پنجمين همايش اتحاد جمهوری خواهان ايران از دوازده تا چهاردهم ماه اکتبر سال ۲۰۱۲ برگزار می شود.
درباره همآيش پنجم اتحاد جمهوری خواهان ايران
مصاحبه آقای بهرام عباسی با خانم فرزانه عظیمی مسئول هیات سیاسی - اجرایی اتحاد جمهوری خواهان ایران
Sun 2 09 2012
پنجمين همايش اتحاد جمهوری خواهان ايران از دوازده تا چهاردهم ماه اکتبر سال ۲۰۱۲ در شهر کلن آلمان برگزار می شود. در این رابطه آقای بهرام عباسی مصاحبه ای با خانم فرزانه عظیمی مسئول هیات سیاسی - اجرایی اتحاد جمهوری خواهان ایران مصاحبه ای انجام داده است که متن و فیلم آن، در زیر آورده می شود.
بهرام عباسی: در ارتباط با همایش اتحاد جمهوریخواهان ایران در تاریخ ۱۲ تا ۱۴ اکتبر ۲۹۱۲ ، برابر با ۲۱ تا ۲۳ مهرماه ۱۳۹۱، مصاحبه ای داریم با فرزانه عطیمی مسئول هیات ساسی اجرایی اتحاد جمهوریخواهان ایران. با تشکر از اینکه دعوت ما را پذیرفتید. آیا برنامه های این سه روز همایش روشن هستند؟
فرزانه عظیمی: "برنامه های همایش در این سه روز بر اساس الویت های سیاسی ما و همچنین پاسخ گویی به وظایف تشکیلاتی برای دستیابی به آن تنظیم شده اند. همایش پنجم اتحاد جمهوریخواهان ایران در شرایطی برگزار میگردد که کشور ما در بحران عمیقی به سر می برد و ادامه شرایط موجود در کشور ناممکن است. همین امر زمینه ساز تحولات مهمی در ایران است. بررسی شرایط حاکم برکشور، بحران اتمی، تحریم های بین المللی و تاثیرات آن بر اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور از جمله مسائلی است که در همایش به آن پرداخته خواهد شد. همچنین در رابطه با جنبش سبز و آینده آن، نقش جمهوری خواهان، ضرورت همگرائی و اتحاد آن ها و موانع پیشاروی آن بحث و تبادل نظر خواهد شد. موضوع دیگر همایش، چشم انداز تحولات در ایران و سیاست های جمهوریخواهان از جمله در رابطه با انتخابات پیشاروی خواهد بود."
می توانید توضیح بیشتری در مورد برنامه های همایش بدهید؟
- "اولین روز همایش علاوه بر گزارش هیات سیاسی در باره فعالیت دوره سه ساله گذشته، به دو میز گرد اختصاص داده شده است. یکی از این میزگردها به بررسی اوضاع سیاسی کشور، بحران اتمی و نتایج آن در عرصه های سیاسی و اقتصادی اختصاص خواهد داشت. در این میز گرد بحث ها حول ارائه راه کارهای لازم برای پایان دادن به بحران سیاسی و اقتصادی حاکم بر کشور، با شرکت فعالین سیاسی و متخصصین در این زمینه ها خواهد بود. همچنین تلاش می شود تا راه های چگونگی تداوم جنبش سبز و تاثیرگذاری نیروی جمهوریخواه در تحولات سیاسی آتی کشور از جمله انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، در این میزگرد بررسی شود. میزگرد دوم به بحث همگرایی، همکاری و اتحاد نیروهای جمهوریخواه و موانع پیشاروی آن و تلاش برای حل مشکلات و رسیدن به اتحاد هرچه گسترده تر این نیروها اختصاص دارد. در این میز گرد هم سعی شده است تا با دعوت از نمایندگانی از جریان های مختلف جمهوریخواه به راه حل های عملی برای همگرائی و اتحاد های هرچه گسترده بین نیروهای جمهوریخواه برسیم. روز دوم به ارائه سند سیاسی و نیز سخنرانی در رابطه با مباحث مطروح در آن اختصاص خواهد داشت. همچنین سخنرانان از طیف های بسیار متنوع که البته لیست اکثریت آنها از قبل تنظیم خواهد شد، در این روز می توانند در رابطه با مباحث مطروحه در میزگردهای روز اول و نیز سند سیاسی، حدود ۱۰ دقیقه سخنرانی داشته باشند. تلاش شده است که در میزگردها و نیز سخنرانی ها علاوه بر تنوع نظری، در حد امکان به شرکت هرچه بیشتر زنان و جوانان توجه شود. روز سوم به بحث در باره اسناد ارائه شده به همایش و تصویب آنها اختصاص خواهد داشت. بخش پایانی همایش هم طبق معمول همیشه، انتخاب شورای هماهنگی خواهد بود."
آیا اسناد مورد بحث قبل از همایش برای مطالعه در اختیار عموم قرار خواهند گرفت؟
- "بله طبق معمول همه همایش های تاکنونی اجا، این بار نیز اسناد که شامل سند سیاسی و سند تشکیلاتی است، قبل از همایش در سایت جمهوری و فیس بوک اجا برای مطالعه عموم منتشر خواهند شد و ما از دخالت نظری فعال همه کنشگران سیاسی و مدنی برای غنی تر کردن این اسناد و مباحث بسیار استقبال می کنیم. البته علاوه بر آن ها، معمولا قرارها و قطعنامه هایی نیز در جریان همایش و با توجه به پیشرفت مباحث ارائه می شود."
از چه کسانی برای همایش دعوت شده است و چه کسانی می توانند در آن شرکت کنند؟
- "ما این بار در سه سطح دعوت خواهیم کرد و بعضی از این دعوت ها نیز انجام شده است. یکی دعوت رسمی از سازمان هایی که با آن ها به نوعی همکاری یا اتحادعمل و همگرایی داشته ایم و یا چشم انداز چنین همکاری و همگرایی هایی را داریم. دیگر دعوت از شخصیت های سیاسی و فعالان مدنی که تعدادی از آن ها در میزگردها و نیز به عنوان سخنران در روز دوم شرکت خواهند داشت. و بالاخره دعوت عام از همه هم میهنانی که به سرنوشت جنبش جمهوریخواهی در کشورمان علاقمند هستند و مایل اند در همایش اتحاد جمهوریخواهان ایران حضور داشته باشند. شرکت برای این دسته از علاقمندان در همایش آزاد است و نیازی به اطلاع رسانی از قبل ندارند. همانطور که در سایت جمهوری نیز اعلام شده است همایش در شهر کلن در روزهای ۱۲ تا ۱۴ اکتبر خواهد بود و ما از شرکت هرچه وسیع تر هموطنانمان استقبال می کنیم."
نزدیکی نیروها از نظر شما شامل چه جریاناتی می شود؟
- "هدف ما از همان آغاز، ایجاد ثقلی از نیروهای جمهوریخواه بوده است که در مبانی سیاسی با ما اشتراک نظر و همسوئی دارند. این نیروها از سویی نیروهای جمهوریخواه در خارج از کشور و از سوی دیگر نیروهایی را که در داخل ایران هستند شامل می شود. در خارج از کشور علاوه بر همکاری ها و اقداماتی مثل دادن اطلاعیه مشترک در سطح وسیع تر جریان های اپوزیسیون از جمله ۹ جریان در زمینه حقوق بشر، ما گفتگوهای دو جانبه و چند جانبه با نیروهای جمهوریخواه داشته ایم. البته سطح و پیشرفت گفتگوهای تاکنونی با این نیروهای متفاوت است. ما با بعضی از آنها همکاری و اتحاد عمل و گفتگوهای مستمر دوجانبه یا چندجانبه داشته ایم، از جمله گفتگوهایی که در سطح پیشرفته تر است، مذاکرات دوجانبه ما با دوستان اتحاد برای پیشبرد سکولار دمکراسی در ایران با هدف وحدت تشکیلاتی است، که امیدواریم در همایش بتوانیم به نتایج روشن تری در این زمینه برسیم. هم چنین با نیروهای مختلف جمهوریخواه از جمله با دوستان سازمان جمهوریخواهان ایران که مدتی پیش از ما جدا شدند، و نیز جنبش جمهوریخواهان لائیک دمکرات گفتگوهای غیر رسمی و رسمی داشته ایم. بخش دیگر نیروها شامل نیروهای ملی و ملی و مذهبی و نیروهای جنبش سبز می شوند که بخصوص پس از سرکوب هرچه وسیع تر در داخل ایران، با موج جدیدی از این نیروها در خارج از کشور روبرو هستیم. حضور این نیرو ها فضای جدیدی را ایجاد کرده و ضمن غنی تر ساختن مبارزات در سطح خارج از کشور، زمینه های تفاهم بیشتر بین نیروهای فعال در صحنه داخل کشور و اپوزیسیون مستقر در خارج را بیشتر کرده است و ما تلاش داریم این موقعیت را به خصوص با دعوت هرچه وسیع تر از این نیروها به همایش پنجم، به فرصتی مناسب برای پیدا کردن راه های همکاری و اتحاد های هرچه گسترده تر نیروها تبدیل کنیم. "
تا انتخابات ریاست جمهوری بیش از ده ماه باقی نیست، آیا در این زمینه رئوس کلی سیاست اجا در قبال انتخابات آینده در این همایش به بحث و تبادل نظر گذاشته خواهد شد؟
- "دقیقا به خاطر اهمیت اوضاع سیاسی و مشکلاتی که ایران با آن در گیر است، یک میز گرد و یک روز تمام همایش به بحث در باره اوضاع سیاسی اختصاص داده خواهد شد. همانطور که می دانیم یکی از چالش های پیش روی جنبش، انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم است. گرچه هنوز نشانه ای از باز شدن فضای سیاسی در جامعه دیده نمی شود و شرایطی که برای حضور در انتخابات از سوی نیروهای مختلف بارها اعلام شده است هنوز تامین نیست، اما بحث چگونگی برخورد به این انتخابات و کیفیت حضور نیروهای جنبش سبز در صحنه سیاسی کشور دغدغه اصلی و عمومی نیروهای جمهوریخواه و فعالین سیاسی و مدنی است .ما معتقدیم که انتخابات ریاست جمهوری پیش رو ، می تواند گامی در جهت اتحاد عمل همه نیروهای آزادیخواه کشور در راهیابی و ارائه راه حل برای برون رفت جامعه ما از بحران های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و همچنین انزوای بین المللی کشور و یافتن راههایی برای مشارکت در حیات سیاسی اجتماعی کشور باشد . ما امیدواریم که در همایش آتی بتوانیم گام های مثبتی جهت تبادل نظر و اتحاد عمل نیروها در این زمینه برداریم."