عصر نو
www.asre-nou.net

نفوذ ضایعات صنعتی دخانیات به آب شرب رشت

عضو شورای شهر رشت از نفوذ ضایعات آلوده صنعتی شرکت دخانیات گیلان به آب شرب منطقه اطراف این شرکت در رشت خبر داد. این مواد به قدری در منطقه نفوذ کرده که وارد چاه‌های آب و آب شرب آن منطقه شده و برای اهالی مشکل‌آفرین شده است.
Wed 13 07 2011

ضو شورای شهر رشت از نفوذ ضایعات آلوده صنعتی شرکت دخانیات گیلان به آب شرب منطقه اطراف این شرکت در رشت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمدرضا قاسمی در جلسه شورای این شهر اظهار داشت: مدتی است فضولات شرکت دخانیات که از مواد صنعتی و سمی است به مزارع و زمین‌های اطراف منطقه سرازیر می‌‌شود و خطرات جبران ناپذیری را برای اهالی منطقه در بردارد.

وی افزود: شهرداری اقدام‌هایی را در این زمینه انجام داده و پیگیر امور است و از رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت می‌خواهیم که به این وضعیت رسیدگی کند.

عضو شورای شهر رشت با ارائه تصاویر و گزارشی از محل مورد نظر بیان داشت: این مواد به قدری در منطقه نفوذ کرده که وارد چاه‌های آب و آب شرب آن منطقه شده و برای اهالی مشکل‌آفرین است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه سیستم سپتینک (تانک فاضلاب) در این کارخانه نصب شده است ولی این سپتینک به طرف خیابان بوده و فاضلاب‌ها کاملا به داخل مزارع می‌ریزد و فاضلاب این کارخانه سمی است.

قاسمی گفت: با توجه به مراجعات مردم منطقه و خطراتی که سلامتی آنها را تهدید می‌کند باید به این مسئله رسیدگی شود زیرا آن منطقه از داشتن آب لوله‌کشی محروم بوده و مردم از چاه‌های معمولی استفاده می‌کنند که این چاه‌ها نیز آلوده شده است.

* متولیان به فکر سیستم فاضلاب پروژه مسکن مهر باشند
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت نیز در این جلسه اظهار داشت: نهرهایی که در گذشته در منطقه اطراف دخانیات وجود داشت و آب را به طرف دریا هدایت می‌کرد با ساخت‌ و سازها و ایجاد خانه‌های شهری موجب تخریب این نهرها شد و اقدامی نیز برای سیستم فاضلاب از طرف متولیان امر انجام نگرفت.

حجت‌الاسلام محمد حسن‌خواه افزود: شرکت دخانیات دارای سپتینک است و باید مشکل از پایین دست برطرف شود یعنی یک تصفیه‌خانه فاضلاب صنعتی تا پیربازار ایجاد شود تا مشکل فاضلاب را حل کند.

وی گفت: اگر این کار انجام نشود باز هم شاهد ورود فاضلاب‌ها به نهرها، مزارع کشاورزی و رودخانه‌های رشت خواهیم بود.

عضو شورای شهر رشت با بیان اینکه ما داریم جور شرکت آب و فاضلاب گیلان را می‌کشیم، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها و صدا و سیما وقتی معضلی را در شهر منعکس می‌کنند باید مسئولان اصلی را مشخص کنند شهرداری متولی فاضلاب شهری نیست و این کار به عهده شرکت آب و فاضلاب است.

وی با اشاره به پروژه مسکن مهر گفت: اجرای این پروژه بسیار خوب است و به عنوان یک شهر بزرگ با 25 هزار خانوار باید از طرف متولیان امر برای فاضلاب این مجتمع‌ها تدابیری اندیشیده شود.
حسن‌خواه افزود: امیدواریم مانند برخی از پروژه‌ها فاضلاب به طرف رودخانه‌ها هدایت نشود و باید تمام جوانب را در نظر گرفت و سیستم فاضلاب مناسبی برای منازل مسکن مهر تعبیه کرد.

* شهرداران مناطق قبل از ساعت اداری از مناطق خود بازدید کنند
رئیس شورای شهر رشت نیز در این در این جلسه گفت: شهردار مرکزی و شهرداران منطقه و معاون خدمات شهری باید قبل از آغاز ساعت اداری بازدیدی را از سطح شهر و منطقه فعالیت خود داشته باشند تا در خدمت‌رسانی به مردم موفق‌تر عمل کنند.

محمود مباحی افزود: اگر سرکشی و بازدید از مناطق انجام شود شهر دچار معضل نمی‌شود و مشکلات برطرف می‌شود.
وی از رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت خواست تا در منطقه شرکت دخانیات حضور فعال داشته و پیگیر معضلات شهری باشند.

* برخی از پروژه‌ها توجیه علمی ندارند
رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر رشت نیز در این جلسه بیان داشت: باید پروژه مسکن مهر از نظر آب‌های سطحی بررسی شود تا در آینده با مشکل روبه‌‌‌‌‌رو نشود.
موسی ناصح با اشاره به اینکه باید نواقص در پروژه‌ها بر طرف شود، افزود: برخی از پروژه‌ها توجیه علمی ندارند.

وی ادامه داد: دست‌اندرکاران اجرایی و کسانی که باید مشکل مردم را برطرف کنند باید این کار را انجام داده و نباید زمان را از دست بدهند.
بازدید از روند اجرای پروژه مسکن مهر رشت در لیست برنامه‌های عصر روز 21 تیر جاری اعضای شورای شهر رشت قرار گرفت.

منبع: گیلان نیوز