اخبار و گزارشات کارگری ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱
- برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر سقز
- مراسم روز جهانی کارگر در اصفهان برگزار شد
- برگزاری مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر در شهر تهران منطقه لواسان
Sat 5 05 2012
اخبار و گزارشات کارگری ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱
- برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر سقز
- مراسم روز جهانی کارگر در اصفهان برگزار شد
- برگزاری مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر در شهر تهران منطقه لواسان
- خبری از دستگیر شدگان اول ماه مه سنندج
- تبديل قرارداد از دائم به موقت و سپس اخراج
- اعتصاب کارگران کشتارگاه کشت و صنعت مهاباد
- بيكاري 50 كارگر كارخانه شهر دارو
برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در شهر سقز
برگزاری مستقل مراسم اول ماه مه (روز جهانی کارگر) در شهرستان سقز.
امسال مسئولان اداره اطلاعات چند روز مانده به اول ماه مه، روز جهانی کارگر، تعدادی از فعالان کارگری شهر سقز از جمله آقایان رحمان کاردار، عمر شاکری، حسین مرادی، سید علی حسینی و... را احضار و آنان را تهدید کرده بودند که به هیچ عنوان نباید مراسم اول ماه مه را برگزار کنند.
با توجه به این همه فشارها تعدادی دیگر از فعالان کارگری در شهر سقز عزم را جزم کردند و به خود و طبقه کارگر تعهد دادند که مراسم اول ماه مه را در هر شرایطی برگزار کنند حتی اگر آنان دستگیر و یا کشته شوند. فعالان کارگری در این شهر چند مرکز را در نظر گفتند و روی هر کدام از این مراکز بحث های زیادی صورت گرفت.
سر انجام مرکز شهر یعنی میدان کارگران ساختمانی واقع در وسط شهر سقز در خیابان فخررازی مشهور به رودخانه ولی خان که در بازاری اصلی شهر می باشد جهت برگزاری مراسم انتخاب شد.
ساعت هفت و نیم صبح روز سه شنبه 12/2/91 وقتی که صدها کارگر در آن مرکز برای فروش نیروی کار خود دنبال هر رهگذری می دوند تا آنان را جهت کار آن روز انتخاب کنند، فعالان به آنجا رفتند و مراسم را در میان کارگران برگزار کردند؛مراسم مورد تشویق وتائید کلیه حضار در آن میدان قرار گرفت. قابل ذکر است که محمود صالحی سخنران این مراسم بود. مراسم حدود 40 دقیقه طول کشید و بعد از سخنانان محمود صالحی، کارگران حاضر در این مراسم با تشویق وی، او را از آن منطقه دور کردند .
ماموران لباس شخصی ونیروی ویژه که از چند روز قبل در شهر سقز مستقر شده بودند و قرار بود هر گونه مراسم مستقل را سرکوب کنند، بعد از یک ساعت با خبر شدند و آن منطقه را محاصره و از رهگذرانی و مغازه دارانی که در آن حوالی بودند سئوال می کردند که آیا محمود صالحی در این بازار سخنرانی کرده است ؟ به این ترتیب بعد از چند ساعت محاصره بازار و بازجویی از مردم، مامورین محل را بدون اینکه کسی دستگیر شود ترک کردند.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-14 اردیبهشت 1391
مراسم روز جهانی کارگر در اصفهان برگزار شد
بنابر خبر رسیده به انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، روز 12 اردیبهشت ساعت 10 صبح با خواندن سرودهای ویژه روز جهانی کارگر از جمله سرود انترناسیونال ، مراسم روز جهانی کارگر شروع شد و تا یک ساعت به طول انجامید. در این مراسم بر همبستگی با جنبش جهانی 99 درصدیها تأکید شد. گزارش دقیقتر این مراسم بعدا به اطلاع خواهد رسید.
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 14/2/1391
برگزاری مراسم اول ماه مه روز جهانی کارگر در شهر تهران منطقه لواسان
بر اساس گزارش رسیده، مراسم اول ماه مه، روز جهانی کارگر از سوی تعدادی از کارگران ساختمانی در شهر تهران منطقه لواسان در تاریخ 12/2/91 برگزار شد . مراسم با صحبت های یکی از کارگران شروع و بعد از چند ساعت این مراسم با پخش شیرینی و شادباش پایان یافت.
قابل ذکر است که کارگران در این مراسم با محمود صالحی تماس گرفتند و ایشان هم پیام خود را به استحضار آنان رساند و تلفنی این روز بزرگ را به کارگران تبریک گفت.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری- پنجشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۱
خبری از دستگیر شدگان اول ماه مه سنندج
پیرو گزارش قبلی، در ارتباط با برگزاری مراسم روز اول ماه مه و سرکوب وحشیانهی کارگران توسط نیروهای امنیتی و گارد ویژه و بازداشت کارگران حاضر در مراسم، تا این لحظه مشخصات هفت نفر از بازداشت شدگان به اسامی : فرهاد زندی، حمید طاریمرادی، زاهد بنفشی، فرزاد حسین پناهی، محمد لطیفی، شیرکو کردی و هوشیار، به دست کمیتهی برگزار کنندهی مراسم سنندج رسیده است و هیچ اطلاع دیگری از سایر بازداشت شدگان در دست نمیباشد.
بدینوسیله تمامی تشکلها و جمعیتهای تشکیل دهندهی کمیتهی برگزار کنندهی مراسم اول ماه مه 2012 سنندج، ضمن محکوم نمودن برخورد سرکوب گرانه و وحشیانهی نیروهای امنیتی و گارد ویژه، خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی بازداشت شدگان مراسم روز جهانی کارگر سنندج میباشد.
کمیتهی برگزار کنندهی مراسم اول ماه مه 2012 سنندج
تبديل قرارداد از دائم به موقت و سپس اخراج
به گزارش14اردیبهشت ایلنا،دررابطه با عدم تمديد قرارداد و بيكاري 100 كارگر كارخانه داروسازي كوثر، يكي از اين كارگران كه بعد از 17 سال كار در كارخانه داروسازي كوثر در ابتداي امسال قرارداد كارياش تمديد نشده است، به گفت: در فروردينماه سال 90 از ما خواسته شد كه قرارداد كاريمان را از حالت دائم به موقت تبديل كنيم. طبيعتا كارگران مخالفت كردند و مديران كارخانه نيز تهديد كردند كه در صورت عدم همكاري كارگران دائمي را اخراج خواهند كرد.
او ادامه داد: با اين تهديد 100 نفر از كارگران دائم داروسازي كوثر از ترس اخراج به تبديل قرارداد اقدام كردند و تنها چهار كارگر دائم باوجود تهديد مقاومت كردند كه كارفرما هر چهارنفر را اخراج كرد اما پس از شكايت آنان به اداره كار سه نفر از كارگران اخراجي حكم بازگشت به كار دريافت كردند و اخراج يك كارگر تاييد شد اما كارفرما با سپردن مشاغل غير تخصصي همچون نگهباني به اين كارگران باسابقه و متخصص سعي دارد آنان را وادار به كنارهگيري از كار كند.
اين كارگر درباره وضعيت كارگراني كه سال گذشته اقدام به تبديل قرارداد كاريشان كرده بودند ادامه داد: پس از تبديل قرارداد دائم 100 نفر از كارگران، با آنان قرارداد موقت يكساله امضا و به آنان اطمينان داده شد كه به دليل سابقه طولاني آنان اين قراردادها هر ساله تمديد ميشوند اما با گذشت يك سال، در فروردين امسال قرارداد اين كارگران تمديد نشد و آنان بيكار شدند.
اين كارگر كه خود نيز با همين روش بيكار شده است، از برقرار نشدن مقرري بيمه بيكاري انتقاد كرد و گفت: كارگراني كه هر ماه 30 درصد از حقوقشان را به واسطه كارفرما به تامين اجتماعي ميسپارند توقع دارند كه پس از بيكاري در كاغذبازي ادارت كار و تامين اجتماعي گرفتار نشوند و به كمترين حقشان كه دريافت بيمه بيكاري است دست پيدا كنند.
اعتصاب کارگران کشتارگاه کشت و صنعت مهاباد
بر اساس گزارش رسیده، کارگران کشتارگاه کشت و صنعت مهاباد به دلیل عدم افزایش حقوق از طرف کارفرما از روز دوشنبه 11/2/91 دست به اعتصاب زده اند.
لازم به ذکر است که این کارگران به دلیل تورم بالا و افزایش قیمت مایحتاج اولیه زندگی و عدم افزایش حقوق در شرایط بد معیشتی به سر می برند. کارفرما سعی کرده است به جای این کارگران، نیروهای جدیدی را به کار بگیرد.
کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری-
12 اردیبهشت 1391
بيكاري 50 كارگر كارخانه شهر دارو
به گزارش مورخ 14اردیبهشت ایلنا، ۵۰ کارگر قراردادی کارخانه «شهر دارو» بعد ازاتمام تعطیلات نوروزی تمدید قرار داد نشدند.
براساس این گزارش ،سابقه کار و فعالیت بعضی از این کارگران به ۱۳ سال نیز میرسد.
چهاردهم اردیبهشت ماه 1391
******
اخبار و گزارشات کارگری ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱
- دستگیری محمد علی محمدی کارگر ساخنمانی شهر سنندج
- سازمان جهانی کار خواستار آزادی رضا شهابی شد
- کارگران اخراجی شهرداری قصرشیرین به سرکار برمی گردند
- تعداد بیکاران و شاغلان 6سال گذشته براساس آماررسمی وغیررسمی
- تعداد بیکاران ایتالیا از دو و نیم میلیون نفر گذشت
دستگیری محمد علی محمدی کارگر ساخنمانی شهر سنندج
محمد علی محمدی کارگر کچ کار ساختمانی یکی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران بیش از دو ماه است در زندان بسر میبرد
طبق خبرهای ارسالی به سایت اتحاد, محمد علی محمدی کارگر ساختمانی شهر سنندج در روز 25 بهمن ماه سال 90 به اداره اطلاعات این شهر احضار و از همان جا روانه زندان میشود .
مامورین اطلاعات با تهدید خانواده ی این کارگر را از اطلاع رسانی منع کرده بودند ولی بعد از گذشت بیش از 2 ماه از دستگیری وی کماکان وضعیت این کارگر بلاتکلیف میباشد و مسئولین مربوطه هیچ پاسخ روشنی به خانواده ی وی نداده اند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن محکوم کردن احضار و تهدید اعضای خود و فعالان کارگری ،خواهان آزادی بی قید و شرط محمد علی محمدی و دیگر کارگران دربند میباشد.
سازمان جهانی کار خواستار آزادی رضا شهابی شد
به گزارش رادیو فردا بتاریخ15اردیبهشت،سازمان بین المللی کار اعلام کرد که خواستار آزادی رضا شهابی، فعال کارگری زندانی در ایران، شده است.
این گزارش حاکیست،این سازمان وابسته به سازمان ملل متحد به کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری اطلاع داد: از مقامهای ایران خواسته تا آقای شهابی را فورا آزاد کنند.
برپایه این گزارش،پیشتر کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری در نامهای به سازمان بینالمللی کار خواستار اقدام فوری این سازمان برای آزادی رضا شهابی شده بود.
رضا شهابی، عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران، در خرداد سال ۸۹ بازداشت و در سال جاری، به اتهامهای امنیتی به ۶ سال زندان، ۵ سال محرومیت از فعالیتهای سندیکایی و پرداخت ۷ میلیون تومان جریمه محکوم شد.
کارگران اخراجی شهرداری قصرشیرین به سرکار برمی گردند
به گزارش 13اردیبهشت کرمانشاه پست ،تمامی ۲۵ کارگر شرکتی بیکارشده شهرداری قصرشیرین به سر کارهای خود بر می گردند .
بنا بهمین گزارش ،این بازگشت به کار با استناد به بند ۲ ماده ۱۰ قانون مقررات مالی شهرداری ها بانجام رسیده است .
تعداد بیکاران و شاغلان 6سال گذشته براساس آماررسمی وغیررسمی
براساس آمارهای رسمی در 6 سال گذشته از هر 6 تا 8 شاغل 1 نفر در کشور بیکار بوده است.
به گزارش مورخ15اردیبشت مهر، بررسی وضعیت شاغلان سالهای 85 تا 90 و همچنین مقایسه آن با تعداد بیکاران نشان می دهد که در 6 سال گذشته از هر 6 تا 8.4 نفر شاغل، 1 نفر نیز بیکار بوده است، در برخی سالها این آمار به یکدیگر نزدیک تر خواهد شد.
به صورت کلی در سالهای گذشته مرکز آمار ایران از فرمول 1 تا 2 ساعت کار در هفته برای تعیین شاغل و بیکار بودن افراد استفاده کرده و آمارهای زیر نیز بر همین اساس اعلام شده است. هرچند در مواردی نیز این مرکز اعلام کرد که بیشتر شاغلان کشور در هفته حدود 49 ساعت کار می کنند که از 44 ساعت میانگین جهانی بالاتر است.
اشتغال 44 تا 49 ساعت در هفته
البته خود این موضوع می تواند نشان دهنده تمایل شاغلان به کار دوم و یا اضافه کاری در بنگاه ها باشد که خود تحت الشعاع تفاوت هزینه ها و درآمدهای خانوار است.
بر این اساس، از 23 میلیون و400 هزار نفر جمعیت فعال کشور در سال 85، تعداد 20 میلیون و 800 هزار نفر شاغل و 2 میلیون و 600 هزار نفر نیز بیکار بوده اند. بررسی شاغلان و بیکاران در این سال نشان می دهد که در مقابل هر 8 نفر شاغل در بنگاه ها و واحدهای مختلف اقتصادی کشور؛ 1 نفر بیکار وجود داشته است.
همچنین آمار سال 86 نیز نشان دهنده وجود 23 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت فعال بوده است که از این تعداد 21 میلیون نفر شاغل و 2 میلیون و 500 هزار نفر نیز بیکار بوده اند که نشان دهنده وجود 1 نفر بیکار در بین هر 8.4 نفر شاغل خواهد بود.
22 میلیون و 900 هزار نفر در سال 87 به عنوان جمعیت فعال کشور شناخته شدند که از این تعداد نیز 20 میلیون و 500 هزار نفر شاغل و 2 میلیون و 400 هزار نفر نیز بیکار شناخته شدند. در این سال از هر 8.5 نفر شاغل 1 نفر بیکار و جویای شغل بوده است.
7 شاغل 1 بیکار
طبق آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، در سال 88 کل آمار جمعیت فعال کشور 23 میلیون و 800 هزار نفر بوده است که از این تعداد 21 میلیون نفر شاغل و 2 میلیون و 800 هزار نفر نیز بیکار بوده اند. در سال 88 از هر 7.5 شاغل 1 نفر بیکار بوده است.
همچنین آمارهای سال 89 نیز نشان می دهد که با وجود 23 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت فعال در کشور 20 میلیون و 600 هزار نفر شاغل و 3 میلیون و 200 هزار نفر نیز بیکار بوده اند.
سال 89 در 6 سال گذشته بالاترین آمار بیکاری کشور را از نظر تعداد داشته است و می توان گفت از هر 6 نفر شاغل 1 نفر در کشور جزو جمعیت بیکار محسوب شده است.
با وجود کاهش جمعیت فعال کشور در سال 90 و ثبت 23 میلیون و 300 هزار نفر جمعیت فعال؛ 20 میلیون و 800 هزار نفر از آنان شاغل و 2 میلیون و 800 هزار نفر نیز بیکار بودند که نشان دهنده اشتغال 7.3 نفر در برابر 1 نفر بیکار است.
جدول مقایسه تعداد شاغلان و بیکاران در 6 سال گذشته

با این وجود نگاهی هم به آمارهای غیررسمی کشور در مورد وضعیت شاغلان و بیکاران نشان دهنده نزدیک تر بودن تعداد بیکاران و شاغلان است به نحوی که اگر جمعیت بیکار سال 85 را طبق آمارهای غیررسمی (طبق نظر کارشناسان بازار کار) 4 میلیون نفر محسوب کنیم، نسبت شاغلان و بیکاران در این سال به جای 8 به 1، 3.88 به 1 خواهد شد.
آمارهای غیررسمی
به عبارتی طبق آمارهای غیررسمی بیکاری در سال 85، از هر 3.88 نفر شاغل 1 نفر در کشور بیکار بوده است، اما طبق آمار رسمی این میزان 1 بیکار در برابر 8 شاغل است. البته در برخی موارد کارشناسان آمارهای بیکاری را بدون درنظر گرفتن 1 تا 2 ساعت کار در هفته به عنوان مرز شاغل و بیکار بیشتر از 4 میلیون و در حد 5 میلیون نفر می دانند.
در این صورت، در سال 85 از هر 3.68 نفر شاغل 1 نفر بیکار بوده است. این میزان در سال 89 که تعداد بیکاران طبق آمارهای رسمی بالاتر بوده است با درنظر گرفتن آمار غیررسمی 5 میلیون نفر، 3.76 بوده است و به عبارتی در سال 89 در صورت وجود 5 میلیون نفر بیکار، از هر 3.76 نفر شاغل 1 نفر در کشور بیکار و جویای شغل بوده است.
تعداد بیکاران ایتالیا از دو و نیم میلیون نفر گذشت
براساس گزارش 4آوریل یورونیوز،بنا به «ایستات»، سازمان ملی آمار ایتالیا، تعداد بیکاران این کشور در ماه مارس امسال (۲۰۱۱) به ۸. ۹ درصد افزایش یافت، رقمی که در طول ۱۲ سال اخیر بیسابقه توصیف میشود.
این رقم به این معناست که تعداد بیکاران ایتالیا به بیش از ۵. ۲ میلیون نفر رسیده است.
لورای ۳۲ ساله و حسابدار یکی از آنهاست که میگوید دو سال است دنبال شغل ثابتی است اما به خاطر سن اش اقبالی نداشته است چرا که میافزاید کارفرمایان برای کار ثابت بدنبال کارکنان جوانی هستند که حداکثر ۳۰ ساله باشند و او با ۳۲ سال کاری پیدا نمی کند. در کنار این مشکل، لورا میگوید که کارفرمایان اغلب قراردادهای کوتاه مدت را پیشنهاد میکنند.
با توجه به شرایط فعلی ایتالیا، طبیعی است که ژان پل فیتوسی، استاد اقتصاد دانشگاه لوییس رم، پدیده بیکاری در ایتالیا را در دراز مدت زیان آوربخواند. وی میگوید:«نیروهای کارگری و کارکنانی که بیکار میشوند آیندهای ندارند و نمیتوانند نابودی این حلقۀ پیوند دهنده اجتماعی را، که من آن را سرمایه اجتماعی مینامم، بپذیرند. ادامه چنین روندی باعث بروز برخی آشفتگیها خواهد شد.»
برای فائق آمدن بر مشکل اقتصادی، ماریو مونتی نخست وزیر از طریق اینترنت از ایتالیاییها میپرسد، چگونه دولتش باید ۲. ۴ میلیارد یورو دیگر از هزینههایش تا پایان امسال، بکاهد. اما آنهایی که شغلشان را از دست دادهاند با تظاهرات و اعتصاب، خود خواهان پاسخگویی دولت هستند.
پانزدهم اردیبهشت ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|