و شوهرش چون مرد سادهای است نتوانست از انتقال خواهر بیمارم با این وضعیت خطرناک خودداری کند و در بیمارستان شهدای تجریش نیز پس از انجام سیتیاسکن اعلام کردند که تخت خالی برای بستری شدن خواهر بیمارم ندارند و باید به بیمارستان مبدا برگردد.
این فرد حتی گفت که با ستاد حوادث و هدایت بیمار دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی تماس گرفته و پاسخی دریافت نکرده است زیرا پشت تلفن صدای اپراتور خودکار برای وصل کردن به قسمتهای مختلف شنیده میشد و پس از تماس با ستاد هدایت بیمار دانشگاههای علوم پزشکی تهران نیز، آنها شماره وزارت بهداشت را به من دادند و در نهایت پس از تماس با ستاد تأمین اجتماعی آنان اعلام کردند که تخت خالی ICU برای پذیرش خواهر بیمارش وجود ندارد.
وی ادامه میدهد: این در حالی است که پس از تماس با رسانهها از طرف دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فردی با موبایل با من تماس گرفت و اعلام کرد که شما با ستاد این دانشگاه تماس نگرفتی اما وقتی شمارهها را اعلام کردم آن فرد که خودش را هم معرفی نمیکرد شمارههای ستاد را تصدیق کرد و به من عنوان کرد الان با ستاد تماس بگیر که من هم گفتم آن موقع که این همه تماس داشتم چرا کسی پاسخ من را نداده بود.
برادر این بیمار میگوید: وضعیت بیمارستان تامین اجتماعی که خواهرم الان در اورژانس آن است. اصلاً مناسب نیست بهطوری که خودم مشاهده کردم یکی از بیماران که همین مشکل خواهرم را داشت (خونریزی مغزی) به دلیل کمبود تخت جان خود را از دست داد.
این فرد با اشاره به اینکه با راهنمایی مسئولان تاکنون با بیش از 10 بیمارستان دولتی برای پذیرش خواهر بیمارش که تقریباً بیهوش است و مشکل خونریزی مغزی پیدا کرده تماس داشته و این تماسها را هم پرسنل بیمارستان هم انجام دادهاند ولی نتیجه نگرفته است، میافزاید: خواهرم دارای 3 فرزند است و 4 سال قبل نیز پیوند کلیه شده است و حالا هم نیمه جان بر روی تخت اورژانس بیمارستان افتاده است و نمیدانم چه کنم.
واریز 20 میلیون تومان برای بستری در تختهای ICU خصوصی
برادر این بیمار میگوید که با چند بیمارستان خصوصی نیز تماس گرفته است و آنها اعلام کردهاند که باید در وهله نخست 20 میلیون تومان واریز کند و تعهد دهد که در صورت هرگونه مشکلی برای بیمارش هیچ شکایتی از بیمارستان نکند.
وی مدعی شد یکی از مراکز (تأمین اجتماعی) نیز به وی اعلام کرده که در یکی از بیمارستانهای خصوصی تخت ICU وجود دارد ولی باید شبی 1.5 میلیون تومان پرداخت کند.
این گزارش حاکیست،برای پیگیری این موضوع با مسئولان روابط عمومی اداره کل درمان تأمین اجتماعی استان تهران تماس گرفته شد که اعلام کردند: برای تهیه تخت ICU و بستری این بیمار هیچ بیمارستان تأمین اجتماعی در تهران تخت خالی ندارد و این بیمار باید همچنان صبر کند تا شاید یک ساعت دیگر یا چند روز دیگر تختی خالی شود، البته این در حالی است که بسیاری از بیماران دیگر نیز منتظر تخت خالی هستند.
در مورد پرونده این بیمار و اظهارات همراه این بیمار که دراورژانس بیمارستان لواسانی است، مسئولان روابط عمومی اداره کل درمان تأمین اجتماعی استان تهران اعلان کردند، با مسئولان برای گفت و گو در این زمینه هماهنگی خواهد شد.
مژگان کریمی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مورد گفت: بررسیهای که از سوپروایزر بیمارستان لواسانی داشتیم نشان میدهد که این بیمار یک زن 43 سالهای است که سابقه بیماری کلیوی هم دارد و اکنون در اورژانس بیمارستان لواسانی تأمین اجتماعی بستری است البته دستگاههای لازم و برخی تجهیزات ICU اورژانس نیز به وی وصل است ولی این بیمارستان تخت ICU ندارد.
وی ادامه داد: مسئولان این بیمارستان به ما اعلام کردند که GCS یا سطح هوشیاری این بیمار 4 و خیلی پایین است و انتقال این بیمار بسیار خطرناک است. با این حال بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم اکنون (شنبه) تحت خالی ICU دارد و اگر مسئولان بیمارستان مبدا با توجه به سطح هوشیاری این بیمار اجازه دهند میتوانیم برایش پذیرش بگیریم و تخت ICU تأمین کنیم. البته تخت ICU خالی همیشه نیست و ممکن است دیروز نبوده باشد و امروز باشد.
کریمی اضافه کرد: تمام مکالمات ستاد حوادث و هدایت بیمار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم ضبط میشود و هیچ تماسی از بیمارستان لواسانی برای تأمین تخت ICU برای این بیمار گرفته نشده است ضمن اینکه روال کار این است که باید از بیمارستان مبدا تماس بگیرند و اگر همراه بیمار خودش تماس بگیرد برای ستاد حوادث دانشگاه با توجه به تعداد زیاد تماسها قابل استناد نیست.
گریه و دعا تنها راه حل بیماران نیازمند به ICU
مشکل این بیمار که هنوز در اورژانس یکی از بیمارستانهای تأمین اجتماعی است و با مرگ دست و پنجه نرم می کند تا زمان انتشار این گزارش با گذشت 3 روز از حضور در اورژانس حل نشده است و معلوم نیست تا کی باید برای پیدا شدن تخت ICU انتظار بکشد و این در و آن در بزند و جواب «تخت خالی ICU نداریم» را بشوند. جان این بیمار و بیماران بسیاری دیگر به خاطر کمبود این تختها در بخش دولتی در خطر است و بخش خصوصی هم که پولهای آنچنانی میخواهد شاید تنها راه حل این بیماران نیازمند، دعا و گریه باشد.
تظاهرات گسترده در یونان علیه سیاستهای ریاضتی دولت
به گزارش8سپتامبریورونیوز، حمایت اتحادیه اروپا از یونان برای ماندن این کشور در حوزه یورو، اگرچه برای دولت آنتونیس ساماراس، نخست وزیر این کشور خوشایند به نظر میرسد اما یونانیها به خوبی میدانند که این رضایت و دریافت وام بیشتر به معنای تشدید سیاستهای ریاضت اقتصادی است.
بر همین اساس بازنشستگان، کارگران و دانش آموزان یونانی با برپایی تظاهراتی گسترده در مقابل پارلمان یونان اعتراض خود را نسبت به سیاستهای دولت و کاهش بودجه عمومی ابراز کردند.
همزمان هرمن ون رومپوی، رئیس اتحادیه اروپا که برای دیدار و گفتوگو درباره شرایط اعطای وام بیشتر به یونان سفر کرده بود پس از گفتوگو با نخست وزیر یونان ظهار داشت: «آقای ساماراس در این نشست من را متقاعد کردند که کابینه وی و همه افرادی که در دولت ایشان فعال هستند درباره اجرای برنامههایی برای برقراری ثبات اقتصادی و مهمتر از آن احیای جامعه یونان مصم هستند.»
آقای ساماراس نیز افزود: «همانگونه که قبلا ذکر کردم، صبر مردم به سر رسیده است و این صبر و بردباری باید نتیجهای در بر داشته باشد که همان احیای اقتصاد کشور با سرعت هرچه بیشتر است.»
در صورت توافق نهایی ۳۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو دیگر به یونان وام داده میشود که بخشی از وام وعده داده شده توسط صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپاست. همزمان دولت یونان نیز وعده داده که تدابیر اقتصادی از جمله کاهش ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورویی را مد نظر قرار دهد.
پرتغال؛ اعتراض سندیکاها به کاهش حقوق کارمندان
به گزارش8سپتامبریورونیوز، پدرو پاسوس کوالو، نخست وزیر پرتغال از اعمال تدابیر جدید ریاضتی خبر داد.
مطابق این تصمیم، میزان تامین اجتماعی پرداختی کارمندان بخش دولتی و خصوصی در بودجه سال 2013 از 11 به 18 درصد افزایش یافته است.
این تصمیم به معنای کاهش حقوق کارمندان به میزان حدود یک ماه از حقوق آنها در سال است.
دولت پرتغال اعلام کرده که نمی تواند از شرایط کمک بین المللی 78 میلیارد یورویی به این کشور سرپیچی کند.
مدیر یکی از سندیکاهای پرتغال ضمن محکوم کردن این تصمیم دولت اعلام کرد که با این تصیمم در سال آینده شاهد کاهش درآمد خانوارها و بدنبال آن کاهش مصرف، ورشکستگی شرکتها، از بین رفتن بسیاری از مشاغل، افزایش بیکاری، نابرابری و فقر خواهیم بود.
اعمال تدابیر ریاضت اقتصادی که در چهارچوب طرح کمک جهانی نجات پرتغال صورت گرفته، اعتراضات گسترده مردمی را طی یک سال و نیم گذشته به همراه داشته است.
هم اکنون میزان بیکاری در این کشور کوچک اروپایی عضو یورو از 15 درصد تجاوز کرده است.
بزرگترین اعتصاب خدمه پرواز شرکت هواپیمایی لوفتهانزا
به گزارش7سپتامبردویچه وله، روز جمعه هفتم سپتامبر، ۱۷ شهریور، روز سرگردانی ۱۰۰ هزار مسافری است که در آلمان قصد پرواز با شرکت هواپیمایی لوفتهانزا را داشتند. ۱۸ هزار خدمه پرواز این شرکت در هشت شهر بزرگ آلمان دست به اعتصاب زدهاند.
اعتصاب فراگیر خدمه پرواز شرکت هواپیمایی لوفتهانزا در روز جمعه هفتم سپتامبر، ۱۷ شهریور بیش از ۱۰۰ هزار مسافر را سرگردان کرده است.
سخنگوی لوفتهانزا به خبرگزاری آلمان گفته: «امروز یک روز تلخ است، روزی که هزار پرواز لغو میشود». به گفتهی او بین ۵۵ تا ۶۰ هزار مسافر قبل از پروازشان از طریق پیامک و ایمیل از لغو پرواز مطلع شده و پروازهای جایگزین به آنها معرفی شده است.
اعتصاب سراسری روز جمعه، گستردهترین اعتصاب لوفتهانزا پس از اعتصاب خلبانان این شرکت در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۱۰ است. این اعتصاب شامل بیش از ۱۸ هزار خدمه پرواز این شرکت هواپیمایی شده و در شهرهای فرانکفورت، مونیخ، دوسلدورف، برلین، هامبورگ، اشتوتگارت، کلن/بن انجام میشود.
سخنگوی لوفتهانزا گفته که بعد از چندین بار اعتصاب خدمه پرواز این شرکت، با سندیکای خدمههای مستقل پرواز تماس گرفته شد و امیدواریهایی نیز برای حل مسئله دیده شد. وی اظهار امیدواری کرده که گفتوگوهای پس از این بتواند سودمند باشد.
این گزارش حاکیست، اعتصاب کارکنان لوفتهانزا از روز ۳۱ اوت، دهم شهریور آغاز شد. علت این اعتصابات درخواست ۵ درصد اضافه شدن دستمزد، تبدیل قراردادهای موقت به دائم و نیز لغو استخدام کارکنان اجارهای است.
پدیده "کارکنان اجارهای" روشی برای اشتغال است که در آن یک شرکت ثانوی کارمندان یا کارگران را استخدام میکند و سپس آنان را به شرکتهای مختلفی که احتیاج به نیروی کار دارند میفرستد، این کارکنان گاه تا ۴۰ درصد کمتر از بقیه کارکنان دستمزد میگیرند چرا که شرکتی که ابتدا آنها را استخدام کرده، درصدی از حقوق آنان را بر میدارد. در این روش، شرکت اصلی که کارمند یا کارگر را به کار گرفته، هیچگونه تعهد قانونی در قبال او ندارد.
مدیریت لوفتهانزا تا کنون تنها با سه و نیم درصد اضافه حقوق خدمه پرواز موافقت کرده اما گفته به دلیل سیاست صرفهجویی، بقیه خواستهای آنان عملی نیست.
هرچند روزهای جمعه همیشه روزهای پر مسافری برای راهآهن آلمان است اما این شرکت برای جابهجایی مسافران لوفتهانزا در این روز اعلام آمادگی کرده است. راهآهن آلمان در روز جمعه ۱۷ شهریور با هزاران مسافر اضافی روبرو خواهد شد و به همین دلیل تمامی قطارهای آماده به سرویس خود را به کار خواهد گرفت.
هیجدهم شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
*******************
اخباروگزارشات کارگری19شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
- اعتصاب کارگران یک کارگاه تولید شیرینی در سنندج!
- تجمع اعتراضی كارگزاران روستايي شركت مخابرات مقابل مجلس
- بیكاری ۲۰۰ کارگر شهرداری ایذه
- تعطيلي كارخانه صنعتي جام لران اليگودرزوبیکاری کارگرانش
- تصحيح خبر
- شدت اعتراضهای خیابانی در یونان علیه اعمال سیاستهای ریاضت اقتصادی
اعتصاب کارگران یک کارگاه تولید شیرینی در سنندج!
به گزارش رسیده در روز شنبه 18/6/91 کارگران یک کارگاه شیرینی فروشی در سنندج، همراه با خانواده های خود در مقابل این کارگاه، واقع در خیابان فردوسی کوچه هتل آبیدر، دست به تجمع اعتراضی زدند. از روز چهارشنبه گذشته، به بهانه های واهی، از طرف اداره بهداشت به این کارگاه اعلام شده بود که به دلیل استفاده از رنگهای خوراکی، این کارگاه باید تعطیل شود؛ که با مقاومت هوشیارانه ی کارگران مواجه گردید و کارگران گفتند که رنگهای خوراکی در این کارگاه مجاز بوده و دارای تائیدیه وزارت بهداشت و پروانه ساخت می باشد.
در پی این اعتراض، مامورین بهداشت به کارگران این کارگاه وعده دادند که اگر تجمع خود را به هم بزنند، این کارگاه فقط تا 48 ساعت پلمپ خواهد شد و بعد از 48 ساعت دیگر کارگران می توانند به سر کار خود برگردند. کارگران نیز اعلام کردند چنانچه تا 48 ساعت دیگر نتوانند به سر کار خود بازگردند، این بار در مقابل یکی از نهادهای دولتی تجمع خواهند نمود.
لازم به ذکر است که حدود 50 نفر در این کارگاه کار میکنند که 15 نفر آنها زن میباشند. این کارگاه دارای چهار شعبه در سطح شهر سنندج می باشد.
گفتنی است این تجمع اعتراضی با همراهی جمع زیادی از فعالین کارگری و اعضای کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری برگزار گردید.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-18 شهریور 1391
تجمع اعتراضی كارگزاران روستايي شركت مخابرات مقابل مجلس
به گزارش19شهریورایسنا،جمعي از كارگزاران روستايي شركت مخابرات ايران با تجمع مقابل مجلس خواستار پرداخت حقوق معوقه خود طبق قانون كار از ابتداي سال جاري شدند.
بنا بهمین گزارش،جمعي از كارگزاران شركت مخابرات ايران كه از استانهاي مختلف مقابل مجلس تجمع كرده بودند اعلام كردند حق بيمههايشان از ديماه سال 88 به اين سو پرداخت نشده است همچنين بيان داشتند حقوقشان به جاي افزايش كاهش يافته است. تجمعكنندگان خواستار اجراي قانون بيمه كارگزاران مخابرات روستايي بويژه در استان آذربايجان غربي شدند.
آنها همچنين خواستار انعقاد قرارداد دائم با كارگزاران شركت مخابرات براساس قانون كار، لغو قراردادهاي پيمانكاري و شركتهاي واسطهيي طبق مصوبه مجلس و ثبت سوابق بيمهيي و جاري شدن بيمههايشان از ديماه سال 88 به اين سو شدهاند.
به گزارش19شهریورمهردرهمین رابطه،تجمع کنندگان مدعی هستند سابقه کاری آنان دو تا 27 سال است اما ماهانه 180 هزار تومان حقوق میگیرند و با وجود مصوبه مجلس مبنی بر اینکه از دی ماه سال 88 باید از سوی مخابرات بیمه میشدند، حق بیمهای برای آنان پرداخت نشده است.
برپایه این گزارش،به گفته یکی از تجمع کنندگان شرکت مخابرات علاوه بر اینکه حق بیمه کارگزاران مخابرات روستایی را پرداخت نمیکند بلکه در نظر دارد قراردادی با آنها ببندد که در طی آن 2 ساعت در روز به کار اشتغال داشته باشند.
این گزارش حاکیست، در بهمن سال 88 قانون بیمه کارگزاران مخابرات روستایی از سوی رئیس مجلس ابلاغ شد.
در ماده واحده این قانون آمده است: دولت مکلف است ضمن درج در بودجه سال 1389 کل کشور، حق بیمه کلیه کارگزاران مخابرات روستایی (از هر نوع بیمه) را براساس دوره کارگزاری، نسبت به سنوات کارکرد آنان که بابت آنها بیمه پرداخت نشده است، بر مبنای سهم کارفرما و صرفاً بابت حق بیمه از محل بودجه سال 1389 کشور و حداکثر تا پایان سال مذکور پرداخت کند. این پرداخت مشمول جریمه تاخیر نمیشود و از هر نوع جریمهای معاف است. هر نوع پرداخت بابت خدمات این کارگزاران بعد از واگذاری در بورس بر عهده شرکت طرف قرارداد با آن کارگزاران است.
قانون فوق در جلسه علنی روز یکشنبه 31 خرداد 1388 تصویب و در تاریخ 12/10/1388 از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شد. پیش از این مصوبه مذکور مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود.
بررسی درخواست جمعی از نمایندگان برای اعمال ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس در خصوص عدم اجرای بیمه کارگزاران مخابرات روستایی به هیات رئیسه مجلس ارایه شده است و در دستور کار هفته جاری مجلس قرار دارد.
بر اساس این گزارش ماده 233 آیین نامه داخلی مجلس تصریح دارد در صورتی که گزارشی در خصوص تخلفات دستگاهها و نهادها در مجلس مورد تایید نمایندگان قرار گیرد برای رسیدگی قضایی به قوه قضائیه ارجاع میشود.
بیكاری ۲۰۰ کارگر شهرداری ایذه
به گزارش ایلنابتاریخ19شهریور، شهرداری شهرستان ایذه ۲۰۰ کارگر روزمزد و قرارداد موقت خود را بیكار کرده است.
این گزارش حاکیست،این کارگران سه ماه حقوق معوقه طلب دارند، معمولا حقوق کارگران شهرداری ایذه با میانگین سه ماه تاخیر به آنان پرداخت میشود.
تعطيلي كارخانه صنعتي جام لران اليگودرزوبیکاری کارگرانش
به گزارش19شهریورکیهان،كارخانه صنعتي جام لران اليگودرز، توليد كننده شيشه هاي ممتاز كه محصولات خود را به كشورهاي خاورميانه صادر مي كرد، به دليل مشكلات مالي، اختلاف شركا و عدم حمايت مسئولان تعطيل و نزديك به 6 ماه است كه كارگران اين كارخانه بيكار شده اند.
تصحيح خبر
با پوزش فراوان در خبر اخراج كارگران از واحد توليدي قارچ ملارد اشتباهي رخ داده كه به اين وسيله تصحيح مي شود:
از 430 نفر كارگر و كارمند اين واحد تنها 360 تن باقي مانده و بقيه مشمول تعديل نيرو شده اند. يعني حدود 70 نفر تعديل شده اند.
خواهشمنديم اين اصلاحيه را در كنار خبر اوليه ، منتشر كنيد.
با تشكر و پوزش مجدد
كانون مدافعان حقوق كارگر- ۹ سپتامبر ۲۰۱۲
لینک خبر: http://kanoonmodafean1.blogspot.fr/2012/09/blog-post_8.html#more
شدت اعتراضهای خیابانی در یونان علیه اعمال سیاستهای ریاضت اقتصادی
به گزارش9سپتامبریورونیوز، اعتراضهای خیابانی علیه اعمال سیاستهای ریاضت اقتصادی در یونان شدت گرفته است.
خیابانهای شهر تسالونیکی، شنبه شب شاهد تجمع کشاورزان بود. آنان همصدا با دیگر اقشار جامعه یونان نسبت به طرح کاهش بودجه عمومی در راستای کاستن از کسری بودجه سالانه به سردادن شعار پرداختند.
در این تظاهرات دست کم ۱۵ هزار تن از شاغلان در صنعت کشاورزی حضور داشتند. جوانان شرکت کننده در این اعتراض خیابانی با نیروهای امنیتی درگیر شده و در پی این رویداد دهها تن بازداشت شدند.
از دیگر سو در آتن، پایتخت یونان نیز هزاران تن از بازنشستگان به راهپیمایی اعتراضی پرداختند. یکی از حاضران در این تظاهرات که پیش از بازنشستگی در صنعت فلزکاری اشتغال داشته است میگوید: «همه چیز بدتر شده است. از حقوق بازنشستگی من خیلی کاستهاند. این تنها منبع درآمد من است. خوشبختانه من صاحبخانه هستم ولی من دو دختر زیر سی سال دارم که تحصیل کرده ولی بیکارند.»
همزمان شماری از نیروهای گارد ساحلی و افسران پلیس نیز در مخالفت با کاهش دستمزدهایشان به تظاهراتی مشابه اقدام کردهاند. کریستوس فوتوپولوس، رئیس اتحادیه پلیس می گوید: «در صورتی که تدابیر تازه ریاضتی اجرایی شود ما نابود میشویم. در حال حاضر ما در لبه پرتگاه هستیم و این تدابیر ما را به درون دره هول خواهد داد. ما نمیخواهیم چنین شود. ما باید که مقاومت کنیم و این نبرد را تا پایان ادامه خواهیم داد.»
نوزدهم شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
**********
خباروگزارشات کارگری20شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
- تجمع کارگران قند اهوازمقابل اداره صنعت خوزستان در اعتراض به عدم دریافت۱۸ ماه حقوق
-۲۸۰ کارگر پیمانكاری کیسون به مرخصی اجباری فرستاده شدند
- ادامه اعتصاب کارگران معدن ماریکانا وآغازاعتصاب هزاران کارگر شرکت گلد فیلدز در آفریقای جنوبی
- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آلومینیوم سازی آلکوآ مقابل وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا
تجمع کارگران قند اهوازمقابل اداره صنعت خوزستان در اعتراض به عدم دریافت۱۸ ماه حقوق
به گزارش20شهریورایلنا،کارگران کارخانه قند اهواز، صبح امروز در اعتراض به عدم دریافت ۱۸ ماه از حقوق خود، در مقابل اداره صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان واقع در امانیه اهواز تجمع کردند.
براساس این گزارش،در این تجمع اعتراضی که از ساعت ۹ صبح امروز برگزار شد، نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران قند اهواز با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار رسیدگی مسئولان استان خوزستان به مشکلات خود شدند.
همین منبع بتاریخ20شهریورطی گزارشی تحت عنوان-كارگران قند اهواز قربانی مصوبات غیرقانونی دولت-از وضعیت کارخانه قنداهوازوکارگرانش خبرداد.دربخش هایی ازاین گزارش آمده است:
در حال حاضر کارگران این کارخانه ۱۸ ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند و علاوه بر آن با وجود داشتن دفترچه بیمه، به دلیل عدم ارسال لیست بیمه شدگان از سوی کارخانه، از پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز محروم شدهاند.
عدم پرداخت حقوق کارکنان قند اهواز درحالی به ۱۸ ماه میرسد که هنوز تکلیف مالکیت این کارخانه مشخص نشده است. مالکیتی که در جریان دور دوم سفراستانی هیات دولت به استان خوزستان، با تصویب هیات وزیران از مالکیت بانکهای ملت و ملی خارج و به مالکیت وزارت صنایع و معادن درآمده و این مساله آغازی بر مشکلات مالکیتی در این کارخانه شد. جدیدترین خبرها همچنین از درخواست هیات مدیره منصوب وزارت صنایع برای ورشکسته اعلام کردن کارخانه حکایت دارد.
کارخانه قند اهواز با ظرفیت تولیدی بالغ بر ۲۵۰ تن قند و شکر در روز، چهار سالی است که تعطیل و تولید آن متوقف شده است. مالکیت این کارخانه در گذشته بر عهده بانک ملی و ملت بوده که با افزایش مشکلات این واحد تولیدی با تصویب هیات دولت به وزارت صنایع جهت راهاندازی مجدد واگذار شد اما چندی پس از معرفی و استقرار مدیرعامل جدید کارخانه از سوی معاون اقتصادی وقت وزارت صنایع و معادن، روند بازسازی و فعالیت مجدد کارخانه متوقف شد.
در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت به خوزستان، هیات دولت مصوب کرد که کارخانه قند اهواز از مالکیت بانک ملی و بانک ملت خارج و به قیمت دفتری به وزارت صنایع و معادن واگذار شود، اما بعد از مدتی، به تشخیص وزارت صنایع و معادن، انتقال کارخانه به دولت مغایر قانون تشخیص داده شد و وزارت صنایع و معادن با استناد به همین مساله بازسازی کارخانه را تعلیق کرد. جای تاسف دارد که چنین اشتباهاتی در سطح هیات دولت و باحضور رئیس آن صورت میگیرد، چرا که مصوبه دولت مبنی بر انتقال کارخانه قند اهواز مغایر اصل ۴۴ (خصوصی سازی) محسوب میشود که این مساله جای تعجب و گله دارد.
وزارت صنایع و معادن در شرایطی از عدم مالکیت بر کارخانه قند هواز صحبت میکند که هیات مدیره منتخب این وزارت خانه در کارخانه قند اهواز، از دادگاه حقوقی اهواز درخواست اعلام ورشکستگی این کارخانه را کرده است. براساس این درخواست روز یکشنبه ۱۹ شهریور ماه، جلسه دادگاهی در شعبه ۷ دادگاه حقوقی اهواز به منظور بررسی این درخواست برگزار شد که به دلیل غیبت اعضای هیات مدیره، منجر به طی روند دادرسی و صدور رای دادگاه نشد.
درخواست اعلام ورشکستگی در شرایطی از سوی هیات مدیره منسوب به وزارت صنایع و معادن به دادگاه ارائه میشود که این افراد با استعفا از سمت خود در کارخانه، اعلام کرده بودند که مسئولیتی در قبال مسائل مالی و غیرمالی کارخانه قند اهواز ندارند، که این سوال مطرح میشود که در این شرایط با استناد به چه جایگاه حقوقی، درخواست اعلام ورشکستگی کارخانه قند اهواز را به دادگاه ارائه کردهاند؟
گسترش مشکلات معیشتی کارگران
مدیر اجرایی کارخانه قند اهواز در زمینه مشکلات ایجاد شده برای کارگران قند اهواز در مدت ۱۸ ماه اخیرمیگوید: سازمان تامین اجتماعی از دریافت لیست بیمه کارگران کارخانه قند اهواز خوداری میکند.
سید محمد علی موسوی اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی از دریافت لیست بیمه کارگران کارخانه قند بدون دریافت پول خوداری میکند که این عمل خلاف قانون تامین اجتماعی است. کارگران کارخانه قند اهواز از لحاظ معیشتی دچار مشکل شده ودفتر چههای بیمه درمانی آنان فاقط اعتبار است.
او با اشاره به فشارهای اقتصادی این کارگران تاکید کرد: مستمری بیمه فوتی خانواده بعضی از کارگران که با سوابق بالا در طول این مدت در این کارخانه کار کردهاند به دلیل اینکه بین بیمه آنان فاصله افتاده است برقرار نمیشود.
این کارخانه در شرایطی دوران بدون مالکیت خود را سپری میکند که کارکنان این کارخانه در استفاده از امکانات بیمه تامین اجتماعی به مشکلات زیادی برخورد کردهاند و در زمان وقوع حوادث باید به صورت شخصی به پرداخت هزینه بپردازند.
برپایه این گزارش،کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که هم اکنون در حالت تعطیل کامل به سر میبرد، با ایجاد بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی مستقیم و اشتغال ۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم یکی از کارخانههای مهم و استراتژیک اهواز محسوب میشود که به دلیل تعطیلی این واحد تولیدی، مردم منطقه از این فرصت بیبهره ماندهاند.
۲۸۰ کارگر پیمانكاری کیسون به مرخصی اجباری فرستاده شدند
به گزارش20شهریورایلنا،بیش از ۲۸۰ کارگر شرکت کیسون، پیمانکار قطار شهری اهواز از روز پنجشنبه به جهت مشکلات مالی برای مدت نامعلومی به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند.
بنا بهمین گزارش، با وجودی که چندین سال از مشکلات کارگران و تعطیلی مکرر کارگاههای قطار شهری میگذرد، تاکنون برای حل مشکل این کارگران اقدام عملی صورت نگرفته است. این در حالیست که این کارگران امید خود را برای بازگشت به کار از دست دادهاند؛ اما گویا حقوق این کارگران در میان اختلافات مدیران سازمان قطار شهری اهواز و شرکت کیسون (مجری طرح و پیمانکار) به فراموشی سپرده شده است.
نماینده کارگران قطار شهری اهواز در این باره گفت: شرکت کیسون ۲۸۰ کارگر خود را از روز پنجشنبه به سبب مشكلات مرخصی اجباری فرستاده است.
او گفت: دلیل مرخصی این کارگران کمبود منابع مالی این شرکت اعلام شده که باید از سوی شرکت قطار شهری اهواز تامین شود.
این گزارش حاکیست، شرکت کیسون از فروردین ماه سال جاری حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده است.
ادامه اعتصاب کارگران معدن ماریکانا وآغازاعتصاب هزاران کارگر شرکت گلد فیلدز در آفریقای جنوبی
به گزارش10سپتامبریورونیوز،کارگران اعتصاب کننده معدن در آفریقای جنوبی با بی اعتنایی به ضرب الاجل بازگشت به کار، روز دوشنبه به جای حاضر شدن بر سر کار دست به راه پیمایی زدند. آنها در این راه پیمایی بار دیگر خواهان افزایش حقوق خود شدند.
کارگران اعتصابی شرکت لون مین با دست کشیدن از کار معدن ماریکانا را از یک ماه قبل از کار انداخته اند.
همزمان هزاران کارگر شرکت گلد فیلدز که چهارمین شرکت تولید کننده فلزات گرانبهای جهان است اعتصاب خود را آغاز کردند.
یک سازمان غیردولتی برای حمایت از معدنچیان اعتصاب کننده و خانواده هایشان به آنها غذا اهدا می کند.
یکی از مسئولان این سازمان می گوید: «دیروز ما به افراد حاضر در اینجا غذا دادیم. بیش از سه هزار نفر جمع شده بودند. امروز هم آمده ایم تا ببینیم چند نفر حضور دارند. فکر می کنم ما قادر خواهیم بود تا به حداکثر پنج هزار نفر غذا برسانیم.»
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آلومینیوم سازی آلکوآ مقابل وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا
به گزارش مورخ10سپتامبریورونیوز،بر اثر درگیری میان صدها تن از کارگران کارخانه آلومینیوم سازی آلکوآ و پلیس در رم، حداقل یک نفر زخمی شده است.
این افراد که به بسته شدن این کارخانه با حدود یک هزار کارگر آن در ساردنی اعتراض داشتنند، در مقابل وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا تجمع کردند.
ششصد تن از این کارگران برای بیان اعتراض خود یکشنبه شب به رم آمده بودند.
یکی از این کارگران معترض می گوید: “ما از دولت می خواهیم که یک تصمیم اساسی بگیرد، نه آنکه کارخانه را ببندد و بگوید پیشنهادهایی را بر روی میز دارد.”
کارگر معترض دیگری هم می گوید: “تمام آنچه که ما می خواهیم کار است. ما نمی خواهیم که ما را بازخرید کنند زیرا بدون کار ما هیچ آبرویی در مقابل خانواده هایمان نخواهیم داشت.”
این کارخانه که متعلق به گروه صنعتی آمریکایی آلکوآ است، قرار است تا پایان سال جاری میلادی بدلیل آنچه که مدیران آن، عدم سوددهی این کارخانه عنوان می کنند، بسته شود.
بیستم شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
*************
اخباروگزارشات کارگری20شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
- تجمع کارگران قند اهوازمقابل اداره صنعت خوزستان در اعتراض به عدم دریافت۱۸ ماه حقوق
-۲۸۰ کارگر پیمانكاری کیسون به مرخصی اجباری فرستاده شدند
- ادامه اعتصاب کارگران معدن ماریکانا وآغازاعتصاب هزاران کارگر شرکت گلد فیلدز در آفریقای جنوبی
- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آلومینیوم سازی آلکوآ مقابل وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا
تجمع کارگران قند اهوازمقابل اداره صنعت خوزستان در اعتراض به عدم دریافت۱۸ ماه حقوق
به گزارش20شهریورایلنا،کارگران کارخانه قند اهواز، صبح امروز در اعتراض به عدم دریافت ۱۸ ماه از حقوق خود، در مقابل اداره صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان واقع در امانیه اهواز تجمع کردند.
براساس این گزارش،در این تجمع اعتراضی که از ساعت ۹ صبح امروز برگزار شد، نزدیک به ۱۰۰ نفر از کارگران قند اهواز با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار رسیدگی مسئولان استان خوزستان به مشکلات خود شدند.
همین منبع بتاریخ20شهریورطی گزارشی تحت عنوان-كارگران قند اهواز قربانی مصوبات غیرقانونی دولت-از وضعیت کارخانه قنداهوازوکارگرانش خبرداد.دربخش هایی ازاین گزارش آمده است:
در حال حاضر کارگران این کارخانه ۱۸ ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند و علاوه بر آن با وجود داشتن دفترچه بیمه، به دلیل عدم ارسال لیست بیمه شدگان از سوی کارخانه، از پوشش بیمه تامین اجتماعی نیز محروم شدهاند.
عدم پرداخت حقوق کارکنان قند اهواز درحالی به ۱۸ ماه میرسد که هنوز تکلیف مالکیت این کارخانه مشخص نشده است. مالکیتی که در جریان دور دوم سفراستانی هیات دولت به استان خوزستان، با تصویب هیات وزیران از مالکیت بانکهای ملت و ملی خارج و به مالکیت وزارت صنایع و معادن درآمده و این مساله آغازی بر مشکلات مالکیتی در این کارخانه شد. جدیدترین خبرها همچنین از درخواست هیات مدیره منصوب وزارت صنایع برای ورشکسته اعلام کردن کارخانه حکایت دارد.
کارخانه قند اهواز با ظرفیت تولیدی بالغ بر ۲۵۰ تن قند و شکر در روز، چهار سالی است که تعطیل و تولید آن متوقف شده است. مالکیت این کارخانه در گذشته بر عهده بانک ملی و ملت بوده که با افزایش مشکلات این واحد تولیدی با تصویب هیات دولت به وزارت صنایع جهت راهاندازی مجدد واگذار شد اما چندی پس از معرفی و استقرار مدیرعامل جدید کارخانه از سوی معاون اقتصادی وقت وزارت صنایع و معادن، روند بازسازی و فعالیت مجدد کارخانه متوقف شد.
در جریان دور دوم سفرهای استانی دولت به خوزستان، هیات دولت مصوب کرد که کارخانه قند اهواز از مالکیت بانک ملی و بانک ملت خارج و به قیمت دفتری به وزارت صنایع و معادن واگذار شود، اما بعد از مدتی، به تشخیص وزارت صنایع و معادن، انتقال کارخانه به دولت مغایر قانون تشخیص داده شد و وزارت صنایع و معادن با استناد به همین مساله بازسازی کارخانه را تعلیق کرد. جای تاسف دارد که چنین اشتباهاتی در سطح هیات دولت و باحضور رئیس آن صورت میگیرد، چرا که مصوبه دولت مبنی بر انتقال کارخانه قند اهواز مغایر اصل ۴۴ (خصوصی سازی) محسوب میشود که این مساله جای تعجب و گله دارد.
وزارت صنایع و معادن در شرایطی از عدم مالکیت بر کارخانه قند هواز صحبت میکند که هیات مدیره منتخب این وزارت خانه در کارخانه قند اهواز، از دادگاه حقوقی اهواز درخواست اعلام ورشکستگی این کارخانه را کرده است. براساس این درخواست روز یکشنبه ۱۹ شهریور ماه، جلسه دادگاهی در شعبه ۷ دادگاه حقوقی اهواز به منظور بررسی این درخواست برگزار شد که به دلیل غیبت اعضای هیات مدیره، منجر به طی روند دادرسی و صدور رای دادگاه نشد.
درخواست اعلام ورشکستگی در شرایطی از سوی هیات مدیره منسوب به وزارت صنایع و معادن به دادگاه ارائه میشود که این افراد با استعفا از سمت خود در کارخانه، اعلام کرده بودند که مسئولیتی در قبال مسائل مالی و غیرمالی کارخانه قند اهواز ندارند، که این سوال مطرح میشود که در این شرایط با استناد به چه جایگاه حقوقی، درخواست اعلام ورشکستگی کارخانه قند اهواز را به دادگاه ارائه کردهاند؟
گسترش مشکلات معیشتی کارگران
مدیر اجرایی کارخانه قند اهواز در زمینه مشکلات ایجاد شده برای کارگران قند اهواز در مدت ۱۸ ماه اخیرمیگوید: سازمان تامین اجتماعی از دریافت لیست بیمه کارگران کارخانه قند اهواز خوداری میکند.
سید محمد علی موسوی اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی از دریافت لیست بیمه کارگران کارخانه قند بدون دریافت پول خوداری میکند که این عمل خلاف قانون تامین اجتماعی است. کارگران کارخانه قند اهواز از لحاظ معیشتی دچار مشکل شده ودفتر چههای بیمه درمانی آنان فاقط اعتبار است.
او با اشاره به فشارهای اقتصادی این کارگران تاکید کرد: مستمری بیمه فوتی خانواده بعضی از کارگران که با سوابق بالا در طول این مدت در این کارخانه کار کردهاند به دلیل اینکه بین بیمه آنان فاصله افتاده است برقرار نمیشود.
این کارخانه در شرایطی دوران بدون مالکیت خود را سپری میکند که کارکنان این کارخانه در استفاده از امکانات بیمه تامین اجتماعی به مشکلات زیادی برخورد کردهاند و در زمان وقوع حوادث باید به صورت شخصی به پرداخت هزینه بپردازند.
برپایه این گزارش،کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که هم اکنون در حالت تعطیل کامل به سر میبرد، با ایجاد بیش از ۵۰۰ فرصت شغلی مستقیم و اشتغال ۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم یکی از کارخانههای مهم و استراتژیک اهواز محسوب میشود که به دلیل تعطیلی این واحد تولیدی، مردم منطقه از این فرصت بیبهره ماندهاند.
۲۸۰ کارگر پیمانكاری کیسون به مرخصی اجباری فرستاده شدند
به گزارش20شهریورایلنا،بیش از ۲۸۰ کارگر شرکت کیسون، پیمانکار قطار شهری اهواز از روز پنجشنبه به جهت مشکلات مالی برای مدت نامعلومی به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند.
بنا بهمین گزارش، با وجودی که چندین سال از مشکلات کارگران و تعطیلی مکرر کارگاههای قطار شهری میگذرد، تاکنون برای حل مشکل این کارگران اقدام عملی صورت نگرفته است. این در حالیست که این کارگران امید خود را برای بازگشت به کار از دست دادهاند؛ اما گویا حقوق این کارگران در میان اختلافات مدیران سازمان قطار شهری اهواز و شرکت کیسون (مجری طرح و پیمانکار) به فراموشی سپرده شده است.
نماینده کارگران قطار شهری اهواز در این باره گفت: شرکت کیسون ۲۸۰ کارگر خود را از روز پنجشنبه به سبب مشكلات مرخصی اجباری فرستاده است.
او گفت: دلیل مرخصی این کارگران کمبود منابع مالی این شرکت اعلام شده که باید از سوی شرکت قطار شهری اهواز تامین شود.
این گزارش حاکیست، شرکت کیسون از فروردین ماه سال جاری حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده است.
ادامه اعتصاب کارگران معدن ماریکانا وآغازاعتصاب هزاران کارگر شرکت گلد فیلدز در آفریقای جنوبی
به گزارش10سپتامبریورونیوز،کارگران اعتصاب کننده معدن در آفریقای جنوبی با بی اعتنایی به ضرب الاجل بازگشت به کار، روز دوشنبه به جای حاضر شدن بر سر کار دست به راه پیمایی زدند. آنها در این راه پیمایی بار دیگر خواهان افزایش حقوق خود شدند.
کارگران اعتصابی شرکت لون مین با دست کشیدن از کار معدن ماریکانا را از یک ماه قبل از کار انداخته اند.
همزمان هزاران کارگر شرکت گلد فیلدز که چهارمین شرکت تولید کننده فلزات گرانبهای جهان است اعتصاب خود را آغاز کردند.
یک سازمان غیردولتی برای حمایت از معدنچیان اعتصاب کننده و خانواده هایشان به آنها غذا اهدا می کند.
یکی از مسئولان این سازمان می گوید: «دیروز ما به افراد حاضر در اینجا غذا دادیم. بیش از سه هزار نفر جمع شده بودند. امروز هم آمده ایم تا ببینیم چند نفر حضور دارند. فکر می کنم ما قادر خواهیم بود تا به حداکثر پنج هزار نفر غذا برسانیم.»
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آلومینیوم سازی آلکوآ مقابل وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا
به گزارش مورخ10سپتامبریورونیوز،بر اثر درگیری میان صدها تن از کارگران کارخانه آلومینیوم سازی آلکوآ و پلیس در رم، حداقل یک نفر زخمی شده است.
این افراد که به بسته شدن این کارخانه با حدود یک هزار کارگر آن در ساردنی اعتراض داشتنند، در مقابل وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا تجمع کردند.
ششصد تن از این کارگران برای بیان اعتراض خود یکشنبه شب به رم آمده بودند.
یکی از این کارگران معترض می گوید: “ما از دولت می خواهیم که یک تصمیم اساسی بگیرد، نه آنکه کارخانه را ببندد و بگوید پیشنهادهایی را بر روی میز دارد.”
کارگر معترض دیگری هم می گوید: “تمام آنچه که ما می خواهیم کار است. ما نمی خواهیم که ما را بازخرید کنند زیرا بدون کار ما هیچ آبرویی در مقابل خانواده هایمان نخواهیم داشت.”
این کارخانه که متعلق به گروه صنعتی آمریکایی آلکوآ است، قرار است تا پایان سال جاری میلادی بدلیل آنچه که مدیران آن، عدم سوددهی این کارخانه عنوان می کنند، بسته شود.
بیستم شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
*************
اخباروگزارشات کارگری21شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
--محاکمه ی «شهناز سگوند» (همسر «علی نجاتی»، کارگر زندانی)
-علیرضا عسگری با شرایط وخیم جسمانی در انتظار حکم دادگاه تجدیدنظر
- کارگران نساجی مازندران 25 ماه حقوق نگرفته اند
- بیمه بیکاری کارگران شهاب خودرو پرداخت نمیشود
- محيط كار يا قتلگاه كارگران
- تیراندازی نظامیان ایران در مناطق مرزی سردشت، مرگ یک کولبر را در پی داشت
- فیلیپس بیش از دو هزار فرصت شغلی دیگر را حذف می کند
محاکمه ی «شهناز سگوند» (همسر «علی نجاتی»، کارگر زندانی)
روز دوشنبه 20/6/91 «شهناز سگوند» همسر «علی نجاتی» کارگر زندانی، پس از احضار به شعبه ی دوم دادیاریِ دادگاه شوش، به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق ارتباط و مصاحبه با رادیوهای بیگانه و نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی، محاکمه گردید.
این در حالی است که ایشان تنها به تشریح وضعیت بد جسمی همسرش «علی نجاتی» پرداخته بود. شایان ذکر است «شهناز سگوند» موقتا تا صدور حکم دادگاه، با قید کفالت آزاد گردید .
کمیته ی هماهنگی این برخورد دستگاه قضایی را با همسر علی نجاتی که تنها جرم او دفاع از همسر کارگر خود است را به شدت محکوم می کند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-21 شهریورماه 1391
علیرضا عسگری با شرایط وخیم جسمانی در انتظار حکم دادگاه تجدیدنظر
بنا بر اخبار رسیده وضعیت عمومی «علیرضا عسگری» فعال کارگری در بند و عضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری همچنان وخیم بوده و وی با شرایط نامناسب جسمی در انتظار حکم دادگاه تجدیدنظر است. این فعال کارگری دربند از بیماری های متعددی رنج می برد: بیماری مزمن و حاد روده، آسیب دیدگی شدید لگن و مهره های تحتانی کمر، ناراحتی قلبی که بیشتر اوقات دست چپ او را تحت تاثیر قرار داده و بی حس می کند، کم خونی شدید که غالباً او را می آزارد و حتی ایستادن را برای او سخت می کند و بیماری های پوستی ( قارچ و دمل های چرکین زیر پوستی) که خارش بسیار آزاردهنده ای دارد، از جمله مشکلاتی است که ضرورت رسیدگی و معالجه ی جدی و فوری را در مراکز ویژه ی درمانی می طلبد.
گفتنی است «علیرضا عسگری» قبل از دستگیری و بازداشت حال عمومی مناسبی داشته است و این خود سندی محکم بر اعمال فشارهای شدید جسمی و روانی بر او و شرایط بسیار بد نگهداری اش است. ضمنا کادر پزشکی زندان نیز با توجه به وخامت حال «علیرضا عسگری» و نبود امکانات لازم جهت معالجه ی او در زندان، اعزام هر چه سریع تر ایشان را به مراکز درمانی جهت انجام معالجه های مربوطه و عمل های جراحی لازم و ضروری دانستند اما تا این لحظه هیچ گونه اقدامی از طرف کارگزاران مربوطه جهت رسیدگی به وضعیت وخیم ایشان صورت نگرفته است.
ما اعضای کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ضمن دعوت از تمامی تهادها و تشکل های مدافع حقوق کارگر و تمامی فعالان کارگری جهت اعلام همبستگی و حمایت از این فعال کارگری در بند، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط «علیرضا عسگری» و تمامی کارگران و فعالان کارگری زندانی هستیم.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-21 شهریورماه 1391
کارگران نساجی مازندران 25 ماه حقوق نگرفته اند
به گزارش21شهریوردریا نیوز، 700 نفراز کارگران نساجی مازندران متشکل از کارخانجات تلار، گونی بافی، طبرستان و چند واحد دیگر بیش از 25 ماه است که حقوق دریافت نکردهاند.
بیمه بیکاری کارگران شهاب خودرو پرداخت نمیشود
به گزارش21شهریورایلنا،بعد از گذشت شش ماه از اخراج کارگران پیمانی شهاب خودرو، بیمه بیکاری بسیاری از آنان هنوز پرداخت نشده است.
بسیاری از کارگران پیمانی مجموعه شهاب خودرو که در آغاز امسال بیكار شده بودند، پس از گذشت شش ماه از سال هنوز بیمه بیکاری خود را دریافت نکردهاند.
بعد از گذشت شش ماه از قطع همكاری با کارگران پیمانی شهاب خودرو، بیمه بیکاری اغلب آنان هنوز پرداخت نشده است. همچنین بسیاری از کارگران رسمی که موعد بازنشستگی آنها فرا رسیده است همچنان در مجموعه مشغول به کارند و حکم بازنشستگی آنان صادر نمیشود.
لازم به ذکر است کارخانه شهاب خودرو زیر نظر آستان قدس رضوی فعالیت میکند و بیش از ۶۵۰ کارگر این مجموعه بدلیل عدم موافقت آستان قدس رضوی با حکم شورای تامین مبنی بر توانایی این مجموعه برای به کارگیری دوباره این کارگران، با اتمام قرارداد موقت كاریشان در فروردین ماه امسال بیكار شده بودند.
محيط كار يا قتلگاه كارگران
سعيد محمدي
بنا بر گزارش خبرگزاري فارس، مديرعامل پتروشيمي بندرامام تعداد كشته شدگان حادثه مرداد ماه اين واحد را 6 نفر دانست. با نهايت تاسف و همدردي با خانواده ي قربانيان و كارگران بندر امام بايد گفت اين نه تنها آخرين خبر از اين نوع وقايع دردناك
نخواهد بود، (كما اين كه در اين مدت كوتاه در مشهد، سنندج و ... تعداد ديگري از كارگران جان خود را در محيط كار از دست دادند) بلكه در شرايط كنوني احتمال وقوع چنين حوادثي را بايد بيش از پيش دانست. سوانحي آنقدرگسترش يافته كه از آن به راستي بايد به عنوان فجايع محيط كار و جنايت هاي خاموش نام برد. وفور اين دست فجايع تا آنجاست كه با قربانيان جنگ هاي بين دولت ها و تصادفات جاده اي ومرگ ومير ناشي از سرطان و ايدز و بيماري هاي شايع و فراگير و سيل و زلزله برابري مي كند.
اطلاعات ما در اين زمينه عمدتا مربوط به اخبار اعلام شده و منتشر در روزنامه ها و سايت ها و اطلاع رساني و آگاهي بخشي جريان ها و فعالين كارگري است. بديهي است كه عواقب وحشتناك و زيانبار مخرب محيط كار كه در اثر تماس با مواد شيميايي و خطرناك و يا راديواكتيو (كه در گزارش كارگران جوشكار و... آمده است) و يا گازهاي خروجي از دودكش ها و ساير آلوده كننده ها و...ناشي مي گردد و همچنين بيماري هاي عموميت يافته از قبيل دردهاي استخواني و يا ناراحتي هاي قلبي و تنفسي و گوارشي و... كه دامنگير توده هاي ميليوني كارگران و زحمتكشان شده و مي باشد. (بگذريم از آن دست امراضي كه به نسل هاي بعدي منتقل شده و نقص عضو آنان منجر مي شود) بسيار فراتر از آمارهاي رسمي موجود است. پديده هايي مانند سردردهاي مزمن، ضعف سيستم اعصاب، كاهش سيستم ايمني و پيري زود رس و همچنين ده ها مشكل حاد و جدي كه به خصوص زنان و كودكان كار دچار آن هستد از حد تصور خارج و به معني واقعي بدان ابعاد فاجعه باري مي بخشد.
درهمين ارتباط با يك بايكوت و سكوت معني دار خبري تمامي آن چه را كه حوادث محيط كار ناميده مي شود، به محاق فراموشي و بي توجهي مي سپارند. ابعاد آن را بسيار كوچك و كم اهميت جلوه داده و در آخرين قسمت پرده اقدامات نمايشي خود، نقش عوامل فرعي انساني را بخصوص اشتباهات عوامل درجه دو و سه، را مسبب اصلي اين نوع فجايع قلمداد مي كنند. نتيجه چنين روند و برخوردي نيز كاملا روشن است. عدم پرداخت و يا كمترين توجه براي جبران خسارت به خانواده هاي كارگري ، كه اين حوادث همچون صاعقه اي مرگبار به تار و پود نه چندان مستحكم آن ها اصابت مي كند. و دراين برهوت تنهاي تنها رها مي شوند.
ايران و چين در رقابتي بسيار نزديك و تنگاتنگ تمامي مدال هاي طلاي نقض حقوق پايه اي كارگري و انساني را درو كرده و مي كنند مثل اجراي احكام اعدام كه احتياجي به بازگويي ندارد، در زمينه حوادث ناشي از كار نيز يد طولايي دارند. كافيست دست به تحقيق ساده زده شود تا روشن شود چه تعداد معدن كار نگون بخت چيني جان خود را از دست مي دهند. و يا چگونه در كارخانه فولادغدير يزد، پتروشيمي ماهشهر و معادن كرمان و پالايشگاه آبادان و ايران خودرو و...همچنين تعداد زيادي كارگر و زحمتكش كه در امر ساختمان سازي و...هر روزه جانشان را چقدر رايگان از دست مي دهند. و چقدر راحت و كم هزينه مي توان از وقوع حوادث مرگبار جلوگيري كرد.
به هر حال سياست رسمي كارفرمايان بخش خصوصي و دولتي بر اين اساس است كه اولا كارگران را به عدم رعايت نكات ايمني و ...متهم و آن ها را مقصر جلوه دهند. ثانيا با بي اهميت و كوچك وانمود كردن قضيه از دامنه ي تعهدات وظايف و مسووليت هاي خود بكاهند و ثالثا با يك سري اقدامات و كارهاي تبليغاتي و فرمايشي و ظاهري مثل تشكيل كميسيون ها ي تحقيقي بي بو و خاصيت و در حقيقت با اتلاف وقت، خود را دلسوز و مدافع كارگران نشان داده تا بتوانند سر بزنگاه گريبان خود را خلاص كنند. امري كه به راحتي در ماجراي كارخانه فولاد يزد و ماهشهر و آتش سوزي پالايشگاه آبادان و حادثه ايران خودرو ديده شد. متاسفانه وضعيت كارگاه هاي كوچك و بخش خصوصي وحشتناك تر است. موارد متعددي شنيده و مشاهده شده است كه حتا كارگر حادثه ديده اخراج و يا به خاطر وارد شدن خسارت و توقف كار به دادگاه فراخوانده شده و يا وادار به جبران ضرر و زيان گرديده است.
در رابطه با سوانح محيط كار نقش رسانه هاي دولتي و نشريات هم در نوع خود جالب است.آنان به عنوان يار قافله و شريك دزد نقش موثري دارند. مثلا نگاه كنيد به نقش آنان درهمين فاجعه ي پتروشيمي بندر امام، گزارشي در صدا و سيما يا اصلا پخش نشده است و يا در حد چند ثانيه يعني كمتر از زمان يك آگهي تبليغاتي براي پفك نمكي. در جرايد و نشريات نيز همين خط را مي بينيم. يا چيزي درج نشده و يا مثلا در روزنامه ي شرق در 15 مرداد كشته شدن چند كارگر در سطح يك آگهي 5 سانتي متري آن هم با خط ريز. اما يك چهارم بالاي صفحه اول همان روز با يك عكس رنگي به سفراحتمالي فلان كارگردان سينما اختصاص يافته است.!!
عليرغم اين كه در طي ساليان گذشته اين تعداد حادثه و وقايع مرگبار و دردناك رخ داده است هنوز با داشتن آيين نامه هاي جوراجور هيچ راهكار جدي و جمع بندي معتبر و تجربه اندوزي براي جلوگيري از تكرار فاجعه و هيچ دانش و آموزش عموميت يافته و كاربردي وجود ندارد! زيرا اصولا اراده و برنامه انساني براي حفاظت از جان و زندگي كارگران به عنوان انسان وجود ندارد. كارگر فقط بايد كار كند. ثروت توليد كند و اين كه چه بلايي سرش مي آيد امري ثانوي است و ابدا ربطي به سرمايه و دم و دستگاه هاي عريض و طويل دولتي ندارد! مگر زماني كه اعتراض توده اي و حركت دسته جمعي و يا رسوايي و پافشاري افكار عمومي به خصوص در سطح بين المللي در ميان باشد. همانند نمايش هاي مسخره اي كه در ماجراي گير افتادن معدن كاران شيليايي در اعماق زمين رخ داد و اشك تمساح ريختن و رياكاري هاي دولت و رييس جمهور شيلي، كارفرمايان و همچنين دولت و ...امريكا درهمين چارچوب قابل تفسير و توضيح است. نهادهاي دولتي مثل وزارت كار و ... در چنين موقعيتي هايي با دستورالعمل ها و بخش نامه هاي غليظ و شديد صادر شده، خود را نشان داده، بدون اين كه نتيجه مشخصي حاصل شود به خصوص براي خانواده هاي كارگري كه در نهايت پريشاني و با وجود مشكلات زياد بين ادارات گوناگون سرگردان و هاج و واج مي مانند و با وعده و وعيد مسئولان با توهم و به اميد رسيدگي عادلانه و در پي جبران خسارات جبران ناپذير خود هستند.
آن چه قطعي و روشن به نظر مي رسد آن است كه حوادث يا فجايع ناشي ازمحيط كار با درصد بسيار بسيار بالايي به ماهيت و ساختار كلي نظام سرمايه مرتبط است. مشخصا سود و طمع بي اندازه سرمايه داران ، مديران كمپاني هاي خصوصي يا دولتي و ساير عوامل دست اندركار سرمايه داري همه چيز و همه جا را تحت الشعاع قرار داده و مي دهند؛ چرا كه ابتدايي ترين و بديهي ترين پديده ي نظام سرمايه داري آن است كه براي كاهش هزينه ي توليد، يعني افزايش سود، مي بايد دائما اقدامات معيني در دستور كار قرار گيرد. در شرايط بي حقوقي مطلق كارگران و عدم تشكل هاي سراسري رزمنده و آبديده كارگران درعرصه ي كار و مضافا در شرايط بحران فزاينده ي اقتصادي، كاهش سود تشديد رقابت هاي سرمايه داران و كمپاني ها و دول سرمايه داري، از آموزش كافي سيستم هاي ايمني دستگاه ها و وسايل و ابزارهاي لازم خودداري مي شود چرا كه به اصطلاح براي آنان هزينه بر مي باشد. اين روال هميشه و همه جا و به وضوح گريبان گير توليد كنندگان ثروت در زمين و دريا و اعماق معادن كليه كارگاه هاي بزرگ و كوچك و در پشت دستگاه هايي است كه مستقيما از خون و رنج كارگران پديد آمده اند. قضيه به همين جا هم ختم نمي شود و تمامي زحمتكشان فداكاري كه در بيمارستان ها و ساير مراكز درماني، مدارس ، جاده ها و مزارع را نيز در بر مي گيرد كه با كمترين دستمزد به كار و فعاليت مشغول هستند.
زندگي تحت نظم پوسيده سرمايه آن چنان وخامت بار است كه به خودي خود توجيه گر واقعي هر گونه اشكال و ايرادي باشد كه ظاهرا طبيعي مي نماياند. كارگران و زحمتكشاني كه بابت شب كاري ها، اضافه كاري هاي ممتد و با انواع مشغله هاي فكري فراوان پر از غم نانند و در انديشه هزينه هاي بالاي زندگي، تحصيل و بي آيندگي فرزندان و اتوماتيك وار در معرض سانحه و بلا و مصيبت هستند. پس چرا و با كدام منطق وعقلي بايد دوبارمحكوم شوند و آسيب ببينند و به منجلاب فقر ونكبت بيشتري سوق يابند؟ محيط كار بايد امن باشد و در هر صورت مسئولان و گردانندگان آن موظفند كه به خاطر سود سرشاري كه عايد آنان مي گردد، در قبال تمام مسايل آن بايد پاسخگو باشند.
جنبه هاي ديگري كه بايدهميشه مد نظر قرارگيرد آن است كه در اكثر جوامع سرمايه داري از ابتدايي ترين تا پيشرفته ترين آن ها به خاطر عدم وجود بيمه هاي فراگير و كارساز و همه جانبه اين كارگران بوده اند كه از همان ابتدا و بنا بر ديدگاه هاي انساني طبقاتي واجتماعي خود، بار كمك، همياري و همدردي با كارگران حادثه ديده را به دوش كشيده اند. از گلوي خود و خانواده ي خويش زده و به كمك همكاران خود شتافته اند چرا كه كارفرمايان و مديران به علل فراوان و ... يا نخواسته اند و يا در نهايت زيركي و باگذر از پيچ و خم هاي قانوني، عامدانه از زير اين امر شانه خالي كرده اند و از لطف و انسان دوستي كارگران نهايت سوءاستفاده را كرده اند. با توجه به مشخص بودن مسئوليت آنان و سرنوشت شومي كه هر روزه براي كارگران رقم مي زنند كارگران بايد آن ها را وادار سازند كه وظايف و تعهدات خود را به نحواحسن براي كارگر حادثه ديده و خانواده ي آنان به تمامي انجام دهند. خلايي كه در قانون كار كنوني ديده مي شود مي بايد توسط فعالين كارگري براي همگان و به دفعات توضيح داده شود و اين مباحث را تا به كرسي نشاندن نهايي و نتيجه گيري مطلوب دنبال نمايند.
نكته ي ديگري كه قاعدتا انتظار مي رود از ذهن كارگران دور نمانده باشد آن است كه علي القاعده كارفرمايان خصوصي و يا دولتي اي وجود ندارد كه دلسوز واقعي كارگران باشد. بنا براين مي بايد به آن شيوه ها و راهكارهايي انديشيد كه امر نظارت بازرسي و آموزش كارگران را در اين جهنم واقعي با جديت دنبال كند. بر طبق آمار رسمي بيش از يك ميليون كارگاه در ايران وجود دارد كه با يك قانون ضد كارگري و غير انساني تعداد زيادي از كارگاه هاي زير ده نفر از كنترل و نظارت وزارت كار و سازمان تامين اجتماعي خارج هستند. از طرف ديگر فقط حدود 700 بازرس رسمي وزارت كارهستند و همه ي كارگران بارها ديده اند كه چگونه كارفرمايان و نيروهاي مديريت و بالاسري و ضد كارگري محيط كار با پرداخت رشوه و هزار شيوه ي رذيلانه و ... مساله ي بازرسي و نظارت را حتا در دشوارترين شرايط وعليرغم كشته ومعلول شدن و سوختن تعداد بسيار بالاي كارگران در نقاط مختلف به نفع خود حل و فصل كرده اند و آب از آب هم تكان نخورده است. درنگ جايز نيست و مي بايد خود كارگران براي جلوگيري از ضايعات هر چه بيشتر و كاهش آسيب ها و... آستين ها را بالا بزنند.
توضيح و تبليغ و ترويج فعالين كارگري بسيار ضروري و فوري به نظر مي رسد. واقعا سخت و دشوار است كه كارگران معلول و گرفتار را ديد كه به خاطر عدم رعايت مسايل و نكات ا يمني همه ي هست و نيستشان به تاراج رفته باشد. كميته هاي نظارت و بازرسي كارگري درهر كارگاه و محيط كاري از تعاوني مصرف ها و مسكن ها كم اهميت تر نيستند. اين كميته ها مي توانند به خصوص امر بازرسي مداوم و اصولي و همچنين آموزش كارگران را در ساعت كار و به خرج كارفرمايان و دولت پيش برده و با معاينات رايگان منظم و اجباري هر شش ماه يك بار به ارتقاي سطح سلامت و افزايش آگاهي آنان وايمن سازي محيط كار بسيار كمك كنند.
پيشنهاد ما اين است كه براي شروع بحث و بررسي مسايل زير را در جلسات و محافل كارگري و با حضور فعالانه ي كارگران در ميان بگذاريم:
1- حوادث محيط كار بايد جنايت عليه كارگران تلقي شده و كارفرمايان و مديران متخلف بايد به اين اتهام محاكمه شوند.
2- به هيچ عنوان كارگران نبايد بي گناهي خود و يا كوتاهي كارفرما را اثبات نمايند. بايد وقوع حادثه درمحيط كار بايد براي تشكيل پرونده و رسيدگي فوري و جبران خسارات وارده، كافي باشد. داشتن يا نداشتن بيمه هم نبايد مورد توجه قرار گيرد.
3- توجه ويژه به كارگران و زحمتكشاني كه در محيط هاي سخت و پرمخاطره به كار و فعاليت مي پردازند از اولويت هاي غيرقابل تخفيف كارگران محسوب مي شود. آيين نامه ها و مقررات مربوط به اين دسته از كارگران به خصوص در زمينه ساعات كار كمتر ، دستمزد بالاتر و بازنشستگي و سختي كار و همچنين معاينات رايگان در هر سه ماه يك بار، بايد در صدر خواسته ها و مطالبات كارگران در اين زمينه باشد.
4- با توجه به اين كه بخش عمده اي از سوانح و فجايع محيط كار براي كارگران تازه كار مهاجر و جوان رخ مي دهد، بايد براي پوشش مناسب بيمه اي و تامين اجتماعي وجبران خسارات وارده بر اينان فارغ از هر گونه تبعيض هاي قومي مذهبي و جنسي و به دور از هر گونه كاغذ بازي هاي مرسوم و بهانه تراشي هاي كثيف و ... اقدامات گسترده اي در دستور كار قرار گيرد. به خصوص براي كارگران مهاجر.
5- امر آموزش و نظارت بر روند كار و توليد در رابطه با حوادث و ايمني محيط كار بايد توسط خود كارگران و تشكل هاي آنان با دقت هر چه تمام تر دنبال شود. ايمن سازي محيط كار و با شاخص ها و استانداردهاي دقيق و به دقت موشكافي شده) دردستور كار قرار گيرد و نبايد به هيچ عذر و بهانه اي به تعويق افتد.
همان طور كه قبلا بيان شد در شرايط بحران اقتصادي اين مسايل اهميت و اعتبار بيشتري پيدا مي كنند. به هر حال سرمايه مي كوشد تا در اين شرايط بار هر چه بيشتري را بر گرده ي كارگران تحميل نمايد. با توجه به اين كه شمشير بيكاري و اخراج را به مثابه تهديد جدي مداوما بالاي سر كارگران به حركت در مي آورند و از آن به عنوان مانعي جدي عليه هر گونه اعتراضي سود مي جويد. بي توجهي به عواقب ويرانگر چنين مسايلي گرسنگي و فقر را مسلما دو چندان خواهد كرد. فقط كافيست شرايط زيست و زندگي خانواده ي كارگران از كارافتاده بيمار و يا ناقص العضو و يا قربانيان را پيش چشم مجسم كرد. يا اتحاد و همبستگي و مبارزه و تشكل پذيري و يا سقوط به ته دره ي فلاكت و بي حقوقي و وضعيت غير انساني. براي كارگران شق سومي وجود ندارد.
منبع:کانون مدافعان حقوق کارگر- ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲
تیراندازی نظامیان ایران در مناطق مرزی سردشت، مرگ یک کولبر را در پی داشت
به گزارش21شهریورکردپا،روز گذشته یک کولبر کُرد در مناطق مرزی شهرستان سردشت بر اثر شلیک مستقیم نیروهای نظامی جان خود را از دست داد.
بیستم شهریورماه مأموران نظامی حکومت اسلامی ایران در نزدیکی روستای "قلعهرش" از توابع بخش مرکزی شهرستان سردشت یک کولبر ساکن این روستا به نام "ملا حاتمی" 25 ساله فرزند احمد را هدف تیراندازی قرار داده و در نتیجه این شهروند کُرد جان سپرد.وی متأهل و دارای یک فرزند میباشد.این کولبر کُرد در منطقهی مرزی روستای قلعهرش مشغول امرار معاش بوده است.
این گزارش حاکیست، طی بیست روز اخیر شش شهروند کُرد در مناطق مرزی کُردستان هدف شلیک مستقیم نیروهای نظامی-انتظامی حکومت اسلامی ایران قرار گرفته که سه تن از آنان جان خود را از دست داده و سه تن دیگر زخمی شدهاند.
فیلیپس بیش از دو هزار فرصت شغلی دیگر را حذف می کند
به گزارش11سپتامبریورونیوز، فیلیپس در راستای برنامه کاستن از هزینه ها، 2200 فرصت شغلی دیگر را حذف می کند. این شرکت بزرگ محصولات الکترونیکی پیش تر اعلام کرده بود قصد دارد در حدود 800 میلیون یورو در هزینه های خود صرفه جویی کند و حالا با این تصمیم جدید که رفته رفته تا سال 2014اجرایی خواهد شد ، این میزان به یک میلیارد و یکصد میلیون یورو می رسد.
وضعیت نابسامان اقتصادی حاکم بر بازارهای جهان، بویژه اروپا و چین از دلایل اصلی سیاست فیلیپس اعلام شده است. این غول هلندی حدودا 116 هزار پرسنل دارد.
از زمان سرکارامدن فان هوتن مدیرعامل جدید شرکت درسال گذشته میلادی، فیلیپس با حذف 4500 فرصت شغلی و ارائه محصولات جدید به بازار نظیر مسواک های برقی، توانسته حدود 800 میلیون یورو پس انداز کند.
بیست ویکم شهریورماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com