عصر نو
www.asre-nou.net

وضعيت کارخانه تعطيل‌شده طلاي "آق‌دره" تکاب و کارگران بيکار آن همچنان در هاله‌اي از ابهام

با وجود وعده‌هاي مسئولان براي تسريع در بازگشايي دومين کارخانه استحصال طلاي کشور در "آق‌دره" شهرستان تکاب در جنوبشرقي آذربايجان‌غربي و با توجه به مکاتبات و درخواستهاي مکرر کارگران، وضعيت بازگشايي مجدد اين کارخانه همچنان در هاله‌اي از ابهام است و کارگران بيکار شده‌ي اين واحد بزرگ صنعتي، در وضعيت نامعلومي به‌سر مي‌برند.
Mon 18 07 2011

به گزارش ایسناکارخانه فرآوري و استحصال طلاي "پويا زرکان آق‌دره" تکاب، اواخر فروردين امسال به علت آنچه که شکستگي يکي از قطعات اصلي چرخ‌دنده آسياب بزرگ آن عنوان شده، تعطيل شد و هم اکنون پس از گذشت سه ماه از تعطيلي اين کارخانه هيچ نشانه‌اي مبني بر بازگشايي مجدد آن ديده نمي‌شود.

مديرعامل کارخانه طلاي آق‌دره، پيشتر و در هنگام تعطيلي آن، توقف فعاليت اين کارخانه را تنها 4 ماه اعلام کرده بود و در حالي که اکنون سه ماه از آن زمان گذشته، ولي ظاهرا اقدام جدي براي بازگشايي مجدد کارخانه انجام نشده است.

فرماندار شهرستان تکاب نيز در همان زمان از تعيين مهلت دوماهه و ضرب‌الاجل براي مسئولان کارخانه طلاي آق‌دره تکاب خبر داده و از مسئولان کارخانه خواسته بود هرچه سريعتر نسبت به بازگشايي مجدد کارخانه طلا اقدام كنند، مهلتي که اکنون يک ماه از مدت آن مي‌گذرد اما نه خبري از بازگشايي است و نه خبري از تعيين تکليف کارگران بيکار شده آن.

از طرفي، در سفري که معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن به شهرستان تکاب داشت، در ديدار با نماينده کارگران و مسئولان کارخانه طلاي آق‌دره، از آنها خواست تکليف کارگران را سريعا روشن و نسبت به بازگشت به کار مجدد آنها اقدام كنند.

"وجيه‌الله جعفري"، در اين ديدار خطاب به مسئولان کارخانه و نيز مديران اجرايي تکاب، گفت: مسئله بازگشت کارگران بيکار شده کارخانه طلاي آق‌دره تکاب بايد به اولويت اصلي دستگاههاي اجرايي تبديل شود و بازگشايي کارخانه و مشغول بکار شدن کارگران، بايد با سرعت و جديت پيگيري شود.

گويي، تاکيد وزارت صنايع و معادن در اين زمينه کارگشا نشده است، به‌طوري‌که کارگران بيکار شده کارخانه طلاي آق‌دره تکاب، مي‌گويند: هيچ تغييري در وضعيت شغلي آنها صورت نگرفته و همچنان سرگردان و بلاتکليف هستند!

يکي از کارگران باسابقه اين کارخانه در اين خصوص گفت: مهلت دوماهه فرماندار تکاب به مسئولان کارخانه در حالي به اتمام رسيده است که با گذشت سه ماه از تعطيلي کارخانه، هيچ اقدامي براي بازگشايي کارخانه صورت نگرفته و تمام وعده‌هاي مديران کارخانه براي بازگشت به کار کارگران، فقط در حد حرف و مصاحبه بوده است.

"سيدهادي حسيني" افزود: کارخانه طلاي آق‌دره به هيچ‌يک از تعهدات خود در قبال کارگران بيکار شده عمل نمي‌کند و حتي نسبت به اجراي مصوبات کميته کارگري شهرستان تکاب نيز بي‌اعتنا بوده است.

وي تاکيد کرد: در جلسه‌اي که با حضور معادن وزير صنايع در تکاب برگزار شد، مقرر شد 150 نفر از کارگران سر کار خود بازگردند و بقيه در بخشهاي مختلف معدن آق‌دره مشغول به کار شوند اما هيچ يک از اين مصوبات از سوي مسئولان کارخانه عملي نشده است و وعده‌هاي مسئولان تا کنون تحقق نيافته است.

وي تصريح کرد: در اين ديدار مقرر شد 170 نفر از کارگران بيکار شده از مزاياي بيمه بيکاري بهره‌مند شوند اما اين امر پس از سه ماه از تعطيلي کارخانه، محقق شد و کارگران حقوق و مزاياي بيمه بيکاري را دريافت کردند.

يکي ديگر از کارگران کارخانه طلاي آق‌دره نيز از اوضاع نامناسب معيشتي کارگران ابراز ناخرسندي كرد و گفت: سه ماه از تعطيلي کارخانه طلا مي‌گذرد و کارگران با مشکلات معيشتي فراواني دست‌وپنجه نرم مي‌کنند.

"حسن شعباني" يادآور شد: کارگران بيکار شده کارخانه طلاي آق‌دره در مدت بيکاري خود چشم انتظار دريافت بيمه بيکاري بودند اما با عدم پرداخت بيمه بيکاري در اين مدت، مشکلات معيشتي به وضعيت شغلي آنان نيز افزوده شده است.

نماينده کارگران شاغل در کارخانه طلاي آق‌دره نيز گفت: تاکنون بيش از 9 بار جلسات شوراي تامين امنيت کارگري با حضور مسئولان شهرستان تکاب و مديران کارخانه برگزار شده، اما هيچ‌يک از مصوبات اين جلسات از سوي کارخانه مورد توجه و عمل قرار نگرفته است.

"حسن قرباني" خاطرنشان کرد: قراردادهاي واسطه‌اي يک‌ماهه، شيوه تنظيم قرارداد و ساعات کار، امنيت بهداشتي و نحوه اعمال بيمه کارگري از مهمترين مطالبات کارگران بيکار شده است که مسئولان کارخانه هيچ اعتنايي به اين موارد نمي‌کنند.

وي اظهار كرد: بيمه کارگران کارخانه طلاي آق‌دره تکاب طي سالهاي 82 تا 88 در رديف بيمه کارگر ساده بوده است در حالي که مي‌بايد طبق قانون مشاغل سخت و با توجه نحوه ميزان کار در اين واحد بزرگ صنعتي، بيمه کارگران کارخانه طلا به‌ازاي هر يک سال فعاليت، معادل 1.5 سال اعمال شود.

وي تصريح کرد: در زمينه کارگران، کارخانه طلاي آق‌دره کوتاهي و تخلف كرده است و هيچ اطلاعي به کارگران نداده است و همين امر موجب ضرر و زيان کارگران شده است.

وي از مسئولان دستگاههاي اجرايي ذيربط خواست، تمهيداتي براي تحقق مطالبات کارگران و بازگشت به کار آنها بيانديشند.

بر پايه اين گزارش، با تعطيلي کارخانه طلاي آق‌دره تکاب، بيش از 300 نفر از کارگران اين کارخانه شغل خود را از دست داده‌اند.