عصر نو
www.asre-nou.net

اخبار و گزارشات کارگری ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱


Tue 15 05 2012

اخبار و گزارشات کارگری ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱

- اجتماعات اعتراضی کارگران شرکت کشت و صنعت شمال مقابل استانداری مازندران وفرمانداری میاندرود
- وضعيت بد جسماني بهنام ابراهيم زاده فعال كارگري در بند
- آزادی 5 نفر از بازداشت‌شده‌گان اول ماه مه سنندج
- نامه‌ معلم زندانی رسول بداقی برای فرزاد کمانگر
- درب کارخانه آرد آدمی و آزادی را به روی کارگران بستند!
- تلاش کارفرمایان شرکت سقز سازی کردستان برای جلوگیری از برگزاری اول ماه مه
- اطلاع ندارم، بررسي مي‌كنم!؟
- خبرهای کوتاه:
- تجمع كاركنان اداره برق مقابل مجلس
- ما بلاتکلیف ها.(یادداشتی در انتقاد از بلاتکلیفی نیروهای شرکتی ادارت )
- جزئیات امضای 6میلیون قرارداد موقت کار
- جدول شایع‌ترین حوادث ساختمانی/ 70درصد اتفاقات به مرگ می‌انجامد!
- شیب تند تورم برای سال 91
- بانک مرکزی رقم 21/8 درصد رابه‌عنوان نرخ تورم فروردين‌ماه 91 اعلام کرد
- کارگر جوان زیر آوار جان باخت
- پلیس اسپانیا تظاهرکنندگان جنبش “خشمگینان” را پراکنده کرد
- معترضان اسپانیایی حسابهای خود در نزد بانکیا را بستند

اجتماعات اعتراضی کارگران شرکت کشت و صنعت شمال مقابل استانداری مازندران وفرمانداری میاندرود

به گزارش 24اردیبهشت مازندنومه ،صبح یک شنبه جمع زیادی از کارگران کارخانه کشت و صنعت شمال در مقابل استانداری مازندران و سپس در مقابل فرمانداری میاندرود تجمع کردند.
این گزارش حاکیست،کارخانه کشت و صنعت شمال یکی از واحدهای تولیدی روغن نباتی در استان مازندران است که علی رغم رضایت مندی نسبی مشتریان و جذب بازارهای داخلی و خارجی در سال گذشته با مشکل گشایش برگه های اعتباری ال سی رو به رو شد.
برخی ابهام های موجود در خصوص مالک این کارخانه،مسئولان استان را بر آن داشت تا با توجه به تعداد زیاد کارگران این کارخانه مقدمات لازم برای بازگشایی کارخانه فراهم آورند.
پیگیری استاندار در خصوص گشایش ال سی ها و تاکیدات معاون سیاسی و امنیتی استانداری و در نهایت جلسه ای در استان با مدیرعامل کارخانه منتج به پرداخت بیمه بیکاری از تاریخ اول دی ماه تا اول اردی بهشت شد.
کارگران این کارخانه با پذیرش وعده مسئولان کشور و استان در خصوص راه اندازی مجدد شرکت در اردی بهشت ماه،با دریافت بیمه بیکاری منتظر گشایش مجدد کارخانه بودند.
*بیمه بیکاری به درد ما نمی خورد
بنا بهمین گزارش،یکی از کارگران اظهار داشت:14 سال است که بنیان گذار کارهای این شرکت بودیم و با تمام تلاش سعی کردیم تا تولیدات کارخانه در حد اعلا به بازار عرضه شود اما اکنون با این همه سابقه کار معطل و سرگردان مانده ایم.
وی با بیان اینکه دختر دم بخت و پسرم دانشجو است،افزود:چگونه با تنها پرداختی 350 هزار تومان زندگی خود را اداره کنم؟
کارگر دیگری با بیان اینکه بیمه ، حق عایله مندی و مسکن پرداخت نمی کند،افزود:در بیمه بیکاری این موارد لحاظ نمی شود که ما خواستار کار هستیم واین بیمه بیکاری به درد ما نمی خورد.
* کسی برای پاسخگویی نیامد
یکی دیگر از کارگران اظهار داشت:تعداد 1500 کارگر این کارخانه به 750 نفر کاهش یافت و اکنون هم پیگیر کار راه اندازی مجدد کارخانه هستند.
وی با بیان اینکه رجبی -فرماندار میاندرود-اواخر فروردین وعده راه اندازی مجدد کارخانه را در اردی بهشت ماه داد،افزود:اما تاکنون خبری از راه اندازی مجدد این کارخانه نشده است.
این کارگر کارخانه کشت و صنعت با بیان اینکه صبح امروز در استانداری تجمع کردیم اما کسی پاسخگوی ما نبود افزود:مسئولان در جلسه شورای اداری بودند و کسی برای پاسخگویی نیامد.
وی همچنین ابراز داشت:مدیرعامل کارخانه در اوخر اسفندماه سال گذشته در برنامه رادیویی پرس و جو وعده راه اندازی مجدد کارخانه را در اردی بهشت ماه داده بود اما اکنون هنوز بر سر مسایلی اختلاف نظر وجود دارد.
*تنها گریه نمی کنیم
نماینده کارگران نیز با بیان اینکه ما باید تکلیف خود را بدانیم،افزود:جناب آقای رجبی! گفتید تعامل کنید ما هم با شما همکاری کردیم و از جیب خود برای پیگیری کار کارگران هزینه کردیم.
وی با بیان اینکه مقدار زیادی از روغن های کارخانه منتقل شده است افزود:تعداد 50نفر از کارگران نگهبانی از نیروهای غیر بومی اند که اکنون حقوق خود را دریافت می کنند در حالی که بسیاری از کارگران با این اوضاع اقتصادی به نان شب خود محتاجند و تنها گریه نمی کنند.
وی از فرماندار میاندرود خواست واقعیات را در مورد کارخانه بیان کند تا کارگران تکلیف خود را بدانند و از این سر درگمی نجات یابند.
نماینده کارگران همچنین ابراز داشت: از این ماه دیگر بیمه بیکاری هم به کارگران داده نخواهد شد و اگر کارخانه راه اندازی نشود کارگزان با مشکل جدی روبرو می شوند.
*به شما حق می دهم
علی رجبی در جمع کارگران با بیان اینکه بنده به شما حق می دهم و خود را از جنس شما می دانم،افزود:آقای مدلل در چند ملاقات با استاندار و معاون سیاسی و امنیتی استانداری مازندران مجاب شد تا کارخانه را راه اندازی کند.
وی با بیان اینکه بنده نهایت تلاش خود را در این زمینه انجام داده ام افزود:بارها در جمع مسئولان گفته ام که حق با کارگران است و شما شاید شرایط سخت آن ها را درک نکنید.
فرماندار میاندرود از تشکیل چهار جلسه با حضور ایزدی -مدیرعامل- و مدلل -مالک کارخانه- خبر داد و افزود:آقایان بدانند که جلسات مختلف غیر از صدا، تصویربرداری هم می شود و به مدت پنح سال در آرشیو نگهداری می شود و ما نمی توانیم ادعای کذب کنیم.
براساس این گزارش،رجبی با بیان اینکه چند راه حل برای مشکل راه اندازی این کارخانه مطرح شده است ، افزود: چون مالک پول راه اندازی تمامی کارخانه را ندارد پیشنهاد شد تا با تعداد کمتری از کارگران کارخانه استارت شود که بنده با این موضوع مخالفت کردم چرا که از بین این 750کارگر نمی شود کسی را گلچین کرد.

وضعيت بد جسماني بهنام ابراهيم زاده فعال كارگري در بند

به گزارش رسيده به كميته ي هماهنگي ، بهنام ابراهیم زاده فعال كارگري دربند ازناراحتی شدید جسمانی رنج می‌برد. وي مدتهاست كه از درد در ناحيه گوش رنج برده و دچار عفونت شديد گوش شده است. عليرغم تقاضاهاي مكرر وي و خانواده اش مبني بر رسيدگي پزشكي و مداوا، تاكنون مسئولين زندان به وضعيت وي رسيدگي نكرده اند. لازم به يادآوري است كه مشكلات جسمي بهنام ناشي از دوران زندان است و مسئوليت حفظ سلامت وي بر عهده مسئولين زندان است.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري - 25 ارديبهشت 1391

آزادی 5 نفر از بازداشت‌شده‌گان اول ماه مه سنندج

روز پنج­شنبه 21/2/91 تعداد 5 نفر از بازداشت‌شده‌گان مراسم اول ماه مه سنندج، به اسامی «زاهد بنفشی»، «محمد لطیفی»، «حمید طاریمرادی»، «شیرکو کردی» و «فرزاد حسن­پناهی» پس از 9 روز بازداشت در اداره­ی اطلاعات شهر سنندج، با قرار وثیقه آزاد شدند اما از سایر بازداشت‌شده‌گان اطلاعی در دست نیست.
کمیته­ی هماهنگی آزادی این عزیزان را به خانواده­های‌شان و تمامی کارگران و انسان­های آزادی­خواه و برابری­طلب شادباش گفته و آزادی فوری و بی قید و شرط تمامی کارگران و فعالان کارگری را خواستار است.
كميته‌ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل‌هاي كارگري- 25 ارديبهشت 1391

نامه‌ معلم زندانی رسول بداقی برای فرزاد کمانگر

روز ۱۹ اردبیهشت ماه سال ۸۹ معلم زندانی کُرد فرزاد کمانگر به همراه چهار زندانی سیاسی دیگر به نامهای شیرین علم هویی، فرهاد وکیلی ،علی حیدریان و مهدی اسلامیان در زندان اوین بدون اطلاع وکیل و خانواده اعدام شدند. اعدام این ۵ زندانی سیاسی اعتراضات گسترده داخلی و بین المللی را به همراه داشت. برخی از شهروندان مناطق کردنشین در روز ۲۳ اردیبشت ماه ( سال ۸۹ ) به نشانه ی اعتراض به این اعدامها در اقدام به اعتصاب گسترده کردند.
همزمان با دومین سالگرد اعدام این معلم ، رسول بداقی معلم زندانی در زندان رجایی شهر به مناسبت دومین سالگرد اعدام همکاری خویش نامه یی را نوشته است که از طریق یکی از فعالین حقوق بشری برای انتشار در اختیار کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران قرار گرفته است.
رسول بداقی در دهم شهریور ماه ۸۸ پس از احضار به اداره آموزش و پرورش اسلامشهر بازداشت و پس از آن در دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تبانی و تجمع به قصد برهم زدن امنیت ملی» به شش سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شد. این نامه در زیر می آید:
فرزاد عزیز تو نه امپریالیست بودی نه صهونیست
تو نه بمب سه هزار میلیار تومانی بودی و نه آتش فروز هشت سال ویرانی
تو نه صادر کننده دستور کشتار دانشجویان بی گناه بودی و نه سرمایه‌ی هفت نسل از مرم ایران را صرف تروریستهای بین المللی کردی بودی.
تو نه دستور کشتار کارگران گرسنه را صادر کرده بودی و نه در سیاهچالهای بی نام و نشانت بی گناهان را برای اعترافات ساختگی زیر باتوم، شوکر و شلاق غرق خون کرده بودی..
تو نه دستور کشتار مردم آزادیخواه قزوین و تهران و مشهد و شیراز و اسلامشهر و تبریز و اهواز و کردستان را صادر کرده بودی و نه از حیله مستمری کمیته امداد به عنوان افساری برای کشاندن مردم بی نوا به پای صندوقهای رای سود برده بودی
فرزاد دلسوز تو نه دهها زن صیغه‌ایی داشتی و نه با انفاق و خمس و زکات و خیرات زحمت کشان در رفاه مطلق از زندگی کام گرفته بودی
تو نه با دسترنج دیگران زندگی اشرافی داشتی و نه با چماق دین بر سر و صورت فرهنگیان نحیف و فرهیخته کوبیده بودی
فرزاد دلاور تو نه به طمع بهشت، هوری و شراب کوثر، که فقط برای عشق و انسانیت و تنها به گواهی گچ و تخته سیاه مدرسه‌ات لبخندهای راستینت را به قلب کوکان روستایت ارزانی می‌داشتی. تو هرگز نمازت رو برای گدایی محبت و احترام و دوربین‌های تلوزیون نفروختی
فرزاد نیکوکار تو یک معلم ساده دل روستایی راستگو بودی که درآمد اندکت را صرف همنوعان زحمت کش می‌کردی و با حقوق اندک خویش برای دانش آموزان بینوای روستا پاپوش می‌خریدی تا پرواز آنها به دنیا شادیهای کودکانه به تماشا بنشینی
تو درآمدت را پنهانی لای کتابهای الفبای شاگردانت می‌گذاشتی که با آن قلب کوچکشان را شاد کنی و جوانمردی و گذشت را در اندیشه نوشکفته آنان زنده نگه داری
تو شکمهای گرسنه آنان را دور از چشم نیرنگ سازان سیر می‌کردی و دلهای تشنه محبت را لبریز لبحندهای آسمانی می‌نمودی تا مبادا دست محبت به سوی سوداگران قدرت دراز کنند و از آنان بردگانی حلقه به گوش بسازند.
حقا که اندیشه بزرگ تو در زندگی کوچک دنیا پرستان نمی‌گنجید.
فرزاد ای آموزگار مهربانی و اخلاق، امروز که این نامه را به یاد تو می نویسم در کنج سلول ۶ سالن ۱۲ زندان رجایی شهر با روح پاکت خلوت کرده‌ا‌م و سرگرم عشق بازی با دل آسمانیت شده‌ام من هم سالهاست اشکهایم را به یاد تو و هم‌اندیشان تو بر پهنای کاغذ هدیه می‌کنم تا اینگونه از رنج وجدان خویش به اتهام ناآگاهی و دودرزی و ترسویی راهی یابم.

درب کارخانه آرد آدمی و آزادی را به روی کارگران بستند!

بر اساس گزارش رسیده، کارفرمای کارخانه آرد آدمی و آزادی، مانع از ورود کارگران به محیط کارخانه شده است.
کارخانه آرد آدمی و آزادی، واقع در میدان مکریان سقز، مشهور به کارخانه آرد 5 طبقه، سالهاست که در این شهر در حال کار است. مسئولان این کارخانه همیشه به اشکال مختلف حقوق کارگران را تضییع کرده اند و هر بار به بهانه های واهی دستمزد کارگران را ماه ها پرداخت نکرده اند. هر زمان کارگران درخواست حقوق کرده اند،‌ نماینده کارفرما به بهانه اینکه کارخانه در حال بحران بسر می برد از پرداخت حقوق کارگران خودداری کرده است و اظهار داشته است که پولی برای حقوق کارگران وجود ندارد تا آن را پرداخت کنیم.
لازم به ذکر است که حدود 3 ماه کارگران هیچ گونه پولی دریافت نکرده اند. کارفرما اظهار داشته است که نمی تواند کارخانه را اداره کند، او از کارگران خواسته است که کارخانه را ترک کنند. در پی این وضعیت، کارگران 3 ماه است که هر روز به کارخانه مراجعه می کنند و تا ساعت 2 بعد از ظهر در حیاط کارخانه تجمع کرده و سپس به خانه های خود برمیگردند.
در تاریخ 23/2/91 و 24/2/91 کارفرما دستور داده که درب کارخانه به روی کارگران بسته شود، متعاقبا کارگران هم در مقابل درب کارخانه تجمع کرده و خواستار بازگشت به کار و حقوق معوقه خویش هستند.
قابل ذکر است که این کارگران هر کدام دارای 17 الی 27 سال سابقه کار در این کارخانه می باشند. تجمع کارگران تا زمان تکمیل خبر در مقابل درب کارخانه ادامه داشت.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری - 24/2/91

تلاش کارفرمایان شرکت سقز سازی کردستان برای جلوگیری از برگزاری اول ماه مه

به گزارش رسیده کارفرمایان شرکت سقز سازی کردستان (وَن)، یک هفته قبل از روز اول ماه مه، به تمامی کارگران اعلام کرده بودند که روز جهانی کارگر به هیچ وجه تعطیل نخواهد بود، و تمامی کارگران ملزم به حضور بر سر کارهای خود می­باشند. در غیر این صورت، هر کارگری به هر عنوانی در آن روز بر سر کار خود حاضر نشود، با 3 روز کسر حقوق تنبیه خواهد شد.
لازم به ذکر است کارفرمایان شرکت سقز سازی کردستان، سالهاست که با اعمال فشار بر کارگران، مانع تعطیلی شرکت شده، و چندین بار هم با کارگرانی که قصد تعطیلی کار را داشته بودند، به شدت برخورد نموده­اند.
كميته ي هماهنگي براي كمك به ايجاد تشكل هاي كارگري- 25 ارديبهشت 1391

اطلاع ندارم، بررسي مي‌كنم!؟

پاسخ غلامعلي قادری مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان اصفهان دررابطه با اخراج ودیگرمشکلات کارگران استان تحت مسئولیتش: اطلاع ندارم، بررسي مي‌كنم.
به گزارش 25اردیبهشت ایلنا،غلامعلي قادري در پاسخ به سئوال خبرنگار این خبرگزاری در كاشان مبني براينكه چرا از ابتداي سال تاكنون بالغ بر 400 نفر ازكارگران واحدهاي توليدي شهرستان كاشان بيكار شده‌اند، گفت: من هيچ اطلاعي از اين موضوع ندارم ولي اخراج كارگران بستگي به شرايط آن كارخانه توليدي دارد.
همین خبرنگار در ادامه از شرايط 130 كارگر كارخانه ايران غلتك پرسيد و اين مدير دولتي با اشاره به اينكه اگر واقعا در يك مركز توليدي قراردادي بين كارگر و كارفرما بسته شده و پايان قرارداد اعلام شده، عدم تمديد قرارداد اشكالي ندارد، گفت: ابتدا بايد دليل اخراج كارگران شركت ايران غلتك را مورد بررسي قرار دهيم و بعد مي‌توانم در اين باره اظهار نظر كنم.
او در پاسخ به سئوال ديگراین خبرنگار مبني بر اينكه در بعضي از واحدهاي توليدي شهرستانهاي كاشان و آران و بيدگل كارگران از مزاياي قانون كار برخوردار نيستند به طوري كه اگر كارگري قصد مرخصي رفتن داشته باشد كارگر شيفت بعدي را ملزم مي كنند 16 ساعت كاري به جاي فرد مورد نظر كار كند، گفت: بايد اين موضوع را با مسئولان اداره كار كاشان مورد بررسي قرار دهم و بعد جواب بدهم.

خبرهای کوتاه:


1-مجتمع گوشت زیاران به طور كامل تعطیل شد
مجتمع گوشت زیاران به عنوان بزرگ‌ترین مجموعه کشتارگاهی و تولید گوشت قرمز کشور به دلیل کمبود نقدینگی و سوء مدیریت که در گذشته به صورت نیمه تعطیل درآمده بود هم اکنون به طور کامل تعطیل شده است.

2-17روز اعتراض صنفي كارگران پارس سرام
۱۷روز است ۴۵۰ کارگران کارخانه پارس سرام قرچک در اعتراض به قطع اضافه کاری شان دست از كار كشده‌اند و در طول این مدت با تجمع در داخل کارخانه خواستار محاسبه اضافه کاری خود هستند.
3-کارخانه شیرین طعم تعطیل و 60 كارگر بيكار شدند
کارخانه شیرین طعم لارستان تعطیل و 60 کارگر آن اخراج شدند.
منبع:ایلنا

تجمع كاركنان اداره برق مقابل مجلس
به گزارش 25اردیبهشت جام جم،جمعي از اعضاي تعاوني مسكن اداره برق تهران با تجمع مقابل مجلس خواستار تعيين تكليف براي اعضاي اين تعاوني مسكن و واگذاري زمين هاي خريداري شده هستند.
بنا بهمین گزارش، تجمع كنندگان كه تعدادشان به حدود 100 نفر مي رسد خود را مالباختگان تعاوني مسكن كارگران اداره برق منطقه اي تهران مي دانند و مي گويند اين تعاوني مسكن 25هزارو600 عضو دارد و قرار بود در فاز پنج شهر جديد هشتگرد به آنان مسكن واگذار شود اما بعد از گذشت سال ها هيچ خبري نيست.
از جمله پلاكاردها و پارچه نوشته هايي كه تجمع كنندگان با خود حمل مي كنند: «ما اعضا فقط 220 مترمربع زمين خالص مي خواهيم»، «آقاي لاريجاني به داد مردم برس»، «چرا زمين هاي ما را نمي دهيد»، «بزرگترين زمين خواري قرن و كلاهبرداري و اختلاس و فروش مال و...».
يكي از اين تجمع كنندگان به خبرنگار ما گفت: اعضاي اين تعاوني هر يك متوسط 10 تا 20 ميليون و حتي بيشتر پول واريز كردند اما بعد از گذشته 10 سال هنوز هيچ خبري از اعطاي مسكن و يا زمين نيست.
بنا به گزارش امروزفارس،یکی از تجمع کنندگان گفت: زمین‌های ما واقع در فاز 5 شهر هشتگرد است که طی 20 سال گذشته از سوی تعاونی مسکن وزارت نیرو واگذار شد ولی امروز در این زمین‌ها برای مسکن مهر فعالیت می‌کنند.
وی اضافه کرد: ما سند زمین‌ها را هم داریم ولی باز هم دولت اقدام به ساخت مسکن مهر در این زمین‌ها کرده است.
ایلنا امروز طی گزارشی تحت عنوان - زمین‌های ما را تصرف کردند و در آن مسکن مهر ساختند –نوشت:
چند صد نفر از اعتراض کنندگان به عدم واگذاری زمین در هشتگرد با وجود ثبت نام در مسکن مهر، با تجمع مقابل مجلس خواستار رسیدگی به این موضوع شدند.
بنا بهمین گزارش، زمین‌های واقع در فاز پنج شهر هشتگرد که در طول بیست سال گذشته از طریق تعاونی مسکن وزارت نیرو به این افراد واگذار شده بود، در پروژه مسکن مهر به افراد دیگر واگذار شده است.
تجمع کنندگان مقابل مجلس مدعی هستند که سند این زمین‌ها را در اختیار دارند و دولت با تصرف زمین آن‌ها اقدام به ساخت مسکن مهر و واگذاری آن به دیگران نموده است.
براساس این گزارش،تعداد کل افرادی که از تعاونی مسکن وزارت نیرو زمین خریده‌اند به بیست و چهار هزار و هشتصد نفر می‌رسد.

ما بلاتکلیف ها.(یادداشتی در انتقاد از بلاتکلیفی نیروهای شرکتی ادارت )

برخی رییسان برای حفظ میز خود حاضرند کوتاه بیایند و حق کشی کنند و این وسط فقط شرکتی ها هستند که کاری نمی توانند بکنند/به دلایل باند بازی و سهمیه قرارداد کار معین و امتیاز استخدامی،کسانی که سفارشی هستند،جذب می شوند؛حالا کار بلد باشند یا نباشند اصلا برای دستگاه مهم نیست
به گزارش مازندنومه بتاریخ25اردیبهشت،تبديل وضعيت استخدامي نيروهاي شركتي به قرار داد كار معين،بخشنامه ای بود که دولت دهم صادر کرد و قرار بود طی ضرب الاجلی تا آخر سال گذشته اجرایی شود.
گفته شده شركت هاي طرف قرار داد بخش قابل توجهي(گاه تا 50 درصد) از حقوق و دستمزد كاركنان را به عنوان حق العمل و كميسيون و... برداشت مي كردند و اين امر موجب بروز نارضايتي كاركنان می شد ؛به همین دلیل دولت برای اصلاح وضعيت موجود،حذف واسطه ها،افزايش انگيزه و رضايتمندي این طرح را ابلاغ و رسانه ای کرد.
دولت اعلام کرده ايجاد سيستم‌هاي چندگانه حقوق و دستمزد براي نيروهاي رسمي، پيماني، قراردادي و كار معين و شركتي در دستگاه دولتي نوعي بي‌انگيزگي و بي عدالتي را دامن می زد كه حاصل آن ناكارآمدي سيستم اداري و نارضايتي افراد بود.
باید اذعان داشت که وضعيت قراردادهاي كارکنان كه گاهي منجر به تمديد و گاهي منجر به اخراج آنان مي‌شود،سبب بی انگیزگی و استرس در آن هامی شود.
بر اساس طرح دولت که بهمن ماه سال گذشته ابلاغ شد،كاركنان شركتی دارای حداقل یك سال سابقه كار مستمر با پرداخت حق بیمه مشمول این طرح می شوند.
كاركنان شاغل در مشاغل خدماتی نظیر پیشخدمت، آبدارچی، نظافت چی، آشپز، نامه رسان، نگهبان و نظایر آن به عنوان شغل كارگری اعلام شده كه با رعایت ماده 124 و رعایت سقف اعتبارهای مصوب بر اساس قانون كار قرارداد كار موقت یكساله منعقد كنند.
هم چنین با كاركنان در مشاغل پشتیبانی نظیر مسوول دفتر، متصدی امور دفتری، بایگانی، ماشین نویس و نظایر آن كه شرایط احراز آن توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه رییس جمهوری به صورت قرارداد كار مشخص تمدید قرار داد می شود.
در اوایل سال جاری اعلام شد که مصوبه تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی لغو شده و هیئت تطبیق مصوبات، 7 ایراد از آن گرفته است،ولی دولت این موضوع را تکذیب کرد.
به هر حال بسیاری از نیروهای شرکتی در استان بلاتکلیفند و نسبت به آینده شغلی خود آگاهی ندارند.از سویی برخی بانفوذان و صاحبان قدرت و مدیران و نمایندگان مجلس ، نورچشمی های خود را به در دستگاه های مختلف،با وضعیت شغلی مناسب به کار می گمارند،در حالی که خانواده های معمولی یا نیروهایی که سابقه کاری بالایی دارند و در دستگاه های مختلف به صورت شرکتی مشغول کارند،دورنمای شغلی روشنی برای خود متصور نیستند.
آن چه در پی آمده،مصایب یکی از نیروهای شرکتی شاغل در یکی از سازمان های استان است که به دلیل واهمه از بازتاب انتشار مطلب بین مدیران محل کارش، از ذکر نام و محل کار خود خودداری کرده است.نوشته او را به عنوان مشت نمونه خروار تقدیم می کنیم.
---------------------------------------
وضعیت نیروهای شرکتی که مقرر شد از سوی دولت تبدیل وضعیت شوند ، با درگیری دولت و مجلس و اختلاف نظر در اینکه آیا نیروهای شرکتی باید تبدیل وضعیت شوند یا نه،در هاله ای از ابهام است و همچنان نیروهای شرکتی- چه خدماتی و چه آنهایی که در بخش اداری مشغول به فعالیتند- بلاتکلیف اند.
در همین حین اما نیروهایی که اصلا با آن دستگاه کار نکرده اند با سفارش حراست، فلان نماینده مجلس ، فلان مسئول و دایی و خاله و...به راحتی وارد دستگاه می شوند و حتی با قرارداد کار معین بدون هیچ گونه سابقه ای کار خود را آغاز می کنند.
شیوه کار این گونه است که تازه واردان را ابتدا نه در سمت مهم ، بلکه در گوشه و کناری به کار می گمارند و کم کم او وارد عرصه می شود.
در برخی سازمان ها بعد از مدت ها متوجه این قضیه می شوید که چند سال آن جا صادقانه کار کردید،ولی این آقا یا خانم پارتی دار از زیر بوته سر درآورده و شرایط کاری بهتری نسبت به شما دارد.
خودم یکی از این نیروهای نورچشمی را سراغ دارم که چند سال بعد از من جذب ولی قراردادی شده است،در حالی که من هنوز شرکتی هستم.تازه کار خاصی نیز به او نسپرده اند و در اتاقی مشغول درس خواندن و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد است!
به دلایل باند بازی و سهمیه قرار داد کار معین و امتیاز استخدامی، کسانی که سفارشی هستند جذب می شوند؛ حالا کار بلد باشند یا نباشند اصلا برای دستگاه مهم نیست.
برخی رییسان برای حفظ جایگاه و میز خود حاضرند در بسیاری از موارد کوتاه بیایند و حق کشی کنند و این وسط فقط شرکتی ها هستند که کاری نمی توانند بکنند و مرتب از سوی مسئولان خود تهدید می شوند.
در محل کار من این گونه اتفاقات افتاده است و وقتی خودم شکایت و گله نزد مدیر دستگاه بردم که چرا نیروهای شرکتی که با شرکت های خارج از دستگاه قرار داد دارند، هنوز جذب نشده اند،پاسخ داد:ما منتظر نظر مجلس هستیم!
در بسیاری از سازمان ها حساس ترین و پرمشغله ترین و سخت ترین کارها را برعهده نیروهای شرکتی -چه اداری و چه غیر اداری- قرار می دهند اما این گروه از دریافت اضافه کاری محرومند ولی کارمندانی که نه اضافه ساعت می مانند و نه تولید کار دارند اضافه کار دریافت می کنند!
در برخی دستگاه ها هم عده ای با مدرک جعلی لیسانس قرار داد کار معین شده اند و برخی نیز با مدرک سیکل استخدام یا قرار داد کار معین شده اند اما گروهی از نیروهای شرکتی سال هاست که با داشتن زن و بچه با حقوق 300 هزار تومان منتظر نگاه

جزئیات امضای 6میلیون قرارداد موقت کار

به گزارش مورخ 25اردیبهشت مهر،افزایش تقاضا برای ورود به بازار کار در دو دهه اخیر باعث ایجاد تغییرات چشمگیر در نوع قراردادهای کاری شد و هم اکنون از 8میلیون نیروی شاغل مشمول قانون کار، 6 میلیون نفر دارای قرارداد موقت بوده و پرونده استخدام افراد بایگانی شده است.
براساس این گزارش، انعقاد قرارداد به عنوان اصلی ترین و محوری ترین موضوع مطرح شده در قانون کار در کنار مسائل مربوط به حقوق و دستمزد، بیمه و سایر زمینه های روابط کار؛ نه تنها یکی از حساس ترین حقوق نیروی کار و کارفرما نسبت به یکدیگر است بلکه همیشه محل مناقشه و اختلاف نیز بوده است.
اینکه کارگر نتواند در محیط های کاری به مفاد قرارداد عمل کند و یا اینکه کارفرمایان بدون درنظر گرفتن شرایط مطرح شده در قانون کار بخواهند سلایق شخصی خود را در این بخش اعمال کنند؛ زمینه های کلی و اساسی است که به اختلاف نیروی کار و کارفرما دامن می زند و در موارد بسیاری پای آنها را به هیئت های حل اختلاف باز می کند.
متاسفانه افزایش بی رویه جمعیت در کشور طی دهه 60 و پس از آن ورود آنها به بازار کار باعث ایجاد نوعی نگرش در کارفرمایان شد به نحوی که بیش از 90 درصد کارفرمایان در حال حاضر فکر می کنند نیروی کار مورد نیاز خود را همیشه در دسترس دارند و هر زمانی که اراده کنند می توانند نسبت به انجام تغییر و تحول در وضعیت نیروی انسانی تحت پوشش بنگاه خود اقدام نمایند.

تغییر نگرش کارفرمایان
این موارد باعث شد تا از دهه 70 به بعد رفته رفته نوع قراردادهای کاری از دائمی و رسمی حتی در مشاغل با ماهیت دائم به سمت قراردادهای موقت و پیمانی برود و این مسئله حتی به سازمان ها و بنگاه های بزرگ و دولتی کشور نیز کشیده شد.
دیگر با هجوم تقاضای کارجویان برای اشتغال، کارفرمایان تمایلی به اعمال شرایط کارگران در متن قراردادها از خود نشان ندادند و این مسئله باعث ایجاد تغییرات اساسی در نحوه انعقاد قراردادهای کاری و نوع آنها شد.
تا قبل از دهه 70 بیش از 80 تا 85 درصد کل قراردادهای کاری در بنگاه های مختلف دولتی و خصوصی به صورت دائمی منعقد می شد و دست کم در مشاغل دارای ماهیت دائم قراردادها دارای شرایط بهتری به نسبت امروز بوده است.
متاسفانه به دلیل افزایش حجم تقاضای نیروی کار، کاهش قدرت ریسک بنگاه ها به دلایلی مانند نوسانات دائمی قیمت های مواد اولیه، امکان از دست دادن بازار فروش به دلیل واردات بی رویه از خارج، گرانی ناگهانی قیمت حامل های انرژی مانند آنچه که در فاز اول هدفمندی اجرا شد و همچنین تمایل کارفرمایان به افزایش سود بنگاه؛ امروز از میزان قراردادهای دائم و دارای امنیت شغلی به شدت کاسته شده است.
با اینکه در این زمینه هیچگونه آماری مبنی بر میزان دقیق قراردادهای کاری از قبیل دائم، موقت، پیمانی و انواع دیگر وجود ندارد ولی طبق برآوردهای کارشناسان و فعالان بازار کار؛ هم اکنون چیزی کمتر از 10 درصد قراردادها دارای ماهیت دائم و مستمر هستند و مابقی موقت و کوتاه مدت منعقد می شوند.

انعقاد 6میلیون قرارداد موقت
این مسئله باعث بروز چالش های فراوانی برای نیروی کار کشور شده است به نحوی که عدم احساس امنیت شغلی، ناتوانی در برنامه ریزی برای آینده و همچنین نامشخص بودن وضعیت اشتغال؛ از مسائل مهمی است که از قراردادهای موقت ناشی می شود و این موضوع خود باعث از دست رفتن انگیزه افراد برای ارائه کار بهتر و همچنین تقویت بهره وری در محیط کار می شود.

جدول شایع‌ترین حوادث ساختمانی/ 70درصد اتفاقات به مرگ می‌انجامد!

به گزارش مورخ25اردیبهشت مهر،هم اکنون 46 درصد کل حوادث ناشی از کار در پروژه های ساختمانی اتفاق می‌افتد که متاسفانه 70 درصد آن منجر به مرگ و میر نیروی کار می‌شود. با این حال، "گودبرداری"و"ریزش ساختمان" دو علت مهم در بروز حوادث این بخش هستند.
این گزارش حاکیست، بر اساس استانداردهای بین المللی هر حادثه منجر به فوت باعث از بین رفتن 7500 روز کاری
می شود و طبق آمارهای بین المللی هر ساله 60 هزار حادثه منجر به فوت در کارگاه های ساختمان سازی کشورها رخ می دهد.
براساس آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،46 درصد حوادث منجر به فوت کشور ما در کارگاه های ساختمان سازی اتفاق می افتد که البته گودبرداری و ریزش ساختمان؛ بیشترین سهم را در بروز حوادث به خود اختصاص داده اند.
به صورت کلی حوادث و بیماری های ناشی از کار 4 درصد از تولیدات ناخالص داخلی را به خود اختصاص می دهد. با این حال سالیانه 270 میلیون حادثه در محیط های کاری رخ می دهد و 160 میلیون بیماری شغلی گزارش می شود.
ثبت 60هزار مرگ در پروژه‌های ساختمانی
آمارها نشان می دهد 80 درصد حوادث شغلی ناشی از خطاها و رفتارهای انسانی است. تاکنون 23 درصد از حوادث ساختمانی هنگام عملیات گودبرداری و آماده سازی زمین به فوت کارگران منجر شده است.
با این حال، آمار مربوط به حوادث ناشی از کار در ساختمان سازی های ایران نسبت به متوسط جهانی بسیار بالاتر است که نشان دهنده لزوم تدوین برنامه های پیشگیرانه، صرف هزینه از سوی دولت و آموزش به کارفرمایان در اینگونه پروژه ها است.
هر ساله 17 درصد حادثه مرگبار در کارگاه های ساختمانی جهان اتفاق می افتد که در ایران این میزان بالغ بر 46 درصد است که بیانگر فاصله معنادار وقوع حوادث ناشی از کار ساختمانی در ایران نسبت به کشورهای دیگر است.
تاکنون در این زمینه آئین نامه ها و دستورالعمل های فراونی تدوین و برای اجرا ابلاغ شد اما عدم وجود ضمانت اجرایی کافی، ضعف دولت در انجام بازرسی و کنترل های لازم و همچنین تمایل کارفرمایان به کسب بالاترین سود در کارگاه های ساختمانی و حذف هزینه های حیاتی ارتقای ایمنی در این کارگاه ها؛ باعث وقوع حوادث مرگبار برای نیروهای شاغل در این بخش می شود.

وقوع 46 درصد حوادث مرگبار در ساختمان
یکی از مهم ترین آئین نامه های موجود در این بخش که شامل 9 فصل و 329 ماده است به استناد مواد 85 و 86 قانون کار در اردیبهشت ماه سال 81 تدوین و در شهریور همان سال به تایید وزیر وقت کار و امور اجتماعی نیز رسیده که هدف اصلی آن "پیشگیری از حوادث منجر به صدمات و خسارات جانی و مالی در عملیات ساختمانی و تامین ایمنی و حفاظت نیروی انسانی شاغل در کارگاه های ساختمانی" اعلام شده است.
بر پایه این گزارش، درگیری با ماشین آلات، ریزش آوار و گودبرداری، سقوط از ارتفاع، سقوط اشیاء و انفجار به عنوان مهم ترین عوامل وقوع حوادث ساختمان سازی کشور شناخته می شود.
همچنین عدم تهیه و استفاده از وسایل حفاظت فردی، بی احتیاطی حادثه دیده، عدم نظارت کارفرما، نقص فنی بالابر، اعمال روش کار ناایمن، نبود مهارت لازم برای انجام کار و استفاده از ابزار کار ناایمن نیز از مهم ترین دلایل و خطاهای انسانی در بروز حوادث ناشی از کار در پروژه های ساختمانی کشور است.
به صورت کلی وقوع حوادث مختلف در زمان احداث ساختمان در کشور چند نتیجه تلخ عمده را درپی خواهد داشت که به فوت، نقص عضو، شکستگی و سایر مصدومیت ها تقسیم می شود.



شیب تند تورم برای سال 91

سرانجام درآمد دولت از هدفمندی یارانه‌‌ها در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
دولت و مجلس بر سر درآمد هدفمندی یارانه‌‌ها اختلاف‌نظر داشتند و دولت رقم بسیار بالایی را پیشنهاد داده بود اما پس از کش مکش‌‌های فراوان نمایندگان مجلس با کسب درآمد ۶۶ هزار میلیارد تومانی از محل اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌‌ها در سال 91 که همان رقم تصویب شده در کمیسیون تلفیق بود، موافقت کردند.براساس مصوبه مجلس، مبلغ 56 هزار میلیارد تومان به صورت ما‌هانه و متوازن هر ماه متوسط مبلغ چهار هزار و 666 میلیارد تومان از محل اصلاح و افزایش قیمت حامل‌‌های انرژی و مبلغ 10 هزار میلیارد تومان نیز از یارانه‌‌های نان، برق و سایر کالا‌ها به دست می‌آید.
بنابراین دولت مجاز شده است در سال 1391 قیمت حامل‌‌های انرژی، سایر کالا‌ها و خدمات مشمول قانون هدفمندسازی یارانه‌‌ها را افزایش دهد و از این محل تا مبلغ 66 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.
نکته قابل تامل این است که کسب 56 هزار میلیارد تومان درآمد از محل اصلاح قیمت حامل‌‌های انرژی سبب افزایش قیمت‌‌ها با شیبی بیش از 20 درصد می‌شود که مغایر قانون است، چراکه براساس قانون برنامه پنجم توسعه، قیمت حامل‌‌های انرژی باید طی پنج سال و با شیب ملایمی افزایش یابد.
با این اوصاف باید منتظر افزایش بیش از 20 درصدی قیمت حامل‌‌های انرژی از جمله بنزین باشیم.
منبع:جهان صنعت-25اردیبهشت

بانک مرکزی رقم 21/8 درصد رابه‌عنوان نرخ تورم فروردين‌ماه 91 اعلام کرد

به گزارش25اردیبهشت ایسنا،بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دقايقي پيش اعلام کرد كه براساس نتایج به‌دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران، نرخ تورم در 12 ماه منتهی به فروردین ماه 1391 نسبت به 12 ماه منتهی به فروردین ماه 1390 معادل 21/8 درصد بوده است.
روابط عمومي بانك مركزي در اعلان امروز خود به تورم نقطه به نقطه و مقايسه‌ي نرخ تورم فروردين 91 نسبت به اسفند 90 اشاره‌اي نداشته است. اما حدود يك ماه پيش ازسوي همين نهاد مرجع نرخ تورم در سال 1390 نسبت به سال 1389 (12 ماه منتهی به اسفند ماه 1390 نسبت به 12 ماه منتهی به اسفند ماه 1389) معادل 21.5 درصد بوده است. بر اين اساس مي‌توان نتيجه گرفت كه با در نظر قرار دادن رقم 21/5 درصد به‌عنوان نرخ تورم سال 90 اين نرخ در فروردين‌ماه گذشته 0/3 درصد رشد داشته است.

کارگر جوان زیر آوار جان باخت

به گزارش مورخ 25اردیبهشت پایگاه خبری125، تخریب غیر اصولی ساختمان دو طبقه مرگ کارگر 16 ساله را در جنت آباد جنوبی در پی داشت.
براساس این گزارش ،این حادثه دیروز در بلوار جنت آباد جنوبی، لاله غربی واقع شد.مسلم نیکو منش افسر آماده منطقه چهار با اشاره به غیر اصولی بودن روش تخریب ساختمان گفت: در این ساختمان دو طبقه در حال تخریب دو کارگر جوان در حال تخریب قسمتی از دیواره های خر پشتک ساختمان بودند که به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی قسمتی از دیوار و سقف خر پشته ریزش کرده بود.
وی افزود: در این حادثه یکی از کارگران در زیر آوار گرفتار شده بود که که پس از معاینه عوامل اورژانس مرگ وی تایید شد.

پلیس اسپانیا تظاهرکنندگان جنبش “خشمگینان” را پراکنده کرد

به گزارش14مه یورونیوز، صبح روز دوشنبه پلیس اسپانیا تظاهرکنندگان جنبش موسوم به “خشمگینان” (ایندیگنادوس ) که شب گذشته را در میدان پوئرتا دل سول در مرکز مادرید به سر آورده بودند، از این میدان پراکنده کرد. دو نفر در جریان دخالت پلیس دستگیر شدند. روز یکشنبه نیز هیجده نفر در این تظاهرات دستگیر شده بودند.
این تظاهرات به مناسبت اولین سالگرد آغاز جنبش “خشمگینان” برگزار شد که در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت شکل گرفته است.
براساس این گزارش،یکی از معترضان:
“ما یا باید روند فقیر سازی جامعه را متوقف کنیم و یا به یک کشور فقیر و درجه دوم اروپایی و دارای چشم اندازی تاریک برای جوانان تبدیل خواهیم شد.”
و یک معترض دیگر:
“فکر می کنم بعد از آمدن به خیابان ها و دیدن اینکه تنها نیستیم، اکنون باید به شیوه دیگری زندگی کنیم. بسیاری از مردم با تشکیل تعاونی ها چنین می کنند، راهی که قبلا ممکن نمی دانستند.”
از هیجده تظاهرکننده دستگیر شده در روز یکشنبه، 9 نفر آنها همچنان در بازداشت به سر می برند و قرار است به دادگاه فرستاده شوند. معترضان خواهان آزادی کلیه افراد دستگیرشده اند و می گویند به تظاهرات خود تا روز سه شنبه ادامه خواهند داد.
معترضان اسپانیایی حسابهای خود در نزد بانکیا را بستند
به گزارش یورونیوزبتاریخ14مه، درآستانه سالگرد «جنبش خشمگینان» اسپانیا، گروهی روز دوشنبه ۱۴ ماه مه، با تجمع در مقابل بانک بانکیا و به نشانۀ اعتراض، حسابهای خود را بستند.
معترضان با بازگرداندن املاک خریداری شده از طریق وام بانکی، خواهان رهایی از تعهدات مالی اضافی و بازپرداخت پول خود هستند. اما در اسپانیا، در صورت فروش ملک خریداری شده با وام، پرداخت مابه التفاوت و یا وام باقیمانده بر عهده وام گیرنده است.
پلیس که با هشدار قبلی بانک در محل حاضر شده بود معترضان را یکی یکی به بانکیا، بانکی که هفته پیش ملی شد، راه داد تا حسابهای بانکی خود را ببندند.
اعتراض خشمگینان اسپانیا در حالی ادامه می‌یابد که معترضان آماده گرامیداشت سالگرد آغاز این جبنش در روز سه شنبه ۱۵ ماه مه می‌شوند.
بیست وپنجم اردیبهشت ماه1391

******************

اخباروگزارشات کارگری ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱

- كارگران ريسندگي كاشان 40 ماه حقوق معوقه طلب دارند
- خبرهای کوتاه:
- نانوشته ها
- يادآوري مقاوله‌نامه 182 در آستانه اجلاس ILO
- روايت رسمي از اشتغال و تورم
- یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از ساختمان جان باخت

كارگران ريسندگي كاشان 40 ماه حقوق معوقه طلب دارند

به گزارش مورخ26اردیبهشت ایلنا،درحالی که کارگران ریسندگی، بافندگی و نساجی کاشان با ۴۰ ماه حقوق معوقه ماهیانه ۲۰۰ هزارتومان حقوق دریافت می‌کنند عدم تامین اعتبارماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع مصوب برنامه پنجم واحدهای نساجی قدیمی و بزرگ شهرستان کاشان را که می‌توان با اجرای آن بخش عظیمی از کارگران این شرکت‌ها را بازنشست کرد همچنان با مشکل جدی مواجه کرده است.
این گزارش حاکیست،کارگران این شرکت حتی بخشی از عیدی و بن سالهای قبل خود را نیزدریافت نکرده‌اند، این کارخانه با بدهی نزدیک به ۱۳۰ میلیارد تومانی به کارگران شاغل، بازنشسته و سازمان تامین اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کند.
به نظر می‌رسد با توجه به اینکه اکثر سوایق کاری کارگران این شرکت بین ۱۹ تا ۲۷ سال است اگر بند دو مصوبه شماره ۱۲۰۸۰۳ هیئت وزیران که مربوط به رفع خلاء بیمه‌ای کارگران است، اجرا می‌شد تعداد قابل توجهی از کارگران این شرکت بازنشسته می‌شدند و قدری از مشکلات این شرکت کاسته می‌شد.
هم اکنون کارگران این شرکت به رغم اینکه بالغ بر ۴۰ ماه حقوق معوقه طلب دارند با دریافت ماهیانه ۲۰۰ هزارتومان با توجه به تورم موجود جهت تامین مخارج زندگی خود و مشکلات موجود به سختی امرار معاش می‌نمایند.
ناگفته نماند که به دلیل عدم حمایت جدی از صنعت نساجی کشور هر روز از کارگران شرکتهای تولیدی و صنعتی مخمل و ابریشم و صنایع راوند و دیگر واحدهای تولیدی نساجی نیز کاسته می‌شود.
کمبود مواد اولیه، عدم تامین نقدینگی، واردات بی‌رویه منسوجات خارجی و طلب بالغ بر ۲۰ میلیون تومانی هر کارگر از مشکلات اصلی این واحد تولیدی بزرگ و قدیمی نساجی در شهرستان کاشان است.
دربخشی دیگرازاین گزارش آمده است،هم اکنون شرکت ریسندگی، بافندگی ونساجی کاشان بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان به پرسنل و کارگران خود و ۷۰ میلیارد تومان نیز به سازمان تامین اجتماعی بدهکاراست.
این شرکت درحال حاضر با ۵۰۰ نفرکارگر فعال است که هفته‌ای ۵۰ هزارتومان به هریک ازکارگران شاغل پرداخت می‌شود به طوری که تعداد ۴۰۰ نفراز کارگران آن دربیمه بیکاری بسرمی برند.
برپایه این گزارش،مدیرعامل شرکت ریسندگی، بافندگی و نساجی کاشان از عدم اجرای بند ۲ مصوبه ۱۶ /۵/ ۱۳۹۰ هیئت وزیران و ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع مصوب برنامه پنجم انتقاد کرد و گفت: با توجه به اینکه اکثر سوایق کاری کارگران شرکت ریسندگی کاشان بین ۱۹ تا ۲۷ سال است اگر بند دو مصوبه شماره ۱۲۰۸۰۳ هیئت وزیران که مربوط به رفع خلاء بیمه‌ای کارگران است اجرایی شود، تعداد قابل توجهی از کارگران این شرکت بازنشسته خواهند شد.
«ناصر صامت» با اشاره به اینکه مدت دو سال است که دولت به خاطر عدم تامین اعتبارماده ده قانون نوسازی صنایع را که مصوب برنامه پنجم است، اجرا نمی‌کند، تصریح کرد: به رغم اینکه بیش از ۳۲ تن ازنمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در کمیسیون اجتماعی مجلس نیز پیگیری این موضوع بوده‌اند متاسفانه تاکنون این مصوبه اجرایی نشده است.
وی همچنین ازعدم پرداخت حتی یک ریال نقدینگی به این شرکت از شهریورماه سال گذشته تاکنون جهت خرید مواد اولیه برای ادامه تولید انتقاد کرد و گفت: علیرغم تمام مشکلات موجود توانسته‌ایم از دهه فجر سال ۹۰ تا۲۳/ ۱۲/۹۰ طی دو مرحله به هریک از کارگران شاغل و بیمه بیکاری این شرکت مبلغ ۵۰۰ هزارتومان به صورت علی الحساب بابت عیدی و پاداش پرداخت نماییم.
مدیرعامل شرکت ریسندگی ونساجی کاشان با اشاره به اینکه کالاهای وارداتی ضربه زیادی به تولیدات داخلی زده است گفت: به رغم تمام مشکلات با توجه به تکنولو لوژی پیشرفته و برند ۷۸ ساله‌ای که شرکت ریسندگی و نساجی کاشان در بازارهای داخلی و خارجی دارد درصورت تامین نقدینگی واجرای یند ۲ مصوبه هیئت وزیران ضمن اینکه این شرکت با حداکثر ظرفیت تولید قادر به ادامه حیات خواهد بود در قبال این اقدام تعداد زیادی از جوانان ونیروی جدید نیز دراین شرکت مشغول به کار خواهند شد.
وی همچنین ازاجرای مصوبه شورای تامین استان اصفهان مبنی بر استمهال بدهی‌های این شرکت به بانک‌ها درسال قبل با همکاری استانداری استان اصفهان و فرمانداری این شهرستان خبرداد وگفت: درسالجاری نیز درشورای تامین استان اصفهان مصوب شد تا درآمد حاصل ازفروش املاک مازاد برمصرف شرکت برای بخشی از بدهی‌های موجود پرداخت شود، ضمن اینکه درسال ۹۰ در حدود ۳۰۰ نفراز کارگران این شرکت بازنشسته شده‌اند.

خبرهای کوتاه:

1-500کارگر معادن البرز غربی در انتظار حذف پیمانکاران
مصوبه دولت در خصوص حذف شرکت‌های پیمانکاری از ادارات و ارگانهای دولتی، تاکنون شامل 500کارگرمعدن البرز غربی كه يك شركت دولتي است نشده است.
2- فعالیت مجدد کارخانه پارس سرام از صبح امروز
فعالیت این کارخانه بعد از ۱۷ روز اعتراض صنفي از سر گرفته شد و طبق روال سابق کارگران مشغول به کار شدند.
3- تعطيلي کارخانه ذوب فلزات ابهر با ۳۰۰ کارگر
کارخانه ذوب فلزات ابهرتعطیل و۳۰۰ کارگر بیکارشدند.

4- 200 كارگر زاگرس خودرو بيكار شدند
از500کارگرکارخانه زاگرس خودروبروجرد200 کارگر به دليل عدم تمديد قراردادهاي‌كاري‌شان، طی یک ماه اخیر بيكار شده‌اند.
منبع:ایلنا26اردیبهشت

نانوشته ها

به چهره آفتاب سوخته و نحیف، ولی هميشه خندانش خیره شده بودم .این مرد کی بود و از کجا آمده بود؟ چهره خندان و مهربانش رو دوست دااشتم. یه آرامش خاصی در اون نهفته بود .اون موقع با توجه به سنم فکر می کردم خنده اش واقعیه و از روی خوشحالی و شکم سیریه. اما حالا معنی واقعی خندش رو می فهمم. بچه ها رو خیلی دوست داشت و به همه از کوچک و بزرگ احترام می گذاشت. برای من خیلی عجیب بود: یه پدر، اما همیشه خندان و بدون خستگی. با خودم فکر می کردم چرا اینقدر متفاوته این مرد با مردهای دیگه به عنوان پدر خانواده. حتما خیلی خوشبخته یا اینکه پولداره یا شایدم از یه جای خیلی متفاوت اومده، جایی که آدماش همه خوشبختن. باید برای همه این سوالام جواب می گرفتم .حتی توي قصه هایی که برای بازیگران توی باغچه ي حیاطمون هم می ساختم (مور چه های توی باغچه حیاطمون) این شخصیت رو در نظر نگرفته بودم. نه اینکه نداشته باشم از این کاراکترها توی قصه هام؛ منظورم كسيه که هم پدر باشه،هم همسر و هم اینکه همه بچه ها رو دوست داشته باشه . شاید بخندید اما بزرگترین تفریح من بازی با حیوانات خونگی و یا مورچه های باغچه بزرگمون بود که فصل بها ر پر بود از بنفشه های رنگ وارنگ و سبزی های خوردنی که من مسئول چیدنشون بودم. بگذریم.
اولین بار وقتی دیدمش که از مدرسه اومدم خونه. نه یا ده سالم بود. اومدم خونه و اون مرد رو دیدم که آمده بود. با دو زن مهربان که با لهجه زیبای کرمانی صحبت می کردن و بچه اي كه توی بغل یکی از زن ها مدام گریه می کرد. یکی از زن ها رو می شناختم. مادربزرگم بود . از مادرم پرسیدم این خانم و آقا کی هستند؟ او گفت: این آقا همسر مادر بزرگه و اون خانم هم همینطور همسر دومشه و این پسر کوچولو و قشنگ با چشمان سیاه و قشنگش بچشونه. گریه های زیاد پسرک، زیبایش رو پنهان می کرد.
از اون روز به بعد رفت وآمد اون ها به خونه ما بيشتر شد و ما با افراد دیگر خانواده آشنا شدیم: دو تا دیگه ازبچه هاشون، یه پسر و یه دختر دیگه. در سال چند بار به خونه ي ما می اومدن. راه دور بود و اون مرد خوشرو و خندان كه کارگر معدن بود، باید می رفت سر کارش. آشنایی ما بیشتر شد و رفت و آمدمون کمتر، چرا که اون پسرک چشم سیاه که همیشه گریه می کرد، سرطان داشت و مرده بود.
در واقع بیشترین دلیل رفت و آمد اون خانواده به خونه ما برای این بود که ما توی یکی از مناطق نسبتا فقیرنشین تهران زندگی می کردیم و تهیه دارو و درمان اون پسربچه براشون تو تهران امکان پذیر بود.
اما دلیل اینکه هرگز اون مرد و قصه غم انگیز زندگیش رو فراموش نمی کنم برای اینه که مدتی بعد شنیدم اون مرد که سرپرست کارگران معدنی در کرمان بود، یک بار که معدن دچار ریزش می شه و تعدادی از کارگران زیر خروارها خاک مدفون می شن ، برای کمک به کارگراي دیگه، جون خودش رو از دست می ده. بعد از چند سال پسر نوجون خانواده هم که برای تامین مخارج خانواده کار می کرده و البته 15 یا 16 سال بیشتر نداشت، توی محل کارش که یک کارگاه جوشکاری بود، جون خودش رو از دست می ده .
بعدها شنیدم که اون مرد به دلیل فعالیت سیاسی به یکی از مناطق دور افتاده تبعید شده بوده وهمونجا هم به خاک سپرده شد.
حالا من بعد ازسالها، شمه ای کوچک از زندگی او را برای شما می نویسم. این قطره ایی است کوچک از دریای بی عدالتی و فقری که بی وقفه جان میلیون ها انسان را می گیرد و زندگی پر از فرازو نشیب کارگران ما که در بدترین شرایط بدون شرایط ایمنی کار می کنند.
فرزانه محمدپور
برگرفته ازوبلاگ کانون مدافعان حقوق کارگر

يادآوري مقاوله‌نامه 182 در آستانه اجلاس ILO
دولت موظف به محو بدترين اشكال كار كودكان است

وقتي پيمانكاراني از نيروي ارزان كار اين كودكان به طور آشكار بهره مي‌برند نظارت و جلوگيري از اين شيوه بهره‌كشي برعهده وزارت كار است.
يك فعال حقوق كودكان كار گفت: دولت ايران با پذيرش مقاوله‌نامه 182 سازمان جهاني كار موظف است بدترين اشكال كار كودكان را شناسايي و در جهت محو آن اقدام كند.
علي‌اكبر اسماعيل‌پور در آستانه اجلاس سازمان جهاني كار (ILO) گفت: دولت ايران در سال 1380مقاوله نامه 182سازمان جهاني كار كه عنوانش شناسايي و محو بدترين اشكال اشتغال كودكان است را پذيرفته و به اجراي مفاد آن متعهد شده است كه بر اساس اين مقاوله‌نامه كشورهاي عضو ILO موظف هستند هرساله بدترين اقسام اشتغال كودكان كشور خود را شناسايي و در جهت محو آن اقدام كنند.
عضو هيئت مديره انجمن حمايت از حقوق كودكان با اشاره به وظايف وزارت كار در جهت اجراي مقاوله‌نامه 182 ILO گفت: وقتي پيمانكاراني از نيروي ارزان كار اين كودكان به طور آشكار بهره مي‌برند نظارت و جلوگيري از اين شيوه بهره‌كشي برعهده وزارت كار است و بازرسان كار حتي بر اساس قوانين داخلي كشور خودمان نيز مي‌توانند مانع استثمار كودكان شوند.
اسماعيل‌پور ادامه داد: يكي از شروط و الزامات شهرداري‌ها براي سپردن كار پر سود تفكيك زباله‌ها به پيمانكاران بايد رعايت تمامي اصول ايمني و بهداشتي در جهت جلوگيري از ابتلاي كارگران خردسال و بزرگسال به بيماري‌هاي مختلف عفوني باشد و اين در حالي است كه پيمانكاراني كه از كودكان زباله‌گرد استفاده مي‌كنند هيچ گونه امكاني براي رعايت حداقل‌هاي بهداشت فردي اين كودكان در نظر نمي‌گيرند.
او در تشريح شرايط زندگي و كار كودكان زباله‌گرد گفت: زباله‌گردي يكي از سخت‌ترين و مشقت‌بارترين اقسام اشتغال كودكان است به اين ترتيب كه كودكان زباله‌گرد به صورت گروهي نگهداري مي‌شوند و براي كار به سطح شهرهاي بزرگتر منتقل مي‌شوند و زباله‌ها را داخل‌كيسه‌هايي روي شانه‌هاي‌شان حمل مي‌كنند و به مكان‌هايي كه هم محل زندگي‌شان است و هم محل تفكيك زباله منتقل مي‌كنند.
عضو هيئت مديره انجمن حمايت از حقوق كودكان با اشاره به لزوم آموزش روش‌هاي پيگيري از ابتلا به ايدز و ساير بيماري‌هاي عفوني به كودكان كار، اظهار كرد: اطلاعات اين كودكان از نظر بهداشتي در پايين‌ترين سطح ممكن قرار دارد و هيچ گونه امكاني براي رعايت حداقل‌هاي بهداشت فردي اين كودكان از طريق پيمانكاران در نظر گرفته نمي‌شود و طبيعتا وقتي كودكان در اين شرايط به كار وزندگي مي‌پردازند هيچ تصوري از روش‌هاي انتقال بيماري‌هاي عفوني پيدا نمي‌كنند.
اين فعال حقوق كودكان كار با تاكيد بر اينكه بايد شرايطي فراهم شود تا هرگونه اشتغال كودكان برچيده شود، افزود: علي‌رغم اين آرمان، بسياري از كودكان كار در اثر در شرايط بد اقتصادي خانواده‌ها ناگزير به اشتغال هستند و در اين شرايط حداقل وظيفه نهادهاي نظارتي كنترل امكانات و آموزش‌هاي بهداشتي به اين كودكان است.
او در ادامه درباره شرايط ويژه كودكان زباله‌گردي كه در اطراف بيمارستان‌ها و مراكز درماني به كار مشغولند هشدار داد و گفت: چون اين كودكان بدون هر گونه محافظ از جمله دستكش ضخيم و ماسك و بدون كمترين آموزشي در زمينه شيوه‌هاي انتقال بيماري‌ها مشغول جمع‌آوري زباله هستند هر لحظه در معرض انواع بيماري‌هاي عفوني قرار دارند.
اسماعيل‌پور در خاتمه از طرح ساماندهي كودكان كار توسط نهادهاي دولتي انتقاد كرد و افزود: در شرايطي كه دولت برنامه‌ مدوني جهت توانمندسازي خانواده‌هاي اين كودكان ندارد، جمع آوري آنها از خيابان‌ها و مراكز كاري‌شان با هر عنواني كه تا كنون اجرا شده و يا در حال اجراست محكوم به شكست است و حضور بي شماركودكان پس از 11 سال از اجراي طرح هاي ساماندهي گوناگون، گواه اين مدعي است.
منبع:ایلنا26اردیبهشت

روايت رسمي از اشتغال و تورم

ريیس مركز آمار ایران، جزئیات تازه‌ای از پرونده اشتغالزایی سال 90 را اعلام کرد. عادل آذر که سازمان تحت مدیریتش حدود یک ماه قبل از کاهش نرخ بیکاری سال گذشته به 3/12 درصد خبر داده بود، گفت: در پايان سال 90، تعداد بيكاران به دو ميليون و 800 هزار نفر رسيده که نشان از كاهش 400 هزار نفري تعداد بيكاران نسبت به پايان سال 89 دارد. به گفته وي، طی سال گذشته يك ميليون و 200 هزار نفر نيروي جديد وارد بازار كار شده‌اند كه از اين تعداد يك ميليون نفر به كار مشغول شده‌اند؛ بنابراين مي‌توان گفت دولت در سال قبل حدود يك ميليون و 400 هزار شغل ايجاد كرده است. از سوی دیگر، در حالی که مرکز آمار ایران چند ماهی است انتشار عمومی آمار مربوط به نرخ تورم را متوقف کرده است، بانک مرکزی، نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه 1391 نسبت به دوازده ماه منتهی به فروردین ماه 1390 را معادل 8/21 درصد اعلام كرد. نرخ تورم نقطه به نقطه نيز كه تغييرات قيمت در يك بازه زماني مشخص يك ساله را نشان مي‌دهد به حدود 24 درصد رسيده است.
گزارش رسمی از اشتغالزایی 89 و 90
رییس مرکز آمار ایران: طی دو سال گذشته 5/2 میلیون فرصت شغلی ایجاد شده است
ريیس مركز آمار ایران با اعلام اینکه تعداد بیكاران كشور از سه میلیون و 200 هزار نفر در سال 1389 به 2 میلیون و 800 هزار نفر در سال 1390 رسیده است، از کاهش 4 00 هزار نفری تعداد بیكاران كشور در سال گذشته خبر داد و در عین حال گفت که در سال 90 حدود یك میلیون و 400 هزار نفر وارد بازار كار كشور شدند و این در حالی است که نرخ بیکاری به 3/12 درصد کاهش یافت.
زمانی که در آغاز سال 90 رییس جمهور در نطق نوروزی خود از ایجاد 5/2 ميليون فرصت شغلي جدید تا پایان سال خبر داد، این وعده به قدری غیر منتظره و عجیب بود که بسیاری از کارشناسان دستیابی به این وعده را با توجه به ارتباط میان رشد اقتصادی پایین و تعداد اشتغال ایجاد شده محال دانستند. چه آنکه دولت پیش‌تر نیز وعده داده بود که در سال 89 بیش از یک میلیون و 600 هزار شغل در کشور ایجاد کند و اخیرا هم رییس جمهور دوباره وعده داد که در سال۹۱، 5/2 ميليون شغل ديگر ایجاد کند.
اما حتی آمارهای رسمی ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران -که برخی کارشناسان در صحت آن نیز تردیدهایی روا می دارند- نشان می دهد که دولت در تحقق بیش از 4 میلیون شغل در سال‌های 89 و 90 موفق نبوده است.
ارائه آمارهای اشتغالزایی از سوی دولت نهم و دهم همواره مورد انتقاد نمایندگان و کارشناسان اقتصادی قرار داشته است؛ به گونه‌ای که در آخرین مورد آن احمد توکلی رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در جریان بررسی کلیات بودجه 91 در صحن علنی، با زیر سوال بردن آمارهای ایجاد اشتغال از سوی دولت اعلام کرد که سال گذشته تنها 209 هزار نفر به تعداد بيمه‌شدگان كل كشور اضافه شده است و چنين افزايش بيمه‌اي با برنامه دولت براي ايجاد اشتغال 5/2 ميليون نفري فاصله بسيار دارد. البته برخی دولتی‌ها ضمن رد اظهارات توكلی، تصریح كردند که آمارهای دولت در بخش اشتغال لزوما در حوزه سوابق بیمه‌ای بازتاب ندارد؛ چراکه شمار زیادی از افراد شاغل، تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرند.
اما بر اساس آنچه توکلی اظهار كرد، دولت سال گذشته تنها توانسته 3/8 درصد هدفگذاري خود براي ايجاد اشتغال را محقق كند و این در حالی است که به گفته برخي نمايندگان مجلس و فعالان حوزه کار، حذف بخش توليد از دريافت يارانه باعث تعطيلي بسياري از واحدهاي توليدي و كاسته شدن از شغل‌هاي موجود هم شده است.
در این شرایط رییس مرکز آمار ایران، با تاکید بر اینکه مركز آمار متولی اعلام آمار رسمی در كشور است، اعلام داشته که علاوه بر کاهش نرخ بیکاری، در سال 90 حدود یک میلیون و 400 هزار شغل نیز ایجاد شده است. به نظر می رسد که ارائه این آمارها در واکنش به گزارش خبرگزاری فارس از ایجاد تنها 400 هزار شغل در سال 90 صورت گرفته است. این خبرگزاری سه روز قبل با مقایسه تعداد بیکاران در پایان سال 89 و 90 خبر داده بود که دولت در سال 90 تنها توانسته است 400 هزار شغل ایجاد کند.

آذر: مرجع رسمی، مرکز آمار است
اما عادل آذر در گفت‌و‌گو با ایسنا با بيان اينكه عمده آمار و ارقامي كه درباره اشتغال اعلام مي‌شود، مبتني بر طرح نيروي كار مركز آمار ايران است، اظهار كرد: ما به‌عنوان يك مرجع حرفه‌اي و رسمي با استدلال‌هايي كه مراجع و افراد مختلف اعلام مي‌كنند، كاري نداريم و مبناي اطلاع‌رساني آمار دقيقي است كه از طرح نيروي كار مركز آمار ايران كه به صورت فصلي انجام مي‌گيرد، به دست مي‌آيد.
رييس مركز آمار ايران با تاكيد بر اينكه مبناي سنجش نرخ بيكاري از سال 1384 تاكنون يكسان بوده‌ است، خاطرنشان كرد: تعريف نرخ بيكاري يك ساعت همان ملاك و معياري است كه از سال 1384 رايج شده است و براساس اين استاندارد نرخ بيكاري سال 1389، 5/13 درصد با سه ميليون و 200 هزار بيكار بوده است.
دو ميليون و 800 هزار بيكار در پايان سال 90
آذر با اشاره به اينكه در پايان سال 1390، تعداد بيكاران به دو ميليون و 800 هزار نفر رسيده است، افزود: اين آمار نشان از كاهش 400 هزار نفري تعداد بيكاران در پايان سال 90 نسبت به پايان سال 89 دارد البته از ابتدا تا پايان سال 90، تعداد يك ميليون و 200 هزار نفر نيروي جديد وارد بازار كار شده‌اند كه از اين تعداد يك ميليون نفر به كار مشغول شده‌اند؛ بنابراين مي‌توان گفت دولت در سال 90 حدود يك ميليون و 400 هزار شغل ايجاد كرده است. وي با تاكيد بر اينكه‌ به‌طور دقيق يك ميليون و 375 هزار شغل در سال گذشته ايجاد شده، اضافه كرد: از اين تعداد حدود 950 هزار نفر ورودي جديد به بازار كار و مابقي افرادي بودند كه در سال 89 بيكار بوده و در سال 90 شاغل شدند. آذر افزود: به عنوان مثال در ماه دوازدهم سال 90 حدود دو هزار نفر و در ماه اول همان سال حدود چهار هزار نفر شاغل شده‌اند؛ بنابراين آمار با جزئيات موجود است.
او ادامه داد: همچنین اعتقاد داريم دولت در سال 1389 موفق به ايجاد يك ميليون و 100 هزار شغل شده كه در همين مورد وزارت كار، تعاون و رفاه اجتماعي ادعا مي‌كرد كه يك ميليون و 300هزار شغل ايجاد شده است، اما در تمام اظهارات دولت، استناد به نرخ بيكاري است كه مركز آمار اعلام كرده است.
جابه‌جايي شغل در سال 90
وي در ادامه در مورد تعداد افرادي كه در سال 90 شاغل بوده و بيكار شدند، خاطر نشان كرد: آمار مربوط به نقل و انتقالات و جابه‌جايي‌هاي شغلي وجود دارد كه نشان مي‌دهد در سال 90، يك ميليون و 150 هزار نفر جابه‌جايي شغلي داشته‌ايم. آذر افرادي را كه كارشان را از دست داده‌اند نيز جزو آمار ورودي به بازار كار در نظر گرفت و گفت: در شوراي‌عالي اشتغال و دولت هميشه اعلام شده كه 5/2 ميليون شغل و فرصت شغلي هدف‌گذاري مي‌شود، اما گزارش‌هاي رسمي سخن از مشاغلي است كه ايجاد شده، در واقع مركز آمار ايران وضعيتي را كه اتفاق افتاده توصيف مي‌كند و آثار برنامه‌ريزي براي فرصت‌هاي شغلي در سال جاري مشخص خواهد شد.
افزايش تعداد زنان جوياي كار
رييس مركز آمار ايران در ادامه درباره افزايش نرخ بيكاري زنان تصريح كرد: در گذشته زنان جزو افراد غيرفعال جامعه بودند كه دليل آن نداشتن تحصيلات يا نااميدي به اشتغال بود، اما امروز دو اتفاق خوش‌يمن در بين زنان رخ داده است، اول اينكه نسبت به پيدا‌كردن شغل مناسب و شايسته اميدوار شده‌اند، بنابراين از جمعيت غيرفعال به جمعيت فعال منتقل شدند و ديگر اينكه طي حدود پنج سال گذشته نرخ ورودي به دانشگاه در بين بانوان، به حدود 60 درصد رسيده است و با توجه به اينكه اين افراد پس از پايان تحصيلات وارد بازار كار مي‌شوند، تعداد زنان جوياي كار افزايش يافته است؛ بنابراين نرخ بيكاري در بين زنان بيشتر از مردان است.
تداوم روند صعودي تورم
تورم نقطه به نقطه 9/23 درصد
تورم ميانگين 8/21 درصد
با گذشت نزدیک به دو ماه از هشدار رييس کل بانک مرکزی مبنی بر «افزایش تورم در سال 91 » گزارش «دنیای اقتصاد» حاکی از آن است که نرخ تورم فروردین ماه 91 نسبت به فروردین 90 به مرز 24 درصد رسیده است. این یعنی 7/2 درصد افزایش تورم نسبت به رقم اعلام شده از سوی بانک مرکزی در اسفند ماه سال گذشته. نکته مهم، روند تورم میانگین است که در دوازده ماه منتهی به فروردین امسال به مرز 22 درصد رسید. محمود بهمنی ريیس کل بانک مرکزی در آغاز سال نو خورشیدی در یادداشتی، به «شتاب تورم» و کاهش «رشد اقتصادی» به عنوان دو چالش بزرگ نظام اقتصادی ایران در سال 91 اشاره و نسبت به افزایش نرخ تورم به دلیل اجرای برخی از سیاست‌ها، ابراز نگرانی کرده بود. حال به نظر می‌رسد که این پیش‌بینی رييس کل بانک مرکزی خیلی زود تحقق یافته و نمود عینی آن در افزایش 7/2 درصدی تورم ماهانه فروردین ماه دیده می‌شود.
نرخ تورم دوازده ماه منتهی به فروردین ماه 91 در 16 سال گذشته، چهارمین رکورد در نوع خود به شمار می‌رود. سال 74 با اجرای قانون موسوم به «تعدیل ساختاری» نرخ تورم سالانه بیش از 49 درصد شد. پس از آن در سال 75 نرخ تورم به 2/23 رسيد ولي تا سال 87 پايين‌تر از اين سطح قرار داشت. در سال 87 نرخ تورم با رقم 4/25 درصد بار ديگر افزايشي جديد را ثبت كرد و حال آهنگ صعودی نرخ تورم سالانه به گونه‌ای ادامه یافته که در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه نزدیک به 22 درصد رسیده است.
نرخ تورم از طريق محاسبه قيمت هفتگي، ماهانه و سالانه يك «سبد كالاي پايه» محاسبه می‌شود. اين سبد كه به عنوان «سبد پايه» شناخته مي‌شود، هر چند سال يك بار مورد بازنگري قرار مي‌گيرد. تدوين اين سبد از سال 1338 آغاز شد و آخرين بار در سال 1383 با دربرداشتن 359 قلم كالا و خدمات در 75 شهر منتخب كشور و در 12 گروه كالايي مورد استناد قرار گرفت.
با اين حال، ارقام به دست آمده از حاصل اين سبد كالايي در سه شيوه كه هر كدام يك مقطع زماني خاص را نشان مي‌دهند، مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گيرد. در محاسبه نرخ تورم سه روش عمده وجود دارد. روش اول، محاسبه تغيير «نقطه به نقطه نرخ تورم» است؛ يعني مثلا گفته مي‌شود نرخ تورم در ارديبهشت ماه 90 در مقايسه با ارديبهشت ماه 89 چه تغييري كرده است. روش دوم محاسبه تغيير ماه به ماه است ؛ يعني نرخ تورم ارديبهشت ماه 90 در مقايسه با فروردين 90 چگونه بوده است. اما روش سوم متوسط 12 ماه سال است. به اين صورت كه گفته شود نرخ تورم در 12 ماه منتهي به ارديبهشت 90 در مقايسه با 12 ماه منتهي به ارديبهشت 89 چقدر بوده است.
رشد 350 درصدی قیمت‌ها در ده سال اخیر
در فروردین ماه سال 81 ، عدد شاخص تورم 1/70 واحد بوده است. این رقم در فروردین ماه 91 به 65/317 واحد رسیده. به عبارت دیگر، در 10 سال گذشته قیمت ها بیش از 5/4 برابر رشد داشته؛ یعنی 350 درصد افزایش.
روند تورم ماهانه
نرخ تورم ماهانه در فروردین ماه سال 90 نزدیک به یک درصد بود. رقم دقیق نرخ تورم ماهانه فروردین ماه 8 دهم درصد است. اما به فاصله یک سال نرخ تورم ماهانه به 7/2 درصد رسیده است. بالاترین میزان نرخ تورم ماهانه در ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته بوده. آنجا که به ترتیب 2/3 و 4/3 درصد به شاخص قیمتی کالاهای مصرفی اضافه شده است. روند ماهانه نرخ تورم نیز طی یک سال گذشته نشان می‌دهد، تا بهمن ماه سال گذشته، این شاخص در کانال یک تا دو درصدی حرکت کرده؛ اما در بهمن و اسفند به یکباره اوج گرفته و به کانال 3 درصدی وارد شده است. تا این که در فروردین 91 نیز روند افزایشی نرخ تورم تداوم پیدا کرده است.
روند تورم نقطه‌ای
بررسی تورم «نقطه به نقطه» نیز از آهنگ افزایشی این شاخص در فروردین ماه 91 نسبت به فروردین ماه 90 حکایت دارد. در فروردین سال گذشته نرخ تورم نقطه ای 7/19 درصد بود. این رقم در ماه بعد به 2/21 درصد افزایش پیدا کرده و تا آبان ماه در کانال 22 درصد باقی مانده است. در آذر ماه سال 90، همزمان با یک سالگی اجرای هدفمندی یارانه ها ، نرخ تورم نسبت به آذر ماه 89 به 4/24 درصد رسید. طی ماه‌های باقیمانده از سال، روند تورم نقطه‌ای قدری کنترل شده و به مرز 22 درصد رسید. اما در فروردین ماه 91 بار دیگر این روند صعودی شده و به مرز 24 درصد رسیده است.
تورم سالانه
نرخ تورم میانگین در فروردین ماه سال گذشته 2/13 درصد بود. اما حالا در فروردین ماه امسال به 8/21 درصد رسیده و نزدیک به 9 درصد افزایش یافت. در نرخ تورم میانگین، نرخ تورم دوازده ماه منتهی به یک ماه نسبت به دوازده ماه منتهی به همان ماه در سال قبل محاسبه می‌شود. بررسی روند تورم میانگین یک سال گذشته نشان می‌دهد که این شاخص نیز آهنگ افزایشی خود را با شیب ملایمی در تمام یک سال گذشته حفظ کرده است. نرخ تورم میانگین تا آبان ماه به کانال 20 درصدی وارد شده و حالا به مرز 22 درصد رسیده است.
منبع:دنیای اقتصاد-26اردیبهشت

یک کارگر ساختمانی بر اثر سقوط از ساختمان جان باخت

طبق خبر رسیده به انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، روز دوشنبه 25 اردیبهشت 91 کارگر 22 ساله ای به نام زانیار رمضانی از ساختمان در حال احداثی در شهرک ساحلی سنندج سقوط کرد و جان خود را از دست داد. بر اساس این خبر، طی دو هفته گذشته چهار نفر در جریان ناامنی محیط کار در استان کردستان جان خود را از دست داده اند.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 26/2/1391
بیست وششم اردیبهشت ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com