اخبار و رويداد هاي کارگري يکشنبه، ۱۸ دي ۱۳۹۰
کميسيون کارگري سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران
Mon 9 01 2012
اعتصاب 24 ساعته کارگران ذوب آهن ملاير
1390/10/18
در حالي كه منابع ايلنا در همدان از اعتصاب كارگران ذوب فولاد ملاير خبر ميدهند، مدير اين كارخانه ضمن تكذيب اعتصاب كارگران گفت: مشکل کوچکي بود که در صحبت با کارکنان حل شد و قرار شد حقوق معوقه آنان به صورت هفتگي پرداخت شود
ايلنا-همدان: جمعي از كارگران ذوب فولاد ملاير به دليل عدم پرداخت شش ماه از حقوقشان دست به اعتصابي 24 ساعته زدند.
در حالي كه منابع ايلنا در همدان از اعتصاب كارگران ذوب فولاد ملاير خبر ميدهند، مدير اين كارخانه ضمن تكذيب اعتصاب كارگران گفت: مشکل کوچکي بود که در صحبت با کارکنان حل شد و قرار شد حقوق معوقه آنان به صورت هفتگي پرداخت شود.
جعفري، نپرداختن 6 ماه حقوق را تائيد نکرد و افزود: تنها 4 ماه از حقوق كارگران پرداخت نشده که طبق توافقي که صورت گرفت قرار شد در 4 هفته حقوق معوقه 4 ماه پرداخت شود.
وي اظهار داشت: با راه اندازي خط توليد جديد ذوب فلزات مشکل هزينه ها مرتفع شده و ديگر مشکلي پيش نخواهد آمد.
حسن خيرانپور، فرماندار ملاير نيز در اين باره گفت: به محض اطلاع از اعتصاب كارگران با آنان وارد مذاکره شده و در توافقي با مدير شرکت مشکل مرتفع شد.
شريف ساعد پناه بازداشت شد
انجمن صنفي کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 18/10/1390
طبق خبر ارسالي به انجمن صنفي کارگران برق و فلزکار کرمانشاه، امروز يک شنبه 18 دي 90 حدود ساعت 10 صبح مأموران اطلاعاتي سنندج به منزل شريف ساعد پناه عضوهيئت مديره اتحاديه آزاد کارگران ايران هجوم برده و وي را بازداشت و با خود برده اند. بازداشت شريف ساعد پناه در حالي اتفاق افتاده که هنوز بيش از دو هفته از بازداشت دو فعال کارگري ديگر، محمد حسيني و مظفر صالح نيا نمي گذرد. بازداشت اين تعداد در فاصله اي اين چنين کوتاه نشان از کليد خوردن دور تازه اي از بازداشتهاي گسترده فعالين کارگري توسط دستگاههاي امنيتي است، اين اقدامات سرکوبگرانه بايد وسيعا مورد اعتراض قرار گيرد.
واحدهاي صنعتي کارخانهها به دليل گراني ارز تعطيل شدهاند
1390/10/18
بسياري از كارخانهدارها به دليل گراني ارز و كاهش قدرت خريد مواد اوليه و هزينههاي بالاي حاملهاي انرژي مجبور به تعطيل كردن واحد صنعتي خود شدند و اين موضوع باعث كاهش اشتغال و افزايش بيكاري نيز شده است.
ايلنا: رئيس فراكسيون كارگري مجلس شوراي اسلامي، گفت: مسئولان بايد پاسخگوي مسائل پيش آمده حول محور ارز و طلا به پيشگاه نمايندگان ملت باشند و اگر قرار باشد جلسه اضطراري تشكيل شود هيچ موضوعي مهمتر از موضوع ارز و طلا نيست.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايلنا، عليرضا محجوب در تذكري در جلسه امروز مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: لازم است در شرايط موجود كشور اصل 103 آيين نامه مجلس اجرا شده و مسئولان پاسخگوي مسائل پيش آمده حول محور ارز و طلا باشند.
وي افزود: بسياري از كارخانهدارها به دليل گراني ارز و كاهش قدرت خريد مواد اوليه و هزينههاي بالاي حاملهاي انرژي مجبور به تعطيل كردن واحد صنعتي خود شدند و اين موضوع باعث كاهش اشتغال و افزايش بيكاري نيز شده است، لذا لازم است مسئولين از تكرار مكررات و توجيههاي بينتيجه دست برداشته و گزارش درستي را به مجلس ارائه كند.
رئيس کانون عالي شوراي اسلامي کار در گفتوگو با فارس خبر داد
پيشنهاد تشکيل دادگاه کار/10 ماده ديگر اصلاح قانون کار جمعبندي شد
خبرگزاري فارس: رئيس کانون عالي شوراهاي اسلامي کار با بيان اينکه دستمزد و خاتمه قرارداد کار در جلسه هفته آينده با کارفرمايان بررسي ميشود، گفت:10 ماده ديگر از پيش نويس دولت بررسي و نهايي شده است. ۱۳۹۰/۱۰/۱۸
اوليا عليبيگي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به جلسه هفته گذشته کارگران و کارفرمايان براي بررسي و جمعبندي پيشنويس اصلاح قانون کار، اظهار داشت: در اين جلسه 10 ماده ديگر از پيشنويس دولت بررسي و نهايي شد.
وي ادامه داد: پيشنهاد کارگران اين است که جلسات به طور مستمر و در هفتهاي دو جلسه انجام شود تا هر چه سريعتر پيشنويس ميان کارگران و کارفرمايان جمعبندي شود که البته در حال حاضر اين امکان فراهم نشد.
رئيس کانون عالي شوراهاي اسلامي کار با بيان اينکه علاوه بر بررسي پيشنويس دولت کل قانون کار مورد بررسي خواهد شد، گفت: تشکيل دادگاه کار در اصلاح قانون کار به منظور رسيدگي به دعواي شرکاي اجتماعي کار پيشنهاد شده است.
به گفته اين فعال کارگري، از 74 ماده پيشنويس دولت نزديک به 20 ماده آن بررسي نشده است و قطعاً طي دو تا سه جلسه آينده جمعبنديهاي نهايي اصلاح قانون به شوراي عالي کار ارائه ميشود.
وي تأکيد کرد: در حال حاضر نيز موارد جمعبندي شده از طريق دبيرخانه مشترک کارفرمايان و کارگران به شوراي عالي کار ارسال شده است.
رئيس کانون عالي شوراهاي اسلامي کار با اشاره به اينکه قانون کار با مباحث چگونگي خاتمه و ساماندهي قراردادها و تعيين حداقل دستمزد موجوديت مييابد، تصريح کرد: روند جلسات و نحوه تعامل با کارفرمايان مطلوب بوده اين مباحث مهم در دو جلسه آخر بررسي خواهد شد و اميدواريم درنهايت توافق دو طرف حاصل شود.
علي بيگي عنوان کرد: وضعيت تشکلها و فصل 6 قانون کار در جلسه بعدي بررسي خواهد شد.
دولت حق اشتغال زنان را از ياد برده است
يکشنبه، ۱۸ دي ۱۳۹۰
اشتغال يکي از بنيادي ترين حقوق هر انساني چه زن و چه مرد است اما در ايران شاهد گسترش بيکاري به خصوص در بين زنان هستيم. هرچند کمتر جواني است که حداقل چند صباحي طعم بيکاري را نچشيده باشد ولي بيکاري در بين زنان حتي تحصيل کرده شايع تر از مردان است. زنان ايراني تنها ۱۲ درصد از سهم بازار کار را به خود اختصاص داده اند.
اين مسئله زمينه ساز بروز مشکلات زيادي براي آنان است. در جامعه اي که روز به روز تعداد زنان مطلقه افزوده مي شود و امار زنان سرپرست خانوار حدود يک ميليون و ۱۶۰هزار زن سرپرست خانوار شهري، ۴۷۹هزار زن سرپرست خانوار روستايي و هزار و ۲۱۱زن سرپرست خانوار عشايري در است استخدام فقط مرد بسياري از ادارات دولتي احجافي بزرگ در حق زنان است. زنان به خاطر آسيب هايي که در کمين شان است بيش از مردان نياز به کار در محيط هاي کاري سالم را دارند. هرچند سياست گذاران کمتر به اين امر عنايت دارند.
شرکت خصوصي ناامن است مترو امن
واگن هاي زنانه قطار دورن شهري تهران بازار مکاره اي است. زنان دستفروش در مترو اقدام به فروش انواع و اقسام کالا مي کنند. سال هاست اين دستفروش ها از قبال مترو نان مي خورند و سازمان مترو هم هرچه کرده نتوانسته پاي اين زنان را از واگن ها ببرد. در گفت گو با چندتاي اين زنان نکته اي به چشم مي آيد که سالهاست دولت مردان توجهي به ان ندارند :اشتغال زنان.
ساعت ۲ بعدازظهر است زني حدودا ۳۵ ساله روي صندلي هاي زرد ايستگاه شريعتي نشسته است. لقمه اي نان مي خورد در صندلي کنارش نايلوني از جنس هايش را گذاشته است. بارش لوازم آرايش است. مي گويد: «مامورها در برخي از ايستگاه ها حضور دارند و اگر اجناسشان را بگيرند بعد از چند ساعتي پس مي دهند اما از بهمن اگر جنسي گرفته شود ديگر پس داده نمي شود. علتش را هم شلوغي مترو به خاطر خريد شب عيد عنوان مي کند. از او درباره نحوه خريد اجناس مي پرسم مي گويد: مغازه دارها نقدي معامله مي کنند .اگر ماموران کالاهايمان را مصادره کنند همه سرمايه مان رفته است». مي پرسم چرا به جاي اين کار سراغ شغل ديگري نمي رود؟ مي گويد: «چندبار سعي کرده در شرکت هاي خصوصي کار کند اما محيط سالم نبوده ،دولتي ها هم که پارتي مي خواهد. بنابراين او در نهايت تصميم گرفته براي گذران زندگي دستفروشي کند».
زن دستفروش ديگري که يک کيسه نايلون کوچک همراهش بود و لواشک مي فروخت مي گويد:« الان مامور ايستگاه به من گفت امروز زود تعطيل کردي يا کار نمي کني؟ داري مي ري خونه؟» اين زن ادامه داد: «برخي ازاين مامورهاي مرد رفتار نامناسبي با زنان دستفروش دارند با لحن بدي صحبت مي کنند». او افزود: «زنان دستفروش آبرويشان را رها کرده اند و امده اند تا يک لقمه نان حلال دربياورند اگر کنار خيابان مي ايستاديم خوب بود. دل پردردي دارد. مي گويد: بيشتر زنان جواني که مطلقه اند به خاطر نبود کار مناسب و نگاه هايي که به زن مطلقه در جامعه هست دستفروشي مي کنند. اين بهتر است يا اينکه بروند و با مردان متاهل رابطه بگيرند؟ انگار بعضي ها دوست دارند تعدد زوجات و هزار جور بي اخلاقي را در جامعه رواج دهند».
زن جوان ديگري مي گويد:« مامورها وقتي اجناس مارا مي گيرند به ما مي گويند اين که با شما برخورد مي کنيم به اين دليل است که کيف زن ها هم درون مترو هستند و از زماني که کسي از شما خريد مي کند متوجه مي شوند چه کسي پول دارد و بعد اقدام به زدن کيفش مي کنند. خودش مي گويد: وقتي که ما هم نيستيم که باز کيف زني مي شود. از بس مشکلات اقتصادي زياد شده دزدي هم زياد شده است. خب مشکل معيشتي مردم را حل کنند به ما کار بدهند تا ما هم دستفروشي نکنيم».
خط را عوض مي کنم و سوار واگن ديگري مي شوم. نرسيده به ايستگاه زن دستفروش با دلهره جنس هايش را به زنان ديگر مي دهد تا پنهان کنند و به مشتري که در حال پول دادن است مي گويد: «پولت و قايم کن وگرنه مي گيرنم». زني مي پرسد:« اگر بگيرند چکار مي کنند؟ مي گويد: بعضي وقتها چند ساعت بعد نصفش را پس مي دهند بعضي وقتها همه اش را برمي گردانند. براي پس گرفتن جنس ها بايد کپي کارت ملي و تعهد بدهيم که ديگر دستفروشي نمي کنيم».
بسياري از زناني که در مترو دستفروشي مي کنند افرادي توانمند هستند که در صورت حمايت دولت از آنها مي توانند استعداد هاي بالقوه خود را بالفعل کنند. در بين اين زنان دختران دانشجويي هم هستند که براي ادامه تحصيل به اين کار روي اورده اند. سازمان ساماندهي صنايع و مشاغل شهرداري تهران با همکاري معاونت امور بانوان شهرداري بهمن ماه سال گذشته قرار بود بازارچه عبدل آباد را براي کمک به زنان سرپرست خانوار افتتاح کنند امري که تا امروز اتفاق نيافتاده است.
سياست گذاران موظف اند محيط هاي کاري دولتي و خصوصي را با وضع قوانين کارآمد و حمايت از زنان براي آنان امن و سالم کنند. اما در قوانين ما چنين موردي وجود ندارد.
اشتغال زنان و توسعه پايدار
ايجاد اشتغال يکي از مهم ترين وظايف دولت هاست. مشارکت زنان در جامعه يکي از کليدي ترين گام ها براي نيل به توسعه پايدار است. براي دست يابي به توسعه پايدار و درو زا ، در هر جامعه اي نياز به مشارکت زنان احساس مي شود . هيچ جامعه اي نمي تواند تنها با نيروي کار نيمي از جمعيت خود ، با توسعه جهاني رقابت کند.
زنان امروز به اندازه ي مردان توانايي دارند و استفاده نکردن از اين نيروي کار آماده باعث به وجود آمدن نا هنجاري در جامعه مي شود
سرمايه انساني با سرمايه طبيعي که در صورت بي توجهي و عدم استفاده مي تواند دست نخورده باقي بماند، متفاوت است. سرمايه انساني در صورت بي توجهي و عدم به کارگيري سبب بروز ناهنجاري هاي اجتماعي، بحران ها و به طور کلي ايجاد ناامني سياسي و اجتماعي مي شود .
پيش بيني و برآوردهاي مربوط به جمعيت زنان طي سال هاي آينده حاکي از رشد قابل توجه متقاضيان کار زن و بالا رفتن مهارت هاي ذهني و عملي ايشان است. توسعه دانايي محور ايجاب مي کند که ايران از اين سرمايه انساني با ارزش بهره مند شود.
بنابراين رويکرد عدالت جنسيتي مي بايست در برنامه ريزي توسعه مد نظر قرار گيرد. رويکردي که اساسش توازن است و ساختار نابرابر و تبعيض آميزعليه زنان را مورد توجه قرار مي دهد. اين رويکرد در پي ارايه فرصت هاي مساوي براي زنان مانند مردان درکليه بخش هاي اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي و سياسي است تا زمينه را براي عدالت اجتماعي مهيا کند. در واقع رعايت انصاف و عدالت ايجاب مي کند که زنان نيز در فرآيند سياست گزاري، تصميم سازي و تصميم گيري مشارکت کنند و با تصويب قوانين از حقوق کامل برخوردار باشند.
در بيشتر تعريف هايي که از توسعه و جوامع توسعه يافته مي شود ، حضور زن در جامعه و فعاليت مستقيم او در جامعه يکي از شاخص هاي اصلي توسعه يافتگي است .
با توجه به اين تعريف هر جامعه اي که بخواهد از روند توسعه جهاني عقب نماند بايد زمينه ي اشتغال زنان در جامعه را فراهم کند. جامعه ما نيز بايد از نيروي متخصص زن خود براي پيشبرد اهداف توسعه کشور استفاده کند و کم کم زمينه ي کاري را براي ديگر زنان جامعه فراهم کند . براي اين کار ابتدا بايد فرهنگ سازي لازم براي اشتغال زنان تمام قشرها صورت گيرد .
گزارشي در رابطه با وضعيت فلاکت بار کارگران نيرو رخش کردستان
شنبه ۱۷ دي ۱۳۹۰ نامه ارسالي از طرف يکي از کارگران نيرو رخش
کارگران نيرو رخش کردستان 10 ماه است که حقوق نگرفتهاند بارها دست به اعتراض زده و خواستار دريافت حقوق معوقه خود شدهاند. اما کارفرما هر بار به بهانهاي از پرداخت حقوق کارگران شرکت خودداري ميكند و با تهديد به اخراج کارگران قراردادي به خصوص کارگران زن، مانع شده است که کارگران دست از کار بکشند اما کارگران ناچار دست به شکايت کتبي زده و با مراجعه به استانداري و اداره کار شکايت خود را به اين دو ارگان طرح کردهاند.
اما متاسفانه هنوز اداره کار به طور جدي جهت پرداخت حقوق کارگران کاري انجام نداده است. با اينکه حدود سه ماه است که کارگران شکايت کردهاند نه تنها کاري انجام نشده بلکه جهت جلوگيري از شکايت کارگران با راهنمائي کردن کارفرما بر عليه کارگران توطئه کرده اند. از جمله اينکه چند روز پيش از شروع فصل زمستان سه نفر از ماموران اداره کار به شرکت مراجعه کرده و طي جلسهاي ظاهرن از کارفرما تعهد شفاهي گرفتهاند تا در اصرع وقت جهت پرداخت حقوق عقب افتاده کارگران اقدام کنند اما جلسه با اين وعده کاذب به پايان رسيد و دو روز بعد ماموران اداره ضدکارگري کار جلسه مخفيانهاي پشت درهاي بسته شرکت بدون حضور نماينده کارگران برگزار کرده و با همکاري هم تصميم گرفتند جهت جلوگيري و پس گرفتن شکايت کارگران دست به اخراج بزنند و اين کار را هم عملي کردند .
و در نهايت اينکه روز 30/9/1390 حکم اخراج هشت نفر از کارگران قديمي به آنها ابلاغ شد بدون ابنکه حقوق و مزايا ي عقب افتاده آنها نيز پرداخت شود . کارگران نيرورخش چارهاي جز اعتراض و اعتصاب نداشته و بايد به اين اعتراضات ادامه دهند و متحدانه با همبستگي همکاران و خانواده هايشان در جلوي استانداري و اداره کار تجمع کرده و خواستار پرداخت حقوق معوقه و جلوگيري از اخراج باشند.
کميته هماهنگي براي کمک به ايجاد تشکل هاي کارگري17 دي 1390
مشکلات کارگران خدمات شهرداري شهرستان مهاباد
شنبه ۱۷ دي ۱۳۹۰
بعد از واگذاري خدمات شهرداري به بخش خصوصي ، پيمانکاران اين بخش فشارهاي زيادي را بر کارگران متحمل نموده اند .
ساعات کار کارگران را افزايش داده و به انان خاطر نشان کرده اند که روزهاي جمعه را نيز بايد در محل کار حاضر باشند البته نه به عنوان ساعات کار اضافي که مزد تعلق بگيرد بلکه بدون مزد اضافه کاري. همچنين از دادن عيدي و سنوات طفره رفته و اعلام نموده اند که در قبال پرداخت اين مزايا هيچ مسئوليتي را به عهده نخواهند گرفت.
شايان ذکر است که پس از مراجعه کارگران به اداره کار به آنان اعلام شده که ما نمي توانيم در رابطه با اضافه کاري و سنوات هيچ دخالتي نماييم اما در رابطه با عيدي شايد بتواينم به اين پيمانکار گوشزد کنيم.
کميته هماهنگي براي کمک به ايجاد تشکل هاي کارگري 17 دي 1390
کارگران در صورت عدم تحقق عملي خواست هايشان مصمم به اعتصاب در بيستم دي ماه هستند
نماينده هاي مديريت پتروشيمي هاي منطقه ويژه و بندرامام در جلسه اي که خود فراخوانده بودند حاضر نشدند
اتحاديه آزاد کارگران ايران – 17 دي ماه 1390
بنا بر گزارشهاي رسيده به اتحاديه آزاد کارگران ايران، ديروز جمعه 16 دي ماه مديريت پتروشيمي بندر امام طي تماسي با نماينده هاي کارگران، آنان را براي امروز دعوت به شرکت در جلسه مشترکي در اداره کار ماهشهر نمود.
بر اساس اين دعوت امروز شنبه 17 دي ماه، 16 نفر از نمايندهاي کارگران پتروشيمي بندر امام و پتروشيمي هاي منطقه ويژه اقتصادي ماهشهر از ساعت ده صبح در اداره کار ماهشهر حاضر شدند اما از نماينده هاي مديريت پتروشيمي ها خبري نشد و تلاش براي پيدا کردن آنان به دليل خاموش بودن گوشي هايشان به جايي نرسيد و نهايتا نماينده هاي کارگران در حالي که از اين وضعيت بشدت ناراحت بودند ساعت 12 ظهر محل اداره کار ماهشهر را ترک کردند.
بنا بر آخرين گزارشهاي رسيده به اتحاديه آزاد کارگران ايران بدنبال اين وضعيت، بعد از ظهر امروز آقاي يزداني رئيس مجموعه پتروشيمي هاي مستقر در منطقه، طي تماسي با نماينده هاي کارگران از آنان براي برگزاري نشست مشترکي براي فردا دعوت کرد بر اين اساس وي به نماينده هاي کارگران اعلام کرد فردا ساعت 30/9 صبح با نماينده هاي کارگران پتروشيمي بندر امام و ساعت 30/14 بعد از ظهر با نماينده هاي کارگران شرکتهاي پيمانکاري منطقه ويژه جلسه اي برگزار شود. اما نماينده هاي کارگران با رد اين پيشنهاد اعلام کردند همه ما يکي هستيم و بايد جلسه با حضور مشترک نمايندهاي کارگران بندر امام و منطقه ويژه برگزار شود. بدنبال اين خواست از سوي نمايندهاي کارگران، قرار شد فردا ساعت 30/14 بعد از ظهر جلسه اي با شرکت نمايندهاي کارگران پتروشيمي بندر امام و نمايندهاي کارگران پتروشيمي هاي منطقه ويژه از يک سو و رياست پتروشيمي ها از سوي ديگر برگزار شود.
کارگران شرکتهاي پيمانکاري پتروشيمي بندر امام و پتروشيمي هاي منطقه ويژه اقتصادي ماهشهر اعلام کرده اند چنانچه تا بيستم دي ماه جاري خواستهاي آنان بر آورده نشود در اين روز اعصاب نامحدودي را آغاز خواهند کرد.خواستهاي فعلي اين کارگران عبارتند از:
1- اضافه شدن 150 الي دويست هزار تومان به دستمزدها 2- احتساب اين مبلغ از اول سال نود 3- در صورت اين توافق، کارگران با خواست يک مهلت چهار ماهه ديگر براي اجرايي شدن حذف شرکتهاي پيمانکاري موافقت خواهند کرد. کارگران همچنين اعلام کرده اند اين توافق مي بايد بصورت کتبي صورت بگيرد و به عنوان بخشنامه از سوي مديريت پتروشيمي ها در تابلوهاي اعلانات نصب گردد.