عصر نو
www.asre-nou.net

اميد به ثمربخش بودن مذاکرات بغداد و برطرف شدن خطر حمله نظامی

انعطاف، شفافيت و همكاری همه‌جانبه با آژانس، زمينه ساز حل بحران هسته

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
Wed 23 05 2012

aksariat.jpg
امروز دومين دور مذاکرات هسته ای بين ايران و گروه کشورهای ٥+١ در بغداد آغاز می شود. دور نخست مذاکره که در استانبول برگزار شد اين اميد را به وجود آورد که مذاکرات از بن بست خارج شود و راه برای حل بحران هسته‮ای باز شود. مسافرت يوكيا آمانو رئيس آژانس به تهران در روزهای اخير و گفتگوی او با سعيد جليلی در آستانه مذاکرات بغداد، بر اين اميد افزود. به گفته آماتو در تهران، گفتگو در جو خوبی برگزار گرديد که اثر مثبتی بر مذاكرات٥+١ و ايران خواهد گذاشت.

وضعيت دو طرف ايجاب می‮کند که به پای مذاکره به نشينند و باب گفتگو را باز کنند. در جانب ايران می توان گفت عليرغم انکار حکومتگران، تحريم های اقتصادی تاثيرات جدی بر اقتصاد کشور گذاشته و موجبات افت شاخص های کلان اقتصادی، ورشکستگی تعداد زيادی از واحدهای توليدی و کاهش قابل توجه ظرفيت توليدی کشور در عرصه صنعتی و کشاورزی، افزايش لجام گسيخته تورم، بالا رفتن نرخ بيکاری و تشديد فقر منجر گرديده است. در صورت تداوم تحريم های بين‮المللی، اقتصاد کشور فلج خواهد شد و زندگی طبقات پائين و متوسط جامعه به شدت آسيب خواهد ديد. در جانب ديگر هم تحريم نفت و گاز ايران، به افزايش قيمت نفت منجر شده و بحران اقتصادی در اروپا و امريکا را تشديد می‮کند. در ماه‮های مانده به انتخابات رياست جمهوری امريکا، افزايش قيمت نفت به کانون چالش انتخابات تبديل شده است.

با اين وجود در آستانه برگزاری مذاکرات از جانب دو طرف اقداماتی صورت می گيرد و يا مواضعی اتخاذ میشود که بر نگرانی از شکست مذاکرات می‮افزايد. در غرب و در اسرائیل جریاناتی هستند که نمی خواهند گفتگو به نتيجه برسد. آن ها می کوشند که بحران هسته ای بين غرب و ایران روز به روز گسترده تر شود. در داخل ایران نیز جریان های تندرو نفع سیاسی خود را در بحران می بینند و هر قدر که بحران ایران و امریکا و اروپا بر سر مسئله هسته‮ای بیشتر شود، مورد استقبال آن ها قرار می گيرد.

از جانب ديگر شواهدی مشاهده می‮شود که طرفين قصد دارند که اين بار با انعطاف برخورد کنند تا امکان توافق فراهم شود. از جمله پذيرش غنی سازی ۵ درصد در ايران از جانب غرب و قبول توقف غنی سازی اورانيوم با غلظت ۲۰ در صد و صدور اجازه ۱۰۰ کيلوگرم اورانيوم غنی سازی شده ۲۰ در صدی به خارج توسط ايران و دادن اجازه بازرسی های تازه به نمايندگان آژانس بين المللی انرژی اتمی (منجمله از پارچين).

مذاکرات بغداد رويدادی بس مهم برای کشور ما ايران، کشورهای منطقه، اتحاديه اروپا و امريکا است. چشمان نگران مردم ايران و بسياری در سطح جهان به اين مذاکره دوخته شده است. نگرانی از شکست مذاکرات، تشديد تحريم‮‮های اقتصادی و افزايش خطر حمله نظامی. شايد بتوان گفت که مذاکرات بغداد آخرين فرصت برای حل بحران هسته‮ای از طريق مذاکره، توقف تحريم‮های اقتصادی و رفع خطر جنگ است.

سازمان ما تا کنون بر نقش رژيم ايران در پديد آمدن بحران هسته ‮ای، سوق دادن کشور به سوی فاجعه و مسئوليت اصلی آن در حل اين بحران، بر ضرورت اتخاذ مواضع منعطف توسط دو طرف، حل بحران هسته‮ای از طريق گفتگو و مذاکره، مشروط و محدود کردن پروسه غنی‮سازی اورانیوم، پذیرش مبادله اورانیوم توسط رژيم ايران و شفافیت در برنامه‮های هسته‮ای از طریق نظارت کامل و پیگیری آژانس بین‮المللی انرژی هسته‮ای و همکاری همه جانبه با آن، تاکيد کرده است. ما به عنوان یکی از سازمان‮های سياسی اپوزیسیون، به پیآمدهای فوق‮العاده زیانبار تحریم‮های بین‮المللی بر اقتصاد کشور و زندگی مردم و خطر حمله نظامی آگاه هستيم و اميدواريم که مذاکرات بغداد به ثمر نشيند و راه برای حل بحران هسته‮ای باز شود.

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
۳ خرداد ۱۳۹۱ (۲۳ ماه مه ۲۰۱۲)