پیام دفتر سیاسی حزب دمکرات کردستان
به مناسبت بیست و دومین سالرۆز ترور دکتر قاسملو و یارانش
Wed 13 07 2011
12 / 7 / 2011
هم میهنان گرامی!
مردم مبارز کردستان!
مبارزان، اعضا و هواداران حزب دمکرات کردستان!
نیروها و سازمانهای سیاسی مبارز کردستان و ایران!
22 سال پیش رژیم جمهوری اسلامی د. قاسملو، دبیر کل حزب دمکرات و سیمای برجستهی جنبش ملی- دمکراتیک خلق کرد و اپوزیسیون این رژیم را به همراه عبدالله قادری آذر، نمایندهی حزب در خارج از کشور و د. فاضل رسول از کردستان عراق بر سر میز مذاکره و گفتگو در شهر وین به شهادت رساند. امسال بمناسبت گذشت 22 سال از این اقدام تروریستی، مرم کردستان ایران، یکبار دیگر نفرت و بیزاری خود را از رژیم تروریست جمهوری اسلامی تکرار کرده و وفاداری و ایمان راسخ خود را به خط مشی و آرمانهای رهبر شهید، دکتر عبدالرحمن قاسملو تجدید مینماید.
هر سال که میگذرد، نام دکتر قاسملو و خاطرهی ترور وی توسط جمهوری اسلامی، بیشتر به عاملی جهت همبستگی ملی و اعتراضات عمومی در کردستان ایران بدل میگردد. امسال نیز در حالیکه نیروی سرکوب جمهوری اسلامی از چند هفته پیش به تهدید روی آورده و فضای کاملا نظامی و پلیسیای را در شهرها و شهرکها و اماکن حساس حاکم گردانیده است، مردم مبارز و پرشور کردستان، یاد روز بیست و دوم تیر ماه و یاد و خاطرهی دکتر قاسملو را به فرصتی بدل میسازند تا طی آن یکبار دیگر با صدایی بلند و به صریحترین شیوه، بیزاری خود را از حاکمان ایران، قاتلان دکتر قاسملو ابراز نمایند.
طی مدت 22 سال گذشته بسیاری اوقات در مراسم و مناسبتهای گوناگون پیرامون شخصیت و زندگی عادی و مبارزاتی دکتر قاسملو سخن گفته شده و یا به رشتهی تحریر درآمده است. اما با این حال بجاست در این مجال نگاه گذرایی داشته باشیم به خدمات این رهبر شهید حزب دمکرات و مسألهی مشروع ملتش:
این دکتر قاسملو بود که پس از سالها تفرقه و اختلاف در صفوف حزب دمکرات کردستان، این حزب را از دو دستگی و پراکندگی نجات داد. با بدست گرفتن سکان رهبری حزب دمکرات، استقلال سیاسی را وارد رهبری حزب کرده و اصول و پرنسیپهای دمکراتیک، انسانی و ترقیخواهانه را در حزب تثبیت نمود. پایبندی به اصول و پرنسیپهای حقوق بشر و بیانیههای جهانی مربوط به حقوق بشر را وارد تشکیلات و سازمانهای سیاسی و نظامی حزب ساخت. د. قاسملو با تخصصی که در سیاست جهانی و مناسبات بین المللی داشت و همچنین با اتکا به تسلط بر چندین زبان خارجی و اطلاع از فرهنگ کشورهای غربی، ارتباط وسیعی با احزاب و سازمانها و شخصیتهای دمکرات اروپا برقرار ساخت و مناسبات خویش و دیپلوماسی حزب خود را در راستای شناساندن مسألهی مشروع ملت تحت ستم خویش به خدمت گرفت. میتوان گفت د. قاسملو از پیشاهنگان جلب توجه و حمایت احزاب و شخصیتهای بانفوذ اروپایی بسوی مسألهی کرد بوده و در این مورد نقش بزرگ و غیرقابل انکاری داشته است.
شایستگی این شخصیت برای رهبری حزب دمکرات و جنبش ملی و دمکراتیک خلق کرد در کردستان ایران، بویژه پس از بر سرکار آمدن رژیم واپسگرا و مرتجع جمهوری اسلامی خود را نشان داد. د. قاسملو در حالیکه از هر فرصتی بهره میگرفت تا مردم کردستان با یک جنگ ناخواسته مواجه نشده و مسألهی کرد از طریق مسالمت آمیز و صلح جویانه با رژیم تازه به قدرت رسیده حل و فصل گردد، از راهنمایی و آماده کردن خویش و جنبش انقلابی کردستان جهت مقابله با مقاصد شوم حکام تازه غافل نبود. د. قاسملو موافق این سیاست بود که حزبش و جنبش انقلابی کردستان به مشروعیت و حقانیت خواستها و آرمانها و حمایت ملت خویش دلگرم و متکی باشند. این رهبر به دیالوگ و بهرهگیری از راهحل سیاسی برای مسألهی کرد در ایران اعتقاد داشت، اما میان صلح طلب بودن و تسلیم طلبی تفاوت قائل بود. هم از اینرو در پرتو این سیاست، کردستان به سنگر آزادی سراسر ایران بدل گردید و نه تنها احزاب و سازمانهای کردستانی، بلکه سازمانهای سیاسی ایران نیز در کردستان مأوا گزیده بودند و بدین ترتیب عدم تمکین در مقابل دیکتاتوری و ارتجاع و مبارزه برای دمکراسی و حقوق ملی به سنت افتخارآمیزی در کردستان بدل گردید و این سنت روز به روز عمق و غنای فزونتری یافته است.
گردانندگان جمهوری اسلامی با شناخت نقش د. قاسملو در رهبری حزبش و جنبش کردستان، با آگاهی از نقش محوری این شخصیت در اپوزیسیون ایران، همچنین با توجه به نفوذ و توان دیپلوماتیک دکتر قاسملو در مجامع و محافل بینالمللی، به فکر توطئه جهت نابودی وی افتاده و تحت لوای مذاکره برای حل مسألهی کرد، توطئهی ترور وی را پی ریزی کرده و در این خصوص در زیر پا نهادن اصول و پرنسیپهای اخلاقی، سیاسی و بینالمللی تردید بدل راه ندادند. به همین دلیل بر روی میز مذاکره و در پایتخت اتریش، او و دو تن از یارانش را به شهادت رساندند. در مقام یادآوری شرایط آنزمان و تأمل در عواملی که دکتر قاسملو را به مذاکره با جمهوری اسلامی ترغیب نمود، باید گفت: پس از آنکه جنگ ایران و عراق وارد مرحلهی آتش بس گردید، عراق به اجرای هرچه گستردهی یکی از بندهای پیمان شوم الجزایر پرداخت و در طول مرزهای ایران و عراق به عمق بیش از بیست کیلومتر تمامی شهرها و شهرکها و روستاهای کردستان عراق را ویران کرد. دکتر قاسملو نگران از توافق دو رژیم ایران و عراق علیه جنبش کرد، بدنبال یک راهحل صلح طلبانه بود تا هم احتمال وارد آمدن ضربهی بزرگی بر جنبش کرد خنثی گردد و هم شهرها و روستاهای کردستان ایران تخلیه و ویران نشود.
حکام جمهوری اسلامی از خلوص نیت دکتر قاسملو جهت بدام انداختنش سوءاستفاده کرده و حزب دمکرات، ملت کرد و اپوایسیون آزادیخواهایران را از وجود این رهبر و شخصیت بزرگ محروم ساختند. اما همانگونه که عملا میبینیم، آرمانهای دکتر قاسملو جاودان ماندند. راه او ادامه یافته و نام وی و خاطرهی شهادت او به خمیرمایه و رمز اتحاد و رویارویی علیه رژیم دیکتاتوری جمهوری اسلامی بدل گردیدهاند.
هم میهنان گرامی!
مردم مبارز کردستان!
هواداران آرمانها و باورهای والای دکتر قاسملو!
امسال در حالی از واقعهی ترور این رهبر شهید یاد میکنیم که قیام علیه دیکتاتوری سراسر منطقهی خاورمیانه را در بر گرفته است.
در ایران نیز جمهوری اسلامی از سویی با نارضایتی گستردهی مردم ایران و از سوی دیگر با فشارهای روزافزون جهانی روبروست. سیستم حکمرانی ایران از هم پاشیده است و لرزان بودن آنرا به عیان میتوان مشاهده کرد و تنها با توسل به اختناق و بازداشت و کشتار و اعدام، خود را بر سر پا نگاه داشته است. با اینحال مشاهده میکنیم که صدای دلیرانهی ایستادگی و مقاومت و رویارویی علیه این رژیم در زندانها، در خیابانها، در میان کردها و ایرانیان در تبعید و تمامی شهرها و روستاهای کردستان ایران و سراسر کشور طنین انداز گشته است. یکی از این صداهای دلیر، صدای پیشمرگ حقوق بشر، محمد صدیق کبودوند است که از زندان برخاسته و خواستار آنست که بیست و دوم تیر ماه روز ترور دکتر قاسملو به روز سرکوب تروریزم دولتی از سوی جامعهی مدنی بدل شود.
حزب دمکرات کردستان در بیست و دومین سالروز شهادت رهبر خویش، دکتر قاسملو، ضمن تجدید وفاداری به آرمانها و مشی پرافتخارش، خواستار آنست که خاطرهی ترور ناجوانمردانهی این شخصیت برجسته، مشوق همهی ما جهت اتحاد و همبستگی هرچه فزونتر و به میدان آمدن و اعتراض علیه تروریزم و سرکوب دولتی نه تنها در کردستان بلکه در سطح ایران باشد.
درود بر یاد و خاطرهی شهید دکتر قاسملو و دیگر شهدای ترور وین
سلام بر تمامی شهدا و قربانیان تروریسم و سرکوب دولتی
به پیش تا تحقق آرمانهای دکتر قاسملو
حزب دمکرات کردستان
دفتر سیاسی
21 تیر 1390
12 ژوئیه 2011
|
|