اخبار و گزارشات کارگری ۱۹ و ۲۰ خردادماه ۱۳۹۱
Sun 10 06 2012
اخبار و گزارشات کارگری۱۹ خردادماه ۱۳۹۱
- توقيف حساب بانكي نيشكر هفت تپه به علت بدهي
- این کارگران از ظهر دیروز در اعتصاب بسر میبرند
- تهدید به اعتصاب کارگران شرکت ژیان پیمانکار سد ژاوه
- گزارشی از شرایط فلاکت بار کارگران شرکت پخش متین در شهر سنندج
- تورم نقطه به نقطه فروردين اعلام شد
- نان گران شد
- مرگ کارگر ساختمانی بر اثر سقوط در پاوه
- گودبرداری غیراصولی جان کارگر ملایري را گرفت
- کارگردرمشهد هنگام کار درکانال فاضلاب صنعتي جان باختند
- گزارش تظاهرات ایستادهء چهارشنبه ششم ژوئن در حمایت از کارگران ایران در مقابل سازمان جهانی کار ژنو
- اعتصاب کارگران اسپانیایی به یازدهمین روز رسید
- آرژانتینیها به سیاستهای اقتصادی دولت اعتراض کردند
توقيف حساب بانكي نيشكر هفت تپه به علت بدهي
بر اساس خبر ارسالي به كميته هماهنگي، از تاريخ 7/3/91 حساب بانكي شركت نيشكر هفت تپه به دليل بدهي بالغ بر 85 ميليارد تومان به بيمه توقيف شده است و به همين علت دستمزد كارگران بابت كار در ماه ارديبهشت پرداخت نشده است.
همچنين بيمه از تمديد دفترچه هاي درماني كارگران سرباز مي زند. در حالي بدهي فوق كماكان از سوي شركت نيشكر پرداخت نشده كه منابع و مبالغ هنگفتي از داشته ها و امكانات و ابزار متعلق به اين شركت در سال هاي اخير توسط مديران، شركت ها و مقامات بالادستي و مسوولين محلي به بهايي چندين برابر زير قيمت واقعي از مجموعه ي نيشكر خارج شده است.
همچنين برخي مسوولين شركت- از جمله مسوول حراست شركت- كه از سوي مقامات امنيتي حمايت مي شدند اقدام به كشت و كار از جمله كشت گندم در زمين هاي نيشكر كردند. بدين ترتيب علاوه بر زيان هايي كه به زير ساخت هاي نيشكر وارد كردند، پول هاي هنگفتي نيز از اين محل به جيب زدند.
نمايندگان كارگران هفت تپه كه براي دفاع از مطالبات كارگران تلاش كرده بودند توسط سيستم سرمايه داري تحت فشار قرار گرفته و زنداني شدند.
كميته هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري ضمن محكوم كردن اعمال هر گونه فشار بيشتر به كارگران هفت تپه به بهانه ي بدهي، از تلاش و مبارزه ي اين كارگران براي اخذ دستمزدها و ديگر مطالباتشان حمايت مي كند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری - 19 خرداد 1391
این کارگران از ظهر دیروز در اعتصاب بسر میبرند
کارگران پرریس در اعتراض به شرایط مشقت بار خود در مقابل اداره کار سنندج دست به تجمع زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران شرکت ریسندگی پرریس از ساعت 14 ظهر دیروز 17 خرداد، در اعتراض به شرایط مشقت بار خود اقدام به خاموش کردن دستگاههای تولید کرده و دست به اعتصاب زدند. این کارگران در ادامه اعتصاب خود و بدنبال بی توجهی کارفرما به خواست هایشان صبح امروز 18 خرداد ماه اقدام به برپایی تجمع اعتراصی در مقابل اداره کار سنندج کردند. این کارگران پس از تجمع در مقابل اداره کار از میان خود سه نفر از همکارانشان را به عنوان نماینده جهت مذاکره در اداره کار و تسلیم شکایت از کارفرما انتخاب کردند.
بنا بر آخرین خبر رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران پرریس پس از اعتراض در مقابل اداره کار و شکایت از کارفرما در این اداره حوالی ظهر امروز به تجمع خود پایان داده و عازم کارخانه شدند. کارگران پرریس تا رسیدن به خواست هایشان مصمم به ادامه اعتصاب هستند.
کارگران پرریس 9 ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. این کارگران خواهان پرداخت دستمزدهای معوقه خود، عیدی و بن و پاداش سال نود و پرداخت مانده مرخصی های چهار سال گذشته خود هستند.
لازم به یادآوری است دیروز و بدنبال اعتصاب کارگران، کارفرما در کمال خونسردی و بی تفاوتی محض به شرایط بسیار مشقت بار آنان برای گدران زندگی اعلام کرد: من فقط میتوانم یک ماه از دستمزدهای معوقه شما را آنهم به شرط بالا بردن راندمان تولید پرداخت کنم که این امر خشم کارگران را برانگیخت و آنان در ادامه اعتصاب خود امروز در مقابل اداره کار سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 18 خرداد 1391
تهدید به اعتصاب کارگران شرکت ژیان پیمانکار سد ژاوه
به گزارش رسیده، حدود 400 نفراز کارگران شرکت ژیان ، 4 ماه دستمزد و همچنین عیدی و سنوات خود را دریافت نکرده اند. این کارگران اعلام کرده اند که اگر تا روز شنبه مطالبات معوق آنان پرداخت نشود دست به اعتصاب خواهند زد.
شرکت ژیان یکی از پیمانکاران حاضر در پروژه سد ژاوه واقع در جاده سنندج- کامیاران می باشد که در قسمت تزریق و حفاری مشغول به کار می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری - 16 خرداد 1391
گزارشی از شرایط فلاکت بار کارگران شرکت پخش متین در شهر سنندج
اتحادیه آزاد کارگران ایران: شرکت پخش متین یکی از شرکتهای پخش عمده مواد غذایی و شوینده در استان کردستان است که با نامهای متعدی در سطح این استان مشغول
است و با اتکا به همین تعدد شرکتهای زیر مجموعه، برده وارترین شرایط را برای سود آوری به کارگران شاغل در این شرکت تحمیل نموده است. از جمله این شرکتها میتوان به شرکت ایران کالا، شکوه کردستان و راحت گستر که کارفرمای اصلی آنها یک نفر می باشد اشاره کرد.
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران،کارگران شاغل در این شرکتها از ساعت 8 صبح تا ده شب بمدت 14 ساعت بدون دریافت اضافه کاری و برخورداری از کلیه حقوق قانونی و فقط با دریافت دستمزد زیر حداقل مصوب شورایعالی کار در شرکت اصلی و شرکتهای صوری زیر مجموعه مشغول بکار می باشند.
بنا بر این گزارش کلیه کارگران شاغل در این شرکت با ارائه وتضمین چک 10 میلیون تومانی و قرارداد سفید امضا در این شرکت استخدام و شروع بکارمیکنند و چنانچه کارگری اخراج و یا به هر دلیلی حاضر به ادامه کار در این شرکت نباشد از آنجا که یک چک 10 میلیون توامانی را در گرو کارفرما قرار داده است نمیتواند مدعی کمترین حقوقی از کارفرما شود.کارگران این شرکت زمانی هم که از سوی کارفرما اخراج میشوند و یا شرایط برایشان بسیارغیر قابل تحمل میشود و نهایتا به اداره کار مراجعه میکنند با جواب سر بالای مسئولین این اداره مبنی بر اینکه این مسئله و شرایط شما به ما ربطی ندارد مواجه میشوند. این مسئولین به کارگران اعلام میکنند از آنجا که قرارداد شما سفید امضا است کاری از دست ما بر نمیاید. این در حالی است که تحمیل فرارداد سفید امضا برکارگران غیر قانونی است و ادارات کار از طریق سکوت در مقابل این عمل کارفرمایان عملا اقدام به چشم پوشی آشکار در مقابل تحمیل بردگی به کارگران از سوی آنان میکنند.
کارگران شرکت پخش متین غلیرغم 14 ساعت کار روزانه بدون دریافت حدافل دستمزد، ازدریافت سنوات، عیدی و پاداش سالیانه، اضافه کاری، حق عائله مندی و مرخصی سالیانه و تعطیلات رسمی محروم هستند و بدلیل وجود بیکاری گسترده و وجود شرایط بسیار سخت برای گذران زندگی و عدم رسیدگی اداره کار به شکایات آنها بناچار در این شرکت مشغول بکار هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – 19 خرداد 1391
تورم نقطه به نقطه فروردين اعلام شد
به گزارش ایسنا بتاریخ 19خرداد،شاخص كل بهاي كالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران در فروردين ماه امسال نسبت به فروردين پارسال 23.9درصد رشد داشته است.
برپایه این گزارش،در حالي بانك مركزي تورم نقطه به نقطه فروردين ماه امسال را 23.9 درصد اعلام كرده است كه پيشتر تورم 12 ماه منتهي به فروردين امسال نسبت به 12 ماهه منتهي به فروردين ماه پارسال را 21.8 درصد اعلام كرده بود.
بر اين اساس، ميزان شاخص كل بهاي كالاها و خدمات مصرفي در مناطق شهري ايران در فروردين امسال نسبت به ماه قبل از آن 2.6 درصد اعلام شد. اين در حالي است كه اين ميزان در اسفندماه پارسال نسبت به ماه قبل از آن 3.4 درصد بوده است.
همچنين در حالي تورم نقطه به نقطه فروردين ماه امسال23.9 درصد اعلام شده كه اين ميزان در اسفندماه سال گذشته در مقايسه با ماه مشابه سال قبل از آن 21.8 درصد بود.
بر اين اساس نرخ تورم متوسط پارسال نسبت به متوسط سال 1389 نيز معادل 21.5 درصد اعلام شده است.
نان گران شد
به گزارش مورخ19خردادفارس، گرانی 20تا30درصدی نان در برخی استانها از جمله بوشهر، چهارمحالوبختیاری، لرستان، گیلان، اردبیل، مرکزی و سمنان از دو روز پیش کلید خورد و تهرانیها منتظر نرخ جدید نان تا فردا هستند.
بنا بهمین گزارش، درپی افزایش قیمت تضمینی خرید گندم به 420 تومان در سال جاری، گمانه زنی هایی درباره افزایش مجدد قیمت نان مطرح شد که عباس قبادی معاون وزیر صنعت و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران پیش از این از تشکیل کمیته ویژه تعیین قیمت آرد و نان در استانداریها خبر داده و گفته بود، در هر استان کمیتهای تشکیل شده است که با مسوولیت استانداران قیمت گندم و آرد تعیین شود.
در همین زمینه نعمت اله ترکی معاون برنامه ریزی استانداری تهران با تاکید بر اینکه قیمت نهایی آرد در تهران شنبه تعیین می شود، گفت: قیمت آرد حداقل 100 تومان گرانتر می شود.
وی افزود: با توجه به اینکه گندم 460 تومان خریداری می شود حداقل افزایش قیمت آرد در هر کیلوگرم 100 تومان پیش بینی می شود. با افزایش قیمت آرد قیمت نان هم گران می شود.
درحالی تهرانی ها باید حداقل تا فردا برای تعیین قیمت جدید نان صبر کنند که در برخی استانهای کشور قیمت نان از دو روز پیش افزایش یافت.
برپایه این گزارش، بر اساس مصوبه جدید شورای آرد و نان استان بوشهر، نرخ انواع نان در استان بوشهر گران شده به طوری که لواش معمولی از 110 به 140 تومان و سنگک هم به 750 تومان رسیده است.
بر این اساس نان لواش معمولی با وزن 180 گرم، 140 تومان، لواش چهار گوش با وزن 165 گرم، 130 تومان، تافتون حرارت مستقیم با وزن 420 گرم، 350 تومان و تافتون تنوری با وزن 220 گرم نیز 250 تومان قیمتگذاری شد.
همچنین سنگک تنوری با وزن 700 گرم، 750 تومان، سنگک ماشینی با وزن 700 گرم، 700 تومان و بربری با وزن 450 گرم، 450 تومان قیمتگذاری شد. لواش غلطکی هر کیلوگرم 850 تومان، لواش ریزشی هر کیلوگرم 750 تومان و لواش خشک نیز هر کیلوگرم هزار تومان تعیین شده است.
در استان چهارمحال و بختیاری نیز، بر اساس توافقات صورت گرفته، گندم هر کیلو 4 هزار و 650 ریال، آرد هفت درصد 5 هزار و 410 ریال، آرد 12 درصد 5 هزار و 470 ریال، آرد 13.5 درصد 5 هزار و 330 ریال، آرد 15 درصد به قیمت هر کیلو 5 هزار و 480 ریال به فروش میرسد. همچنین آرد 18 درصد با قیمت 5 هزار و 600 ریال و آرد 19 درصد با قیمت 5 هزار و 630 ریال به فروش میرسد.
همچنین نان تافتون تنوری با چانه 200 گرمی هزار و 400 ریال، نان ماشینی دوار با چانه 200 گرمی به قیمت هزار و 300 ریال، نان تافتونی سنتی با چانه 250 گرمی به قیمت هزار و 700 ریال به فروش میرسد.
نان تافتون نیمه حجیم با چانه 300 گرمی به قیمت هزار و 800 ریال، تافتون نیمه حجیم با چانه 400 گرمی به قیمت 2 هزار و 400 ریال، نان بربری با وزن 500 گرمی به قیمت 3 هزار و 300 ریال، نان سنگک با چانه 700 گرمی به قیمت 4 هزار و 500 ریال به فروش میرسد.
همجنین در استان لرستان و شهرستان بروجرد، قیمت جدید نان لواش با چانه 185 گرم 125 تومان اعلام شد.
قیمت نان سنگک با وزن چانه 640 گرم 400 تومان، تافتون با وزن چانه 500 گرم 340 تومان و نان بربری با وزن چانه 500 گرم 340 تومان اعلام شد.
در استان گیلان نیز قیمت انواع نان از روز گذشته با نرخ جدید به مردم عرضه میشود و در این راستا نرخ نان بربری 400 تومان، لواش 130 تومان، تافتون 250 تومان و نان سنگک 500 تومان شده است.
این گزارش حاکیست، در اسنان اردبیل بر اساس مصوبه جدید شورای آرد و نان این شهرستان قیمت نان لواش با چانه 160 گرم از 800 ریال به یک هزار ریال، نان بربری با چانه 450 گرم از دو هزار و 500 ریال به سه هزار ریال، نان سنگک با چانه 450 گرم از 2 هزار و 500 ریال به 3 هزار ریال و قیمت نان تافتون با وزن چانه 300 گرم از یک هزار و 500 ریال به 2 هزار ریال افزایش یافته است.
قیمتهای جدید نان در استان مرکزی نیز به این صورت اعلام شد که قیمت هر قرص نان لواش از یکهزار ریال به یکهزار و 300 ریال، هر عدد قرص سنگک از 3 هزار و 500 ریال به 4 هزار و 500 ریال و هر عدد قرص نان بربری از 2 هزار و 750 ریال به 3 هزار و 500 ریال افزایش یافت.
گزارشهای غیر رسمی از نانواییهای سمنان نیز حکایت دارد که از امروز قیمت هر قرص نان بربری از 2 هزار و 500 ریال به 3 هزار و 250 ریال افزایش یافته است. همچنین قیمت هر قرص نان لواش از هزار ریال به هزار و 250 ریال رسیده است.
مرگ کارگر ساختمانی بر اثر سقوط در پاوه
بنا به خبر رسیده در تاریخ16/3/91 کارگری به نام مادح میرزایی 27 ساله اهل کامیاران، در هنگام کار در ساختمانی در شهرستان پاوه بر اثر اتصالی سیم بالابر از ساختمان 6 طبقه سقوط کرده و متاسفانه جانش را از دست می دهد. وی متاهل و دارای 2 فرزند می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، ضمن عرض تسلیت به خانواده و دوستان این کارگر، یادآور می گردد که این گونه حوادث حاکی از عدم وجود ایمنی در محیط های کاری می باشد و خواهان برقراری استانداردهای ایمنی برای حفاظت از جان کارگران در محیط های کاری می باشد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری - 16 خرداد 1391
گودبرداری غیراصولی جان کارگر ملایري را گرفت
به گزارش 19خردادایسنا،گودبرداری غیراصولی و عدم رعایت نکات ایمنی در ساختمان سازی جان یک کارگر را در ملایر گرفت.
براساس این گزارش، در این حادثه که در چهارراه خیام خیابان سعدی شهرستان ملایر رخ داد، یکی از کارگران ساختمان سازی به علت عدم رعایت اصول در گودبرداری، عدم نصب شمعک و نیز بیاحتیاطی در رعایت اصول ایمنی، در زیر آوار ناشی از ریزش دیوار ساختمان مجاور جان باخت. گفتنی است نیروهای آتشنشانی و امدادگران جمعیت هلال احمر ملایر دقایقی پس از وقوع حادثه در محل حاضر شدند و پس از جستجو و آواربرداری توانستند پیکر بی جان این کارگر را از زیر آوار خارج سازند.
۲کارگردرمشهد هنگام کار درکانال فاضلاب صنعتي جان باختند
به گزارش خراسان،۲ کارگر هنگام کار به منظور رفع گرفتگي کانال فاضلاب صنعتي در مشهد دچار گازگرفتگي شدند و جان باختند.
مهدي رضايي، مدير حوزه يک آتش نشاني مشهد در اين باره به خراسان گفت: حادثه مذکور ۸ صبح روز پنج شنبه رخ داد و به محض اعلام وقوع حادثه گازگرفتگي ۳ کارگر از سوي کارکنان يک شرکت صنعتي در شهرک صنعتي توس مشهد نجاتگران ايستگاه ۱۹ مستقر در شهرک صنعتي به محل حادثه اعزام شدند و همزمان آتش نشاناني از ايستگاه هاي ۷ و ۱۴ نيز به محل عزيمت کردند. رضايي افزود: از آن جا که دهنه ورودي به کانال فاضلاب بسيار تنگ بود امدادگران نتوانستند با کپسول اکسيژن به داخل کانال بروند بنابراين با استفاده از ماسک هاي تنفسي به درون کانال رفتند. وي افزود: نجاتگران ايستگاه ۱۹ وقتي به داخل کانال رفتند مشاهده کردند که يکي از کارگران به درون فاضلاب سقوط کرده است و نفر دوم نيز روي نفر اول افتاده و کارگر سوم که در بيرون از کانال در حال همکاري با دو همکار خود بوده است نيز روي نفر دوم سقوط کرده است. رضايي گفت: گويا دو کارگر درون کانال در حال کار بودند که ناگهان دچار گازگرفتگي مي شوند و فرياد کمک سر مي دهند که کارگر سوم براي نجات آن ها به درون کانال مي رود اما خود وي نيز دچار گازگرفتگي مي شود و روي بقيه همکاران خود مي افتد. وي افزود: نجاتگران آتش نشاني ۳ کارگر ياد شده را که يکي از آن ها در دم فوت کرده بود به بيرون از کانال منتقل کردند و ۲ مصدوم حادثه نيز تحويل امدادگران اورژانس شدند.
برپایه این گزارش، دکترمحمدرضا مهري، رئيس اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکي مشهد نيز در همين رابطه گفت: به محض اعلام وقوع حادثه به اورژانس ۱۱۵ تکنسين هاي اورژانس به همراه ۲ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند که پس از معاينه دريافتند يکي از کارگران فوت کرده است.وي افزود: امدادگران اورژانس سپس دو کارگر ديگر را براي مداوا به بيمارستان هاي طالقاني و امام رضا(ع) مشهد انتقال دادند که متاسفانه کارگري که در حال انتقال به بيمارستان طالقاني بود در بين راه فوت کرد ولي نفر ديگر که به بيمارستان امام رضا(ع) انتقال داده شد، مورد مداوا قرار گرفت که حال وي رو به بهبودي است.وي افزود: سن اين کارگران بين ۲۰ تا ۳۰ سال است.
گزارش تظاهرات ایستادهء چهارشنبه ششم ژوئن در حمایت از کارگران ایران در مقابل سازمان جهانی کار ژنو
امروز ظهر بیش از هشتاد تن از ایرانیان به دعوت «کلکتیو سندیکاهای فرانسوی در دفاع از کارگران ایران»
(CGT, CFDT, FSU, NSA, Sloidaire SUD)
و با حمایت سندیکاهای سوئیس، در برابر محل صد و یکمین اجلاس سازمان جهانی کار؛ کاخ ملل ژنو؛ در دفاع از کارگران ایران و برای آزادی کارگران زندانی و در اعتراض به حضور مزدوران رژیم حاکم بر ایران تحت عنوان «نمایندگان کارگران ایران»! دست به تظاهرات ایستاده زدند.
این تظاهرات با شرکت فعال « همبستگی سوسالیستی با کارگران ایران – پاریس»، «اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران» و سایر «نهاد های همبستگی با جنبش کارگری – خارج از کشور» و «همگامی کانون ها و نهادهای ایرانی خارج از کشور در همبستگی و پشتیبانی از مبارزات مردم ایران» برگزار شد.
پیرکوتاز مسئول بخش بین المللی سندیکای ث.ژ.ت از جمله سخنرانان این مراسم بود .وی توضیحاتی در رابطه با توطئه ی کارفرمایان جهت عدم برگزاری کمیسیون استانداردها داد. و یاد آور شد که ایران کماکان در لیست بلند کشورهای پایمال کننده مقاوله نامه های سازمان جهانی کار و حقوق بنیادین کار قرار دارد. برگزاری کمیسیون استانداردها در صدویکمین اجلاس سازمان جهانی کار می توانست ایران را در لیست کوتاه سازمان جهانی کار متشکل از 25 کشوری که این حقوق راآشکارا نادیده و پایمال می کنند قرار دهد.
مسئول بخش بین المللی ث.ژ.ت افزود، علیرغم این تبانی جهانی و توطئه ی کار فرمایان ،سندیکاهای کارگری شرکت کننده در این اجلاس در حال تبادل نظر و بررسی کانال ها و راههایی هستند تا ازآن طریق بتوانندهیئت ایرانی شرکت کننده در این اجلاس را تحت فشاربیشتر قرار داده و ماهیتشان را برملا سازند.
از دیگر سخنرانان این تظاهرات فیلیپ رئو از سندیکای ث.اف.د.ت و ژان کلود تریکش از سندیکای اونسا بودند که در این تظاهرات شرکت داشتند، فیلیپ رئو از جمله گفت وضعیت فعالین سندیکایی در ایران و فشاری که از طرف رژیم ایرن به آنهاوارد میشود زخمی بر پیکر فعالیتهای سندیکایی در جهان است. سپس خانم دومینیک جیانوتی مسئول بین المللی سندیکای اف.اس.یو سخنرانی کردند و پس از آن آلن بارون از سندیکای همبستگی (سود) فرانسه نامه رضا شهابی خطاب به کارگران شرکت کننده دراجلاس سازمان جهانی کار را به زبانهای فرانسه و انگلیسی قرائت کرد
مارکو اسپانیولی از سندیکای ث.ژ.آ.اس سوئیس طی سخنانی کوتاه همبستگی خود را با کارگران ایران به سمع حضار رساند.
رشید معلاوی از سندیکای مستقل الجزایر، خیاری از سندیکای مستقل مصر (این سندیکا عضو آی.تی.اف - فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل- می باشد)، ممدو دیوف دبیر سندیکای مستقل سنگال و خانم نییل دیاکوته، دبیر بخش زنان سندیکای مستقل سنگال با اظهاراتشان درجمع تظاهرکنندگان همبستگی جهانیشان را با کارگران ایران و خواسته های برحقشان اعلام کردند.
حبیب رضاپور از اعضای سابق سندیکای کارگران شرکت واحداتوبوسرانی تهران وحومه ضمن ارائه گزارشی کوتاه از وضعیت فعالین سندیکای واحدو فشارهایی که طی این سال ها از طرف رژیم ایران به آنها وارد شده ومی شودازاقدامات سندیکاهای کارگری جهان در پشتیبانی از فعالین کارگری و سندیکایی در ایران تشکر کرد.
سخنرانان فرانسوی شرکت کننده در اجلاس سازمانی جهانی کار در عین حال یادآور شدند که کنفدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری به طور مشروح و مشخص در جریان وضعیت کارگران ایران و فعالین کارگری زندانی قرار دارد و در راستای بهبود حمایت هماهنگ تر جهانی از کارگران ایران اظهار امیدواری کردند. -.
در پایان تظاهرات یک هیئت سه نفره متشکل ازفعالین «اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران» و« همبستگی سوسالیستی با کارگران ایران – پاریس»، از طرف تظاهر کنندگان با خانم کارن کرتیس نایب رئیس بخش استانداردهای بین المللی و مسئول تشکل های مستقل کارگری در مقرّ سازمان جهانی کار، دیدار کردند و پروندهء تخلّف و تخطّی دولت جمهوری اسلامی و کارفرمایان ایرانی، از مقابله نامه های پایه ای سازمان جهانی کار و نمونه های بارز سرکوب فعالان کارگری، از جمله فهرست اسامی کارگران زندانی را در اختیار خانم کرتیس قرار داده ، خواستار آزادی بی قید و شرط کلیهء کارگران زندانی و اعزام فوری یک هیئت پزشکی مستقل بین المللی برای بررسی وضعیّت جسمی رضا شهابی شدند.
خانم کرتیس با اطلاع از وضع کارگران زندانی در ایران اطمینان دادند که این موارد را در چهار چوب سازمان جهانی کار، بدقّت مورد پیگیری قرار دهند. این مراسم با شعارهائی در حمایت از جنبش کارگری و بر علیه نظام سرمایه داری جمهوری اسلامی به پایان رسید.
در طی این آکسیون، صبح قبل از تظاهرات صدها برگ فراخوان سندیکاهای فرانسوی، بولتن و بیانیه اتحادبین المللی در حمایت ازکارگران در ایران درباره ی آخرین وضعیت کارگران و فعالین کارگری زندانی در ایران به زبان انگلیسی دم درب وردی سالن کنفرانس عمومی سازمان جهانی کار بین هیئت های نمایندگی شرکت کننده در اجلاس توزیع شد.
اطلاعیه شماره ی 30 کمیته دفاع از رضا شهابی -نامه ی رضا شهابی خطاب به کارگران شرکت کننده دراجلاس سازمان جهانی کار-به زبان انگلیسی نیز در اجلاس عمومی سازمان جهانی کار از طرف سندیکاهای کارگری حاضردراجلاس، توزیع شد.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران – پاریس
همبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران – پاریس
اعتصاب کارگران اسپانیایی به یازدهمین روز رسید
به گزارش 8ژوئن یورونیوز،معدنکاران اسپانیایی در اعتراض به کاهش دستمزدهایشان روز پنجشنبه نیز دست از اعتصاب نکشیدند.
اعتصاب شماری از کارگران معادن در حالی به یازدهمین روز رسیده است که آنان تعدادی از جاده ها و خطوط راه آهن را نیز مسدود ساخته اند.
احتمال می رود که روز هجدهم ژوئن، اسپانیا شاهد اعتصاب سراسری معدنکاران باشد.
آرژانتینیها به سیاستهای اقتصادی دولت اعتراض کردند
به گزارش 8ژوئن یورونیوز،هزاران آرژانتینی با تجمع در برابر قصر ریاست جمهوری در بوینس آیرس، روز پنجشنبه (۷ ژوئن) نسبت به عملکرد و سیاستهای اقتصادی دولت اعتراض کردند.
تورم بالا، فرار سرمایه و رشد اقتصادی کم، دولت کریستینا فرناندز، رئیس جمهوری آرژانتین، را به اعمال سیاستهای سختگیرانه اقتصادی مجبور میکند، سیاستهایی که هزاران آرژانتینی با آن مخالفند.
یکی از تظاهرات کنندگان گفت: «به خاطر بدتر شدن اوضاع نهادها تظاهرات میکنیم؛ انقیاد محاکم و عدم استقلال نهادها.» شهروند معترض دیگری افزود:«برغم این که شرایط سختی را میگذرانیم دولت پاسخگو نیست، کسی چهره نشان نمیدهد و اگر دولتمردی برای توضیح ظاهر شود دروغ میگوید.»
تورم دو رقمی و اعمال محدودیت بر خرید ارزهای خارجی از دلایل عمده اعتراض اخیر شهروندان آرژانتینی است که یادآور بحران سیاسی و اقتصادی ده سال پیش (۲۰۰۲-۲۰۰۱) این کشور است.
نوزدهم خردادماه1391
********
اخبار و گزارشات کارگری ۱۹ و ۲۰ خردادماه ۱۳۹۱
- تجمع کارگران کارخانه کیوان دراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوقشان
- تجمع اعتراضی كارگران كشت و صنعت قشم مقابل ساختمان مركزي سازمان منطقه آزاد
- جعفر عظیم زاده در گفتگو با سایت اتحاد
تجمع کارگران کارخانه کیوان دراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوقشان
به گزارش ایلنا بتاریخ20خرداد،بيش از 120 نفر از کارگران كارخانه کیوان همدان صبح امروز در اعتراض به عدم دريافت 3 ماه حقوق در مقابل درب اين كارخانه تجمع كردند.
بنا بهمین گزارش این تجمع اعتراضی کارگران کارخانه كيوان از ساعت هفت صبح امروز شروع و در ساعت 10 صبح پايان يافت.
برپایه این گزارش،یکی از کارگرانی حاضر در تجمع گفت: این کارخانه به جهت اینکه از سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار شد دچار مشکلات زیادی شده بطوری که در سال ۹۰ تنها از ۲۵ درصد ظرفیت تولید خود استفاده کرده است.
او با بیان اینکه قبل از خصوصی سازی تعداد کارگران این واحد تولیدی به ۳۴۰ نفر میرسید، اظهار داشت: پس از خصوصي سازي، سهامدار این کارخانه ۷۰ کارگر را سریعا و تعداد ديگري را به تناوب تعدیل کرد بطوری که هم اکنون ۱۷۰ کارگر در كارخانه كيوان فعاليت ميكنند.
به گفته این کارگرمعترض، کارگران قراردادی کارخانه کیوان هر کدام با ۱۰ الی ۱۵ سال سابقه کار و نیروهای رسمی این واحد نیز بیش از ۲۵ سال سابقه کار دارند.
او با اشاره به اینکه از سال ۹۱ کلیه مطالبات کارگران پرداخت نشده است افزود: کارگران کارخانه کیوان بخشي از معوقات سال ۹۰ خود را نيز دریافت نکردهاند.
این کارگر ادامه داد: کارفرمای کارخانه کیوان فعالیت کارخانه با ظرفیت تولید بالا را منوط به تعدیل ۷۰ کارگر میداند و اعلام كرده است اگر این کارگران اخراج شوند بهتر میتوانیم تولید کنیم.
او ادامه داد: هم اکنون ۵۰ کارگر این واحد تولیدی جهت دریافت بیمه بیکاری به اداره كار معرفی شدهاند.
تجمع اعتراضی كارگران كشت و صنعت قشم مقابل ساختمان مركزي سازمان منطقه آزاد
عدم پرداخت حق و حقوق كارگران شركت كشت و صنعت قشم به تجمع اعتراض آميز آنان در مقابل درب ورودي ساختمان مركزي سازمان منطقه آزاد قشم منجر شد.
به گزارش كيهان، بيش از 30 نفر از كارگران شركت كشت و صنعت و فضاي سبز قشم به نمايندگي بيش از 120 نفر كارگران شاغل در اين شركت با اجتماعي مقابل ساختمان مركزي سازمان منطقه آزاد قشم خواهان پرداخت حق و حقوق معوقه خود شدند.
برپایه این گزارش، این كارگران گفتند: از آغاز سال جاري تاكنون حق و حقوق خود را بطور كامل دريافت نكرده اند و از پرداخت سبد حمايتي و اضافه كاري، حق اولاد و مواردي مشابه بي نصيب مانده اند.
آنان اضافه كردند: با توجه به كمبود حقوق و مزاياي خود در برابر 11 ساعت فعاليت در فضاي باز و در شرايط تابش مستقيم نور خورشيد با گرماي بالاي 45 درجه و شرجي بودن هوا انتظار داريم حقوق ماهانه به موقع پرداخت شود.
كارگران معترض از بي توجهي در پرداخت به موقع حق و حقوق و عدم پرداخت اضافه كاري خود ابراز نارضايتي كردند.
براساس اين گزارش ،از آنجايي كه تمام فعاليت هاي شركت كشت و صنعت قشم از طريق سازمان منطقه آزاد حمايت مي شود از اين رو نمايندگان كارگران شركت ياد شده با تجمع در مقابل در ساختمان مركزي سازمان خواستار بررسي مشكلات خود شدند.
مدير حوزه مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نيز با حضور در جمع كارگران معترض قول داد تا به مشكلات آنان رسيدگي شود.
جعفر عظیم زاده در گفتگو با سایت اتحاد
افزایش سی درصدی قیمت نان، شروع دور دیگری از افزایش نجومی قیمت کلیه کالاهای اساسی است
سایت اتحاد: هر چند بطور رسمی صحبتی از تاریخ دقیق شروع اجرای فاز دوم قطع سوبسید کالاهای اساسی نشده است اما با توجه به افزایش قیمت نان به نظر میاید مرحله دوم قطع سوبسید کالاهای اساسی بدون اعلام رسمی آن آغاز شده است و بار دیگر در روزهای پایانی سومین ماه سال، کارگران و عموم مردم با افزایش سرسام آور قیمتها مواجه خواهند شد. جعفر عظیم زاده در گفتگو با سایت اتحاد در زمینه تاثیر افزایش مجدد قیمت کالاهای اساسی بر زندگی کارگران اظهار داشت:
این مسئله بویژه برای میلیونها خانواده کارگری که هم اکنون با دستمزدهای زیر خط فقر در بدترین شرایط زندگی میکنند یک کابوس است. آماری که بانک مرکزی از تورم موجود نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ارائه کرده است حاکی از افزایش 40 تا صدرصدی هزینه های زندگی است. این در حالی است که امسال دستمزد کارگران 18 درصد افزایش پیدا کرد و حال ما شاهد افزایش سی درصدی قیمت نان هستیم که بالطبع در ادامه افزایش قیمت نان، قیمت سایر کالاهای اساسی نیز به همین مقدار و چه بسا بیشتر افزایش پیدا خواهند کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: مسئولین مملکتی اعلام میکنند همه چیز خوبست اما کسی نیست بگوید با شروع فاز جدید قطع سوبسید کالاهای اساسی، نسبت به سال گذشته با افزایش صدرصدی قیمتها مواجه خواهیم بود و آنوقت میلیونها خانواده کارگری با افزایش فقط 18 درصدی دستمزد نان آورانشان چگونه ادامه حیات خواهند داد.
جعفر عظیم زاده در ادامه این گفتگو افزود: گذران زندگی میلیونها خانواده کارگری در سطح کشور فقط به همین مقدار دستمزدی بستگی دارد که میگیرند. در بسیاری از مناطق کشور کارفرمایان حتی همین دستمزد زیر خط فقر مصوب شورایعالی کار را نیز پرداخت نمیکنند بیکاری، نا امنی شغلی و عدم پرداخت دستمزدها بیداد میکند و آنوقت اداره کنندگان جامعه بی توجه به حق حیات کارگران، بطور مداوم در پی تحمیل شدیدترین طرح ریاضت کشی اقتصادی هستند.
وی در ادامه این مصاحبه اظهار داشت: آن چیزی که ما کارگران طی سالهای گذشته و بویژه این چند سال اخیر شاهد آن بوده ایم این بوده است که تعرض به معیشت و سفره خالی کارگران پایانی نداشته است. هر سال قدرت خرید کارگران به نحو بسیار بارز و چشمگیری کاهش پیدا کرده است، هر سال بر ناامنی شغلی افزوده شده و هر سال عدم پرداخت بموقع دستمزد کارگران ابعاد هر چه وسیعتری پیدا کرده است.
جعفر عظیم زاده در پایان این گفتگو، عموم کارگران در سراسر کشور را به پیوستن به "طومار اعتراض به سطح دستمزدها" فرا خواند و اعلام کرد: اداره کنندگان جامعه هیچ خط پایانی را در تحمیل فقر بیش از پیش بر میلیونها خانواده کارگری برای خود قائل نیستند از این رو، این خود ما کارگران هستیم که می باید در سراسر کشور دست در دست هم بگذاریم و مصرانه و متحدانه خواهان افزایش چندین برابری دستمزدها و تامین امنیت شغلی خود شویم.
بیستم خردادماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|