عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۱۹ تیرماه ۱۳۹۱


Tue 10 07 2012

- نامه سرگشاده‌ی اعضای کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری خطاب به رئیس قوه‌ی قضائیه:
- تأیید حکم ضدکارگری علیه رضا شهابی در دادگاه تجدیدنظر محکوم است!
- از کارگران افغانی در مقابل تهاجم تازه دولت سرمایه داری جمهوری اسلامی دفاع کنیم
- کارگران تعاونی مسکن نساجی کردستان مقابل مسکن و شهرسازی سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند
- تداوم اعتصاب ۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان
- اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی:نـرخ تـورم خرداد ماه، 22.4 درصد است
- عدم پرداخت حقوق منجربه مرگ مدیرکارخانه شد
- اعتصاب تولید نفت و گاز نروژ را متوقف می کند
-
راه پیمایی کارگران و خانواده هایشان در لوس آنجلس در اعتراض به احداث یک مغازه عظیم "وال مارت"‎
نامه سرگشاده‌ی اعضای کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری خطاب به رئیس قوه‌ی قضائیه:
ریاست قوه‌ی قضائیه‌
در نبود و یا کمبود تشکل‌های مستقل و خود‌ساخته‌ی کارگری، «کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری» در حدود هفت سال پیش با فراخوان هیئت‌‌مؤسس و امضای بیش از چهار هزار کارگر تشکیل شد. این کمیته در سال 1388 بعد از مجمع عمومی سالیانه‌ی خود و تصویب اساس‌نامه و انتخاب هیئت‌اجرایی و بازرسان، برابر تبصره‌ی 2 ماده‌ی 131 قانون کار، نتیجه‌ی انتخابات و اساس‌نامه‌ی خود را همراه با نامه‌ای برای ثبت به سازمان‌های کارگری و کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت ثبت ارسال کرد.
ما اعضای کمیته‌ی هماهنگی برابر مقاوله‌نامه‌های سازمان جهانی کار و تبصره‌ی 2 ماده‌ی 131 قانون کار و اصول 26 و 27 قانون اساسی و از آن‌جا که از محل حقوق‌های زیر‌خط ‌فقر‌مان مالیات می‌پردازیم حق خود می‌دانیم كه آزادانه انواع کمیته، انجمن و تشکل‌های مستقل را تشکیل و در آن‌ها فعالیت کنیم. برابر اساسنامه‌‌ی مصوب مجمع عمومی، کار کمیته‌ی هماهنگی و اعضای‌اش تلاش برای کمک به ایجاد تشکل کارگری از کانال بسترسازی و هماهنگی میان کارگران است. اما طی این چند سال اعضای کمیته بارها و بارها از جانب نیروهای امنیتی مورد هجوم، تعقیب، دستگیری، جریمه، شلاق، زندان، ضرب و شتم و بی‌حرمتی قرار گرفته‌اند؛ رفتارهایی که به‌ شکلی غیرقانونی و غیررسمی براعضای کمیته وارد می‌شود و هدف از آن‌ها چیزی نیست جز منصرف کردن اعضای کمیته از تلاش در جهت دفاع از حقوق و مطالبات کارگران. هدف از این سرکوب‌ها و تلاش برای از بین بردن تشکل‌هائی مانند کمیته‌ی هماهنگی این است که بتوانند در نبود این تشکل‌ها بیش از پیش و بدون هیچ‌گونه صدای معترض به اخراج‌ها، بیکارسازی‌ها، تعویق دستمزد‌ و دیگر بی‌حقوقی‌ها برکارگران دامن بزنند و از طرف دیگر کارگران توانایی اعتراض در برابر این همه بی‌حقوقی و بی‌عدالتی را نداشته باشند.
اسفند‌ماه 1390 ما طی یک نامه از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخواست کردیم که برابر قانون یک مکان مناسب در اختیار کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری قرار دهد تا مجمع عمومی سالیانه‌ی خود را در آن برگزار کنیم. اما وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی از دادن هر گونه جواب به این کمیته خود داری نمود و سرانجام هیئت اجرایی کمیته‌ی هماهنگی به اعضا فراخوان داد تا ساعت 8 صبح روز جمعه 26/3/91 در یک منزل شخصی واقع در بلوار ارم شهرستان كرج که مربوط به بستگان یکی از اعضای کمیته بود جهت مجمع عمومی سالیانه حضور به هم رسانند.
اما با کمال ناباوری این مجمع از طرف نیروهای امنیتی مورد حمله قرار گرفت و ده‌ها نفر از شرکت‌کنندگان مورد ضرب و شتم و بی‌حرمتی‌های فراوان قرار گرفتند و نزدیک به 57 نفر از اعضای این کمیته را بازداشت و به زندان رجایی‌شهر کرج انتقال دادند. حمله‌ی نیروهای امنیتی که همراه با تیراندازی هوائی بود، به اندازه‌ای غیر‌انسانی بود که تعداد زیادی از کارگران زخمی و بعد از این ‌که از زندان آزاد شدند جهت مداوا به بیمارستان منتقل شدند.
این برخورد نیروهای امنیتی با کارگرانی که تنها برای برگزاری مجمع عمومی سالیانه‌ی خود جمع شده بودند در دنیا ‌کم‌سابقه است. حال سؤال ما کارگران و اعضای کمیته‌ی هماهنگی از مسئولان دولتی ایران این است که اگر دفاع از حقوق و مطالبات کارگران اخراجی و بیکار، حقوق‌های معوقه و سفره‌ی خالی کارگران جرم است، پس لابد از نظر شما همگی ما مجرم هستیم؟ اگر از نظر قانون فعالیت کارگری و دفاع از کرامت و حرمت انسانی کارگران جرم دارد چرا مراجع قضایی به صراحت و شفافیت آن‌ را اعلام نمی‌کنند؟ همچنین اگر فعالیت کمیته‌ی هماهنگی جرم محسوب می‌شود، چرا مقامات قضائی برابر اصل 36 قانون اساسی آن را به شکل رسمی اعلام نمی‌کنند؟ و اگر این چنین نیست پس این همه اذیت و آزار و احضار، تهدید، دستگیری، جریمه، شلاق و زندانی کردن برای چیست؟ چرا نیروهای امنیتی به صورت شفاهی و موردی با اعضای کمیته برخورد می‌کنند‌؟ آنان به اعضای کمیته می‌گویند که یا باید از کمیته‌ی هماهنگی استعفا دهید و یا در زندان بمانید. در این مورد باز هم سئوال پیش می‌آید و توجه مسئولان محترم دولتی را به اصل 26 قانون اساسی جلب می‌کنیم، زیرا شاید تا این تاریخ قانون اساسی را که خودشان تصویب کرده‌اند مطالعه نکرده باشند!
اصل 26 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال 1358: «احزاب، جمعیت‌ها، انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده آزادند، مشروط به اینکه اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقص نکنند. هیچ کس را نمی‌توان از شرکت در آنها منع کرد یا به شرکت در یکی از آن‌ها مجبور ساخت.»
ما اعضای این کمیته هیچ جرمی مرتکب نشده‌ایم و فعالیت‌های‌مان جز در راستای دفاع از حقوق و مطالبات خود و دیگر کارگران نبوده و بازداشت و زندانی کردن دوستان‌مان در مجمع عمومی کرج را اقدامی در راستای دفاع از منافع سرمایه‌داران می‌دانیم و اعلام می‌کنیم که اگر قرار بر مجرمیت اعضای بازداشت‌شده است، پس همگی ما مجرم هستیم و باید دستگیر، محاکمه و روانه‌ی زندان شویم. به همین دلیل ما اعضای کمیته‌ی هماهنگی خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط 2 تن از یاران هنوز دربند‌مان یعنی «علیرضا عسگری» و «جلیل محمدی» هستیم و در غیر این صورت با ادامه‌ی اعتراض و تجمع خود مقابل قوه‌ی قضائیه، دادگاه و زندان خواستار آزادی‌شان خواهیم شد.
اعضای «کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری»-19 تیرماه 1391

تأیید حکم ضدکارگری علیه رضا شهابی در دادگاه تجدیدنظر محکوم است!

بر اساس خبر منعکس‌شده در اطلاعیه‌ی شماره‌ی 33 «کمیته‌ی دفاع از رضا شهابی»، حکم دادگاه بدوی رضا شهابی که عبارت بود از ٦ سال حبس، ۵ سال محرومیت از فعالیت‌های سندیکائی و ٧ میلیون تومان جزای نقدی، عیناً توسط شعبه‌ی 36 دادگاه تجدید نظر مستقر در دادگاه انقلاب اسلامی تأیید شده است. بر اساس همین اطلاعیه تأیید این حکم هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است اما مسئولان شعبه از روی دفتر اندیکاتور به وکیل رضا شهابی اعلام کرده‌اند که حکم دادگاه بدوی تأیید شده است.
بنا بر اخبار رسیده، هنگامی که وکیل رضا به تأیید چشم‌بسته و بدون بررسی این حکم در دادگاه تجدیدنظر اعتراض کرده در جواب این پاسخ را از مسئولان شعبه شنیده است: «اگر می‌خواستند پرونده بررسی شود که آن را به این شعبه ارسال نمی‌کردند»! این جواب خود نشان می‌دهد که این روال قضائی نمایشی بیش نیست.
کمیته‌‌ی هماهنگی ضمن اعتراض شدید به تأیید حکم ضدکارگری صادره، با توجه به وضعیت حاد جسمی رضا و عدم توان تحمل کیفری که به تأیید پزشکان معالج وی رسیده است خواستار لغو فوری این حکم است. همچنین ما تأیید این حکم را در راستای فشار و سرکوب شدیدی می‌دانیم که روز به روز بر جنبش کارگری افزایش می‌یابد و بسیاری از پیش‌روان آن را راهی زندان کرده‌ است، افرادی از جمله علیرضا عسگری، جلیل محمدی، بهنام ابراهیم‌زاده، علیرضا اخوان، فریبرز رئیس‌دانا و . . .
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری -
19 تیرماه 1391

رضا شهابی عضو سندیکای شرکت واحد را حمایت کنیم

اخیرا" دادگاه تجدیدنظر رأی اولیه محکومیت رضا شهابی را تائید کرده است . این محکومیت به قرار زیر است :
1-5 سال زندان
2-6سال محرومیت از فعالیت سندیکایی
3-7میلیون تومان جریمه نقدی
ما کارگران ایران حق خود می دانیم که تشکل داشته باشیم و از حقوق خود که همواره توسط سرمایه داران و دولت مدافع آنها محدودتر می شود دفاع کنیم .
داشتن تشکل در اکثریت جوامع و کشورها متداول است و جزء حقوق اولیه آنان بشمار می رود . اما در ایران با وجود دولت ضدکارگری که در جهت تداوم و استمرار سودهای افسانه ای سرمایه داران تلاش می نماید، چنین حکم هایی نه برای اولین بار و نه برای آخرین بار است که تکرار می شود.
این رفتار خشونت آمیز با ما کارگران و نمایندگان مان ازجمله رضا شهابی نمونه روشنی از این واقعیت است . داشتن تشکل و هرگونه فعالیت درجهت تأمین رفاه اجتماعی و دفاع از حقوق مان حق مسلم ما کارگران است . ما کارگران چنین حکم هایی را اعلان جنگ علیه طبقه کارگر می دانیم . نمونه بارز دیگر که اخیرا" در کرج اتفاق افتاد تهاجم وحشیانه به نشست اعضای کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری می باشد که تتها جرمشان تشکیل جلسه برای دفاع از حقوق کارگران است .
ما ضمن محکوم کردن احکام ضدکارگری و ضد انسانی برعلیه رضا شهابی و دیگر کارگران (شاهرخ زمانی و محمد جراحی و بهنام ابراهیم زاده که از اعضای کمیته پیگیری می باشند ) و دیگر فعالین کارگری خواهان آزادی بی قید و شرط کلیه کارگران زندانی هستیم .
کارگر زندانی ، زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران - 17/4/1391

از کارگران افغانی در مقابل تهاجم تازه دولت سرمایه داری جمهوری اسلامی دفاع کنیم

کارگران !
همانطور که شاهد هستیم بیکاری، افزایش سرسام آور قیمت ها، فقر، گرسنگی، اعتیاد و ... هر روز بیشتر از روز قبل در جامعه افزایش می یابد و خشم و نفرت مردم بخصوص کارگران بیشتر می شود چرا که مردم می بینند عده کمی از افراد جامعه که سرمایه دار و یا وابستگان به حکومت هستند در ناز و نعمت بسر برده و از برکت همین بحران های اجتماعی و اقتصادی جیب های خود را پر می کنند و در مقابل کارد به استخوان اکثریت مردم رسیده است، بطوریکه حتی روزنامه های رسمی نیز در تحلیل های خود بوجود آمدن شورش های اجتماعی را دور از ذهن ندانسته اند.
در این شرایط دولت مدافع سرمایه داران برای انحراف اذهان مردم از دلایل بیکاری و سایر مشکلات اقتصادی – اجتماعی مردم حمله به کارگران افغانی را در دستور کار خود قرار داده است. این تهاجمات اگرچه در سال های گذشته هم وجود داشته است ولی در سال جاری در روز سیزده نوروز توسط یکی از عوامل حکومتی در اصفهان کلید خورد و افغان ها را از ورود به پارک صفه ممنوع کرد. در مرحله بعدی استاندار مازندران دستور اخراج کلیه افغان ها اعم از مهاجرین دارای مجوز و بدون مجوز را از آن استان صادر کرد. بدلیل همین برخورد های تبعیض آمیز و نژادپرستانه که عامدانه و بطور علنی از رسانه های عمومی پخش می شود، زمینه چنان فراهم شده است که وقتی در شهر یزد یک نفر جنایتکار ( که هنوز هم بطور قطعی مشخص نشده است فرد جنایتکار افغانی بوده است یا غیر افغانی) به دختری جوان تجاوز کرده و سپس وی را بقتل می رساند، جمعیتی از مردم ناآگاه و تحریک شده به خانه های افغانی ها در آن شهر حمله کرده و افغانی های ساکن چه مرد، چه زن و چه کودک را وحشیانه کتک زده و محل سکونت آنها را به آتش می کشند. شایع شده است که تعدادی از افغان ها را در آتش می سوزانند. همین جا بایستی توضیح داد که حتی اگر آن فرد جنایتکار افغانی هم باشد گناه کارگران و زحمتکشان افغانی و زن بچه های آنها چیست ؟ چرا آنها بایستی تاوان جنایت یک فرد را بدهند و یا چرا آنها بایستی تاوان همکاری و امضاء پیمان مشترک دولت افغانستان با آمریکا را بدهند ؟
اخیرا" هم در اقدامی هماهنگ مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی در استان فارس نانوایی ها، سوپرماکت ها و مراکز فروش مواد غذایی را تهدید کرده است که در صورت ارائه خدمات به افغانی ها مغازه اشان پلمپ و خودشان جریمه خواهند شد.
کارگران افغان با رنج و زحمت و کار خود بخشی از ثروت این جامعه را بوجود آورده اند که خود صاحب آن نیستند، همانگونه که کارگران ایرانی از هر قومی چه لر، چه کرد، چه فارس، چه بلوچ ....با کار خود ثروت این جامعه را بوجود آورده اند ولی خود صاحب آن نیستند. کارگران فقط از طریق اتحاد و پشتیبانی از همدیگر در مقابل سرمایه داران می توانند از منافع خود دفاع کنند و تهاجم سرمایه داران را عقب بزنند. بهمین دلیل دفاع از کارگران افغانی زمینه را برای جلوگیری از تهاجم بیشتر سرمایه داران و کم کردن فشار بیشتر به طبقه کارگر فراهم می کند.
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران - 17/4/1391

کارگران تعاونی مسکن نساجی کردستان مقابل مسکن و شهرسازی سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران:امروز صبح مورخه 1391/4/19بیش از 100 نفر از اعضای تعاونی مسکن نساجی کردستان در مقابل اداره ی مسکن و شهر سازی شهر سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند.
این کارگران که اعضای آن بیش از 300 کارگر میباشد,11 سال پیش زمینی را خریداری میکنند تا بتوانند مسکنی بسازند و کوشه ی کوچکی از مشکلات خود را حل کنند ولی در این مدت با همه ی تلاش اعضای هیئت مدیره ی تعاونی نساجی کردستان نتوانستند اجازه ساخت را بگیرند و در طول این مدت کارگران را بین ادارات مختلف پاس می دهند و طبق مذاکرات ریئس اداره مسکن و شهر سازی با اعضای هیئت مدیره تعاونی مسکن نساجی کردستان , ایشان گفته بود اگر 60% این زمین ها را به اداره مسکن و شهرسازی بدهید مشکلتان را حل خواهم کرد و این مسئله خشم کارگران رابیشتر کرده است و میگویند چرا بدون گرفتن زمین مشکلات کارگران حل نمی شود.
به همین دلیل امروز کارگران برای اعتراض به این وضعیت جلوی اداره مسکن و شهر سازی سنندج تجمع کردند و خواستار دیدار با ریئس این اداره شدند ولی ایشان و معاونش حضور نداشتند.
در تجمع امروز حراست اداره مسکن و شهرسازی کارگران را تهدید به آوردن پلیس 110 میکند که کارگران به اعتراض به این وضعیت میگویند که شهرهای جنوبی کشور برای تبعید به کار می رود ولی ما کارگران بازنشسته ی این شرکت برای سرپناه داشتن مجبور شدیم در این شهرها همانند تبعیدیها زندگی کنیم دیگر ترس از چه چیزی داشته باشیم.
کارگران تعاونی مسکن نساجی کردستان فردا ساعت 9 صبح برای پیگیری خواست خود در جلوی اداره مسکن و شهر سازی تجمع خواهند کرد و از 22 تعاونی مسکن شرکت های مختلف این شهر که مشکلات مشابه این کارگران را دارند, خواستند که در تجمع فردای آنان شرکت کنند تا بتوانند بعد از 11 سال این مشکل را حل کنند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران

تداوم اعتصاب ۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان

اعتصاب وتجمعات اعتراضی ۷۰۰ کارگر پیمانی سیمان سپاهان که ازسه شنبه 13تیرماه آغازشده است کماکان ادامه دارد.
ایمنابتاریخ 13تیرماه،ازتجمع 700نفری کارگران شرکتي سیمان سپاهان اصفهان خبردادونوشت:
نماينده کارگران شرکتي ،غلامي با اشاره به تجمع ۷۰۰ نفر از کارگران شرکتي سیمان سپاهان اصفهان، اظهار داشت: کارگران این شرکت در اعتراض به برخی مشکلات در محوطه همین کارخانه اجتماع کردند.
وی تاکید کرد: کارگران از مسئولان شرکت می‌خواهند در پرداخت مزایا از جمله سنوات و کارانه تفاوتی میان نیروهای رسمی و پیمانی قایل نشوند.
نماينده کارگران شرکتي با بیان این‌که کارخانه سیمان سپاهان اصفهان یک‌هزار و ۱۰۰ کارگر قرار دادي و رسمي دارد، تصریح کرد: خواسته کارگران معترض این شرکت به اطلاع فرمانداری – استانداری و اداره کل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی رسیده و اکنون آنها برای حل مشکلات خود وکیل گرفته‌اند.
وی به بی‌توجهی مسئولان شرکت سیمان سپاهان اصفهان به خواسته‌های کارگران قرادادی، گفت: قرار است چنانچه به مشکل کارگران رسیدگی نشود، فردا خانواده‌های آنان هم در این تجمع شرکت کنند.
به گزارش 19تیرایلنا،در حالي كه تيم فوتبال سيمان سپاهان يكي از مشتريان ميلياردي «محمدرضا خلعتبري» در اين فصل ليگ برتر فوتبال معرفي شده است، حکایت کهنه نابرابری حقوق کارگران رسمی و پیماني (شركتي)، بیش از ۷۰۰ نفر از کارگران پيماني سیمان سپاهان را اعتراض واداشته و باعث شده است آنان طي يك اعتراض صنفي هماهنگ براي چندمين بار متوالي ظرف يك سال گذشته، دست از کار بکشند.

داستان همیشگی نابرابری کارگران رسمی و پیمانی
بنابهمین گزارش، اعتراض کارگران کارخانه سیمان سپاهان به شرایط کاری و حقوقی سابقه طولانی دارد اما از آنجا که همه نامه نگاری‌ها و پی گیری‌هاي كارگران خطاب به مسوولان وزارت کار گرفته تا مجلس، به نتیجه نرسید، حدود ۷۰۰ نفرشان طي سه روز گذشته دست از کار کشیده‌اند و در محوطه کارخانه تجمع كرده‌اند.
از سوی دیگر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان پاسخگویی درباره این موضوع را به محمد رضا اسلامی مدیر اداره تعاون، کار ورفاه شهرستان مبارکه واگذار کردند و اوهرگونه بی‌توجهی به اجرای قانون کار در این واحد تولیدی را رد کرد و گفت: حدود ۷۰۰ نفر از کارگران سیمان سپاهان، زیر نظر شرکت‌های پیمانکاری هستند با این حال همه آن‌ها در این اعتراض شرکت ندارند و مشکل فقط مربوط به ۱۵۰ نفر از کارگران قسمت بارگیری کارخانه است.
وی در واکنش به انتقاداتی که به عملکرد شرکت‌های پیمانکاری وارد شده، گفـت: گفته‌ها وشنیده ها هیچ سندیتی ندارد و ما که در مسند کار این شهرستان هستیم می‌توانیم بگوییم همه اسناد و مدارک موجود نشان می‌دهد حق و حقوق قانونی این کارگران پرداخت شده است.
حذف شرکت‌های پیمانکاری، منطقی نیست.
اسلامی همچنین با تاکید بر پرداخت همه حق و حقوق قانونی این افراد ادامه داد: برخی از مطالبات کارگران سیمان سپاهان، قانونی نیست، مثل اینکه انتظار دارند به طور مستقیم با کارفرمای خود قرارداد ببندند و شرکت‌های پیمانکاریشان حذف شوند، چون این کارخانه جزو بخش خصوصی به شمار می‌آید و مشمول مصوبه دولت برای حذف پیمانکاران نمی‌شود.
وی تفاوت و نابرابری حقوق کارگران قراردادی و پیمانی در این واحد تولیدی را بی‌عدالتی ندانست و تصریح کرد: این مشکل فقط مربوط به سیمان سپاهان نیست و نمی‌توان انکار کرد تفاوت بین کارگران رسمی و پیمانی و حتی قراردادی در همه جای کشور وجود دارد و با اینکه نوع استخدام افراد متفاوت است هیچ اتفاق غیر قانونی رخ نداده است.
موضوع در حال بررسی است
مدیر اداره تعاون، کار ورفاه شهرستان مبارکه در پاسخ به این پرسش که آیا چنین تبعیضی در میان افرادی که مشاغل یکسانی دارند درست است گفت: هیچ حقی از این افراد ضایع نشده و اطمینان می‌دهم نه تنها این افراد تمام حداقل مزایای مندرج رد قانون کار را دریافت کرده‌اند بلکه این مبلغ، از بسیاری کارگرانی که در واحدهای تولیدی دیگر مشغول به کار هستند، بیشتر است.
وی از تشکیل جلسات ویژه کمیسیون کارگری در فرمانداری مبارکه برای حل این مشکل خبر داد و گفت: به هیچ وجه اعتصاب و دست از کار کشیدن را تایید نمی‌کنیم با این حال موضوع در آرامش و به دور از هیاهو در دست بررسی است و به زودی نتیجه تصمیم گیری‌ها اعلام خواهد شد.
اسلامی درباره برنامه مسوولان اداره کار شهرستان مبارکه برای ایجاد تفاهمی منطقی بین کارگر و کارفرما گفت: بستن قراداد مستقیم با کارگران پیمانی سیمان سپاهان، بار مالی سنگینی دارد که نمی‌توان کارفرما را به آن وادار کرد چون ممکن است پیامدهای بدتری مانند تعدیل نیرو و بحران مالی در این واحد تولیدی داشته باشد با این حال تلاش می‌کنیم دوطرف برای رسیدن به حق و حقوق و خواسته‌های خود به توافقی منطقی برسند.
کارخانه سیمان سپاهان در کیلومتر ۴۵ محور اصفهان- مبارکه قرار دارد که با سه خط تولید ماهانه حدود ۱۳ هزار تن سیمان تولید می‌کند.

اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی:نـرخ تـورم خرداد ماه، 22.4 درصد است

به گزارش مورخ19تیر ايسنا، اداره آمار اقتصادی بانك مركزي ضمن انتشار خلاصه نتایج به دست‌آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران بر اساس سال پایه 100=1383 در خردادماه 1391 اعلام كرد: نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به خردادماه 1391 معادل 22.4 درصد است.
همچنين نرخ تورم در دوازه ماه منتهی به اردیبهشت ماه سال1391 نسبت به دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه سال 1390 معادل 22.2 درصد بود.

عدم پرداخت حقوق منجربه مرگ مدیرکارخانه شد

به گزارش 19تیرمهر، شنبه 17 تیر ماه امسال ماموران پلیس آگاهی شهرستان نجف آباد از قتل مرد کارخانه داری باخبر شدند. دقایقی بعد تیمی از ماموران راهی محل جنایت شده و با جسد خونین لطفعلی روبرو شدند که با ضربه های کارد از پا درآمده بود.
جسد در فاصله 200 متری کارخانه مقتول قرار داشت و به گفته شاهدان ماجرا لطفعلی در جریان درگیری با دو کارگر تبعه پاکستان به قتل رسیده بود.
برادر مقتول در جریان تحقیقات گفت : امروز نگهبان کارخانه با من تماس گرفت و ادعا کرد برادرم با دو کارگر پاکستانی کارخانه درگیر شده است. سریع خودم را به اینجا رساندم که با جسد لطفعلی روبرو شدم.
با کشف این سرنخ شناسایی و دستگیری دو کارگر فراری در دستور کار پلیس قرار گرفت. ماموران در جریان تجسس های خود دریافتند که متهمان در یک کارخانه متروکه زندگی می کنند.بلافاصله تیمی از ماموران راهی کارخانه شده و متهمان را هنگام جمع کردن وسایلشان دستگیر کردند.
یکی از متهمان به نام وقاس در بازجویی ها به قتل اعتراف کرد و گفت : از مقتول به خاطر کار در کارخانه اش طلب داشتیم. امروز برای گرفتن طلب خود به اینجا آمدیم که با لطفعلی درگیر شدیم. در یک لحظه کنترلم را از دست داده و او را با چاقو زدم.

اعتصاب تولید نفت و گاز نروژ را متوقف می کند

به گزارش9ژوئیه یورونیوز،تولید نفت و گاز در نروژ از روز سه شنبه به طور کامل متوقف می شود. اعتصابهایی که از دو هفته قبل آغاز شد و همچنان ادامه دارد، باعث بسته شدن سکوهای نفت و گاز نروژ شده است.
در 25 سال گذشته این برای اولین بار است که صنعت نفت نروژ به طور کامل کار خود را متوقف می کند.
اعتصاب کنندگان که نتوانستند با کارفرمایان بر سر سن بازنشستگی به توافق برسند، امیدوارند با تعطیلی کامل استخراج نفت، دولت را مجبور به دخالت در این اختلاف کنند.
اتحادیه های کارگری خواهان حق بازنشستگی در سن 62 سالگی با دریافت تمام حقوق و مزایای بازنشستگی هستند.
رئیس هیات مدیره فدراسیون صنایع نروژ ابراز امیدواری می کند که دو طرف به توافق برسند. اما می گوید در صورت عدم توافق دولت باید دخالت کند. چرا که این مساله اقتصاد و شهرت نروژ را به خطر می اندازد.
قانون به دولت نروژ این اجازه را می دهد که در شرایط اضطراری و در صورتی که تشخیص بدهد اعتصاب به ضرر کشور است برای پایان دادن آن وارد عمل شود.
خبر قطع تولید نفت نروژ که یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت اروپا است باعث افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی شده است.
نروژ پنجمین صادرکننده نفت و دومین صادر کننده گاز جهان به شمار می رود.
درهمین رابطه: http://persian.euronews.com/2012/07/03/unions-could-escalate-norway-oil-and-gas-strike

راه پیمایی کارگران و خانواده هایشان در لوس آنجلس در اعتراض به احداث یک مغازه عظیم "وال مارت"‎

براساس گزارش 2ؤوئیه سایت "یادداشت های کارگری" بیش از ۴۰۰۰ نفرازکارگران عضو اتحادیه ها و خانواده هایشان در لوس آنجلس در مخالفت با احداث یک مغازه عظیم "وال مارت" در یک راه پیمایی بزرگ شرکت کردند.
برپایه این گزارش،پیش ازصد نفر از کارگران کنونی و اخراجی "وال مارت" که اعضای "سازمان یافته و متحد برای کسب احترام در وال مارت"
Organized United for Respect at Walmart (OUR Walmart(
هستند در صف اول این راه پیمایی شرکت داشتند.
کارگران کنونی و اخراجی "وال مارت" در اول صف با خود پلاکارد "وال مارت = فقر"حمل میکردند .
"وال مارت" بزرگترین شرکت در جهان است. "وال مارت" همچنین بزرگترین فروشگاه زنجیره ای مواد غذایی در ایالات متحده می باشد که نزدیک به ۴۰ درصدازکل فروش مواد غذایی در آمریکابه آن تعلق دارد.
میانگین درآمد کارگران "وال مارت" به طور متوسط ۲۵ درصد کمتر از کارگران و کارمندان در دیگر فروشگاهای مواد غذایی است. در نیمه دوم دهه ۱۹۹۰ بیش از ۱۲ درصد از کل بهره وری اقتصادی در ایالات متحده فقط به این یشرکت اختصاص داشت.
اتحادیه های کارگری مختلفی تا به حال برای سازماندهی کارگران "وال مارت" تلاش کرده اند. متاسفانه هیچ کدام از این کارزارها موفقیتی نداشته است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد جدید ترین کارزار برای متشکل کرد کارکنان "وال مارت" در اتحادیه ها، به سایت "یادداشت های کارگری" رجوع کنید:
http://labornotes.org/2012/07/walmart-workers-march-la-saying-%E2%80%98no-thanks%E2%80%99-new-stores
نوزدهم تیرماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com