کارگران بيكار شده کارخانه استحصال طلاي آقدره همچنان بلاتكليفند
يک ماه از زمان بيكار شدن کارگران دومين کارخانه استحصال و فرآوري طلاي کشور در آقدره تکاب ميگذرد اما برگزاري تجمعهاي اعتراضي، نامهنگاريهاي متعدد و رفت و آمدها به ادارات مختلف نيز گرهاي از کار آنها نگشوده است.
Sun 22 05 2011
به گزارش ایسنادومين کارخانه استحصال و فرآوري طلاي کشور در آقدره تکاب يک ماه پيش به علت نقص فني تعطيل شد و دويست نفر از کارگران آن شغل خود را از دست دادند.
مسئولان کارخانه تعطيلي اين واحد بزرگ توليد طلا را موقتي و چهار ماهه اعلام کردند و فرماندار تکاب از تعيين مهلت دو ماه براي راه اندازي مجدد کارخانه طلا خبر داده اما ظاهرا نشانهاي از تعمير، تجهيز و راه اندازي مجدد آن ديده نميشود و وعدههاي مسئولان براي حل مشکلات کارگران بي كار شده کارخانه عملي نشده است.
کارخانه طلاي آقدره تکاب از سال 1383 سالانه 2.2 تن طلاي 24 عيار توليد ميکرد در حاليکه به گفته کارگران اين کارخانه ميزان استحصال طلا از معدن آقدره بيش از آمارهاي رسمي است.
بنا بر اعلام کارگران شاغل در بخشهاي مختلف اين کارخانه، روزانه 20 کيلوگرم شمش طلا، 15 کيلوگرم نقره، 12 کيلوگرم برنز و250 کيلوگرم جيوه از منابع غني معدن آقدره تکاب استحصال و توليد ميشد.
اين کارگران پس از يک ماه بلاتکليفي و سرگرداني از اينکه "مسئولي به مشکلاتشان رسيدگي نميکند و نهادي پاسخگوي وضعيت سخت معيشتي پيش آمده براي آنها نيست" بسيار گلهمند بوده و چارهاي جز نوشتن "رنج نامه" نديدهاند.
در اين نامه از آنچه "بي توجهي مسئولان و سکوت نمايندگان مردم منطقه در مجلس براي رساندن صداي مصيبت کارگران کارخانه طلاي آقدره و خانوادههايشان" خوانده شده، انتقاد شده و از "بيکاري و شرمساري کارگران در برابر فرزندانشان" سخن به ميان آمده است.
در بخش ديگري از اين نامه به "تخريب رگههاي معدني، نابودي اکوسيستم طبيعي، برداشت غير اصولي و بي رويه از نواحي پر عيار معدن و آلودگي طبيعت بکر تکاب به سموم شيميايي ناشي از فرآيند توليد طلا و نيز ابتلاي کارگران به انواع بيماريهاي ناشي از اين آلودگيها" اشاره شده است