عصر نو
www.asre-nou.net

پیام دفتر سیاسی حزب دمکرات کردستان


به‌ مناسبت اول ماه‌ مه‌ ، روز جهانی کارگر


Mon 30 04 2012

کارگرانو زحمتکشان کردستانو ایران!

اولین روز از ماه مه‌ یادآور مبارزات طبقه‌ای از جامعه‌ است که‌ سکان تولید جامعه‌ به‌ شمار می آیند. به‌ منظور گرامیداشت مبارزه‌ی کارگران برای رسیدن به‌ آزادی و عدالت اجتماعی این روز، روز جهانی کارگر نام گرفت. از آن تاریخ عموم کارگران جهان و همچنین کارگران ایران این روز را گرامی داشته و اعتراضات و خواسته های خود را به ویژه در این روز اعلام می کنند.

امسال در شرایطی روز جهانی کارگر برگزار می‌گردد که میلیون ها کارگر کرد و ایرانی در شرایط بسیار سخت معیشتی به سر می برند و اعتراض خود را به اشکال گوناگون همچون سالیان گذشته ابراز می دارند و همچنین تعدادی از فعالین سندیکاها و دیگر تشکل های کارگری هم اکنون در سالگرد روز جهانی کارگر در زندان بسر می برند.

كارگر بەمثابەی بخشی مهم و اساسی از پتانسیل و نیروی انسانی جامعەی بشری كە توانایی تولید و فرآوری را برای جامعە داراست، از اقشار مهم و وتأثیرگذار هر جامعەای بە شمار می آید. این ویژگی تلاش كارگران برای مطرح ساختن و دستیابی بە حقوق مشروعشان را بە دنبال دارد كە سبب میگردد جنبشی پویا و برابری طلب بە نام جنبش كارگری در عرصەی جنبش های اجتماعی پدید آید و تاكنون نیز بە حیات و مبارزەی خویش تداوم بخشد. جنبش كارگری با تاریخچە و پیشینەای مبارزاتی كە از خود برجای گذاشتە در چارچوب جنبش های سیاسی -اجتماعی كلان نگر طبقه‌بندی گشته‌ و هم اكنون بخشی ازمبارزات مدنی مردم كردستان نیز محسوب می شود. این جنبش در سالهای آغازین دهەی 1370 شمسی خود را سازماندهی نمودە و در مدت کوتاهی توانست با ایجاد سندیكاها، اتحادیەها و تشكل های مستقل صنفی و كارگری گسترش یافتەو در بخشی از كارخانجات و كارگاهها و آجرپزی ها و... بە زبان حال واقعی طبقەی كارگر مبدل شود و مطالبات طبقەی كارگر را از زبان كارگر و برای كارگر بگوید. رهبران عملی جنبش كارگری در داخل كردستان درمدت زمان كوتاهی كارخانەها را بە سنگر اصلی مبارزە مبدل ساختند. كرستان این بار نیز بە مثابەی اولین وآخرین سنگر مقاومت و مبارزە مانند همیشە قافلە سالار این عرصەی مبارزە بوده‌ است. مبارزات بی وقفەی كارگران در كردستان بیانگر این واقعیت است كە جنبش كارگری بە مثابەی جنبشی فعال و پویا سازماندهی گشتە و دارای برنامە و طرحهای ویژە برای پیشبرد مبارزات خویش است و بە شیوەای رادیكال و سازش ناپذیر در مقابل سیاست های استثمارگرانەی رژیم جمهوری اسلامی ایستادە است. ایجاد صدها سندیكا و سازمان وانجمن و شورا و تشكلهای مستقل كارگری كە بە عنوان آلترناتیو خنثی كنندەی سازمان ها و تشکل های زرد بە اصطلاح كارگری نظیر «خانەی كارگر» كە بەشیوەی مصنوعی و دست ساز از سوی جمهوری اسلامی ایجاد شدەاند، مؤید پویایی این جنبش اجتماعی- سیاسی است كە دوشادوش جنبش كارگری سراسری در ایران حركت نمودە و یكی از شالودەهای اساسی و استوار جنبش كارگری ایران را نیز تشکیل داده‌ است.

کارگرانو زحمتکشان کردستانو ایران!

جمهوری اسلامی نیز در این بین از هیچ گونە تلاشی برای منحرف ساختن جنبش كارگری از خط مشی اصلیش فروگذارننمودەاست. جمهوری اسلامی برخلاف قوانین و موازین جهانی و با استناد به‌ تصويب قانون کار در ۱۳۶۷ در مجمع تشخيص مصلحت نظام رژیم و ماده ۱۳۱ آن که کارگران را ملزم کرده فقط در انجمن‌‌های صنفی يا در شوراهای اسلامی عضو شوند،این اجازه‌ را به‌ کارگران نمی دهد که‌ تشکل مستقل خود را تشکیل دهند و آن‌ها را از حق تشکيل سنديکا منع کرده است . اما اهمیت این جنبش و زیركی و كاردانی رهبران عملی آن زمانی نمایان می گردد كە بدانیم جنبش كارگری همچون همەی جنبش های سیاسی- اجتماعی دیگر در داخل كشور بە نیروی طبقەی كارگر ایران و كردستان اتكا نمودە و علیرغم تمامی فشارهای واردە براین جنبش و فعالان آن از سوی جمهوری اسلامی، توانستە مطالبات مشروع خویش را در سطح ایران مطرح نمودە و حتی بە گوش جهانیان برساند.

وضعیت نابسامان اقتصاد ایران، عدم توجە دولت مرکزی بە كردستان و نبود پروژەهای صنعتی و مهیا نساختن فرصت شغلی برای نیروی كار جوان كردستان سبب گشته‌ بسیاری از جوانان کرد برای تامین مایحتاج زندگی و قوت روزانه‌ی خود و خانواده‌هایشان به‌ مشاغل طاقت فرسا و پرمخاطره‌ای نظیر کولبری روی بیاورند که‌ متاسفانه‌ در طی سالیان اخیر ده‌ها تن از این کولبران با شلیک مستقیم گلوله‌ی نیروهای مزدور رژیم در نواحی مرزی جان باخته‌اند. دستمزد كم كارگران كە اكثر آنها در زیر خط فقر زندگی میكنند، عدم تأمین بیمە، ساعات بسیار كار روزانە، نبود امنیت جانی برای كارگران در حین انجام كار، قراردادهای سفید امضا، تعطیلی كارگاههاو كارخانجات تولیدكنندە بدون هیچ دلیل موجە و اخراج دەها و حتی صدها تن از كارگران، كە از هیچگونە حمایت شغلی و اقتصادی برخوردار نیستند، پدیدەی كارگران فصلی كە از تمامی حقوق ابتدایی یك كارگر معمولی محرومند، معضلات مربوط بە اشتغال زنان و اضافە بر تمام موارد فوق فشارهای جمهوری اسلامی اعم از زندان، ترور و تهدید و ارعاب بر فعالان كارگری، كار این جنبش را دشوار ساختە و موانع متعددی را پیش روی این جنبش قرار دادە است ولی با تمام این اوصاف جنبش كارگری حقیقتی عینی است كە بە عنوان بخشی از مبارزات مدنی مردم كردستان میتوان و باید از طرق مختلف و موثر آن را كانالیزە نمود.

حزب دمکرات کردستان که‌ یکی از محورهای مبارزات خود را بر پایه‌ تامین عدالت اجتماعی بنیان نهاده‌ است، از دیرباز مدافع حقوق کارگرانو زحمتکشانو رفع ستم از این طبقه‌ ستمدیده‌ به‌ ویژه‌ در کردستان بوده‌ است. از نگاه حزب ما علاوه‌ بر ستمهایی که به‌ ‌ این طبقه‌ در سطح ایران روا داشته‌ میشود، کارگران و زحمتکشان کردستان در نتیجه‌ سیاستهای تبعیض آمیز اقتصادی حکومتهای مرکزی در کردستان با ستم و محرومیتهای بیشتری گریبانگیر هستند.

حزب دمکرات کردستان در این مناسبت ضمن گرامیداشت اول ماه‌ مه و‌ارج نهادن تلاش و مبارزه‌ فعالین کارگری در راستای تامین حقوق انسانی این طبقه‌ ستمدیده‌‌، حمایت خود را از جنبش کارگران ایران و کردستان علیه‌ سیاستهای ستمگرانه‌ جمهوری اسلامی اعلام میدارد.

خجسته‌ باد اول ما، روز جهانی همبستگی کارگران جهان

حزب دمکرات کردستان
دفتر سیاسی
1/5/2012
12/2/1391