يک استاد دانشگاه:
تورم، گرفتن ماليات از طبقات پايين جامعه است
Fri 5 09 2008
تهران- خبرگزاري کار ايران
يک کارشناس اقتصادي و استاد دانشگاه اظهار داشت: تورم نوعي ماليات ستاني از طبقه پايين جامعه است که تاثيرات بسيار ناگواري بر زندگي اين طبقه دارد.
احمد ميدري در گفتوگو با خبرنگار گروه کارگري "ايلنا"، گفت: تورم بدترين مالياتي است که از طبقات محروم جامعه گرفته ميشود، در واقع دولت براي تامين نيازهاي خود اقدام به افزايش حجم پول کرده و با اين کار غيراخلاقي، از فقيرترين گروههاي جامعه براي پوشش هزينههاي خود پول ميگيرد.
وي افزود: حجم نقدينگي از 50 هزار ميليارد تومان در سال 83 به 170 ميليارد تومان رسيده است که اين خود نشان دهنده افزايش شديد حجم نقدينگي در جامعه است. در اين سالها نقدينگي 5/3 برابر افزايش يافته، در حاليکه توليد ناخالص داخلي تنها 7 درصد رشد پيدا کرده است.
ميدري تصريح کرد: دولت براي کنترل تورم موجود در جامعه به واردات بيرويه دست ميزند که اين نيز به قشر محروم، خصوصاً کارگران ضربات شديدي وارد ميکند.
اين کارشناس اقتصادي اظهار داشت: دولت بايد در سياستهاي خود مبني بر افزايش حجم نقدينگي و واردات بيرويه، تجديدنظر کرده و اين نکته را در نظر بگيرد که واردات همواره موجب بيکاري ميشود.
وي تاکيد کرد: ميزان واردات تا پايان سال به 70 ميليارد دلار خواهد رسيد که اين بدان معناست که محصولات خارجي جايگزين توليدات ايراني شده، که اين موضوع بيکاري، تورم و دغدغههاي فکري بسياري را براي کارگران به ارمغان خواهد آورد.