عصر نو
www.asre-nou.net

حزب دمکرات کردستان

نامه‌ خطاب به‌ گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل متحد


Fri 8 07 2011

قابل توجه‌ جناب آقای احمد شهید، گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران.

با تقدیم سلام و احترام،
در طول سه‌ دهه‌ حاکمیت جمهوری اسلامی، ملیتهای ایران و اقلیتهای اتنیکی و آیینی این کشور در صدر طبقات و اقشاری قرار داشته‌اند که‌ حقوق انسانی آنها از سوی این رژیم نقض شده‌ است. در میان این گروهها نیز بویژه‌ کردها در ایران به‌ شیوه‌ی گسترده‌ و سیستماتیک قربانی سیاست سرکوب و استثمار بوده‌اند.‌ این سیاست تمامی عرصه‌های سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی را در بر گرفته‌است. کردها، هم نظیر کلیه‌ شهروندان ایران از آزادیهای عمومی و حقوق دمکراتیک محرومند و هم بدلیل تمایزات ملی و مذهبی مورد ستم و تبعیض قرار گرفته‌اند. درایران تحصیل به‌ زبان کردی ممنوع است و مناطق کردنشین بطور عمدی از رشد و شکوفایی اقتصادی وانسانی محروم شده‌اند.
پاسخ رژیم به‌ تلاش و آرزوی کردها جهت بهبود وضعیتشان از طریق دمکراتیک و صلح‌طلبانه‌ همواره‌ بکارگیری خشونت عریان و خطر دائمی بر سر زندگی و امنیت مردم کردستان بوده‌است. این خشونت که‌ در سالهای اولیه‌ی پس از انقلاب اسلامی در شکل میلیتاریزه‌ کردن کردستان و براه ‌انداختن جنگ علیه‌ مردم کردستان به‌ پیش برده‌ می‌شد، بعدها و بویژه‌ بعد از بر سر کارآمدن محمود احمدی نژاد در قالب آزار و اذیت دائمی مردم بویژه‌ روشنفکران و نخبگان جامعه‌ خود را نشان داده‌است. در ایران هر گونه‌ فعالیت سازمانی کردها ممنوع بوده‌ و فعالیتهای فرهنگی آنان با محدودیت مواجه‌ می‌گردد. فعالان مدنی و سیاسی همواره‌ با خطر زندان و شکنجه‌ و اعدام مواجه‌ بوده‌ و دست نیروهای رژیم بویژه‌ در مناطق مرزی جهت تیراندازی بسوی مردم باز گذارده‌ شده‌است.
تنها در فاصله‌ میان بهار 2010 تا بهار 2011، 165 تن از شهروندان کرد بر اثر تیراندازی نیروهای رژیم کشته‌ و یا زخمی شده‌اند. طی همین مدت 498 تن از مردم کردستان به‌ اتهام فعالیت سیاسی و مدنی بازداشت شده‌اند که‌ بر 126 تن از آنها مجازات تا 20 سال زندان تحمیل شده‌ است. طی دوره‌ سه‌ ماهه‌ی پس از تصمیم شورای حقوق بشرملل متحد به‌ تعیین گزارشگر ویژه‌ برای وضعیت حقوق بشر در ایران، تا هنگام انتخاب جنابعالی برای این پست، دستکم 20 نفر در کردستان بدست نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی کشته ‌شده‌اند، 83 نفر به‌ اتهام فعالیت سیاسی بازداشت شده‌اند که‌ 31 تن از آنها متحمل مجازاتهایی تا 25 سال زندان شده‌اند. طی یک سال گذشته‌ 8 فعال سیاسی کرد در ایران اعدام شده‌اند (1) و هم اکنون 12 فعال دیگر کرد با خطر اعدام روبرو هستند (2).
جناب آقای گزارشگر ویژه‌!
ما بعنوان یک حزب ممنوعه‌ی اپوزیسیون جمهوری اسلامی با تجربه‌ و شناختی که‌ از این رژیم داریم از سختی مأموریتی که‌ به‌ جنابعالی محول شده‌است بخوبی آگاهیم. اما دلگرم به‌ این امر که‌ فرد دمکرات و آزادیخواه با شهامتی چون جنابعالی برای این پست برگزیده‌ شده‌اید، ابراز امیدواری می‌کنیم که‌ دایره‌ی منابعی که‌ بدلیل عدم صدورمجوز ورود شما به‌ ایران توسط حکومت این کشور بکار می‌گیرید را وسعت ببخشید. در این میان نیز بویژه‌ از شما انتظار داریم که‌ در تحقیقات و بررسیهایتان وضعیت حقوق بشر کردها در ایران مورد عنایت جدی قرار گرفته‌ در گزارشهایتان برای شورای حقوق بشر و مجمع عمومی بروشنی مورد اشاره‌ قرار گیرد. بدون تردید در این رابطه‌ می‌توانید بر روی همکاری ما جهت در اختیار قرار دادن اطلاعات مؤثق و مرتب حساب کنید.
با آرزوی موفقیت برای مأموریت جنابعالی و تحقق اهداف این مأموریت که‌ هدف ما نیز هست.

حزب دمکرات کردستان
دفتر سیاسی
5 ژوئیه‌ 2011 میلادی

(1) احسان فتاحیان، فسیح یاسمنی، فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم هویی، حسین خضری، فرهاد طارم.
(2) زینب جلالیان، حبیب الله لطیفی، حبیب الله گلپریپور، شیرکومعارفی، انور رستمی، سید جمال محمدی، سید سامی حسینی، عزیز محمدزاده‌، عبدالله سروریان، زانیار مرادی، لقمان مرادی.