بازداشت چند شهروند در کردستان توسط نیروهای امنیتی
نامه جامعه دانشجویان و دانش آموختگان کرمانشاهی به سفیر ترکیه در ایران
Wed 9 11 2011
آژانس خبری موکریان: هفت شهروند اهل سقز واقع در استان کردستان توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند.
به گزارش خبرنگار سرویس حقوق بشر آژانس خبری موکریان، اسامی این هفت شهروند که چند روز پیش بازداشت و روانه زندان شده اند سیروان رحمانی، فواد احمد نژاد، ناصر رضایی، عطاقاسمی، شیرکو سیفی و دو برادر بنامهای خالد و صلاح امین پور اعلام شده است.
به گفته خانواده تعدادی از این افراد، برخی از آنها به زندان مرکزی سقز منتقل شده و با خانواده هایشان ملاقات داشته اند ولی از سرنوشت و محل نگهداری مابقی دیگر اطلاعی در دست نیست.
تاکنون هیچ علت یا عللی برای بازداشت این شهروندان از سوی مراجع قضائی شهرسقز اعلام نشده است.
نامه جامعه دانشجویان و دانش آموختگان کرمانشاهی به سفیر ترکیه در ایران
در پی وقوع زلزله در شهر وان کردستان ترکیه، جامعه دانشجویان و دانش آموختگان کرمانشاهی در نامه ای به سفیر ترکیه در ایران ضمن ابراز تاسف از این واقعه دلخراش و احساس همدردی با مردم آن سامان، خواستار به نمایش گذاشتن رفتاری یکسان ازطرف دولت ترکیه با مردمی که نژاد و زبانی متفاوت از اکثریت مردم و دولتمردان آن کشور دارند شده است .
متن کامل اين بيانيه که نسخه ای از آن در اختيار آژانس خبری موکريان قرار گرفته است، بدين شرح می باشد:
نامه جامعه دانشجویان و دانش آموختگان کرمانشاهی(جاداک( به سفیر ترکیه در ایران، در خصوص فاجعه زمین لرزه وان
سفیر گرامی ترکیه در ایران
با سلام و تحیت
همانگونه که همگان دیدند و شنیدند، اخیرا زمین لرزه ای ویرانگر جنوب شرقی آن کشور یعنی منطقه وان از کردستان ترکیه را لرزاند و فاجعه ای انسانی به بار آورد، ضمن ابراز تاسف از این واقعه دلخراش و احساس همدردی با مردم آن سامان، از سر خیرخواهی و بنا به وظیفه انسانی، بر خویش لازم دانستیم مطالبی را در این خصوص به عرض برسانیم، با این امید که دولتمردان ترکیه در توجه به حقوق انسانی و رفع تبعیضات موجود در کشور متبوعتان کوشا باشند و حب و بغض نژادی و قومی را از خویش دور نمایند، تا صدای همه اقشارمردم آن سرزمین را بهتر و رساتر بشنوند و به یاری آنان بشتابند.
جناب سفیر
منابع آگاه و شنیده ها از این حکایت می کنند که متاسفانه درجریان این بلای ویرانگر، علاوه بر فاجعه دردناک انسانی و ویرانی های ناشی از آن، چهره ای ناخوشایند و مشمئز کننده از تبعیض، عداوت و کینه ورزی نیز به نمایش گذاشته شده است . شنیدن اخبار مربوط به این رفتارهای ناخوشایند، بسیار بیشتر از مصائب حاصله از اصل فاجعه، مردمان رنج کشیده آن دیار را می آزارد و تاثر و تاسف هر انسان آزاده و نوعدوستی را برمی انگیزد.
سفیر گرامی
می گویند از نیروهای امنیتی، انتظامی و امدادی ترکیه در مواجهه با مردم زجر کشیده و آسیب دیده این مناطق، رفتارهایی توهین آمیز و نژادپرستانه سر زده است. خبرها حاکی است که محموله هایی که برای زلزله زدگان از سوی دولتمردان یا مردم ترکیه ارسال گردیده، در مواردی حاوی سنگ و پرچم ترکیه بوده است. و همچنین می گویند عده ای از مردم آن کشور ابراز شادمانی نموده و این بلای طبیعی را انتقام خداوند از مردم آن دیار فرض کرده و آنان را سزاوار چنین مصیبت هایی دانسته اند و البته ارتفاع تبعیض در عملکرد وکمک های دولت ترکیه به مردم این مناطق در قیاس با سایر مناطقی که به نوعی آسیب می بینند، و رفتارهای دیگر، به شائبه نژادپرستی و ضدیت با یک قوم مجزا و ناهمگون در آن کشور دامن زده است.
دوست بزرگوار
ما به عنوان یک نهاد مدنی، نه به واسطه تعلقات و پیوستگی های قومی و نژادی، بلکه از منظر حقوق بشری و انسانی، رفتارهای اینچنینی با مردمی مظلوم و آسیب دیده را شایسته دولت متبوع شما که داعیه دار دمکراسی و حقوق بشر است و انصافا گام هایی نیز در این مسیر برداشته است نمی دانیم و بر این اعتقاد هستیم که رفتار دو گانه آن دولت با مردم خویش، تنها به صرف داشتن قومیتی مجزا و اختلافات سیاسی و فرهنگی، نوعی ریاکاری و عدم توجه به کرامت انسانی است، لذا توصیه می نماییم که آن دولت مدعی، از سر حقیقت پای از جاده ضدیت و کینه ورزی با مردمی که نژاد و زبانی متفاوت از اکثریت مردم و دولتمردان آن کشور دارند ، بیرون نهاده و حداقل با همه شهروندان خویش جدای از مطالبات به حق و اختلافات سیاسی، رفتاری یکسان به نمایش بگذارد و فارغ از نژاد، قومیت و مذهب در راستای منافع همگی آنان با یک توان گام برداشته، و ارزش و اعتباری یکسان قائل شود.
آقای سفیر
چگونه می توان پذیرفت دولتی که در دفاع از مردم مظلوم غزه و فلسطین، آنگونه مواضع انسانی اتخاذ می نماید و رفتاری را در پیش می گیرد که تحسین و تمجید همگان را برمی انگیزد ، در مرزهای سیاسی ودر چارچوب جغرافیایی کشور خویش، با مردمی مظلوم که به بلایی طبیعی گرفتار آمده اند، رفتاری اینگونه ناخوشایند در پیش بگیرد؟ نمی توان باور کرد کشوری که به خاطر جنایت اسرائیل در کشتن 9 انسان آزاده و نوع دوست تبعه آن کشور، تمامی روابط خویش را شجاعانه با جنایتکاران قطع می کند وبدون مسامحه و اغماض اینگونه از حریم و حقوق بخشی ازملت خود به دفاع بر می خیزد ، در مواجهه با بخش دیگری از مردم مصیبت دیده خود، مسیر بی تفاوتی یا حداقل سهل انگاری را در پیش بگیرد و گاه رفتاری تحقیرآمیز و کینه ورزانه را شاهد باشد؟
جناب سفیر محترم
اگر چه ممکن است ادعا شود که دولت متبوعتان خود مستقیما مرتکب چنین رفتارهایی نشده است و ما نیز این ادعا را بپذیریم، اما قطعا نمی توان پذیرفت که دولتمردان ترکیه ازچنین اتفاقاتی بی خبر باشند و نمی توان دولتی را که بی تفاوت از کنار خاطیان کینه ورز و نژادپرست می گذرد و نسبت به آفرینندگان چنین وقایع دردناکی، رفتاری مهربانانه نه قاطعانه در پیش می گیرد، مقصر به شمار نیاورد و از منظر انسانی از آن گلایه نکرد.
به هر حال ما امیدواریم روزی فرا برسد که تمام انسانها، جدای از نژاد، رنگ، مذهب، باورو یا هر چیز دیگر از این دست، در کنار و با هم، سعادتمندانه و در کمال آرامش و امنیت روزگار بگذرانند. امیدواریم روزی تبعیض و ستم ریشه کن شود و از جامعه بشری رخت بربندد . همه مردم زیر سایه دولتهایی که حقوق آنان را به رسمیت می شناسند، عدالت را درهمه زمینه ها مبنای حکومت خویش قرار می دهند و قائل به حق حاکمیت و حق تعیین سرنوشت از سوی مردم باشند ، آزادانه و لبریز از مهر، کرامت و انسانیت، آنگونه که شایسته است به سر برند.
جامعه دانشجویان و دانش آموختگان کرمانشاهی جاداک