عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۲۷و ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ مردادماه ۱۳۹۱


Wed 22 08 2012

اخبار و گزارشات کارگری ۲۷ مردادماه ۱۳۹۱<7>

- تبریک به مناسبت آزادی علیرضا اخوان
- آزادی دو تن از فعالین کارگری
- کارگر نوجواني بر اثر برق گرفتگي جان سپرد
- سرکوب خونین کارگران معدن اعتصابی آفریقای جنوبی

تبریک به مناسبت آزادی علیرضا اخوان
بنا بر خبر مندرج در وبلاگ «کانون مدافعان حقوق کارگر»، فعال كارگري عليرضا اخوان كه به يك سال و نيم حبس محكوم شده بود پس از گذراندن 7 ماه از دوران محكوميت خود از بند 350 زندان اوين آزاد شد. کمیته‌ی هماهنگی آزادي علیرضا اخوان را به خانواده‌ی این فعال کارگری و تمامی انسان‌هایی که دل در گرو جنبش کارگری دارند تبریک می‌گوید و خواستار آزادی تمامی کارگران و فعالان کارگری در بند است.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-26 مردادماه 1391

آزادی دو تن از فعالین کارگری

پس از زمزمه شدن برخی اخبار مبنی بر آزادی شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی، براساس خبری که در وبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگران منتشر شد، علی رضا اخوان روز 4 شنبه هفته گذشته پس از تحمل 7 ماه حبس از زندان آزاد شد. این فعال کارگری به یک سال و نیم حبس محکوم شده بود. هم چنین جلیل محمدی کارگر عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در روز 5 شنبه و پس از تحمل حدود دو ماه حبس از زندان آزاد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن تبریک آزادی این دو فعال کارگری، خواستار منع تعقیب از فعالین کارگری و آزادی دیگر زندانیان کارگری و عقیدتی می باشد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران -27 مرداد 91

کارگر نوجواني بر اثر برق گرفتگي جان سپرد

کارگرنوجوان ۱۷ساله اي بر اثر برق گرفتگي در بيمارستان روان پزشکي جان سپرد.
به گزارش خراسان، اين حادثه چهارشنبه گذشته در بيمارستان روان پزشکي هنگامي رخ داد.
براساس این گزارش،کارگر نوجواني به نام مجتبي در حال کار ساختماني در داخل محوطه بيمارستان بود که ناگهان به دليل اتصال برق، دچار برق گرفتگي شد و جان سپرد.
به دنبال اعلام اين حادثه به پليس ۱۱۰، ماموران کلانتري شفا به محل وقوع حادثه عزيمت کردند و به تحقيق در اين باره پرداختند. از سوي ديگر نيز مقام قضايي دستور داد تا ماموران انتظامي ضمن تحقيق از کارگران ديگري که در محل حضور داشتند نظر بازرس اداره کار را نيز ضميمه پرونده کنند.

سرکوب خونین کارگران معدن اعتصابی آفریقای جنوبی

حدود 3000کارگر معدن پلاتین ماریکاناواقع در صد کیلومتری شمال غربی ژوهانسبورگ از 10اوت برای افزایش دستمزدشان دست به اعتصاب زدند. در حال حاضر دستمزد این کارگران چهارصد یورو در ماه است و آن‌ها خواستار افزایش آن تا 1200یوروشده‌اند.
این کارگران برای شرکت معدن بریتانیایی لونمین کار می‌کنند که سومین تولیدکنندۀ پلاتین در جهان است.
بنا به گزارش رسانه ها روزپنج شنبه16اوت پلیس آفریقای جنوبی بطرف کارگران اعتصابی تیراندازی کرد.بنا به گزارش یکی ازسندیکاهای کارگری36کارگرجان خودراازدست دادند.
گزارشات دیگرحاکی ازجان باختن 34کارگرودستگیری259نفراست.
به گزارش17اوت یورونیوز،آفریقای جنوبی در شوک کشتار معدنچیان معترضی از سوی نیروهای پلیس است و رسانه‌های این کشور این رخداد را یکی از خونبار‌ترین درگیری ها در آفریقای جنوبی از زمان فروپاشی آپارتاید عنوان کردند.
اتحادیه‌های کارگری خواستار پیگیری و تحقیق درباره این موضوع هستند. گفته می‌شود، در این درگیری‌ها که روز پنجشنبه اتفاق افتاد، حدود ۲۵۰۰ نفر نیز دستگیر شده‌اند.
بیست وهفتم مردادماه1391

*************

اخبار و گزارشات کارگری ۲۸ مردادماه ۱۳۹۱

- در محکومیت کشتار کارگران اعتصابی آفریقای جنوبی!
- کارگران شرکت کیسون اعتصاب کردند
- نامه اعتراضی واسکو پدرینا نماینده اونیا و بی دبیلیو آی
- جلیل محمدی آزاد شد
- مرگ یک کارگر در شهر سنندج
- تشکیل کمیسیون تحقیق درباره کشتار معدنچیان معترض

در محکومیت کشتار کارگران اعتصابی آفریقای جنوبی!

بنا بر خبرهای منتشر شده پلیس آفریقای جنوبی به روی چندهزار کارگر معدن پلاتین لانمین (سومین معدن بزرگ پلاتینیوم در جهان در شصت مایلی شمال‌غربی ژوهانسبورگ) که برای افزایش دستمزد اعتصاب کرده بودند آتش گشود و 36 تن از این کارگران معترض را کشت . این اولین بار نیست که نیروهای سرکوب‌گر حاکمیت‌های سرمایه‌داری برای حفظ سودآوری سرمایه‌داران به کارگران معترض حمله‌ور می‌شوند و آنان را در خون‌شان غرق می‌کنند؛ صفحات تاریخ مناسبات سرمایه‌داری پر از چنین اقدامات سبوعانه‌ای از جانب سرمایه‌داران و حامیان آن‌ها است.
کمیته‌ی هماهنگی ضمن محکوم کردن این اقدام جنایت‌کارانه‌ی حکومت سرمایه‌داری آفریقای جنوبی، هم‌دردی و هم‌بستگی خود را با کارگران معدن پلاتین لانمین اعلام می‌دارد و از کارگران و تشکل‌های کارگری سراسر دنیا می‌خواهد به هر طریق ممکن به این اقدام وحشیانه اعتراض کنند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری-28 مردادماه 1391

کارگران شرکت کیسون اعتصاب کردند
طبق خبر دریافتی 130 نفر از کارگران شرک کیسون در پالایشگاه گاز فاز 12 واقع در کنگان در اعتراض به نپرداختن سه ماه حقوقشان بعد از ظهر روز پنج شنبه 26 مرداد 91 دست از کار کشیدند. در پایان همین روز کارفرما به میان کارگران آمده و وعده پرداخت حقوقها را به زودی داد. روز جمعه کارگران با وعده کارفرما به سر کارشان رفتند.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 28/5/1391
نامه اعتراضی واسکو پدرینا نماینده اونیا و بی دبیلیو آی
به مقامات جمهوری اسلامی ایران
اقدام فوری:
علیرضا عسگری و جلیل محمدی، از فعالان کارگری و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، پس از آنکه نیروهای امنیتی به مجمع عمومی سالانه کمیته هماهنگی در تاریخ 15 ژوئن 2012 حمله کردند، دستگیر شدند. در مجموع حدود 60 نفر از فعالین کارگری وحشیانه توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به زندان رجایی شهر در کرج منتقل شدند. اکثر بازداشت شدگان، پس از بازجویی های سخت، ضرب و شتم و اهانت، به قید وثیقه آزاد شدند، با این حال، علیرضا عسگری و جلیل محمدی کماکان غیر منصفانه در بازداشت به سر می برند. علاوه بر این دو فعال کارگری، فعالان کارگری خوش نام و با سابقه ای از جمله محمود صالحی، خالد حسینی، غالب حسینی، محمد عبدی پور و جلال حسینی در میان حدود شصت نفر دستگیر شدگان بوده اند و همگی به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. بسیاری از دستگیرشدگان متحمل آسیب های جدی شده اند. لگن محمود صالحی در اثر ضرب و شتم شکسته شد و به شنوایی خالد حسینی به شدت آسیب رسیده است.
نگرانی های جدی در مورد سلامتی و امنیت علیرضا عسگری و جلیل محمدی وجود دارد. کمیته هماهنگی اعلام کرده است که این دو از فعالین کارگری تحت ضرب و شتم شدید و فشارهای روحی و روانی قرار گرفته اند. علیرضا عسگری بنا به گزارش ها از تپش قلب شدید، درد قلب، بی حسی و ضعف در دست چپ و ضعف شدید، که تماما صدمات جسمانی ناشی از بازجویی ها هستند رنج می برد. جلیل محمدی نیز از وضعیت رو به وخامت جسمانی به علت صدمات متحمل شده در طول بازجویی رنج می برد.
علیرضا و جلیل در تاریخ 4 اوت 2012 ، در شعبه 4 دادگاه انقلاب اسلامی کرج و به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل گروه غیر قانونی کمیته هماهنگی" محاکمه شدند. خانم ریحانه انصاری که بدنبال حمله به مجمع عمومی با قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود در همان روز با اتهامات مشابهی محاکمه شد. هر سه نفراین اتهامات را رد کردند. هیچ یک از آنها در میان بنیانگذاران کمیته هماهنگی نبوده اند و تنها اعضای کمیته هماهنگی می باشند. دادگاه همچنین این ا تهام را مطرح کرد که کمیته هماهنگی منتسب به یکی از احزاب سیاسی میباشد، که با واکنش های این فعالین کارگری و تاکید آنها بر استقلال کمیته هماهنگی مواجه شد.
من به شدت بازداشت ناعادلانه و آزار و اذیت این فعالین کارگری را محکوم می کنم. من آزار و اذیت و بازداشت فعالین کارگری در ایران و حمله اخیر به جلسه کارگران در کرج را محکوم می کنم. من خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط علیرضا عسگری، جلیل محمدی و همه فعالان کارگری در ایران هستم.
واسکو پدرینا
نایب رئیس، فدراسیون بین المللی کارگران صنایع ساخمانی و چوب (بی. دبیلیو. آی)
ترجمه و تکثیر: اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
http://www.workers-iran.org
info@workers-iran.org
۱۷ اگوست ۲۰۱۲

جلیل محمدی آزاد شد

علیرضا عسگری و جلیل محمد از اعضاء کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری با حمله نیروهای اطلاعاتی و انتظامی حدود 2 ماه قبل به همراه 58 نفر دیگر از اعضاء همین کمیته بازداشت شده بودند، در تاریخ 14 تیر در شعبه 4 دادگاه انقلاب اسلامی محاکمه شدند که در نتیجه علیرضا به یک سال حبس تعزیری و جلیل محمدی به سه سال حبس تعلیقی محکوم شدند. جلیل محمدی روز 25 مرداد از زندان آزاد شد. روز 26 مرداد جلیل محمدی به سنندج رسید و از طرف اعضاء کمیته هماهنگی و جمعی از فعالین کارگری سنندج و دیگر کارگران و خانواده ها مورد استقبال قرار گرفت.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه ۲۷ /۵/۱۳۹۱

مرگ یک کارگر در شهر سنندج

به گزارش28مردادکُردپا، یک کارگر کُرد به علت سقوط از ارتفاع در حین کار، در بلوار "شبلی" شهر سنندج، جان خود را از دست داد.
بنابهمین گزارش ، چند روز قبل جوانی 27 ساله به نام "بدیع عبداللهی" ساکن روستای "نسنار" از توابع شهرستان سروآباد استان کُردستان در حین کار در بلوار شبلی سنندج از ارتفاع ساختمانی سقوط کرده و جان خود را از دست داد.

تشکیل کمیسیون تحقیق درباره کشتار معدنچیان معترض

به گزارش17مردادیورونیوز، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی از تشکیل یک کمیته تحقیق برای رسیدگی درباره کشتار معدنچیان معترض خبر داد.
وی ضمن اعلام این خبر گفت: «برخلاف آنچه در گذشته اتفاق افتاده و بر این اساس که ما خواهان دانستن حقیقت هستیم، تصمیم گرفتیم کمیسیونی برای تحقیق درباره این رخداد در نظر بگیریم.»
یک روز پس از کشتار معدنچیان معترض توسط نیروهای پلیس در آفریقای جنوبی ، مادران و همسران آنها ضمن برپایی اعتراض در مقابل معدن پلاتین ماریکانا از دولت خواستند تا درباره دلایل وقوع این رخداد تحقیق و پیگیری کند.
یکی از تظاهرکنندگان گفت: «دلیل تجمع ما در اینجا این است که چرا دولت خواسته خانواده‌های ما را برآورده نمی‌کند و چرا آنها را به جرم داشتن یک خواسته می‌کشد؟»
رسانه‌های آفریقای جنوبی تیراندازی پلیس و مرگ ۳۴ معدنچی که برای افزایش حقوق اعتصاب کرده بودند، را یکی از خونبار‌ترین درگیری‌ها در آفریقای جنوبی از زمان فروپاشی آپارتاید عنوان کردند.
مسئوولان پلیس می‌گویند، این اقدام پلیس برای دفاع از خود بوده چراکه اعتصاب کنندگان سلاح سرد در اختیار داشته‌اند.
در درگیری میان نیروهای پلیس با معدنچیان که روز پنجشنبه اتفاق افتاد، حدود ۲۶۰ نفر نیز دستگیر شده‌اند.
معدن پلاتین ماریکانا در صد کیلومتری شمال غربی ژوهانسبورگ قرار دارد و از بزرگترین معادن پلاتین آفریقای جنوبی است. کارگران این معدن ضمن اعتصاب خواهان افزایش حقوق خود تا بیش از هزار دلار در ماه شده بودند.
بیست وهشتم مردادماه1391
************

اخبار و گزارشات کارگری ۲۹ و ۳۰ مردادماه ۱۳۹۱

-بدنبال اعتراضات متحدانه کارگران کارخانه های صنایع فلزی، عیدی و پاداش و دستمزد معوقه این کارگران تا پایان فروردین ماه امسال پرداخت شد
- کشتار معدنچیان آفریقای جنوبی باید بمثابه جنایت علیه بشریت ثبت گردد
- بیانیه در رابطه با کشتار کارگران معدن طلای وسترن
- جنایت نظام سرمایه داری علیه معدنچیان را محکوم کنیم!
- كارگران ساختماني
- کارگران اعتصابی معدن لونمین آفریقای جنوبی تهدید به اخراج شدند

بدنبال اعتراضات متحدانه کارگران کارخانه های صنایع فلزی، عیدی و پاداش و دستمزد معوقه این کارگران تا پایان فروردین ماه امسال پرداخت شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال دو روز اعتراض بیش از ششصد کارگر صنایع فلزی شماره 1 و 2 در روز های 23 و 24 مرداد ماه جاری، عیدی و پاداش و دستمزد های معوقه این کارگران تا پایان فروردین ماه امسال،از روز 26 تا 28 مرداد ماه به حساب این کارگران واریز شد و بدین ترتیب کارگران صنایع فلزی شماره 1 و 2 موفق شدند با اعتراضات قاطعانه خود، کارفرما و وزرات صنایع و معادن را وادار به تمکین به خواست هایشان کنند.
کارگران این کارخانه ها بارها از سوی کارفرما و وزارت صنایع برای دریافت دستمزدهای معوقه خود سر دوانده شده بودند و هر بار با مراجعه نماینده های این کارگران به وزارت صنایع توافق نامه ای برای پرداخت دستمزدهای معوقه آنان امضا میشد اما هیچگاه به این توافق نامه ها عمل نمیشد به همین دلیل کارگران این کارخانه ها در اعتراض به وضعیت خود در اقدامی متحدانه روز 23 مرداد ماه باند اصلی جاده قدیم کرج به تهران را بمدت دو ساعت بستند و روز بعد دست به تجمعی گسترده در مقابل وزارت صنایع و معادن زدند و پس از توافق برای پرداخت بخش مهمی از دستمزدهایشان (شامل دستمزد بهمن و اسفند سال 90 – عیدی و فروردین ماه امسال) به تجمع خود پایان دادند و اعلام کردند چنانچه توافق صورت گرفته فورا به مرحله اجرا در نیاید تجمعات اعتراضی خود را از سر خواهند گرفت. این کارگران دستمزد خرداد ماه امسال خود را نیز قبلا دریافت کرده بودند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز چهارشنبه 25 مرداد لیست کارگران برای دریافت دستمزدهای معوقه توافق شده به وزارت صنایع تحویل شد و این وزارتخانه از روز 26 مرداد اقدام به واریز دستمزدهای کارگران به حسابهای آنان کرد. کارگران صنایع فلزی پس از دریافت دستمزدهای خود، از روز 29 مرداد و طبق روال هر ساله به مرخصی تابستانی رفتند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 30 مرداد ماه 1391

کشتار معدنچیان آفریقای جنوبی باید بمثابه جنایت علیه بشریت ثبت گردد

روز پنج شنبه 26 مرداد ماه جاری خبری تکاندهنده مبنی بر کشتار وحشیانه کارگران معترض معدن لان مین در آفریقای جنوبی، بار دیگر خصلت جنایتکارانه نظام سرمایه داری را به نمایش گذاشت. این جنایت در کشور لغو آپارتاید نژادی و مهد دموکراسی قاره آفریقا رخ داد و نشان داد هر زمان که سود و سود آوری سرمایه به خطر بیافتد دموکراسی سرمایه داری و وجود فضای آزاد مبتنی بر مناسبات این نظام، نمیتواند متضمن تفاهم اجتماعی برای پایان دادن به فقر و فلاکت و جنایت علیه کارگران باشد.
مصادره سر پناه توده های مردم در آمریکا، تعرض هر روزه به زندگی و معیشت میلیونها کارگر در کشورهای مهد دموکراسی در اروپا، وجود میلیونها انسان گرسنه در سرتاسر جهان، جنگ و آدمکشی در بسیاری از مناطق دنیا و کشتار ددمنشانه 34 کارگر معدنچی در آفریقای جنوبی که خواستی جز افزایش دستمزد نداشتند و بیشمار مصائب دیگری که همین امروز میلیاردها انسان را در کام خود فرو برده است، همه و همه چیزی جز بیانگر بن بست تاریخی و عجز و ناتوانی مناسبات سرمایه داری جهت تامین حداقلی از امنیت و رفاه برای بشریت معاصر نیست.
اتحادیه آزاد کارگران ایران با اعلام همبستگی و همدردی عمیق با خانواده های کارگران جان باخته و کارگران معدن لان مین در آفریقای جنوبی از همه سازمانهای کارگری در سرتاسر جهان میخواهد تا متحدانه و با عزمی راسخ خواهان ثبت کشتار کارگران معدن لان مین به مثابه جنایت علیه بشریت شوند، عاملین و آمرین این جنایت در دادگاهی علنی و در پیشگاه جهانیان به محاکمه کشیده شوند و ضایعات مادی و معنوی وارده بر خانواده های کارگران جان باخته در بالاترین سطح مورد جبران قرار بگیرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران - 29 مرداد ماه 1391

بیانیه در رابطه با کشتار کارگران معدن طلای وسترن

روز پنجشنبه 16 آگوست 2012 برابر با 26 مرداد 91 پلیس جنایت کار آفریقای جنوبی در حمله ای وحشیانه به صف کارگران اعتصابی معدن طلای پلاتینیوم وسترن در شمال غربی یوهانسبورگ حداقل 40 کارگر را کشتند. ماههاست که 3000 کارگر بزرگترین معدن طلای جهان برای بهبود وضعیت معیشت خود و افزایش دستمزدهایشان به 1000 دلار مبارزه می کنند. جرم این کارگران این بوده کهدر ادامه مبارزه طولانی خود روز پنجشنبه برای تحقق خاسته شان اعتصاب کرده بودند. اما پلیس آدم کش آفریقای جنوبی مانند هر پلیس دیگر مدافع منافع سرمایه داران در هر نقطه ای دیگر از جهان، به روی کارگران آتش گشود و دهها نفر را کشته و زخمی کرد. این وحشیگری در جائی صورت گرفته که کمتر از سه دهه گذشته همین کارگران قتل عام شده در براندازی رژیم نژاد پرست حاکم با قدرت اعتصابات و مبارزات سازمان یافته همراه با مبارزات مردم به تنگ آمده از نابرابری و تبعیض، نقش تعیین کننده داشته اند. امروز دولت حاکم بر آفریقای جنوبی به روشنی نشان داد که آزادی خواهی و برابری طلبی خارج از چهارچوب منافع سرمایه داران را تحمل نمی کند و مانند هر نظام و دولت سرمایه دارانه دیگر تنها به رسالت خود پایبند است و از هیچ جنایتی علیه طبقه کارگر فرو گذار نیست.
ما کارگران در ایران ضمن اعلام همدردی با بازماندگان و اعلام همبستگی با کارگران معدن طلای وسترن، جنایت پلیس آفریقای جنوبی را شدیدا محکوم می نمائیم و خواهان محاکمه آمران و عاملان این قتل عام ددمنشانه هستیم.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
انجمن کارگران برق و ساختمان اصفهان
جمعهائی از فعالین کارگری سنندج و کامیاران
29/5/1391 برابر با 19 آگوست 2012

در دفاع از کارگران معادن در آفریقای جنوبی:
جنایت نظام سرمایه داری علیه معدنچیان را محکوم کنیم!

رژیم ضدانسانی آپارتاید در آفریقای جنوبی که ابتدایی ترین حقوق اولیه انسانی را از کارگران و دیگر زحمتکشان سیاه پوست سلب کرده بود، حدود بیست سال پیش در نتیجه مبارزات طولانی کارگران و مردم آزادی خواه آفریقای جنوبی و حمایت گسترده بین المللی از این مبارزات بر افتاد؛ نظام استثمارگر سرمایه داری اما همچنان پا بر جا و دست نخورده باقی ماند. آپارتاید در ظاهر برافتاد اما کارگران همچنان و به شدت استثمار و سرکوب می شوند، با مسئله بیکاری و فقر روبرویند، جان خود را در سوانح کاری و بیماریهای قابل پیشگیری به آسانی از دست می دهند و توسط نیروهای سرکوب گر دولت سرمایه داری به قتل می رسند.
حدود سه هزار نفر از کارگران معدن پلاتین ماریکانا از یک هفته پیش برای اضافه دستمزد دست به اعتصاب زدند . پلیس و کارفرماها روز پنجشنبه 16 آگوست 2012 را روز شروع بکار ( D-day ) و در هم شکستن اعتصاب نامیدند. نیرو های پلیس در این روز به هزاران کارگر اعتصابی که در بالای تپه ای تجمع کرده بودند، حمله بردند و بعد از چند اخطار به طرف کارگران اعتصابی شلیک کردند. طبق گزارش ها، در نتیجه تیر اندازی حدود 34 نفر از کارگران معدن جان خود را از دست داده اند و صدها نفر نیز زخمی شده اند.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران از مبارزات کارگران معدن ماریکانا دفاع می کند و کشتار دسته جمعی کارگران توسط پلیس و کارفرمایان را عملی جنایت کارانه علیه کارگران آفریقای جنوبی و طبقه کارگر جهانی میداند. اتحاد بین المللی ضمن ابراز تسلیت و همدردی صمیمانه با کارگران و خانواده های آنان، خواستار اتحاد و همبستگی طبقه کارگر آفریقای جنوبی علیه سرمایه داران و نظام سرمایه داری جهانی که مسببین استثمار فزاینده و کشتار کارگران به انحای مختلف هستند می باشد. اتحاد بین المللی از کلیه تشکلهای کارگری، حقوق بشر، فعالین کارگری و انسان های آزادی خواه و برابری طلب می خواهد که به هر شکل که می توانند کشتار معدنچیان آفریقای جنوبی توسط پلیس جنایت کار، سرمایه داران و شرکتهای صاحب معدن و حکومت سرمایه داری آفریقای جنوبی را محکوم کنند. مسببین و عاملین این کشتار جمعی محاکمه و مجازات باید گردند.
زنده باد اتحاد و همبستگی طبقه کارگر
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۱۸ اگوست ۲۰۱۲

كارگران ساختماني

بهروز بيدار
كانون مدافعان حقوق كارگر - گزارش مختصري كه پيش رو داريد گشايش دريچه اي است به سوي يكي از عقب مانده ترين زير بخش هاي نيروهاي توليدي يعني "بخش ساختمان" شايد بتوان گفت يكي از " بازو محور" ترين بخش توليد است. در اين بخش هنوز استفاده از نيروي انساني به جاي ماشين آلات مقرون به صرفه است، چندان كه گاه از انسان به جاي جرثقيل در بالا بردن مصالح ساختماني يا حتا آهن واسكلت استفاده مي شود و در آنجايي هم كه از تكنولوژي ها بهره گيري مي شود باز هم نيروي انساني دست بالا را دارد (مانند استفاده از بالابر يا بتونير دستي و كاميوني در فونداسيون ريزي). گفتني است كه در زيربخش هاي ساختمان هم مانند تاسيسات برقي و مكانيكي وضع كمابيش به همين منوال است.
دراين شرايط كاري، انسان همچون ابزارهايي ساده به كار گرفته مي شود و محيط به شدت خشونت باري شكل گرفته كه فاقد ويژگي هاي روابط كاري متعادل و رفتارهاي مبتني بر حداقل هاي حقوق انساني است. دراين بخش روابط ميان كارفرما و كارگر (و حتا ميان خود كارگران) را به شكلي دور از تصور و غيرقابل قبول (هر چند متاسفانه اجتناب ناپذير و تحميلي) در آورده، چيزي كه به سادگي و از بيرون قابل مشاهده نيست. با ورود به درون روابط ،‌حتا با نگاهي گذرا و نه چندان عميق، به فاجعه اي مي رسيم كه لخت ترين اشكال خشونت آشكار( حتا در موارد زيادي تنبيه بدني منجر به جرح) و پنهان (رفتارهايي برده وارانه و تحقيرآميز) در آن به چشم مي آيد كه خود قرباني نيز مانند سرنوشتي محتوم آن را پذيرفته و نادرست يا عجيبش نمي داند، در اين جا اشكالي از عقب مانده ترين گونه هاي خريدو فروش نيروي كار را مي بينيم كه نابساماني وعدم توسعه و بهره وري پايين آن به شكلي غيرقابل تصور ديده مي شود. *
بهره وري پايين اين بخش كه ناشي از سود زياد و نامتعادل بورس بازي زمين و درآمدهاي بادآورده و صوري و انگلي است و در كنار آن حضور نيروي كار فراوان و در دسترس بيكاران و كمبود انباشت و پراكندگي سرمايه در حقيقت سه عامل مهمي است كه اين نابساماني را ايجاد كرده است. به ويژه در چهار دهه ي اخير كه نيروي كار ارزان و فراوان و كم توقع و فاقد هر گونه توان فني و تجربه ي مبارزاتي افغان هاي مهاجر هم به آن افزوده شده است.
به واقع در بخش ساختمان ماهرترين عوامل كاري، كارگران در حد يك بيل يا فرغون و به شيوه اي بسيار ابتدايي مورد بهره كشي و استفاده قرار مي گيرند و با كمترين تخصص و بازده ، با بازار كاري كه در دسترس هر بيكار مانده اي اعم از مهاجرين داخلي (روستا به شهر) يا خارجي (جنگ زده و آواره) و هر رانده شده اي است و شايد بتوان از آن به عنوان يك اقتصاد تعادل بخشي ياد كرد كه به نوعي بيكاري پنهان و ارتش بيكاران و نيروي ذخيره را سرپا نگه مي دارد، كه اگر چه به توليد مي پرازد ولي حقيقتا با همه ي بزرگي كه از نظر عددي دارد ، نقش چندان بزرگي در اقتصاد به عهده ندارد، همان گونه كه يك سيگارفروش يا روزنامه فروش سرچهارراه ها به راستي نقشي در چرخه ي توزيع ندارد. البته واضح است كه اين تعبير كاملا دقيق و منطبق بر واقعيت نيست و تا حد زيادي مي توان گفت تعبير است تا بيان دقيق،‌ ولي كمكي است براي اين كه دركي نسبتا نزديك به واقعيت بدهد.
گذرها كه بازار مكاره اي عرضه و تامين نيروي كاري ساختمان است مكاني است كه بدون هيچ تمهيدي و فقط به خاطر مسير رفت و آمد معماران و بساز و بفروش ها (كه خود اين اصطلاح حرف هاي زيادي براي گفتن دارد) انتخاب شده آن هم كاملا غريزي و مانند همه ي امور ديگر اين بخش بدون برنامه. درگذرها كارگران ساده و كم مهارت و گاه حتا ماهر مي ايستند و كارفرما با نگاه خريدارانه بررسي و بعد از انتخاب نيروي مورد نياز وارد مذاكره بر سر نوع و شرايط كار و دستمزد مي شوند كه گاه كمياب بودن كار موجب مي شود برخي كه تنگدست ترند حاضر به كار بيشتر با مزد كمتر و شرايط سخت تر مي شوند كه خود اين عوامل از مهمترين مسايلي است كه جلو هر گونه اتحاد ، تشكل و هم انديشي و به هم انديشي را مي گيرد و اين عدم تشكل بازخورد موجب عقب ماندگي بيشتر و استثمار شديدتر مي گردد چرخه اي كه كمابيش هم چنان ادامه دارد.
گاه توسط تحصيل كردگاني كه بيكاري آنها را به ميان اين كارگران پرتاب كرده و صد البته به كمك بالا رفتن ميانگين تحصيلات و سطح دانش عمومي جامعه و برخي كارگران گذر ، حركاتي از جنس آگاهانه ايجاد مي شود مانند تلاش براي ساماندهي نرخ دستمزد و تنظيم نوبت اعزام به سر كار كه گاه اتفاق مي افتد ولي معمولا توسط عقب مانده ترين نيروها و فرصت طلب ها و قاعدتا موش دواني عوامل احتمالا اجير شده (حتا بي جيره و مواجب ها) با بهانه هايي مانند نامساوي بودن توان كاري و نياز مالي و عدم مهارت و ابراز و اينكه مسايل ديگران به من ربطي ندارد و ... همه ي اين حركات معمولا به بلوغ نمي رسند والبته در ميان مهم ترين عواملي كه دست بر هم زنندگان اين تحركات را باز مي گذارد نياز مالي و دست به دهان بودن اين كارگران است كه به خاطر شدت استثمار حتا از كمترين امكانات پس انداز هم برخوردار نيستند و بسياري نيز مستاجر ، عيالوار، معتاد و درمانده به معناي واقعي هستند و به خاطر نداشتن بيمه با آسيب ديدن در سر كار خيلي زود فرسوده و از رده خارج مي شوند و فرزندانشان (كه گاه هنوز به كمال رشد جسماني خود نرسيده اند) جايگزين مي شوند و ... چرخه به تكرار مي رسد.
به تازگي شهرداري ها براي جلوگيري و كنترل تشكل هايي كه كم و بيش صورت مي گيرد و نيز كسب درآمد و البته به ظاهر براي كمك به كارگران و كارفرمايان و ساماندهي امور ساختماني و دور كردن گذر از ديد مردم و جلوگيري از زشتي معابر و ترافيك و ... دست به ايجاد مكان هاي خاصي زده و همزمان انجمن نظام صنفي معماران و در برخي موارد كانون كاردان هاي فني ساختمان با نظارت و همكاري نظام مهندسي سعي در ارزيابي شناسنامه دار كارگران فني (بناها و...)كرده تا از اين رهگذر تشكل هايي مانند شوراهاي اسلامي كار (يا همان انجمن هاي اسلامي بعدي) اگر چه با نام و ترتيبي ديگر ايجاد كند و جلو تجربه هايي مانند سنديكاهايي موفق مانند اتوبوس راني و ... را بگيرند. اين عمل پيشگيرانه حاكي از آن است كه دولت مردان و سازمان اجتماعي موجود اگر چه در كوچك ترين برنامه ريزي هاي اقتصادي ناموفق است ولي با خصلت ذاتي و غريزي سرمايه داري در برنامه ريزي براي حفظ ارتش ذخيره ي كار كاملا دقيق و درست عمل مي كند.
*دلايل اين عدم توسعه كه گوياي شكل و محتواي بروز بسياري از مسايل و مشكلات اين بخش توليد است به خاطر اين كه ديدگاه اين نويسنده در متن به صورت تحليل و تحميل نيايد، در آينده در يادداشت جداگانه ارايه خواهد شد.
کارگران اعتصابی معدن لونمین آفریقای جنوبی تهدید به اخراج شدند
مسئولان شرکت «لونمین» معدنچیان اعتصابی در آفریقای جنوبی را تهدید کرده اند که در صورت برنگشتن به محل کار در روز دوشنبه، اعتصاب کنندگان را اخراج می کنند.
پس از کشته شدن مجموعاً ۴۴ نفر در اعتراض و اعتصاب کارگری در معدن پلاتین شرکت لونمین در شهر ماریکانا،، جاکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی، یک هفته عزای عمومی اعلام کرده است. دو پلیس نیز در میان کشته شدگان وجود داشته است.
اعتراض معدنچیان از بیش از یک هفته قبل برای افزایش دستمزدها و همزمان با اختلاف دو اتحادیۀ صنفی آن ها شروع و با اعتصاب ۳۰۰۰ نفر همراه شد.
پنج شنبۀ گذشته پلیس آفریقای جنوبی به سوی جمعی از کارگران معترض که از جمله «سلاح سرد» همراه داشتند، تیراندازی کرد که این اقدام ۳۴ کشته و چندین زخمی برجا گذاشت.
قرار است روز پنج شنبۀ هفتۀ جاری در چند مکان مختلف برای کشته‌های رویارویی پلیس و معدنچیان معترض مراسم یادبود برگزار شود.
مالک شرکت لونمین قول داده از خانواده های کارگران کشته شده در تیراندازی حمایت مالی به عمل بیاورد.
سی مردادماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com