عصر نو
www.asre-nou.net

خبرهای کارگری پنجم آذرماه ۱۳۹۰

تظاهرات گسترده ی کارگران در تبریز / خودداری وزارت نیرو ازبستن قراردادمستقیم باکارکنان شرکتی...
Mon 28 11 2011

-تظاهرات گسترده ی کارگران در تبریز
وزیر بی لیاقت استعفا استعفا
هزاران نفر از کارگران تبریزی در سالگرد تصویب قانون(ضد کارگری) کار در هفته ی اخیر بر علیه این قانون اقدام به تظاهرات چشمگیر کردند.
به گزارش آذوح این کارگران با سردادن شعارهای ترکی نظیر "کارگر اویاخدی اوز حققینه دایاخدی" و "وزیر بی لیاقت استعفا استعفا" خواهان رسیدگی به ماه ها بیکاری و عدم دریافت حقوق خود شدند. این کارگران با در دست داشتن پارچه نوشته‌ها و سردادن شعار، اعتراض خود را نسبت به پیش نویس اصلاح قانون کار اعلام داشتند.
این تجمع پرشور در حالی برگزار گردید که نیروهای امنیتی از روزهای گذشته با تهدید فعالین کارگری آنان را نسبته به برخوردهای شدید هشدار داده بودند. گفتنی است هفته ی گذشته چند فعال کارگری آذربایجان با حکم دادگاه انقلاب تبریز به تحمل بیش از 22 شال زندان محکوم گشته اند.
برای دیدن فیلم این تظاهرات بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
http://www.youtube.com/watch?v=_QJdXNzZPNs
منبع:آذوح

-خودداری وزارت نیرو ازبستن قراردادمستقیم باکارکنان شرکتی

در حالی که قرار بود طبق مصوبه هیئت وزیران کلیه نیروهای شرکتی به صورت قرارداد مستقیم با دستگاه ها به کار خود ادامه دهند و شرکت های نیروی انسانی برای همیشه بساط خود را جمع کنند اما وزارت نیرو از طریق تفاهم نامه ای که با معاونت توسعه نیروی انسانی رئیس جمهور به انعقاد رسانده درصدد دور زدن مصوبه هیئت وزیران برآمده است .
به گزارش جوان ،طی سال های اخیر دولت با ابلاغ مصوبه ای به دستگاه های اجرایی خواهان لغو قرارداد نیروهای شرکتی شد تا از این پس تمام دستگاه های دولتی به صورت مستقیم با کارمندان و کارگران شرکتی در بخش های مندرج طبق مصوبه اقدام نمایند اما طبق تفاهمنامه صورت گرفته در تاریخ 12 مهرماه سال جاری بین وزارت نیرو و معاونت نیروی انسانی رئیس جمهور به وزارت نیرو این اختیار داده شده تا تنها نیروهای شرکتی که تاریخ آغاز به کار آنها به پیش از سال 87 باز می گردد را به صورت قرارداد مستقیم تبدیل وضعیت کند .
بدین ترتیب نیروهای شرکتی که پس از سال 87 برای وزارت نیرو کار می کردند سرنوشتشان به دستان وزارت نیرو رقم خواهد خورد . حال این وزارتخانه قرار است چه خوابی برای این نیروها ببیند در روزهای آتی مشخص خواهد شد اما شنیده ها حاکی از آن است که این وزارتخانه قصد دارد در سکوت خبری نیروهای شرکتی را در قالب تعاونی سازماندهی کرده و پس از آن خدمات مورد نیاز را از آنها مطالبه کند .
این در حالی است که این وزارتخانه در کارت های اداری که اخیرا برای نیروهای شرکتی خود صادر کرده است نوع عضویت را قرارداد مستقیم قید کرده است و تمامی نیروهای شرکتی تابع وزارت نیرو بر این باورند که بصورت قرارداد مستقیم با وزارت نیرو تبدیل وضعیت شده اند اما غافل از اینکه مسئولان وزارتخانه درصدند نیروهایی که آغاز به کار آنها به پس از سال 87 بر می گردد را در قالب تعاونی در آورند . برخی بر این باورند که که وزارت نیرو به دلیل بدهی هایی که به پیمانکاران دارد و از سویی نمی تواند مطالبات خود را از خزانه وصول کند از زیر بار قرارداد مستقیم کردن کلیه نیروهای شرکتی شانه خالی کرده است اما این در حالی است که در وزارتخانه های دیگر حتی نیروهایی که آغاز به کار آنها مربوط به سال 89 بوده است قرارداد مستقیم شده اند که این خود بی عدالتی فاحش در حق نیروهای شرکتی وزارت نیرو است .
حال جای این سوال دارد که که چرا مسئولان وزارت نیرو با وجودی که رئیس جمهور بر اجرایی چون و چرای مصوبه دولت در رابطه با تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی تاکید فراوان داشته است این مصوبه را نادیده گرفته و درصدد انجام ندادن این مصوبه برآمده است .
منبع:کارمندنیوز5آذر

-عدم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دستگاههای اجرایی مازندران

در حالیکه هیات دولت طی بخشنامه ای خواستار تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی به قردادی در دستگاههای اجرایی شده است.اما گزارشات دریافتی همچنان از تداوم برخی قراردادهای نیروی انسانی شاغل در ادارات استان مازندران بصورت شرکتی دارد.
این مهم در حالی تدوام خود را حفظ کرده که بر اساس اطلاعات دریافتی، بخشنامه دولت به ادارات استان ابلاغ شده اما بسیاری از این ادارات از اجرای آن استنکاف ورزیده و همچنان قرارداد برخی نیروهای شاغل خود را بصورت شرکتی ادامه می دهند.
جای تاسف این موضوع در ادارات استان مازندران حضور نیروهایی بوده که نزدیک به 15 سال از خدمت آنان در دستگاه مطبوع گذشته و همچنان نیز تبدیل وضعیت نشده اند.
حال سئوال از مسئولین ارشد استانی و متولیان این دستگاهها این است به چه دلیلی علیرغم ابلاغ بخشنامه دولت آنان همچنان از اجرای آن سرباز زده اند؟آیا این مسئولین به تداوم خدمت این نیروها در ادارات نیازمندند؟اگر پاسخ مثبت است که صد البته نیز هست چرا و به چه دلیل اهتمامی در راستای قرار دادی شدن آنها نشده و این نیروها باید همچنان با دلواپسی بصورت شرکتی به قرارداد خود ادامه دهند؟آیا شده مسئولین خود را چند ساعتی به جای این کارمندان گذارده تا انواع دلهره های رفته بر آنان و خانواده هایشان را به جهت نا مشخص بودن تداوم قراردادشان تجربه نمایند؟
منبع:شمال نیوز5آذر

-تعطيلي پروژه‌ی سدهاي «كاني گويژان» و «چومان» بانه
!
بنا بر گزارش رسيده به كميته‌ی هماهنگي، پروژه‌هاي مطالعاتي دو سد به نام‌هاي «كاني گويژان» و «چومان» واقع در منطقه‌ی مرزي بانه، از تاريخ 4 آذر 1390 تعطيل شده است. اين پروژه‌ها از سه سال پيش شروع شده بود و شركت‌هاي پيمان‌كاري «ساحل» و «گمانه كاو» مسئولیت مطالعات اين سدها را بر عهده داشتند. مسئولين مربوطه اعلام كرده‌اند كه به دليل عدم پرداخت بودجه‌ی كافي از طرف دولت، اين پروژه‌ها تا اطلاع ثانوي تعطيل است و از چند ماه پيش حقوق و مزاياي كارگران را پرداخت نكرده‌اند. با تعطيلي اين دو پروژه، تعداد 30 نفر كارگر شاغل در آن‌ها و هم‌چنین كاركنان نظارت بر پروژه هاي مذكور بيكار شده‌اند.
کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری
5 آذرماه 1390

-دستگاه چله پیچی کارگر۲۲ساله کاشانی را به کام مرگ برد

گرفتار شدن یک کارگر کارخانه ۲۲ساله کاشانی در حال کار با دستگاه چله پیچی در شهرک صنعتی راوند منجر به فوت وی گشت.
فدایی مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان درهمین رابطه بخبرنگارایلنا درکاشان گفت:
کارگر22ساله ای بنام محمدرضا آقائی زاده محمدآبادی روزپنج شنبه 3آذر در اثر گیر کردن دستش بین غلطکهای دستگاه چله پیچی و کشیده شدن بقیه قسمتهای بدن و اثابت به صورت مکرر با قسمتهای آهنی دستگاه جان خودرا ازدست داد.
- سقوط ومرگ کارگر24ساله درمسکن مهرنائین
ظهر امروز5آذرماه یک کارگرجوان به دليل سقوط از ساختمانی در مجموعه پروژه مسكن مهر نايين جان خود را از دست داد.
به گزارش ایلنا بنقل از رضا عباسی مسئول اورژانس شهرستان نائین کارگری 24ساله افغانی بنام نجیب الله ب امروزظهربراثرسقوط ازارتفاع 10متری یک ساختمان درمجموعه پروژه مسکن مهرنائین جانش را باخت.

- هشدار کانون مدافعان حقوق کارگر درباره افزایش فشار بر کارگران و فعالان کارگری

در ماه گذشته، چندین مورد از افزایش فشار بر فعالان کارگری به اجرا در آمده است:
علی نجاتی، عضو هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، که به تازگی از عمل جراحی قلب مرخص شده بود، هنگامی که جهت ارائه مدارک پزشکی به دادسرا مراجعه کرده بود، برای گذراندن یک سال محکومیت، به زندان فرستاده شد. این در حالی است که نجاتی، برای همین اتهام قبلا به شش ماه زندان محکوم شده و دوران محکومیتش را سپری کرده است.
هم زمان، حکم بیست و دو سال و شش ماه حبس برای فعالان کارگری و دانشجویی تبریز، شاهرخ زمانی (عضو هیات بازگشایی سندیکای نقاشان)، نیما پور یعقوب، محمد جراحی و ساسان واهبی وش، توسط شعبه تجدید نظر تایید گردید.
همچنین حکم یک سال و نیم حبس تعزیری علی اخوان، از یاران کانون مدافعان حقوق کارگر، تایید گردید. اخوان را برای اجرای حکم، به زندان فرا خوانده اند.
در همین حال، رضا شهابی، عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، به دلیل وضعیت جسمی وخیم، از زندان به بیمارستان منتقل شده و بعد از معاینات، پزشکان متخصص اعلام کرده اند که باید تحت عمل جراحی قرار گیرد. شهابی اعلام کرده تا تعیین تکلیف پرونده، اجازه جراحی نخواهد داد. وی پس از هفده ماه "بازداشت موقت"، همچنان زندانی و بلاتکلیف است.
ابراهیم مددی، نایب رییس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، بدون حتی یک روز مرخصی، در حال سپری کردن سومین سال زندان خود است.
حکم پنج سال حبس تعزیری بهنام ابراهیم زاده، فعال کارگری و از دستگیر شدگان مراسم روز جهانی کارگر در پارک لاله (اردیبهشت 88)، به تایید شعبه تجدید نظر رسیده است. ابراهیم زاده از خرداد 1389 زندانی است.
تعداد دیگری از فعالان کارگری نیز، در زیر احکام سنگین قرار دارند.
در کنار این فشارها، پیش نویس اصلاحیه قانون کار به مجلس ارائه شده است که در صورت تصویب و اجرای آن، همین حداقل امنیت شغلی باقی مانده برای کارگران نیز از بین خواهد رفت و فشار بیشتری بر زندگی همه کارگران و حقوق بگیران وارد خواهد شد.
سوال این است:
چرا در حالی که برخی از مسئولان، در ظاهر از مبارزات ضدسرمایه داری در کشورهای دیگر حمایت می کنند، در ایران فعالان کارگری که جرمی جز دفاع از حقوق کارگران در برابر سرمایه داران و متجاوزان به حقوق کار و مردم ندارند، این گونه مورد آزار و تعقیب و زندان قرار می گیرند؟
کانون مدافعان حقوق کارگر، که دفاع از حقوق کارگران، زحمتکشان و حقوق بگیران را در همه زمینه ها، وجهه همت خود قرار داده است، این احکام زندان و بگیر و ببندها و اجحافات در حق کارگران و فعالان کارگری را محکوم کرده و خواهان پایان دادن فوری این اعمال و طرح های ضد کارگری است.
کانون مدافعان حقوق کارگر
پنجم آذر 1390
2468-پنجم آذرماه 1390