عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۲۶ تیرماه ۱۳۹۱


Tue 17 07 2012

- صدور حكم برائت براي خانم شيري
- تشدید بحران در خودروسازی ها
- تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان مدرس
- تهدید مدیرعامل شرکت فناوری آب های عمیق ،صدرا:
اگر دولت حمایت نکند باید چاره ای برای پنج هزار نیروی بیکار این شرکت بیندیشد.
- افزایش ۱۵ درصدی حقوق فرهنگیان
-300 کارگر بوژان بیکار شدند
- گزارشی درباره شناسایی کارگران فاقد خانه وعملکردمسکن مهر
- اعتصاب هزاران کارگربزرگترین کارخانه نساجی مصر
- اگر راه حلی برای مشکلات اقتصادی ملت پیدا نشود، انقلاب در راه خواهد بود
-“تابوت بخش دولتی اسپانیا” بر دوش کارکنان سیاه پوش آن حمل شد

صدور حكم برائت براي خانم شيري

در پي شكايت واهي شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه عليه خانم شيري راننده شركت واحد مبني بر نشر اكاذيب خوشبختانه پس از بررسي پرونده در دادگاه بدوي ، حكم برائت از اتهام انتسابي براي ايشان صادر شد
قابل ذكر است خانم شيري پس از صدور حكم اخراج از طرف شركت واحد و اداره كار در ديوان عدالت اداري جهت احقاق حقش پرونده اي مفتوح دارد كه اميدواريم هر چه سريعتر به حقوق از دست رفته اين كارگر زحمتكش رسيدگي شود
سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه-26تير ماه نود و يك

تشدید بحران در خودروسازی ها

انجمن خودروسازان ایران اعلام کرده است که تولید خودرو در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 40درصد کاهش یافته است. بنا به آمار این انجمن، تولید مینی بوس از اول سال جاری بیش از 97درصد و اتوبوس بیش از 70درصد کاهش یافته است. تولید سواری و کامیون نیز به ترتیب بیش از 37درصد و 25درصد کاهش یافته است.
شواهد نشان می دهد که تولید خودرو در ایران به اوج بحران خود نزدیک می شود. این بحران و کاهش شدید تولید، که بیشتر به خاطر نبود قطعات در سالن های مونتاژ است، اخراج کارگران را نیز درپی دارد و دسته دسته کارگران صنایع خودروسازی به خیل بیکاران دیگر افزوده می شوند. در شرکت ایران خودرو، دو شیفت تولید خودرو پژو 206 تعطیل شده است. در شرکت سایپا تولید به حداکثر30درصد سال قبل رسیده است. در شرکت سایپا هر روز یک شیفت به شکل گردان تعطیل است. بیشتر کارگران پیمانکاری از سایپا اخراج شده اند و دو شیفت حاضر در محل کار خود نیز بیش از 40درصد فعال نیستند. در شرکت پارمیدا در سمنان، که سازنده قطعات پلاستیکی خودرو است، بخشی از کارگران اخراج شده اند. شرکت حدید مبتکران، سازنده صندلی خودرو، از1400نفر کارگر خود حدود800نفر را اخراج کرده است. شرکت پیمانکاری پوپک سفید که کارگران آن خودروهای تولیدی پارس خودرو را به پارکینگ منتقل می کردند تمامی 150 نفر نیروی خود را اخراج کرد. شرکت ارفع در پارس خودرو که کارگران آن در ایستگاه نصب شیشه پراید کار می کنند 50 درصد از80نفر نیروی خود را اخراج کرده است. سالن های رنگ و مونتاژ بدنه در پارس خودرو در بیشتر مواقع تعطیل هستند. سالن مونتاژ پراید(35دستگاه) در بیشتر ساعات کاری به خاطر نبود قطعات تعطیل است. سالن ال90 وضعیتی بهتر از دو سالن ذکر شده ندارد. در شرکت ایران خودرو دیزل که تا سال گذشته در سه شیفت حدود120 دستگاه کامیون های مختلف تولید می شد در حال حاضر 20تا25 دستگاه کامیون بنز با گیربکس چینی تولید می شود. در شرکت های خودروسازی، بخصوص گروه سایپا، دریافتی کارگران بیش از 40درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. آکورد (پاداش افزایش تولید) کارگران حدود 80درصد کمتر شده و اضافه کاری ها تقریبا از میان برداشته شده است. اهدایی ماهیانه شامل 5کیلو برنج و5کیلو مرغ و هرسه ماه یکبار 10کیلو گوشت گوساله یا گوسفند قطع شده است. حق شب کاری نیز به طور کامل پرداخت نمی شود.
کارگران صنایع خودروسازی-25 تیر 1391
منبع : کمیتۀ هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری

تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان مدرس

به گزارش 26تیرمهر، دبیرکل خانه پرستار با اشاره به تجمع حدود 100 نفر از پرستاران بیمارستان مدرس که اغلب آنها شب کار بودند، گفت: این پرستاران به حذف ساعت استراحت شان در طول شب معترض شدند.
بنا بهمین گزارش،محمد شریفی مقدم ضمن خبردادن از اعتراض پرستاران بیمارستان مدرس به حذف ساعت استراحت که توسط مدیریت این بیمارستان صورت گرفته است، اظهارداشت: با توجه به ابلاغیه سال گذشته وزیر بهداشت به تمامی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برای پرداخت مابه التفاوت ساعت کار پرستاران، بیمارستان مدرس از ابتدای امسال از پرداخت این مابه التفاوت به پرستاران خودداری کرده است.
وی با اشاره به بیمارستان مدرس که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است، افزود: مسئولین بیمارستان مدرس به پرستاران گفته اند که یا می بایست 3 ساعت از مابه التفاوت ساعت کار آنها کسر شود و یا اینکه ساعت استراحت پرستاران حذف شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با انتقاد از روند ناقص اجرای قانون ارتقای بهره وری در اغلب بیمارستانها، گفت: قرار بود این قانون از اول فروردین سال 90 اجرایی شود اما در نهایت از اول مهر ماه سال گذشته از سوی وزیر بهداشت ابلاغ شد.
شریفی مقدم ادامه داد: با توجه به اینکه بیمارستانها نمی توانند کاهش ساعت کار داشته باشند قرار شد مابه التفاوت ساعت کار پرستاران محاسبه و به آنها پرداخت شود. ولی این کار هم به صورت ناقص در حال اجراست.

تهدید مدیرعامل شرکت فناوری آب های عمیق ،صدرا:
اگر دولت حمایت نکند باید چاره ای برای پنج هزار نیروی بیکار این شرکت بیندیشد.

به گزارش 26تیربوشهرنیوز،محمد علی نظارت مدیرعامل شرکت فناوری آب های عمیق در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر این که در صورت عدم رفع مشکلات توسط دولت چه خواهد شد، گفت: در این صورت دولت باید چاره ای برای پنج هزار نیروی بیکار بیندیشد.
وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری که درخصوص وضعیت کارگران اخراجی صدرا پرسیده بود، ابراز داشت: صدرا کارخانه یا تولیدی نیست که کارگر استخدام کند بلکه اکثر نیروهای آن به صورت پروژه ای مشغول به کار می شوند.
نظارت با بیان این که در مقطعی مسئولین این شرکت برای در اختیار گرفتن جزیره با استانداری وقت معامله کرده و نیروها را استخدام کردند، افزود: همین موضوع موجب شد زمانی که این شرکت در لیست سیاه قرار گرفت نتواند به درستی وضعیت موجود را مدیریت کند.
وی با بیان این که از زمان مدیریت جدید استخدام سی ساله نداریم، افزود: در گذشته حدود یک هزار و 500 نفر در صدرا مشغول به کار بودند در صورتی که هم اکنون این رقم به حدود سه هزار و 500 نفر در جزیره و یک هزار و 500 نفر در اسکله رسیده است.
نظارت تأکید کرد اگر دولت به این شرکت کمک نکند می بایست تبعات بیکاری پنج هزار نیروی شاغل در صدرا را بپذیرد.
عضو هیت مدیره صدرا 85 درصد شاغلین این شرکت را نیروهای بومی دانست و افزود: حدود 30 درصد از این نیروها بومی بوشهر و مابقی مربوط به استان های همجوار مانند کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و کرمان هستند.
وی در بخش دیگری از گفتگوی خود با بیان این که دولت تصمیمات را کند می گیرد، ابراز داشت: در حال حاضر در انتظار ابلاغ دولت هستیم که جزیره صدرا را منطقه آزاد اعلام کرده تا بسیاری از مشکلات رفع شوند.

افزایش ۱۵ درصدی حقوق فرهنگیان

وزیر آموزش و پرورش از اعمال افزایش ۱۵ درصدی حقوق فرهنگیان بعد از ابلاغ معاونت نیروی انسانی آموزش و پرورش خبرداد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از فارس، حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش امروز در حاشیه بیست و نهمین اجلاس روسای آموزش و پرورش سراسر کشور در جمع خبرنگاران در خصوص زمان اعمال افزایش ۱۵ درصدی حقوق فرهنگیان اظهار داشت: پس از ابلاغ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور، افزایش حقوق فرهنگیان را اعمال خواهیم کرد.

300 کارگر بوژان بیکار شدند

به گزارش26تیرایلنا، طی هفته گذشته کارخانه یخچال سازی بوژان تعطیل و ۳۰۰ کارگر آن بیکار شدند. عدم وجود نقدینگی و نداشتن بازار فروش در رقابت با محصولات مشابه خارجی از عمده‌ترين دلايل تعطيلي این واحد تولیدی بوده است.
این گزارش حاکیست، پرداخت ۴ ماه حقوق وسایر مزایای قانونی این کارگران به تعویق افتاده است.

گزارشی درباره شناسایی کارگران فاقد خانه وعملکردمسکن مهر

برخی برآوردها نشان می‌دهد حدود 3میلیون کارگر شناخته شده کشور دارای مسکن شخصی هستند. با این حال، آمار دقیقی از عملکرد مسکن مهر برای خانه دار شدن قطعی کارگران فاقد مسکن وجود ندارد و تنها از معرفی 419 هزار نفر به تعاونی ها سخن گفته شده است.
تامین مسکن و سرپناه همواره به عنوان یکی از مهم ترین دغدغه ها و نیازهای جامعه کارگری کشور و همچنین پرهزینه ترین قلم از سبد معیشت خانوار کارگری مطرح است.
پایین بودن میزان دریافتی و حقوق های کارگران و مشمولان قانون کار به نسبت برخی دیگر از گروه ها و اینکه مجموع دریافتی جامعه کارگری کفاف هزینه های بالا به ویژه در بخش مسکن را نمی دهد، باعث شده است تا حداکثر یک سوم از فعالان حوزه کارگری توان داشتن مسکن شخصی را داشته باشند.
با افزایش یکباره قیمت‌ها در بخش مسکن چه در بخش رهن و اجاره و چه خرید، موضوع مسکن برای کارگران از اهمیت دوچندانی نیز برخوردار شده است.
در چند سال اخیر، دولت با مطرح کردن طرح مسکن مهر با هدف کاهش قیمت و خانه دار شدن اقشار ضعیف امیدهایی را در خانه دار شدن کارگران و شاغلان کم درآمد ایجاد کرده بود. پیش تر و در مهرماه 90 تعداد کارگرانی که توانسته بودند از مسکن مهر برخوردار شوند، 392 هزار نفر اعلام شده بود.
با اینکه گروهی از کارگران تاکنون توانسته اند از طریق ثبت نام و پرداخت اقساط بانکی، همچنین تامین سهم آورده اولیه مراحل دریافت مسکن مهر را طی کنند، اما درصد قابل توجهی از آنان که به صورت بالقوه یکی از مهم ترین گروه های مدنظر طرح مسکن مهر بوده است، هنوز فاقد مسکن هستند.
هرچند آمار چندانی در مورد وضعیت خانه دار شدن کارگران از طریق مسکن مهر ارائه نمی شود اما طبق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه تعداد کارگران متقاضی دریافت مسکن مهر پس از حدود 400 هزار نفر مهرماه 90 و با گذشت 9 ماه به 548 هزار نفر رسیده است که از این تعداد نیز 419 هزار نفر به تعاونی های مسکن معرفی شده اند.
به این ترتیب از آماری که در مهرماه سال 90 اعلام شده بود، تا تیرماه سال 91 (پس از گذشت بیش از 9 ماه)، تنها 20 هزار نفر به آمار کارگران معرفی شده به مسکن مهر اضافه شده است که آن هم مشخص نیست تاکنون از این تعداد چند درصد توانسته اند مراحل مختلف کار را طی کرده و خانه دار شده باشند!
به صورت کلی عملکرد 9 ماه گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شناسایی و معرفی کارگران فاقد مسکن به تعاونی ها نشان می دهد که در هر ماه فقط چیزی بیشتر از 2 هزار و 200 کارگر به صورت متوسط شناسایی و ثبت نام شده اند که این آمارها نسبت به فاقد مسکن بودن میلیون ها کارگر، آمار ناچیزی است.
هرچند تاکنون در زمینه شناسایی کارگران فاقد مسکن و معرفی برای استفاده از تسهیلات مسکن مهر آمارهای متفاوتی ارائه شده است، اما بررسی آخرین آمار ارائه شده در تیرماه امسال حاکی از آن است که تقریبا از سال 86 که موضوعات مربوط به تلاش دولت برای کاهش هزینه های مسکن کارگران اعلام شد، تاکنون مجموعا 419 هزار کارگر به تعاونی های مسکن معرفی شده اند که این موضوع نشان دهنده پوشش ناچیز کارگران فاقد مسکن در اینگونه طرح ها است.
این موضوع از آنجا حائز اهمیت است که در حال حاضر از حدود 10میلیون کارگر و مشمول قانون کار کشور که دارای بیمه و پرونده مشخص کاری هستند، بهترین و خوشبینانه ترین برآوردها حاکی از خانه دار بودن کمتر از 3 میلیون کارگر است که آن هم جدا از پروژه مسکن مهر و به صورت شخصی خواهد بود.
غیر از کارگران غیررسمی و افرادی که به علت فاقد بیمه بودن چندان در آمارها مورد محاسبه قرار نمی گیرند، حداقل 6 میلیون کارگر دیگر فاقد مسکن هستند و همچنان با هزینه های بالای اجاره و رهن مسکن دست و پنجه نرم می کنند.
متاسفانه مسکن مهر که با شعار حمایت از اقشار ضعیف و فاقد مسکن از جمله کارگران مطرح شده بود تاکنون نتوانسته است آنچنان که باید برای این بخش از افراد جامعه حمایت موثری داشته باشد. با این حال، هیچگونه آمار رسمی نیز که بتوان بر اساس آن گفت چه تعداد کارگر در چند سال اخیر توانسته اند از مزایای مسکن مهر برخوردار شوند، وجود ندارد و بیشتر مباحث به صورت برآوردی مطرح می شود.
منبع:مهر-26تیر-بخشی ازیک گزارش

اعتصاب هزاران کارگربزرگترین کارخانه نساجی مصر

بیش از23هزارکارگربزرگترین کارخانه نساجی مصرروزیکشنبه15ژوئیه برای افزایش حقوقشان دست به اعتصاب زدند.
اعتصاب وتظاهرات سال 2008کارگران این کارخانه ریسندگی وبافندگی ملی مصرواقع درماهالادردلتای نیل موجب شکل گیری موجی ازاعتصابات کارگری درمصرشدکه بنظرخیلی ها چون کاتالیزوری درسقوط حسنی مبارک درفوریه 2011نقش داشت.
هفت هزارکارگراعتصابی کارخانه ریسندگی وبافندگی ملی مصربا سازمان دادن تحصن درمحوطه کارخانه خواهان افزایش دستمزد،اخراج مقامات فاسدوبهبودشرایط بیمارستان وابسته به کارخانه شدند.
ودادآل دمرداشی یکی ازاعضای سندیکای کارخانه گفت:من نظرمحمدمرسی را به وضعیت کارگران جلب می کنم واعلام می کنم تحصن ما تا دستیابی به خواسته هایمان ادامه خواهدداشت.
تعداد زیادی ازکارگران مصرخواهان این هستندکه خیزش سال2011ادامه پیداکندوبه عرصه اقتصادی گسترش پیداکند.اعتصابات کارگران مصرطی ماه های گذشته برای بهبودشرایط کار وافزایش دستمزدشاهدادعای ماست.
اکثریت احزاب این جنبش اجتماعی راخاتمه شدن قلمدادمی کننداماتعدادی دیگراعتقاددارنددیریا زودشاهدادامه این جنبش اجتماعی خواهیم بود.
پس ازانتخاب محمدمرسی تاکنون شاهدتظاهرات های کوچک بسیاری مقابل کاخ ریاست جمهوری درقاهره ونیزتجمعات اعتراضی درنقاط دیگردررابطه با بیکاری وافزایش دستمزد بوده ایم.
منبع:لوموند-15ژوئیه
ترجمه:اخباروگزارشات کارگری-16ژوئیه

اگر راه حلی برای مشکلات اقتصادی ملت پیدا نشود، انقلاب در راه خواهد بود

به گزارش16ژوئیه یورونیوز،هزاران تن از مردم اسپانیا یکشنبه شب با حضور در خیابانهای مادرید بار دیگر به سیاستهای اقتصادی دولت و کاهش دستمزدهای خود اعتراض کردند.
تظاهرکنندگان خشمگین در پاسخ به دعوت شبکه‌های اجتماعی نظیر فیسبوک و توییتر، دسته دسته از اقشار و گروههای مختلف اجتماعی از آتش نشان گرفته، تا پلیس و کارمند در مقابل مقر حزب دست راستی ماریانو راخوی نخست وزیر این کشور تجمع آرام برپا کردند.
آن‌ها با شعار «مشتهای خود را بالا بگیرید، با هم می‌ توانیم» در ادامه به سمت مرکز شهر و حوالی پارلمان تغییر مسیر دادند که با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شدند. تظاهرکنندگان فریاد می‌زدند: «اگر راه حلی برای مشکلات اقتصادی ملت پیدا نشود، انقلاب در راه خواهد بود».
یکی از امدادگران که در این تظاهرات شرکت کرده، می‌گوید: «اسپانیا در وضعیت دشواری قرار گرفته اما بهای آنرا تنها نباید حقوقبگیران بپردازند. همه باید برای بهبود اوضاع کمک کنند. بخشش مالیاتی برای کسانی که پول امثال مرا می‌دزدند و در مقابل، کاهش حقوق من به یک سوم، چه معنایی دارد؟».
دو اتحادیه بزرگ کارگری اسپانیا پیش‌تر از مردم این کشور خواسته‌اند در یک اقدام هماهنگ و در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دولت و از جمله افزایش مالیات‌ها و حذف پاداش و عیدی کارکنان دولت، روز نوزدهم ژوئیه به خیابان‌ها بیایند.
نرخ بیکاری در اسپانیا به ۲۵ درصد رسیده و مردم این کشور توانایی تحمل مشقت اقتصادی بیشتر و اضافه شدن سه درصدی مالیات را ندارند. در همین راستا کارکنان بخش دولتی قرار است در ماه سپتامبر دست به اعتصاب سراسری بزنند.
“تابوت بخش دولتی اسپانیا” بر دوش کارکنان سیاه پوش آن حمل شد
به گزارش16ژوئیه یورونیوز، کارکنان ناراضی بخش دولتی در اسپانیا به نشانه عزاداری برای “مرگ بخش دولتی” با پوشیدن لباس سیاه عزا، تابوت نمادین آن را بر دوش حمل کردند .
تظاهرات روز دوشنبه در اعتراض به کاهش دستمزد ها و اقدامات سخت گیرانه اقتصادی دولت با حضور طیف گسترده ای از کارکنان در مادرید پایتخت، برگزار شد. در تازه ترین دور این تظاهرات علاوه بر معدنچیان، پلیس و آتشنشانان نیز حضور داشتند.
در آخرین مرحله ازاین اقدامات سخت گیرانه اقتصادی، دولت راست میانه مارایانا راخوی نخست وزیر، مالیات بر ارزش افزوده کالاها و خدمات را افزایش داده و پاداش سالانه کارمندان را قطع کرده است.
یکی از رهبران اتحادیه ها می گوید:“فقط از بودجه بخش دولتی می زنند. پاداش 1200 یورویی کرسیمس را برای کسانی که حتی 20 سابقه کار دارند قطع کرده اند.”
یک آتشنشان حاضر در تظاهرات می گوید:“بنظر ما کاهش بودجه ها و دستمزد ها کاملا غیرعادلانه است. میزان آن در حدی است که زندگی بیکاران، ناتوانان و امثال ما را کاملا تحت تاثیر قرار داده است.”
در حالیکه روز پنج شنبه روز تظاهرات بزرگ اعلام شده ولی با بیسج عمومی از طریق تویتر و شبکه های اجتماعی، خیابان های مادرید روزانه مملو از تظاهر کنندگانی است که مقصدشان پارلمان کشور است که توسط پلیس محافظت می شود.

بیست وششم تیرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com