عصر نو
www.asre-nou.net

سالانه 779 ميليون بشکه معادل نفت خام در کشور هدر مي رود


Fri 6 07 2012

خبرگزاري موج - عضو کميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران گفت: در صورت کاهش شدت مصرف انرژي، مي توان صرفه‌جويي 222 ميليارد دلاري در طول 5 سال داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، نصرت الله سيفي در همايش توسعه فناوري‌هاي انرژي کارآمد و تجديدپذير در صنعت نفت اظهار داشت: افزايش توليد گازهاي گلخانه‌اي يک تهديد زيست محيطي به شمار مي‌رود و در توليد گاز CO2 و گازهاي گلخانه‌اي در مدت سه سال گذشته جايگاه ايران از رتبه چهاردهم به رتبه هفتم جهان رسيده است.
وي با بيان اينکه هم اکنون در صنايع نفت و نيرو انرژي بسياري هدر مي رود، افزود: در حال حاضر سالانه معادل 127 ميليون بشکه معادل نفت خام در بخش توليد، معادل 380 ميليون بشکه معادل نفت خام در بخش تبديل و انتقال و حدود 272 ميليون بشکه معادل نفت در بخش مصرف، انرژي اتلاف مي‌شود.
اين عضو کميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران شدت مصرف انرژي در ايران را بسيار بالا دانست و گفت: هم اکنون در وزارت نفت و نيرو در مجموع بيش از 68 درصد انرژي توليدي کشور تلف مي شود که وزارت نفت با اتلاف 34.5 درصدي انرژي بيشترين سهم را در اتلاف انرزي کشور دارد.
به گفته اين کارشناس انرژي هم اکنون در بخش توليد 16 درصد، در بخش مصرف 36 درصد و در بخش تبديل و انتقال 49 درصد هدرروي و اتلاف انرژي صورت مي گيرد که نياز به بازنگري و مديريت دارد.
سيفي ادامه داد: سال گذشته از محل صادرات نفت در حدود 120 ميليارد دلار درآمد براي کشور حاصل شد که در صورت کاهش شدت مصرف انرژي، با احتساب نفت بشکه اي 100 دلار مي توان صرفه‌جويي 222 ميليارد دلاري در طول 5 سال داشت.
اين عضو کميسيون انرژي اتاق بازرگاني ايران از آغاز مطالعه پروژه توليد بيوديزل با استفاده از ميکروجلبک در کشور خبر داد و گفت: در 45 درصد از مساحت استان خوزستان و در منطقه اي نزديک به عسلويه مي توان سوخت ديزل مورد نياز کشور را از جلبک تأمين کرد.
وي خاطرنشان کرد: در کشورهاي نفت خيز منطقه سرمايه گذاري بسياري در استفاده از انرژي هاي تجديدپذير شده که بايد در ايران نيز توسعه انرژي هاي تجديدپذير سرعت گيرد.