اخبار و گزارشات کارگری ۱۶ فروردین ماه ۱۳۹۱
- کارگران شهاب خودرو جلوی دفتر ریاست جمهوری تجمع کردند
- تجمع اعتراضی كارگران اخراجی شهاب خودرو مقابل ساختمان رياست جمهوری
Thu 5 04 2012
- کارگران شهاب خودرو جلوی دفتر ریاست جمهوری تجمع کردند
- تجمع اعتراضی كارگران اخراجی شهاب خودرو مقابل ساختمان رياست جمهوری
- تنها راه مقابله با اخراج های دسته جمعی مبارزه متحدانه و همبسته کارگری است!
- اخراج کارگران کارخانه ذوب آهن غرب (کوره بلند) واجتماعات اعتراضیشان مقابل استانداری همدان
- تجمع کارگران نساجی مازندران مقابل استانداری وبستن خیابان اصلی
- وضعیت وخیم بند متادون، اعتصاب غذا در بند مالی زندان تبریز
- صدیق کریمی آزاد شد
- آتش سوزی در مسکو جان کارگران تاجیک را گرفت
کارگران شهاب خودرو جلوی دفتر ریاست جمهوری تجمع کردند
امروز تقريبا 500 نفر کارگران شهاب خودرو در جلوي شرکت تجمع کردند . تا ساعت 10 وقتي خبري از وعده هاي دروغين داده شده نشد تصميم کارگران براين شد تا دو گروه شوند.گروه اول نماينده ها که 5 نفر هستند به وزارت کار رفتند و در انجاجلسه اي داشتند تا جواب بگيرند
گروه دوم نزديک به 500 نفر با 6 اتوبوس به سمت دفتر رياست جمهوري در خيابان پاستور در تهران حرکت کردند و با دو پلاکادر که در ان در خواست و اعتراض خود را نوشته بودند به سمت رياست جمهوري حرکت کردند
به نقل از یکی از کارگران :وقتي به ايستگاه اول بازرسي رسيديم مامورين مانع ورود ما شدند ولي ما با فشار جمعيت از ايستگاه رد شديم و به راه خودادامه داديم و به جلوي دفتر اصلي رياست جمهوري رسيديم
وقتي مامورين امنيتي اطلاعات جمعيت را ديدن شوکه شدن و با خواهش از ماخواستند تا نمايندگانمان به داخل دفتر بيايند و صحبت کنند و با هزار خواهش و التماس قبول کرديم و نمايندگان ما به داخل رفتند و ما در خارج از دفتر در خيابان رياست جمهوري منتظر ماندیم .خيابان مسدود و باعث ترافيک سنگین شده بود و نوشته هاي پرچم را در ديد عموم گذاشتيم(اخراج 700کارگر شهاب خودرو در سال توليد و سرمايه ملي !؟
وقتي مردم نوشته ها را ميخواندند افسوس و احساس هم دردي ميکردند و ارزوي موفقيت ميکردند.دو ساعتي گذشت ونمايندگان امدند و تقريبا با دست پر امدند انها نامه اي از رياست جمهوري به وزارت کارو استانداري و صنعت ومعدن از رياست جمهوري براي اين ارگان ها گرفته بودند
قرار شده است اين ارگان ها روز شنبه به بازرسي و رسيدگي به مشکلات به شرکت بيايند.ما روز شنبه درجلوي شرکت تجمع خواهيم کرد.
در ضمن تعداد300 کارگر رسمی این شرکت را وادار به بازخریدنمودند و عملا تعداد 950 کارگر را از زندگی ساقط کردند
برگرفته ازسایت ا تحادیه آزاد کارگران ایران- 16/1/1391
تجمع اعتراضی كارگران اخراجی شهاب خودرو مقابل ساختمان رياست جمهوری
به گزارش مورخ16فروردین ماه ایلنا،صبح امروز حدود ۴۰۰ نفر از ۶۵۰ کارگر اخراج شده شهاب خودرو در اعتراض به اخراجشان در مقابل ساختمان ریاست جمهوری تجمع کردهاند.
بنا به این گزارش،این تجمع کنندگان که داراي ۸ تا ۲۲ سال سابقه فعالیت به صورت قراردادی و روز مزد را در این واحد تولیدی دارا هستند، پس از پايان تعطيلات نوروز صبح روز چهاردهم فرودينماه هنگام مراجعه به کارخانه از جانب مدیريت اين واحد تولیدی و صنعتی از ورود به سالن توليد منع شدند.
نماینده این تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفت: اخراج كارگران در آغاز سال جديد، با توجه به شعار امسال با عنوان حمايت از كار و توليد، كارگران را غافلگير و متعجب كرد.
او افزود: ما از دولت و نمایندگان مجلس و سایر دست اندرکاران میخواهیم نسبت به بازگشت بکار و پرداخت سایر مطالبات 650 كارگر اخراجي اقدام کنند.
او ادامه داد: در حل حاضر دو نفر از کارگران به عنوان نماینده این کارگران اخراجی با نماینده گان دولتی در ساختمان ریاست جمهوری برای رفع این مشکل در حال مذاکره هستند.
لازم به ذکر است اختلاف کارگران با مدیر عامل کارخانه در سال گذشته بر سر حذف بخشی از خدمات از جمله اضافه کاری و نهار باعث اخراج آنان شده است.
درهمین رابطه: اخباروگزارشات کارگری 15فروردین ماه1391(ویژه اخراج کارگران شهاب خودرو)
http://www.etehadbinalmelali.com/html12/3_4_2012.html
اخراج دست جمعی حدود 700 کارگر در شرکت شهاب خودرو
تنها راه مقابله با اخراج های دسته جمعی مبارزه متحدانه و همبسته کارگری است!
نامه زیر را یکی از کارگران شهاب خودرو به سایت اتحاد بین المللی ارسال کرده است:
"دوست عزيزم اميدوارم سال خوبي داشته باشي و در هر جاي دنيا هستي سلامت و موفق باشي. متاسفانه به رغم تلاش زياد کارگران شرکت شهاب خودرو، خائنان ايران دزدان ايران کار خود را پيش بردند و امروز وقتي با اميد به اغاز سال نو به محل کارمان رفتيم با درهاي بسته مواجه شديم
اري نامردان درهاي شرکت را بسته و گفتند ديگر شرکت تعطيل شده و اعلام ورشکستگي کرده. انان بدون اجازه و خبر ما را اخراج کردند.900 کارگر را به چه بهانه اي اخراج کردند.حتي نگهبانان را اخراج کردند و نگهبانان جديد اوردند تا انان هم با ما همکاري نکنند.
ايا ما حق اب و گل نداشتيم ايا ما زحمت براي مملکت نکشيديم
مگر ما ايراني نيستيم مگر ما مثلا مسلمان نيستيم حرف از محمد و علي ميزنيم و دروغ ميگوييم مگر خدا اون بالا نيست
بخدا سوگند دلمان شکست. خدا دلشان را بشکند ما را شرمنده خانواده کردند.
الان اين نوشته را مينويسم بغض کردم و اشک از چشمانم سرريز ميشود
همه ما با سابقه 8 تا 25 سال در شرکت کار ميکرديم در امد کم داشتيم. قانع بوديم به روزي خداوند. چرا با ما چنين کردند الان با اين وضعيت مملکت، گراني و بيکاري به کجا برويم. سن ما هم بالاي 30 سال است کجا برويم .جواني خودمان را کجا حرام کرديم اي کاش خدا ميديد با ما چه کردند. باورمان نميشود اين دستمزد تلاش ما بود ما از جان مايه گذاشتيم با توکل به خدا کار
ميکرديم براي اباداني کشور و رفاه مردم
چون ايراني بوديم و ايران را دوست داشتيم
دوست عزيز ديگر نميخوام مسلمان باشم بدم مياد از اين اسلامي که اخوند دزد به اين مملکت اورد
بنويس دوست عزيز در سايتت درد کارگران شهاب خودرو را بنويس
خوشبحالت در دور دست هستي و از غريبه انتظاري نداري و ميدانم انان به انسان بودنت اهميت ميدهند و دين و شغل مهم نيست فقط انسان باشي مهم است
باز هم تلاش ميکنيم براي گرفتن حق
باور کن شايد درست نباشد بگويم فکر کنم خدا هم وجود ندارد
از شما بايد تشکر کنم قبلا هم زحمت زيادي به شما دادم اميوارم موفق باشي"
شرکت شهاب خودرو (لیلاند موتورز سابق) که در سال 1342 ایجاد شد و در سال 1344 رسما شروع بکار کرد، اکنون در مالکیت آستان قدس رضوی است. این شرکت انواع اتوبوس های شهری، ماشین های آتش نشانی، زباله کش، لجن کش و تانکر های آب و سوخت تولید می کند. شرکت شهاب خودرو نزدیک به 900 کارگر و کارمند رسمی داشته و تعداد بسیار بیشتری بصورت کارگران موقت در استخدام شرکت های پیمانکار هستند.
مبارزات کارگران در ماههای آخر سال 1390 در اعتراض به نپرداختن بموقع دستمزدها به اوج خود رسید و کارگران با برگزاری یک تجمع اعتراضی با نیروهای حراست درگیر شدند، کارفرما و اعضای مدیریت را از کارخانه بیرون کردند و عملا تولید کارخانه را در اختیار خود گرفتند. در همان زمان زمزمه اینکه مدیریت سوگند خورده که همه کارگران را اخراج کند به گوش فعالین کارگری رسید. به دنبال اقدام شجاعانه کارگران، مدیریت، ضمن اخراج تدریجی کارگران شاغل و استخدام کارگران جدید، طرح اخراج گسترده و دستجمعی کارگران را در دستور کار قرار داد و اجرا نمود. به این گونه هدیه نوروزی مدیریت به کارگران بجای پرداخت دستمزدهای معوقه، اخراج دسته جمعی حدود 700 کارگر این کارخانه بوده است.
اخراج سازی گسترده فقط شامل کارگران شهاب خودرو نیست. این سیاست عمومی دولت و سرمایه داران در مقطع کنونی است. روند اخراج سازی های گسترده کارگران که با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها گسترش پیدا کرد، با تشدید تحریم ها ابعاد بیشتری یافته است. در واقع دولت و کارفرماها، از جمله آستان قدس رضوی، با وجود مالکیت بر سرمایه های عظیم با دزدیدن نان از سفره خانواده های کارگری دارند صرفه جویی می کنند.
اتحاد بین المللی ضمن محکوم کردن اقدام ضد کارگری مدیریت شهاب خودرو، همه کارگران، از جمله کارگران شهاب خودرو، را به اعتراض متحد و همبسته در مقابل این اقدام و سیاست غیر انسانی فرا می خواند. اتحاد بین المللی همه توان خود را برای اطلاع رسانی در سطح بین المللی در مورد کارگران شهاب خودرو و اعتراض جهانی نسبت به سیاست های ضدکارگری در ایران از جمله اخراج سازی کارگران بکار می گیرد.
اتحاد بین المللی درحمایت از کارگران در ایران-۳ آوریل ۲۰۱۲
اخراج کارگران کارخانه ذوب آهن غرب (کوره بلند) واجتماعات اعتراضیشان مقابل استانداری همدان
نماينده كارگران اخراجي: در صورتی که وضعیت کاری ما مشخص نشود به تهران آمده و در مقابل مجلس تجمع خواهیم کرد.
به گزارش ایلنا بتاریخ 16فروردین ماه ،تمامي کارگران کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوب آهن غرب کشور (کوره بلند)واقع در۷ کیلومتری جاده قروه – اسد آباد، در نخستين روز كاري سال 91 اخراج شدند.
بنا بهمین گزارش ،نماینده کارگران اخراجي از اخراج ۲۰۰ کارگر کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوب آهن غرب کشور خبر داد و گفت: کارگران این واحد تولیدی که طی آزمون کتبی و مصاحبه تخصصی و ارائه مدارک فنی و حرفهای و تحصیلی و با طي كردن دوره آموزشهای ایمنی و فنی توسط يك شرکت پیمانکاري از تاریخ یکم خرداد سال ۹۰ مشغول به كار شده بودند، در آغاز سال جديد با عدم تمديد قرارداد كاريشان اخراج شدند.
نماينده كارگران افزود: متاسفانه در آبان سال جاری به علت کمبود ماده اوليه کک و فقدان ساير مواد اولیه، فعاليت کارخانه متوقف شد و شرکت ذوب آهن غرب کشور به صورت یک جانبه قرارداد خود را با پیمانکار در تاریخ 30 دیماه ۹۰ فسخ نموده و از همین تاریخ با کلیه پرسنل و کارگران مستقیما تا تاریخ بیست نهم اسفند ۹۰ به مدت ۲ ماه و تنها در یک نسخه و با به امضا ء رساندن برگ تعهد سلب اختیارات از کارگران، قرارداد تنظیم نموده بود.
او ادامه داد: پس از تعطیلات نوروز و مراجعه کارگران جهت ادامه كار، از ورود تمامی کارگران توسط نگهبانی ممانعت به عمل آمد و تنها به سه تن از مهندسین اجازه ورود داده شد.
او گفت: مراجعه کارگران به جهت آگاهي از علت اخراج به دفتر ذوب آهن در شهر همدان نتیجهای نداشت و جواب قانع کنندهای از طرف مسوولین کارخانه به آنان داده نشد و تنها عنوان شد كه به دليل ورشكستگي، این کارخانه توجیه اقتصادی ندارد و زیان ده میباشد.
به گفته وی این بهانه مسئولین کارخانه در شرايطي عنوان ميشود که کار احداث کارخانه کنسانتره به پایان رسیده است و همچنین کار احداث کارخانه کوره بلند این شرکت که بیش از ۱۵ سال طول کشیده است در مراحل پاياني است.
نماینده کارگران معترض با بیان اینکه عدهای از کارگران اخراجی از روز گذشته و امروز - چهارشنبه - در مقابل استانداری همدان تجمع کردهاند، اظهار داشت: در صورتی که وضعیت کاری ما مشخص نشود به تهران آمده و در مقابل مجلس تجمع خواهیم کرد.
او در ادامه افزود: استانداری همدان در جواب تجمع کارگران عنوان کرد، که قرارداد شما با شرکت به اتمام رسیده و طبق قانون میتوانند با شما قرارداد منعقد نکنند و کاری از دست ما بر نمیآید.
نماينده كارگران ذوب آهن غرب كشور تصريح كرد: از جانب دولت به این شرکت در اواخر سال ۹۰ بیش از ۱۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش پرداخت شده است.
تجمع کارگران نساجی مازندران مقابل استانداری وبستن خیابان اصلی
6 ماه سکوت کردیم و گفتند همه چیز درست می شود،صلواتی کار انجام دادیم و یک ریال هم به ما ندادند و الان حدود 20 ماه است حقوق نگرفته ایم!
به گزارش مورخ 15فروردین ماه مازندنومه،نخستین تجمع کارگران نساجی مازندران درسال جدید،پس از تجمع 28 اسفندماه سال گذشته برپاشدواز صبح روز سه شنبه 15 فروردین ماه 91 حدود 200 نفر از کارگران،جلوی در اصلی استانداری مازندران تجمع کردند .
به گزارش مازندنومه،کارگران حدود ساعت 9:45 دقیقه برای چند دقیقه خیابان اصلی را بستند و مانع عبور و مرور خودروها شدند.
کارگران پارچه نوشته ای را نیز با خود آورده بودند که روی آن نوشته شده بود:"تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی،14 ماه تلاش،6 ماه سکوت،20 ماه...؟"
یکی از کارگران معترض به خبرنگار ما گفت:"ما 28 اسفندماه گذشته همین جا تجمع کردیم و به ما کیک و ساندیس دادند و بعد از 4-5 ساعت استاندار قول داد که فردای آن روز پول در حساب ما خواهد بود."
وی افزود:"فردای آن روز همه جا تعطیل بود و ما 5 فروردین ماه به بانک رفتیم اما باز هم از حقوق و پول خبری نبود."
این کارگر نساجی مازندران یادآور شد:"گفتند تا 13 فروردین نساجی تعطیل است و ما صبر کردیم تا امروز که مجبور شدیم برای مطالبات مان دوباره جلوی استانداری تجمع کنیم."
وی به مازندنومه گفت:"6 ماه سکوت کردیم و گفتند همه چیز درست می شود،صلواتی کار انجام دادیم و یک ریال هم به ما ندادند و الان حدود 20 ماه است حقوق نگرفته ایم!"
حدود ساعت 11 صبح نمایندگان کارگران وارد استانداری مازندران شدند و استاندار مازندران به صورت تلفنی پیگیری هایی انجام داد و تهدید کرد اگر حقوق کارگران در اسرع وقت پرداخت نشود، تجهیزات جدید کارخانه را فروخته و حقوق کارگران را پرداخت خواهد کرد.
بر اساس آخرین گزارش ها،طاهایی تا روز شنبه از کارگران فرصت خواسته تا مشکل آن ها را پیگیری کند.گفته شده در صورت تامین نشدن خواسته های کارگران زمین های نساجی فروخته خواهد شد تا حقوق کارگران پرداخت شود.
یکی از کارگران به خبرنگار ما گفت:تا روز شنبه آینده صبر خواهیم کرد و اگر گشایشی حاصل نشد دوباره جلوی استانداری جمع خواهیم شد.
بیانیه 40-وضعیت وخیم بند متادون، اعتصاب غذا در بند مالی زندان تبریز
همان طور که در بیانیه ی شماره ی 39 آمده بود، در پی انحلال بند مالی و انتقال تدریجی زندانیان آن به بندهای دیگر شاهرخ زمانی کاگر زندانی در تاریخ 14 فروردین ماه به بند 15 متادون زندان مرکزی تبریز متقل شده است. زندانیان این بند همگی معتاد بوده و در وضعیت اسفباری به سر می برند. در این بند 37 زندانی مبتلا به ایدز و 50 زندانی مبتلا به هپاتیت ثبت شده اند. این آمار البته آماری است که ماموران زندان خود ارائه می دهند و احتمال این که آمار مبتلایان به این بیماری های خطرناک بسیار بیشتر از این میزان باشد بالاست. جمهوری اسلامی با وجود مافیای ورود مواد مخدر به زندان در بدنه ی دستگاه قضایی و ماموران زندان و هم چنین نگه داری زندانیان آلوده به این بیماری های خطرناک با سایر زندانیان در شرایط کاملا غیر انسانی و غیر بهداشتی، خود عامل اصلی شیوع این بیماری ها در زندان و به تبع آن در جامعه بوده و با این عمل کلکسیون جنایات خود را تکمیل تر می کند. عوامل حکومت فاشیستی سرمایه داری حاکم در ایران، شاهرخ زمانی کارگر زندانی را نیز که بدون هر گونه سند و مدرکی به یازده سال زندان محکوم شده است به این بند بسیار خطرناک منتقل کرده اند تا بلکه مقاومت او را در هم بشکنند و او را وادار کنند تا از خواسته های به حق خود دست بکشد.
هم چنین با منحل کردن بند مالی از طرف ماموران زندان و انتقال تدریجی زندانیان این بند به سایر بندها امروز تعداد بیست نفر از زندانیان این بند به طور اعلام نشده دست به اعتصاب غذا زده و از دریافت جیره ی غذایی خود امتناع کرده اند. این در شرایطی است که طبق آئین نامه ی زندان های همین رژیم زندانیان باید به تفکیک جرایمشان در بندهای جداگانه نگه داری شوند.
بدین ترتیب اوضاع در زندان تبریز به شدت ملتهب بوده و این زندان در آستانه ی اتفاقاتی قرار دارد که مسولیت تام و تمام آن بر عهده ی عوامل اطلاعاتی-امنیتی رژیم و ماموران زندان است.
ما ضمن اعلام اعتراض شدید خود به این وضعیت غیر انسانی تحمیل شده به زندانیان و حمایت مجدد از خواسته های دوازده گانه ی آن ها که در نامه ای به تاریخ یازده اسفند ماه منتشر شده است، از تمامی فعالین کارگری و سیاسی می خواهیم تا با عمل متحد خود در مقابل توطئه های رژیم برای تنگ تر کردن هر چه بیشتر فشار به مردم علی الخصوص کارگران و زندانیان کارگری با شعار کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد، رژیم را عقب رانده و به یاری فعالین کارگری در بند بشتابند.
پیش به سوی اتحاد بیشر برای فشار بیشتر
پیش به سوی مبارزات متحدانه و گسترده با شعار:
کارگر زندانی، زندانی سیاسی آزاد باید گردد
کمیته جمایت از شاهرخ زمانی-1391/1/16
صدیق کریمی آزاد شد
صديق كريمي عضو هيئت مديره اتحاديه آزاد كارگران ايرا ن روزچهارشنبه 16فروردین آزاد شد.وی در روز سه شنبه 11 بهمن ماه يكهزار سيصد ونود بازداشت شده بود.
صديق كريمي به همراه شيث اماني كه در روز جهاني كارگرسال86 دستگير و به 6 ماه زندان محكوم شده بودند با عفو رياست قوه قضائيه وقت پرونده ايشان مختومه شد اما بعد از گذشت بيش از سه سال مجددا توسط اجراي احكام براي تحمل كيفر به دادگاه فراخوانده شدند
بعد از آزادی شیث امانی , در روز 28 اسفند سال90 به مدت 15 روز به صدیق کریمی مرخصی داده شد که دیروز 15 فروردین ماه سال 91صدیق کریمی به زندان مراجعه نمود و امروز ساعت 3 بعد از ظهر خبر آزادی وی ابلاغ شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران با ابراز شادمانی ازآزادی صدیق کریمی، بازگشت وی به میان خانواده و دوستان و همکارانش را به اعضا اتحادیه،کارگران سنندج و بویژه به خانواده وی صمیمانه تبریک میگوید و خواهان آزادی فوری تمامی فعالین و رهبران کارگری از زندان است که تنها به جرم دفاع از حقوق انسانی کارگران محاکمه و به زنجیر کشیده شده اند.
آتش سوزی در مسکو جان کارگران تاجیک را گرفت
به گزارش مورخ3آوریل یورونیوز، در آتش سوزی دوشبنه شب در بازاری در مسکو، پایتخت روسیه، حداقل 17 نفر کشته شدند. اکثر قربانیان این آتش سوزی، که پس از سه ساعت مهار شد، کارگران مهاجری از تاجیکستان بودند.
بررسیهای اولیه حاکی است بخاری برقی باعث این آتش سوزی شده است.
گفته میشود کارگران وقتی شعلههای آتش آنان را در بر گرفت در خواب بودند و از آنجا که راه گریزی نداشتند در میان شعلههای آتش و دود جان باختند.
شانزدهم فروردین ماه1391
akhbarkargari2468@gmail.com
|
|